Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Én is hasonlóan gondolom. Az időzítésről nincs fogalmam, de szerintem is az 4500-5000 körüli szintekre fog visszatérni az árfolyam. Valószínű, hogy ez a gyors felszúrás kb. 9000-ig az utolsó beültetés lehetett.
MBH Bank TA alapján: októberig folytatódhat a csorgás, ott egy leszúrás következhet be 5500-6000Ft közé. (szvsz 56xx) Onnan indulhat egy építkezés az árfolyamban. Jelenleg a vevői oldal üres, már egészen közeledik az 7000Ft a könyvben. Közkéz alig van, kb 6M darab, a papírok 98%-a a Zrt tulajdonában van. Itt még akár nagyobb mozgás is lehet, ami az árfolyamot inkább lefelé mozgathatja.
Szia. Először is az én véleményem egy vélemény a sok közül. Semmiképp se vedd készpénznek és hozz csak ez alapján döntést. . Viszont én igyekeztem valamivel alátámasztaani a véleményem. Amikor ilyen baromságokat olvasok mint lent nem birom megállni hogy ne írjak be. Mindenki a saját pénzével játszik és a saját felelősége kire halgat. . Attól mg hogy egy papír mennyit ér nem jelenti hogy az árfolyam nem szaladhat azon túl. Lásd még Opus anno. De aki ilyen túlhypeot vár tudnia kell hogy mekkora kockázatot vállal. Voltak ott is akik a csúcson vettek mert hát "Mészáros!" aztán 5000 felett vásároltak ( 8-adolás után ez kb 700-as szint ) és már rövid távon is beesett 30%-al és 4 év alatt folyamatosan esett még onnan is a negyedére de még most is 400 körül van. . Az MBH-nál persze nincs ekkora hype. De én biztos nem vennék 7-8000-es szinteken még úgy se hogy az MBH-nak van politikai háttere ithon és nincs orosz és ukrán kitettsége.
Jelenleg eredmenyessegben 8 szor jobb az OTP. Mindezt ugy hogy az MBHt erosen tolta az allam. Csakhat tele van kerdeses NER hitelekkel is. . A bank erteke kb 4-5000 forint kozott lenne realisan.
Hogy vezethettel te vallalatot es van kozgazdasz diplomad ha ugy hasonlitasz ossze 2 reszvenyt hogy mennyi az arfolyama. Akkor azt hiszed a MOL meg 8ad annyit er mint az OTP? A zwack meg 30%al tobb ? . Semmi kapitalizacio egy reszvenyre eso nyereseg osszevetes? . Az mbhnek van 310 millio reszvenye mig az OTP nek 280 millio darab. . Piaci kapitalizacio szerint az OTP 5100 MILLIARD 2300 milliard forint. . Az egy reszvenyre eso nyereseg OTP nel 3700 az MBHnal 570 forint. Az mbh 7600 forintnal 13 as P/E n forog azaz a vetelarat 13 ev alatt termelne ki. Az OTPnel ez jelenleg 5. . Nem hogy alulertekelt az MBH az otp hez kepest hanem meg alapbol is tulertekelt. Kb 7% hozammal arazzak mig az OTPnel ezen arfolyamon ez 23-24%.
Kedves Eisenburgprofesszor! Próbálgattam számolni, hogy "könyv szerint" kb. mennyi lehet az értéke ennek a rv-nek, de nem igazán sikerült. Szeretném megkérdezni, hogy a Te véleményed szerint - ha csak a nyers számokat nézzük - kb. mennyire tartanád most 1 részvény értékét? Köszönettel: László.
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban