kiváncsi leszek most hoyg Tisza 2/3-ad lett az itten ifideszes trollok meddig folytatják ez taz ukrán orosz háboró topikot :) vagyh oyg most nem kapnak márt érte pénzt inkább nem is fognak ide írni? :)
Orbán Viktor egy benzinkúton árulta el a Telexnek, mit szól ahhoz, hogy kiszivárgott a Putyinnal folytatott beszélgetése https://telex.hu/belfold/2026/04/09/orban-viktor-buncselekmeny-video A kérdésre Orbán Viktor mindössze annyit válaszolt: „Bűncselekmény.” ___________ hiteles _______ Engem az érdekelt, hogy hihetek-e annak, amit a felvételen láttam és hallottam. Olybá tűnik, hihetek.
A #81414-ben linkelt sajtótájékoztatón Z azt mondja, hogy háború van és nekik az a legfontosabb, hogy az oroszok ne finanszírozzák az olajukból a háborút. Tévedtem már máskor is, de nem nagyon hiszek a fidesz győzelmében.
Amennyiben Tisza nyer, akkor valószínűleg gyorsan elkészül, a Fidesz győzelme esetén lehet sohasem. Pedig hatalmas összeg a tranzit díj, addig Ukrajna sem kap amíg nem üzemel.
Elmondta Zelenszkij, mikorra lehet kész a Barátság kőolajvezeték https://www.portfolio.hu/global/20260410/elmondta-zelenszkij-mikorra-lehet-kesz-a-baratsag-koolajvezetek-829860 Itt is megtaláltam, de ezt az MTI-től vette át a Portfolio. Az MTI honlapján nem találtam, de emiatt nem regisztrálok náluk. Vélhetően azon a sajtótájékoztatón mondta volna Zelenszkij, amit belinkeltem és amelyen egyebek között a háború befejezése és a húsvéti tűzszünet kérdése is terítékre került.
Hol van az idézet forrása? Itt kerestem, de itt nem találtam. Press conference of the President of Ukraine Volodymyr Zelensky Apr 9, 2026 https://www.youtube.com/watch?v=hNAsNPnQ1ME 4:30-tól. Megnéztem többször is, de itt semmi ilyesmit nem mond.
Zselé zsarol, egyelőre nem fegyverrel, csak olajjal: "Ha továbbra is fennáll az európai finanszírozás kérdése a kőolajszállítás lehetőségéért cserébe, akkor - ahogyan azt már elmondtuk -tavasszal befejezzük a Barátság kőolajvezeték javítását, az ellátásért pedig az európaiak lesznek felelősnek."
Már megbocsáss, ha ezt más teszi meg, instant világháború. De szemlátomást nem érted a lényeget. Jó egy erős Európa az Usának? Lóxart, demokratáknak, republikánusoknak egyaránt. https://pbs.twimg.com/media/F2xkxtIXQAMrr5c.jpg Majd alkalomadtán azt is nézd meg hogy ki Kanada góréja és hogy mi a szentxar köze van a dánoknak Grönlandhoz. Köszi!
Ez az egyetlen amibe kapaszkodni tudsz? A szerb vezetéket is az ukránok akarták felrobbantani? Mint messiáns vártad (viktorkával együtt) trump-ot. Befejeződött az Ukrán-orosz háború? Biztonságosabb lett a világ azóta? A fickó úgy viselkedik mintha kiscsoportos óvodás lenne. (De annál pszihológushoz küldenék a vislkedészavaros gyereket.) Szövetséget vegzál, ellenfelet dicsőit. Szerintem hangulat kérdése volt, hogy Irán helyett nem Grönlandot támadta meg. De normális az az ember, aki komolyan gondolta, hogy Kanada kellene hogy legyen az 51. USA tagállam? És miután viselkedése teljességgel kiszámithatattlan meg van sértődve, hogy eszement háborújához nem csatlakoznak NATO szövetségesei. (Miután már tavaly megmondta, hogy baj esetében ugyanezek nem feltétlenül kell hogy rá számitsanak.)
Az EU nem ellenezte az atomenergiát (hiszen az Euratom Szerződés 1957 óta érvényben van), de egy évtizeden át passzív volt, és inkább a megújulókra koncentrált. A valódi fordulat az elmúlt 3-4 évben történt meg, amikor az atomenergia visszakerült a támogatott és stratégiailag fontos energiaforrások közé"
Az elmúlt 3-4 év alatt semmiféle stratégiai fordulat nem történt. Az egyetlen dolog ami történt, a mi atomerőmű-építésünkkel foglalkoztak. Az EU-s országok most kezdik megérteni, hogy nincs elég energiájuk még a normál működésre sem, nemhogy a fejlesztésekre.
Remélem tudsz különbséget tenni EU és Európa között. Európa jelentheti az egyes országokat. Ha Leyen azt akarta volna mondani, hogy az EU stratégiai hibát követett el, mert ellenezte az atomenergiát, akkor azt mondta volna. A valóság ez: . "Az EU nem ellenezte az atomenergiát (hiszen az Euratom Szerződés 1957 óta érvényben van), de egy évtizeden át passzív volt, és inkább a megújulókra koncentrált. A valódi fordulat az elmúlt 3-4 évben történt meg, amikor az atomenergia visszakerült a támogatott és stratégiailag fontos energiaforrások közé" . Remélem sikerül értelmezned ezt.
Ne fáradj, beismerték, teljesen lényegtelen a gyermeteg különvéleményed. “Európa stratégiai hibát követett el, amikor visszaszorította a nukleáris energiát, miközben az olcsó és tiszta villamos energia kulcsfontosságú lesz a jövő ipari versenyében – mondta Ursula von der Leyen a párizsi nukleárisenergia-csúcson.” Remélem az ‘Európa’ szót IS sikerül értelmezned.
Az olaj a hábotú óta olcsóbb, a gáz még most se. Na de Orbánnak megéri, hogy az olcsóbb olajból összejön évi 500 milliárd, és ezzel támogatja az oroszok háborúját és ez így átszámolható ukrán halott katonákra. Meg persze orosz halott katonákra.
Az atomenergia felhasználást nem az EU tiltotta, az egyes országok saját elhatározásból csinálták, főként a németek. Németországban a közvélemény akarta nagyon, a fukusimai baleset miatt. Na de ne zavartasd magad a tényektől, nyomjad csak a hazug narratíváid!
Általában fogalmad sincs a tényekről, vannak téynmorzsáid, amik az oroszbarátságodat támogatják, azonkívül viszont nem veszel tudomást a világról. . "A gáztározók üresek" témához például. . "Nem, az európai gáztározók nem üresek, de a töltöttségi szintjük 2026 áprilisának elején alacsonyabb az ilyenkor megszokottnál. " . A töltöttségek. A szokottnál azért alacsonyabbak, mert kemény tél volt. Egyébként a gáz nem volt szankciózva az EU-ban, csak javasolt volt az orosz gázimport leépítése. "
Veled van egy problémád, amin nem tudsz keresztül vergődni. Az, hogy továbbra is ( több mint 1 évvel később) sem tudod elfogadni, hogy Trump bizony balfasz. Ha ezt elfogadod, akkor sok mindent meg fogsz tudni érteni. - hogy miért nem sikerült se 24 óra alatt, se egy év alatt békét teremteni Ukrajnában, - hogy miért keres mindenhol ellenséget, ahol szövetségeseket kellene találni Kina megrendszabályozására , - hogy miért gondolja, hogy a fegyverek bevetését előnybe kell helyezni a tárgyalásokkal szemben, - hogy miért véli azt, hogy az USA 1945 óta tartó hegemóniája katonai fölényre visszavezethető. (Nem tudás, pénz, kiváló gazdasági környezet innovációk megvalósitására, stb.) - hogy a hatalmas költségvetési hiányt hogyan gondolja csökkenteni a gazdagok adójának csökkentésével és a hadikiadások meredek emelésével? És persze ne felejtsük el a komoly sértődöttségét, hogy tavaly nem ő kapta a nobel békedijat. Heteken át mindenki humorként nyugtázta, de hónapokkal később már látszott, hogy az óvodás tényleg vérig van sértve.
Napsugaram, sehol sem beszéltem katonai ellencsapásról!! A dollár dominancia, hogy a picsába csökkenne évek ótam amikor gazdaságilag ezek a balfasz országok semilyen ellénlépést nem tettek most sem?
A ruszkik rugták fel az egész rendszert, ha a nyomorult féreg putyin nem áll bele a háború arany életük lehetett volna nekik is, meg nekünk is! Szóval nem az EU bénázása idézte elő ezt a helyezetet, a trigger egyértelműen TERRORoszország volt!!!
Na ennyit is értesz az egészből. A BRICS nem NATO, sok az ellentétes érdek is, bizonyára nem vetted észre, hogy ez az usa és az eu között is így van. Egymás között meg megy a biznisz, a dollár dominancia meg folyamatosan csökken. De ezt meg évekkel ezelőtt megírták, na, hát Trump egyáltalán nem balfasz, csak ezt nem tudja máshogy ellensúlyozni, mint agressziókkal. https://foreignpolicy.com/2023/04/24/brics-currency-end-dollar-dominance-united-states-russia-china/
Nem. https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20260310/von-der-leyen-europa-strategiai-hibat-kovetett-el-823418 Ehhez még nyugodtan hozzárakhatod a genderlobbit, migránsozást, majd azt is bevallják egyszer, csak hát itt ugye légiónyi emberkének akkor le kéne mondani. Az energiapolitikát tekintve meg érthető, hogy az orosz befolyást akarják csökkenteni, na de ez így fejjel a falnak kategória. Egyrészt nem vágom mennyivel jobb nekik egy ellentmondást nem tűrő amerikai függés, másrészt ne felejtsük, az északi-áramlatot Bidenék intézték el. Lexarva a szövetségesi viszonyt, meg precedenst teremtve kritikus infrastruktúra kiiktatásával. Ezt még az oroszok sem lépték meg, ha jól sejtem. Miközben ők vígan vették azért az orosz uránt, merthogy kell. Az EU meg letolt gatyával erősködik, hát drukkoljatok ennek, biztos jó vége lesz.
Arról nem beszélve 2015-ben Ocsmány Vigyor azt nyilatkozta: "Az energia beszerzést diverzifikálni kell, az oroszokét csökkenteni!!!" .. aztán majd 50-al növelték, hazudoztak nincs tenger ezért, stb. És hol vannak a Zellenzéki médiások számonkérjék a geczi 15-ös intelmét!! Szokás szerint kussolnak!
Elsősorban a BRICS túldimenzionálását ítéltem el, ahogy írtam az nem több mint egy zsebhoki egyesület! Ebben a konfliktusban sem voltak képesek összezárni a balfaszok! Mindezek mellet a trumpot is egy igazi balfasznak tratom, mert semmilyen gyökeres változást nem fog elérni Iránban.
Segítség? Ez csak üzlet! Elzárhatták volna a csapot, hogy kibasszannak az EU-val, de nem teszik meg, mert a szankciók hatnak és ezért minden egyes centre szüksége van TERRORoszországnak:)))
Idáig oroszbarátnak tartottam Orbánt. Tévedtem. Ugyanis beleolvastam abba, hogyan beszélt Orbán Putyinnal és Szijjártó Lavrovval. Nem láttam semmi barátit, hanem csak megalázkodást, meghunyászkodást és szolgalelkűséget. Ugyanazt, amit a hatalom itthon is elvár az alattvalóitól.
OROSZ-UKRÁN háború