Biztos vagyok benne, hogy a céges célok megvalósításához elképesztő elhivatottságra van szükség, amit mi sem bizonyít jobban annál, hogy még itt a fórumozók lelkivilága is karbantartás alatt áll:) Engem mondjuk az is meglep, hogy a kapacitás bővítés finanszírozása mellett már felmerülhetett az osztalék elkülönítése és kifizetése is. Még ha csak ilyen kis mértékben is. Hiszen még csak most kezdhet átfordulni a jelentős idegen forrás igény a kapacitásbővítések megvalósításához. Viszont, amint sikerül átbillenteni a finanszírozást a tevékenységből befolyó cash javára, onnantól kezdve fényes jövő várhat a cégre. Kívánom, hogy mielőtt jusson be a papír a standard kategóriába is.
Meglátjuk, MAVIR állásfoglalás alapján ők így értelmezik. Közben más cégek is pakolják ki a közleményeket, hogy még értelmezik és vizsgálják a változások hatását. És úgy tűnik, van/lesz a módosításoknak folytatása is.
Az alulértékeltségben egyetértek, viszont nem a könyv szerinti értéket venném alapul az értékeléshez. Egyrészt ezt a céget nagyon könnyű eredmény alapon értékelni, másrészt a 2024H1 mérlegben a saját tőke közel felét tette ki a goodwill.
"A Kormány 7/2025. (I. 31.) Korm. rendelete a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről szóló 2008. évi LXVII. törvény és a megújuló energiaforrásból vagy hulladékból nyert energiával termelt villamos energia, valamint a kapcsoltan termelt villamos energia kötelező átvételéről és átvételi áráról szóló 389/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról" . 2025-től a KÁT nem követi az inflációt, 2029-ig marad 47 forint.
Ezt jó hallani hogy "csak a tempójából fog vissza,s nincs mögötte semmi komoly.Én például nagyon örülök neki,hogy valaki mint Ön,foglalkozik a kisebb befektetőkkel is,nem úgy mint más cégek esetében. A továbbiakhoz jó munkát kívánok,de szeretném arra kérni,maradjon még itt velünk a fórumon :) apropó:Annyit lehet esetleg tudni,hogy az üzleti tervben illetve a mostani helyzetben,mikorra tervezik a termelési céljaik elérését,azt az állapotot,amit eredetileg célul tűztek ki kb?
Mnehez egyszerre az akvizicio es a nagyobb osztalek. Amikor elkezdtuk mi a minel gyorsabb fejlodes mellett dontottunk. A finanszirozo bankok isilyen uzlezi tervet fogadtak el. Mint tudjatok tavaly nyertunk met tarolo tamogatast nagyjabol 1 milliard forintot . Ehhez azonban onresz is kell. Ha tul nagy osztalekot fizetunk nem marad fejlesztesre penz. Viszont az akku eletbevago lesz a kovetkezo evekben es egy 10 eves tamogatast kapunk
Jesszus, csak most olvasom... jobbulást kívánok Földvári úrnak, nagyon tisztelem azért, hogy itt is tartotta velünk a kapcsolatot, remélem, hamarosan meggyógyul és ismét szerepet kap a Napnál!
Jó gondolat s én is kíváncsi lennék a válaszra :) Bár van egy sanda gyanúm,hogy a következő igazgató szóba sem fog állni velünk itt a platformon,bár ne legyen igazam! Főldvári Úrnak meg jobbulást kívánok!
Illetve egy kérdést engedjen meg: elgondolkodtak-e az évente járó alaposztalék gondolatán? Tudom, hogy még növekedési fázisban van a cég, és lehet hogy korai lenne, másrészt meg nagyjából borítékolható az évi legalább 150 Ft EPS, és azt is tudjuk, hogy a cég hosszútávú célja ez, hogy ha eléri a kitűzött méretet, bőséges osztalékkal látja el tisztelt befektetőit (khm :-). Azért javasolnám megfontolni ezt a felvetést, mert mondjuk 30 Ft-ot szerintem simán fel lehetne vállalni anélkül, hogy a pénzügyi alapokat veszélyeztetné, másrészt pozitív üzenete lenne a piacnak, ami egy esetleges tőkebevonásnál még jól jöhet.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf