J0hnnyEnglish

Regisztráció: 2021-04-28 21:20:24

Hozzászólások száma: 1 451

Utolsó hozzászólás: 2023-09-25 22:52


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 22:52

Én a saját családomon keresztül egy éltere megtanultam, hogy mit hogyan ne öröklés és osztozkodás terén! Aztán persze azt hiszem kirívó volt, de a tapasztalatok alapján nem. Szóval az ilyen költözzünk a szülők fölé, anyám adott kölcsön egyik gyerekének, vagy fordítva, biztosan felejtős, meg rázom is a fejem amikor ilyet hallok...
Lehet jól csinálni (minden gyereknek, egyidőben, ugyanannyit, vagy tisztázott tulajdoni viszonyok, kivásárlás..stb), a legtöbbször a szülők tehetetlensége miatt mérgesedik el az öröklés, osztozkodás...
Magyar Állampapír tulajok hétfő, 18:42
Most azért nagyon beestek a rövid hozamok (saját véleményem szerint túlzottan, olyan 7-8% között kellene mozogni ekkora inflánál). Én is DKJ-zek, egy nagyobb összeggel, de nem mertem PMAP-ba betolni, Dec27 lesz érdekes nekem merre tovább, de nem halasztanám max májusig, mert megvenném "a telket". Persze az árak... :DD
ORBÁN TAKARODJ !!! vasárnap, 19:17
A Bődöcs annó nagyon jól megfogalmazta: ez a fecó nagy teher a mi demokráciánk számára...
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 18:00
Ezt is megállítják a határon, mint az inflációt!
ORBÁN TAKARODJ !!! vasárnap, 10:08
Azt kívánom kerülj olyan helyzetbe, hogy leessen a tantusz az EÜ és az oktatás jelenlegi állapotáról. Kívülről és a partvonalról látszólag minden rendben.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 22:44
Azt gondolnád, hogy olcsó, de valójában a budai panel áráért pont kapsz egy fiatalabb családit, vagy egy rendberakott konytyos házat semmi többet.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 11:02
Körbe kell nézni, én is csak vidéken tudom elképzelni, ott néhány lokációban nagyon el vannak tévedve a népek!
ORBÁN TAKARODJ !!! péntek, 23:38
Te Géza, ezek tényleg ahová betegszik a lábukat ott kőkövön nem marad. Építőipar és árak begyalulva, Telekommunikáció begyalulva ( digi egy év alatt 3x emelt) élelmiszeripar begyalulva, útdíj begyalulva... mi lesz még? A kiskereskedelem nagy szív fájdalmuk, egyenesen felháborító hogy a sok kibaszott import cucc fele annyiba kerül 1000 kmről, mint a hazai NER es, okádják is a hazugságot a kiskereskedelmi élelmiszer multikra...mi jön még?
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 18:44

Kérdés mire és mennyire fog pozitívan hatni, ezzel is óvatosan bánnék. Az áfa és adó bevételek csúnyán pofán verik a kormány száját, csak egy probléma van, hogy a mi "pics@nk is el lesz verve..."mertugyanis", ha nem nő érdemben a reálbér, akarhatnak ők és a sleppjük bármit, mert már !csak! belőlünk tudnak élni.
A hajó megfordult, itt nem lesz egyhamar ingatlanár kitörés, ha így folytatják devizába és külföldi javakba menekül a tehetősebb és élelmesebb réteg, a többieknek pedig marad a folyamatos elszegényedés "inflálódás" és állandó lemondás.
Most néztem Lelle fölött balatoni panorámás családi 360 000 Eur, erre azért már találni határon túl vállalható alternatívát.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 17:35

Igazából én érzem csak azt, hogy ezek betörtek a porcelánboltba és törnek zúznak, amit meg nem azt ellopják?
Borítékolható volt hogy emelik a hiánycélt! Ingyen hitelt a népnek, sőt vissza sem kell fizetni, de közben valahogy nem jön a képlet, hogy a inflációt és a kamatokat letörjük és a devizát stabilizáljuk. 2024 a deviza szempontjából vízválasztó lesz, amennyiben újra leértékelnek, átáll a teljes gazdaság euróra!
A szavakból tökéletesen kiderül, hogy a megszületett gyerekek már nem számítanak az államnak (oktatási és eü reform nulla), és próbálják állami pénzből tovább pumpálni a NER lufit. Baj lesz ebből, nagy baj, nagyon kicsi esélyt adtam a Török útnak, viszont ha ezt megvalósítják, akkor elindulunk a szakadék felé.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 23:10
...és a b oldal 40+ ban kezdődik jó esetben.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 18:03

Sok mindenben egyetértünk, sok mindenben nem... Szerintem ahhoz, hogy 40 éves kor felett tőkejövedelemből élj több kell mint szerencse, vagy öröklés, akár bármi. Az én véleményem szerint nem feltétlen rossz dolog az, ha az ember egy hosszú életen át dolgozik, fejlődik, tanul, főleg, ha szereti amit csinál.
A mostani magyarország nagyon rossz példa a fiatalok számára, jelentősen megnőtt, már-már látványossá vált a fékezhetetlen egybites gazdagok száma - ez sokak számára (nekem is ) irritáló, nem is valahol a pénz miatt, hanem amit és ahogy csinálnak.
Van előttem szerencsére több pozitív példa, több is, ezért én a korai nyugdíj, élj szamaritánus életet, dolgozzon a pénz helyetted (nem magával a befektetéssel) fellángolásoknak nem hiszek.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 11:17
Szerintem nem evidens, hogy tucat-lokációk ilyen árképzésűek legyenek, valamint az sem, hogy (ahogy korábban írtam) rengeteg luxus ingatlan épül, a fenti árképzéssel kinek a (mennyiséggel van a gondom)? De most szóljatok, ha a 100 milliós ingatlan evidens és átlag MO-n, hogy tucatszámra szaporodjanak.Abban is segíthetnétek, hogy ha már tényleg épül ennyi, ez hogyan térül meg, vagy mire játszanak? Valami oka csak van?
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 22:57
Úgy, hogy ez a kitömött réteg elég vékony szelet, és a legtöbb gyerek még meg sem született vagy meg sem fog születni...
Magyar Állampapír tulajok 2023. 09. 17. 20:12
Az adat nagyjából úgy néz ki, hogy ha összeadod a 2022 és 2023 -as inflát akkor (eret vágós számok jönnek ki), szóval additívan olyan 35-40% a 2022+2023. Ez most augusztusban fordul jelentősebben, tehát a 2022 már 20% felett volt, 2023 pedig ~16%. Rohadt magas a bázis, de ahogy említetted én sem vagyok bizakodó, mégis reménykedek, mi konkrétan már csak jelentős megtakarításráta romlással tudjuk kompenzálni...
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 09. 17. 19:23
Ezek nem ilyen magánvillák! Kivétel nélkül ilyen luxi mega társas ház/ lakás projekt sorra nőnek ki a nádasból...
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 09. 17. 18:37

Mit vársz a módosított CSOK-tól (101% hogy szigorítás lesz, vagy nem lesz csak húzzák)?  Az inflációnak semmi köze a háborúhoz, az az elhibázott gazdaságpolitikai ballépések miatt halad úgy ahogy halad, az állam meg beszedi a maga részét.
Én konkréten azt "várom", hogy a munkajövedelmeknél mikor találnak ki valami új dolgot, hogy fizessen a paraszt, ilyen megnemszorítást.
A szolgáltatások inflációs kora lesz 2024, tulajdonképpen itt már az EÜ és az oktatás működésképtelenné válik, a közművek pedig a jelenben mennek szét, ahogy az egyre több építési/bővítési tilalom megjelenik.
TóthJocó: baszki most néztem, a régi almádi fórum felett a sportpályáknál is luxuslakások épülnek a zöldben. Légy szíves magyarázzátok el nekem, hogy kinek (?) ennyi luxus. Nem értem és nem fogom fel. Ahogy előtte írtam, azt értem, hogy van rá egy csomó NER közeli befektető réteg, de miből lesz itt profit, ki fog itt lakni, ki bérli ki ezeket?
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 09. 17. 08:24
Nem nagyon tudom még örökléssel sem elképzelni, hogy 30 évesen hogyan rak ennyit bele egy ifjú pár ( tömegek), persze lehet én vagyok a korlátozott és ez az átlag.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 09. 15. 18:17
A CSOK-al együt a 3%-os CSOK hitel is megszűnik, szóval ollállá! Ami még érdekes dolog, hogy a vastag csókos és babavárós réteg azért elég vékony szeletét képezi a családos társadalomnak!
Mi 2015-ben annyit kaptunk a használt lakásra, amit utána tovább utaltam a NAV-nak illeték formájában. Valóban ahogy írod, amikor befigyelnek extra költségek tovább romlik a helyzet.
Korábban is írtam nektek, továbbra is tartom a NER és a kormányzat ugyan úgy ahogy a gazdaságot, az ingatlanpiacot is tönkre vágja. Árak, természeti/mezőgazdasági/épített örökség területeinek beépítése eszetlen egybites módon. Ez élőben zajlik az egész országban.

friss hírek További hírek