Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KKR13
KKR13 hétfő, 19:15
Előzmény: #63710  Worthington

A több, mint 6 év során itt olvasott számos megnyilvánulás alapján feltételezem és az évezred fordulót követően növekvő hihetetlen álszentség alapján, amit nap, mint nap tapasztalok.
A mohóság, egocentrizmus rohamos léptékben nő, de "hozzáköltött púder" és más "bűnösre" való mutogatás, ön mentegetés már világszínvonalú.
Három munkás évtizeddel a hátam mögött, szinte alig találkoztam olyan emberrel, akit egyáltalán töprengésre késztet az, hogy valamit kiérdemeljen, a munkájának van-e értelme, arányban van-e a munkájára szánt (munkáltatói) ráfordítás az általa végzett tevékenységgel, nem beszélve a közteherviseléssel kapcsolatos hozzáállásról. Persze, ezek közül szinte alig valaki tőzsdézett vagy fektetett be a tőzsdén, de aki igen, azok egyike sem tudott hosszú távon gondolkodni.
Személy szerint kereszténynek vallom magam, de nem vagyok gyakorló, ám próbálok a lefektetett "szabályok" figyelembe vételével élni, mert azok nagyon is bölcsek és a jó, igaz szándék vezérelte azokat.
Például a feleségemmel álszentségnek tekintettük volna azt, ha az esküvőnk templomi kereteket is kapott volna, mivel nem voltunk gyakorló keresztények és egy gyorstalpalóval nem kívántuk komolytalanná tenni az elköteleződésünket csak azért, hogy villoghassunk a templomi keretek között.
Ezeket a fórumokat is azért kezdtem el olvasgatni, hogy esetleg olyan gondolatokhoz, információkhoz, összefüggésekhez jussak, ami egy befektetés szempontjából hasznos lehet, de hidegen hagy a spekuláció, szeretem kiérdemelni a dolgokat, együtt fejlődni valamivel (több, mint 6 év alatt eddig csak vásároltam - igaz, van, amiből már semmit sem fogok látni - Ott-One). Még nem tudom mi lesz a sorsa a meglévő befektetéseimnek (még rendelkezésre álló időm, befektetés sikerességének kérdése), engem nagyon motivál, ha hosszú távon normális osztalékhozamot lehetne majd elérni egy korai időpontban meglépett befektetéssel. Arra évtizedek alatt rá kellett, hogy jöjjek, a nyugati világi pénz urak (bankárok, pénznyomtatók, azok politikai, intézményi strómanjai) tudatosan inflálják a folyamatokat, így készpénzben tartani a megtakarításokat hosszú távon egyelő azok leépítésével, elértéktelenedésével. Igazából eladósodásra állították be az általuk irányított világot, ezért is van az, hogy ha az ember fiatalon eladósodott volna ingatlanért cserébe, akkor még mindig jobban járt, mint ha csak készpénzben tartotta volna a megtakarításait.
Stayerke
Stayerke hétfő, 17:01
Előzmény: #63731  Smile62
"Csak meg ne bánd." Erre mit is lehetne mondani? Felnőttek vagyunk. Elvileg...
Smile62 hétfő, 16:45
Előzmény: #63727  Stayerke
A fostalicskát el lehet tolni! És biztos nem fogod megbánni!!! Ez tuti.
omaha hétfő, 16:44
Csak meg ne bánd!
omaha hétfő, 16:42
Csak meg ne bánd!!
omaha hétfő, 16:41
Előzmény: #63721  Bikuci
Fostalicska lett! Párban az Opussal! Két jobarat spekulal?
Stayerke
Stayerke hétfő, 16:40
Előzmény: #63726  rice2
Szintén kihasználtam vételre ezt a napot!
rice2 hétfő, 16:25
Előzmény: #63725  sztiv

Járatják szépen.
Kicsit csíptem belőle most én is.
1784ft és 95milla napi átlag 1804,5ft
jofej hétfő, 14:51
Előzmény: #63721  Bikuci
Emelkedni is tud ekkorákat, még nagyobbat is. Szinte ugyanakkor a MOL-t is visszaborították. Amerikai fütik 3% körüli pluszban, a Bét-en az Otp kivitelével minden nagy vaskos mínuszban. 
Istvan1975 hétfő, 14:46
Inkább részvény nyűjtögetés. Beejtik nulla forgalomnál. A kapkodásban sok kicsitől beszednek több 10 ezer darabot. Máshogy nem megy már nekik. Azért sincs hír talán. Ez gyanús! 
tschi- hétfő, 14:44
Előzmény: #63719  jofej
Az ukránok a kémhálózatunk után a kedvenc részvényünket is borították :D
Bikuci hétfő, 14:44
Előzmény: #63719  jofej
nagyon gáz h ekkorákat tud esni....
Dinnye
Dinnye hétfő, 14:44
OMG :(  , mi folyik itt?
jofej hétfő, 14:41
Húúú, hatalmas borítás. R.: 1760
Magus_21
Magus_21 hétfő, 11:58
Előzmény: #63717  kata311
Ide jobban passzol 😉
Newbie23 hétfő, 10:33
Előzmény: #63715  Newbie23
nem számított*
Newbie23 hétfő, 10:32
Előzmény: #63714  Bikuci
Mire emelkedjen? Q1-es jelentésig az 1800-as szint közelében fogunk maradni, kivéve ha egy szerződés vagy valami fontos hír esik be amit még a piac számított be az árfolyamba.
Bikuci hétfő, 10:12
miért nem akar menni vajon? Mi ez a semmi?
Audax1 szombat, 18:55
A pénz mindenkinek istene lehet, de van nála fontosabb pl. a szeretet. Egyébként elég, ha mindenki csak a cölibátusra gondol. Vajon miért vezették be? Hát persze a vagyon miatt, hogy egyben maradjon, ne vihesse el senki, ne szóródjon szét. A Római egyháznak, azaz a Vatikánnak mindig is érdeke volt és lesz is a minél nagyobb vagyon megszerzése, ettől van hatalma. 
qpec szombat, 18:32
Meg az előző 2000 évről! A vagyonfelhalmozódás nem  Ferenctől kezdődött!!A tényleges vagyon szerintem ismeretlen,nemcsak az egyház ill.a Vatikán vonatkozásában,hanem sok cég esetében is ! Sajnálatos hogy egyikben sem vagyok érintett!!
Worthington
Worthington szombat, 15:37
Előzmény: #63708  KKR13
Kérdeznélek tisztelettel, miért gondolod hogy az ide írogatók többségének a pénz az Isten?Neked mi vagy Ki az Istened, hiszen Te is ide írogatsz?!Te a vallásos hited pénzre tudod váltani? Ha valaki nem egy vallási intézmény tagja, az nem hihet Istenben?Szeretném értelmezni amiket ide írtál... A Vatikánnak számít a pénz?Mintegy 30 milliárd eurónyi készpénze, aranya, részvénye, valamint 15 milliárd eurónyi műkincse és ékszere van a Vatikánnak. Az ingatlanvagyont pedig megbecsülni sem igazán lehet, hiszen világszerte több ezer épülettel rendelkezik az egyház.  
https://mandiner.hu/gazdasag/2025/04/gigantikus-vagyont-orokolhet-ferenc-papa-utodja-a-szegenyek-vedelmezojetol
Gyulai szombat, 11:49
Előzmény: #63707  KKR13
Ez pontosan így van, itt nagyobb a potenciál nagy lehetőségek vannak a cég előtt, de itt a jövő van árazva elsősorban, a funda még nem mutat jól annyira. Appeninn esetében pedig több mint 1000-es BVPS 130-as EPS (ami kihasználtságot és újabb beruházást követően lehet akár 180-200 is) 5-ös p/e. D/E az 0,95-ös ami szit esetében elég jónak mondható, dinamikusan növekedő Revenue... Szóval elég nehezen összevethető a két cég, az egyik egy nagyon alulárazott, nagyon jól teljesítő ingatlanos cég a másik pedig egy nagy igéretekkel kecsegtető tech vállalat.
KKR13
KKR13 szombat, 08:59
Előzmény: #63692  Audax1
Az ide írogatók többségének a pénz az Istenük, a vallásos hitet nem tudják pénzre váltani, szóval értelmezhetetlen kategória számukra.
KKR13
KKR13 szombat, 08:56
Előzmény: #63686  rice2

Rossz a példád, mert ott max. a spekulatív emberek jártak - rövid távon - rosszul, mivel az Appenin meglévő vagyona és eredményessége jóval előrébb tart, mint a 4ig számai, persze sokkal kisebb dimenzióban van a vállalati méretet illetően, de ott már a jelenlegi árfolyam (sőt az 1.000-es szint is) bőven fedezve van a meglévő vagyon által és annak kiszámítható jövőbeli üzleti volumene által.
Az osztalék lett egyelőre kérdéses, de ott egy éven belül dönteniük kell, hogy majd elkezdik kifizetni vagy a vagyon (ingatlant) állományt bővíteni a törvényi kötelezettségek miatt. Persze, az is lehet, hogy oda is érkezni fog egy jelentős tőkebevonás és akkor indul az "újratervezés".
A 4ig esetében viszont a jövőbeli kifutás lehetett sokkal nagyobb, egyrészt a jelenlegi hitel kötelezettségek és amortizáció arányának csökkenésével (ez még évekig tart, emlékeim szerint 2032-ben kell a legnagyobb hitelek tőkéjét már visszafizetni), másrészt a homályos (űrtechnológia, védelmi ipar, IT nemzetközi terjeszkedés) kifutással bíró üzletágakban lévő potenciál "felszínre kerülésével", azaz, hogy ott ténylegesen mi is várható. 
Jelenleg 5-10 éves kifutási távlatban én is a 4ig-re fogadok, ami persze nem azt jelenti, hogy rövidebb távon nem lehetnek addig is jelentős árfolyam ugrások felfelé, de szerintem csak a következő évtizedben fog igazán látszódni, hogy milyen magas szintre tud jutni majd ez a cégcsoport.
Haya76 szombat, 06:56
Török–Magyar Műhely 🇹🇷🇭🇺
A HAVELSAN budapesti munkalátogatásának részeként, amelyet a VIKI Honvédelmi Innovációs Kutatóintézet szervezett, abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy a HAVELSAN és a 4iG Space and Defense Technologies közös workshopot rendezhettünk. 💡 
A hangsúly a lehetséges együttműködési területek feltárásán volt olyan kritikus területeken, mint a dróntechnológia, az UAV-elhárító rendszerek és a védelmi digitalizálás – a műhely tartalmas párbeszédet és előremutató együttműködést segített elő. 🤝 
Őszintén köszönjük minden résztvevőnek értékes közreműködését és szakmai meglátásait! 🚀
Bigkt péntek, 14:30
Előzmény: #63703  Yoakedvem
Főleg, hogy 1-2% pluszban vannak a nagyobbak...szotne minden.. csak mi vagyunk pirosban...
Yoakedvem péntek, 13:54
Előzmény: #63702  Bikuci
Én is nagyon unom, főleg h péntek délután van. Jöhetne vmi hír :D
Bikuci péntek, 12:50
mi ez a forgalom nélküli semmi kereskedés napok óta?
Worthington
Worthington péntek, 11:48
Előzmény: #63699  KolosHUN
Ha jól emlékszem 17..-1810 között adtad a papírjaidat, akkor is írtam, ha vársz dupla hasznod van rajta! Gondolom most a résre spekulálsz amit 1700-nál hagytunk! Sokaknak eszébe jut, hogy itt eladni és visszavenni olcsóbban, de ha mindenki ezt tenné akkor egyszerűen nem működne a dolog... Inkább bővítek ha korrekció lenne!

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek