J0hnnyEnglish

Regisztráció: 2021-04-28 21:20:24

Hozzászólások száma: 2 434

Utolsó hozzászólás: 2024-06-20 21:16


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

222 836
kedd, 05:08

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2024-06-07 09:54-ig (1 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
finomabban, légy szíves

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 21:16
Itt az új cikk Portfólión és podcast. Nem véletlen olyan a fogyasztás amilyen, kiszaladt a forint lába alól az értéke és ezután fut mindenki.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 21:08

Egyébként ugyan ezt gondolom! Pisti-vel nem értek egyet, az érdemi "válságon" túl vagyunk, de a forint alól kikapták a talajt és tovább fog gyengülni!
Tehát leírva kemény hogy (2010-2024) a mai 50 millió forintod értéke, az 25 millió szintjén van. A legtöbb ár egyébként ezt a duplázódást mutatja, bizonyos fogyasztási területek meg ennél is többet (élelmiszer). Engem nap mint nap sokkol, még nem szoktam hozzá...
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 20:46

Nem az olcsó jelzálogról vagy hitelről beszélek, az egy dolog! A törlesztési moratóriumra és kamatstopra és büntetőkamatra hazardírozókról beszélek.
Amiről te írsz ahhoz valóban pénzügyi tudatosság kell, de azért ne felejtsd el, hogy magánszemélyeknél az nagyon élethelyzet függő, hogy mikor van hiteligény és ablak erre, vagy a szabad felhasználású jelzálogra van-e éppen tehermentes ingatlan.
Tehát visszatekintve nincs nagy tudomány abban, hogy valaki rommá kereshette magát 2015-től az ingatlanban, vagy akár az olcsó hitelekkel.
A tudatosság inkább abban van, hogy a lehetőségeihez mérten jól kombinál a hitelekkel/adásvételekkel és a vége egy komolyabb megtakarítás, több ingatlannal.
A saját példámon nem az a teljesítmény, hogy 2015-óta az ingatlan vagyonom a -0-ról felment ~10 év alatt ~60 millióra, hanem az, hogy van benne egy felújított tehermentes 50millás lakás, meg egy most már belterületi telek hitellel/PMÁP-al kombinálva.
Persze mindenkinél más a lépték, más pályán játszik, és más a hozott anyag. A hozott anyag értéknövekedése meg olyan mint a kutya vacsorája, főleg ha közben csak amortizálódott az ingatlanállomány fizikailag.
Személy szerint arra vagyok nagyon kiakadva, aki felvette úgy a babavárót és úgy teng-leng a 10 millával, hogy tudatosan nem is fogja teljesíteni (hazardírozás). Miközben én aki haladni szeretnék és szarrá adóztat azzállam 9%-os kamaton törlesztem a piaci hitelt, ez szerintem undorító és remélem előbb utóbb a szart is kipréselik belőlük.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 18:39

Ne haragudj tihamér de ez nem az amire gondolsz! Legalább is abban tekintetben, hogy tulajdonképp hazárdjáték az egész és felelőtlen emberek fölösleges kitömése.
Én értem, hogy a hitelesek egy részének jó mert olcsón jutott forráshoz (magánszemélyeknél azért ez inkább élethelyzet kérdése, mintsem tudatosság), de a törlesztési moratóriumra és a kamatstopra hazardírozni több mint pénzügyi felelőtlenség.
 
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 15:54

Meg kell állapítsam, hogy jelenleg a legnagyobb biznisz, nem a MÁK-ban tartott pénz és társai, hanem a kamatstopban és az állami ingyen milliókat teljesítés és felelősségvállalás nélkül utazó potyázók!
Megdöbbenve látom az ámokfutást a babavárónál is, lassan tényleg oda jutunk, hogy nemteljesítés esetén jobban jársz, minta lenne gyereked.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 13:00

A nagy adócsökkentés politikájában, kiizzadtak magukból kb 57 féle adónemet! Ennek jelentős részét a lakosság fizeti közvetlenül vagy közvetve. Ezek után "csodálkozunk", hogy a fogyasztás paritási rangsor utolsó helyén kullogunk.
A nagy családtámogatások elinflálása után mindenki azon csodálkozik, hogy ez hogyan lehet? Befizet az átlag egy tekintélyes TB járulékot, majd utána hordja a gyerekét magánba... de tök mindegy, mert a nyugdíjasokkal és mindenkivel ezt csinálták, vonul ki az állam? Ilyen adók mellett ne vonuljon ki sehonnan!
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 09:33
Én olyannal szembesültem, amikor valakit szembesítettem a jó lokáció fogalmával! Totál tévedésben volt a rokon, kb mint az itteni bicskei eladó és portékája.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 16:05
Én nem tudom srácok, de ez a mániákus áremelkedés várás már beteges! Így is a világbajnok infla után szalad mindenki, a kereslet sem nagy, de igen az építőiparban +20%, meg 2 perc alatt gazdagodjunk meg.
Magyar Állampapír tulajok vasárnap, 22:25
Azt mondjátok meg, hogy a TBSZ en kívül mi van még ? Gyakorlatilag a kutya valaga is agyon van adóztatva, így aztán nagyrészt egy mederbe vagyunk terelve ha tetszik, ha nem. Persze értem én, hogy TBSZ re azt veszünk amit akarunk, de ettől a feltöréstől, meg az adótól elgurul a gyógyszerem!
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 17:12
Azt kell mondjam naívan nem tudom ki lesz a potenciális vevő erre a sok méregdrága luxus ingatlanra a Balaton körül (tulajdonképpen már egy pincés szőlőskert is városi lakásáron fut). Múltkor linkeltem a 400 milliós lovasi házat. Ezek azért már szemmel látható összegek a nemzetközi piacon is, a fene tudja, van ahol a pénz fán terem...
Magyar Állampapír tulajok 2024. 06. 13. 21:29
Ok, de oldalakon keresztül nekem nem így jött le... Zajec nagyban tolja, mi aprópénzek vagyunk 😅
Magyar Állampapír tulajok 2024. 06. 13. 20:28

Tökéletesen tudod miről beszélek! Minek hugyozzak a széllel szemben, ha úgy van kialakítva a pálya, hogy az itthon elérhető nem megsarcolt befektetés az álompapír vagy TBSZ?
Lehet itt mindenkit szidni ("tudsz tükörbe nézni") aki az államnak adta a pénzét, de balféknek és órási hibának beállítani szerintem tévedés.
Magyar Állampapír tulajok 2024. 06. 13. 19:04

Kicsit jobban utánajársz, akkor nem lenne telefonod, neted ésTV-d! Nem olvasnál semmilyen újságot és boltba is nagyon meg kellene válogatni hova térsz be. De gondolom a rezsidet sem fizeted pontosan ilyen okok miatt és az autópályára sem mész.
Nőj fel, vannak dolgok az életben amihez csak alkalmazkodni lehet és sodródni - vagy megszöksz a világ végére és "örök" ellenállónak fogod hinni magad...
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 12. 21:46
Én nem védem egyiket sem! Viszont a szoros eredmény és a magas érvénytelen miatt magát a számolást és ellenőrzést teljesen normálisnak tartom. Azt sem értem, hogy egy szakadt M es fekete filctoll miért nem volt mindenhol, nálunk teljesen egyértelműen ki volt húzva. A kép szerintem kamu, elég nagy hiszti lett volna ha ilyet csinálnának a szavazókörben.
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 06. 12. 08:19

Pontosan az ilyen "anomáliák" miatt vannak érdekes dolgok a piacon. Egyrészt, hogy miért emelkedhet az ár a keletmo-i régióban. BP-n pedig mennyire jönnek a külföldiek (?)
Amit én vettem kis kertet (gazos), külterületen, kis zsákutcában a 20 ingatlanból 6 állandóan lakott. Nem putrik, és mivel most megy az átminősítés, 3 családi ház is épül.
Szóval az élet utat tör magának.
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 06. 11. 19:39

Jó példát hoztál rá nagyon! Részben hasonló ok miatt, anyámat a testvére nem tudta kifizetni a szülőkhöz való költözéskor/átépítéskor. Anyám elé toltak néhány papírt, hogy akkor miről kellene lemondani - és hát anyám a szegény nővérét megsajnálva persze aláírta.
Nagyapám halálakor, anyának csak annyit mondtam, hogy ugye tudod, hogy nem a nővéreddel tettél jót, hanem a gyerekeiddel b@sztál ki a legjobban (szembesült vele mit írt alá).
Anyám egy közép kategóriás autó árával szállt ki egy nagyon jó lokációban lévő ingatlanból (megyeszékhely, kertváros), ez kb a valódi érték 15%-a volt.
Néha az életem során azt érzem, hogy kell az embernek a szívás, hogy !testközelből! tanuljon és fejlődjön.
(Na ezt sem azért írom, mert siránkozni kellene rajta. Szeretem a szüleimet, de ha visszaolvasol akkor a vagyon menedzselésben nem voltak a toppon és elég sok minden elpárolgott - úgy hogy nem elitták - aztán azt hisszük, hogy ez ritka, pedig nem...)
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 06. 11. 15:44
Én azt hittem, hogy a családon (normális) belüli örökösödési b@szakodások ritkák. Viszont rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van. Lezáratlan tulajdonlások, átbaszott testvérek, titokban átíratott tulajdonok... A saját buborékom megtanított arra, hogy hogyan kezeljem majd ezt a gyerekek esetén, mert a igenis a szülő felelőssége az, hogy a testvérek ne baszhassák át egymást.
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 06. 09. 09:03
Azért van ebben irónia a részedről szerintem. Attól függ, milyen pozícióból beszél az ember! Az ingatlan ára még sok minden miatt annyi, amennyi... kb ugyan olyan tudatos döntések sorozata miatt, mint a hitelezés állapota...
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 06. 05. 11:40

Ezek a "porbafingó kalauzhalak" elég nagy lábon élnek ebből. A semmire kellő Rákay az élő példa rá, azt nézd meg az alatta lévő cégeket (még Lölö sem kell ide).
Egyébként az is megér egy misét, ahogyan utána osztalékként kilapátolják ezekből a cégekből a lóvét.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 05. 11:30
Te már ide is átjársz böfögni? jesszusom...