Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
randomly ma, 08:05
Előzmény: #39983  szkrik
Igen, és meddig lehet ezt csinálni/bírni ... hogy nem csinálunk semmit? Gyakorlatilag Én is csak állok és várok. Nem csak ezüstben hanem mindenben. (Könyvelőm szólt hogy az adóigazolás 100 oldal Erste kereskedésről nem volt szó :-) ) Na az ideiben nincs ennyi sor, de lehet több is az eredmény. :-)
szkrik ma, 06:45
Előzmény: #39982  szkrik
Bar 71-72 folott vetelt javasolt, megsem mertem belevenni hetfon, ugyanis az ezust tobbismeretlenes egyenletebe belekerult nehany honapja az irani temyezo is. Azt lattam, ha durvul a helyzet,  es emelkedik az olaj, akkor esik az ezust, ha csokken az olaj, mint tegnap, emelkedik. Inkabb kimaradok egyelore egy esetleges nyerobol, es varok. 
szkrik ma, 06:36
Előzmény: #39981  Beze
A havi elofizetedemet egyelore nem hosszabbitottam meg, nem volt ra idom. Tegnali youtube videojaban, ami ingyenes, ket kehetoseget llat: fel elso korben 105 ig, vagy meg le 69,x eur ig, es onnet fel.. 
Beze
Beze szerda, 21:41
Előzmény: #39972  szkrik
A német elemző tartja még a 100$ fölötti célt?
Beze
Beze szerda, 21:39
Ez komoly 
Jár a 👏
Bpali2 szerda, 12:02
Commerz végre átlépi az árnyékát ?/36/ s megyünk 40 alá ?.. jó ideje ezt várom de mindig visszaverik..
Bpali2 szerda, 11:56
Előzmény: #39977  randomly
Elég sok elliottos hókuszpókusz szerint —>135-140… ezüst . Ráérünk tartani..👀
randomly hétfő, 09:32
Van új CME report ... dec-25 25000 volume ápr-26 5000 alatt ... jó elvették kedvünket az ezüst kereskedéstől... Az ezüst (SO) opciós aktivitás jelentősen lassult áprilisban, a hónap elejétől számított ADV 3,6 ezer kontraktuson állt, ami közel 40%-os csökkenést jelent márciushoz képest. Az alapul szolgáló árak 75,6 dollár/oz közelében forogtak, stabilizálódva az előző heti volatilis 6%-os esés után.A jelenlegi ár rávilágít az ezüst kettős szerepére, mint nemesfém és ipari input. Az ipari fronton a napelemes és elektronikai szektor strukturális keresletét a közel-keleti konfliktus okozta szélesebb körű gazdasági nyomás teszi próbára. Változatlan kamatok mellett a tartósan magasabb kamatok kilátásba helyezése növeli a nem hozamot biztosító eszközök tartásának alternatív költségét, és kedvezőtlen helyzetet teremt az ezüst számára.Azok a részlegek, amelyek a konszolidációs időszak alatt a keletkező gamma-fedezeti követelményeket kezelik, valós idejű görög árfolyamok és implicit volatilitás-számítások érhetők el az Options Analytics API-n keresztül .https://www.cmegroup.com/newsletters/metals-options-update/metals-options-report-april-2026.html 
Placi82 csütörtök, 22:03
coverage ratio 42% az aranynal. Ez nem etwas. Se nem feszes. 
Nandi csütörtök, 20:58
Előzmény: #39974  MrSomm
Hmmm, ez a GSR 5 évesen érdekes....
MrSomm csütörtök, 19:50
Előzmény: #39973  MrSomm
En ezt nezegetem altalaban:
https://silverdata.io/
MrSomm csütörtök, 19:47
Koszi, ez eleg fasza oldalnak tunik elsore
szkrik csütörtök, 19:31
Előzmény: #39971  szkrik
Ezt az oldalt most talaltam, amely roppant reszletesen tudosit a comex ezust keszleterol, annak multbeli alakulasarol, comex stress indexrol, lehivott ezust mennyisegrol, papir/fizikai ezust aranyrol, nyitva levo poziciokrol, stb. Egyszer erdemes szerintem az oldalt felkeresni.
https://goldsilver.ai/metal-prices/comex-silver
szkrik csütörtök, 14:17
Előzmény: #39970  szkrik
A 4 oras chart: " wir warten auf klare signale", vagyis :"tiszta, egyertelme jelzesekre varunk." Nem javasolt a pozicio felvetele, fokozott a riziko, kivaras van. 
szkrik csütörtök, 14:14
Előzmény: #39967  Bpali2
Egyelore ugy tunik, dinamukusan pattant az elso tamaszrol az ezust. Ha holnap is emelkedik (kinaban, vagy mashol, ahol van kereskedes), akkor a hetfo jo lehet. 
A nemet elliott elemzo szerint, bar zold jelzest kapott a chart, rizikos meg beszallni. Aki hamar akar a vonatra felugrani, a stoplost 71,8 usd-re teheti. Tovabbra is bizonytalan szerinte az irany.
Placi82 csütörtök, 12:46
Előzmény: #39962  szkrik
Persze 5500 as aranynal meg 10.000 $ vizionlat a goldman sachs.Nem hiszek már senkinek. 
Ez nem „free market” van. 
A mai pénzrendszer nagyon  nem tisztán piaci, hanem policy-driven liquidity rendszer!!!!!!!!!
Tessék tudomásul venni. Sajnos. 
Itt most nincsennek normális gazdasági reál törvények. 
Placi82 csütörtök, 11:35
Előzmény: #39964  Bpali2
Nem b. zmeg:).
Nekem van egy vizióm a jövőre. 
Én így tozsdezek. Ösztönös megérzésre és fundamentumra. 
Nem TA ra. 
Es nem mindig haladok a tömeggel... 
Anno 1 millió Ft al kezdtem még papír alapon vett OTP részvényt vettem 1600 Ft os áron mikor mindenki államcsődöt obegatot itthon. Én meg úgy voltam vele ha csődbe megy az ország akkor úgyis minden mindegy alapon vegyünk OTP t. 🤣😉 
Sajnos azóta ahogy  élerte a 8000ft árfolyamot  akkor azonnal eladtam... 
Na apukám, én azóta 2009 óta egy budos vasat nem tettem be a tőzsdere. Az a szaros 1 milla van.....
Én új pénzt nem teszek be, és nem tettem be.... 
Na a többit kitalalod. Én csak rajatszok a hulyessegre sokszor...  😉 
De amit megérzek, és raerzek azt megjatszom még  akkor is ha ellenem megy a manipulat piac.. Tudod te miről beszélek, ugye?? 
De nem izgat mert az idő majd  engem igazol. Gazdasági törvényeket el lehet hajlítani akár evekre is, de aztán az inga visszaleng.. 
És én csak azt az 1 milliót kockáztatom amit 2009 be betettem, igaz mostmar sokkal sokkal nagyobb a portfólióm mérete, de én így fogom fel az egészet  
Igazam lesz, 
Én olyan vagyok mint a kaméleon. Én mindig alkalmazkodom gazdasági környezethez. Anno kaszáltam az idióta penny stock őrülten is. Nálam nincsennek tabuk és rogeszmek, berögzulesek. 
De most hold position van, mint a counter strike játékban. Kempelek az adott helyen..... Bosszant.... De kivarom. Mert ez tudatod döntés. Pont. 
Aztán vagy igazam lesz vagy nem... De már nálam ez megérzés, és hallgatok rá. Akkor basztam rá mindig mikor másra hallgattam, anno az FF topikban.
Mar csak a saját tervemet követem... 
Bpali2 csütörtök, 11:07
1 irány van . 60 USD alá nagy valószínűséggel nem megy . Beszállni longra bármikor be tud bárki ha van egy év türelme . Mozi van ..
Valiz
Valiz csütörtök, 10:42
Előzmény: #39963  randomly
Igen. Én sem látom az irányt  a legtöbb termékben, ezért óvatosságból kivárok. 
Bpali2 csütörtök, 10:12
Előzmény: #39964  Bpali2
Ja meg ami tetszik : ha igaz !!! Oroszok 25 atomtöltwtet adtak/ nak Iránnak . 
Bpali2 csütörtök, 10:11
Előzmény: #39961  Placi82
Mert nem birtad azt megtenni hogy a profitot át tedd pár hónapra fél évre kötvénybe .. Alap dolog..👀
randomly csütörtök, 08:28
Előzmény: #39953  Valiz
Sajnos nekem nincsenek német forrásaim. Az utóbbi időben mindenki hazajött itthon jobban lehetett keresni az építőiparban mint Németországban. Iszonyat kíváncsi lennék "mi a terv"? És szerintem ha a németek nem tudják hogy mit építsük a föld kincseiből amit el is tudnának adni akkor ki ? Kína? Korea? Japán? US? Szóval kivárás van nálam továbbra is , nem tudok irányt meghatározni . Az előttem szólóhoz csatlakozva ami maradt azt már ezen az áron eladni rizikós . Napizás sem megy ahhoz kicsi a lengés. 
szkrik csütörtök, 07:45
Előzmény: #39961  Placi82
Amiota kitort az irani haboru, es magas az olaj, esnek a femek. Egy recessziot araznak? Jelentosen megnott az elektromos autok eladasa, ami hosszabb tavon jo lehet az ezustnek. A 2009 es valsag idejen is nagyot estek a femek, mielott meredeken emelkedni kezdtek. De most mas is lehet. Fene sem tudja. A formatiotrader szerint (youtube) az 5 ezres arany ar mar bearazta az osszes kockazatot 2025 ben, ezert nem emelkedik  tovabb, ezert csokken, konszolidal. 4000 usd esetleg, 3300 usd arat is elkepzelhetonek tart. A fizikait eladni  szerintem most mar nem erdemes, mert a visszavasarlasnal ugysem kapjuk el az aljat es tul nagy a marzs a vetel eladas kozott. Legfeljebb, ha lakas, birtok, haz vasarlasahoz kell.  Par nap mulva megtudjuk, mennyi uncia ezustot visznek el a comex bol majusban. A comexnek elobb utobb fel kellene toltenie a keszleteit, amit nyilvan alacsony aron szeretne megtenni. Csakhogy alacsony (ilyen) aron a befektetok mar nem fogjak tomegevel eladni a megtakaritasaikat, az biztos. Es most mar ott van a kinai es indiai jatekos is. Tul osszetett ez a piac. Szerintem varni kell, hogy lemenjen az ar 40-60 usd ig, es bele kell ulni, vagy megvarni, hogy 3-4 napon keresztul napi 2-3%ot emelkedjen. 
Placi82 2026. 04. 29. 23:02
Előzmény: #39959  Seri
Csak nemesfem. Kanada, és USA. Kína is van 1 darab. Arany esik dollár esik. Fasza. 🤣 
De most ellen g.rci sokat buktam a virtuális profitbol az arany csak kb 
20%ot esett, de a  szektor bányászok 50-60%ot is estek. De mivel a részvényeket meg  1800/2300$ arany áron vettem. Pont leszarom. 
Ezüst nincs már kb 6 - 8hete. Mert eltűnt a keleti prémium és a silver leasing rate is. 
Aranynal sajnos dettó ugyan  ez van. 
Ahogy a magyar Pesti tularazott lepukkant, lerugott ingatlan szarokat ., panelokat etc tulajdonosok mondják mikor csak a 30 ik ingatlanos hívja őket, de vevő egy se, akkor azt mondják nem kenyérre kell. 
Én is ezt mondom.... Nem kenyérre kell🤣 
Mar pár db X6 árát buktam, a virtuális profitbol..... Sajnos a portfólió 60- %at hagytam futni... Ez van. 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek