Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Sehogy, és ez nem kizárólag az USA problémája. A relatív gazdasági és katonai térvesztés nem passzivitást szül, hanem a még meglévő aszimmetrikus fojtópontok agresszív kihasználását. Pontosan ez a kísérlet látszik Venezuela és Irán esetében, a technológiai fegyverkezésben (pl. AI all-in), vagy épp a totális megfigyelőállam kiépítésénél -> pl. a Flock-kamerák telepítése, a megrendült belső rend feletti kontroll igényével A végkifejlet nem a hegemón csendes visszavonulása vagy leváltása, hanem a világrend felaprózódása, az eldurvuló protekcionizmus és a blokkosodás okozta sokk.
Mert szerinted hogyan tudnák elveszíteni a hatalmukat ?? Csak úgy megkérdem . Amikor a fél világ erőforrásai felett rendelkeznek . Szerinted Kína vérzik el előbb vagy a Rotschildok ??. Az öregedő , túltermeléssel küzdő Kína . Aki ha eladja az USA körvényeket ? Megveszi más .
Oké, ezt kb, már mindenki látja itt, a kérdés inkább az, hogy ezt (az elkerülhetetlen összeomlást) hogy lehetne megakadályozni, úgy, hogy közben a hatalmuk is megmarad, mert az is biztos, hogy ez nem a Római Birodalom, az amerikai hadigépezet pedig nem pusztulhat el vagy legalábbis még nem most.
Monetáris végjáték. A legfőbb csapda, hogy a pénzügyi rendszerek rendkívül szívósak - sokkal tovább talpon maradnak, mint amit a logika indokolna, maga a törés viszont sokkal gyorsabban jön el, mint amire fel lehet készülni. A történelem tanúsága szerint a fiat pénzek átlagos élettartama 40–50 év. A dollár mögül 1971-ben - a Bretton Woods-i aranyablak bezárásakor - tűnt el végleg a fedezet, így most már az 55. évben járunk. A felhalmozott adósságok reálértéken történő visszafizetésére pedig egyszerűen nincs meg a termodinamikai háttér. Nemcsak az anyag és energia, hanem az ökológiai szolgáltatások is gyorsulva szűkülnek.
:) Amatőr kérdés: szeretnék aranyozni, mert szvsz is fel fog futni, de úgy ahogy te mg laci is csinálja, hogy lehetőleg most áttét nélkül, hogy ne rázzanak ki a gatyámból, de írtad, hogy USA-ban nem vagy bent, szóval te erste-s certikkel csinálod az aranyat, olajat vagy hol kell körülnézhem ilyenhez? Singelem van onnan ezek elérhetők, illetve külön előfizu esetén a német, NY market. Köszönöm az útmutatást előre is, ha nincs sok időd elég csak nagyjából is, utána kikeresem a többit! :)
$5,000/oz gold by H1 2027. UBS just set the target. • 289 tonnes of gold bought by central banks in Q2. • 750-1,000 tonnes projected for full-year 2026 purchases. • $4,000/oz or below might represent a strategic buying opportunity.
Ja .. jut eszembe . Aki követte munkásság ön az megtanulta tavaly , hogy a MOL szintet fog lépni .3900- nál legyintett az okosokra . Az OTP-t nyugodtan tartogatja 53 ill 70 Ks célárakkal .. De ezek annyira egyszerű dolgok hogy unalmas . Lassan be kell lépnem az USA tőzsdére mert tömény unalom van .
Most amit írtál az szép és jó de értelmetlen . Mivel ez nagyjából egy nemesfém topik , azzal kapcsolatos meglátást írtam be Szerintem aki engem olvas azok , már ezen a szinten túl vannak , hogy “ versenyeztetik” a különféle eszközök hozamait . Mi portfólióban gondolkodunk . Ja.. gondolkodunk😉
De rossz szöveg.. Az a tipikus mindent megmagyarázó , okoskodó semmitmondó tucat bullshit újságcikk .. Na ha jó akarsz lenni a tőzsdén ilyen faszságok ak nem ülsz fel …
ezeket a szinteket csupán taktikai tényezőkkel mint a kamatvárakozások, FED dumája vagy az ETF tőkeáramlások magyarázzák a nagy alapkezelok elemző. Közben meg segghulyek. Merrt a háttérben egy jóval mélyebb, strukturális átalakulás zajlik. Amiről fingjuk sincs... Szégyen....
Ma/most - Still, the bank flagged that gold is close to its commodities
strategists' three-month target of $4,500 an ounce, with a base case of
$5,000 over six to 12 months.
"Randomly se értette meg hogy 3 éves időtávon duplázhat" A tőzsdén mindig van lehetőség, pl, aki decemberben molba tette a lóvét az már lassan duplázik, aki 1.5 éve OTP-be az is... :)
Köszi Csoki! Sokat segítettél! :-) Korrekcióban van az arany
Az
arany árfolyama korrekcióba fordult, miután a befektetők profitot
realizáltak a közelmúlt erős emelkedése után. A visszafogott amerikai
inflációs adatok csökkentették a további monetáris szigorítás esélyét,
ami kezdetben támogatta a nemesfémet, de a piac most konszolidációs
szakaszba léphet. Az arany továbbra is a 4.000 dollár feletti
tartományban mozog, amit a jegybanki vásárlások és a geopolitikai
bizonytalanság támogatnak, miközben a befektetők a Fed következő
lépéseire és a közel-keleti konfliktus alakulására figyelnek.
Én nem mondok semmit, nem vagyok jövőbelátó, mint a Pali. :-) Hirtelen ment és nagyot, 4000-->4400 után egy visszateszt normális. Akár 4200-ig is. Van aki tud a tetején eladni és az alján visszavenni. Folyamatosan. :-) Van aki szerint többszáz pontos mozgások csak apró zaj. Ami a nagyképet illeti a kamatemelés kiárazódik, ez mindenképpen jó, Kína zsákol, az etf-ekbe tőkebeáramlás van hetek óta. Szóval vannak pozitív jelek is.
Jó mondjuk nem is merném senkinek ajánlani . Nálam eleve itt sem kellene lennie az árnak . Érzésre vettem egy adagot . Ha most tartanom kell 1-2 hétig sem érdekelne..
Nem követlek vele, Én még minimum egy 100Ft-os olcsóbbodást várok. Természetesen nincsenek olyan számaim hogy mennyi darab forgot visszavásárlásra, de még túl kevesen realizáltak benne ... ezt gondolom. Persze a 100Ft. az 4%, de Én 1-2%-ért is lehajolok/nék :-)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)