011. április 20.-tól Masterplast Nyrt. néven működik tovább a Masterplast Group Zrt., a váltás része a társaság középtávú stratégiájának. A vállalat az első negyedévben 13,1 millió eurós bevételt ért el, amely megfelel az előzetes terveknek.
Nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult át 2011. április 20.-tól a Masterplast Group Zrt. A működési forma váltással együtt átalakult a vállalat legfelső vezetése is. Létrejött az Igazgatótanács, amely ellátja az igazgatóság és a felügyelőbizottság feladatait. Az Igazgatótanács elnöke Tibor Dávid, alelnöke pedig Ács Balázs. Létrejött az Audit bizottság is, amelyben az Igazgatótanács független tagjai - Bojár Gábor, Dr. Gara Iván, és Andrew Szőnyi - kaptak helyet.
"A jelenlegi átalakulás szerves része a vállalat középtávú stratégiájának" - jelentette ki a változással kapcsolatban Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke. "A cég fejlődése már évek óta ezen stratégia alapján történik, és amint elérkezettnek látjuk az időt újabb jelentős lépést teszünk a tőzsdei bevezetés irányába" - tette hozzá Tibor Dávid.
A Masterplast Nyrt. 2011. első negyedévében 13,125 millió eurós bevételt ért el, amely megegyezik az előzetes célkitűzésekkel, és csak minimális mértékben marad el az egy évvel korábbi, 13,302 millió eurós forgalomtól. "Elégedettek lehetünk az első három hónappal, hiszen annak ellenére, hogy az elmúlt évben végrehajtott racionalizálás miatt kevesebb leányvállalattal dolgoztunk, sikerült megismételni a tavalyi bevételt" - közölte az első három hónap eredményeivel kapcsolatban Tibor Dávid.
Háttérinformáció:
Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 12 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal. A vállalat 2010-es árbevétele 85,2 millió euró volt. A társaság 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának.
Akkor jön a szokásos ígérgetés, hitegetés, magyarázkodás.. Én már egyszer bedőltem ennek, azóta el is buktam a befektetésem felét.Persze, akkor még nem tudtam, hogy a Masterplastnál az a szokás, hogy a nyereséges tevékenységeket a vezetőséghez családilag köthető más cégekbe szervezik ki(Isoconstruct kft, Xbau kft) a veszteséget meg itt hagyják a közösbe. Ráadásul még a masterplast erőforrásait használják fel ezekhez a cégekhez. Tehát a szokás itt: nyereség csak az övék, a veszteség mindenkié…nem tudom, hogy ez mennyire korrekt de mindenki jól gondolja meg, hogy akar-e egy ilyen cégbe fektetni ami átveri a befektetőit, részvényeseit, ügyfeleit(hungarocell program szerződéseinek azonnali felmondása) és partnereit és már a NER mutyijaira sem számíthat..- én, ha újra tehetném egy forintot se bíznék újra erre a cégre
Az ÉVOSZ a saját vezetőségének boldogulásán kívül mit tett a többi építőipari szereplőért? Nem kell itt most a nagy szakmai szöveg. Mielőtt bármilyen új döntésbe bevonnák le kell cserélni mindenkit aki a saját érdekében lépett fel a szervezet nevében és úgy mutyiztak a NER-rel.
Ilyen támogatásokat és szerződéseket csak NER-esek kaptak az utóbbi években. Ki kell vizsgálni és majd az igazság úgyis kiderül. Mondjuk úgy inkább, hogy a Masterplast nem köztudottan de ner-es cég.
Összességében egy Tisza-győzelem a piaci bizalom növekedésén és az uniós pénzek megnyílásán keresztül pozitív impulzust adhat a papírnak, de a befektetőknek számolniuk kell a felfokozott várakozások miatti esetleges túlméretezett árazással (overvaluation) is.
A Masterplast összes programja leállt ahogy hallottam, az idei év már most látszik, hogy ismét bukta, óriási veszteségek néznek ki, a helyzet az hogy a hiteleiket is csak nagy nehézségekkel fogják tudni fizetni, ha egyáltalán sikerülni fog. A menedzsment évek óta rossz döntéseket hoz, egy életképes ötlet nincs. Állami támogatás nélkül, piaci viszonyok között már rég bedőlt volna, az állami alamizsna is elfogy hamarosan, meg fogják elégelni az adópénzek elégetését, egyszerűen nincs kiút tudomásul kell venni.
Én is a piaci árakra gondoltam. (Az előállítási árat 20%-os árréssel szoktam számolni). Ezek nettó árak amiket írtál?
Én most 2350 forint körüli négyzetméterárakat látok bruttóban, egy éve 2190 volt, 3 éve pedig 2800.
Persze lehet hogy 2 hete ennél jóval olcsóbb volt, akkor még a Masterplast ingyen adta, ami lenyomhatta a piaci árakat is. De az aktuális árakban nem látok semmi kirívót.
Csak a piaci árát tudom, az előállításét nem. Korábban (2hete)1400-1600ig/m2 ma 1700-1900. Gyártóktól függ. Van aki árat sem ad jelenleg. Van egy kis káosz és pánik.
Masterplast
011. április 20.-tól Masterplast Nyrt. néven működik tovább a Masterplast Group Zrt., a váltás része a társaság középtávú stratégiájának. A vállalat az első negyedévben 13,1 millió eurós bevételt ért el, amely megfelel az előzetes terveknek.
Nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult át 2011. április 20.-tól a Masterplast Group Zrt. A működési forma váltással együtt átalakult a vállalat legfelső vezetése is. Létrejött az Igazgatótanács, amely ellátja az igazgatóság és a felügyelőbizottság feladatait. Az Igazgatótanács elnöke Tibor Dávid, alelnöke pedig Ács Balázs. Létrejött az Audit bizottság is, amelyben az Igazgatótanács független tagjai - Bojár Gábor, Dr. Gara Iván, és Andrew Szőnyi - kaptak helyet.
"A jelenlegi átalakulás szerves része a vállalat középtávú stratégiájának" - jelentette ki a változással kapcsolatban Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke. "A cég fejlődése már évek óta ezen stratégia alapján történik, és amint elérkezettnek látjuk az időt újabb jelentős lépést teszünk a tőzsdei bevezetés irányába" - tette hozzá Tibor Dávid.
A Masterplast Nyrt. 2011. első negyedévében 13,125 millió eurós bevételt ért el, amely megegyezik az előzetes célkitűzésekkel, és csak minimális mértékben marad el az egy évvel korábbi, 13,302 millió eurós forgalomtól. "Elégedettek lehetünk az első három hónappal, hiszen annak ellenére, hogy az elmúlt évben végrehajtott racionalizálás miatt kevesebb leányvállalattal dolgoztunk, sikerült megismételni a tavalyi bevételt" - közölte az első három hónap eredményeivel kapcsolatban Tibor Dávid.
Háttérinformáció:
Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 12 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal. A vállalat 2010-es árbevétele 85,2 millió euró volt. A társaság 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának.