szieszta

Regisztráció: 2019-11-14 14:04:05

Hozzászólások száma: 1 802

Utolsó hozzászólás: 2021-05-17 08:56


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-09-13 12:30-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts ma, 08:56
Nekem a garázskapum került 2x annyiba mint a terv volt, mert barnát kértem a fehér helyett. Ráadásul 6 hét várakozási idővel, mivel a szín extra opció. A fehér akciós volt. 
Financial Forecasts ma, 08:48
Vannak jó csoportok, de mivel nekik egy garázs csak pitiáner munka, így azt nem vállalják. A színt úgy húzták a garázsomra, hogy amikor hazafele jöttek, megálltak egy órára. Arany áron, de profi munkát végeztek. Az arany árat az órabérre értettem, mert 2 óra alatt 60 négyzetmétert csináltak meg és kifizettem 65 ezret. Ez 5 éve volt.
Financial Forecasts ma, 08:30
A Lakás/Ingatlan-ban leírtam a garázsom történetét
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 08:23
Négy éve építettem garázst. A feleségem volt osztálytársa volt az építésvezető. 
Először úgy volt, hogy már télen az autók a zárt helyen pihennek, de megcsúsztak, így csak februárban álltak neki. 
Végig "felügyeltem" a munkát. Az alap zsaluzása lényegében szemétből történt, egy autóval hoztak öreg szekrényeket, raklapokat, azok adták meg a formát. Én úgy tudom, hogy ennek a tetejét kell vízszintbe tenni, az lesz a magasság, de ezzel nem szórakoztak, belülre húztak egy piros vonalat, majd addig töltik.A betonozó brigád már más volt, nem tudtak a piros vonalról, így 10 cm-rel magasabb lett, de legalább erős.
Persze a betont egy más cég szállította, azoknak fizettem a többletköltséget. Aztán 4 hónapig kötött a beton, aztán meghozták a falazóanyagot. Aztán még 2 hónap, mire megérkeztek hozzá a kőművesek is, egy szombat reggelen. Gyerek korunkban a parkban fociztunk, ezek az örök segédmunkás kategória. A nagy barátság örömére megkínáltam őket egy kis hazaival, meg kértek hozzá sört. A szép az volt, mikor elkérték a betonkeverőmet, mert látták, hogy az van nekem. Délre már az első sor tégla  a helyén volt (szerintük ez volt a nagyja, a többit csak feldobálják. Egy hibát elkövettem, kint hagytam a pálinkát, meg a rekesz sört is. Rendesek voltak, mert betették az árnyékba és a sörből hagytak meg.
Két hét után már állt a fal is. Később vettem észre, hogy az egyik oldalnak jó kis hasa van, az építésvezető engem dorgált meg, hogy itattam őket, ne csodálkozzak. :-), 10 centi 8 méteren a garázsnál nem számít.
Mondtam az építésvezetőnek, hogy milyen emberei vannak, állítólag a normálisabbja a fővárosban dolgozik, már lassan szabadulnak, aztán majd azok jönnek. A garázstetőt én intéztem, aztán jött a térkövezés, a normálisabbjával. Nem csalódtam, nagyon hasonló kategória volt, mint az előzőek, de volt 1 ügyesebb, aki irányított, ő volt a gépkezelő (nem ivott). Két teherautó törött beton volt az alap, voltak benne még 40x40 cm es tömbök is, de fa és föld is. A nagyját kidobálták aztán jött a döngölés (fél óra 120 négyzetméter), aprókavics, elegyengetés és lerakás. Profi munka, csak 1 év után már előjöttek a hullámok, most meg már a hegyek. A szép az volt, mikot a felesleges törmeléknek a rakóval böktek egy gödröt és oda tüntették el. (ezt nem láttam, csak mikor a fű folyamatosan kiszáradt, megpróbáltam mélyebben megásni azt a részt. Persze garancia csak 1 hétig volt, a cég meg már nincs meg.
Az építésvezető azt mondta, mit vártál annyi pénzért.....pedig ő mondta, mennyit fizetek(mindig az elvégzett munka után), nem alkudoztam. :-)
Financial Forecasts ma, 07:15
Nálunk ez úgy működik, hogy van egy építő csoport, akikhez mindig valaki hozzácsapódik (legyen az szakács, tanár, TSZ-es állatgondozó....) akik építkezéseken a mindenes kategóriát töltik be. Aztán mikor valamelyik már kellő szinten elleste a szakmát, akkor az saját lábra áll és megalakítja saját brigádját. 
Ez így megy körbe körbe. 
A szomszédban a talajburkolást két srác csinálta (úszópadlót), csak az tűnt fel, hogy gagyi tescós szerszámokkla dolgoztak. Két pincérről volt szó, a covid miatt kényszerültek szakmát váltani, de ezzel sokkal többet keresnek, így eldőlt, mi lesz az új megélhetésük.
Financial Forecasts vasárnap, 21:57
Valami gond lehet a kriptopiacon, szépen zuhan minden. Nem gondolom, hogy musk kijelentése ekkora hatással lenne. A BTC is bekukkantott 45 k alá. Lehet csak lendületet vett a rakétázáshoz. :-)
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 21:40
Kicsi-ócsó.
Financial Forecasts vasárnap, 21:37

Azért, mert sejtelmesen twitterezik, nem lehet őt felelősségre vonni. Nem ígért semmit.
Majd szépen leáldozik neki a csillagja, mikor felszáll a lila köd.
Financial Forecasts vasárnap, 21:33

Ez nem csak a doge-ra jellemző, a többi kriptó is ennyire jól van elosztva. :-)
Ráadásul, amivel pumpálják ezt a piacot, elég labilis lábakon áll.
https://www.bitcoinbazis.hu/1-usdt-1-usd-legvar-es-hopium-szinte-zero-keszpenzfedezet/
-persze a coinerek állítják, hogy minden egyes tether mögött ott áll 1 dollár.
Financial Forecasts vasárnap, 09:32

Még egy utolsó gondolat, mert ez inkább a lakás/ingatlanba tartozna, hogy nálam a hungarocellt több helyen megszakították egy egy vízszintes csíkban és kőgyapotot raktak. Állítólag tűzvédelem, de  a házam csak 2 szintes. Lehet éppen ezzel zárták le az áramló levegő útját.
Ja és egy mérnök tervrajza szerint rakták, már 2002 ben 3D-ben megtervezve. :-)
Financial Forecasts vasárnap, 09:06

Pontosan, ez a pogácsás módszer, de már bizonyított. 2002 -ben volt a teljes felújítás. Míg sokan panaszkodnak, hogy penészesednek, nálunk nem volt ilyen . A megtakarításomat nem tudom számszerűsíteni, mivel a felújítás előtt nem méregettem a fogyasztást, de utána teljesen más felhasználással működtünk. Szülő lettünk, így a meleggel nem fukarkodtunk.
Most az ismerőseim szerint szuper a fogyasztásunk, pedig nem kabátban üldögélünk.
Azt meg kell mondani, hogy teljes felújítás volt, az alsó szinten a talajt is leszigeteltettük és oda padlófűtés került, de az emeleten ez nem volt kivitelezhető, mert annyit emelkedett volna a padló, hogy az ajtókat is feljebb kellett volna rakni. Tetőcsere is volt, 20 cm-es kőgyapottal szigetelve és persze nyílászázók, teljes fűtésrendszer. Mondhatnám, csak a falak maradtak.
Financial Forecasts szombat, 18:18

Szociban a töritanárunk azt mondta, hogy ha  a fejlődés így megy tovább, már csak 4 órát kell majd dolgozni, mivel a nagy teljesítményű gépek átveszik az emberek helyét. Aztán mi lett? Jöttek az óriás gépek, aztán az egyik traktorista húzta az egyik 12 órát, aztán a másik a másik 12-t. A gyárban meg 3 műszakban tolják.
Nemhogy kevesebb lett, hanem még több.
Financial Forecasts szombat, 18:11
De kik gyártják majd a robotokat? :-)
Financial Forecasts szombat, 17:47

Nálunk 4 ember ismerek, akik munkás kölcsönzéssel foglalkoznak. Az első egy focista volt, nagy haveri körrel, fél év alatt egy használt skodától eljutott egy vadiúj X7-ig. A legjobb barátja először csak besegített, aztán saját lábra állt, fél év múlva saját lakással büszkélkedett.
Már 2 busz hordja a fővárosba a munkásaikat, egy volt TSZ-es istállót alakítottak át szállóvá.
A munkásaik külföldiek, bírnak melózni, igaz több "hajcsár" ügyel rájuk
Financial Forecasts szombat, 17:35
Így ez más, akkor nemcsak tervezed, hanem már belevágtál. Ha valaki csak most gondolkodik, hogy pályázzon-e, akkor az idén még sokat fog fűteni. Milyen "vastag kabátot " terveztél? Múlt héten láttam 30cm-es hungarocellt. Állítólag 1,2 méteres téglafalnak felel meg. :-)
Financial Forecasts szombat, 17:27
A sok fiatal hülyére keresi magát a tőzsdén, meg a kriptókon. Ez a jövő. De ki termel majd, mert ha mindenki ebből él majd, nem lesz munkás.
Financial Forecasts szombat, 17:16
Ha az idén szeretnél szigeteltetni és még csak tervezed, akkor erről már lekéstél. A "szakértő" utcabelink, már csaj jövő márciusra vesz fel megrendeléseket, árajánlat nélkül. Azért nem mond árat, mert januártól 30%-al mentek fel az árak, mert ugye van rá támogatás.
Financial Forecasts szombat, 17:09

Mosonmagyaróvár környékére már Romániából és Ukrajnából hoznak be napszámosokat, a szezonban az összes szállás ezekkel van tele, még az egyetemi kolesz is. Sok jár az osztrákokhoz is, ahol eddig magyarok dolgoztak.
Az a baj, hogy már onnan is csak az aljanépe jön, teljesen megbízhatatlanok.
Financial Forecasts szombat, 16:58

Mikor szigetelték a házamat, az egyik szomszéd, aki szintén ezzel foglalkozik, számonkérte tőlük, hogy  a hungarocell lapokat miért nem kenik be teljesen ragasztóval, miért csak 5 gombócot raknak rá (sarkaira és közepére). jött a válasz: Ezt így kell, ezt a gyártó így adja meg.
Milyen gyártó?
Ezután elmagyarázták, hogy kell hagyni légréteget, hogy áramolhasson a levegő mögötte, alul felül meg hálóval zárták le a bogarak miatt.
A szomszéd 7 éve kente a táblákat, mint a vajaskenyeret. Állítólag ezért penészesednek a falak belülről., nálam viszont semmi gond.
Financial Forecasts szombat, 16:40

Ez pontosan így van, csak az baj, hogy  a kóklerek is többet keresnek a 2 diplomásnál, a jobbak meg még többet.
Az árat a kereslet-kínálat határozza meg. Én már nagyon sok olyan "szakmunkással" találkoztam, aki nem vett részt képzésen, csak úgy elleste a tudományt. Aztán úgy is néz ki.

friss hírek További hírek