vaczak

Regisztráció: 2020-03-14 20:46:04

Hozzászólások száma: 4 668

Utolsó hozzászólás: 2022-09-28 00:20


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

136 869
2022. 09. 17. 10:50

utolsó 20 hozzászólás

Vajon miért robbantották fel az amcsik a gázvezetékeket? szerda, 00:20
Megnéztem az imént valamit a youtube-on magyar IP címről, 10 perc alatt ötször indult el a "Brüsszel nyár végén szankciókat vezetett be a gázra" című hirdetés (ami persze nettó hazugság). Szóval a cui prodest és Occam borotvája alapján Rogán Antal és Balásy Gyula (vagy hogy a tökömbe hívják az állami kommunikációs nyertest) robbantotta fel a gázvezetéket. 
Vajon miért robbantotta fel gyurcsàny a gázvezetékeket? kedd, 23:33
#8
Gyurcsány ma a Partizán című műsorban volt vendég. 
A partizánok szoktak robbantani (főleg vonatokat, ok, de a gázvezeték, az vízalatti sín)
Véletlen???
Vajon miért robbantották fel az amcsik a gázvezetékeket? kedd, 23:26
#84
Már várom a "Vajon miért robbantotta fel Katar a gázvezetéket?" és a "Vajon miért robbantotta fel Norvégia a gázvezetéket?" topikokat
Vajon miért robbantották fel az amcsik a gázvezetékeket? kedd, 23:24
#81
Dehogy dobták ezzel kútba (ha az oroszok voltak). Nem arról van szó, hogy megsemmisült az NS, vége, nincs tovább. Eddig sem a németeken múlott az NS1 esetében a szállítás. Putyin alapvető módszere az európai szarkavarás és az elkényelmesedett, ijedős európai politikusok behülyítése. Jelzés lehet (ha az oroszok voltak) arra, hogy készek vagyunk erre az eszkalációra is, lécci higyjétek el, hogy nem blöffölünk másban sem. Az amerikaiak miért kockáztatnának ilyen akciót? Ha a minimális esélye is van, hogy kiderül, azzal szétvernék a NATO egységet és öngyilkos akció lenne a félidős kongresszusi választások előtt. Az oroszokat pedig nem tudnák még nagyobb szarba kavarni, arra ott vannak az oroszok maguk.
Vajon miért robbantották fel az amcsik a gázvezetékeket? kedd, 23:16
#75
Egyelőre minden csak feltételezés, hogy ki tette. Ugyanakkor a helyszín pont dán és svéd határvíz, szóval korántsem jogilag full NATO övezet. Amúgy az oroszok követtek el már WMD támadást is Salisburyben, eléggé full NATO területen. Inkább a GRU és FSZB módszertanba illik. Az amerikaiak minek kockáztatnák ezt?? Értem a vonzerejét a "contrarian" álláspontnak, de a gázfegyver alkalmazása eddig az orosz eszköztár része volt
Backtest és ami mögötte van kedd, 23:08
Kolléga, te vagy az, aki ezt a csengőt nyomod megállás nélkül. Belenéztem becsszóra a dolgok mélyére ásó topicodba is, de ott sem találtam meg az igazságot. És ki az a "mi", akik "tudunk"? Vagy ha irónia volt, akkor ok. De tartok tőle, hogy nem. 
Vajon miért robbantották fel az amcsik a gázvezetékeket? kedd, 23:01
#62
Leírtam már itt is: Putyinnak érdeke a gázárral játszani. Putyinnak érdeke az eszkalációval fenyegetni. Ebbe simán belefér ez is.  Putyinról többször bebizonyosodott, hogy egyrészt semmilyen gátlása nincs, másrészt nem mindig racionális a mi szemszögünkből, amit tesz. A németek már lélekben lemondtak a NS1-ről, korántsem igaz, hogy azzal "Európa tökét" szorongatta volna Putyin. De persze PLaci a mindenhez értő geopolitikai stratéga megfejtette ezt is rögtön. És te beszélsz személyeskedésről, miután "hugyos, szenilis Biden"-ről beszélsz, szintén unalomig cáfolt hülyeségek alapján. Kivételesen hagy személyeskedjek én is: sok mindenkivel vitáztam már itt a fórumon, sok rosszindulatú megjegyzsést láttam, de olyan szűziesen őszinte, vegytiszta ostobaságot és azzal gyönyörűen összefonódó arroganciát, mint a te posztjaidban, még nem igen találtam. Ha ezért moderálnak, C'est comme ca
Vajon miért robbantották fel az amcsik a gázvezetékeket? kedd, 22:53
#54
Az ukránok inkább csak drónokkal kisebb bombákat dobattak le az erőmű mellett célzottan, nem hülyék, hogy a saját országukat tegyék tönkre. Illetve valószínű próbáltak orosz ütegegeket eltalálni. De a helyzet az, hogy az oroszoknak eleve az általuk is számtalanszor vállalt nemzetközi kötelezettségek alapján semmi keresnivalójuk nem lehetett volna az erőműnél. Én azt látom, hogy sajnos számos, amúgy értelmes (és gyakran nem is kormányhű) portfolió kommentárs váltig kitart az oroszok kényszeres mosdatása mellett, ami a háború nyolcadik hónapjában és az oroszok által elkövetett számtalan, dokumentált attrocitást követően erkölcsileg igazolhatatlan. És jönnek ezek a gyönyörű topikcímek, mint ez is. 
Backtest és ami mögötte van kedd, 22:43
Nemrég még a nagy Oroszországtól vártad az "Európát kijózanító pofont" vagy mit, és nem úgy tűnt, hogy ellenedre lenne a dolog. 
De látom helyreállt a világ rendje, majd a mindent irányító, mindent leuraló amerikai humanoid háttérnagytőke félrerántja a kormányt. És persze eljutottatok az "oroszoknak nem is érdeke az Nord Stream kapcsán a zavarkeltés" című konteóig. (holott hónapok óta Putyin az, aki egyre kétségbeesetten próbál a gázfegyverrel élni)
Vagy esetleg putyin "Bizisten nem blöffölök" blöffje nem jön be. 
Vajon miért robbantották fel az amcsik a gázvezetékeket? kedd, 22:04
#49
Ja, Occam borotvája, azám. Nyilván az oroszok csak teljes jószándékból telepítettek nehézfegyverzetet az erőműbe és környékére. Nyilván az ukrán kézen lévő várost is az ukránok lőtték az erőműből fura módon. Mert ezek az ukránok annyira provokálják szegény oroszokat, hogy a saját országuk saját erőművét lövik, mert különben nem lehetne elhitetni a szponzorokkal, hogy az oroszok veszélyesek. Ja, hogy közben az oroszok hét hónapja a nukleáris eszkalációval próbálnak fenyegetni? Az csak véletlen. Hányszor kell még bebizonyosodnia, hogy a drága orosz vezetés nemhogy az ukrán, de a saját ágyútölteléknek használt állampolgárai életét sem veszi szarba se? Javíthahatlan vagy, tarts ki az utolsó töltényig Putyin mellett. 
Vajon miért robbantották fel az amcsik a gázvezetékeket? kedd, 21:43
#46
Csalódással látom, hogy némi szünet után újra az utolsó csepp konteóig  véded a kedvenc oroszaidat. Egy picit se zavarjon, hogy az atomerőmű kapcsán elég sok bizonyíték van arra, hogy bizony az oroszok hajmeresztő dolgokat műveltek Enerhodar kötnyékén (de te biztos azokat a szövegeiket is elhiszed, amin már a NAÜ ellenőrök is csak mosolyogtak, pl. a 180 fokban megforduló rakéta meséje). Ha valami számtalaszor kiderült már az elmúlt hetekben az pont az, hogy bizony, az oroszok hülyeségét és gátlástalanságát nem szabad alábecsülni. Putyin egész politikája már régóta az eszkalációra és az azzal való fenyegetésre épül, beleértve a gáz fegyverként való használatát. A "gázpisztolyt" pedig mostanában már kezdik kivenni a kezéből, éppenséggel érdekében állhat, hogy megpróbálja visszafordítani ezt a tendenciát, és felhangosítsa a zavarkeltéssel az európai "béketábort". A gázcsövek amúgy helyreállíthatóak, nincs vége ezzel egyik NS-nek sem. Milyen cuki, hogy rögtön elő lehetett húzni egy sztorit az amerikaiakról, mert nyilván az ő módszerük saját szövetségesek felségvizein a robbantgatás. 
EUR/HUF kedd, 18:01
Ebből nem fognak új frontot csinálni, kiadnak egy rövid közleményt, ha noszogatják őket, hogy nem ismerjük el (esetleg hozzátéve a szokásos szöveget, hogy tiszteletben tartjuk Ukrajna területi integritását) és folytatják a mantrát a gonosz brüsszeli szankciókról.  
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik kedd, 17:37
A Portfolio ezt a baromságot vajon honnan veszi? Miután ők is hírt adtak arról, ahogy fegyverrel kényszerítik a helyieket a szavazásra. Most próbálják megmagyarázni a teljesen átlátszóan hazug százalékokat?
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Az eredmény még nem végleges, de nem várható jelentős változás az arányokat illetően. A szavazáson csak a megszállt területeken élők és az onnan származó, Oroszországban élő emberek vesznek részt, akinek elsöprő többsége oroszpárti. A megszállt megyék ukrán, Kijev-lojalista lakossága szinte teljesen elmenekült a térségből.
EUR/HUF kedd, 15:46
Jórészt, de pl. az állami intézmények szintjén is szorul már a nadrágszíj (gyakorlatilag folyamatosan zajlik egy bújtatott létszámleépítés a minisztériumoknál is), persze mindez nem mehet a kommunikációs és egyéb hatalomtechnikai költések rovására. 
EUR/HUF kedd, 15:37
A megszorítások azért már keményen jelen vannak és attól tartok túlbecsülöd a magyar lakosság kognitív képességeit a bűn és bűnhődés területén
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 21. 10:02
Nyilván tudnak még több csapást mérni az ukrán infrastruktúrára, de az legfeljebb azt eredményezi majd, hogy cserébe az ukránok is több és messzebbre ható eszközt kapnak, illetve felgyorsítják a már beígért légvédelmi cuccok szállítását. Az ukrán morált nem fogja gyengíteni, a civil lakosság elleni terrorbombázás érdemi hatással (most itt az atomot hagyjuk) már a II. vh-ban sem volt. 
OTP új szakmai topik 2022. 09. 21. 09:57
Egész pontosan hányszor kell még, hogy leeresszen az orosz lufi? Eddig is érte támadás az orosznak tartott (Krím), vagy jogilag is az (Belgorod) területeket. Február óta kétnaponta lebegtetnek eszkalációt, nukleáris armageddont, zombitámadást és csirkefarhát-áremelkedést. Ez a mostani lépés a gyengeség jele és legalább annyi, ha nem több problémával fog járni az oroszok számára, mint az ukránoknak. A jelenlegi haderő logisztikáját és morálját sem tudják fenntartani. 
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 21. 09:50
Nem azért jelentették be a részleges mozgósítást, hogy jövő héten közöljék, hogy "bocs, mégis többre gondoltunk", ezt kell még kifuttatniuk (amúgy jó eséllyel csak a gödröt ássák maguk alatt mélyebbre). Stratégiai bombázás (főként rakétákkal) pedig már most is zajlik, ez egy tévhit, hogy ott áll lezsírozva valami nem nukleáris képesség, amit végtelen jószívűségükben nem vetettek be. 
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik 2022. 09. 20. 10:40
Tekintve, hogy már az alapfelvetéseid zöme is téves, vagy erős csúsztatáson alapul, honnan kezdjük? Én speciel örülök annak, ha egy, a saját politikai szövetségem, sőt leginkább a saját civilizációs és értékköröm ellen már évek óta de facto háborút viselő agresszor visszaszorul. 
MOLly tulajok topikja 2022. 09. 16. 09:19
Legjobb 5 vételi ajánlat
MennyiségÁr
7902.576
3.1002.574
5262.572
9.5252.570
2002.568
Legjobb 5 eladási ajánlat
MennyiségÁr
2.8862.580
1.0652.584
4.2752.586
4.3972.592
4422.594

friss hírek További hírek