Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj ma, 10:50
Előzmény: #143842  hellforceone
igen,  sokat tevedek, a fene egye meg de igazad van,  sokszor elszurom.
De azert a daytrade-ben sok-sok eve tartani tudom a gain/loss 80/20 aranyt, es neha be is teszem 
a konkret havi Elliott-alapu daytrade eredmenyt.
Viszont amikor lezuhan a daytradeben  a gain/loss, akkor tudom hogy baj van, es okosabb
vagy a masik iranyra tradelni vagy kivarni. Most. pl. ilyen a helyzet nalam: szeptemberben felre alltam.
.
Hosszabb tavon meg az Elliott NAPOS chart melle be szoktam tenni  megelozo WEEKLy chartot,
ami azert mutatja hogy rendben egybeesett-e  a weekly joslat es szamozas, meg a valosagos irany.
Ezen az idotavon  gyengebb nalam a gain/loss, mert hatnak a valtozo fundak es valtozo hirek,
de szerintem ezekben is pozitiv,  66/33 korul van. Azert ez kicsit jobb a random-walk 50/50-nel. 
.
De, van egy nagyon jol daytradelo ismerosom, a  klubban neha talalkozunk,
aki azt allitja hogy csak kb. 40%-ban talalja el az iranyt jol, de a teves 60%-ban nagyon hamar kilep
par 100$ bukassal, viszont nagyon jol keres azon a 40%-on 1000$ nagysagrendben, ahol jol lep be.
De ehhez nagyon jo osztonok kellenek, vagy persze tobbfele stochastic/RSI idotavokat hasznalni,
szimultan tobb kepernyo figyelessel.
Szoval, lehet Elliott nelkul is nagyon jo eredmenyt hozni. 
pomperj ma, 10:42
Törölt hozzászólás
SPraga ma, 10:28
MRVL már többször nekifutott az emelkedésnek…figyeljétek…
és majd UMAC-ról se feledkezzetek el 😊
pomperj
pomperj ma, 10:10
Előzmény: #143845  szieszta
"  grafikont, ami ugyan azon a napon jelent meg, szakértők készítették, teljesen más végeredménnyel."
Ilyet barki tud, pl. en ma a daytrade charton,  ket homlokegyenest ellenkezo alternativat latok ;-))
.
de amugy meg ezt is hasznosnak gondolom, mert vilagos, hogy egyiket negalni fogja a piac,
sot lehet tudni, hogy hol van az a pont ahol negalja. Es ez viszont tenyleg az Elliott igazi haszna.
pomperj
pomperj ma, 10:02
1)SPX daytrade
nem negalodott sem a Bull, sem a Bear lehetoseg sem, marad a ket szobajovo alternativa: 
Vagy 4 db (1-2) hullampar alakult es leszakadas kovetkezik,   
Vagy a-b-c korrekcio majdnem kesz, egy ED alakzattal, es 7650 fole kitoressel folytatodik.
,
https://imgur.com/a/4Uk8c1f
.
AZ NDX-nel nem alakult szabalyos ED alakzat, de maradt egy oldalazo savban. Lehet bullos folytatas.
A SmallCaps index egy 5 subhullamos eso szerkezetet csinalt, ami a vegenel jar:
.
https://imgur.com/a/ksqw1m2
,
2)Azsia
Minden regioban gyengek voltak a mult heten a reszvenyek. Az Energia es a kamatok emelekdese 
dominalta a hangulatot. Pedig a Dollar gyengult az Azsia devizak ellen, ennek emelnie kellett volna.
,
https://imgur.com/a/Tb3IP1D
,
2.1)STI
SIngapore aug. kozepe ota gyengelkedik, es lehet, hogy ez a csucs egy fokozattal nagyobb mint ahogy
eddig szamoztam. De nincs ra hatarozott impulziv jel, egyelore marad igy.
.
https://imgur.com/a/2dU1aaK
.
2.2)India NIFTY
Folytatodik az eses, es egyre kevesbe tetszik az eddigi bullosabb szamozas.
Konnyen lehet, hogy itt is egy fokozattal nagyobb csucs volt a nyaron, es a korrekcio melyebb lesz.
.
https://imgur.com/a/rbcMMTd
.
2.3)Austral ASX
Elesen lefordulasban van az Austral Infotech es a REIT index is, es nem biztos hogy csak szezonalisan
,
https://imgur.com/a/U0wy6Qs
.
de a legfontosabb riziko signal az IronOre, mint fo exportcikk aranak esese a nyar ota,
es vele a legnagyobb banyasz BHP arfolyamanak eles esese eros figyelmeztetes mas banyaszoknak is.
.
https://imgur.com/a/Ni3Zixs
.
Fortunee ma, 09:11
Ez csak azt mutatja, hogy a londoni baratod es te sem ertitek az elliotti elemzes lenyeget. Mindig tobb lehetoseg van, nem az iranyt mutatja meg tutira, nem is errol szol. Nyilvan aki nem erti vagy nem keres penzt vele az azt mondja, hogy hulyeseg es ez jol is van igy, aki pedig megtanulja hasznalni az koszoni szepen jol elvan vele.
hellforceone ma, 09:05
Előzmény: #143846  lngnl
Én szűröm, ahogy írtam, nem is magam miatt említettem a témát....
Feherlo ma, 08:30
Nem akarok senkit megbántani, de sztem is az Elliott a legnagyobb parasztvakítás. Oda rakom a számokat ahova éppen nekem jó. : )
MrSomm ma, 08:10
Ma reggel megvettem az elso adag Jen-t.
Ugyis tervezunk oda utazni, maximum ott elkoltjuk.
Egyebkent nem lepne meg, ha a FED emel, akkor BOJ nagyobbat fog emelni penteken.
lngnl ma, 07:56
Tudom mar sokszor megkerdeztem, de te amugy miert jarsz erre a forumra? Lathatoan nem tradelsz, nem hiszel semmilyen elemzesben, nem hiszel gazdasagi dolgokban, crytpo meg egyenesen voros poszto. Ellenben mindig van valami haverod akinek eppen van valami sztorija amivel hozzalehet szolni az adott temahoz. Tudom ignorali kene de ma ez kijott….
lngnl ma, 07:54
Ide jarsz mar miota, nem igaz hogy nem szurod az itteni kommenteket :) Aki ez alapjan a forum alapjan tradel az megis erdemli, sot aki barmilyen forum alapjan tredel… En mar elmondtam szazszor itt mindenki vakon van koztuk en is, tul kis halal vagyunk mi itt. Tradelgetunk, kockazatot kezelunk, neha a piac jol szajba vag minket olyan dolgokkal amiket nem lehet elore latni. En is sokszor le lettem itt mar szolva bizonyos tredjeim miatt, manapsag mar nem is nagyon osztok meg semmit, mondjuk en teljesen maskent tradelek mint az ittlevok nagy tobbsege. 
szieszta ma, 07:48
Előzmény: #143843  Feherlo

Jó barátom több évig volt Londonban befektetési tanácsadó cégnél. Azt mondta, az elliott azért jó, mert ezzel meg lehet győzni a befektetőket, hogy nagyon értünk hozzá. Csak jól kell húzogatni a vonalakat, hogy kijöjjön a számunkra kedvező végeredmény.
Egyszer mutatott egy grafikont, ami ugyan azon a napon jelent meg, szakértők készítették, teljesen más végeredménnyel.
szieszta ma, 07:38

Ez egy névtelen fórum, mindenki azt ír, amit akar.
Ha megnézed a híreket, 2008 óta minden napra találsz egy egy hírt a nagy összeomlásról. És nem itt  a fórumon, hanem a gazdasági lapok címoldalán.
Tudod így jönnek létre a világhírű guruk, akik valamit pontosan megjósolnak. Ezredszerre csak sikerül beletalálni és akkor mindenki elfelejti a 999 szeri baklövést.
Emlékszem krida barátunk egy egy beírására, mikor még képernyőfotóval is bizonygatta az 500-600 százalékos nyereségeit. Csak egyszer elfelejtette kitakarni a lottóra feltett összeget és ez valami minimális tét volt. Több mint valószínű, mindkét irányt megjátszotta, aztán a nyerővel eldicsekedett. De mit is  várhattunk volna egy fideszes propagandistától? :-)  Szerintem ő volt az egyetlen, aki a folyamatosan emelkedő részvényárnál a brutális shortjaival vagyonokat keresett. :)
Feherlo ma, 07:27
Oh, szó sincs itt blöffről, csak nézd meg hol volt a jelenleg tartó bikapiac előtt a két duplacsúcs, ami a legstabilabb formáció az egész grafikonon. :)
Persze ez nyilván extrém szcenárió, de havin ha csak a konzervatív 200MA érintést nézzük az is 3200 környéke, ami több mint felezés. A lájti 50-es MA-ig pedig 30% van lefelé, az pedig azért meg szokott történni időnként még havi grafin is.
De persze mindenki tévedhet, ez az egész fórum itt csak szórakoztatóipar, senki nem tudja mi fog történni, de az ember társas lény, jól esik másokkal együtt szúrkálni a ködöt. :)
hellforceone ma, 07:15
Előzmény: #143841  Feherlo
"Haviban, ha egyszer lekorrigaljuk a 2009-tol tarto bikapiacot, az 1500-as SnP lesz, csak mondom :)" - hát, pedig ez a hozzászólás elég határozottnak tűnt, de úgy látom a határozottság gyorsan eltűnik, ha valamilyen magyarázatra lenne szükség. Nem azzal van a baj, ha leírod a véleményed, még azzal sem, ha társítasz hozzá valamilyen narratívát, hogy miért is várod oda - SŐT, ez lenne kívánatos - és az egész esetleg hibásnak minősül. A baj azzal van, ha beírsz egy hasraütésszerű számot és itt azért vannak páran kicsit tapasztalatlanok, akik rögtön azt nézik, hol a kijárat. Már leírtam párszor Pomperjnek is - pedig ő aztán még makró adatokkal is alátámasztja a narratívát és látszik, hogy nem tegnap kezdett chartokat olvasni -, hogy a túl gyakori összeomlás mantrája többet árt, mint használ. Elmebeteg trampli első uralkodása 10 évvel ezelőtt volt, azóta pomperj 85%-ban volt medve, talán 15%-ban bika. Olajra fordított volt az arány. Nézd meg, hogyan mozgott a piac az elmúlt 10 évben és hogyan az olaj... na, ezzel csak azt akarom mondani, még pomperj is tévedhet. Akkor hagyjuk már ezeket az 1500as S&P jóslatokat, ami egyértelműen csak blöff részedről. Bizonyára mindenki szívesen olvas minden véleményt, minden irányba, fel is, le is, aminek van értelme... 
Feherlo ma, 06:14
Előzmény: #143836  hellforceone
Nem varom semmikorra, azt sem tudom meg mit fogok reggelizni, nem hogy mennyi lesz az SnP. Arra akartam ramutatni, hogy kulonbozo idotavokat nezve sem erdemes azon illuzioba ringatnia magat senkinek, hogy nem tortenhet barmi valoszinutlen. Sok gagyi mondas van a tozsde korul, de az igaz, hogy a piac sokkal tovabb marad irracionalis, mint ameddig az ember birja cernaval. Akar felfele, akar lefele.
hellforceone ma, 05:55
Előzmény: #143837  JackOne
4800at még simán elképzelhetőnek is tartom, de az 1500at.... még ez az elítélt aljas senkiházi sem tudta igazán megtörni a piacot, ha egyszer távozik, akkor meg a fellélegzés okán szerintem full bika. Persze értem én - és ezt az érvet el is fogadom -, hogy az USA adósság brutális és nagy gondokat okozhat, sőt megértem a full bika nyersanyag tézist is, de az 1500as S&P fixa idea valahogy nem megy a fejembe.
lngnl ma, 03:42
Előzmény: #143838  mereszZenesz
Defense szektor korrekciojanak vege kene mar hogy legyen, en tegnap vettem DFEN-t.
Egyebkent vettem meg olaj production etf et is. Ma meg veszek biotechet. 
Techet es Ai-t en tovabbra is tartom, bar Microsoftot eladtam. felvezetoket mar regebben dobtam. 
mereszZenesz kedd, 23:49
Rheinmetall lehet láttuk az alját ?!?
JackOne
JackOne kedd, 23:17
Előzmény: #143836  hellforceone
No akkor adjuk össze az 1500 -as + a 10 000 -es S&P célárakat és osszuk el kettővel-:))) = 5750 v.mi tec szint is van a környéken de legyen 4 800 és megegyeztünk-:)))
hellforceone kedd, 22:36
Előzmény: #143834  Feherlo
Ez az 1500 SP úgy látom nagyon erős elvárás itt egyesek szerint. Szerintem képtelenség, de ha megkérdezhetem, akkor milyen időtávon várod ezt a szintet? Köszi válaszod! 
hellforceone kedd, 22:33
Előzmény: #143829  Fortunee
Bocs, azt én írtam el... nem SYNC, hanem SYNA akart lenni. 
Feherlo kedd, 21:52
Előzmény: #143831  maldiv
Haviban, ha egyszer lekorrigaljuk a 2009-tol tarto bikapiacot, az 1500-as SnP lesz, csak mondom :)
Bodegue kedd, 21:31
Ez a Clarity Act olyan lesz, mint a kannabiszlegalizálás.Soha véget nem érős.
maldiv
maldiv kedd, 21:08
Előzmény: #143830  pomperj
Nagyon pesszimista vagy, mester
Sp500
Túl közelről nézed.
Tedd át hetes gyertyákra, ha az sem segít, havira.
Keep calm!
pomperj
pomperj kedd, 20:30
Előzmény: #143826  hellforceone
Most az SP500-ban 
kb. 275 ceg van az MA200 gorbe alatt, es kb. 225 ceg arfolyama van felette.
Mire vege lesz a korrekcionak (tegyuk fel, hogy rovid lesz, csak 10-20% es vege november kozepen)
akkor az alatta/felette  arany kb.  350/150 lesz.
Ha ebbol nagyobb, 50% esesu bear piac lesz, es kb. 2 evig tart, akkor  460/40  aranyra tippelek.
Igen, lesz 1-2 szektor (Energia, Healthcare?) ami akar emelkedhet is, de azert a nagy tobbseg esik.
Az Indexek  daytrade elemzese,  azert segit az egyes cegek daytrade elemzeseben, tradelesben  is.
Fortunee kedd, 20:17
Előzmény: #143826  hellforceone
Az SP es az NQ egyertelmuen bullos, nincs szo 4-5 db 1-2 hullamparrol, az teljesen ertelmezhetetlen ez elliotti rendszerben egy azon tf-en ezt belelatni. Ebben az esetben a legvaloszinubb egy oldalazo korrekcio valami b hullam formajaban, meg akar mehet kicsit lentebb, de szignifikans esest nem varnek ebbol. Nq-nal amint kijon ebbol az elhuzodo oldalazasbol 32k es 35k lehet ket realis celar. 
Az altalad megnevezett papirokbol a legjobban a CEVA nez ki, szerintem megvolt benne egy jelentosebb alj, es jo esellyel 40 koruli elmegy a kovetkezo hetekben. a SYNC kifejezetten rosszul nez ki, az APP jo leeht majd, de szerintem meg hianyzik belole uj alj, amivel meg akar 20-30% is benne lehet lefele, mielott uj ATHra menne.
JackOne
JackOne kedd, 19:56
Előzmény: törölt hozzászólás
Ülés egy kis Fűben, mert nem tudsz kiszállni belőle, de szükség lesz még rá bőven-:) a Big Short után-:)))
pomperj
pomperj kedd, 19:37
Itt azert foleg 4 tema csoporttal szoktunk  foglalkozni
1)eros macrogazd. es monetaris elemzesek USA, German fokusz
2)Europai,  LatAm  es Azsiai piacok attekintese  hetente 1-2 alkalommal, opportunista alkalmakert
3)Egyes szektorok es cegek fundas elemzese rendszeresen, visszateroen, foleg NY rozsderol
4)Shortterm,  intraday 15-60min szinten daytrade elemzesek es chartok minden funda nelkul
hellforceone kedd, 19:31
Előzmény: #143812  pomperj
Nem tudom, hogy esetleg indikátorokat is nézel e vagy csak a hullámokat számolod. Nézd meg kérlek ARM, BWXT, CEVA, SYNC, APP chartokat - és bizonyára van sok más. Szerinted ezeknél óriási további szakadás várható, vagy inkább egy erős felpattanó. Nem mondom, hogy nem tévedhetek, de szerintem megint túlságosan a bear narratívára koncentrálsz. Akik még itt vannak chartisták, kíváncsi lennék a véleményetekre. AMD-t pl. igen kétesélyes nálam is, nagy pozíció, de továbbra is tartom, egy darabot el nem adok. ENTG chart - ez is elég nagy pozim - szerintem is szarul néz ki, ettől függetlenül nem adom el, majd feláll, de szerintem a fentebb említett papírok chartja nem azt akarja mondani, hogy itt most óriási zuhé jönne bennük. Borzalmas kíváncsian várom a következő napokat, vajon bejön e az atom medve scennariód vagy a piac megint másképpen lát majd dolgokat és ha netán esne is, akkor most évekig tartó medve jön e vagy csupán pár hetes korrekció és decemberben minimum 8k S&P....
magnezium
magnezium kedd, 19:27
azt jol gondolom, hogy ha holnap van emeles, akkor viszont beszakad a japan jen? Fura lenne, epp most..vagy majd Bessent elkezdi shortolni az eur/jpy? 
pomperj
pomperj kedd, 19:26
Előzmény: #143809  pomperj
NDX daytrade
az utolso (2) csucs 29280 volt tegnaap, es amig a ezt nem tori at felfele az NDX,
addig a munkahipotezis az, hogy 4db (1-2) hullampar alakult, 
es  most a varakozas az utolso support letorese  28870 szinten. 
A mai melypontrol a kis felkorrekcio 3 oraja tart, valoszinuleg keszen van; es folytatodik a lejtmenet.
,
https://imgur.com/a/J8Wg4WH
totem_is_back
totem_is_back kedd, 19:25
Nem ülünk cashban, mi ilyenkor eladunk, de nagyon.. :))))
totem_is_back
totem_is_back kedd, 19:21
Nekem az a megérzésem, ez ha letörik, akkor csak holnap FED-re...
hellforceone kedd, 19:15
Előzmény: #143802  pomperj
Majd ha 5 db 12 hullámpárt látsz bull irányba azt is írd meg légyszíves ;) hátha egyszer előfordul ilyesmi is.
aipuma kedd, 19:06
Törölt hozzászólás
dog kedd, 18:35
Törölt hozzászólás
JackOne
JackOne kedd, 18:17
Előzmény: #143815  Boole
Nem értem miért nem BUX-t vettél-:))) Új ATH megint ez csak emelkedni tud -:)... Képzeld el ha a LAC csomagodon eddig BUX-t vettél volna  Orbán helyett Te vennéd be most  Brüsszelt-:)))
Boole kedd, 18:15
Előzmény: #143816  Boole
A BYD 2027-ben dobja piacra az első szilárdtest-akkumulátoros elektromos autóját - e-cars.hu https://share.google/7MREzSXQHi3GOuZzn
Boole kedd, 18:14
Előzmény: #143815  Boole
A BYD 2027-ben dobja piacra az első szilárdtest-akkumulátoros elektromos autóját - e-cars.hu https://share.google/7MREzSXQHi3GOuZzn ;
Boole kedd, 17:36
Előzmény: #143813  Boole
Megtámogattam a LAC vételi oldalt. :)
Boole kedd, 17:18
Előzmény: #143812  pomperj
Szerintem óriási hiba volt, hogy a pénzügyminiszter vezetésével beavatkoztak a kötvénypiaci folyamatokba. A piac ezt megoldotta volna saját maga, de nem, el kellett mondani az egész világnak, amit úgy is tudtak, hogy nagyon sebezhetőek vagyunk, jól gondoljátok és megmutatom, hogy hová lőjetek. Vagy tapasztalatlan ezen a téren, vagy ostoba, vagy szándékosan akciós árakat akarnak egyes instrumentumokban. Én azonnal kirúgnám, kérdés nélkül. 
Boole kedd, 17:06
Előzmény: #143798  matatakakiba
Több tonnát már kipróbáltak az egyetemi telephelyen és működött a technológia. Ez volt a hitel egyik szakmai feltétele.  
pomperj
pomperj kedd, 17:03
Előzmény: #143810  magnezium
Csakhogy most egyszerre van 3 nagyon eros tenyezo, es mindharom kritikus eros szinteket tort at.
1)Az Olaj (brent) 108.5=nel a kitoresen dolgozik. Az Olaj chart a korabbi varakozas szerint wave(3) 
hullamban emelkedik, es boven 140$  fole megy, valoszinuleg innen meg egyszer duplaz.
.
2) A Dollar kamatok kitortek (US10Y)  5.00%  fole. Egyelore nem latni a veget.
A FED nagy valoszinuseggel kamatot emel.
.
3)A tulerteket, tularazott AI tema, es vele a Tozsdekapitalizacio 40% resze,  elesen lefekezodott.
N0MAD kedd, 16:56
hát, talán kamatdöntésnél figyelembeveszik.
Vagy már csak a piócásember segíthet.
magnezium
magnezium kedd, 16:47
Előzmény: #143797  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Az a szomoru, hogy senki nem csinal semmit, csak nezi az osszes orszag… 
pomperj
pomperj kedd, 16:38
Előzmény: #143807  pomperj
DOW 51900, leszakitotta minden supportjat.
Az SPX meg egy utolso supportot kalapal,  valoszinuleg ez is leszkad.
Be fog gyorsulni a zuhanas. Lasd BEAR alternativa.
mereszZenesz kedd, 16:15
Előzmény: #143806  sahara
Én itt már nem merem venni...
pomperj
pomperj kedd, 16:11
Előzmény: #143805  pomperj
SPX daytrade
A mai 5min charton egy tiszta 5 subhullamos eses van. 
Mar csak 4-5 pont, es leszakitja a tegnapi 7592 melypontot.
Baj lesz, ebbol ha leszakad, baj lesz belole.
sahara
sahara kedd, 15:57
Előzmény: #143804  mereszZenesz
Nagyon nagy gázzal 45-50% még lehet benne75 fölé, körülre 
pomperj
pomperj kedd, 15:55
SPX bear alternativa
Ha jo az 5 db (1-2) hullampar 
https://imgur.com/a/d6zzwWO
mereszZenesz kedd, 15:46
Előzmény: #143614  mereszZenesz
Azóta már 52 USD.. Ez a hajó sajna, de elúszott  ..
pomperj
pomperj kedd, 15:38
pomperj
pomperj kedd, 15:31
SSPX futures daytrade
Overnight uj melypontot csinalt, aztan ennek az esesnek jo nagy reszet vissza felkorrigalta.
Ha ez egy ujabb (1-2) hullampar, akkor tenyleg 5 db van egymas utan, ami extremen ritka eset.
Ha megis helyes, akkor innen osszeomlas varhato.
,
Ha nem jo, akkor valami EndingDiagonal alakzatra lehet gondolni az aug, csucs ota,
alakzatra nagy  a-b-c, ahol  most a (c) szakasz egy Ending Diagonal.
Hamarosan kiderul.
.

JackOne
JackOne kedd, 12:37
Előzmény: #143797  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Hiába Trump Taco - most Irán (és a mögötte álló középhatalmak diktálnak), az Öreg nem tud kiszállni a korábbi üzleti stratégiája által, mert itt nem működik ...
JackOne
JackOne kedd, 12:32
Előzmény: #143793  Boole
Egy Margin Call - 10-20% -os korrekció - még be is segíthet az esésbe és a Gold túladottságához vezethet (a 3500 -as kitörési szint elég erősnek néz azért ki)
Mek-Elek kedd, 12:03
Előzmény: #143798  matatakakiba
Igen, még ez is kérdés, hogy a laborban tesztelt folyamatot biztonságosan jó hatékonysággal fel lehet-e skálázni ipari méretűre. Ami viszont a technológia mellett szól, hogy nem kell hosszú ideig derítő tavakban párologtatni. Ahogy kész az üzem és elindul a termelés nagyon rövid időn belül ahogy írtad nagy tisztaságú akkugyártásra alkalmas lítium vegyület lesz a végtermék. Ez mindenképpen mellette szól. Az indulás is kb arra az időszakra (2028) tehető amikor nagyjából a litium kínálat és kereslet egyensúlyba kerül. De mint irtam magamat inkább a spekulánsként definiálnám, hosszú távú befektetőnek semmiképp. Erre még nem igen volt példa nálam. 
matatakakiba kedd, 11:24
Előzmény: #143796  Mek-Elek
Egyetertek . 1 kiegeszites, amirol nem tudom eldonteni hogy segit-e a lac arfolyaman. A lac technologia output finomitott, Direkt akku gyartas input vegyulet. Hozzateve, nagyban soha nem tesztelt technologiaval (1kisebb kiserleti cuccot felepitettek Reno-ban, de sztem meg ordas technologiai kerdesek maradtak nyitottak). Ez azert lehet elony, kerdes mikorra sikerul nagyban is mukodokepes technologiat osszerakni es mibe fog ez meg kerulni nekunk  ...
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 kedd, 10:45
Előzmény: #143783  N0MAD
Taco Tuesday 🌮😂 
Mek-Elek kedd, 10:39
Előzmény: #143793  Boole
Amennyiben a lítiumot is idesorolnád annak emelkedése úgy tűnik egy jó ideig még várathat magára. Ebben az évtizedben nagy bizonyossággal túltermelés lesz belőle. Ennek okán a LAC emelkedés is korlátozott lehet. Úgy mondom ezt, hogy nekem is van egy szép pakkom. Tudom, hogy Te hosszúra veszed, de személy szerint engem zavar hogy évekig kell tartanom, jobb szeretem ha pörög az üzlet. Ezt a beragadást magam részéről nem sikerként könyvelem el. Nem túl magasról van, de akkor is. Legközelebb igyekszem nem keverni és pontosabban meghatározni az időtávokat. Szóval azt gondolom ezt most benéztem.
pomperj
pomperj kedd, 09:05
SCHW, Schwab
Az egyik vezeto brokerhaz. A profit szepen megindult, 2024-25-26  EPS= 2.99- 4.87 - 6.00$/sh varhato,
szoval 2 ev alatt duplazas van. Most  a PE=15, de  szokasosan 20-24 savban szokott lenni, akarcsak a 
tobbi brokerhaznak.
,
Harom oldalrol keres penzt:
egyreszt az ugyfelek cash allomanyan, masreszt a trading komissio-n, harmadreszt a tanacsadasi
dijakon. Az ugyfel allomanya 36m aktiv brokerszamla, a vagyon rajtuk 10Trill$, atlagosan 280k$/ugyfel.
Aktivan akviral uj ugyfeleket, evente +1.5m a novekedes. A kiadas oldalon lassabb a novekedes, 
a net marzs  40% korul van. (eves arbevetel 23Mrd, profit 9.2Mrd$).
Penzugyileg es stabilitasban A kategoria. 
Idonkent akviral, legutobb 2 evben Ameritrade-et es Forge-ot.
,
Azt gondolom, 2027-28 evekben a profit EPS=7.20 es 8.10$/sh varhato, es egy PE=20 mellett
ez a mostani  arfolyam 105$-->180$ szintre is emelkedhet.
Aki egy stabil, de jo novekedesi potencialt keres, erdemes alaposabban megnezni.
szieszta kedd, 08:08
Előzmény: #143792  Nevermind

A pénzt kiveszik az emberek zsebéből, ez igaz, de az nem tűnik el, csak más zsebébe vándorol. Ráadásul olyanokéba, akik ezt be akarják fektetni.
A legnagyobb gond, mikor az embereknél lévő pénz a párnacihában köt ki, nem forog. A fogyasztó társadalom azért él jól, mert van mit termelni, és van kinek termelni. Ha ez lassul, akkor jön az összeomlás.
Ugyan ezt mondják, hogy a tőzsdén elég a pénz. De azt már valakinek kifizették, az nem tűnik el. A virtuális áremelkedés az más, az nem szippant fel óriási összegeket.
Ahogy szoktam mondani, ha van egy zsák búzád és egy szemet el tudsz adni arany áron, az még nem azt jelenti, hogy van egy zsák aranyad.
Boole kedd, 07:36
Előzmény: #143792  Nevermind
Hasonló helyzetben a FED 1975-ben kamatot emelt. Ennek hatására az arany kb. 50%-ot beesett, majd 1976 szeptemberétől 1980-ig egy óriási rally volt az aranyban. Szerintem valami hasonló lehet majd, ha nem is 50% esés lesz, de lesz és szerintem ez magával viszi a Bitcoint is. Lesz benne egy nagyobb esés még és utána elkezdődik a nagysanyagok soha nem látott 2. körös szárnyalása. 
https://www.tradingview.com/x/INrlO0SM/
https://www.tradingview.com/x/cJY4Pj69/
Nevermind hétfő, 23:22
Random hülyeség amit lentebb fogok írni. De a sok napi hír után amit ma olvastam nekem így összegzi az agyam: 
-UUUU -> ezzel szemeztem és szépen el is kezdek pozíciót építeni. Valamikor késő szeptemberben Trump találkozik Xi-vel- Az egyik téma azt hiszem pont a rare earth material lesz. Nem tudom mi lesz a találkozó vége. De Amerika nem hagyatkozhat Kínára ha a ritkaföldémekről van szó. Teljesen mindegy ki van kormányon. Függetlenednie kell. Long term hold nálam. Reddit bejegyzés:
https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/1w76r65/china_is_secretly_restricting_rareearth_shipments/
Mindenki biztosra veszi a szerdai FED rate hike-ot. De az eredeti problémát ez nem fogja megoldani. Mert az infláció főként most olaj / közel-keleti konfliktus / orosz-ukrán háború indukált.  Mindenki pénz akar "kiszedni" a piacról. Az olajár emelkedés a hétköznapi emberek zsebéből szedi ki a pénzt.. Az US bond kamatok emelkedése szintén cashre vágyik hogy finanszírozza az adósságot (amikor az ECB, Japán és egyéb kamatok minden emelkednek US bondokba nem áramlik olyan könnyen a külföldi tőke mint azelőtt) A FED a kamatemelése szintén. És akkor ott az Antrophic IPO 5 hét múlva a maga két billiárd dollárjával. Az más kérdés hogy mennyit ér...Szóval én megyek a megfogható dolgok felé. Arany és ritkaföldém. Hajrá nyersanyagok. 
JackOne
JackOne hétfő, 22:29
Előzmény: #143790  JackOne
...és akkor még nem beszéltünk arról, honnan lesz mindezek mellett villamos energia az egyre melegedő bolygón kényszerterjedésű klímákhoz, és a Super E-Car fillinghez...?...és az az erőművekből miként kerül a fogyasztókhoz, mert a jelenlegi házatok ennek kiszolgálásra képtelenek. Dr.  Copper.
JackOne
JackOne hétfő, 22:23
Előzmény: #143787  drexler76
Magyarra fordítva: nincs hozzá elég áram / energia + annak infrastruktúrája amivel az adatközpontokba belehetne tolni a wattokat ... etc. - a fizika számítási kapacítás korlátok mellett - de lehet hogy majd hozunk a Holdról-:) 
totem_is_back
totem_is_back hétfő, 21:48
Előzmény: #143776  Boole
tehát nem fog felfelé menni, legfeljebb kicsit feljebbcsoszogni.. :D :D
stolz
stolz hétfő, 21:32
Előzmény: #143786  MrSomm
Igen, ez lehet, de akkor ORCl miárt esik. Ja, mert azt vettem. Ezt majdnem elfelejtettem. :D
drexler76
drexler76 hétfő, 21:29
Előzmény: #143786  MrSomm
az viszont giga bullish a neocloudoknak. Más lenne a leányzó fekvése egyből...
MrSomm hétfő, 21:17
Nem lepne meg, ha nem lenne eleg szamitasi kapacitas es azert kezdenek lassitani a fejlesztest. Mennyivel jobban hangzik, hogy azert lassitunk, mert torodunk a zemberekkel, minthogy pusztan nincs szamitasi kapacitas...
MrSomm hétfő, 21:16
Előzmény: #143752  Nandi
Meg ugy tunik nem dolt el.
mereszZenesz hétfő, 20:32
Előzmény: #143777  mereszZenesz
Ez nem adta  :  ) SL megoldotta
Cinderella74 hétfő, 20:01
"Elnök úr" a csillagokat is leha...ja az égről csak hogy forduljon az olaj és a piac...n+1 taco
pomperj
pomperj hétfő, 19:46
Előzmény: #143775  Nandi
UUUU
Az arbevetel ugyan gyorsan nott, az utolso 4 jelentesben 18m   27m     36m   25m$ volt,
de az SG&A koltsegek extrem magasak ( negyedevente  kb.29m$), es folyamatosan vesztesegesek.
Van 670m$ adossaag, ezzel szemben 1.4Mrd$ az eszkozallomany.
Nem latom at, miert ilyen nagy az aranytalansag a bevetel es az eszkozallomany kozott.
Vasarol kulonfele banyakat, foleg Australiaban, de nem latszik hogyan noveli az operativ bevetelt.
A chart nagyon veszelyesnek nez ki, ha 10 szint ala esik, hamar 4$ szinten lehet az arfolyam.
Beze
Beze hétfő, 19:33
Előzmény: #143779  kajli_man
:))))))))))))))))
kajli_man
kajli_man hétfő, 18:49
Előzmény: #143773  LBalaton
A mai WC csészék az ipar remekművei, ami sajnos az elnök úrról nem mondható el
Fortunee hétfő, 18:33
Előzmény: #143774  pomperj
Jol latom, hogy 5 db 1-2 part azonositottal? Nem sok biztos a tozsden, de szinte 100%, hogy nem kovetkezik be. Ugyhogy ez inkabb long lesz.
mereszZenesz hétfő, 18:32
Előzmény: #143687  mereszZenesz
CENX veszem tovább..
Boole hétfő, 18:18
Előzmény: #143774  pomperj

SP500 ha nem fordul le, akkor mehetünk is lassan felfelé. Igen ám, de még csak szeptember van. Kb. 500 pontot felfelé 3 hónap alatt fog megtenni. Igaz, miért ne.
https://www.tradingview.com/x/sC1hoMSL/
Nandi hétfő, 17:57
János, megnéznéd megint az UUUU-t?
Amit kiderítettem, pro:
- CEO vett 1M-ért 13-on, szóval már bukóban van, de biztos oka volt... :-)
- akvizíciók haladnak
- már nem urán --> ritkafém/mágnes vertikum
- nagyon magas a short arány, 20% felett, 8 napi átlagforgalom
- közeledik a 10,69 mélypont
Kontra:
- akvizíció miatti higítás, finanszírozás
- esett 10+%-ot most napok alatt átlagos forgalom mellett, vagyis nem kirázás
Szóval ha letisztulna az akvizíciós vonal, durva felpatt jöhetne.  Vagy esélyes előbb leverik mélypont alá?
pomperj
pomperj hétfő, 17:50
Előzmény: #143768  pomperj
SPX daytrade
egyelore ez a legjobbnak kinezo alternativa
https://imgur.com/a/j9q1wBt
LBalaton
LBalaton hétfő, 17:26
Előzmény: #143771  Matthias_Fo_Rex
Baja van a wc csészékkel?  :-)))
Boole hétfő, 17:12
Előzmény: #143771  Matthias_Fo_Rex
Milyen jó pápa lenne. A szent és érintetlen háttere már megvan. :)
Matthias_Fo_Rex hétfő, 17:07
Előzmény: #143770  drexler76
Aztak*va! Adják már rá a fehér kabátot! :D
drexler76
drexler76 hétfő, 16:50
Csak egy screenshotban láttam, de mondom tuti fake, nem hiszem el, hogy ezen a szinten posztol a zelnökúr. 
Megnézted, és ezt tényleg kiírta.. első mondat annyira ütős lett, nehéz utána koncentrálni. :D
https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/117269745153543631
pomperj
pomperj hétfő, 16:44
Előzmény: #143767  hellforceone
HPE, ha most nem lenne ekkora eladasi nyomas, akkor bullos lenne nalam,
egyebkent veletlenul epp ma a longos daytradelheto listan van nalam (NOC, ACN, SMCI mellett),
de ma eddig ket kis trade-el probalkoztam, nem sikerultek,
 es orulok hogy bukas nelkul kiszalltam beloluk par perce.
Ez most nem a itezkedes, hanem a kivaras ideje.
pomperj
pomperj hétfő, 16:37
Előzmény: #143759  pomperj
SPX daytrade
A mai gap-down nyitas, es azota egy kis felkorrekcio alapjan bizony tovabbra is eselyes, hogy 
wave(iii of iii) itt van kozvetlen elottunk. Egyelore egy kis fokozatu (3) hullamnak gondolom a 
mai zuhanast, es kis fokozatu (4) a kis recovery, most mar (5)-ban lehet.
.
https://imgur.com/a/7zxrREb
hellforceone hétfő, 16:36
Kíváncsi lennék a véleményedre HPE-vel kapcsolatban. Ventél rá egy pillanatást? Te valószínűleg 12-12 szerkezetet látsz bele lefelé és most indult a 3/3as hullám és az alja valahol brutális mélyen lesz 1-2 hónapon belül. Jó, kicsit túlzok és valószínűleg érzed az enyhe íróniát. Én egy fülescsésze alakzatot látok bele, célár valahol 75-80 körül, ha jól emlékszem. Én 48,5-ös beszállóval vagyok benne. Komolyan kíváncsi vagyok a véleményedre. Köszönöm! Mokka, ha esetleg itt vagy, vetnél rá te is egy pillantást? Érdekelne a véleményed ARM-ra is. Köszönöm! 
drexler76
drexler76 hétfő, 16:12
Előzmény: #143762  drexler76
na, meg is veszik... hihetetlen :D Pedig reménykedtem lentebbi aljakban 
Cinderella74 hétfő, 15:46
Nem lennék meglepve egy plusszos zárásra.
Boole hétfő, 15:36
Előzmény: #143763  Bodegue
de
Bodegue hétfő, 15:34
Előzmény: #143754  Boole
Most nem az a hír h Trumplo beengedheti a kínai gyártókat?
drexler76
drexler76 hétfő, 15:07
Előzmény: #143761  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sztem is  buy the dip lesz, kerdes hol a dip.
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 hétfő, 14:56

Kicsit deja vum van már ettől a lassítsuk le az ai fejlesztést hírtől. Egy vagy két éve ugyanaz már lezajlott, amikor a kép és videó alkotó képessége odáig jutott, hogy a nyuggerek mindent elhittek, amit láttak, annyira valóságos volt. Akkor is megvolt ugyanez a hamis buzgalom, és gyanítom most se áll le a fejlesztés. Kína nem fog leállni és az lesz, mint az elektromos autókkal. Amíg eu gyárak töprengtek, hogy múló hóbort-e az EV, addig Kína megnyerte az egészet. Üljetek be egyszer egy chery tiggoba, 50 ezer euróért olyan luxust kapsz, amit talán csak maybachban láttam előtte. Ez talán pont nem EV,  csak PHEV, de akkor is a lenézett Kína terméke.

https://chery.at/models/tiggo-9-phev-awd

Buy the dip, szerintem karácsonykor minden feljebb lesz techben, főleg ai és félvezető. 
mereszZenesz hétfő, 12:14
NNE el is dobtam premarketbe... Tech részvények egyelőre kerülendők..
pomperj
pomperj hétfő, 12:07
NDX daytrade
Az AI szorny elszbadulasi veszelye sokkal rosszabb kovetkezmenyekkel jarhat, mint az atombomba,
errol most mar az AI  vezeto letrehozok (Altman, Amodei, Musk)  esszeket irnak, 
es nagy rizikokat latnak. Az AI fejlesztes lelassitasat akarjak.
.
Igy aztan az NDX index az overnight futuresben esesbe fordult, most -1.8%, es nyilvan nincs vege.
NDX elesen lefordult,   viszi lefele SPX-et is, ami egesz kozel jutott ujabb support  leszakadashoz.
.
https://imgur.com/a/wfSx0cS
,
Az AI cegek   buborekjanak kipukkadasi spiralja  alighanem uj fordulatot es lenduletet vesz a heten.
CASH is king.
pomperj hétfő, 12:03
Törölt hozzászólás
Peti84
Peti84 hétfő, 11:57
Előzmény: #143751  labdaszedo
Hosszura ne az ADR-t vedd, hanem az "otthoni" papírt......ezt sokan megtanultuk pl: Xiaomi esetében.
Peti84
Peti84 hétfő, 11:48
Előzmény: #143755  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Korábban már megírtam miért van lennt tarta. Most csak vázlatosan: BTIG már szedi részvényeket szvsz, előre meghatározott áron veszi át tőle az RZLV, nyilván nem 10 USD-n akarja a nagyját átvenni és még BTIG-nek is kell rajta keresni......minél több RV-t akarak kivonni a rendszerből, ehhez alacson ár kell.....CEO nem véletlen szerzett még 4,7millió db RV-t a nyáron...
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 hétfő, 11:42
Előzmény: #143750  Peti84
Ezek nyilvános információk, ha tényleg jó lenne, akkor emelkedne az árfolyam, de 3 felett mindig erővel leverik. 
Boole hétfő, 11:25
Előzmény: #143751  labdaszedo
Nem csak attól tartok, hanem a New Yorki pertől is. Viszont nem rossz vételnek nézne ki.
Boole hétfő, 11:25
Előzmény: #143749  MrSomm
Tegnap a republikánusok és a demokraták egyeztetést tartottak a törvény miatt. Szerintem sok demokrata család is támogatja. Lehet egy meglepetés is a szavazáskor.
Nandi hétfő, 11:23
Előzmény: #143703  MrSomm
Mr Somm, úgy tűnik, ez a fordított fejvall az aranyban élesedik... 
labdaszedo hétfő, 11:11
Előzmény: #143741  Boole
Nem félsz attól, hogy egy tajvani konfliktus  esetén felfüggesztik a kínai részvényeket?
Peti84
Peti84 hétfő, 10:53
RZLV-t aki figyeli némi infó és logikai levezetés, Én így értelmezem a történetet benne (persze nem vagyok konyvelő), érdekelne hogy másnak milyen számok jöttek ki (ja így már volt értelme a tökesmelésnek, amit többen nem értettünk, hogy akkor most miért csökkent):
RZLV-nél ma van a bíróságon kitűzve a tőkecsökkentés: 
https://www.court-tribunal-hearings.service.gov.uk/insolvency-and-companies-court-chd-daily-cause-list?artefactId=e2805bfe-0037-498f-bc91-70f0880ed5df 
Azaz a határozat £480 milliót törölne a share premium accountból, amivel distributable reserve keletkezik, ezt a társaság felhasználhatja a felhalmozott veszteség rendezésére és az így létrejövő többletet buybackre. .
Ez nem teremt £480 millió új vagyont vagy készpénzt. A £480M már eleve a társaság saját tőkéjén belül van, csak share premium accountként szerepel, amely normál esetben nem felosztható. 
.
Az RZLV saját AGM-dokumentuma kifejezetten azt mondja, hogy a £480M törlése distributable reserve-et hoz létre, amely: 
 -először felhasználható a negatív accumulated P&L / retained earnings egyenlegének kiegyenlítésére; 
 - ha ezután marad pozitív egyenleg, az már felhasználható részvény-visszavásárlásra. 
.
Tömören: £480M share premium → distributable reserve → accumulated losses rendezése → fennmaradó distributable reserve → buyback. 
.
Szerintem ez a sorend van kialakulóban. 
Tehát akkor a £480M-ből létrejövő distributable surplus az accumulated losses levonása után, és ehhez képest mennyi valódi cash állhat RZLV rendelkezésére a potenciális $300M buybackhez becslés szintjén: Accumulated losses: -499,1 millió USD a 2026. június 30-ával zárult féléves SEC jelentés (6-K) szerint. Tehát kb: 647 millió-500 millió usd= 147 millió maradhat…..ami csak egy lehetőség, de valami ilyesmi logikát képzelek el.
.
Ha valakinek van más levvezetése nyugodtan mondhatja...
MrSomm hétfő, 10:38
BREAKING: Senate Republicans have released their "last, best, and final" draft of the Crypto Clarity Act, including an ethics proposal backed by President Trump.
The bill is now headed for a critical Senate vote on Tuesday.
The vote will require 60 votes to advance the legislation.
xy2003 hétfő, 09:53
drexler76
drexler76 hétfő, 08:36
Előzmény: #143746  hellforceone
Sok elmélet kering x-en, ezt épp nem olvastam, de realis lehet. 
hellforceone hétfő, 08:27
Előzmény: #143744  hellforceone
A másik dolog, ami még a háttérben állhat az "épp most, egyszerre" becsapó híreknek, hogy egy nagyobb tőzsdei esés ugyan megint csak a biztonságos kötvények felé terhelhetné a pénzt, ami a megnövekedett kereslet miatt kamat leszorító hatású lenne, valamint az AI cégek kötvényeire is csökkenthetné a keresletet, az a pénz is mehetne esetleg az államkötvények felé és újabb kamatleszorító hatás érvényesülne. Nincs itt semmi látnivaló, a kamat a lényeg szerintem, aztán novemberben csodával határos módon kiderül majd, hogy ezek túlzó félelmek voltak és az AI-t igenis gőzerővel fejleszteni kell....
drexler76
drexler76 hétfő, 08:22
Előzmény: #143744  hellforceone
Alapvetően én is, de őszintén, nagyobb gap down-ra számítottam...
hellforceone hétfő, 08:15
Előzmény: #143738  hellforceone
Közben már utánanéztem Stock3-n. Biztonsági rizikók, blablabla - ami persze nem mondom, hogy nincs -, valószínűleg egy intermezzo, ami erdekes módon novemberre majd eltűnik, mert akkor meg szezonálisan a jó hírek kellenek majd... érdekesen működik a tőzsde, az biztos. Ha lenne egy nagyobb sell-off, azt valószínűleg további vásárlásokra használnám, részemről nagyjából ennyi a helyzet lényege. 
Boole hétfő, 07:45
Előzmény: #143740  pomperj

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek