Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 05. 04. 17:02

Masterplast  

link



011. április 20.-tól Masterplast Nyrt. néven működik tovább a Masterplast Group Zrt., a váltás része a társaság középtávú stratégiájának. A vállalat az első negyedévben 13,1 millió eurós bevételt ért el, amely megfelel az előzetes terveknek.



Nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult át 2011. április 20.-tól a Masterplast Group Zrt. A működési forma váltással együtt átalakult a vállalat legfelső vezetése is. Létrejött az Igazgatótanács, amely ellátja az igazgatóság és a felügyelőbizottság feladatait. Az Igazgatótanács elnöke Tibor Dávid, alelnöke pedig Ács Balázs. Létrejött az Audit bizottság is, amelyben az Igazgatótanács független tagjai - Bojár Gábor, Dr. Gara Iván, és Andrew Szőnyi - kaptak helyet.



"A jelenlegi átalakulás szerves része a vállalat középtávú stratégiájának" - jelentette ki a változással kapcsolatban Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke. "A cég fejlődése már évek óta ezen stratégia alapján történik, és amint elérkezettnek látjuk az időt újabb jelentős lépést teszünk a tőzsdei bevezetés irányába" - tette hozzá Tibor Dávid.



A Masterplast Nyrt. 2011. első negyedévében 13,125 millió eurós bevételt ért el, amely megegyezik az előzetes célkitűzésekkel, és csak minimális mértékben marad el az egy évvel korábbi, 13,302 millió eurós forgalomtól. "Elégedettek lehetünk az első három hónappal, hiszen annak ellenére, hogy az elmúlt évben végrehajtott racionalizálás miatt kevesebb leányvállalattal dolgoztunk, sikerült megismételni a tavalyi bevételt" - közölte az első három hónap eredményeivel kapcsolatban Tibor Dávid.



Háttérinformáció:

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 12 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal. A vállalat 2010-es árbevétele 85,2 millió euró volt. A társaság 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
eszpe2 péntek, 17:36
Előzmény: #12881  bitKain
#12886
Szia! Köszi, kb. '22 nyár óta nincs itt papírom, csak követem néha, most nem szállnék be újra. Tegnap a közgyűlés hangulata érdekelt eredetileg, volt-e ott valaki, azért írtam ide.
Igazad van, ameddig normális az üzleti működés, hiteles a vezetés, önmagában az nem baj, ha 1-2 nagytulaj meghatározó és a vezetéssel is van átfedés (itt is, egy 2 fős garázscégből nőtte ki magát egy tőzsdei céggé, történetileg alakult ki így). Ennek tudatában be lehet szállni melléjük, hasonló cégekbe is. Az elején MP is jó sztori volt, csak aztán kisiklott, és ilyenkor már nem annyira jó ez a koncentrált/átfedő tulajdonos/vezetői kör. Külső körülmények is voltak, de azért a mostani helyzetben meg előtte a lehúzós jegyzésben nagy szerepe volt a vezetőknek (nagytulajoknak) is. Tegnap kicsit rákattantam erre a 2023-as év után, hogy ketten "körbe felmentvényezték" egymást és újraválasztottak mindenkit, mintha tök rendben lenne a vezetés, a működés és nem lett volna gond az előző évben. (oké, nem fogják magukat leváltani.)
De a határozatokból meg az is kiderült, hogy gyakorlatilag más részvényesek nem is vettek részt a közgyűlésen, pedig "a cég fele az övék". Elgondolkodtató, hogy egy tőzsdei Prémium cégnél gyakorlatilag a nagytulajok ketten (hárman) elbáboztak egy közgyűlést (olyan, mintha a Telekomnál csak egy DT képviselő menne el, a Dunánál pedig csak a két nagytulaj, és senki más.) Máshol azért elmennek a közgyűlésekre kicsik is, nem sokan, de mennek. Kérdeznek, szavaznak, lehet napirendet is felvetetni x% fölött (pl. Pannynál összefognak). Itt az utóbbi évek történései és a jegyzés után sem aktívak a részvényesek (lakosságiak, nincsenek piaci alapok, cégek). Ebben benne lehet az is, hogy a Sárszentmihályi helyszín nem  annyira részvényesbarát. 
Ha a jegyzésnél fontosak voltak a lakossági befektetők (a pénzük), és hogy sok tulajdonos legyen, akkor jó lenne, ha most is fontosak lennének. Nulladik lépésként egy tőzsdei Prémium cég tarthatná olyan helyen a közgyűlését, amit a 2 nagyon kívül más részvényesek is könnyebben elérnek, pl. Bp-n akárhol béreljenek termet egy fél napra, egy napra, valószínűleg így sokan mások is el tudnának menni a közgyűlésre.
(a tegnapi is csak egy vélemény, remélem, hogy nem okozott itt piaci turbulenciát.)
Wolfalfa74 péntek, 14:54
#12885
Valami oka van hogy ennyire beszakadt
tibcsi5
tibcsi5 péntek, 14:36
Előzmény: #12883  vaczak
#12884
Köszönöm!
vaczak péntek, 13:55
Előzmény: #12880  tibcsi5
#12883
Legjobb 5 vételi ajánlat
MennyiségÁr
1462.850
202.840
1002.830
7002.820
2402.810
Legjobb 5 eladási ajánlat
MennyiségÁr
1852.870
4302.880
1.1782.890
7092.900
302.920
Klarissza48 péntek, 13:55
Előzmény: #12876  eszpe2
#12882
Ilyen ez a 2/3! 😡
bitKain
bitKain péntek, 13:54
Előzmény: #12876  eszpe2
#12881
eszpe2, több olyan cég van a BÉT-en ahol az irányítás 1-2 nagytulajnál van, azaz egy két "szavazó" dönti el a kérdéseket.Ezért ne dobd el.
Néhány.: Alteo, DH, Zwack, Waberers, de a Telekom is ilyen, ettől még működhet sikeresen a cég.
tibcsi5
tibcsi5 péntek, 12:07
#12880
Egy könyvet betenne valaki, köszönöm!
Labanc
Labanc péntek, 11:52
#12879
Úgy látszik eszpe gondolatmenetével mások is egyetértenek...
balentum
balentum péntek, 11:45
Előzmény: #12877  vaczak
#12878
Lehet, hogy elfogyott a cement???:))))
vaczak péntek, 11:31
#12877
Itt mi történt, hogy 2770-lett?
eszpe2 csütörtök, 21:44
Előzmény: #12874  eszpe2
#12876
Na, átfutottam most lassabban a határozatokat, mert érdekesnek találtam a szitut, és ezzel tényleg befejezem, elnézést mindenkitől! 
Őszintén, ilyen működésű cégben, ami a határozatokból nekem most  látszik, én nem lennék részvényes... ez most kb. egy 3 részvényesből álló zrt is lehetne, ahol 2 irányít, sokkal jobban külön kellene választani a vezetést és az alapítói/ nagytulajdonosi szerepeket, és nagyon hiányoznak innen az aktív részvényesek is (kisbefektetők, cégek, nem állami alapok stb.):
- gyakorlatilag az összes ig tag felmentvényét csak TD + ÁB szavazta meg (akik ugye ott ülnek velük együtt az ig-ben, a közös irányításukkal került ilyen helyzetbe a cég az elmúlt években), a 3. szavazócsomag mindenkinél tartózkodott, azaz ők nem mondtak igent arra, hogy a vezetők jól végezték a munkájukat.
- MRP Programnál, részvény juttatásnál a 3. szavazócsomag nemmel szavazott, TD+ÁB megszavazta, azaz átment
- javadalmazási politika u.ez
- saját részvény vásárlás u.ez
- ig tagnak ÁB-t TD újraválasztotta (a 3. szavazócsomag tartózkodott)
- ig tagnak TD-t ÁB újraválasztotta (a 3. szavazócsomag tartózkodott)
- ig tagnak a többieket TD+ÁB újraválasztotta (a 3. szavazócsomag tartózkodott)
- audit bizottsági tagok, könyvvizsgáló választása, alapszabály módosítások 100%-kal mentek át.
.
Tehát egy Prémium kategóriás tőzsdei cégnél gyakorlatilag mindent 2 ember döntött el, mindenkit újraválasztottak, megadták egymásnak a felmentvényt, átment a javadalmazásuk, az MRP program, mindenki jól végezte a munkáját, megveregették egymás vállát, nincs itt semmi látnivaló. A 3. szavazatcsomag csak végig tudta asszisztálni, de neki sem volt beleszólása semmibe. 
Ez nagyon durva szerintem.
Researcher
Researcher csütörtök, 20:14
Előzmény: #12874  eszpe2
#12875
Jó a hozzászólásod! Maximálisan egyetértek veled! 
eszpe2 csütörtök, 19:43
Előzmény: #12873  Labanc
#12874
Elnézést kérek, nem akarok ilyen elméleti találgatással hangulatot gerjeszteni, nem voltam ott, simán lehet, hogy benézek most valamit és tévedek. Sokan csak azt figyelik, hogy olcsóbban beszálltak és el tudják adni magasabb áron, sokan nem járnak közgyűlésekre, ezzel önmagában nincs is baj, de nekem úgy tűnik, hogy ez egy 3 nagyszereplős közgyűlés lehetett. (Ami az eredményeket és az utóbbi időszak működését nézve szerintem gáz egy tőzsdei cégnél, Prémium kategóriánál, 50%-os közkéznél.)
.
Ha most is lenne MP részvényem (régen évekig utaztam benne és szépen hozott, elismerem, 4k fölött kiszálltam, azóta csak figyelem), és el tudtam volna menni a közgyűlésre, néhány pontnál én nemmel szavaztam volna (pl. a felmentvénynél, mert az eredmények szerintem egyáltalán nem azt mutatják, hogy a vezetés elvárható gondossággal, a cég és a részvényesek érdekeit szem előtt tartva végezte volna a munkáját. Ez pl. lehetett volna egy visszacsatolás/jelzés a vezetés felé, hogy sok az elégedetlen részvényes, közgyűlésen ilyenkor el lehet mondani a véleményt, lehet kérdezni, stb.)
A cég, igazgatóság előterjesztette, amit kellett. A 2 alapító/nagytulajdonos/ig tag megszavazott mindent, egymásnak is, és a 3. szavazatcsomag (állami alapok?) pedig nem a saját pénzükkel, nem valódi befektetők pénzével játszanak. Nem tudom, az állami alapok azért valószínűleg szakmai alapon is szavaznak (nem dacból, nem bukás miatt sértődöttségből, ahogyan magánbefektetők néha szavaznának), voltak pontok, amiket ők is támogattak. 
Ezek csak feltételezések most a szavazatszámok átfutása alapján, bocs a hangulatkeltésért, ez csak a magánvéleményem.
Labanc
Labanc csütörtök, 18:49
Előzmény: #12872  eszpe2
#12873
Mert amúgy te a helyükben mit csináltál volna? Nemmel szavaztál volna vagy elő sem terjesztetted volna a felmentvényt?
eszpe2 csütörtök, 18:35
Előzmény: #12871  Labanc
#12872
Nem tudom most áttúrni az alapszabályt és a Ptk-t, személyes érintettségnél nem szavazhatnak, de szerintem nyilván jogszerű volt minden (a közgyűlésen megjelent részvényesek x%-a/előírt többsége  megszavazta).
.
Felületesen most átpörgettem a belinkelt határozatokat, a számok alapján úgy látom, hogy kb. 3 "szavazatcsoport" mozgott végig.
Tibor, Ács és a 3. csoport (állami alapok?, esetleg pár kisrészvényessel, akik mindig velük szavaztak volna?? Ez így fura lenne.)
Ezekből a számokból kijönnek határozatonként a szavazati összdarabszámok. Kb. 674.805 tartózkodás és akkor mindig 0 a nem, vagy 674.805 nem és akkor 0 a tartózkodás. Tibor + Ács együtt, de van, ahol mindhárom együtt. Ahol mindenki igen-nel szavazott, ott 9.100.121 a max szavazat és nincs nem, sem tartózkodás (Tibor + Ács + 3. csoport).
.
Viszont ha ez tényleg így van, akkor rajtuk kívül más részvényes nem is volt jelen, és ez nekem nagyon durva kórkép és érdektelenség egy tőzsdei cégnél, ahol elvileg sok a csalódott kisbefektető. (Ha valamit benéztem most, akkor elnézést!)
Labanc
Labanc csütörtök, 18:04
Előzmény: #12869  eszpe2
#12871
Azt állítják, hogy személyes érintettségük miatt önmagukra nem szavaztak. Azt mondod anélkül is megvolt a többségük?
Researcher
Researcher csütörtök, 18:04
Előzmény: #12869  eszpe2
#12870
igen! Ez így van! jól írod! Valószínűleg igen ők lehettek a tartózkodók. 
eszpe2 csütörtök, 18:00
Előzmény: #12866  Researcher
#12869
Szerintem nem maga a felmentvény a probléma/érdekes (azt hiszem évente kell erről szavazni a közgyűlésen, ill. később talán meg is támadható bíróságon), csak a módszer a problémás, ahogyan egymást bevédik egy az egyben. Rajtuk kívül SENKI más nem szavazta meg. Tartózkodók az "állami alapok" képviselői lehettek?
eszpe2 csütörtök, 17:57
Előzmény: #12863  Researcher
#12868
Szééép.
A tulajdonosi szerkezet alapján a felmentvényt Tibor és Ács gyakorlatilag egymásnak szavazták meg... senki más nem szavazott. Voltak a közgyűlésen kisrészvényesek is, vagy a "tartózkodók" mind a jegyzésnél berántott alapok voltak?
.
Tibor Dávid (Ács Balázzsal 50%+1db)26,994 548 057
Ács Balázs (Tibor Dáviddal 50%+1db)23,013 877 259
Közkézhányad: 50%Utolsó frissítés dátuma: 2024. febr. 29.

Researcher
Researcher csütörtök, 17:51
Előzmény: #12865  eszpe2
#12867
én el akartam , nem messze lakom....de inkább elmentem a KFC -ben egy jót enni:))) Nem akartam a hü....e fejüket látni , meg amit vetítenek. 
Researcher
Researcher csütörtök, 17:49
Előzmény: #12864  Labanc
#12866
védik a hátsójukat :)))) Finoman fogalmazva! Szánalmas banda!
eszpe2 csütörtök, 17:49
#12865
El tudott menni valaki a közgyűlésre? Milyen volt a hangulat?
Labanc
Labanc csütörtök, 17:40
Előzmény: #12863  Researcher
#12864
Ezt nem értem, miért volt erre a nyilatkozatra annyira szükség? Csak azért, mert a vállalat nem meglepő módon veszteséges volt?
Researcher
Researcher csütörtök, 17:22
#12863
Mekkora hülye duma:))))))
5/2024. (04.25.) sz. közgyűlési határozat A Közgyűlés 4.548.057 igen szavazattal (87,08%), 0 nem szavazattal (0%), 674.805 tartózkodás (12,92%) mellett az Igazgatótanács tagjainak 2023. évben végzett munkájának értékelése keretében megállapítja, hogy Ács Balázs, az Igazgatótanács tagja, munkáját elvárható gondossággal, a Társaság érdekeinek figyelembevételével végezte, így a Közgyűlés Ács Balázs részére a 2023. évre felmentvényt ad. A határozatot az alaptőke-részesedés figyelembevételével a Közgyűlés 27,00% igen, 0% nem és 4,00% tartózkodás szavazattal hozta meg. Személyes érintettség miatt Ács Balázs nem szavazott.
6/2024. (04.25.) sz. közgyűlési határozat A Közgyűlés 3.877.259 igen szavazattal (85,18%), 0 nem szavazattal (0%), 674.805 tartózkodás (14,82%) mellett az Igazgatótanács tagjainak 2023. évben végzett munkájának értékelése keretében megállapítja, hogy Tibor Dávid, az MASTERPLAST Nyrt. MASTERPLAST Nyrt. • H-8143 Sárszentmihály, Árpád u. 1/A • Tel.:+36-22-801-300 • Fax: +36-22-801-382 Cny: Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága • Cégjegyzékszám: 07-10-001342 • http://www.masterplastgroup.com Igazgatótanács tagja, munkáját elvárható gondossággal, a Társaság érdekeinek figyelembevételével végezte, így a Közgyűlés Tibor Dávid részére a 2023. évre felmentvényt ad. A határozatot az alaptőke-részesedés figyelembevételével a Közgyűlés 23,00% igen, 0% nem és 4,00% tartózkodás szavazattal hozta meg. Személyes érintettség miatt Tibor Dávid nem szavazott. 
https://bet.hu/site/newkib/hu/2024.04./Kozgyulesi_hatarozatok_129053349
Antal79 2024. 04. 19. 15:50
#12862
Napról napra megyünk vissza fele!
tibcsi5
tibcsi5 2024. 04. 11. 14:28
Előzmény: #12860  Zsolesz
#12861
3220

Topik gazda

marklovassy
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek