Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 05. 04. 17:02

Masterplast  

link

011. április 20.-tól Masterplast Nyrt. néven működik tovább a Masterplast Group Zrt., a váltás része a társaság középtávú stratégiájának. A vállalat az első negyedévben 13,1 millió eurós bevételt ért el, amely megfelel az előzetes terveknek.

Nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult át 2011. április 20.-tól a Masterplast Group Zrt. A működési forma váltással együtt átalakult a vállalat legfelső vezetése is. Létrejött az Igazgatótanács, amely ellátja az igazgatóság és a felügyelőbizottság feladatait. Az Igazgatótanács elnöke Tibor Dávid, alelnöke pedig Ács Balázs. Létrejött az Audit bizottság is, amelyben az Igazgatótanács független tagjai - Bojár Gábor, Dr. Gara Iván, és Andrew Szőnyi - kaptak helyet.

"A jelenlegi átalakulás szerves része a vállalat középtávú stratégiájának" - jelentette ki a változással kapcsolatban Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke. "A cég fejlődése már évek óta ezen stratégia alapján történik, és amint elérkezettnek látjuk az időt újabb jelentős lépést teszünk a tőzsdei bevezetés irányába" - tette hozzá Tibor Dávid.

A Masterplast Nyrt. 2011. első negyedévében 13,125 millió eurós bevételt ért el, amely megegyezik az előzetes célkitűzésekkel, és csak minimális mértékben marad el az egy évvel korábbi, 13,302 millió eurós forgalomtól. "Elégedettek lehetünk az első három hónappal, hiszen annak ellenére, hogy az elmúlt évben végrehajtott racionalizálás miatt kevesebb leányvállalattal dolgoztunk, sikerült megismételni a tavalyi bevételt" - közölte az első három hónap eredményeivel kapcsolatban Tibor Dávid.

Háttérinformáció:

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 12 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal. A vállalat 2010-es árbevétele 85,2 millió euró volt. A társaság 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
botics
botics ma, 09:41
Pénteken tudtam figyelni az ajánlati könyvet, és egész nap bent volt eladási oldalon több nagy tétel 2550 és 2570-en.(kb 8K db). A nap végén már csak a kötéslistát tudtam megnézni és 2590-en zártunk. Igazából már csak emiatt több lehet a hírben mintsem hogy csak üres fecsegés. Majd kiderül.
Catles1 ma, 07:16
Előzmény: #14405  Labanc
Pontosan mit is?
Labanc
Labanc szombat, 21:09
Előzmény: #14404  Catles1
Azért ez több marketingszövegnél, itt konkrét vállalásokat tett mindkét fél
Catles1 szombat, 19:55
Előzmény: #14401  botics
Azt tudod hogy a stratégiai együttműködés alapvetően marketingen kívűl semmit nem jelent? (Ismerek olyan céget amellyel a Covid környékén kötöttek ilyen megállapodást és azóta csődbe ment). Alapvetően nem rossz hír persze, de többet beleképzelni nem kell mint amit jelent.
KKR13
KKR13 szombat, 19:49
Előzmény: #14401  botics

Konstanza a "holt biztos" Fekete-tengeren, na az telitalálat, csak a kérdés, hogy az oroszok vagy az ukránok által :)
Maga a Fekete-tenger egy beltenger, ahonnan minden érdemi útvonal kb. távolabbra van, nem beszélve a hihetetlen infrastruktúrával rendelkező bezzeg oláh országról, de biztos, ha valaha is megérkezne a hajóra rakodandó árú, már útközben könnyítenének rajta olyan szociális gondoskodási alapon.
KKR13
KKR13 szombat, 19:45
Előzmény: #14400  salaxx

Csurka nagyon fején találta a szöget annak idején, amikor megfogalmazta, hogy a "szakértelem bolsevik trükk".
A rendszerváltást követően talán a legtöbb könnyen "mosott" pénz a "szakértőkhöz" (és tanácsadókhoz) kapcsolódik.
botics
botics szombat, 10:07
Előzmény: #14400  salaxx
Köszi a linket, tisztelettel meghallgattam. Sajnos az első 3 perc után kissé érdektelenné váltam, mert addigra ki is derült h mennyire hiteltelen ember nyilatkozott, és ugye ilyennek a szava nem sokat ér. Miért mondom ezt? Az első kijelentése : Ő maga javasolta h ne Triesztben legyen kikötő hanem Konstanzaban (oké tehát akkor mégis jó ha van kikötő :D). A másik amikor elmondja hogy Ő ugyan beismeri hogy fogalma sincs kikről beszél, akik a cégbejegyzésben szerepelnek, de AZOK biztos hogy nem értenek semmihez. (na ez aztán a demagógia). Az én személyes véleményem az, hogy amikor az egész világ a globális ellátási láncokról beszél, a világ áruforgalmának jelentős része tengereken zajlik, a történelemben a tengeri kikötők mindig óriási stratégiai szempontot képviseltek, az országban felépült óriási gyárak keresni fogják a logisztikai lehetőségeket(import-export), nekem ez korántsem tűnik rossz lépésnek.
salaxx
salaxx szombat, 09:20
Előzmény: #14399  botics
Arról a tengeri kikötőről nézd meg majd ezt a riportot :D
https://youtu.be/9XqdfXRSPk4?si=y9-kUIwvWRvonBOu
botics
botics szombat, 08:52
Növekedési szempontból talán a legjobb hír: kapacitás-növekedés és K+F!! Emellett kormányzati segítség az exporttevékenységben (a tengeri kikötő óriási jelentőségét csak a vakok nem látják). Külföldi piacokon való terjeszkedés mi ha nem kecsegtető a befektetőknek. Egyszerűsödik a pályáztatás mind állami mind uniós forrásokra. Az unióban kulcskérdés az energiahatékonyság. Az én meglátásom szerint ez meghozhatja az érdeklődést a részvény iránt, pláne ha az építőipar újra fellendülőben lesz. Remélem pár hónapon belül jelentős elmozdulás lesz felfelé. Mindenkinek sok sikert!
Donqatto
Donqatto péntek, 16:57
Egy normális országban jó, itt majd kiderül kategória
jofej péntek, 16:54
Előzmény: #14395  acmilan
Szerintem jó.
pamutt péntek, 16:52
Előzmény: #14395  acmilan
halvány...
acmilan péntek, 16:50
Előzmény: #14393  eszpe2
Na ezt döntsük el, hogy jó avagy sem :D
eszpe2 péntek, 16:32

"A MASTERPLAST Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 8143 Sárszentmihály, Árpád u. 1/A., a továbbiakban: „Társaság”, „MASTERPLAST Nyrt.”) tájékoztatja a tisztelt Befektetőket az alábbiakról: 
 A Magyar Közlönyben megjelent 1058/2025 (III.13.) kormányhatározat alapján a közeljövőben Magyarország Kormánya és a MASTERPLAST Nyrt. között stratégiai együttműködési megállapodás jön létre, amely a Társaság magyarországi jelenlétének megerősítését és hosszú távú fejlesztését célozza. Az együttműködés kiemelt területeit a gyártásfejlesztés, az innováció és kutatás-fejlesztés ösztönzése, valamint a duális képzési rendszer támogatása képezik. Az előkészítés alatt álló stratégiai együttműködési megállapodás keretében a Társaság elkötelezi magát magyarországi beruházásainak bővítése mellett, míg a Kormány kész támogatni a MASTERPLAST exporttevékenységét és alkalmazottainak képzését. Az együttműködés a tervek szerint kiterjedne a magyar beszállítók integrációjára, a helyi közösségek támogatására, valamint Magyarország, mint befektetési célpont nemzetközi népszerűsítésére is."
 Tájékoztatás stratégiai együttműködési megállapodásról - Bet site
_kt_ péntek, 12:07
Előzmény: #14391  buxmester
Jancsó Illés vezérigazgató-helyettes már lépett is!
Kázi
Kázi csütörtök, 16:06
R 2600
MoSzi szerda, 09:42
Előzmény: #14388  PITTA19
Elég szar az árfolyam itt is. 
Lehet, hogy jobban járt, hogy lelépett innen. 
PITTA19 szerda, 07:37
Előzmény: #14386  _kt_
Szegény 🤡 biztos ki van idegileg azért nem is jelentkezik,nem való mindenkinek a tőzsde kötél idegek kellenek ide!
MoSzi kedd, 22:45
Előzmény: #14386  _kt_
Igen. 
Most néztem vissza, hogy nem arra a posztra válaszoltam, amire szerettem volna. 
_kt_ kedd, 22:24
Előzmény: #14385  MoSzi
Ezt gondolom Antalnak szántad? Átment VERTIKALba, de attól tartok ott sem sokkal boldogabb.
MoSzi kedd, 22:16
Előzmény: #14248  kenyeres2
Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar gratulálnom kell a döntésedhez!
Valószínűleg, egy ideig itt fog a 25XX szinten tanyázni. 
Donqatto
Donqatto 2025. 03. 07. 12:33
Előzmény: #14383  kreta
Meg kövek az Orbán bányából...max...de szerintem azt is visszafordítják a határon :D
kreta
kreta 2025. 03. 07. 12:32
Előzmény: #14380  zpatriot
Mert szerinted minket Ukrajna tárt karokkal vár??
Ja nem utalnak minket mint a szart keresztbe teszünk nekik ott ahol tudunk mi akarjuk újra építeni?
Ellenségek vagyunk nem barátok..
Nem fognak minket beengedni..
Beton ra van szükség téglára nem nikecelre  meg  dísz tapétára van szüléség..
Soder beton cement…
Donqatto
Donqatto 2025. 03. 07. 12:31
Nah már a vezérigazgató helyettes is adogatja...nem jó jel

Topik gazda

marklovassy
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek