szieszta

Regisztráció: 2019-11-14 14:04:05

Hozzászólások száma: 2 610

Utolsó hozzászólás: 2021-10-26 22:29


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-09-13 12:30-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts kedd, 22:29

Én is csak erről tudok, hogy a haldokló hertz bejelentette ezt a megrendelést.
A tesla egy nagyon divat részvény, tudni kell, hogy musk a reklámban egy zseni. Tök mindegy, hogy mit mond, annak emelkedés lesz a vége.
Ma volt egy kis kijózanodás, de ez nem azt jelenti, hogy nem fog tovább menni. Majd fakatika újra nyilatkozik, hogy 1300-ra várja az árfolyamot, így fel is pumpálják majd oda. Aztán jöhet egy újabb twitter bejegyzés musktól, hogy ennyit nem ér a cége és újra felrobban az ára 1500 ig .
Persze annak függvényében, hogy a FED meddig szórja  a pénzt a piacra.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 22:15

Teljsen igazad van, így, hogy mondod, több paneles ismerősöm didereg a családi házában. Éppen ma kérdezte meg a lányom osztálytársának az apukája, hogy nekem hogyan van beállítva  a talajfűtés, mert már most nincs melegük és még nincs is hideg. Most nyáron költöztek.
Erre egy másik anyuka.....nem bánom, de nálunk sincs olyan meleg, mint a panelben. :-)
Én mindig családi házban laktam, szokni kell és nem mindegy, milyen a beállítás.Ki kell ismerni, hogy egy gatyában üldögélhess a tévé előtt és ne menjen rá a gatyád is. :-)
Financial Forecasts kedd, 21:56
De látod, hogy nem vicc. Most arra gyúrnak, a P/E hol a legmagasabb, ha esetleg van profit. Ha nincs, az meg mindent visz. :-)
Financial Forecasts kedd, 21:53

Egy ilyen iskolázáson levetítettek egy filmet, ahol egy almafa volt. Odaengedték az ovisokat és figyelték, hogyan viselkedtek. Mivel úgy látták, hogy az almák elérhető magasságban vannak, szinte mindegyik próbálkozott, ugráltak, de egyik sem tudott egyet sem letépni. Majd az alsó ágakról leszedték az almákat és egy másik csoport volt odaengedve. Senki sem ugrált, hiszen egyértelmű volt, hogy nem érik el. Majd az egyik felmászott a fára a barátai segítségével és elkezdte lerázni és lenyomni az ágakat.
Mindenki vonja le a tanulságot.
Financial Forecasts kedd, 21:44

Nagyon hasonló képességű követői vannak. Sok lúd disznót győz. Mit várunk egy olyan nemzedéktől, akik a youtuberes videókon nőttek fel, influencerek diktálják a divatot, celebek mondják meg a tutit.
Nincs új a nap alatt, a gyerekek példaképe régebben a szülő volt, szépen szociálódva  a családban. Most a netről veszik a mintát,  a marketingesek kényük kedvük szerint irányítják őket.Nem kell félni a lázongástól, hiszen a fotelból nem lehet forradalmat csinálni. Szépen lehet manipulálni őket, sokszor bevonva profi pszichológusokat.
Én régebben voltam marketinges pszichológus előadásán. Nem hittem volna, mennyire manipulálható az ember. Még az illat is számít,  meg a megvilágítás. Az amerikai elnök válsztáson egész csoportok dolgoznak azon, hogy mit hogyan kell csinálni a közönség meggyőzéséért. Még az sem mindegy, milyen nyakkendője van, de a hely megválasztása is nagyon fontos.
Ez egy olyan tudomány, amin úgy múlik nagyon sok, hogy közben észrevétlenül teszik a dolgukat.
Financial Forecasts kedd, 21:25
Aminek van értéke, annak be van határolva az ára is, aminek viszont nincs, annak nincs mi behatárolja. Ott a fakatikák, meg a planB-k mondják meg, mennyit kell érte fizetni. Jóslataik alapján. :-)
Financial Forecasts kedd, 21:12

Fakatika egyetlen szerencséje, hogy annyira felhígult a spekulánsok és befektetők csoportja, hogy kell nekik egy vezér, aki megmondja a tutit. Ez addig működik, míg tudja manipulálni a tömeget. Majd ha fogytán lesz a pénz és sokan akarnának hozzáférni a nyereségükhöz, majd kapkodhatja  a fejét, mennyi követője marad.
Csak nehogy remegve bujdosson a feldühödött követői elől.
Financial Forecasts kedd, 21:04

Nem tudom mit vártál?  A bitcoinnak semmi más haszna nincs, csak mindenki azt várja, hogy felmenjen az ára. A coinpiac szét van manipulálva, kiválóan lehet pumpálni és nyakon önteni. Persze nem tudom ezt kik csinálják, mivel a coinszekta nem ad el. Mindenki csak porszívóz, ráadásul a bányászok sem adnak el. Már több száz olyan coinzaci van, ahol a coinodért, jó kamatra kapsz hitelt. Így nem kell eladni, elég zálogba adni.
Csak akkor tudnám, hogy miből jön össze a mostanában nagyon kicsi, napi 31 milliárdos forgalom.
A hírek az óriási érdeklődésről szólnak, de régebben volt 100 milliárd feletti forgalom is.
Az 1170 milliárdos market cap meg elég csalóka, mivel a bitcoin nagy részéért centeket fizettek, illetve centekért bányászták, így valóságban nem szippantott fel ennyi dollárt
Én azt gondolom, hogy ez a 30 milliárdos napi forgalomban is ugyanazok a coinok fordulnak meg többször, hasonlóan, mikor régebben a tether teljes mennyisége 9 szer megfordult egy nap alatt. Azóta már feltőkésítették és ezért minden nap csak a teljes mennyiség fordul meg.
Miért szállnak be a nagyok??? -mert látják, pénzt lehet vele keresni. Addig üsd a vasat, amíg meleg.
Financial Forecasts kedd, 20:11

Tegnap egy csokrot vettem, nem krizantém volt. A boltos előre elnézést kért, hogy majdnem duplájára ment fel a vágott virág. Megsúgta, hogy a lidl-ben veszi a csokrot, majd szétcsomagolja, így olcsóbb valamennyivel.
A temetőket járva láttam a sok művirágot, azok ára csak picit ment fel, ráadásul az ünnepek után jelentősen leakciózzák, így fel lehet tankolni jövőre.
Íme még egy bizonyíték az inflációra.
Financial Forecasts kedd, 17:13

Ez jobb mint a tulipánhagyma, mivel ez gyakorlatilag nem is létezik. A bitcoin  blokklánc azt tudja, hogy satoshi által fixált mennyiségű digitális jel lábnyomát tartja számon, úgy, hogy időközönként  a raktárból kienged egy bizonyos mennyiséget amikhez már lehet kapcsolni különböző címeket.
Ez nem romlik meg, mert nem is létezik. Ez a rendszer fogyaszt el egy közepes államnak elegendő áramot, még akkor is, ha egyetlen tranzakció sem fut rajta.
Ez olyan, mintha azért fűtenénk, mert a klíma túl hideget csinál.
Financial Forecasts kedd, 14:27

Azt ezek a jövő nyertesei nem látják, hogy a coinpiac a legjobban manipulált piac? Gyakorlatilag nincs semmi érték, csak az a hit, hogy valaki drágábban megveszi. A kriptocelebek meg minden csatornán ezt szajkózzák éjjel nappal, milliárdos jóslataikkal.
Abban is nyugodt lehetsz, hogy a cointőzsdék nem a két szép szemünkért működnek, ugyanúgy szedik ki az emberek pénzét, mint a többi tőzsdén. Csak az még szabályozva sincs, így teljesen legálisan manipulálnak.
A coin éppen az, ahol az árat a tőzsdei robotok állítják be, nagyrészt egymás között adják veszik a coint, néha altcoinokkal keverve, néha stabilcoinokkal.
Lehet, hogy ez lesz a jövő, de akkor még rosszabbra kell felkészülni, mint eddig volt. Egy egy bálna úgy fog játszadozni, ahogy akar.
Most Amerikában látják a bajt, amit a FED ámokfutása összehozott, ezért nagyon elengedték a  gyeplőt. Ha valami viszont megrogyik, rögtön számon fogják kérni a bűnösöket, kemény szabályozást hozva.
Financial Forecasts kedd, 09:54

https://www.portfolio.hu/befektetes/20211026/ezekbe-a-kriptovalutakba-fektet-elon-musk-507108
Kíváncsi lennék, az itt jelenlévő fórumozók melyik részvénybe fektetnének azért, mert vicces.
- mostanában ez az egyik tényező. Nem az P/E ratio.
Csak az  a fontos, hogy jót nevethessünk. :-)
Financial Forecasts kedd, 09:46

Akinek van coinja, az azt szeretné elhitetni, hogy a világ összes értéke a bitcoinban fog összpontosulni. Nem csak a bankrendszer.
Ez nem is lenne baj, ha az elosztása nem lenne ennyire kiegyenlítetlen. Mert ugye a tulajok töredéke rendelkezik a BTC nagy része felett.
 Ha valaki eddig ezzel keresett a legtöbbet, az még nem garancia arra, hogy ezután is így lesz. Sőt! A világtörténelem legnagyobb lufijának is tekinthetnénk.
A coinoknak a szárnyalása annak köszönhető, hogy olyan világban élünk, ahol az internet mindenkinek lehetővé teszi a tőzsdei és bármilyen spekulációt, befektetést. Ezért nagyon felhígult a piac és más tudomány híján, az emberek azt nézik, minek az ára indul felfele és már rakják is bele a pénzt. Ez öngerjesztő folyamat, amire még rásegítenek egyes csoportok. Így az érték és az ár köszönő viszonyban sincsenek. Aki hangosabban kiabál, az után megy a csorda.
Nagyon érdekes, hogy ez a fomo mennyire segíti a árakat jósoló celebeket, hiszen éppen a gyülekezet teljesíti be a jóslatot. A coinoknál még rásegít egy két bálna, a hit fenntartása érdekében. A saját tőzsdéiken úgy manipulálnak, ahogy akarnak, mivel nincs szabályozva. Miért ne adhatnák-vehetnék cégen belül a robotok, egymás között? A wall street farkasa is ezt csinálta.
Madoff kismiska volt ezek árnyékában. :-) Ráadásul mindenhova beférkőznek, van az a pénz, amivel a törvényhozókat is megveszik. Állítólag Biden kampányát is egy kointőzsde (is) támogatta, így egyre inkább tetszik nekik ez a mutatvány. Elfogultságról szó sem lehet, ez pusztán biznisz.
Financial Forecasts hétfő, 20:55

Azért valami már készülődik, mert egy héttel a megígért időpont előtt hozták meg a műanyag ablakokat.
A szerelő azt mondta, hogy többen visszamondták a megrendelést. Most azokat részesítik előnyben, akik előre mindent kifizetnek, mert már többször előfordult, hogy a beszerelés után nem fizették ki a maradékot. A raktáron pihen több legyártott ablak, amikben a 30% előleg benne pihen.
Októbertől 50% előleget kérnek és a kiszállítás előtt a teljes összeget.
Financial Forecasts hétfő, 20:27

A tesla közben úgy ment át az 1000-es szinten, mint kés a vajon. Az a hír hajtja az árfolyamot, hogy a csőd széléről visszarángatott hertz rendelt 100 ezer autót tőlük.  Ez a  hertz ennyire jól áll, hogy megengedheti magának? Vagy már megint az van, hogy a pénznyomda miatt teljesen mindegy, ki dögledezik?
Ez számomra megint érdekes, hogy erre robban az árfolyam, hiszen ezzel nem lesz nagyobb kapacitása a teslának és eddig is inkább az volt a bajuk, hogy nem tudták kielégíteni a keresletet. Ráadásul valahol azt írták, hogy az ekkora megrendelésnél elég nagy engedményt szoktak adni. Most a felrobbanó alapanyagok miatt ez nem biztos, hogy jó a teslának, hiszen eddig is alig tudtak egy kis profitot kipréselni a gyártósorokból.
Financial Forecasts hétfő, 09:47

Ha megnézed, a tőzsde is most ilyen. Szinte mindenki bosszankodhat, aki korábban eladott.
Régebben a kukorica ára eléggé változó volt, így sokszor azok jártak jól, akik korábban fixálták az árat.
A mezőgazdaság is nagyon átalakult, nem elég csak termelni tudni. A paraszt már sokkal inkább üzletember, mint földműves. Csak elég belegondolni, hogy mi minden kell egy sikeres gazdálkodónak. Elsősorban az internet, mivel már minden azon keresztül megy. A támogatások, kimutatások, kereskedés, újdonságok, adóbevallás, meteorológia, banki ügyintézés és még sorolhatnám. Tudom, nem kell programozónak lenni, de a támogatásokat nem csak egy gombnyomással lehet elintézni.
A modern gépeket  "laptop" nélkül már nem lehet javítani. Még az alkatrész cseréhez is már kód kell.
Mivel az árak is hullámoznak, így nem árt figyelni a történéseket, akár a tőzsdét is.
Ha így nézünk a mezőgazdaságra, akkor nem csodálkozom, hogy a paraszt már többet ül a számítógép előtt, mint a traktorban. Aki ehhez nem tud alkalmazkodni, az kimarad és lemarad.
Persze a kapitalizmusban mindenre van megoldás, amire igény van. Így nagyon sok cég kínál teljeskörű ügyintézést, elég nagy pénzt legombolva  a szolgáltatásokért.
Az integrátorok már mindent intéznek, a vetőmagtól a gázolajig. Van egy gazda ismerősöm, aki csak  a földjét tartotta meg, mindent bérmunkába csináltat, állítólag még jobban megéri, mintha arany áron venne új gépeket. Így a szolgáltató cég a legmodernebb technológiával dolgoznak, jobb hatásfokkal és minőséggel.
Egy jó minőségű  3 méteres vetőgép 60 ezer euró. Ehhez még kell traktor is. A szolgáltató 40 €/ha ért vet ezzel a vetőgéppel. Ebben már benne a gázolaj, bérköltség. Ha  a vetőmagot is ő hozza, ott 30%-kal olcsóbban adja azt, így már ott is nyer az ember. Ha mindent tőle rendelnek meg, 10-20%-os végső visszatérítést ad.Lehet fizetni a terménnyel is, ahol a legmagasabb aktuális árat fizeti.
Financial Forecasts hétfő, 08:23

Tegnap beszélgettem egy befektetési tanácsadóval, aki egy bankban dolgozik.
Szerinte ezt a hiányt és inflációt Kínának köszönhetjük. Állítólag így akarják tönkretenni a konkurenciát, a magas árakkal kiszivattyúzni a gazdaságokat. Egy kis összeesküvés elmélet is belefért, méghozzá , hogy ez tervszerűen működik. Először kiszolgáltak minket, így mi elkényelmesedtünk, most meg majd a jön a kiéheztetés.
Azt már tavaly is mondták, hogy Kína viszi az összes kukoricát, de ez nemcsak a bioetanol miatt, hanem giga sertéstelepeket építettek, így már nem kell nekik a mi sertésünk. Látni is az árakon, legalábbis a húsnál nem nagyon látszik az infláció. Ha jól tudom csányi vágóhídja is mélyen veszteséges, pedig egy kamionnyi támogatást kapott az államtól.
Hasonló a helyzet az oroszokkal, amíg adtunk nekik, vittek is mindent, de meg kellett őket büntetnünk a Krimért. Úgy büntettünk, hogy mi bűnhődünk. Szépen önellátóak lettek, már nem kell a miénk.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 18:34
Az egyik ismerősömmel történt, hogy 4 éve talált egy nyaralónak átalakítható szerszámtárolót, borospincével egy szőlővel betelepített telken. Későn döntött, így elvitték előle. Nem sokkal később újra meghirdette az új tulaj, csak már kétszeres árok. A figyelőlistáján volt, naponta rákeresett, hátha engednek az árból. Mikor eltűnt a hirdetés,  egy picit sajnálta, hogy nem jelentkezett rá. Két hónap múlva megint megjelent, de még magasabb áron és más telefonszám is volt. Többször elmenetek megnézni, hangolódtak, mégiscsak meg kellene venni. Akkor vették észre, hogy egy picit odébb szintén eladóvá vált egy nagyon hasonló ingatlan. Nem tétováztak, irány a bank, hitel és megvették. Azóta alakítgatják. A másik telken is már nekiálltak az átépítésnek, úgy látszik 4 kereskedő után megjelent a végső tulajdonos is.
Financial Forecasts szombat, 23:25

Most nézem a forma 1 időmérőjét. Oroszok anno újraaszfaltozták az egész pályát, az arabok fel is mosták. Amerikaiak meg vetekednek az M1 esünkkel. Pedig, ha jól tudom, a tulajdonjog már amerikai  kézben van, igazán kitehettek volna magukért.
Persze tudom, náluk a legnagyobb nyereség a fontos, minél kisebb befektetéssel a legnagyobb profit. A külsőségekkel nem szarakodnak.
Financial Forecasts szombat, 20:40

Nekem is van sok ismerősöm, akik megszenvedték a vírust, meg olyan emberek haltak meg, akikről soha nem gondoltam, hogy bajuk eshet. Amint lehetett, az egész családunk oltakozott, annak ellenére, hogy nem nagy bizalmam volt a sietősen összedobott vakcinákban.
Nem vagyok vírustagadó, de az óvintézkedésekre elköltött százmilliárdok töredéke ment jó helyre. A nagy része a csókosok és a vályúhoz közel lévők zsebét tömte degeszre.
Ezért írtam, hogy nagy  a  hasonlóság a zöld őrülettel, ahol nem a valós problémát kezelték, hanem a zsebüket tömik.
Már egyszer írtam róla, hogy a Mosoni Duna áradásakor egy kamionos ismerősöm egy hétig éjjel nappal úton volt, segítette a védekezést. Helyi lakos, tette ezt önzetlenül, magáért és az ismerőseiért. Később tudta meg, hogy nagyon sok kamionos ismerőse kért kompenzációt a védekezésért és kaptak is úgy, hogy a közelben sem jártak. Még a  tartálykocsis is, aki állítólag homokot hordott, de volt olyan is, aki 3 hétig Németországban volt, csak a hírekből tudta, hogy baj van.

friss hírek További hírek