kozi723

Regisztráció: 2008-07-11 13:21:12

Hozzászólások száma: 2 718

Utolsó hozzászólás: 2020-10-20 19:10


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

29 614
2020. 10. 13. 16:58

utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts kedd, 19:10
EVFM-et tovabbra is tartod? Korrekcionak tekintem a mai esest, de 2,66 alatt beszakadhat akar 15-20%-ot is. Hetek ota kemeny dionak bizonyult a 2,9-3,0. 
Financial Forecasts kedd, 15:53
Gazprom sem viszi túlzásba ezzel a mai 1%-kal. Jól belenyúltál ebbe a gáz etf-be. Gondolom az idő erősen ellened dolgozik és nem tudod a végtelenségig tartani. 
Financial Forecasts kedd, 12:05
Hétvégén megnéztem Björn tesztjeit P7-ről. Ez egy rendkívül jók sikerült autónak tűnik. Mind hatótávban, mind árban veri az M3 performance-t. Amennyiben tényleg 30e euró az induló ára, akkor ezt venni fogják mint a cukrot, mert még a full verzió is kb. 10 euróval olcsóbb lesz az M3 performance 59.990 áránál. Nettó 73,8kWh az akkukapacitás, amiből 90-93-as átlagtempóval 492 km-t tudott Björn kiautózni (norvég időjárási körülmények mellett). Ez 10-12km-rel hosszabb mint M3 és ugyanezt a különbséget tudja 120-as autópálya tempónál is. Tulajdonképpen ezt csak gyártani kell tudni, legyen elég kapacitás, mert tényleg jó verdának tűnik. Természetesen a SUC a Tesla mellett szól, de az Ionity teljesítményben tudja ugyanezt (persze hazai pénztárcához az Ionity elég drága). 
Financial Forecasts kedd, 11:03
Ez nagyszerű hír! Tegnap nem jött elég mélyre, és nem módosítottam a megbízásomat ezért nem tudtam megvenni. Ahogy nézem ma már a premarket is 3% pluszban, szóval lehet hogy túlvártam. A rések továbbra is nyitva vannak 19,65-nél és 18,25-nél. Ott leszek mindkettőnél! Szerinted jön még lejjebb? A mai hír láttán nem biztos...
Financial Forecasts kedd, 10:02
Számomra nem egészen tiszta, hogy most mi történik, mert szerkezetileg ha a 16,90 volt az 5. pont, akkor onnan az ABC korrekció első szakasza teljesült eddig (12,0). Ugyanakkor ez a szint a 6,7->16,97 50%-es fiboja amit Te is írsz. Igazából így is kiadja az ABC-t, de elég aránytalan a chart.
https://www.tradingview.com/x/ZJUfLEf9
.
Ellenben ha csak (A)-n vagyunk túl, akkor a tegnapi emelkedés már a (B) hullámban zajlik és kb. 14,4-ig zakatolhat. Mondjuk ezt megtippelni is nehéz, mert képes ész nélkül megindulni és kilőni. Ha ez egy működőképes verzió, akkor a (C) vége a 2017 év végi csúcs környékén lehet, mert az már biztosan támaszként funkciónál. Viszont ha mindenféle nehzség nélkül esik tovább, akkor az ideálisnak vélt beszálló 9,15 környéke, azaz (3) pont csúcsa. (ami egyben az emelkedő trendet is kiadná).
https://www.tradingview.com/x/Cal29rsh/
.
De teljes mértékben csak találgatok, mellesleg pedig elliott szempontból is abszolút amatőr vagyok. Lehet hogy teljesen hibás a számozásom. LIACF-ben egyébként jelenleg jobb potenciált látok, mert míg abba simán látok akár rövid távon is 1,5 usd árfolyamot, ugyanez az emelkedés LAC-ban 20,9. Utóbbira kevesebb esélyt látok. DE lehet hogy teljes tévedésben vagyok!!
Financial Forecasts hétfő, 18:21
Ott veszem a kettes csomagot. 24-en allok most, mert elegge nagyokat ugrik. Hatha lenyulnak ertem. Egyebkent nalam is TA szempontbol a 24,4 kornyeke a jo beszallasi pont. Nem kapkodok, varok, mert lesz itt meg meglepetes szerintem sok mindenben.
Financial Forecasts hétfő, 16:33
Akár még jó is lehet. De kicsit fenékhalászat jellegű, eléggé fej vagy írás. Én a magam részéről nem veszek több olajos instrumentumot, bár a legkevésbé adj az én szavamra, mert a lebegő mínuszom nem éppen reprezentálja, hogy expert volnék a témában :D Az utolsó amit megvettem az Shell, illetve RIG-et tartom régóta. Hozzá már semmiképpen nem veszek semmit. 
.
XPEV szerintem betölti a rést 19,66-ig. Nem mondom, hogy még ma, de szerintem meglesz. Ha beindul a korrekció a piacon, akkor meglesz a 18,13 is.
.
HYLN-ből vettem egy játszós pakkot 25,50-en. Megnézzük mire megyek vele :)
Financial Forecasts hétfő, 14:43
Magára a meghajtás módjára gondoltam, amiről hetekkel ezelőtt értekeztetek. Nem kimondottan American Natural Gas (ANG)-ra gondoltam. :)
Financial Forecasts hétfő, 13:25
Hétvégén megnéztem és megtetszett HYLN. Az RNG-vel kapcsolatos korábbi írásaitok is meggyőzőek. Úgyhogy 3 lépcsőben kis csomagokkal megpróbálok beszállni. Elsőre 25,5-en másodikra 23,9-23,5 között, harmadikra 22,2 körül. Legutóbbira jó lenne, ha nem kerülne sor TA szempontjából. Sőt, 24 alá is csak gyors leszúrás (pl. a választás okozta csapkodás) idejére megy szerintem. Ha egy lövésem lenne, akkor az ideálisnak vélt beszálló (persze csak TA szempontjából) valahol 24,2-24,4 volna még ebben a hónapban. Ennek ellenére hosszú távú tartás esetére nem biztos, hogy érdemes megkockáztatni a kimaradást. Premarket alapján talán van értelme türelmesen kivárni a jobb beszállót. Meglátjuk.
.
https://www.tradingview.com/x/g3wM3h6g/
Financial Forecasts péntek, 17:18
HYLN viszont teszi a dolgat es jon lefele. Lehet hogy lesz szerencsenk 20-21 korul bevasarolni?! Kivarok turelmesek, lesz ez lejjebb is talan. Igen latom KC-t, eddig jo! 
Financial Forecasts péntek, 13:14
Nagyon szépen köszönöm!! Mindkettőt átnézem!
Financial Forecasts péntek, 12:30
Egyetertek. A chart alapjan tudom a stopot egy talan jonak velt szintre elhelyezni. Vagy akar a beszallasi pontot nagysagrendileg megtippelni. Ha a tobbseg ugyanazt a vonalat huzza be akkor jo esellyel ott jon meg a veteli ero. Az arfolyam pedig akkor emelkedik ha tobben szeretnenk venni egy velelmezhetoen jo arszinten. Ha a TA-t egyaltalan nem hasznaljuk, akkor szimplan a megerzesekre lehet hagyatkozni vagy egyszeruen piaci megbizassal kell vasarolni orrba szajba. Sot kicsit sarkitva a dolgot, ha a TA annyira jelentektelen volna, akkor nem is kene real time, hanem eleg lenne megnezni az m1-en az 552 teletextet es odacsorogni a brokinak. Szerintem a TA egy jo megerosites , ami termeszetesen nem allja meg onmagaban a helyet. LIACF peldanak maradva: ha csak a fundat vesszuk alapul es a chartot egyaltalan nem, akkor 1,20-on is vetelnek gondoljuk a mult heten, meg tegnap 0,88-on is. Mindossze annyi a kulonbseg, hogy ha a TA-t figyelmen kivul hagytam volna, akkor most 28% bukoban ulok. Ha mellerakom a TA-t akkor nem szallok be egy tamasznak sejtett szintnek korabban, es maris nem 30%-os minuszban tudok stopot elhelyezni, hanem sokkal kedvezobbet. Szoval a TA onmagaban szart se er, fundaval viszont jol kombinalva eredmenyes tud lenni. (szerintem)
Financial Forecasts péntek, 10:02
Financial Forecasts péntek, 10:02
Én egy kicsit feljebbre várom, de a második tagmondattal egyetértek. Nálam 2,0-2,2 sáv a várakozás. Ugyanakkor ha tovább tart ez az oldalazás hetekig 0,9-0,8 között, akkor kioldalaz ebből a szűkülő ékből és semmit nem ér amit berajzoltam /valószínűleg amúgy sem ér :D/. A rövid távú ellenállás szerintem 0,93-0,94 valamint 1,11-1,14. Ha ezt rövid időn belül átvinné, akkor meglesz a 2 usd. Egyéb esetben kuka és valószínűleg tényleg nincs nagyobb felpattanási potenciál benne. Ha elérnénk a 2 usd-t, akkor azt hiszem nagyot könnyítek magamon és realizálom a bukót. Ez van. 
Financial Forecasts csütörtök, 21:30
Egyébként épp tegnapelőtt este a menetrendszeri RIG zakó után gondolkodtam azon, hogy fogom és eladom a francba, kiválasztok a helyére 6-8-10 igazán ígéretes papírt és nem idegesítem magam tovább ezzel a fostalicskával. A soron következő hétvégét azzal fogom tölteni, hogy megpróbálok egy ilyen kosarat összeállítani és felmérem miként lehetne 180 fokos irányt váltani. A középpontba mindenképpen megújuló energiához szorosan kötődő valamint olyan jövő tech papírok kerülnének, amelyek kezdetleges fázisban vannak, jelenleg nincs ugyan profitteremtő képességük, de nagy kiugrási potenciállal bírnak. Többek között ezért figyelek nagyon, hogy milyen ötleteket osztasz meg. Messze sem kell menjek, hiszen ebbe a kosárba akár Hylion, akár ehhez a Kingsofthoz hasonló tech cég is beleillhet. Lehet, hogy előrébb leszek ha ezt a 3-5 évet nem RIG-ben várom ki. Úgyhogy 1 szó mint 100, köszönet a kutatómunkáért, amit megosztasz, figyelőre tettem ezt az instrumentumot is. 
Financial Forecasts csütörtök, 21:02
Szerintem megbocsátanánk , ha "csak" 8 év alatt lenne 10szerezés benne :) 
Financial Forecasts csütörtök, 20:03
Nekem ott lenne best buy, ha bebökne még egyszer 27 alá. Bár hozzá kell tennem, hogy most sincs túl rossz helyen és az említett szint is mindössze 8-10%. Mondom ezt úgy, hogy egyáltalán nem ismerem ezt a céget. (legalábbis remélem, hogy KC alatt Kingsoft Cloud-ra gondolsz és nem a kávé futures-re :)) Egyébként egészen tetszetős ez a chart, szép korrekciót nyomott le az IPO után. Lithiumos cuccokból kiindulva nem tudom mennyire érdemes szarozni 8-10%-on és kockáztatni, hogy nem megy el, ha fundásan tényleg jónak találod. 
.
https://www.tradingview.com/x/0XQ2FFNf/
Financial Forecasts csütörtök, 19:23
Kicsit meg varok aztan elkezdek feltankolni. 
.
Mas: WFC-re vadaszik valaki? 22,5-22,6 tamaszon acsingozik. Vagy tul nagy szarba kerultek a covid miatt? 
Financial Forecasts csütörtök, 15:59
Beálltam nyitás előtt LIACF-ben 0,85-re és 0,75-re is. 3 centtel mellélőttem elsőre :) kíváncsi vagyok becsorog-e addig. 1,06-on adtam múlt héten, remélem vissza tudom kaparászni 0,85-ről lefelé. 
Financial Forecasts csütörtök, 14:20
Pont most akartam bemásolni. :) Ez elég jó hír. Remélem ma legyűrjük a 3 usd-t. 

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek