Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Nem tudom, de azt igen - amit már írtam - , hogy jövőre jönnek az IPO
részvények, vagyis a banki részvények teljeskörűen jövőre kerülnek
bevezetésre a BÉT-re és lehet, hogy ez miatt akarják lenyomni az
árfolyamot. Furcsa mozgások vannak, mert semmi perc alatt úgy lett 13,
majd 11 %-os a közkézhányad, hogy arra - én személy szerint - nem tudtam
a BÉT forgalmából következtetni. De az is lehet, hogy valakik most
vesznek, aminek az is lehet az oka - feltételes módban - hogy egy felhúzással komolyabb árfolyamnyereségre tegyenek
szert. Úgy látom, hogy 6.900-on elég sokan zsákolnak. A forgalom ma magasabb, mint az előző napokban, hónapokban, és egy, meghatározott forgalom elérése azért is
kellhet - szerintem - a banknak, hogy Prémium kategóriába tudjon kerülni. Bármi lehet, de már volt az árfolyam alig 4k felett is. De mindezek csak találgatások. Majd
meglátjuk.
Vettem egy kisebb pakkot. Az ilyen elfeledett papírok tudják a meglepetést szállítani. A sok eladó a kiábrándultak számát jelzi csak. Pszichésen már megindult..... :)
Kösz, de szkeptikus vagyok, mivel még csak a volt takarékos, átváltott
részvények lehetnek kint a BÉT-en, és ott nem nagyon látok felhúzásra
irányuló jeleket, az eladói oldalon az első ötnél a könyvben kb. tízszer annyi eladó van, mint vevő.
Valaki tudja, hogy hogyan lett az 1,13 %-os közkézhányadból 13 %-os, ami jelenleg 11,87 %-os? Én ezt a tőzsdei kereskedésben nem látom, mert a napi pár-milliós forgalom ezt nem mutatja.
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban