szieszta

Regisztráció: 2019-11-14 14:04:05

Hozzászólások száma: 284

Utolsó hozzászólás: 2020-03-30 18:06


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

OTTone hétfő, 16:28
Gyorsan ki kell találni valamit, hogy még lehessen jó áron szabadulni ezektől. Mit mondtak? mikorra gyártják le a lélegeztető gépeket?  Ugye 500 darabról volt szó?!.
Mire elkészülnek, már ingyen fogják osztogatni.
https://24.hu/belfold/2020/03/30/koronavirus-lelegeztetogep-szajmaszk-magyarorszag-szijjarto-peter/
-vagy már ezek érkeztek meg?
OTTone hétfő, 16:14

Miért, mi igazolja ezt az értéknövekedést?
Az eszetlen emelkedés volt a furcsa és nem a zuhanás. Még így is túlértékeltek. Majd a gazdasági visszaesés ismét reálisan beárazza majd ezeket. Ez még csak ezután jön.
OTTone hétfő, 16:05
Nem ez a vicces, hanem az, hogy egy ilyen bejelentést ekkora rakétázás követ. Nem értem, többi kis cég miért nem követi őket. Micsoda rallyt lehetne generálni! Lehet a deltánál is ezt a hírt fogalmazzák, ott is van egy két tulaj, aki mindenre képes.
OTTone hétfő, 15:51

Az első lélegeztetők már el is készültek. :-)
https://www.emag.hu/matrac-pumpa-matrac-pumpa/pd/DK9VBQBBM/
ESTMÉDIA LUFI hétfő, 15:42

Most mivel magyarázzák ezt az emelkedést? Nem akarom visszaolvasni a híreket. Netán bejelentették, hogy ők is lélegeztető géppel fognak bizniszelni? Netán gyártani?
:-)  https://www.emag.hu/ketiranyu-elektromos-pumpa-szivargyujtos-sdc-644/pd/D0WRQ5BBM/ ; :-)
CoronaVirus hétfő, 09:42
Pontosan és ebből adódik, hogy az elhalálozás arány is alacsony. Ha csak azokat teszteljük, aki vért köp, ott meg magas a mortalitás.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 09:21
Most csak az a szerencse, hogy 6300 dollár x 1800 keletkezik, tehát naponta 11.340.000 dollárt varázsol elő ez az eszköz. De gondoljunk csak bele, hogyha a kriptojósok forgatókönyve vált volna be, az 1 milliós árfolyammal. 1800 millió dollár naponta. Nem beszélve a további több mint 5000 kriptóról, aminek a többsége hasonlóan csepeg ki a bányászgépekből.
CoronaVirus hétfő, 09:06

Ezek az adatok úgy jönnek ki, hogy aki sokat tesztel, ott több beteget találnak, de kevesebb a halott. Egyszerű statisztika.
Persze a lakosság fegyelmezettsége is nagyon fontos. Kínában már lassan mindent megnyitnak, de az emberek annyira félnek, hogy minden üres. Persze, hogy lecsökkent a fertőzések száma, ha nincs érintkezés. A saját kínjukon megtanulták, nem kell már rendelet.
Mi bátrak vagyunk, egészen addig, míg az ember hozzátartozója nem sorakozik a lélegeztető gépnél, várva, hogy az előzőt lekapcsolják. Főleg látva, hogy mögötte az ő gépére vár valaki.
Most éppen a büszke amerikaikon van a sor, egy kis alázat tanfolyamra.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 08:54

A bitcoin mennyisége véges, de ne feledjük, hogy egyenlőre minden nap 1800 darabot dobnak belőle piacra, így hasonló mutatvány van, mint a fed-nél, sőt még rosszabb, hiszen ha vészhelyzet van, ha virágzás ez folyamatosan működik. Igaz csökkenő a trend, csak az a kérdés, lesz -e miből megvenni a BTC-t, ha leáll a gazdaság. A hatalmas mennyiségű pénzt a központi bankok a gazdaság megmentésére nyomtatják, nem pedig egy áramzabáló rendszer fenntartására.
A BTC felhasználhatóságát 10 éve keresgetik, mire lenne jó, de úgy látszik, egyenlőre nem tud többet, mint már a régóta meglévő eszközök.
Ez olyan, mint mikor valaki feltalál egy gyógyszert, aztán keresnek hozzá betegséget. Lehet belőle a jövő kőolaja, ami állítólag csak úgy bugyogott fel a földből, tönkretéve a környéket, majd megtalálták, mire lehet használni.
Most ennek amúgy is divatja van, hogy a szemétből jól eladható dolgot kell gyártani, egyrészről megsemmisítik a szemetet, újrahasznosítják, másik oldalról meg keresnek egy talicska pénzt, általában támogatás formájában, mert a termék sokszor csak silány minőségű.
OTTone péntek, 19:02

Én nem voltam Kínában (sem), de egy barátom járt ott és gyártatott is. Neki először leesett az álla, mikor a legmodernebb gépek voltak beállítva. Ami nálunk még kísérleti tesztpéldány arany áron, ott tele volt a csarnok.
Hasonlóan, mint Ukrajnában, mikor megnéztek egy farmot. A kiállításon csodaként bemutatott technológia.... egy klimatizált, ledes megvilágítású, bekamerázott, kicsempézett istállóban. Az anyakocákat ultrahanggal vizsgáló robot, mennyi malacka bújik meg bennük.
OTTone péntek, 16:12
Ez pontosan így van!
Financial Forecasts péntek, 16:08
A TLRY a mélypontja után gyönyörűen rallyzik. Az egyik ismerősöm 3 dollárnál dobta a pakkják, amit egy hónapja vett.
OTTone péntek, 15:55
Múltkor éppen azt tárgyalták, hogy magában a lélegeztető gép semmit sem ér. Folyamatos orvosi felügyeletet kell biztosítani és még 5-6 féle diagnosztikai kütyü is kell hozzá. Ez lényegében egy ágy, 4-5 monitorral, sőt, ha jól tudom, még oxigén is kell hozzá, amit adagol. Csak nehogy késve érkezzen, mert másra nem igen használható. Az autó kerekét nem lehet vele felpumpálni. :-)
Financial Forecasts kedd, 08:50

Azt mondták, vegyek termőföldet, de hát szerintem ott is akkora buborék van, hogy annak is ki kell durrannia. Nagyon sok befektető hitelre vette a földjét és csakis az EU-s támogatásnak köszönhetően nem jutottak még csődbe. A mezőgazdaság már nem az élelmiszer ipar, nagyon sok terményt az energetika részére termelik. Ha csökken a bioetanol, biodízel meg a biogáz felhasználása, a terményárak is csökkennek, így a drágán, hitelre megvett föld is eladóvá válik, mert nem hozza vissza az árát.
Ausztriában állítólag 30 ezer euró 1 hektár föld, de már 5 éve senki nem vett, csak az építkezésekhez szükséges telkek forognak.
Financial Forecasts kedd, 08:30

Ha eddig bíráltuk a központi bankok öngyilkos mutatványát, akkor most még tettek rá egy lapáttal. Most lesz beadva a halálos adag morfium, amit eddig csak csepegtettek. Lehet a kapitalista társadalmi rendszer bukásának kezdetét látjuk. Visszajön a cserekereskedelem és a pénz jelentősége vissza lesz szorítva. A pénz a papír árát fogja érni, amire rányomtatták. Gyorsan megyek és minden papírpénzemet felváltom apró fémpénzre, így legalább az ócskavas árat megkapom érte. :-)
Itt már régen nem a piac szabályoz, hanem mesterségesen tartják lélegeztetőgépen a gazdaságot.
Csak azt nem tudom eldönteni, hogy mi lesz, infláció, vagy defláció. Mivel most úgy néz ki, hogy sok-sok pénz hiányzik a piacról, mindenki a pénzbe menekül. Ha úgy orvosolják, hogy "limit nélkül nyomtatnak" még, akkor infláció lesz, de ha a gazdaság összezuhan, a kereslet leállásával deflációnak kellene jönnie.
Valaki, aki ért hozzá kielemezhetné, mert a 2008-as hitelválságnál is a pénz hiányzott a piacról, amit hitelek formájában előre elköltöttek.
CoronaVirus 2020. 03. 23. 11:31
Már nekiálltak "hájpolni" a digitális aranyat (bitcoint), de valahogy nem sikerül az embereknek ezt bebeszélni.
Állampapír 2020. 03. 22. 20:21
#48
Aki készpénzben, vagy számlán tartotta forintjait, az hasonlóan ráfizetett, nem beszélve a részvényekről. Némelyik már a felét sem éri, sőt.
OPUS elemzesek 2020. 03. 21. 09:09

A tisztulást nem engedik meg, inkább az államkasszából segítik ki a bajban lévőket. Ezzel minden állampolgárt bevonnak, nyakunkba teszik a terhet, elvégre az állam mi vagyunk. A vészhelyzetre hivatkozva ezt meg is tudják magyarázni.
A csóró nemzet összedob a gazdagok megmentésére. Ez mindig is így volt. Aki nincs bajban, az meg így járt. Aki felelősen élt és nem adósodott el, most szívhatja a fogát. Megint a felelőtlen költekezők járnak jól.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek