-ISHARES- MSCI EMERGING MARKETS INDEX - ETF -EEM, napi: A megugrás után konszolidálódni tudott
az index, ami a long szempontjából jó jel.
A kérdés az, hogy a további áralakulás jellege és
mértéke milyen lehet, mert az döntő hatással lehet
a long irányú beszállások keresésére.
Minél kevesebbet jön le, annál jobb lehet a long
keresés szempontjából néhány hét múlva.
A 42,19 felett a long pozíciók kereshetőek, az
emelkedő trend ott sérülne.
Ellenállások: 43,75; 45,29; 46,88; 48,43; 50.
Támaszok: 42,19; 40,63; 39,06; 37,5.
19:00 és 21:30 a CFTC Nekem közben elkelt az olaj longom. A kérdést úgy értettem, milyen alapon veszel vagy adsz el. Nekem van saját technikai módszerem, divergenciákat keresek az 5 órás charton, és megnézem a napost is.
Úgy tudom, hogy depresszió miatt lett öngyilkos. Lehet, hogy azért lett beteg, mert csődbe ment? Két úton szeretnék haladni: -1 pár napos kereskedés, kis tőke, kis nyereség, olaj, deviza 2- hosszabb távra részvényekkel .De most ez utóbbi nem aktuális, mert ingatlant újítok fel. Mikor jelenik meg a jelentés a kutakról?
1. Livermore csődbe ment 2 Nagyon sokat változott a piac azóta 3. Ha jól tudom, ő inkább részvényekkel foglalkozott Én azt gondolom, önmagunk megismerése a piac. Van, akit stresszel hogy 23 órában mozognak a nyersanyagok és nem tud pihenni emiatt. Engem a kriptó stresszelne hogy hétvégén is mozog, 0-24. Az a kérdés, mivel sikerül konzisztensen pénzt csinálnod, részvények, nyersanyagok? Milyen időtávon, milyen módszerrel? Végül mindenki annál köt ki, ami neki való.
Szeretném leutanozni Livermore kereskedését, de kismiska se vagyok hozzá képest. Nagyon a kezdetén vagyok. Bár ő azt mondta, hogy a haszon arányos a befektetett munkával. Ezt elhiszem, de a pénz/tőzsde nagyon önző, rosszabb mint egy elkényeztetett szép nő, állandó figyelmet igénye. Így aztán ezt a tézisét biztosan nem fogom teljesíteni, mert az élet meg rővid, másra is kell időt szánni, nemcsak pénzt kellene keresni, hanem más egyéb szépség is van az életben. Szóval tőzsdecápa helyett ebihalnak készülök.
Ha tanácstalan vagy, ne vegyél fel pozíciót. Én tartom egy longot péntekről, ami már pluszban van, de hétfőre nagyot esett. A dollár kevésbé számít most, mint a geopolitika és az opec Holnap RIG count és CFTC net positions. Milyen rendszer alapján veszel fel pozíciót? Az én indikátoraim elég semlegesek, de be van állítva eladásom 61.25re
-Földgáz, napi: Az enyhe emelkedés még nem elég a
beszálláshoz.
Egy magasabb mélypont után lehetne vételi jelzést
találni.
Ha egy hetet tudna még oldalazni, enyhén lefelé jönni,
akkor találhatunk jobb vételi helyet.
Ellenállások: 4,688; 5,08; 5,47.
Támaszok: 2,734; 2,344; 1,953.
-Jó napot! Private Banking friss:-WTI olaj, napi: A 65,63-as korábbi fontos támasz szint
letörése óta nem tud magára találni az árfolyam.
Az elmúlt napokban újra tesztelte az 56,25 környéki
támaszt. Egy újabb tesztelés után megnőne az esélye a
további esésnek.
Amíg a 65,63-as szint alatt van, addig a short
lehetőségeket érdemesebb keresni, mert lenne még tér
lefelé.
Hosszabb célszint 40 környékére mutathat, ha nem tud
hamarosan visszamenni a 65,63-as nyakvonal fölé.
Ellenállások: 65,63; 68,75; 75; 81,25; 84,60; 87,5.
Támaszok: 56,25; 50; 43,75.
ISHARES- MSCI EMERGING MARKETS INDEX - ETF.-EEM, napi: A pénteki nagy ugrás után továbbra is az
lehet a kérdés, mikor jön el egy korrekciós fázis és
annak milyen lesz a jellege és mértéke, mert az
döntő hatással lehet a long irányú beszállások
keresésére.
Hamarosan túlvett lehet, de fordulós mintáig egy
újabb tetőpontot nem fogunk látni.
A 42,19 felett a long pozíciók kereshetőek majd.
Ellenállások: 43,75; 45,29; 46,88; 48,43; 50.
Támaszok: 42,19; 40,63; 39,06; 37,5.
Szerintem az 55 átmenetileg megfogja. Utána visszapattan 59-ig, ott átmenetileg stabilizálódhat egy-másfél hétig. Ott véleményem szerint lehet középtávú pozíciókat felvenni újra. Utána pedig 55 alá fog esni.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.