KrisztinaI

Regisztráció: 2021-09-25 20:54:58

Hozzászólások száma: 4 030

Utolsó hozzászólás: 2022-09-25 22:43


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts vasárnap, 22:15
Még egy kérdésem lenne: az amerikai változatuk jobban működik, vagy az ugyanez a kategória? (Említetted, hogy a US ETF-eket jobban kedveled).
US változat pl:QID
Financial Forecasts vasárnap, 21:58
Köszi szépen. Rövid ideig szoktam tartani csak, nem éves időtávon, ahogy mutattad a példádban.
Financial Forecasts vasárnap, 21:55
Itt összefoglalják egy mondatban: "That's why as Goldman's Flood writes, "we are now officially primed for a nasty move higher at some point next week that will promptly be re-shorted."
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen vasárnap, 21:54
Nem az enyém, ennyire okos nem vagyok, csak meghallgattam, amit az aranykereskedők mondtak, hogy senki nem ad el, amióta ez megy, illetve a minap láttam ezt a megjegyzést, és egyetértek vele, mert ilyen 10y yield és DXY mellett esnie kellene.
https://www.linkedin.com/posts/stephanemonier_gold-geopolitical-fed-activity-6979063269613264896-ipur?utm_source=share&utm_medium=member_desktop
"Why #gold price is not higher?Gold price is supported by #geopolitical conditions, but is also capped by #Fed actions. As long as the rate increase is not clearly behind us, a sustained upward seems unlikely. By looking at this graph, #realrates alone would call for much lower gold price."
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen vasárnap, 21:19
Az arany-ról beszéltünk. Nagyságrendileg egyetértenék, de a háború támasztja.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen vasárnap, 21:14
Tudom, de most itt vagy, és rosszkedvű vagy megint. :-)
Röviden: 2020-ban a covid miatt tényleg nagyon sok pénzt osztottak ki, ami felpumpálta a tőzsdét.
Azóta háború is lett, az oroszok elzárták a gázt, Ukrajnában gondok vannak a búzaexporttal, szárazság van, olajhiány van (kitermelés nem nő, OPEC sem hajkurássza magát, hogy több legyen, az EU embargó, és minden egyéb), ez is tetézi az inflációt.
A FED és a jegybankok próbálják nyomni felfelé a kamatokat, hogy mérsékeljék a dolgot.
Ha nő a kamat, sem te, se a vállatok nem tudnak annyit shoppingolni, tehát szerintük az infláció így csökkenni fog...valószínűleg nem értük még el a tetejét.
A cégeknek egyre több kerül a munkaerő, az energia, és a hitel minden egyéb, a vállalati bevételek csökkennek, a tőzsde is esik, amit most látsz.
Az ennivaló valószínűleg még ennél is többe fog kerülni, meg lehet, hogy még minden más is, ami fontos, és szükséges vedd meg, de fölösleges dolgokat ne, legyen megtakarításod.
A világ vége akkor jön el igazán, ha az oroszok beváltják a fenyegetést, és tényleg elsütnek valami mini atombombát Ukrajnában, hogy véget vessenek az egésznek, akkor lehet, hogy tényleg lesz USD söprés meg minden. Ez a legrosszabb scenario, nem kell minden nap ezt dédelgetni, de érdemes ennivalót tartani otthon (ami azért is jó lehet ,mert mehet még feljebb az ára), egy kis kp-t is, ha van  nagyobb megtakarításod, akkor, mondanám, hogy egy kis befektetési aranyat is, nagyon picit. Ezzel mindent megtettél, és nyugodtan elmehetsz aludni, a többi a Jóisten kezében van. :-)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen vasárnap, 21:04
BTC 12.09.2022
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen vasárnap, 21:03
Köszi, a 4.5% -on egyetértünk, én a heti felhúzásra gondolok.
Azt mondtad, hogy tele van shorttal, a másik, amire gyanakszom, hogy a bankárok egyre több olyan felhívást osztanak meg, amiben nagyon óva intik az embereket a Treasury bond-ok longolásától, illetve mástól is hallottam már, hogy azt gondolja, hogy elértük a 10y yield tetejét, és ők újra elmondják, hogy nem. Ebből gondolom, hogy legalább ideiglenesen egy rövid pillanatra azt az illúziót fogják kelteni, hogy lehet a bond marketet longolni, vagyis a 10y yield lehet, hogy egy pillanatra vissza fog esni annyira, hogy jó csali legyen, de szerintem ehhez egy kicsit lehet, hogy magasabbra kell mennie NDX-nek...és hirtelen le, BTC-nél láttam ilyen mozgást korábban.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen vasárnap, 20:40
Köszi szépen. :-)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen vasárnap, 20:25
ui. Sok sikert és vigyázz magadra! :-)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen vasárnap, 20:00
ui. ha itt írsz nekem, szívesen átküldök néhány linket: portfoliouzenet@gmail.com  
Off vége. 
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen vasárnap, 19:50
ui. próbálj meg sportolni, hogy a stressz szinted  csökkenjen. A szakemberek szerint a jóga nyugtató hatással van az idegrendszerre. Én ennek a párosnak a hölgy tagjával szoktam jógázni, hátha szimpatikus ez a pasas, ha nem, biztosan találsz szimpatikusat a neten.
https://www.youtube.com/watch?v=ka9xQQ9o7H4
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen vasárnap, 19:38
Akkor miért vagy itt, ha azt érzed, hogy rossz hatással van rád?
Örülök, hogy dolgozol, keress még valamit, ha tudsz, legyen megtakarításod, legyen otthon egy kis extra ennivalód itt-ott, mondanám, hogy menj el pszicholgóushoz (ez nem olcsó), hogy tudj határokat szabni, és az itteni beszélgetésekből a hasznos dolgokat vedd ki, és ne azt, ami rossz hatással van rád.
Ha még Borsodban vagy, akkor tudok neked esetleg jó pszichológust javasolni, hogy ne az alkoholba menekülj, ha nem érzed jól magad.
Ingyenes megoldás: vannak nagyon jó egyszerű fizikai gyakorlatok, online elérhetőek, amik segítenek visszaszerezni a nyugalmi állapotodat, ha úgy érzed, hogy billensz. Még amerikai pszichológustól, kanadai terapeutától tanultam róluk.
Megírom, ha érdekel.
 
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen vasárnap, 19:26
Köszi, következő  nagyobb állomás mi lenne?
Azon gondolkozom, hogy 10y yield szép magasan van, innen nagyot eshet, hogy elhitesse az emberekkel, hogy lehet a bondokat longolni, és hogy elértük a max-ot anélkül, hogy trendforduló lenne.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen vasárnap, 19:18
Nem tudom, hogy akkor miről beszélgettetek, de akkor én is lemaradtam 1-2 dologról, mert már akkor esésről és válságról beszéltek a szakértők, csak azt nem mondták meg, hogy milyen időtávban.
Érdemes az időtávot figyelni.
Most van valamilyen befektetésed, vagy csak random bosszantásból kérdezed?
Háború van, infláció van, ez nem elég?
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen vasárnap, 18:48
A lényeg, hogy nem sokáig fog tartani a felkör..., vagyis ügyesnek kell lenni.
yooio-nak is jó tippje volt. - yooio, ha te is látod a tetejét, akkor szólj :-)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen vasárnap, 18:45
Humanoid, ha látod, hogy ez a jövő heti meddig mehet, szólj... 
Köszi szépen. :-)
Financial Forecasts vasárnap, 18:44

friss hírek További hírek