A több, mint 6 év során itt olvasott számos megnyilvánulás alapján feltételezem és az évezred fordulót követően növekvő hihetetlen álszentség alapján, amit nap, mint nap tapasztalok.
A mohóság, egocentrizmus rohamos léptékben nő, de "hozzáköltött púder" és más "bűnösre" való mutogatás, ön mentegetés már világszínvonalú.
Három munkás évtizeddel a hátam mögött, szinte alig találkoztam olyan emberrel, akit egyáltalán töprengésre késztet az, hogy valamit kiérdemeljen, a munkájának van-e értelme, arányban van-e a munkájára szánt (munkáltatói) ráfordítás az általa végzett tevékenységgel, nem beszélve a közteherviseléssel kapcsolatos hozzáállásról. Persze, ezek közül szinte alig valaki tőzsdézett vagy fektetett be a tőzsdén, de aki igen, azok egyike sem tudott hosszú távon gondolkodni.
Személy szerint kereszténynek vallom magam, de nem vagyok gyakorló, ám próbálok a lefektetett "szabályok" figyelembe vételével élni, mert azok nagyon is bölcsek és a jó, igaz szándék vezérelte azokat.
Például a feleségemmel álszentségnek tekintettük volna azt, ha az esküvőnk templomi kereteket is kapott volna, mivel nem voltunk gyakorló keresztények és egy gyorstalpalóval nem kívántuk komolytalanná tenni az elköteleződésünket csak azért, hogy villoghassunk a templomi keretek között.
Ezeket a fórumokat is azért kezdtem el olvasgatni, hogy esetleg olyan gondolatokhoz, információkhoz, összefüggésekhez jussak, ami egy befektetés szempontjából hasznos lehet, de hidegen hagy a spekuláció, szeretem kiérdemelni a dolgokat, együtt fejlődni valamivel (több, mint 6 év alatt eddig csak vásároltam - igaz, van, amiből már semmit sem fogok látni - Ott-One). Még nem tudom mi lesz a sorsa a meglévő befektetéseimnek (még rendelkezésre álló időm, befektetés sikerességének kérdése), engem nagyon motivál, ha hosszú távon normális osztalékhozamot lehetne majd elérni egy korai időpontban meglépett befektetéssel. Arra évtizedek alatt rá kellett, hogy jöjjek, a nyugati világi pénz urak (bankárok, pénznyomtatók, azok politikai, intézményi strómanjai) tudatosan inflálják a folyamatokat, így készpénzben tartani a megtakarításokat hosszú távon egyelő azok leépítésével, elértéktelenedésével. Igazából eladósodásra állították be az általuk irányított világot, ezért is van az, hogy ha az ember fiatalon eladósodott volna ingatlanért cserébe, akkor még mindig jobban járt, mint ha csak készpénzben tartotta volna a megtakarításait.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.