J0hnnyEnglish

Regisztráció: 2021-04-28 21:20:24

Hozzászólások száma: 219

Utolsó hozzászólás: 2021-11-29 21:10


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik ma, 21:10
Egyszer menjetek el Telkibe, ha a bejárás nem gond, az egyik etalon (szerintem)
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 21:53
Nézd 3 évvel ezelőtt ilyenkor kígyózó sorok próbáltak bejutni a tropicariumba... van összehasonlítási alap, megnézném a Vörösmarty teret is. Naná, hogy a covid és úgy, hogy nincs is lkorlátozás! A tudatos vásárlást szerintem elfelejthetjük...
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 13:28
Szerintem nem, ruha, ékszer... stb még mindig személyesen a legjobb. Szerintem nagyobb a baj ( gazdaságilag) mint amit “ laikusként” látunk, nem csak itthon! Hozzáteszem, szerintem az MNB kamatemelése sem véletlenül vérszegény. Surányi megnyilatkozásával én nagyon egyet értek. Más: ingatlanárakkal kapcsolatban. Saját véleményem szerint a jelenlegi magyar mentalitás ( saját ingatlan) addig tartható, amíg nem lesz Eurónk, utánna vége és jön a bérlés! Szlovákiában is kezd átalakulni az egész. Ebben azért kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 10:47
Mindenki hatalmas pénzszivattyúról regél itthon! ( Azt nem állítom, hogy nincs ilyen terület) lassan 11 óra, lézengenek advent 1 vasárnapján azzemberek a Camponában. Azt hiszem  a covid ismét a földbe darálja a gazdaságot, lezárás nélkül is. Lesz itt még nagyobb kaki is mint az ingatlanpiac, csak reménykedem, hogy a pénzpiacokat elkerüli!
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 19:02

Ez még lófing Tihamér, még a hó sem szállingózik! egy 2-5% közötti piaci hitelkamat teljesen vállalható (még ha sokban is mérik a kamatfelárat), mondhatnám úgy is, hogy belátható összegben végződik a felvett összeghez viszonyítva.
Az igazi vízválasztó tétel egy nagyobb összegnél olyan 6-7 % THM-felett következik be, ha egy átlagos 2015 -ös hitel kamatfelárával számolok (2,2-2,5%), akkor kb olyan 3,5 - 4%-os alapkamatnál válik fájdalmassá buli.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 11. 20. 20:18
off: szerintem fejezd be a személyeskedést (utoljára válaszoltam egy hozzászólásodra), a stílust és tartalmat sem minősíteném, remélem előbb utóbb megteszi más.
melós #138034: +1
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 11. 20. 17:46
Ami bent van, előbb utóbb kint is bekövetkezik! Kétpercenként csörög a laborban a telefon, hogy a banki hitelhez, kell ivóvíz minősítés...
Számomra ez azt jelenti, hogy a normális belterületek vidéken már erős túlárazással mennek. Kis környezetemben már azt tapasztalom, hogy Budapest elbújhat Balatonalmádi, Fűzfő..sorolhatnám mellett, Füred meg a csillagos égben. Értem én na, meg főleg azt is, hogy jó vidéken, egészen addig amíg a fizetés szóra nem kerül a sor, és a 7 számjegyű bruttókat messziről sem hallottak.Itt van ez pl.: https://ingatlan.com/balatonfuzfo/elado+haz/csaladi-haz/32413525?fbclid=IwAR0Y6jXnwqZ1-d26bUEPvh27FNaFFZClmNXdkkjbcuTEH_uNKJ2jcIEuvvU
szép, a hely is, de azért aki negyedmilliárd forintot kér az ingatlanáért ott azért a hétköznapi burkolatok/ikeás bútor/anyaghasználat - nem tudom gyerekek, lehet velem van a baj!
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 11. 17. 12:15
Huh, eléggé egyszerű a gondolkodásmódod....
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 11. 17. 11:21
Azért megnézném annak az ITs nek a szakmai tudását, aki villanyásznak áll kábelt cibálni! Engem nem zavar, hogy van hétvégém, be vagyok jelenetve 8-9 órát dolgozva és 30 nap szabival van életem és élvezem, pedig lehet csak 70-80% a netto bérem melós havi katás bevételéhez képest. Azért ingyen ebéd nincs!
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 11. 17. 08:02
Mondjuk forítva még reménytelenebb! Azt azért senki ne felejtse, hogy a fizikai munka rá is megy a fizikai egészségre. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 11. 15. 22:42
Ez mind lófing! Nem tudom nézted-e mostanában a péksütiket. A kaja fénysebességgel drágul az építőanyaghoz képest.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 11. 14. 16:07

Gondoltam, na :)!
Laci: tettem is pénzt a  2021 TBSZ-re, behúzni pár MOL papírt.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 11. 14. 09:15
Én továbbra is várom, számomra a messze a végtelenbe, ugyan olyan fanatizmus, mint a holnap essen be 50%-ot. Miért gondolom? Keresel 1 mill nettót, van 10 milla önrészed, mire elég ez most, úgy hogy a felső 10% decilisben vagy az éves béreddel? Kétlem, hogy ( feltételezzük, hogy nem a két szép szemedért kapod a fizut) ilyen kvalitás mellett a cél egy felújjítandó kádárkocka, vagy egy nagyobb panel, vagy kisebb tégla ( használt) lenne a cél. Ilyen árak mellett felértékelödik a carpediem életmód, és tényleg célravezetőbb elutazni, vagy elverni mint i ingatlanba tenni. Ez számomra a B verzió, veszek valami nyaralószerűt mucsajröcsögén a többit meg felélem a családommal, meg kapnak a gyerekek.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 11. 08. 20:41

off: lohran ha nem lennél ennyire szemellenzős fanatikus, akkor észrevennél pár nagyon fontos dolgot!
Függetlenül a pártállástól, azért nem hülye gyerekek próbálják terelgetni az állami pénzügyeket (még akkor sem, ha a politikusok mindenféle baromságra elköltik)
-Oszkóék a szarból rántották vissza a költségvetést
-Vargáék szándékosan építették le a devizatartozást
-Szándékosan értekelik le a forintot
-Szándékosan magas a fogyasztási áfa, hogy a fekete és szürke gazdaság pénzét becsatornázzák (mert okosban dolgozik a Magyar, mentalitása miatt)
-Szándékosan terelték a jó világban az állampapír felé a lakosságot
...sorolhatnám
Tehát a magyar költségvetésben k..rva sok pénz van és az előző években simán lehetett volna 3-5% szuficit, csak a politikusok elverik (pártállástól függetlenül!!!!!), csak nem feltétlen a te vagy az én elképzeléseim szerint.
Ezek nem szubjektív dolgok (egyénileg, téged hogy érint, azt letojják, objektíven a többség elégedettségét mérik)
Itt van ez a fantasztikus rezsicsökkentés is a maga beteg hatásaival a szolgáltatókra és az infrastruktúrára nézve. Ugyanakkor Vixi megint rázhatja a kezét mert, meglépte az Oroszokkal hosszú gázszerződést, nyilván  nem hót alacsony áron, de lehet a mostani!! ár felén vagy negyedén. Ez olyan, mint a hitelkamat periódus, Európa nyugati felén úgy gondolták, hogy a rövid, de alacsonyabb kamatperiódus a nyerő (így is volt 2-3 éve, még az ellenzék is harsogott, hogy drágább a lakossági energia itthon, mint nyugatra), de nem jött össze.
Én nem gondoltam volna, hogy a 21.sz-ban kézmosásra, meg heti áram/fűtés kimaradás átvészelésére kell tanítani a népet.
Nálunk a tározók ~70%-on vannak. Ahogyan már sokszor lehetne ebből is előnyt kovácsolni, ismételten, középszerűen (vagy még úgy sem) magyarosan ellavírozunk a levesben!
Frey Tamást idézve: "itt kérem soha nem lesz Ausztria..."
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 11. 06. 22:12
Mostanság elég nehéz erre válaszolni, mert az amerikai ingyenpénztől még a tőzsde is szárnyal. Eközben tőlünk nyugatra, áramszünetre készítik fel a népet. Elmebeteg egy világ, van. Jelenleg én óvatosságra intek ( magamat is) inkább nyelve az inflát, de kevésbé kockázatos és likvid dogokba kell tenni most a pénzt. Nem csak lufi van, a kripto egyenesen lőgyapotként viselkedik. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 11. 02. 17:29

...ha benőtt volna a fejed lágya:
1. nem piálnál
2. nem kérkednél azzal amid van
3. elfogadnád mások véleményét
néha sikerül, néha nem :D
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 11. 02. 12:29
Előbb utóbb lesz családod és gyermeked! Gondold úgy, hogy jól sáfárkodva a biztos anyagi jövőjét szépen meg tudod alapozni....
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 11. 01. 06:34
Nem értem miért erőlteted, a szerinted mennyiért lenne jó és ennyit adok és kész szöveget! Egy klíma karbantartás 8000 huf.... elment melletted a világ! Én csak a kóklerektől sajnálom a pénzt, de még az 500 Ft- ot is!
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 10. 31. 11:49
Korábbi várakozásaim nem változtak, kb 20-25% van a Bpesti piacban, vidéken ugyanakkor hatalmas bajok lehetnek, néhol 50 vagy e feletti % ot látok, itt is főleg a lakhatásra eladott/ próbálkozó külterületi ingatlanok esetén. Vidékhez képest, BP- en csak korrekciócska lehet. Hogy mikor? :) ez foglalkoztat mindenkit...
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 10. 30. 17:42

Elrettentő példa erre a fészbúk, meg a rajta kipakolt dolgok, az Önigazoláshoz. Azzal semmi baj, ha valaki büszke arra amit elért az életben, de a nagyzolás és nagyképűség (mutasd gazdagabbnak magad, mutasd okosabbnak magad) nagy divat a mai világban és ossza is az élet tisztességesen a pofonokat. Ehhez hasonló primitív dolog mások lenézése is.
Innentől kezdve okafogyottá válik a hozzászólásod kérdés mivolta...

friss hírek További hírek