“AZ IDEI VOLT HAZÁNKBAN AZ ELMÚLT 13 ÉV LEGHIDEGEBB NOVEMBERE, AMELY 1,9 CELSIUS-FOKKAL MARAD EL AZ 1991 ÉS 2020 KÖZÖTTI ÁTLAGTÓL.” A novemberi rekord hőértékesítés borítékolható. Árbevétel már nem biztos, tekintve, hogy az idéntől kevésbé értékesítésfüggő. A szabályozó részéről ez egy bad timing volt.
Köszi a bő választ! Valóban elképesztő marhaság, ezt gyakorlatilag minden komoly szakértő megerősítette, de ettől még a tény valóban az , hogy a messiás bácsi már több helyen meghírdette, mint gigantikus mezőgazdasági innovációt ha hatalmat kapna.
Tengermély tiszteletem! Mit mondjak? - Azon kívül, hogy nem Raskó György a legélesebb kés a mi Petink fiókjában! Egyébként épp tegnap néztem egy olyan fórumot, melyet Londonban rendeztek, kint élő magyaroknak. Kérdezhetett mindenki bármiről. Többen is kíváncsiak voltak, hogy amennyiben hatalomra jutna a Tisza, mi az elképzelésük az agráriummal. Magyar P. azt válaszolta, hogy az oligarcháknak odaadott hatalmas földterületeket próbálnák visszaszerezni a tartósbérleti szerződésekbe belenyúlnának, módosítanák, lerövidítenék azok idejét. Erre szerinte lesz jogi lehetőség. Olyanoknak adnák oda, akik valóban csoportosan gazdálkodnának rajtuk. A 20-30 hektáron egyénileg való gazdálkodás csak vergődés. Közösségbe kellene tömörülniük a gazdáknak. Említett még sok mindent, a szabolcsi almától, a szentesi paprikán át a feldolgozott mezőgazdasági termékekig, amelyek presztizsét helyre fogják állítani. Az importot soknak találja, Magyarország önellátásra képes. A földre visszakanyrodva valóban konkrétan mondta amit írtál, nevezetesen, hogy a zártkertek állam általi visszavásárlásában is gondolkodnak. Szerintem pont azokat a területeket (kisebb aranykorona értékű) adták el, parcellázták fel kb. 800m²-es telkekre amelyeken nem lehetett hatékonyan korszerű módszerekkel gazdálkodni. Nagyrészüket bekerítették a tulajok, fúrattak kutat, villany is van, építettek rá gazdasági épület, pince, présház, termény tároló stb. címszó alatt épületeket. Van amit hivatalosan kivontak mezőgazdasági termelésből van amit nem, de ezek nem olyan egybefüggően nagy területek amiket érdemes lenne visszavennie az államnak, aztán újra kínlódtatni az embereket rajta azzal, ami már egyszer nem működött. Szóval ez szerintem marhaság!
Jó estét! 1540-nel búcsúztatjuk a novembert. Nem rossz, de lehetne jobb is az ár! (Aki akart vehetett még a héten 1520 alatt is.) Hogy miért nem kezdik a saját részvény visszavásárlást arra csak teóriákat lehet írni. A másik topikban írnak is rá, de az egyik frontember teória író megmagyarázza, hogy a másik hozzászóló csupán teóriákat ír. Közben ő ugyanezt csinálja! Tény, hogy várjuk legyen már valami. Osztalékot nem adtak, majd vesznek saját részvényt! - Szeretném már látni!
Nem tudja valaki, hogy a közkézhányadon belül a fórumozók milyen súlyt képviselnek? (Szerintem fing súlyt. Tehát nem az lesz, amit a fórumozók szeretnének, hanem amit a cég vezetése akar.)
Természetesen közben az ingatlan biznisz, sportfogadás, valutaváltás, szellemi tőkebefektetés és még sokféle területen figyelem a történéseket! Javaslom Nektek is!
A Panny menedzsmentje már döntött arról, hogy mikor és milyen formában valósítja meg a közgyűlés felhatalmazása szerinti részvény vásárlást. Előfordulhat aukció és normál tőzsdei kereskedés során történő vásárlás. Bármelyik lesz is, az emeli a jelenlegi árat. - Szerintem!
Gratulálok! Jó érzés amikor mindenki ad valamit a közös sikerhez. Szurkolok, hogy a többi esemény is jöjjön! A Panny meg sima liba. Azzal csak az hibázik, aki most eladja.
PannErgy kilátásai kapcsán érdemes még megjegyezni, hogy az április végi közgyűlési határozat szerint a társaság 1,5 milliárd forint keretösszegben, legfeljebb 1997 forintos részvényenkénti árfolyamon sajátrészvény-visszavásárlási programot indított, amely 2025. április 17-ig bezárólag valósítható meg. A program keretében pedig még egyetlen visszavásárlás sem történt, így a program közeljövőbeni elindítása is komoly támaszt nyújthat az árfolyam számára.
Én ma csak a Sutton-Solihul g/g-tettem. (A hangulatomat erősen befolyásolta a KTM esése - kicsivel több pálinkát ittam és az asszonynak is elmondtam az őszintét. Nem szeretem azokat a sorozatokat nézni a TV-ben, amit ő!)
Gondolkodtam ma azon a 36xx db kiemelésén, de már igy is sok van s minuszos is..higittani meg lejjebb szoktam, de szerintem nem lesz rá szukség.Tetszik hogy mindig leirják hogy tartják a megcélzott eredményt.
PANNERGY