szieszta

Regisztráció: 2019-11-14 14:04:05

Hozzászólások száma: 6 091

Utolsó hozzászólás: 2023-09-24 08:30


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-09-13 12:30-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2022-11-30 20:23-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topikban - 2023-03-13 17:35-ig (28 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topik #7802 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Pihenő

utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts vasárnap, 08:30

Én már semmilyen jósnak nem hiszek. Még azt sem tudják előrejelezni, holnap milyen lesz az időjárás.
Folyamatosan modelleznek, aztán mindig bejön valami  a képbe, amivel nem számoltak.
Financial Forecasts péntek, 22:20

Csak akkor lesz drágább az élelmiszer, ha találnak rá piacot. Afrika vinne mindent, de ők meg nem tudnak fizetni, így rá vannak bízva az EU , vagy USA, esetleg valamilyen nagyon gazdag jóindulatára. Megfizeti és odaajándékozza.
Nem elhanyagolható a szállítási költség sem, érdekes, hogy Brazíliából olcsóbban jut el a kukorica Kínába, mint tőlünk.
A mezőgazdaságban túltermelés van, hiába fenyegetnek éhínséggel. Ha nem kezdték volna az energetikában felhasználni a terményt, fele ára lenne.
Sok sok éve tömik a gazdákat támogatásokkal, ez azt eredményezte, hogy volt pénzük a fejlesztésre, nem csak nekik, de a nemesítőknek, gépgyártóknak, tápanyagosoknak is jutott belőle. Óriási állattartó telepek épültem, üvegházak, ahol a pályázatban vállalták egy bizonyos mennyiség előállítását, 5 évig. Nem állhatnak le, mert vissza kell fizetni a kamatokkal együtt.
Financial Forecasts péntek, 18:45

Ez olyan, mint a macskakőhajigálás. Addig késik, hogy végül elmarad.
https://www.marketwatch.com/investing/future/c00?mod=mw_quote_recentlyviewed
Itt én csak csökkenést látok a kukoricánál.
Financial Forecasts péntek, 18:41

A magyar kukorica 1/3-a bioetanolként végzi a benzinben, de a repce és napraforgó jó része a gázolajba kerül. Folyamatosan épülnek a biogáz erőművek, amiket silókukoricával, cukorrépával, krumplival és bármi más rothadni tudó növénnyel etetnek.
Ez azért gazdaságos, mert támogatásokkal tartják fent, a nagy zöld átállás nevében.
Ha ezt leállítanák, a termények ára a felére csökkenne és már senkit nem hatna meg a parlament előtti búzaégetés. egy cikk 2006-ból : A búzaégetéséről elhíresült - emiatt Torgyán József által agrárterroristának bélyegzett - Karsai József polgármester akar lenni szülővárosában, Battonyán.
Financial Forecasts péntek, 18:29

Folyamatosan jönnek a hírek, hogy óriási terméskiesést okoz a klímaváltozás. Most éppen India tiltotta meg a cukorexportot, a kínaiak a rizst tartják otthon. Ahol nem a forróság teszi tönkre a terményt, ott elmossa a lezúduló eső. Ennek ellenére a kukorica és más gabona árak a covidkor voltak ilyen alacsonyan, 3 éve.
Financial Forecasts péntek, 18:21

Akkor lesz csak igazán éhezés, ha vissza kell majd térni a háztájira. Gondolj bele a 10-20 milliós városokra.
Csak  a nagyiparnak köszönhető, hogy ennyi embert el lehet látni ilyen olcsón.
Nem mindegy, hogy 4 disznót kerülgetsz otthon, vagy 40 ezret.
Financial Forecasts péntek, 18:02

Mi ´90-ben kezdtük eladásra termelni, ´94-ben teljesen befejeztük. Az istállók, ólak azóta üresen állnak, édesanyám és gyerkőceim örömére 15 tyúk és 2 anyanyúl.
A csúcson 60 hízódisznó, 40 birka, 12 törzskönyvezett anyakoca +1 kan, 20 hízóbika, 200 hízócsirke (magunk és rokonságunknak) , liba, kacsa, pulyka, a 0,3 hektáros kertünkben paradicsom, paprika, káposzta 50 gyümölcsfa.
Nem kívánom senkinek, főleg, mikor az értük kapott pénzt számolgattuk, tudatosítva, hogy kevesebb jött be, mint amennyit ráköltöttünk. Ez úgy, hogy 10 hektáron magunk termeltük a takarmányt.
Több órát tudnék panaszkodni az éjjeli malacoztatástól a mindennapi trágyalapátoláson keresztül, az eladás előtt elhullott 700 kilós bikáról, stb, stb, stb.
Majd lehet, hétvégén még visszatérek rá, mert most biztosan megdorgálnak az OFF miatt.
Financial Forecasts péntek, 17:27

Amikor az emberek a háztájiból éltek meg, sokan éheztek. Nem volt ám naponta rántott szelet, meg paradicsom. Az egész "szezon" arról szólt, hogy befőztek, tartósítottak, bekészítettek télire. Ezt munkába járás mellett lehetetlen lenne megcsinálni.
Arról nem beszélve, hogy manapság már nem lehet beszerezni olyan növényeket, amiket otthon lehet termelni, minden a nagyiparra van nemesítve. Emlékszem nagyanyám csirkéire, alig volt mellehúsa, hosszú lábú , csupacsont és bőr. Pörköltnek elment, de sütve.....A mostani csirke hibridek meg csak a táptól híznak, de azt olyan gyorsan, hogy 6 hetes korukban leesnek lábról, ha nem kapnak kalciumot. Tojás nincs télen.
Sokan azt gondolják, hogy a tehénből csak úgy folyik a tej, de az ugyanúgy elapad, mint a szoptatós anyánál. Mindig fedeztetni kell és a borjú megszületése után lehet csak fejni.  Egy jól tejelő tehén naponta akár 110 liter vizet iszik.
Nemrég kiszámoltuk, hogy az otthon tartott disznóból készült termékek mennyibe jönnek bele. Ha mindent összeadtunk, a feldolgozott "disznóságok" 2-3x annyiba kerülnek, mint az akciós "gazdaságos" termékek a polcon.  A profi hentes szemrebbenés nélkül elkér 40 ezer forintot a feldolgozásért és kell még mellé 3 segítő. Ez nem is sok, ha azt vesszük, hogy egy disznóvágás a ledöféstől az összecsomagolásig kb. 7-8 óra .
Financial Forecasts péntek, 16:42

Meg kell próbálni önellátásra berendezkedni. Aztán rájönnek, hogy ez lehetetlen főleg úgy, hogy a korábbi életszínvonalat fenn tudja tartani. A háztáji óriási lekötöttség és sok munka. Nincs délutáni pihengetés, meg dorbézolás, de a szabadság alatt is kell valakit találni, aki gondozza   a haszonállatokat. A takarmány sem olcsó.
Senki ne gondolja, hogy a vidéki ember örömében hagyott fel a háztájival. Egyszerűen nem éri meg, gond nélkül, olcsóbban hozzájut minden kajához.
Nekünk van kiskertünk. Csak nyűg van vele, a terményben nincs semmi öröm. A répa még nem is hasonlít a nagyiparihoz, ráadásul tárolni sem lehet. Az egyetlen sikernövényünk az apró paradicsom, ami csak úgy kel az előző éven lepotyogott termésből. Ha nem használsz (mű)trágyát, minden silány, növényvédő vegyszer nélkül meg mindent megesznek a tetvek, csigák, meg más rágcsálók. Naponta 1 óra, ha szépen akarod tartani, mert a gyom az jön, locsolás nélkül meg kár nekiállni. Minden akkor érik, mikor szinte ingyen osztogatják az üzletben és akkor nem is ízlik annyira, mint télen.
Állattenyésztés meg a nagyiparban is ráfizetéses, nem leányálom naponta etetni és kitrágyázni.
Financial Forecasts csütörtök, 14:46

Biztosan lehet könyvekből is tanulni, de a tapasztalat sokkal többet jelenit.
Azt ne hidd, hogyha elolvasol sok sok könyvet, az garantálja   a sikert.
Sokan azt gondolják, hogy a tőzsde egy aranybánya, könnyű pénzkereset. Azt tudni kell, hogy nagyon sokan mínuszban vannak, csak azzal nem dicsekednek. 
Meglepő, mikor János azt írja a #97757 hozzászólásában, hogy sokan fognak kiszállni ,mert a cash garantált hozamot ad.
Mindenki azt gondolja, hogy a tőzsdén duplázni szoktak, pedig sokan örül(het)nek az évi 5,5 százaléknak is.
Financial Forecasts csütörtök, 14:34

Azt ne feledjük, hogy a RIG egy veszteséges cég és annak ellenére, hogy folyamatosan bővül a megrendelések listája, eddig nem nagyon tündökölnek.
Csak az a kérdés, hogy valahol elfolyik a pénz, vagy nekik is nőnek  a költségeik, így nehéz nyereségesen gazdálkodni.
Financial Forecasts szerda, 22:27

Szépen bebizonyosodik, hogy a demokrácia nem passzol össze a kapitalizmussal. A kizsákmányolás csak addig működik, míg van fogyasztás és a jólét felülírja a munkás fáradozását.
A politikusoknak nagyon nehéz úgy egyensúlyozni, hogy képviseljék a tömeget, miközben a munkaadók jólétét is szem előtt kell tartani, elvégre ők pörgetik a gazdaságot.
Ezt nagyon egyszerű megoldani, mikor pörög a gazdaság és a fogyasztás csúcsra járat mindent.
Ez ért véget 2008-ban és azóta át kellett állni a vészforgatókönyvre.
Keményen megerőszakolták a piacgazdaságot, a politika vette át az irányítást. A támogatásokkal és pénznyomtatással manipulálják  a piacot, lélegeztető gépre téve a gazdaságot.
A legnagyobb baj, hogy nagyon túltolták, de ezen nem kell csodálkozni. Meg kell felelni a választópolgárnak, mert különben nem lesz megválasztva. Akkor viszont megszűnik a méznyalás.
Az lesz a vége, hogy igaza lesz Marxnak, hogy az imperializmus következő lépcsőfoka a kommunizmus. Hogyan is tudnák visszafizetni ezt a hihetetlen adóssághegyet, ha nem fogják "államosítani"? Az államé lesz a vagyon is meg a tartozás is, így ez kikompenzálódik.
Külföldi tapasztalatok 2023. 09. 19. 15:30
Hát igen, a búvárkodás a legfontosabb. Anélkül egy tapodtat sem!
Külföldi tapasztalatok 2023. 09. 19. 14:50

Ha a szép táj a mindened, minek akarsz utazni több ezer kilométert? Nézz körül otthon, vagy a szomszédban.
Mindenki azt hiszi, muszáj a világ végére utaznia, hogy szépet lásson és kipihenhesse magát.
Elég bejárni a Nagymagyarországot. 
Az egyik ismerősöm minden évben elutazik Egyiptomba, ugyan akkor, ugyan az a hotel, még a szoba is. A covid miatt egy év kimaradt, a felesége panaszkodott is, hogy nem tudta kipihenni magát, fáradt volt egész évben. Azt szeretik benne, hogy már olyan, mint otthon. De akkor minek megy?????
Financial Forecasts 2023. 09. 19. 07:22

Az amcsik nagy hibát követtek el, mikor az elején nem tudták eldönteni, hogyan kezeljék a kriptókat.
Mivel nagyon sokan milliárdosok lettek a semmiből, ezért a korrupció melegágya lett, amit ők lobbinak neveznek. Bárkit le tudtak fizetni, ráadásul lekövethetetlenül. A blokkláncon minden megmarad, csak ember legyen a talpán, aki kibogozza az ottani tranzakciókat, nem beszélve   a garázstőzsdéken szabályozatlanul mozgó vagyonokról. 
Nem csoda ez, mivel azt már tudjuk, hogy Biden kampányának a második legnagyobb támogatója éppen az FTX volt, de ezzel az amcsiknál nem lehet megbukni. Ott bármelyik Nagy név beáll reklámozni, legyen az kormányzó, vagy ismert sportoló, csak sokat keressen.  
Szerintem musk sem azért állt be mögé, mert annyira látta benne a jövőt, csak a vagyona növekedését látta benne. Minden egyes twitterezgetése egy egy milliárd plusszot jelentett neki, amit a követői dobtak össze.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 18. 20:07

Az nem teljesen úgy van, hogy a gazda veszi  a mintát. A felvásárló sem hülye. Amikor viszed a telephelyére, minden egyes fuvart bevizsgálnak. Régebben a mintavételezés tényleg úgy volt, hogy a traktorista felpattant a vontató rúdra és merített egy mintát, de nagyon gyorsan rájöttek, hogy így lehet huncutkodni és az aljára ment a takarmánybúza, fölé meg az étkezési.
Ezért érdemes volt nekik beleinvesztálni automata mintázóba, amelyik a kocsi legaljáig lemegy, a nagyobb pótkocsiknál meg több helyen is. Akinek van priusza és gyanús, ott még a lebillentettből is vesznek.
Nekik is a zsebükre megy, nem engedhetik meg maguknak, hogy a nyakukon maradjon a minőség miatt.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 18. 17:26

Nekem azt mondták, hogy a gazdák azért vannak bajban, mert látva  a tavalyi árrobbanást, a kereskedők azonnal megduplázták az input anyagok árát, meg a gazdák is egymásra licitálva vásárolták a földet (hitelre), meg verték fel a bérleti díjakat. Így még a támogatás is elmegy a működésre. Ráadásul a tavalyi aszály miatt sokan már azt az évet is veszteséggel zárták, így teljesen felélték tartalékaikat.
A kereskedők meg még a drága gabonából töltötték fel raktáraikat, mivel tavaly az uki kuki is közel 2x annyiba került, mint most. A magyarért 320 €-t kértek, az uki kuki meg 270 € volt. Most 140 et mondanak.
Financial Forecasts 2023. 09. 18. 15:57

Annyira nagy az érdeklődés a coinok iránt, hogy egyre több garázstőzsde zár be.
https://kriptoakademia.com/2023/09/18/leallitja-a-genesis-az-osszes-kereskedesi-szolgaltatasat
A kriptozacik úgy osztogatták a kedvezményeket, hogy sikerült óriási adósságot felhalmozni. Ez a legjobb üzleti modell, hogy ha a coinodra veszel fel hitelt, ingyen adunk neked saját fejlesztésű coint. Ebből elővarázsolnak több százmilliót, aztán osztogatják. Ingyen van nekik is, könnyen jött, könnyen ment.
Arra én is kíváncsi  vagyok, hogy a több millióért megvett bugyuta (blockláncon levédett) rajzokat kinek mutogatják a tulajdonosaik. Azt tudni kell, hogy ezeket főleg a coinmilliárdosok vették, akik nem tudják mit kezdjenek vagyonukkal.
Financial Forecasts 2023. 09. 18. 12:38
A BTC is áttörte a 27 ezret.

friss hírek További hírek