Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 03. 23. 10:54

Richter topik  

Egy kis reménysugár:-)

Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
farkasfu
farkasfu szerda, 19:29
Előzmény: #161622  Macus
Két dolog van, amit érdemes figyelni! 
Először is, hogy az év végével kitárazott e már az eladó, vagy folytatja tovább?! Az látszik, hogy a támaszt nem akarta letörni! Ez jövő héten kiderül! A másik dolog, hogy a technika kép szerint, van még lejjebb! Egy csökkenő trend, csati látható. A támasznál egy rövid célár is van, ahol most evickélünk. Ez lehetne egy konszolidációs szakasz is, de közelebbről azért látszik, hogy nem bír emelkedni és egyre többször fog padlót a támaszon! A ~38.2%/10580-al nem bírt, tehát az ellen oldalt figyelném a 61.8%/~10250-200-s szintet! Ezzel még a napos támaszt nem töri és pattanhat róla északnak! Persze majd odaérve meglátjuk a többit! 
Ez a szint (környéke), amúgy az első korrekciós szint/ támasz" (0.382%)! Vagyis egy egészséges, kicsi korrekció lenne! 🏳‍🌈 (napos) Az órás rsi, itt már túladott lenne! 
Felfelé rövid távon 10700-750 lehet. Hogy merre indulunk el, az passz...:) Lefelé nagyobb az esély technikailag! 
Ricsi/h1
https://ibb.co/L60MC5k
Beze
Beze szerda, 18:10
Előzmény: #161622  Macus
Itt van egy csomó alul
Beze
Beze szerda, 18:03
Előzmény: #161617  kovko
A napos charton 61.8-nál vagyunk ami egy rendes korrekció. Ráadásul tripla alj is van.
Hetesen meg a 38.2 közelében, ami a zászló formációhoz tökéletesen passzolna. Időben is fasza, mert az emelkedés is 3 hónap volt kb, és a lobogó is már nagyjából 3 hónapja formálódik. A január erős hónap szokott lenni a tőzsdéken, tavaly is sokat ment a Ricsi év elején, mielőtt ősszel szenvedett. Szóval a technikai kép csak akkor lenne szar , ha innen esne tovább. 
Macus
Macus szerda, 17:53
FF hova varod ricsit rovidtavon ? Van esetleg abrad ? 
kovko
kovko szerda, 17:26
Előzmény: #161619  farkasfu
Kapkodom, mert már 580-nál belevettem, de minimum megduplázom még én ezt a pakkot, de lehet, hogy triplázom. Jótépére vagy öt sold out long certivel meg kifutó SRV-vel most valahogy nem kívántam rá. Az más kérdés, hogy ha az beszakad, akkor jó nagyot fog esni amitől vonzó lesz megshortolni a BÉT-et, és ezt is ütni. Nem vagyok orákulum, de egy darabig most tuti lesz Ricsim.
kisvasutas
kisvasutas szerda, 17:11
Kérdezem itt is :  lehet EUR ből pénzváltás nélkül Richtert venni ? 
farkasfu
farkasfu szerda, 16:54
Előzmény: #161617  kovko
Na ebből elsőre nehéz volt kiszűrni a lényeget! Akkor röviden...
 Ha jól értem, felfelé várod, de nem kapkodsz a vétellel és ráültél a kezedre, mert kinézhet a jelenlegi állásból egy olcsóbb beszerzési lehetőség! 
Meg vagyok nyugodva... 🤣🤣
Xis24 szerda, 16:49
Előzmény: #161616  farkasfu
Jó hát nem egy T hogy évenkét duplázodjon vagy havonta menjen 20%-ot. Ellenben az egyetlen BL ami mondjuk az E. bank célárja alatt van. Ez okozhat még meglepetést.. ha a részvénypiacra is várunk Pmáp pénzeket.
kovko
kovko szerda, 15:53
Előzmény: #161610  farkasfu
Az a várakozás, hogy a február végi jelentésre nem lesz még itt sem az árfolyam azért nem kicsit pesszimista, szóval longban ülve most eladni mi értelme? Max, ha február végén is itt tart majd, akkor esetleg a jelentés környékén eladom.
A 10 feletti certit már régen kiütötték, szóval a kérdés, hogy honnan lesz az a sok eladó papír folyamatos túlkínálatot képezve, ami innen lenyomja az árfolymot annyira, hogy most ezt a TA-t megérje megvenni. Akárhogy is, 
de pár hét alatt most kiderül, hogy januárban melyik vevőből van a több. A technikai képet vásárlóból vagy céget vásárlóból. 
Aki most veszi meg a képet az rövidgatyát húz, tehát annak 11k-nál muszáj zárni, így az a része ki is van pipálva, hogy ki fogja 11-ért megvenni, ha emelkedésbe kezd. Ez longos szemmel azt jelenti, hogy minél többen húznak most rövidgatyát, annál nagyobb az esély rá, hogy új csúcsra megy. 
Ha meg a lefelé lesz az irány tartósan, akkor a pakkomnak egy részével csak ültem benne és csak a pakknak azzal a részével kerestem, amit lent veszek még hozzá, hát most Istenem. 
Akárhogy is, de egyelőre nem nagyon értem, hogy miért várják tőlem, hogy én attól eladok, hogy a TA nem szép. Kétféle papírt lehet olcsón venni. Olyat ami nem néz ki jól, meg olyat, ami car. Én most pont nem az eladáson problémázom, hanem azon hogy mikor és mennyit vegyek még. Minél lejjebb van annál nehezebb megállni, hogy belevegyek.  
Ehhez képest a fórumtárs szerint ha ez 10-ig lemegy lenyúlnak a certiért is. Arra kér, hogy képzeljem el, hogy ezt 10-ért odaadják és én nem veszem meg, csak nézem. Sőt mások sem, és mind csak nézzük majd januárban, ahogy elesik a certi 9,7-nél. Hát őőő egyelőre ehhez még nekem nincs meg képzelőerőm, mert az igazat megvallva már most is a kezemen kell üljek, hogy ne vegyem a kövi pakkot, de ha tőkeáttétellel ülnék a shortban, akkor az biztos segítene nekem is elképzelni, hogy még 10-ért sem veszek bele ebbe. :)
farkasfu
farkasfu szerda, 13:39
BUÉK!! 
Ricsi:
2024-s záró 10400
2023-s záró   8750
Eredmény: ~19%, de volt ~29% is a 11260-s csúcsnál!
 Ricsi/W 
https://ibb.co/YLr3TmL
Xis24 szerda, 09:03
"A társaság részvényei a versenytársakhoz képest jelentősen alulértékeltek, és az utóbbi időben még látványosabban szétnyílt az értékeltségek közötti különbség. Az originális gyártók jellemzően magasabb értékeltségeken szoktak forogni a generikus társaiknál, amelyet a jellemzően magasabb marzsok és a nagyobb növekedési potenciál indokolnak. Az értékeltségi prémium jelenleg egyáltalán nem látszik a Richternél. Az alábbi grafikon egyértelműen arról árulkodik, hogy a gyógyszerpapír P/E alapú értékeltsége rendkívül alacsony szintre süllyedt, és jóval a korábbi értékek alatt forog jelenleg a részvény. A jelenleginél lényegesen magasabb értékeltség indokolt, a 11-15 közötti tartományt tekintve jelentős felértékelődési potenciál látható."
https://www.portfolio.hu/uzlet/20250101/mibe-tegyuk-a-penzunket-2025-ben-itt-vannak-a-magyar-profi-befektetok-legizgalmasabb-otletei-731605
Nedden
Nedden szerda, 05:51
Előzmény: #161608  farkasfu
Bezének is belinkelt #161613 kommentemben a gyógyszeripari index “minden” időtávon egy giga váll- fej-váll alakul ki. Most vagyunk a nyak vonalnál. Tehát várható némi emelkedés, de utána? Nagyon bízom benne, hogy beindul, de az én óhajom kevés.
Az viszont tény, ez “csak” az S&P gyógyszergyári index. De biztos sokan nézik ezt is, így látják éppen alulértékelt az ágazat, de lehet ez rosszabb is. Ismétlem, teljes időtávon.
Rövid távon nagyon- nagyon kicsi emelkedés kezdete látható.
Nedden
Nedden szerda, 05:20
Előzmény: #161611  Beze
Bujjék is! :)
https://www.marketwatch.com/investing/index/sp500.352020?countrycode=xx
.
Nap végére elbújtak az eladók a S&P500 gyógyszer iparban! 
.
Az 1Y kép csapnivaló! De mintha lenne egy kialakuló tripla alj. 
Az látható az egész iparág kapott egy nagy ütést ősszel. Ahonnan
most már valahogy fel kéne épülni! 
Nedden
Nedden szerda, 05:05
https://www.penzcentrum.hu/egeszseg/20241231/brutal-gyogyszerdragulast-lengettek-be-2025-re-rengeteg-beteget-erint-ez-sokaknak-fog-fajni-1161333.
.
Most mi van? Törlik a magyar extra adót, de lehet kapunk egyet USA-tól?
Komolyan nem tudom eldönteni ez jó vagy rossz? 
A nem generikus gyártók is kapnak egy “büntetést” . Így a gyártók kénytelenek olcsóbban adni a terméküket, hogy ne veszítsenek piacot.
De ha nincs konkurens kiváltó termék, akkor akár növekedhet a gyártó bevétele. Kérdésem az, hogy a Richtert ez negatívan vagy pozitívan érinti? - tényleg nem látom át!
De az ilyen bizonytalanságok az biztos nem kedvezőek.
Beze
Beze kedd, 20:39
Előzmény: #161610  farkasfu
Bújjék! (el az összes eladó januárra)
farkasfu
farkasfu kedd, 20:13
Előzmény: #161609  Beze
Szerintem ez arányos. Fülesnél a fülnek kicsinek kell lenni, mert a trendet erősíti az alakzat! A nagy fül már kizökkenti a trendből! 
Éppen az a lényege, hogy a trend folytatását jelzi! Persze még nem tört le, nem kell "pánikolni".., csak nem szép a technikai képe! 
Régen néztem rá és most feltűnt az év végi zárásokat figyelve!! ... de nem szóltam semmit..:)
BUÉK!
h1
https://ibb.co/prc8HJq
Beze
Beze kedd, 20:01
Előzmény: #161608  farkasfu
Túl kicsi a második füles , te szoktad mondani hogy néhány gyertya még nem trend. 
farkasfu
farkasfu kedd, 19:52
Előzmény: #161607  Nedden
Nem néz ki jól! 
Eddig a támasz szépen fogta, de az utolsó felpattanás, már gyatra volt és a fordított füles nem tetszik! 
A baj csak akkor kezdődik, ha le is töri a nyakvonalat! Zászlós emelkedéshez, még mindig megfelelne... 
Ricsi/D 
https://ibb.co/b3fM31g
Nedden
Nedden kedd, 19:20
Előzmény: #161596  harding
Az a baj, hogy szerinetem nem csak én vagyok úgy, hogy ősszel bíztunk végre a további növekedésben.
Én is. de szerintem sokan vettünk fent. Ezért frusztráló a helyzet. Teljesen más lenne a kép ha 11e körül konszolidálva, oldalazna, de ez esik. 
Az viszont tény a gyógyszergyártók közt jól tartotta magát, de már a többiek vagy legalábbis az index növekszik. Mi tulajok meg ebből semmit nem látunk. 
Szerintem az év végét legalább 10800 körül kellett volna zárni ha a rossz forgatókönyvet nézem. 11e lett volna a közép út. De ennek nyoma sincs. Sőt! 
Bízzunk az új év erejében! 
harding
harding kedd, 12:56
Előzmény: #161604  ferugio
A Richter vezetőségének nincs áfolyam célja, és ez engem, mint tulajdonost, megnyugtat. Ellenben nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen elcseszett gazdaságú országban is lehetek egy remekül menedzselt és földrajzilag jól diverzifikált vállalat kisrészvényese. Az hogy nem fedezik le a devizában befolyó árbevételt, most akár előnyös is lehet, amikor további forintgyengűlésre is van komoly esély.
Csak így tovább Ricsmond 2025-ben is! 
Macus
Macus hétfő, 22:43
En 11 el elegedett lennek januarra . 
ferugio hétfő, 22:18
Előzmény: #161603  Beze
Ámen!
Mindent elfogadnék amit írtál, de én sajnos nem vagyok ennyire optimista úgy hogy a tőkém jelentős részével Richter én vagyok. Valamiért azt érzem hogy a vezetőség nem akarja nagyon fent látni az árfolyamot. A 12000-et azért én is várom legkésőbb az osztalék fizetés környékére. 
Persze az is lehet hogy rosszul olvasok a sorok között és nemsokára kijönnek valami extrával abból 6 készítményből ami a piaci bevezetés stádiumában van…
Hajrá Ricsi!
Beze
Beze hétfő, 19:01
Előzmény: #161602  Beze
Na jó tavaly is lassabb volt az általam vártnál, el kell ismerni. Mindenesetre a nyilacskámat már berajzoltam, oszti környékére meg a kockás zászlót is (~12500). 
https://ibb.co/0D4J7Qs
Beze
Beze hétfő, 18:51
Előzmény: #161601  stolz
Közgyűlésre 12+
stolz
stolz hétfő, 18:43
Előzmény: #161600  Zoltanovitsch
Ha márciusig elérne 11.500-ig, azzal már elégedett lennék.

Topik gazda

kyra
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek