Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Rray ma, 09:17
Előzmény: #134575  krida

Szia Krida, 
Minden általan figyelt papír alsó supporton van, azok chartjai alapján innen már nehéz lenne esni, AMZN, MSFT is több éves támaszon, a piciket meg veszegetik néhány napja...
Mikorra várod a kitörést?
Igen, ha nem zárunk pénteken 6900 alá, az bíztató lenne.... de május végére sokan Warsh beiktatása után várják az nagyobb, érdemi korrekciót 6120-ra.
Addig jó lenne egy nagyobb rally :)
Rray
krida
krida ma, 09:00
Előzmény: #134569  Rray

Sp500: felfelé fog kitörni. 
Nálam a TP: 7130
SL: 6930. 
(ám 7000 fölött valószínűleg el fog menni 8000-ig, addig nálam long, ott viszont short - hogy ehhez a narratíva mi lesz, nem tudom, lehet véget ér a háború és az lesz)
pomperj
pomperj ma, 08:53
1)SPY daytrade
Nem idealis ez a kornyezet daytradelesre. Vagy kitorATH-ra, vagy nem, de egyik eset se szep idealis.
 Lehet ezt a mostani  helyzetet meg mindig ED-nek nezni,  annak utolso (v)  szakaszanak, 
de nem meggyozo.
Lehet az ED-t kesznek nezni, es most egy wave(ii) recovery van, de annak meg mar tul nagy, 
innen mar inkabb  uj ATH szokott kialakulni. 
,
https://imgur.com/a/1xPEhpZ
.
Az NDX chart inkabb egy (ii) recoverynek nez ki, a DOW viszont uj csucsot csinalt, es meg megy fel.
A legnagyobb divergencia ez a ketto kozott van. Aki longra spekulal, annak inkabb DOW-reszvenyeket
kell most valasztani, aki shortot, annak az NDX reszvenyek leszakadasara kell varni.
De akarhogy is, konnyu melle nyulni, akarmilyen poziciot valasztok.
.
2)Dollar
Minden ujsag es minden spekulator a Dollar gyengesegrol beszel. Amikor a cimlapon van nos,  ....
,
https://imgur.com/a/jVg9W26
.
A chart kritkius ponton van:
.
https://imgur.com/a/Wpwbusx
.
3)Bonds: a  Concord velemenye is cimlapon van
Arrol beszelnek, hogy a kotvenypiac iranyat nem lehet figyelmen kivul hagyni.
.
https://imgur.com/a/2oqFoVX
pomperj ma, 08:52
Törölt hozzászólás
pomperj ma, 08:52
Törölt hozzászólás
pomperj ma, 08:30
Törölt hozzászólás
Ishar
Ishar ma, 08:15
BKKT még itt van, vagy már Afrikrában/Dél-Amerikában ültetvényezik? Csak kérdem a Bitcoin miatt. (Lehet törölni.)
Rray ma, 07:56

Sziasztok, 
A hét második felében eldől az irány, mindenki SP500 letörését várja 6500 szintre, ami reális is lehet ha elindul a februári korrekció...   VIX 16,5 alá kellene mennie, hogy invalidálja ezt, akkor májusig kapunk időt....
Szerintetek???  
Sok kis papír indulgat talán, IWM is ment tegnap szépen, lehet hogy még tart a rotáció?
Rray
Moka_Brikka
Moka_Brikka hétfő, 22:17
Szokás mondani a legjobb bullish setup a besült bearish setup.
NVIDIA-t érdemes lesz megint figyelni: 
https://x.com/Brikka_trading/status/2020969740630733193?s=20
Moka_Brikka
Moka_Brikka hétfő, 22:04
BREAKING: Tech funds recorded +$6.0 billion in inflows last week, the largest intake in 8 weeks. This brings the 4-week moving average up to +$3.5 billion, the 3rd-highest on record. Inflows have now been positive for 7 consecutive months. Overall, +$34.6 billion flowed into stocks last week, alongside +$87.2 billion into cash and +$23.0 billion into bonds. Meanwhile, investors withdrew -$1.2 billion from utilities over the last 2 weeks, the biggest 2-week outflow since November 2024. Investors are rapidly accumulating tech stocks.
MrSomm hétfő, 21:50
NATGAS-al kapcsoaltban, meglepoen jol tartja magat a CTRA es EQT is. Ha jonne egy kis gazar emelkedes, ki is torhetneneke a csatornajukbol
HuTi hétfő, 20:55
RDDT vélemények? Számomra kezd vonzó lenni, bomba jelentés volt, komoly növekedés, talán közel a fordulat az árfolyamban is.
Moka_Brikka
Moka_Brikka hétfő, 20:54
Előzmény: #134556  Boole
Igen. Itt hamarosan eldőlhet az irány.
-
Nekem szebb lett volna még egy lefelé kör NDX-ben, ami mostanában kicsit gyengébb volt. Nálam elérte az Invalidálási szintet. Így viszont nekem inkább tűnik korrektívnak az esés.
-
SPX-ben valami diagonál is simán lehet. Múltkor láttam egy szép számozást erre. Ha érdekel titeket, akkor megkeresem, bár lehet már láttátok, vagy itt is felmerült hasonló értelmezés. 
-
ARM is kitörhet ebből az aljból az aljból.
https://x.com/Brikka_trading/status/2020947665299833120?s=20
Boole hétfő, 20:47
Előzmény: #134558  pomperj
MBLY is már jó szinten van. Itt azt gondolom, hogy már vehetővé vált hosszú befektetésnek.
MrSomm hétfő, 20:03
Előzmény: #134561  MrSomm
Nem a legkellemesebb tema, de mindenkeppen tanulsagos. 
MrSomm hétfő, 20:01
Vizsla Silver confirmed that several employees abducted from its Panuco project site in Concordia, Sinaloa, Mexico have been found deceased according to information received from families; the Company is awaiting official confirmation from Mexican authorities. 
Uhh... sajnos megtortent a legrosszabb a dolgozokkal. Allitolag 1000-nel tobb katona kereste oket. Erdekes, hogy epp naluk kerestem ra oktober-november magassagaban, hogy volt-e hasonlo eset Sinaloa-ban. Most mar van. A nagy kerdes, hogy mit tegyek a reszvennyel. Most mar kisse minuszba fordult a poziciom.

Ha azt nezem, hogy novemberben jott ki az FS es rendkivul jo projekt. Most meg mar olcsobb, mint akkor. Akkor azt gondolhatom, hogy venni kellene meg. Ez azert egeszen kivallo FS.
Projected steady-state (from FS): LOM avg 10.13 Moz Ag & 83 koz Au per year; Years 1–5 avg 12.07 Moz Ag & 92 koz Au. FS LOM cash cost $8.56/oz AgEq; AISC $10.61/oz AgEq (co-product). Initial capex $238.7M.

Viszont az incidens emiatt extra biztonsagi intezkedeseket kell majd bevezetni minden mexikoi banyasznal, illetve a tozsde sem fogja, mondjuk egy perui vagy chilei banya szintjere arazni. Akkor mar nem biztos.
Legrosszabb esetben azt is el tudom kepzelni, hogy bezarjak. De akkora a kereslet az ezustre, hogy biztossn lesz vki aki megveszi ebben az esetben.
A moralis oldalarol meg ne is beszeljunk. De sajnos ilyen a vilag, illetve Mexiko. Ezt a kerdeskort teljesen kizarom. 
HuTi hétfő, 20:00
Előzmény: #134559  Jagd
Az is simán benne van, hogy alulról visszateszteli a trendcsatorna alját aztán megy szépen lefelé. Az biztos, hogy 270-280-nál én mindent viszek át USD-be amim mozgatható.
Jagd hétfő, 19:57
Előzmény: #134548  pomperj
Az usd nál ha  nem így jön be ez a chart akkor nagy pofára esés lesz belőle.Simán lejöhet 270 re és lehet az lesz az új árazása .Nem mindenki bukna rajta !
pomperj
pomperj hétfő, 19:42
NDX daytrade
Azonosithato egy 5 subhullamos emelekdes, amit egyelore a (a of ii) hullamnak lehet sejteni.
Most egy (b) visszahuzodas lenne logikus a supporthoz.
.
https://imgur.com/a/phv5EZi
HuTi hétfő, 19:09
Előzmény: #134540  kozi723
Egyetértek, én ezzel teljesen kiszálltam. Jelenleg semmilyen körülmény nem indokolja számomra, hogy a VAL 4.3mrd cégértékre ráígérjenek 5.8mrd-ot. Ez teljesen ellentmond az utóbbi hónapok felelős gazdálkodásának.
Boole hétfő, 18:23
Előzmény: #134544  pomperj

SP500, hamarosan eldől az irány, de eddig túl nagyot emelkedett ahhoz, hogy ne kitörés legyen vége. 
https://www.tradingview.com/x/7YgWTPVa/
pomperj
pomperj hétfő, 18:08
DOW daytrade
Ugy viselkedik, mintha egy nagy oldalazo  haromszogbol torne ki felfele, mint wave(v),
es bar nem latom hogy szamzhato  a wave(iv) oldalazo alakzat, 
de a kitores talan mar a (4) submicro hullamban tart.
.
https://imgur.com/a/vBGArI7
tamasm hétfő, 18:02
Előzmény: #134543  pomperj
Igazán nagyra értékelem, és nagyon köszönöm a PBR-re adott kimerítő válaszod!
Boole hétfő, 17:38
Előzmény: #134551  todi
Értem.
komodoi hétfő, 17:26
Látom valaki szétminuszolt, meglátjuk mit hoz a jövő, kinek lesz igaza.
todi hétfő, 17:24
Előzmény: #134550  Boole
Akinek a győzelmét most is árazza a piac és aki nem a forint szisztematikus elértéktelenítésére alapozza a gazdaságpolitikáját.
Boole hétfő, 17:16
Előzmény: #134549  todi
Melyik esetben várod, hogy erősödjön a HUF? Ki fog nyerni? :)
todi hétfő, 17:08
Előzmény: #134548  pomperj
Ez időtáv kérdése, hogy meddig nézed vissza a chartot.
Ha előre nézek: Trump gyengíteni akarja a dollárt minden áron, hogy az USA finanszírozható maradjon.
Másik oldalról: a választási eredmény függvényében a forint még erősödhet is.
Ha ezt a kettőt összevetem akkor a dolláros befektetéseknek bizony az árfolyam kiegyenlítéséhez elég magas hozamot kell produkálni dollárban.
pomperj
pomperj hétfő, 17:03
Előzmény: #134545  todi
Inkabb nem azt kell nezni az USDHUF charton,
hogy az emelkedo csatorna melyik oldalan van eppen mostanaban?
Ha ennek barmi hatasa van a Brazil olaj temara. 
Ahol amugy,  eszement magas a kamatszint, epp a masik szelsosegben van, 13%.
Merre varhato innen, ha FED csokkent, es merre megy  varhatoan a tozsde olyankor?

.
https://imgur.com/a/Eyhv0an
Boole hétfő, 16:58
NVO, MSTR-ben vajon megvolt az alja?
pomperj
pomperj hétfő, 16:57
RIG es VAL
Eddig a piac igen jol fofgadta az akviziciot. 
Talan tenyleg felgyrosul a RIG: egyreszt mert VAL alig hozott ujabb adossagot, (700m$),
igy aztan a relativ adossag szinte felezett a dupla arbevetel miatt.
Masreszt a deppwater furasban szinte total monopoliuma lett, amit ki lehet hasznalni.
Brazil, Guayana, Surinam, Namibia. 
todi hétfő, 16:42
Az éves dollár alapú hozam hasonlítása a HUF hozamhoz nem veszi ki magát jól éppen most.
Ha megnézed az utóbbi 1 év USDHUF alakulását akkor bizony dollár alapú befektetésekben igencsak magas hozamot kellett produkálni a HUF ellenében.
Pláne ha pl osztaléknál levonom az USA levonásokat (PBR-nél ez nem játszik).
pomperj
pomperj hétfő, 16:40
NDX daytrade
Eleg vilagos, hogy felfele 25.520-at kell attorni, 
lefele meg a mai aljat, hogy megerositest kapjunk a varhato  iranyra. 
Itt egyelore a lefele a valoszinubb.
,
https://imgur.com/a/7KsFQJQ
pomperj
pomperj hétfő, 16:24
Előzmény: #134542  tamasm
PBR-ben erdemes kozeptavban gondolkodni.
Az elemzoi konszenzus nagyon eros 2026ra:   arbevetelben 90Mrd-->100Mrd 
(nagyreszt volumen novekedes miatt),  es a profitban 3.65-->4.25$/sh.
A 14$ PBRA arfolyam mellett ez 14/4.25=3.5  
Hol kapsz olyan reszvenyt, ami 3.5 ev alatt meghozza profitban az arat?  (en a preferred-et veszem)
.
Es az osztalek varhato osszege 2025ben 1.70$/sh korul lesz, az a mostani PBRA=14$ mellett 12%,
es kb. +10%-al tobb lesz, szoval ugy 1.90$/sh  jovore.
Ekkora eves hozamot meg HUF-ban sem kapni sehol.
.
Igen, ha az SPY beszakad, akkor magaval ranthatja a vilag osszes reszvenyet, PBR-t is.
Ezert ha erzekelem, a bukasi riziko megno mint mostanaban, maris megyek cash pozicioba.
En tul vagyok azon a koron/voros vonalon, ahol mar nem engedhetek meg bukast magamnak.
Sokkal ovatosabb vagyok mint normalis korban, nagy biztonsagra torekszem. Ezt nem kell kovetni.
i
Bemasolom az egyik elemzoi elofizetesemet a PBR-rol:
.
https://imgur.com/a/ER9qn7S
tamasm hétfő, 15:27
Előzmény: #134505  pomperj
Kedves János! PBR-t több éve megszakítás nélkül tartom. Tudnál segíteni egy beírással, hogy szerinted mikor is lenne a legjobb alkalom az eladásra? Erre a hétre is prognosztizáltál egy lehetséges kiszállást\csökkentést. Köszönöm, ha nyitva marad ez a téma mostanság…!
pomperj
pomperj hétfő, 15:16
1)RIG innentol valoban a dominans tengeri olajfuro orias lesz a VAL felvasarlasaval,
mindenki  mas apro ceg marad ebben a mufajban. Kepesek lesznek arat emelni, megkerulhetetlen
lesz a RIG minden tengeri olajkutatasi projektben szoba kerul, mindenhol a foldgolyon.  
.
2)VAL reszvenyesek  is jol jartak, a reszveny 60-->75$ ugrott, mert minden VAL reszveny helyett adnak
igen baratsagos 15.2  db RIG reszvenyt.
.
3)El fog tartani  2026 masodik feleig, mire megvalosul. Adidg marad egy keves bizonytalansag. 
De a piac+mozgas valoszinuleg mar meg-elolegezi az akviziciot, es remelhetoen marad a pozitiv trend.
kozi723
kozi723 hétfő, 15:16
Előzmény: #134536  kalapacsos
Megint a részvényesek kárán vásárolgatnak a kurva nagy adóssághegyen ülve. Pontosan úgy, ahogy azt tették az OceanRig-nél is. De nem baj, majd jövőre leselejtezik a széthulló fúrókat, mert a rozsda előbb eszi meg a hidegre rakott fúrókat, minthogy munkába álljanak. Az orig-et is gondolom valami haver miatt kellett megvenni, hogy aztán évekig nyögjék a vásárlás terheit. Persze lehet jönni azzal, hogy piacvezetőkké válnak, de van értelme, ha megint kezdődhet a kötvények átstruktúrálása? Igazi kretén menedzsment, aki nem tanul a múltban elkövetett hibáiból. A legnagyobb baj, hogy a részvényesek kárára teszik mindezt, újra!!
pomperj hétfő, 15:13
Törölt hozzászólás
Peti84
Peti84 hétfő, 15:01
Előzmény: #134536  kalapacsos
VAL megy is fel szépen 79,2 USD-re.....
pomperj
pomperj hétfő, 14:50
Aki a heten a jelentesekre daytradelni akar, ezek lesznek a nagyobb sulyu reportok:
Kedd: Cocacola, CVS, Ford
Szerda: Cisco, McDonalds, T-mobile
Csutortok: Airbnb, Arista Networks, Applied Mat
Moka_Brikka
Moka_Brikka hétfő, 13:39
Előzmény: #134534  komodoi
Értem. 
Akkor végül is te lineárisan harmadik hullámban kb ugyanoda várod, mint én log skálán ötödik hullámban. 
komodoi hétfő, 13:16
Előzmény: #134533  Moka_Brikka
János egy bejegyzésére válaszul már egyszer leírtam adr-ben kb. 250 és olyan kb. 2 év múlva.
Moka_Brikka
Moka_Brikka hétfő, 13:10
Előzmény: #134530  komodoi
Az eszmecsere nem befolyásolás szerintem. Én se akarok senkit befolyásolni. Részemről a kommentelés, posztolás lényege, hogy lehetőleg kialakuljon egy konstruktív eszmecsere. 
-
És mi lenne a harmadik hullám időtávja és célára nálad? 
komodoi hétfő, 12:55
Előzmény: #134528  Moka_Brikka
Más is utal erre, de mindegy nem akarlak meggyőzni semmiről. 4 és 5 környékén nem jellemző az ilyen brutális intézményi jelenlét, szokásos napi forgalom több mint tízszerese. Elég régóta figyelem, hogy a viselkedésében bekövetkezett változást észleljem.
todi hétfő, 12:53
A Deutsche Wohnen eladta teljes Katharinenhof portfólióját. A több mint 300 millió euró értékű összetett üzlet a Vonovia Csoport stratégiai kivonulását jelzi a gondozási szektorból.Az ingatlanpiac és az üzemeltetés külön utakon halad.Az eladás modern modellt követ: A 26, több mint 3000 férőhellyel rendelkező ápolási intézményt a Civitas Investment Management befektető alapja vásárolta meg . Az operatív irányítást azonban az Alloheim ápolási óriás látja el . 25 éves hosszú távú bérleti szerződéseket írt alá a Civitasszal. Ez a megállapodás tipikus a piacon – a befektető stabil bérleti bevételt biztosít, míg egy tapasztalt üzemeltető irányítja a napi működést. A Vonovia újra a fő üzleti tevékenységére összpontosít.
A Deutsche Wohnen és anyavállalata, a Vonovia számára az üzlet stratégiai váltást jelent. A vállalat megválik egy, a vállalat alaptevékenységének nem minősülő üzleti szegmenstől, és jelentős erőforrásokat szabadít fel. Az üzenet egyértelmű: a hangsúly ismét teljes mértékben a hatalmas németországi lakásállományán van. Az iparági megfigyelők a lépést a csoport struktúrájának következetes egyszerűsítéseként értékelik.
Moka_Brikka
Moka_Brikka hétfő, 12:51
Előzmény: #134527  komodoi
Valószínűleg azért látod annak, mert egy ~40 éves szekuláris bull piacot, ami exponenciálisan növekedett, lineáris skálán nézed. Nagy időtávot, és exponenciális növekedést én mindig log skálán vizsgálom.
komodoi hétfő, 12:40
Előzmény: #134526  Moka_Brikka
Yes. A viselkedése is az volt. 
Moka_Brikka
Moka_Brikka hétfő, 12:39
Előzmény: #134525  komodoi
Én csak szemléltetésnek számozok. Szerintem is sokkal praktikusabb és használatóbb az EWP, ha leegyszerűsítve használjuk, nem pedig minden mozgást ezzel próbálunk beazonsoítani.
-
"Az egy 2 volt, mert a-b-c belül"
-
Mármint a karikás arab 4-es volt szerinted 2-es hullám?
komodoi hétfő, 12:25
Előzmény: #134524  Moka_Brikka
Az egy 2 volt, mert abc volt belül. A b pattanásban kereskedtem is ezért pontosan emlékszem. De én azért nem rajzolgatok, mert bármit is lerajzolhatok, úgyis a chart lesz az igazi, túl könnyű rajzolgatással magunkat ön igazolni. Nem akarlak befolyásolni.
Moka_Brikka
Moka_Brikka hétfő, 11:58
Előzmény: #134523  komodoi
"Az nem 4, az sosem ilyen"
Erre nem tudok mit írni, mert ebben a válaszodban most semmi konkrétum nem voit. Kb erre csak annyit lehet válaszolni, hogy rengeteg ilyen 4-es hullám van, főleg ha 2-es lapos, oldalazó korrekció volt (a váltakozás elve miatt).
komodoi hétfő, 11:46
Előzmény: #134522  Moka_Brikka
Az nem 4, az sosem ilyen. De az adr-t valszeg nehéz beskálázni a gap-ek miatt torz lehet az egész. Az alaprészvényt szoktam nézni.
Moka_Brikka
Moka_Brikka hétfő, 11:39
Előzmény: #134519  komodoi
Ott a doboz és a fibo szint, ami alapján szerintem konzisztens és arányos lehet a right look vezerlőelvével összhangban. Ami 4 ellen szólhat, hogy ki jött az Elliott csatiból, de ugye máshogy is lehet húzni majd, illetve a 4-be belefér a 38.2-es retrace szint, ami sokkal lentebb van. Maga a ractangle lehet folytatólagos minta is. Még nem dőlt el ezen az idősíkon mi lesz a valószínűbb irány. 
Moka_Brikka
Moka_Brikka hétfő, 11:35
Előzmény: #134520  MrSomm
Igazából először naposon akartam a sávot, ill. ezt a rectangle bottom reversal mintát mutatni, de sokkal egyszerűbb volt hetesen, mert az RSI is jobban mutatja, hogy ebből lehet egy nagyobb bázis építése, és mutatja a divergáló alj után miért lesz nagyon fontos , hogy egy konvergáló HL következzen a bullish értelmezés visszaigazolásához.
-
Impuluzsnál minidig a fibo extension toolt használom. 1987-es alj, 1998-as csúcs, 2002-es alj (flat). Ekkora időtávot log skálán nézek, a fibo is log skálán van. Lineáirson ezekhez általában nem szokványos brutláis fibo arányt kell számolni (kerekítve 18,29, stb...).
-
Gondolom fundamentálisan úgy lehet megalapozott ez a célár, ha időben is arányos lesz az 5 hullám az 1 hullámmal, ami kb. 10 év volt. Ezalatt kellene nekik többször villantani valamit. Úgyhogy nincs fundamentális magyarázatom arra, hogyan érhetne el a fib 200-as szintig, azaz 360-ig :)
-
Viszont az 5 hullám technikai zónájának alsó fele 230-300 között lehet, mert elég jól lehet célárazni azzal, hogy wave 5=wave 4*1,382 vagy *1,618. Ez pedig már neked is megmagyarázható fundásan, ha jól értettelek. 
-
Technikailag szerintem elég, ha az árfolyam az Elliott csatiba visszajön, és nem megy már 41 alá. Az 1. hullámban is kb. 3 év kellett, hogy új ATH-t csináljon. Úgy gondolom, hogy hasonló lehet most is a helyzet, de addig elég számos akadályt le kell ehhez küzdeni. 
-
Első körben a legvalószínűbb célárnak az alj körüli mintázat élesedése esetén 90-95 dollár közötti zónát tartom. Mondjuk így az éjjeli gyomorrontásom közepette ezt is beleírhattam volna. NO mind1, majd ha élesedik a minta, akkor updatelem majd :)
MrSomm hétfő, 10:51
Előzmény: #134517  Moka_Brikka
Nem veletlenul kaptak fel tobben szerintem :) 
Nagyon jo elemzes. Hetesen nagyon szep kiugro forgalom mutatja, hogy itt az allja lehet, mert mindent megvettek. Talan lemehetnel napos szintre is, mert ott, mintha W, vagy HS alakulna ki es mindket vall es fej island reversalt mutat. Erdekesen nez ki. Relativ sokat gondolkodom, hogy kellene meg penzt csatornazni ide. De akkor at kell irjam a kockazat kezelesi szabalyaimat, azt meg nem szeretnem. Viszuont annyira jonak latom az egesz kepet, hogy lehet erdemes lenne ebbe nagyobb portfolio %-ot forgatni. A teljes piaci kep, viszont egyelore visszatart. 
Mindent egybeve ez azert egy kicsit elrugaszkodot celar, nem? A fibonacci szintet mihez huztad, aminek a 200% 361 $-nal van? Azt nem ertem. 
Fundamentalisan nekem nem jon ki igazabol ez a celar. Azt jelenti, hogy innen 7-8x-et kellene menjem az arfolyam. Peldaul, ha a P/E-t nezzuk, akkor most 14 korul van, igy ebben van egy dupla, foleg ha a LLY-hoz hasonlitom (25-31). Akkor az arfolyam az mondjuk 100-120$ korul alakulhat. Aztan legyen nagy bumm az osszes piacon es megduplazza a bevetelt, javuljon akkor mar a margin es legyen az EPS 2.5x, de meg akkor is csak 250-300-nal jarunk 28 P/E mellett. Ez nekem valahogy nem jon ki. Erre van magyarazatod, vagy gondolatod? Mert szerintem a tablettas gyogyszeruk mar bevetel duplazast nem igaza tud eloidezni. 
komodoi hétfő, 10:49
4 nem lehet ilyen mély. Nem konzisztens.
komodoi hétfő, 10:38
Nekem már régóta érdekes. :-)
Moka_Brikka
Moka_Brikka hétfő, 10:17
Tudom NVO sokszor ki volt itt tárgyalva, de nekem a nagy tf kezd nagyon érdekes lenni.
https://x.com/Brikka_trading/status/2020653206829662354?s=20
krida
krida hétfő, 04:20
"Arany céláraim:
1, 4995 $
2, 5090 $
3, 5600 $ (ha 5090 fölött tud maradni)"
- első céláram már teljesült is 🙂
HZsooolt
HZsooolt vasárnap, 17:58
pedig en tisztán emlékszem hogy azt irtad őszig még sokat fog menetelni felfelé... 
komodoi vasárnap, 17:42
Előzmény: #134513  Fortunee
Szintén, csak korrekciót várok benne.
Fortunee vasárnap, 17:19
Előzmény: #134510  komodoi
En a wtit is longosnak latom, szerintem tobb eves korrekcioval vegzett.
komodoi vasárnap, 15:37
Előzmény: #134506  Fortunee
Ha a wti esik, akkor az is fog, szerintem. Az elmúlt 2 heti wti bull miatt emelkedett, de ha a wti esik, akkor ő is fog korrekciózni.
HuTi vasárnap, 14:58
Ezzel egybevághat, hogy a 25 Q4 - től kezdve 26 Q2 jelentésekig valószínűleg elég gyenge eredményeket látunk a csökkenő olajár miatt. Nyáron érdemes lehet feltankolni az olajos papírokból.
pomperj
pomperj vasárnap, 14:32
Előzmény: #134506  Fortunee
Ray  Dalio, a Bridgewater, legnagyobb Alap volt owner-managere
azt mondja mar ugy egy eve, hogy 12-18 honapon belul olyan uj vilag lesz, 
amiben csak 4 dolog tartja meg az erteket:
,
Gold, Fizikai Gold  10-15% 
Termofold es lako ingatlan,, rentals 15-20%
Shortterm treasurys  30-35%
Pricing Power stocks (Energy, Utilities, Medical)    30-35%.
Ha igaza van, hamarosan meglatjuk.
pomperj vasárnap, 14:31
Törölt hozzászólás
Fortunee vasárnap, 12:40

Udv!
Nalam a brazil portfolio igy alakul(t):
VALEbol teljesen kiszalltam amikor elerte a 16ot, ott en is varnek egy korrekciot 12-13 kornyekere, onnan akar ujra lehet longolni.
PBR-t viszont tartom, impulzivan emelkedik valmilyen 3asban, nem varok nagy korrekciot benne egyelore.
BBD: ott akar lehet szinten egy korrekcio, de akar egybol mehet tovabb 5 dollar fele, tartom, ha 3 dollarig lenezne, vennek ujra.
pomperj
pomperj vasárnap, 12:10
Előzmény: #134504  HZsooolt
Igen, jo erted;
egy szep  nagy, 75%-os, 13 honapos es jol azonosithatoan 5 subhullamos Brazil rally vege fele jar.
Eddig erosen bullos voltam a Brazil poziciokkal (PBR es VALE) de most uj helyzet van.
Mar megfeleztem a Brazil poziciokat,  es meg csokkenteni fogom, talan ujbb felezessel jovo heten.
.
Innen egy tobb honapos (okolszabaly: tobb honapos rally  utan 1/3-2/3 idotavu korrekcio szokott) ,
szoval 13 honap rally utan valoszinu egy minimum 4, gyakrabban 8 honapos lejtmenet. 
Ez egybe vaghat azzal. hogy oszig eltart, amikor jon a Brazil valasztas.
HZsooolt
HZsooolt vasárnap, 11:59
Előzmény: #134503  pomperj
Kedves János, pár hete írtad hogy leendő elnökvalasztas ősszel stb ezen említett brazil ETF jó buli. 
Most meg korrekciót említesz.
Most akkor érdemes kiszallni annak aki beszalt ( természetesen nem nekem, es utana ha a korrekcio vége visszaszallni? Ha igen mikor mekkora stb..
köszi a fórum nevében!
pomperj
pomperj vasárnap, 11:51
Előzmény: #134487  pomperj
5)Copper es EEM
Az regi megfigyeles, hogy Copper es az EEM tozsdek kozott szoros longterm korrelacio van.
A longterm Copper 12 eves oldalazo korrekcioja a Covid melypontja idejen erte el a veget, es azota 
uj bull piacban emelkedik. A 2020 melypont ota 3 db (i-ii) hullamparat csinalt, es most (iii of iii of 3)
hullamban emelkedik. Most eppen lehet hogy kis menetkozi korrekciot csinal.
DE, a Copper es ipari femek, es azok banyaszata  temaban meg boven van  ter  felfele.
.
https://imgur.com/a/FA37e76
.
Az EEM indexek 15 evig voltak alulteljesitok az SPY-hoz kepest. 
Jol mutatta ezt az EEM/SPY hanyados. Most a hanyados 60.1/6906=0.0087, projektalt iranyba haladt.
Az utolso 12 honapban az EEM piacok emelkedese  42-->60, ez +45%, Messze jobb, mint SPY.
Most okosabbnak tunik az SPY helyett az EEM piacokba atsulyozni.
.
https://imgur.com/a/ItByI49
.
6)EEM, Azsia es China
Azsiaban  Japan, Korea es Taiwan indexei  most toppynak neznek kis, es legalabbis nehany honapos 
korrekcios idoszakuk kovekezhet. A nagy rally,  ami a 2020-as Covid melypontjanal indult, kozel kesz.
.
https://imgur.com/a/t8MSSIc
.
A DelAmerikai Index, ILF is toppynak latszik, itt az egesz regioban is egy korrekcio beindulasa varhato.
.
https://imgur.com/a/YtPU3rT
.
A Brazil index 2025 eleje ota 22-->39 orias rallyt csinalt, parabola alakzat, kozel lehet egy korrekcio.
Mexico, EWW is egy ev ota  nagyot ment es szinten toppy.
.
https://imgur.com/a/lgNPM7s
.
Summary: Ezek a regiok kovettek az SPY rallyjat, sot  annal nagyobbat csinaltak. 
De aligha valoszinu, hogy SPY lefordulas eseten kepesek lennenek ellenkezo iranyba menni,
ezek is toppynak latszanak, es inkabb az a valoszinu hogy SPY-nal,  vele egyutt korrigalnak.
.
folyt. kov. China
MrSomm vasárnap, 11:40
Előzmény: #134501  Padre47
Szerintem eppen a BYC- konnyebb manipulalni. Kisebb marketcap, szabalyozatlan es ellenorizetlen tozsdekkel
Padre47 vasárnap, 11:24
Előzmény: #134499  szieszta
Elég sok terület van manipulálva szerintem. A btc biztosan az viszont egy tartós elhúzódó emelkedéshez nagyon sok tőke kell. A következő felfutásra egy kínálati szűkösseget is elképzelhetőnek tartok, tavaj 120 ezer felett 2.6M darab alá esett a szabad tokenek száma. 
Tether nagy spekuláns nekik fő érdek hogy az tartalékként használt eszköz értéke ne essen be túlságosan. Pénzért bármit elven működnek a nagy piaci szereplők nem kétlem a manipulációt.
Aranyat valljuk be egyszerű mozgatni 1 év alatt volt vagy 28 alkalom amikor a piac hétfőn pánikkal nyitott piaci bizonytalanság vagy geopolitikai feszültség miatt a meglévő kereslet és jegybanki felvásárlasok mellé.
szieszta vasárnap, 08:28
Előzmény: #134499  szieszta
Úgy magyaráznám a mindennapi életből, hogy egy medencében úszkálnak a megszokott vendégek és jön egy új, aki belecsobban a vízbe. Elég sok víz fog kilöttyenni, nagy hullámokat eredményezve. Aztán megszokják és visszaáll a rend, amíg nem jön ismét egy új. Vagy esetleg valamelyik kimászik és később újra beugrik.
szieszta vasárnap, 08:23
Előzmény: #134492  Padre47

Én is így gondoltam, hogy saylor egyedül nem tudja manipulálni  a bitcoin piacát, de azt vettem észre, hogy korábban minden egyes rally után bejelentette, hogy jelentős mennyiségű bitcoint vásároltak.
Ezért néz ki úgy, hogy a bitcoin piacának nagy részét a robotok irányítják, amelyek szépen kiegyenlítve egymás között dobálják a coinokat, elég nagy forgalmat generálva. Ha ebbe valamilyen nagyobb halacska beugrik, megborul ez az egyensúly és rögtön ugrik akár 10%-ot is az árfolyam.
Mivel nem értek hozzá, ez csak a saját elgondolásom, de egy ekkora eszköznél, ilyen hullámzásokat csak akkor tudok elképzelni, ha csak egy nagyon picike mennyiséget forgatnak folyamatosan.
Mikor a tetherből nem volt 185 milliárd elővarázsolva, nem volt ritkaság, hogy 24 óra alatt 5x megfordult az egész mennyisége, talán a rekord a 11 szeres napon belüli megfordulás volt. Ez csak úgy jöhet össze, hogy egyes darabjait másodpercenként adják el és veszik meg. Ennek meg mi értelme, ha nem a piac manipulásáról van szó?
Ezt most bemutatták az arany piacán is, mikor egy kívülálló (tether kft) beugrott az aranyosok közé. A globális piacon nem akkora mennyiség, amit felszippantottak, de ez is elég volt, hogy zavart okozzon és kibillentse az árfolyamot.
Boole vasárnap, 08:16
Előzmény: #134495  MrSomm

Lítium-vas-foszfát akkus autók.
https://youtu.be/KX2d4kT2HLM?si=hf9lmwGUGAEebHfm
borembuk
borembuk vasárnap, 08:14
Előzmény: #134496  todi
Amatőr cikk, kihagyták az index befektetőket. Az ingyen ebéd onnan jön igazán.
MrSomm vasárnap, 08:07
Nagyon jo kis spreadsheet letoltheto ingyen, amiben minden GDX, GDXJ, SIL es SILJ banyasz benne van, megtermelt mennyisseggel. Elvileg Macbook-on automatikus frissulnie kellene, arra lett keszitve. En talaltam online konvertert es azzal atraktam Excelbe. Az adat benne van. Nekem nagyon hasznos lesz. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy szerintem az igazan jo befektetsek azok a banyak, akik most fogjak a kovetkezo 1-2 evbe tudni emeleni a mennyiseget. 

https://www.youtube.com/watch?v=bHk-GJvOFBI&t
dniel
dniel szombat, 22:02
Üdv... FANG kosár:
Apple még áll..
https://imgur.com/a/g1WaogX
raus szombat, 21:51
Igen Grat jól láttad!
Azért novemberig full long? Hosszú ennél barma trump nal
Phyladelphia élő haver szerint a CGC fog egy jót menni 
Padre47 szombat, 21:35
Előzmény: #134484  szieszta
Saylor szerintem semennyire sem tudná támasztani az árat. Csak gondolj bele mennyire csepp a tengerben amikor megvesznek 650 vagy 1100 tokent. Néhány szebb 4 órás gyertya az egész és vége. A tether nem csak egy fix összeget tervezett 80 ezres ár alatt btc tartalékra költeni. A tether hivatalos politikája 2023 óta az, hogy a negyedéves profitjának 15%-át fordítja Bitcoin vásárlásra, hogy diverzifikálja a tartalékait. Egy puha landolásban tudnak max segiteni ha újra elesik a csütörtöki alja de még ez az összeg is csak egy kis csepp. Heti milliárdos kiáramlás erős sodrás.
HuTi szombat, 20:45
“ Since launching the compounded semaglutide pill on our platform, we’ve had constructive conversations with stakeholders across the industry. As a result, we have decided to stop offering access to this treatment. We remain committed to the millions of Americans who depend on us for access to safe, affordable, and personalized care.”

https://x.com/himsherscomms/status/2020207947645911214?s=46
Zwerd szombat, 18:30
SOUN
Érdemes figyelni, mert ha az következő hetekben megindul felfele és nem megy a piros "A" pont alá, akkor szerintem nagyon nagyot mehet. 
https://kepkuldes.com/image/teQwb4Q
MrSomm szombat, 16:59
Tegnap ejszaka meg azon tortem a agyam, hogy a nagy AI verfurdoben lehet megkellene nezni a kapcsoldo cegeket emnnyire vertek szet. Ha marad, hogy a Google es Amazon is emel a teten, akkor a tobbieknek is kovetni kell. Akkor meg tobb penz jut a datacenter epitesre, meg dragabban tudjak az alkatreszeket arulni. Sajnos meg indom nem volt ezt megnezni, eddig meg nem foglalkoztam vele sokat, mert mindig draganak gondoltam oket...
MrSomm szombat, 16:56
Előzmény: #134487  pomperj
Epp az EQT es CTRA eladasan gondolkodom...
pomperj
pomperj szombat, 16:45
Előzmény: #134485  pomperj
4)NG
Az NG a mult honapban 2.89$ szinten aljat csinalt,  aztan felszokott 7.84$ szintre a EastCoast hovihar
miatt. De az 5 napos rally 2 nap alatt visszazuhant majdnem ugyanoda, ahonnan indult.
,
Az NG futuresben osszevissza ugral a contago es backwardation, foleg rollover-nel,  
de azert annak a 2.89$ szintnek  tartania kellene.  Mert ha leszakad, akkor vegkepp nem tudom 
hol tartunk. A ket szobajovo alternativat beszamoztam,  de nagyon kicsi a bizodalmam, hogy ez jo.
Az NG sose volt idealis, szabalyos tema az Elliott modszerrel nezve, de most aztan abszurd extrem.
.
https://imgur.com/a/jAEOzYV
.
folyt, kov. DBC, Copper, Kina
guantanamo
guantanamo szombat, 16:30
Előzmény: #134484  szieszta
A kibocsatott kotvenyeibol is tudja finanszirozni, a lejaratuk csak evek alatt esedekes.
pomperj
pomperj szombat, 16:16
Előzmény: #134479  pomperj
4)Olaj
A Q4/Q4 atlagos olajar  70.3-->58.7 esett, ez -17%. 
Nem lesz meglepo, ha az olajosok Q4 profit-eredmenye ennek akar duplajaval, 35%-al fog visszaesni.
Az eves WTI atlagar 77-->64$ szinteen kb. 17% esest mutat, szoval evesen is hasonlo visszaeses lesz.
De evesen talan volt tobb kompenzalasi alkalom ha jol fedeztek kozeptavu ar-megallapodasokat,
az opcios piacokon hedgeltek, es persze az integraltak az olajfinomitoi arreseken is kerestek, stb.
.
A tipikus olajcegnek most kb. 10-13 ev  reserve tartalekja van foldben mostani kitermelesi temponal
(persze, paran sokkal tobbel, sokan masok kevesebbel), es a problemat most konnyebb megoldani
kisebb olajtermelok felvasarlasaval mert olcsoak. Ezert jellemzoen nem csokkentik a Capex
 kiadasokat, megy az akvizios hullam,  pedig kevesebb penz jut ra. Es ez ideiglenes megoldas. 
Ahol jo furasi eselyek vannak, pl. Brazil, Guyana, Angola, Namibia ott tobbet allokalnak olajkutatasra. 
.
De ezzel egyutt, jellemzoen kevesebb fog jutni osztalekra, visszavasarlasra 2026-ban; de ezt mar nem 
lehet sokaig megkerulessel fenntartani. Egyre kozelebb van az "Aha" pillanat, amikor elokerul a lenyegi
kozeptavu problema: egyreszt egyre nagyobb energia-ehseg, masreszt tul keves termelesi kepesseg.
Az Olajar (es minden mas energia ara) valamikor a kov. 5 evben megdobbentoen nagyot fog ugrani.
,
A kinaiak orulnek a Trump-Modi megallapodasnak, hogy India nem vesz orosz olajat; majd ok atveszik.
A "fekete tankerflotta" addig var a tengeren, amik atiranyitjak oket. Eleg lesz ha egy "baleset" jon,
es a tengeri tankeresek (TK, FRO) eddigi +100% arfolyam-emelkedese, szerintem ujra duplaz iden is.
,
Nem nagyon ertem, hogy a nyilvanvalo "energia-haboru" miert nem ment at eddig az olajarakba is.
Nagy kerdes, hogy hol tart az olajar korrekcioja? Eddig azt felteteleztem, hogy decemberi alj,  55.0$ 
arfolyamnal megvan a vege a 4 eve tarto WXYXZ korrekcionak. Kellene egy eros megerosites.
.
https://imgur.com/a/d5BvwU1
szieszta szombat, 15:29
Előzmény: #134481  komodoi

Szerintem saylornak mostanában már nincs miből támasztani a BTC-t. Ki adna neki kölcsön? A legutóbbi jelentés szerint EPS  -18,3 , és azóta csak csökkent a bitcoin ára. 
Kínjában már a kriptozaciba is berakta elvermelt bitcoinjait, hogy kapjon értük egy kis plusz dollárt, de szerintem most az sem pörög nagyon. 
Szerintem a tether kft  is pumpálja, volt is egy cikk, hogy amit 80k alá esik, már indulnak is  a robotok, felverni az árat.
Padre47 szombat, 14:52
Lassan de jönnek a cikkek a 'nagyon jó megbeszélésről' és kiderül annyira mégsem volt az jó. A fehér ház belső köreiből az szivárog, hogy Trump türelme véges. Ha a jövő hét eleji folytatásnál Irán nem mutat hajlandóságot az urándúsítás 60%-ról való drasztikus visszavágására, akkor a diplomáciai ablak bezárul. 
HuTi szombat, 14:13
Előzmény: #134472  MrSomm
“The U.S. Department of Health and Human Services has initiated an investigation into Hims & Hers Health (HIMSFinancial) for potential regulatory violations.”

https://www.gurufocus.com/news/8592050/himss-health-faces-doj-investigation-for-potential-legal-violations
komodoi szombat, 11:10
mstr továbbra is támasztja btc-t nem túl sok, de azért elég kevés sikerrel.
Cab szombat, 11:06
Előzmény: #134479  pomperj
Sziasztok,Nem szeretnék okoskodni, de folyamatos az agyalás mindenknél is... :-)Spx annyira nem akar elindulni, hogy felfelé is kellene nézelődni lassan valami alternatíva után.Mit gondolnátok egy ilyen lehetőséghez?Az ED-nek vélt utolsó hullám, lehetne a befejező 5-dik inditó LD-je, és akkor a tegnap indult rally egy 3.hullám lenne. Ha kiveszi az előző csúcsot, akkor akár ez is lehetséges?!? 
Mit gondolsz/gondoltok?
https://imgur.com/a/sdc8J0x
pomperj
pomperj szombat, 10:07
1)SPX rs NDX daytrade
Egy eros daytrade visszapattanasra szamitottam, de ez tegnap elobb jott mint gondoltam.
(Raadaasul DOW uj ATH-ra ment; menekult sok penz a nagy stabil cegek biztonsaganak mitoszaba.)
,
Igy aztan SPX- charton a megelozo lejtmenetet  maskepp kell szamozni: annak egy kesz impulzusnak
muszaj  lenni. Mert a zarasra kialakult felpattanas nem impulzuson beluli (iv), hanem wave(ii) recovery.
Az  NDX charton maradhatna egyelore a szamozas, de ott is inkabb a (ii) recovery a valoszinubb.
Viszont NDX-ben a (c if ii) meg emelkedhetne, akar fibo62=25.500 szintig is.
.
https://imgur.com/a/Xx5MfYH
.
2)DOW
Sokkal bullosabb, a tegnapi nap egy (3) hullam volt +2.5% emelkedessel.
Nem kizart, hogy a tobbi index elkezdi kovetni a DOW rallyjat, de egyelore ez kevesbe valoszinu.
A DOWban Caterpillar es Goldman a ket legdragabb, legnagyobb sulyu elem, es mindketto nagyon
emelkedett, ez vitte fel a DOW nagy rallyjat. (errol lemaradtam a daytrade-ben is)
.
https://imgur.com/a/4QHSfi0
.
Furcsa volt az elmult het. A Bitcoin vezette lefele a menetet, szorosan kovette a Szoftver szektor,
mentek le a Mag7 papirok, es tegnap GOOG ugyan jot jelentet, megis nagyot esett nyitasban.
Aztan penteken megfordult az irany, Bitcoin es a semicond cegek vezettek nyitastol felfele a rallyt, 
es sokan kovettek (az Advance/Decline =4),  eros es szeles rally volt. 
Gyanitom, hogy a kenyszeru short-cover is sokat emelt az indexeken.
A zarasra ez a hatas elmult, a recovery kesznek tunik, jovo heten valoszinubb  az eses folytatodasa.
.
3)USD
eddig 95-->98 rally volt, most kis korrekcio varhato.
https://imgur.com/a/MbdqM4D
.
folyt. kov, 
NG(extrem), olaj,  kamatok, devizak, commodity, Kina

Padre47 szombat, 08:23
Előzmény: #134455  szieszta
A semmi az elmúlt hónapokban kezdve a BoJ 0.1-0.75% kamatemelésével indult, geopolitikai feszültségek, tech szektor gyengélkedései,  csökkenő árfolyam mellé intézményi eladások jöttek és már állami kitárazás is zajlik,  10-12 éves számlák mozdultak meg és kerültek a tokenek eladási megbízásba. A bányászok néhol önköltség alá menve eladásra kényszerültek költségeiket fedezni kell. Usa irán venezuela már kolumbia is szóba került elég risk off. Jogi szabályozási akadályok a kongresszus előtt szambázik a clarity és Fit21, áprilisig nagy megoldás nem várható. Plusz bejött egy név Warsh a kemény dolláros politikát jelentő és Trump szavára ugró lehetséges fed elnök. 
Én igy találtam a semmi mellé még egy adag negatív eseményt ami szépen tudja túrni lefelé a grafikont a btc ticker alatt. :) nulla háttér értékkel bíró hangulat indikátor instrumentumként a felsoroltak alapján nem tudott nem esni.
hellforceone szombat, 08:17
Mondjuk a cryptók hetes momentum képe az elég szar, de egy nagyobb felpattanó akkor is jöhet - mondjuk már penteken volt, de még mehetnek tovabb fel -, nagyon eltavolodtak a 20 napos mozgótól, vagy egy hosszabb oldalazas kell, vagy egy erősebb fel korrekció.
hellforceone szombat, 08:12
Előzmény: #134475  Zoltanovitsch
TMUS szerintem 190-195 körül jó lehet és cca 220ig mehet. Netflixet egyelőre csak rövidtávú tradere gondoltam, de arra momentumkép alapján tényleg jó lehet. Igaz, a 20 napos mozgó alatt esik töretlenül, de nagyon túladott, ezért egy felrántás nagyon is időszerű lenne. Aztán a korrekció után további esés és 76nál megérkezik a 200 napos EMA-ra, ott szerintem érdemes lehet középtávra is próbálkozni. MSFT esetleg lejöhet dupla aljra, de szerintem annak is csinálnia kellene egy pattanót először, nagyon túladott, lassan momentum is gyengül, de az is lehet, hogy csak egy lapos korrekciót fog csinálni, oldalaz és esik tovább. Ahogy az első kommentemben írtam, MSFT-t én most inkább hagynám. Hetes momentum nagyon erős benne és inkább azzal számolnék, hogy több hullámban, lépcsősen fog esni, akár 300ig. Amúgy megérkezett a 200as heti EMA-ra, ez most megtámasztahtja éppen. Most az összes közül szerintem a napokban talán Netflix lehet a legjobb egy rövid tradere és TMUS is. MDLZ szerintem 2-3 dollár korrekció után mehet tovább fel.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 03:17
Előzmény: #134474  hellforceone
Köszi! Jó lista! :)
TMUS ról mi a véleményed? Én figyelem... ereszkedő stabil játékos tán ... mint a netflix kb. 175 re le kéne jönnie a kövi lekörrel. Szektora legnagyobbja.
Microsoft lejön szerinted  dupla aljra 345 re? Szektora legnagyobbja.
PG unalmas óriás most nem venném csak ha visszajön 140 alá. -Tripla alj? :) dettó Szektor óriása!
MDLZ Ez is lassú szép daráló lefelé...szabályos fűrészfogakkal messze még a kövi alj de minta szerint 50 alá esne kb a kövi alj (afelett nem veszek) 
Netflix ha szigorú vagyok akkor nekem 70 felé le kéne jönnie... (Ügyfélköre telített... nehezen növekszik ez lehet az ereszkedés és a felvásárlás oka..már csak így tud... mondta: Chat Gpt)
Srácok Ti hogy látjátok ezeket? Én az általam jelzett szintek felett nem vennék csak figyelőn vagyok  az alatt kezd izgi lenni! -ezek a szintek persze változhatnak. 
hellforceone szombat, 02:08
Lehet, hogy csak az mondatja velem, hogy időközben sok pozimból kirázott a piac, de szerintem még nincs meg az alja. MSFT-ben volt egy dupla csúcs, azóta szakad, AMZN-ban semmi momentum nincs, küszködik már nagyon régóta, Apple még pár % lehet benne, utána kellene egy nagyobb korrekció, Netflix erre azt mondanám, most kell nagyjából venni, de az ilyen lassú daráló esés akár tarthat további 10%-ot is - bár szerintem ezt hétfőn rendesen meg fogják rántani fel. Nvidia, nagyon küszködős a chartja, inkább lefelé számolnék vele és a február végi jelentésre megrántják. Alphabet, szerintem ennél nagyobb korrekció kellene bele, a 85, 210, 140-es árfolyam aljak/csúcsból felmért fibo pont elérte az 1,618-as szintet, tehát a 330 körüli csúcs lehetett 3as csúcs és elnézve a 210-140 korrekció idejét és méretét, nem hiszem, hogy egy néhány napos, cca 10%-os korrekció elég volt neki. Momentum elfogyott szerintem egyelőre. Ha mégis kitörne fel, akkor 400-430-ig szerintem elmehet. Meta, hát, ebben egyenlőre semmi momentum. Jelentésre felrántották, amit azóta vissza is adott. Sok más papírban a közelmúltban lezajlott esésben szerintem egy 4es korrekció lehetett ma és még számítanék egy újabb aljra. Persze lehet, hogy óriásit tévedek, ugyanis ilyen felrántások pont arra jók, hogy utána már nem engedik az embert lentebb visszaszállni, hanem rakéta fel. Ugyanakkor NDX is dupla csúcs esélyes (volt), abba 22k körüli aljat látnék bele. Persze a techre én továbbra is bullish vagyok :) cryptokban lehet láttuk az alját, ezüstben, aranyban szinte biztos vagyok benne. Ha azt vesszük, hogy a cryptók sok esetben a piac előtt járnak, mind a top, mind az alj kijelölésében, akkor valóban lehet, hogy a cryptók már fordultak és a tőzsdék még ezután fognak. Hétfőn valószínűleg netflixet veszek.
czm szombat, 02:00
MrSomm szombat, 01:34
Előzmény: #134470  HuTi
Ebben azert durva, hogy kiemelik a HIMS-et
Sajtkukac szombat, 01:13
Előzmény: #134469  JackOne

Július 4. és november 3.
November közepén meg majd leöntenek mindent.
(valami ilyesmi volt 2008-ban is)
Addig meg árgus szemekkel figyelhetjük az egyhelyben toporgást... :D
JackOne
JackOne péntek, 23:03

A hullám , B hullám C hullám, fel vagy le, fibo 1.238 ...2008 / Covid, vagy Trump '24. szakadás ....etc.
Egyszerű tény: ebben az évben nem csak időközi választások lesznek az USA -ban, hanem most lesz  250 éves az USA.
https://youtube.com/shorts/lXQIm2mXoGM?si=9YfEOOqOWVcwnaXy
Nehezen tudom elképzelni, hogy az évfordulóra, a 250.-re bedöntsék az USA piacokat+ választások = a csillagok összeálltak...?
/ persze aki volt katona tudja két biztos dolog van: 1. a halál, a 2. meg ami elmúlt -:) /
ps.:
 F 250 Ünnepel, https://totalcar.hu/hirek/2026/02/04/amerika-250-eves-a-hennessey-1627-nm-rel-gratulal/
A kérdés csak az Mi is fogunk ünnepelni...?-:)))
magnezium
magnezium péntek, 21:59
Előzmény: #134465  raus
Ezt irtam tegnap, vissza lehet keresni :) Hogy minden visszapattan majd…ez lesz novemberig, Trumpnak fel kell tudni valamit mutatnia..es az a tozsde lesz, ahogy anno is :) 
czm péntek, 21:51
Előzmény: #134453  dniel

NQ
ezek a fatyolos zizegesek lenyegtelenek, hogy picivel fentebb vagy lentebb es pontosan hol fordul...
ez a kerdes szerintem nem letezik, habar tudjak mit csinalnak, es pontosan rajzolnak, de ugye mi a masik oldalan vagyunk az egesznek, igy ez a leptek tul kozeli szvsz
nagy vonalakban szerintem, ha 22k korul lesz nq alja, akkor az egy felmutatott kozepso ujj trumpnak 
ha viszont az idoszaka minimumara lerakjak, azaz 17k hoz es ala is lemegyunk, akkor az mar egy okolbe szoritott kez, egy melyutes
annak fuggvenyeben fogjak megvalasztani az "uzenetet", hogy mit tartanak majd elegsegesnek, hogy eleg nagy legyen az elgedetlenseg trump irant, hogy elbukja az idokozit
ennel melyebbre nincs kilatas, mert a tozsde nem okozat, hanem okozo. az hogy mutatja a gazdasag allapotat meg egyeb habositott pamflet, ez mind baromsag. 
az egesz lejtmenet, vergodes jo esellyel novemberre fog teljes rombolo es demoralizalo erejeben kiteljesedni
--
ennel melyebbre ma mar  - elvileg - nem eshet, mert ahogy fogynak el szep lassan az usa birodalom eszkozei, hataskorei , befolyasa, ugy egyre inkabb kenytelen tartani  a magas arazast, mint hatalmanak legfobb fundamentumat. a visszahozasi, tovabb pumpalasi kepesseget semmikepp sem veszitheti el
-- 
az is lehet, hogy semmilyen eses nem lesz, hanem megy tovabb minden fel/, es akar rovidre zarjak az egeszet egy sima lepessel (merenylet ami eredmenyessegeben lesz az, de latszatra semmikepp - pl szivinfarktus)/ - ez akkor lehet, ha Kina annyira halad elore, hogy nem lesz ido esegetni usa-nak, hanem kellenek a szamok, a nominalis ertekek
ergo ha menetel tovabb usa piac felfele (egyre kisebb toresekkel), akkor az lehet a legrosszabb hir, mert akkor nagyon feszult a helyzet - kina mar nem a spajzban van, hanem o a spajz, es szep lassan az udvar, a haz, a kocsi
---
kriptoban mindenkepp tovabbi eses varhato ciklus vegi leszurassal, majd kifeneklessel
BTC-ben strukturatores jon mindenkepp, valaminek serulnie kell, mert egymasba ernek a dolgok
juanmontoya péntek, 21:39
Előzmény: #134460  bizz
Igen, még tartom az SMCI-t. Csak nem megy már 30alá, bár azt se gondoltam hogy ma 34 felett lesz.... szóval lutri az egész.
raus péntek, 21:31
Ez trump és familiaja nekik sincs elég még semmiből 
Szerintem a klasszikus medvepiac felejtős jó pár évig helyette majd a Tr és familiaja ide oda tettetnek mindent! De ezt aki lekereskedi az full szerencsés ember más nem!
dniel
dniel péntek, 21:18
Előzmény: #134463  pomperj
nálam 3000 ezer és 16000 ezres SPX-re vannak cenáriók de amig a 200 hetes mozgot nem töri le addig bullosh vagyok 
pomperj
pomperj péntek, 21:15
Nekem mindket ALT. szamozas, es a kovetkezo szakasz kilatas is tetszik, es lehetsegesnek tartom.
,
Igen, az ED alakzat vege tenyleg lejjebb van az okt.29-i csucsnal, de csak 18 ponttal, es ezt csonkanak
elfogadhatonak gondolom;  ugyhogy en maradnek az ED alakzatos TOP-nal.
Ez jobban illik NDX TOPnak, es idoben is kozelebb lenne a 3 fo index csucsa; a divergenciak kisebbek.
.
A nagy kerdes  tovabbra is az, hogy a 2020. marc, vagy a 2025.apr. ota tarto rallyt korrigalja?
Arra egyelore nem is gondolok, hogy a 2009-es melyponttol tarto rally korrekcioja indulhat el;
az egy oriasi katasztrofaval erne fel a mai vilagban.
Pedig jo lenne tudni, mert nagyon mas kell legyen a szerkezet mar itt az elejen. Ha dupla-tripla zigzag
WXY jellegu a szerkezet mar itt, akkor egy kisebb meretu, par 1000 pontos,  kisebb korrekcio lesz belole.
Ha viszont itt impulzus van, akkor nyitva marad nagy korrekcio meret lehetosege. 
dniel
dniel péntek, 21:13
Előzmény: #134458  komodoi
Abban a verzióban már C hullámot irja :)
És ha konzervativan számolok akkor 200 napos környéke ideális alj lenne számára... 
Ha kicsit megborul a C hullám utolso szubhulláma ami nem oylan ritka amugy, akkor kb a dupla zig zag-al egyenlö mélységre vagy tovább is mehet... lejebb de a 200 mozgo tünik egy ésszerü mérésnek.
https://www.tradingview.com/x/0SZik6Vv/
pomperj péntek, 21:11
Törölt hozzászólás

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek