Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
LVN ma, 07:30
Előzmény: #27385  duraczell
#27387
semmi gond, aludhatsz tovább. A struccot is elgázolja az, ami elől a homokba dugja a fejét.
Kvasztics_Fedor
Kvasztics_Fedor ma, 07:17
Előzmény: #27385  duraczell
#27386
Te gyógypedagógus vagy? 🤣🙏
duraczell ma, 00:08
Előzmény: #27384  LVN
#27385
A népokításoddal kapcsolatban. Kb. annyit érsz el, mint mikor a falu végéből kiabálnak a süketnek, hogy nyitva maradt a kapu és kiszökött a kutya :) Ha nem mész oda és mutatod meg, akkor nem hallja/leszarja, mert messziről jött ember, azt mond amit akar. A megnyilvánulásaid jelentős része pedig nem szemfelnyitás, hanem sipákolás amit a fürdős"lányok" csinálnak. Próbáld meg ebben a formában odakint előadni magad egy meetingen és észreveszed majd :)
A scenario elmzésedbe nem mennék külön bele, maradjunk annyiban magas valószínűségű elemeket és logikus következményeket tartalmaz :)De az általad leírtaknak a 0 pontját, a gyújtópontját kifelejted. Mégpedig a szándékos polarizálást.Ukrajna sem nem NATO sem nem EU tag. Ebből fakadóan a szövetségi rendszernek nem része (itt most elsődlegesen a NATO-ról beszélünk). Ha mégis így gondolja bárki is, akkor Putyin indokát is meg kell(ene) érteni, ami az általa elvárt biztonsági garanciákra vonatkozik. Valószínűleg még évtizedekig lehet majd erről a teóriákat gyártani, hogy "mi lett volna ha?", illetve "mi is történt?", de 8 év alatt nem sikerült olyan helyzetet teremteni, hogy win-win szituációt alakítsanak ki és elkerüljék a mostani helyzetet. Szerintem lehetett volna. 
Egy teljesen másik nézőpontot most had dobjak be, ha már "jövőkutatás" területére tévedtünk. A rendszer/gengszterváltás KKE-ben mondhatjuk, hogy Mo-on ment a leginkább "sima" módon. Máshol volt kis lövöldözés meg akasztgatás is, itt gyakorlatilag kézfogás és integetés. Erre mondták anno, hogy jót tett volna, ha itt is kialakul kis ramazuli, mert a komcsi múlt felszámolása még talán máig nem zajlott le. Ez alapján kb. meggyőződésem, hogy az Ukránoknál a múlt láncainak leverése, és az oligarcharendszer felszámolására ezzel egyben egy hatalmas lehetőséget is ad és jelentős értékké válhat, mindamellett hogy kvázi finomkodás nélkül lehet "tisztogatni". Ezt egy "vérmentes" csatlakozással évtizedek alatt nem érték volna el és talán sohasem válhattak volna "EU jelölt éretté"
LVN csütörtök, 23:11
Előzmény: #27372  duraczell
#27384
Én úgy teszek a változásért, hogy próbálom felnyitni otthonragadt honfitársaim szemét, akiket elvakít a fideszes népbutítás, hogy nézzenek a jövő héttől messzebb is. Jajj annak, aki úgy gondolja, hogy ez az orosz-ukrán konfliktus nem az ő háborúja ezen a kontinensen. Si vis pacem, para bellum.
Mint már az elmúlt egy évből kiderült, a munkám szerves része a jövő modellezése. Ez nem egy kiscsoportos ötletelés, és nem babra megy. 2021 decemberében leírtam, hogy háború lesz, és hogy nagy eséllyel az első csapást kivédi az ukrán hadsereg, köszönhetően a 2014 óta zajló folyamatoknak. Ekkor még a portfolió (személyes és nem) szempontjából ez elég volt. Nem gondoltam, hogy ez az év elején fog bekövetkezni, mert az időzítés nem volt logikus, már kifelé mentünk a télből és az orosz média még nem járt ott... Egyébként tudok oroszul is (hostem cognoscite). Csak nagyban ment a lakosság felkészítése, hergelése a háborúra. De nyárra tettem az indulást, mert a kezdeti felocsúdásból míg kijön a nyugat, addigra lehet fenyegetni a közelgő téllel és a gázcsap elzárással. Erre tél végén indult a támadás, ez a hiba nagyban befolyásolta a modellt, amit leírtam utána itt kora tavasszal... Nyugat összezár, orosz vereség, viktorka gyengülése, mert minden külpolitikai céliránya lezárul. Arra alapoztam mindezt, ezt is leírtam, hogy tekintélyelvű diktatúrák nem tudnak olyan eszközöket gyártani, mint a fejlett demokráciák, egyszerűen a berendezkedés alapjaiban lévő eltérések magyarázzák a gazdasági fölényt és a demokráciára épülő piacgazdaságok hatékonyságának felsőbbrendűségét a teljesítménykényszer miatt. Az orosz haderő véleményem szerint mindig papírtigris volt, szétlopott összetákolt vasakkal. Természetesen volt egy elitebb mag nagyobb harcértékkel, de ezt elköltötték hamar Ukrajnában az oroszok, egyszerűen megtörtek a nyugat által felszerelt és felkészített ukránokon, ez előre látható volt.
Azt is leírtam tavasszal tavaly, hogy a nyugat összezárásával két lehetőség van az orosz vereségre (más kimenetel nincs). Konvencionális háborúban verik szét 50 évre vagy nukleáris holokausztban véglegesen, ha ezt választja a cáratyuska. De terroristákkal nem tárgyal a nyugat, ezt el kell fogadni és minden épelméjű ember tudja ezt. Van rá 3-5% esély, hogy Ukrajnát egy kompromisszumos békére kényszerítik végül mégis, tehát mondjuk Mordor nyer. Ez is elég satnya győzelem lesz, de ez esetben teljes gazdasági, kulturális és diplomáciai elszigetelődés lesz, végleg két táborra szakad a világ, és Észak-Korea és Szíria meg Belausz odaláncolódik az Oroszokhoz. Egyes nagyobb hatalmak, mint India még hezitál, Kína röhög a markába, hogy lesz egy olcsó csicska benzinkútja. DE! Amibe beépül az orosz energiahordozó, az 5 év múlva eladhatatlan lesz nyugaton. Ekkor fog bezárulni az új vasfüggöny, mely sokkal keményebb lesz, mint az előző, lehet tovább is tart és nem lesz átjárás semmilyen tekintetben. Ekkor kell majd észnél lenni, melyik ország polgára melyik oldalon találja magát akkor, és hogy ez jó lesz-e neki és családjának. Nos, jelenleg ennek a kimenetelnek szurkolnak itt egyesek, megmondom őszintén, nem tudom, hogy miért. Azt megértem, hogy viki és bűnbandája nem fér el a nyugati demokratikus berendezkedésű klubban, ezt minden kollegám látja. Azt nem magyarként nem értik, hogy egy ország hogy tud vele menni önként és dalolva a süllyesztőbe. Elképzelhetetlen, mert ők nem tudják tapasztalatból, milyen az, amikor valaki szisztematikusan számolja fel a súlyok és ellensúlyok rendszerét, média csak állami maszlagot nyom 0-24-ben, oktatás szétverve, stb... Szóval sajnálom, de nem tartok a birkanyájjal.
duraczell csütörtök, 23:00
Előzmény: #27382  Csakegyolvaso
#27383
LoL
Ilyet meg mégis hogyan sikerült haluznod? :D
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso csütörtök, 21:11
Előzmény: #27380  Csakegyolvaso
#27382
En Magyarorszagrol beszelek HA tamadas erne minket akkor nyilvan a NATO segitene nekunk DEEEEE a ner propaganda szerint nekunk nem kell majd a segitseg mert mi nem akarunk harcolni es bekes modon atadjuk a teruelteinket. Ezt nem ertem hoyg neekd miert kell szajbaragosan leirni valamit azt csak a joisten tudja.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso csütörtök, 21:08
Előzmény: #27380  Csakegyolvaso
#27381
ez phylaxanak meg nem az elemnek.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso csütörtök, 21:08
Előzmény: #27373  duraczell
#27380
Az a lenyeg te meg mindig nem erted azt amit mondok xD De semmi baj latszik fizetnek neked.Ki beszel arrol hoyg a NATOnak kellene segitenie ukrajnanak?Ezt hol irtam le melyik hozzaszolasomba? xD Bogozd mar ki
Pogi csütörtök, 20:54
Előzmény: #27376  Phylaxa
#27379
Ott a pont :(
joe13 csütörtök, 20:53
Előzmény: #27375  El_Kebir
#27378
Amúgy tévedsz. 
Először azt írtam, hogy a nyugati demokrácia ugyanezt csinálja, ugyanúgy nemkívánatos náluk az orosz propaganda. 
Erre jött tőled az okosság... 
Nem írtam, hogy az orosz rendszer tökéletes. 
joe13 csütörtök, 20:30
Előzmény: #27375  El_Kebir
#27377
Propagandát azt Te fújod, nem kicsit. 
Phylaxa csütörtök, 20:19
Előzmény: #27364  Csakegyolvaso
#27376
Ukrajnának az segít, aki akar. Te is segíthetsz. A NATO viszont egy védelmi szervezet, akit senki sem támadott meg.
El_Kebir
El_Kebir csütörtök, 20:17
Előzmény: #27374  joe13
#27375
aha, az előbb még a két rendszer ugyanaz volt... most meg már a kettő között lenne megfelelő... ebből látszik, hogy csak csípőből fújod a propagandát... (ha nem "így" rossz, akkor "úgy" rossz...)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hasznos_idióta
joe13 csütörtök, 20:04
Előzmény: #27371  El_Kebir
#27374
A két rendszer között lenne megfelelő. 
duraczell csütörtök, 20:01
Előzmény: #27364  Csakegyolvaso
#27373
Ukrajna nem NATO tag, ne keverd össze, mert pont ez az egyik ürügy arra, hogy az oroszok beléjük rúgtak
duraczell csütörtök, 19:58
Előzmény: #27361  LVN
#27372
Tök jó, h megtalaltad számitásaidat külföldön (is), és jelentős intellektuális tudasodat felhasznalva hozzájarulsz a családi vafyon építéséhez (külön szólok, h teljesen komolyan mondom és nincs irónia).
Ha viszont ennyire magad ura vagy, akkor el kellene dönteni, hogy kívülálló vagy és csak belemagyarazol olyan dolgokba, amihez ma már semmi közöd nincs (mert elvagtad a köldökzsinórt), vagy ha valtoztatni akarsz, akkor hazajössz és teszel a változásért. 
Azt is megértem, hogy a kf-i agymosás következteben sűrű és fontos munkád közben ide jársz okosnak tűnni és megmagyarázni azt, h mit szeretnenek a nyugati gyarmatosítók itt látni, csak ugye tudod, hogy mondják. Ami nem az én dolgom, abba nem ütöm bele az orrom. És en ezt úgy értem, h en nem ütöm bele az orrom az oroszok és ukránok dolgába. Azt persze nem mondom h nem érzek együtt az ukranokkal, de attól még nem az én haborúm, elvégre eleve arra kértek, h az ő belpolitikajukba ne szóljak bele.
El_Kebir
El_Kebir csütörtök, 19:20
Előzmény: #27370  joe13
#27371
frászkarikát... HA neked nem tűnik fel a különbség a nyugati demokrácia sajtószabadsága és az orosz diktatúra kötelező propagandája között, akkor ez a TE "szegénységi bizonyítványod" !  
joe13 csütörtök, 19:14
Előzmény: #27369  El_Kebir
#27370
A nyugati demokrácia ugyanezt csinálja. 
Nem tűnt fel? 
El_Kebir
El_Kebir csütörtök, 18:58
Előzmény: #27366  vigkrisz
#27369
miközben: "Az orosz főügyészség felvette a Meduza hírportált a nemkívánatos szervezetek listájára. A szervezet munkatársai és támogatói ezután akár börtönbüntetéssel is sújthatók – jelentette az Interfax hírügynökség."  mint régen a kommunizmusban, "külföldi" hírek hallgatás/olvasása súlyos államellenes tevékenység... a sok nyamvadt kommunistának itt is ez kell! az RT  magyar hangja Origo
vigkrisz csütörtök, 18:48
Előzmény: #27367  Kvasztics_Fedor
#27368
hát, Ukrajnába már be nem teszi a lábát az a hazaáruló
Kvasztics_Fedor
Kvasztics_Fedor csütörtök, 18:46
Előzmény: #27362  Robben
#27367
Tökéletesen igaza van. Jól fog még jönni, megérte pár leharcolt azov náciorkért kicsrélni. 
vigkrisz csütörtök, 18:46
Előzmény: #27362  Robben
#27366
Medvedcsuk és RT (orosz állami médiavállalat) - LOL 
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso csütörtök, 18:35
Előzmény: #27357  Phylaxa
#27365
Rs akik feleslegesen halnak meg azok az oroszok Az ukranok csak vedik a hazajukat ott nem feleslegesen halnak meg a katonak.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso csütörtök, 18:34
Előzmény: #27357  Phylaxa
#27364
Eloszor itt a neresek azt szajkozzak miert harcul ukrajna egyszeruen egyezzen meg es adja fel a trruleteit.Ezt atultetjuk ide magyarorszagra minek nekunk katonasag ha a Orban Viktor beke parti.O egybol leulne targyalni es felafna az orszagot a propaganda szerint.Ezert irtam ha esetleg tamadas erne minket mar elore szolni kellene a natonak hogy meg veletlen se kuldjenek ide katonakat majd mi atadjuk a tamadoknak a teruleteket onkent es dalolva mert kb TI neresek ezt varjatok el az ukranoktol hogy senki ne segitsen nekik es adjak fel a haborut.szanalmasak vagytok
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso csütörtök, 18:27
Előzmény: #27357  Phylaxa
#27363
Sztem meg olvasd el 3-4* amit irtam xD
Robben csütörtök, 18:20
#27362
"A mai Ukrajna nem független és szuverén ország, mert 2014 óta teljesen a Nyugat, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia irányítása alá került:
Csapatot állított fel Oroszországban Kijevből érkezett és Ukrajna határain kívül élő társakból Viktor Medvedcsuk, az állampolgárságától és parlamenti mandátumától megfosztott ukrán ellenzéki politikus annak érdekében, hogy hallassa a "másik Ukrajna" hangját a világban, amely nem támogatja a 2014-es kijevi hatalomváltás után létrehozott rendszer "oroszellenes és neonáci nézeteit".
Ezt maga Medvedcsuk  maga mondta el az RT orosz állami médiavállalat hírportálján csütörtökön megjelent interjújában, anélkül, hogy konkrét személyeket megnevezett volna. Azt mondta, hogy Kijev állításával ellentétben milliókban mérhető az ukránok száma, akik nem értenek egyet Volodimir Zelenszkij elnök tetteivel, és akiknek közös eszmék alatt kellene összefogniuk. Úgy vélekedett, hogy az ország jövőjéről csak akkor lehet beszélni, ha Ukrajna felhagy a militarizmussal, és feladja azt a szerepét, hogy a Nyugat érdekeit szolgáló katonai akciók kísérleti terepe legyen.
A politikus azt állította, hogy Zelenszkijre Nagy-Britannia sokkal jelentősebb befolyást gyakorol, mint az Egyesült Államok vagy a Nyugat egésze. Mint mondta, London "ragadta meg a befolyás, a kormányzás gyeplőjét Ukrajnában". Medvedcsuk szerint Zelenszkij és környezetének tagjai biztosak abban, hogy "bármi történjék is Ukrajnában, bármikor elhagyhatják az országot", amelyet "hídfőállásnak engedtek át az Oroszország és a Nyugat közötti konfrontációhoz".
 Medvedcsuk egyebek között azt állította, hogy a mai Ukrajna nem független és szuverén ország, mert 2014 óta teljesen a Nyugat, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia irányítása alá került, továbbá nem szociális és jogállam, mert a bírósági és alkotmányos rend figyelmen kívül hagyásával, törvénytelenül záratnak be tömegtájékoztatási eszközöket, azokat pedig, akik más álláspontot vallanak, megsemmisítik.
"Ma Ukrajna ténylegesen nem létezik. Nincs ilyen állam. Alkotmányjogi szakértő vagyok. Az alkotmány kimondja, hogy Ukrajna független, szuverén, demokratikus, jog- és szociális állam. Ezek közül a követelmények közül ma egyik sem felel meg annak a státusznak, amellyel Ukrajna valójában rendelkezik" - állította a politikus. Medvedcsuk, akinek egyik lányának Vlagyimir Putyin orosz elnök a keresztapja, korábban az Ukrajnában betiltott Ellenzéki Platform - Az Életért párt politikai tanácsának vezetője volt. Zelenszkij elnök tavaly április 12-én jelentette be, hogy letartóztatták hazaárulás és a háborús törvények megsértésének vádjával. Egyes ukrán sajtóforrások állítása szerint Kijev orosz kézre kerülése esetén oroszbarát kormányt alakíthatott volna. Medvedcsuk szeptember végén, fogolycsere keretében hagyhatta el Ukrajnát. 
Zelenszkij január 11-én fosztotta meg az ukrán állampolgárságától, később a parlament a mandátumától is. Az ukrán alkotmány 25. cikke értelmében egyébként ukrán állampolgár nem fosztható meg az állampolgárságától, nem utasítható ki Ukrajnából és nem adható ki más államnak. Medvedcsuk az RT-interjúban állította, hogy soha nem volt orosz állampolgárságár, amire hivatkozva ez a retorziót alkalmazták vele szemben.
LVN csütörtök, 18:12
Előzmény: #27353  duraczell
#27361
Így van, huszonévvel a nyugdíjkorhatár elérése előtt, már most elmehetnék nyugdíjba, ha akarnám. Csak én szeretem amit csinálok és hogy is mondjam, pár generációra előre segítek a családomnak. Nem mindenki mosogatni megy külföldre, nem a saját lehetőségeidből kell kiindulni. A világ hatalmas nagy, rengeteg lehetőséggel, és senki nem gátol meg abban, hogy ezt kihasználd. Még most.
Más topicba is szoktam írni, nem csak ide.

Topik gazda

sotime
4 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek