Itt vannak a támogatások megítélése, többet ne várj egy ekkora méretű cégnél. Ezeket kell végigvinni. Miskolcra vonatkozóan már idei fűtési szezonra várható lesz az emelt EBITDA. Pest megyei fúrást etc. majd 2024/2025. Amint lesz érdemi, releváns információ közlik legalább a negyedéves termelési jelentésben.
Ezzel a régi hírrel mit akarsz üzenni? (Anno én tettem fel a topikba, mikor kijött a hír.) Jókora késéssel bírálták el a pályázatokat. Utána Bokorovics le is mondott. Azóta semmi. A kormány elviekben mindent támogat, úgy az orosz energiából való függetlenedést, mint a diákok külföldön tanulási programját. A Panny ezidáig még a nyertes projektekben történt elő te lépésben hallgat. A saját részvény vásárlások szerencsére tartják az árat - egyenlőre. Tehát langyos víz.
Attól tartok túl sokat vársz/remélsz a kormánytól. A Panny egy
tőzsdei cég, miért támogatná ? Jól prosperáló cég, a
tulajdonosokat jól ismerik Pannonplastos koruk óta. Nem
foglalkoztatnak túl sok embert, nyereségesen üzemelnek. Ja hogy a gáz
kiváltás? Kit érdekelt a háború kirobbanásáig. Gázzal
(energiával ) kereskedni a világ legkényelmesebb üzlete. Pár fős
cég, milliárdos profittal. Ezen épeszű nem változtat, hacsak nem
a stratégia alapvetően változik. Most helyzet van, de senki sem
mond le a kényelmesen megszerzett pozíciójáról.
Vakot fúrni pedig
milliárdos kockázat .
Szóval én nem
kárhoztatnám a kormányt. Sok a lobbista, eddig mindig a legkisebb
ellenállás felé mentek. Most viszont előbb
utóbb lépni kell, de az sem biztos, hogy a Panny felé (lehet ezért
is vonult vissza Bokor )
A geotermia az ország energia fogyasztásának max 1%-a. Ha ez két-háromszorosára növekedne akkor sem érne többet a miniszter beszámolójából a fél mondat helyett max egyet. Nekünk ez a fontos, neki az egészet kell nézni. Az elmúlt 3 hét árfolyama és forgalma igazolja , hogy rajtunk kívül- akik benne csücsülünk akár 13 éve - , bárkinek is fontos lenne a geotermia. A jobbnál jobb hírek ellenére is kerülik, mint a büdös bogarat.
És egyenlőre a geotermiáról is keveset beszélnek és még kevesebbet tesznek irányába. Az oroszokról semmiképpen nem akarnak lecuppanni - ezt még a vak is látja.
"ugyanakkor azt a sok vívmányt, amelyet a tőkepiacon megteremtettünk, nem
hoztuk át az energiapiacra. Ez egy súlyos politikai hiba volt. " Azért ez komoly kritika. Nekem szimpatikus az új miniszter, bízom benne, hogy pozitív lesz a tevékenysége. A Panny mellett számomra fontos kijelentése a napelemekkel kapcsolatban : az éves szaldó megszüntetése még nem véglegesen lezárt kérdés.
Fél mondatban említi a geotermiát, hogy emelik a kapacitást. Jó lenne konkrétumokat tudni, jónak néz ki most hozzáállás kormányzati részről, de jó lenne pontos részleteket tudni.
Nem, már egy ideje nem számol relatív értékeltséggel. De ott is emelkedés lenne. A végén eléggé váltogatták, melyik cégeket nézték, de átlagban olyan 10-10,5-ös EV/EBITDA mutatók jöttek ki, ha jól emlékszem (bár a legutóbbiban, amikor kiszámolták (március) 13,8) . Kalkuláltam 10-es EV/EBITDA értékkel, az elemzésben szereplő 2023-ra tervezett EBITDA-val és az ott tervezett adóssággal , illetve itt kicsit hasra ütve, a 2021-es év végi 1,2 milliárd kp-val számolva 1945 Ft jött ki (13,8 EV/EBITDA esetén 2700 körül). Ezek a számolgatások hasznosak, jól mutatják a cég fejlődésének állomásait, de ahogy user01 is rámutatott, ezek nagyon konzervatívan alálőtték a cég fejlődési ívét, és az új beruházások ezeket a számokat jelentősen át fogják írni (különösképpen Pécel).
Hát az is jó, hogy itt tartunk. Mindig üldözzük a célárat, de kezd befogható lenni. 60-45-30. Én már láttam itt sok mindent, de ezt befogjuk. Ha , akkor 15 a következő, de megyünk.
A Relatív árazás korábban figyelembe lett véve az
elemzésekben most számol ezzel? (Polaris Infrastructure, Ormat Technologies,
ARISE, ABO Invest, Northland Power, Enel, Falck) Illetve, a nettó adósságból illene levonni a pénzeszközöket.
Ez megtörtént?
Ejj a "konkurencia" meg az aranykor előtt adja fel? (vált profilt? Egészségügy?) Lehet fogorvosi centrum lesz... Ha a fúró még megvan https://forbes.hu/uzlet/mfb-invest-eu-fire/
Lehet,hogy most leminuszoltok,de én alàírnàm év végéig az előző célàrat(1670)de ne legyen igazam,2009-óta gyüjtögetem,most kezd beérni minden szempontból (brutàl energia àrak,"meleg" téli időjàràs...)pàr év múlva biztos 2k felett lesz az àrfolyam.
Ja, az tényleg gáz, ogy az OTP alapjai alig tartanak belőle. Erről már többször értekeztünk. Bezzeg a szennyező gyárakból álló Masterpast-t imádják. Mondjuk most megszívták a profit warninggal.
PANNERGY