Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 péntek, 23:30
Előzmény: #64244  Robben
"a naivitás beszél belőled akkor, amikor nem hiszed el, hogy SEMMI érdemi különbség nincs , soha nem is volt a világtörténelemben a nagyhatalmak, vagy szuperhatalmak viselkedésében:"
1. Soha nem mondtam, sőt nem is gondoltam ilyet. Szerintem senki nem szokott ilyet gondolni. Én már többször elmondtam, hogy az USA is csinált csúnya dolgokat a történelme során, mint ahogy Oroszország (SZU) is. Lehet méricskélni ,elyik többet, talán van értelme, talán nincs. Elmondtam, hogy az iraki agresszió egy hülyeség volt, az arab tavasz demokrácia exportra is mondtam, hogy nem kellett volna. Aki itt volt, ezeket olvashatták tőlem. Égszíves ne vetíts rám olyanokat, amiket nem gondolok, vagy olyanokat, amiket talán gondolnak. Egyébként a szocializmus idején a diktatúra elleni harcról (is) szó volt, de persze akkor se vegytiszta dolog volt ez. Mint a SZU részéről ugyanez, csak a kommunista világrendszer győzelméért (de az oroszok birodalomépítése is ott volt a dolog mögött).
2. 1991-től fordított 5 milliárd dollárt Ukrajnába az USA és igen, elsősorban az orosz befolyás elleni szándék volt itt a döntő. Megint olyat feltételezel rólam, amit nem mondtam. Valamennyire ott lehet a nemes szándék is az USA támogatásába, hogy ne kelljen az országnak orosz befolyás alatt lenni és szerintem segíteni akartak a korrupció leküzdésében és egy normális állam kiépítésében (ez független volt az oroszoktól. hülyeség rézedről azt gondolni, hogy az USÁban minden kromány, minden elnök csakis kizárólag az USA hatalmi érdekét akarja érvényesíteni. Az USA nagyon sok pénzt (segélyt) szór szét a világban, ez se csak érdekérvényesítés.
3. A Putyin megdöntés, meg ország kifosztás, stb. ezek konteók, szerinted pofonegyszerű tények, szerintem meg eltúlzott, bizonyítatlan hülyeségek.
Placi82 péntek, 21:41
https://news.sky.com/story/zelenskyy-suggests-hes-prepared-to-end-ukraine-war-in-return-for-nato-membership-even-if-russia-doesnt-immediately-return-seized-land-13263085
Nu ezért megerte, az a cirka 1 millio ukrán férfi áldozat (papíron csak fél millió, lett  30 ezerből hirtelen.... ). 
Sebaj beomlott 300mrd usd ekkora országba. Második Svájc lesz háború után. Meglassatok. Mert a korrupció az a svajci korrupcióval egyenlő. Z alatt nem volt világbajnok szintű korrupció. Punktum. Aki mast állít az ruszkiberenc... Így kell mondani, ugye fiúk? 
Placi82 péntek, 20:59
Előzmény: #64248  teletabiii
Lusitania volt  a hajo neve. Polgári volt papíron és lőszert szállított Angliaban a raktérben. Egy U20 as  lotte ki, a "kapott" információk alapjan. 1 db torpedóval, de  amiatt süllyedt el rettenetesen  nagyon gyorsan, mert másodlagos és harmadlagos robbanasok is voltak,hatalmasak. Ergo lőszert szállított. De a Németek hiába ugattak, Wilsonek ezt felhasználtak talán pont ő mondta sokkal kesobb " Ez egy mocskos ügy volt"........
Sokat segített USA hadbalepeseben, meg a háborús propaganda sikerében, mert az akkor még okos német - olasz-angol amerikai fehér Amcsi farmereket, munkásokat, istennek se bírták belerangatni az I világháborúba az "illetekesek" ...... 
Bocsi hogy kijavítottalak amúgy a Lusitania a Római provincia volt a mostani Portugália területén. Onnan kapta a nevét, ha jól tudom. 
Nagy vilagegyetemes történelem rajongó vagyok.... :) 
Murdoch péntek, 20:54
Előzmény: #64258  SeDo
Passz. Ehhez ismerni kéne az oroszokat. Ők eddig eléggé racionálisan viselkedtek szvsz, ha úgy érzik, hogy a yenkik komoly károkat tudnak okozni nekik, katonailag-gazdaságilag egyaránt, akkor igen. Jelen helyzetben egyébként nem hiszem, hogy belemennek. Vagyis majd Trumppal, addig meg minden négyzetkilométert megpróbálnak elfoglalni. Zelenszkij meg - aki eddig ugyebár győzelmi tervet lengetett be - azért pattog, mert alighanem omlik össze a front. 
SeDo péntek, 20:53
Előzmény: #64260  Placi82
Megtisztelsz. Sajna én viszont lépek innen. Szép estét mindenkinek!
Placi82 péntek, 20:46
Előzmény: #64259  SeDo
20.45 van. 
Úgy szívemhez nőttél. Este van, gondoltam rád irok😀. 
SeDo péntek, 20:41
Előzmény: #64257  Placi82
Én azt hittem nincs neked már időd, meg energiád az észt osztani itt, de úgy látom meggondoltad magad...
SeDo péntek, 20:39
Előzmény: #64256  Murdoch
Miért, ha az ukránok ("yenkik") már nem rakétáznak, akkor majd beleegyezik a tűzszünetbe ezekkel a feltételekkel? 
Placi82 péntek, 20:39
https://24.hu/kulfold/2024/11/29/alkalmassag-harc-katonasag-nyugati-fiatalok-kutatas/
Erről beszéltem régen. Itt EU-ban már egy zaszloaljbol az első 4 ember meghal és repülnek szét  kezek lábak, egy gránát miatt
 A maradek 400 ember a zaszloaljbol hazáig futna. És ez mindenkre igaz kb. 
Nagyapaink is olyanok voltak mint a mostani 40 és 50 eves ukránok oroszok. Beléjük volt kodolva gyárilag a neveltetesuk okán  már gyermekkorban a tenintelyelvu tisztelet. Nagyapam 1930 - 40 ben volt fiatal. Más világ mint a mostani. Mashogyan szocializalidtak. A mostani 40 és - 50 éves ukran orosz  harcosok meg a Szovjet kemény időkben voltak gyerekek, katonák  meg utána a SZU  90 és évek meg keményebb világában szocializalodtak edzottek. A zaszloaljbol felé elesett és mentek előre, a hülye parancs miatt! De itt az Európai Unióban, mi vagyunk  WOKE, BLM, önmegvalósítás, Vegan generáció🤣🤣. Németek, Svédek, Norvégok már a nőiket se tudják meg védeni a migránsok tol, mert rájuk sutik a libsik hogy fasisztak..A Germán és Viking ősök forognak a sirjukban a Valhallában. Szerencsére itt van nekünk Sedo és harcias fórum  társaik lib. belpesti romkocsmakbol, harcimoráljuk értékw az eget veri.......🤣. Ők lesznek az EU megmentoi, ha már oly harciszellem és russzofobia dúl a lelkükben... 
Majd utánatok elvtarsak a fronton, csakis mögöttetek leszünk. 😉
Murdoch péntek, 20:31
Előzmény: #64255  SeDo
Nem mindenki. Aki viszont igen, na ott kopogtass. Mondjuk a diplomáciában feltételezem nem árt ismerni a másik felet, mondjuk hogy reagál az orosz, ha elkezdik rakétával lőni az országukat. És nem az ukránok, hanem a yenkik. Nem bonyolult. Putyin feltételezem ugyanúgy várja a január 20-at, mint bárki, csak kérdés hogy addig nem tolják-é fullba a demokraták a kretént, ahogy mondani szokták.
SeDo péntek, 20:24
Előzmény: #64254  Murdoch
Értem, tehát már nincs Putyinnak más választása, mint az, hogy felrobbantja a világot. Mindenki erre kényszeríti szegényt.
Murdoch péntek, 20:22
Előzmény: #64253  SeDo
Igen. 
SeDo péntek, 20:21
Előzmény: #64252  Murdoch
És akkor most a Biden lesz a hibás, meg a háttérhatalom, ha esetleg Putyin azt mondja, hogy "no way" erre a tűzszüneti javaslatra?
Murdoch péntek, 20:06
Előzmény: #64251  SeDo
Pont lexarja, de hát ezt írom. Szerinted melyik nagyhatalmat lehet rábírni tűzszünetre, ha halad előre?
SeDo péntek, 20:01
Előzmény: #64250  Murdoch
Jaj szegény Putyin... mindent meg fog tenni a békéért, ahogy eddig is. Biztos majd a mostani tűzszünetbe is bele fog egyezni, mert neki az emberélet az szent dolog.
Murdoch péntek, 19:50
Előzmény: #64248  teletabiii
Pontosan erről van szó, én is nagyon kedvelem az usát, azaz inkább az usa egyes időszakait. Nem1x voltam és menni is fogok. Csak amit most a globalista elit művel, beleértve a nemzeti öntudat lerombolását (usában is) + gender baromságot, illegális migrációt, vállalhatatlan. Usa a demokráciát tekintve mára egy lecsúszott ország, inkább egy autoriter vmi. Leuralják a sajtót, a közösségi médiát, megy az agymosás. Amíg volt CCCP, legalább volt valami kölcsönös tisztelet, most egy flegma világuralom van. Drukkolok, hogy változzon, de biztos hogy véres lesz a következő jó néhány év, szvsz. Illetve drukkolok, hogy Trump megélje a január 20-at, meg az azt következő időszakot. De az már látszik a jelenlegi leköszönő adminisztráció döntésein, hogy tojnak az amerikaikra, meg a szokásjogra, simán bedobják a kritikus döntéseket. Érdemes megnézni, hogy mennyire gátlástalanok mondjuk a nagy hatótávú rakéták engedélyezésének eszkalációjával az elmúlt időszakhoz képest:
https://www.senate.gov/legislative/LameDuckSessions.htm
És nagyon jó a felsorolt minta, rémületes, hogy ez mindig így megy. Én pár éve végigolvastam az ENSZ jelentéseket, Lavrov nyilatkozatait még a Maidan környékéről, minden diplomácia lehetőséget kimerítettek, hogy ne legyen háború. A Minszki egyezményekkel is csak átverték őket, tuti már nem fognak belemenni ilyenbe. És mindegy, hogy mi lesz Ukrajnában, ott lóg a levegőben a tajvani helyzet is. Meg a Közel-Kelet. És az utobbi kettő az usa számára sokkal kritikusabb. Már csak ezért sem fogják a végletekig támogatni Ukrajnát.
Murdoch péntek, 19:33
teletabiii péntek, 19:21
Tényleg érdekes ez a vita, ami hosszú ideje itt folyik, de partalan. Én Placi véleménye felé hajlok. Sokan védik USA-t, sőt, ha lakhelyet kellene választanom, biztos őt választanám Oroszország helyett. Viszont ha USA a világban betöltött politikai illetve katonai tevékenységét nézem, azt gondolom az elmúlt 100 èv legkártékonyabb, jobb lelzőt nem tudok, ördögi hatalmáról van szó. Persze nem a népre, hanem a politikacsinàló elitre gondolok. Vastagon benne voltak Hitler hatalomra juttatásában pl. De közelebbi példa a 911-et követő rendcsinálás az arab világ egyes országaiban véres káoszt hozva számos helyen  említsük Irakot vagy Líbiát. Mellesleg ügyesen csinálják, valahogy őket vagy barátaikat támadják meg először, jogalapot szolgáltatva az USA későbbi beavatkozására. Lásd pl 911. Az első példa talán a Lusinania nevű hajó elsüllyesztése volt az rlső világháború idején, mely később ürügyül szolgálhatott az USA hadba lépéséhez az antant oldalán. Egy polgári hajót rakterét pakolták tele fegyverrel, robbsnóanyaggal, amit Németország is tudott. A hajó indulása előtt egy nappsl a németek fizetett hirdetést adtak fel a New Yorki lapokban, figyelmeztetve a polgári utasokat, hogy a szállított fegyverek miatt az amúgy polgári hajó katonai célpont lesz. A kapitány nyugtatta meg a rémült utasokat, hogy amerikai hadihajók védelmét fogják élvezni az út során. Csakhogy a kísérő hadihajók elérve a háborús vizeket visszafordultak. A többi pedig már történelem. Mindenkinek javaslom, nézze meg a Lusitania elsüllyesztése című hatrészes dokumentumfilmet a nagyszerű Antal Imre narrációjával valamelyik netflixes sorozat helyett és nagyon sok mindent meg fog érteni a ma zajló események hátteréről. Azóta is ugyanaz a séma ismétlődik: Perl Harbor, 911 és most Ukrajna. Számomra egyértelmű, hogy egy újabb világégés előkészítésének szemtanúi vagyunk sajnos. 
SeDo péntek, 18:30
Előzmény: #64244  Robben
Úgy látom nehezen megy át, de megpróbálom tagoltan:
Jelen pillanatban egyetlen hatalom fenyegeti a világot totális nukleáris háborúval, és az pedig Oroszország. Szerintem elég szerény képességekkel is belátható, hogy ez számunkra melyik hatalmi tömböt teszi veszélyesebbé. Szóval ez az "USA - Oroszország egykutya" egy teljesen hülye duma. Arról nem beszélve, hogy az egyik egy diktatúra, ahol politikai ellenfeleket végeznek ki, merényleteket hajtanak végre, ablakon dobálnak ki embereket, börtönbe zárnak polgárjogi aktivistákat stb., ami nem összehasonlítható egy fékekkel és ellensúlyokkall szólásszabadsággal rendelkező demokráciával, ahol ezek mind nem történnek meg. Én még sosem rettegtem USA bombáktól, de a Putyin minden nap biztosít, ha nem kapja meg, amit akar, akkor vége lesz a világnak. Ha választanom kell, hogy melyik (nem tökéletes) rendszerben akarom leélni az életem, akkor egy pillanat alatt el tudom dönteni. Igen, az USA Trump előtti vezetése szívesebben látott volna nem egy dühöngő örültet a világ legnagyobb atomarzenálja felett uralkodni. Tudod mit? Én is. Mellesleg a Vityuka végig támogatta az összes környező országban a széljobb pártokat, ezzel avatkozva a belügyeikbe, akkor most mi is nagyhatalom vagyunk? 
Robben péntek, 17:06
Előzmény: #64243  Murdoch
ezen sajnos nem lehetünk meglepődve..egy biztos: ha ez megvalósulna, azt egy újabb provokációként értékelné talán még Szaúd-A is, és egy ilyen helyzetben nem is lenne elvárható, hogy a palesztinok feladják a harcot - a Hamaszt el lehet most pusztítani (talán), de ha izraeli részről nem lesz semmilyen gesztus és érezhető valós békeszándék (ahogy most sincs, hisz csak a felsőbbségi érzésből fakadó az ellenfelet porig alázni kívánó gőg) , akkor kinő majd helyette egy második Hamász, egy utódszervezet, hogy tovább harcoljon..
Ben-Joe-Papa péntek, 16:58
___nem lesz--**
__szerintem__*
Robben péntek, 16:53
Előzmény: #64241  Istvan78
ebbe a vitátokba csak röviden szólnék bele és annyit:
a naivitás beszél belőled akkor, amikor nem hiszed el, hogy SEMMI érdemi különbség nincs , soha nem is volt a világtörténelemben a nagyhatalmak, vagy szuperhatalmak viselkedésében:
.1. ők megtehetik hogy az erő pozíciójából nemzetközi jogot sértsenek és országokat radírozzanak le, ha akarnak - a Szovjetunió és az Usa pedig erről cinikus módon még is állapodott Jaltában, amikor érdekszférákra osztották fel a világot. a SZU a nyers erővel nyomult és foglalt el országokat. Az Usa idpnként szintén ezt tette, a különbség max. annyi, hogy ti (a balliberálisok) beszopjátok azt az amerikai rózsasízn emberjogi mesét, mely szerint "az Usa a demokráciáért küzd a világban"
2. a you tube on több video is van arról amelyekben V. Nuland egykori külügyi vezető (demokrata) elismerte, hogy elköltöttek 5 mrd dollárt Ukrajna "demokratizálására" - ha nem fogod fel ebből a beismerésből, hogy itt nem "demokráciaexportról" hanem nyers érdekérvényesítésről van szó, akkor nem akarlak megsérteni, de ez BUTaSÁg és naivitás!, és azt bizonyítja, hogy még ennyi idősen is hiszel a rózsaszín mesékben!..
3. persze hogy minden nagy országnak volt és lesz is birodalomépítő ambíciója, az oroszoknak se szégyen ha van, hiszen a történelmi múltjuk miatt miért ne lehetne? csakhogy nincs annyi erejük régóta, hogy ők elsőszámú s szuperhatalommá váljanak, ezért van az, hogy az ukrajnai háború a számukra védekezés, hiszen a halálos ellenséged te se engednéd meg hogy melletted levő telken vegye meg a házat, hiszen akkor rád lőve, onnantól kezdve életveszélyben vagy!
4. videofelvételek vannak arról is, ahol és amikor Biden papa elmondta: "véget fogunk vetni az északi áramlat 2-nek" (Scholz jelenlétében, sajtónak mondta, S meg se szólalt erre, hiszen ő is német szempontból egy ugyanolyan ócska kis hazaáruló, mint ukrán szempontból Zelenszkij), és arról is, amikor azt mondta, "rendszerváltást akarunk elérni Oroszo-ban" - aki nem HÜLYE, ezt csak egyféleképpen értheti, úgy ahogy már leírtam: az Usa persze hogy szeretné megdönttetni Putyint , beültetni a helyére egy dekára megvett bábot, azért, hogy el és kilopathassa vele az orosz nyersanygkincset, magyarán, hogy kifossza őket mindenükből, hiszen nincs már miből finanszírozni az amerikai államadósságot, meg állni az anyagi versenyt Kínával!
felfoghatatlan, hogy ezeket a pofon egyszerű összefüggéseket miért nem lehet megérteni??!!
és még 1x: ha az országod határos egy ilyen szuperhatalommal, csak egy választásod van: nemzetközileg garantált semlegességet kérsz, amit szigorúan betartasz és ellenőriztetsz, hogy ne lőjék szét a hazádat a nyersanygkincsedre áhítóozó, nálad erősebb szuperhatalmak, ha közülük csak az egyiket választod! ezt a vörös vonalat lépte át az ukrán elnök, és most ti kis naívak csodálkoztok, hogy Oroszo nem hagyta magát hülyénk nézni?  hiszen ha Ukr semlegességet kért volna, és ezt az Usa meg az Ensz is valós karatuk alapján garantálták volna az oroszoknak, akkor  nem indult volna el az orosz támadás 2 évvel ezelőtt!!!
Murdoch péntek, 15:30
Előzmény: #64240  Robben
Ehhez képest:
https://www.portfolio.hu/global/20241128/atlepne-izrael-a-nyugat-legnagyobb-voros-vonalat-kozel-husz-eve-peldatlan-lepes-keszulodik-726374
A kétállamiságról meg annyit, hogy azért az 1948-as tervet a britek találták, Jeruzsálem nemzetközi felügyelet alatt lett volna. Az egy dolog, hogy a muszlim világ ezt nem fogadta el, de ezután Izrael meg nemes egyszerűséggel megtámadott mindent is. Sose lesz megoldva a történet, csak maszatolás fér bele. Trump meg Izrael párti, szóval pláne macerás lesz.
Istvan78 péntek, 15:28
Előzmény: #64240  Robben
Ezzel látod nagyjából egyetértek, kicsit elfogult Izrael ellen, de kicsire nem adunk.
Istvan78 péntek, 15:24
Előzmény: #64239  Murdoch
arról én nem tehetek, ha nem avgy képes egy összetett mondatot értelmezni. 
.."hogy bizonyítsd, ez egy amcsik által kiprovokált puccs volt a Majdan"
Ez ugye, érted, hogy nem arról szólt, hogy én úgy gondolom, hogy puccs volt a Majdan, hanem aróól, hogy te szeretted volna ezt bizonyítani..ami persze nem sikerült. Bonyolult ez neked a te képességeiddel.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek