Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
v.tomi csütörtök, 23:11
Előzmény: #132653  MrSomm
Köszönöm a javaslatot, kipróbálom.
papafilip csütörtök, 22:08
Előzmény: #132674  stolz
BTC alapján holnap esés lesz. Sokszor egész jól előrejelzi a kockázatvállalási kedvet meg az irányt :D
magnezium
magnezium csütörtök, 21:21
Novo remélem jó lesz, mert a cannabis cégekbe valószínűleg jó beragadtam…😮‍💨
stolz
stolz csütörtök, 20:49
Előzmény: #132672  pomperj
Ember legyen a talpán aki ezt az egy sima egy fordított piacot lekereskedi...
komodoi csütörtök, 20:40
Előzmény: #132671  Boole
Paypal téma volt. De NVO-t köszi, most olyan medvecsapda építkezést látok benne a 390dkk áttörésére. Jól jönne egy EU engedéllyezés, de az q2, q3 előtt nam valószínű.
pomperj
pomperj csütörtök, 20:28
SPY daytrade
A mai csuccsal kesz lehet egy 5 subhullamos rally.
Egy kisebb visszahuzodas lehet a wave(2), abc formacio, es aztan a rally folytatodasa a valoszinu.
,
https://imgur.com/a/Mow62P2
komodoi csütörtök, 19:17
Előzmény: #132666  MrSomm
Kb 5 éve nem léptem be az paypal account-omba, egyszerűen már régóta kezdi meghaladni a világ. Első döfés az volt amikor eBay levállt róla és saját fizetési rendszert indított és aztán jöttek a többiek is saját megoldással. Ahogy én látom Trump óta kb. az eBay is haldoklik. 
Fortunee csütörtök, 19:08
Előzmény: #132661  pomperj
Sziasztok!'
Pomperj: a VALE-rol tudnal egy elemzest betenni, hogy meddig mehet? kezd begyorsulni, 16 kornyeken en korrekciora szamitanek, de nem tudom meddig mehet realisan hosszabb tavon.
TheSnake2020 csütörtök, 19:03
Előzmény: #132667  todi
Meglatjuk . 28 felett van esély . Legvaloszinubb, hogy bejarja a tavalyi gyászos fekete gyertyát.  Több nem nagyon van benne. Kell az osztalék emelés.  A többi nem érdekes. 
todi csütörtök, 18:38
A Pestel Intézet szerint a németországi lakáshiány 2024 végére rekordmagasságot ért el, országszerte 1,4 millió hiányzó lakást. A tanulmány szerint a következő években nem várható javulás, ahogy azt a Pestel vezető közgazdásza, Matthias Günther Berlinben kijelentette. A közeljövőben az intézet évente mindössze mintegy 200 000 új lakás építését prognosztizálja, ami nagyjából a becsült éves kereslet fele. Az elemzés szerint a lakáshiány a gazdaság fékjévé vált.
A FIATALOK ÉS AZ IDŐSEK EGYMÁST SZENVEDIK
„Korunk társadalmi kérdésének megoldása, ahogy a politikusok szeretik nevezni, az ország gazdasági fellendülésének is szükséges előfeltétele” – mondta Günther. A tanulmányt a Szövetség a Szociális Lakhatásért megbízásából készítették, amely a Német Bérlők Szövetségének, az IG Bau-nak (Építőmunkások Szakszervezete), a Kőműves- és Lakásépítő Társaságnak és más szervezeteknek a koalíciója. A tanulmány szerint a 25 év alatti fiatal generáció, az idősek és a fogyatékkal élők szenvednek leginkább ettől a fejleménytől korlátozott jövedelmük miatt.
„Most már a fiatalokat teljes mértékben a hátrányos helyzetű csoportok közé kell sorolnunk” – mondta Günther. Sok idősebb nagyvárosi lakos pedig nyugdíjba vonulás után már nem engedheti meg magának a bérlakását. „El kell költözniük, mert már nem tudják fizetni a lakhatást.” A közgazdász azt jósolta, hogy a probléma az elkövetkező években nem fog csökkenni, hanem inkább súlyosbodni.NYUGATON NAGYOBB A PROBLÉMA, MINT KELETENNem meglepő módon abszolút számokban a két legnagyobb és legnépesebb német tartomány áll a lista élén a lakáshiány tekintetében: Észak-Rajna-Vesztfáliában 2024 végén 376 000 lakás hiányzott, Bajorországban pedig 233 000. A Pestel Intézet becslése szerint 2030-ra a teljes igény akár 2,4 millió új lakásra is kiterjedhet.
Pestel szerint azonban a probléma általában véve nagyobb nyugaton, mint keleten: „A lakáskínálat tekintetében Kelet-Németország jelentősen jobb helyzetben van, mint a legtöbb nyugat-német tartomány” – mondta Günther. A kutató az új szövetségi tartományok erős önkormányzati és szövetkezeti lakásszektorát említette okként.
SZÖVETSÉG: A LAKÁSÉPÍTÉSNEK KELL LEGFONTOSABB PRIORITÁSSÁ VÁLNIA SZÖVETSÉGI ÉS TARTOMÁNYI SZINTENA Szociális Lakásszövetség szövetségi-állami paktumot szorgalmazott a lakásépítés, különösen a szociális lakások építésének bővítése terén.
Az államnak egyre nagyobb támogatást kell nyújtania a lakhatási költségekhez – mondta Melanie Weber-Moritz, a Német Bérlők Szövetségének elnöke. „Ez pedig a kényszerű áttelepítésekkel együtt egy olyan helyzetet teremtett számunkra, amelyet már nem tudunk tolerálni. (...) Az elkövetkező években legalább kétmillió szociális lakásra van szükségünk.”FŐ PROBLÉMA „NEM A MIGRÁCIÓ, HANEM A LAKÁSHIÁNY”Janina Bessenich, a Caritas Fogyatékosságügyi Szolgálatok és Pszichiátria szövetségi ügyvezető igazgatója kritizálta a lakosság egész csoportjait, akiket most kizárnak a lakhatásból és diszkriminálnak. „Valóban nem a migráció a társadalmunk fő problémája, hanem a lakáshiány.”
A számítások a statisztikai hivatalok adatain alapulnak. Míg Németországban a becslések szerint hétszámjegyű számú lakás áll üresen, a Pestel Intézet úgy véli, hogy ezek újbóli bérbeadása nem oldaná meg a lakhatási problémát, különösen nyugaton, mivel az üresen álló lakások aránya azokban a vidéki régiókban a legmagasabb, ahol a kereslet is alacsonyabb.
MrSomm csütörtök, 17:59
Előzmény: #132664  komodoi
En nem latom benne az erteket. Nem hasznalom, illetve nagyon eros a verseny ebben az online fizetesben. Bar nem astam bele magam, de emiatt el sem kezdem.
Boole csütörtök, 17:50
Előzmény: #132661  pomperj
NVO: az Eli Lilly (LLY.N) gyógyszeréről pedig a dokumentumok szerint a fogyókúrás tabletta megjelenési ideje 2026. április 10. Még ezen is heteket tolhatnak.
https://www.reuters.com/sustainability/boards-policy-regulation/us-fda-delays-two-drug-reviews-new-voucher-program-after-safety-efficacy-2026-01-15/
komodoi csütörtök, 17:40
Előzmény: #132663  blas
Még eső trendben van. Meg régen amilyen domináns volt most annyira szorul ki a piacról.
blas csütörtök, 17:29
Előzmény: #132662  MrSomm
Paypal vélemények? A portfolio-n itt hallottam pozitív scenariot is egy podcastban, akik kovetik, hogy latjak, erdemes most beszallni?
MrSomm csütörtök, 17:20
Ezt sikerul osszekaparnom es nagy nehezen ravenni az Excel-t, hogy chart legyen belole. 
A COMEX vs SHFE ezust ar van vonallal es a spread oszloppal. Ahogyan irtam korabban, en azt latom, hogy aprilis 3-an, oktober 17-en es december ota van nagyobb spread. Nekem ez elegge egyertelmu, hogy a kinai amerikai kereskedelmi harcok vezerlik az ezust arfolyamat es nem mas osszeeskuves elmelet. 
Es azt gondolom, hogy itt nincs egy esemeny (a kereskedelmi haboru lepeseit kiveve), vagy short squeeze, hanem folyamatos veteli ero van Shanghaiban, ami huzza fel az arakat. Ti mit gondoltok?

https://imgur.com/a/Fic0TUi
pomperj
pomperj csütörtök, 16:52
SPY daytrade
A bullos szamozas meg mindig mukodik,
most egy kis (4) lila visszahuzodasban lehet.
,
https://imgur.com/a/P5GcKMH
pomperj
pomperj csütörtök, 15:24
SPY daytrade
A futures eleh sokat emelkedett. Meg egy csucs 7000 fole kialakulni latszik
MrSomm csütörtök, 14:46
Előzmény: #132658  MrSomm
Lundin-nak kb 75% arez bevetele. Nme neztem mennyibe kerul most. Csak jutak eszembe :)
MrSomm csütörtök, 14:42
Előzmény: #132657  MrSomm
Jah es ott a Boliden, akiknek jb 50% jon rezbol. Az sem olcso mar.
MrSomm csütörtök, 14:33
Előzmény: #132654  MrSomm
Az FCX jelentesere nagyon kivancsi leszek. Bizom benne, hogy nem tudjak inditani a malaj banyat idoben es jol beverik, hogy be tudjak vasarolni. Ebben az esetbe a rez ara is elszall majd. Ez amolyan bull+ verzio nalam :)
MrSomm csütörtök, 14:29
Előzmény: #132637  Josti
En sokaig tervezem tartani, nincs celarom. Szerintem az egyik legnagyobb nyeretese lehet, ha rendesen osszeugrik Kina az ausztral cegekkel.
MrSomm csütörtök, 14:27
Előzmény: #132642  pomperj
A RIO megint vizsgalja a lehetoseget, hogy a Glencore-al egyesuljon
MrSomm csütörtök, 14:27
Előzmény: #132639  lngnl
Nekem COPJ van egy ideje. A nagyokat mindig is dragallottam. 
Copper Giant, Solaris es Lion Copper van. MIvel en mar egy ideje tartom oket, nem nezegettem mostanaban. Lehet mar elszaladt az aruk, nekem 30%+ ban vannak. Viszont azt gondolom, hogy a rezbol is tartosan hiany lesz. Legalabb olyan rallira szamitok, mint az ezustben. Foleg, ha egymasnak esnek USA-Kina megint. 
MrSomm csütörtök, 14:21
Előzmény: #132629  v.tomi
Nekem sokat segit, ha az AI-nak bepotyogom a vegen, hogy minden szamot nezzen at, amit talalt es probalja ellenorizni tobb forrasbol, szoljon, ha valamit nem talal csak egy helyen, vagy nagyobb elterest tapasztal.
MrSomm csütörtök, 14:18
Előzmény: #132558  Kapzsidözsi
Mint mindegyik hasonlo youtuber-t, nala is kello kritikussaggal kell kezelni amit mond. De sok jo tippet adott. Bar az elozo idosuakban eleg konnyu volt. Veletlenul talaltam az intejukat vele. Aztan amiket ajanlott megneztem es egesz jo aranyban 5-bol 2-t kabe meg is vettem. Foleg a developer-ekbensegitett sokatt az ajanlasa.
Konkret dolgok nem tudok mondani, honapokkal ezelott neztem videojat. Es eszembe jutott, hogy csinal vmi adatbazist, amit frissitget folyamatosan, amiben bene lehet az AISC.
Rray csütörtök, 13:52
Előzmény: #132649  Boole
Szuper, köszi
Barcel08 csütörtök, 12:30
Valaki esetleg ra tudna nezni technikai alapon az Energy Fuelsre (UUUU)?
Szepen ment az utobbi idoben, de nem tudom technikailag mennyi van meg benne. Elore is koszonom
Boole csütörtök, 12:11
Előzmény: #132645  Rray
NVO 57,25 USD (ez meg is volt az előkereskedésben), alatta 53-54 USD körül. Ez alá nem nagyon várnám.
https://www.tradingview.com/x/XgyS7Vnf/
Boole csütörtök, 12:07
Előzmény: #132633  pomperj
Az arizonai székhelyű Strive Compounding Pharmacy pert indított Eli Lilly (LLY) és a Novo Nordisk (NVO) ellen egy texasi szövetségi bíróságon, azzal vádolva, hogy a gyógyszeróriások összehangolták a verseny elfojtását azzal, hogy akadályozták hozzáférést a nagy sikerű GLP-1 fogyókúrás gyógyszereik összetett változataihoz.
A két vállalat elriasztotta "a szolgáltatókat, telemedicina platformokat és betegeket attól, hogy felírják és hozzáférjenek összetett GLP-1-ekhez" – egy sajtóközlemény szerint.
Lilly Zepboundot és Mounjarót (tirzepatidot) gyárt, míg Novo Wegovyt és Ozempicet (szemaglutid) készít.
"Ezegy harc minden beteg jogáért, hogy hozzáférjen az orvosuk által felírt gyógyszerekhez, áron, amit nem a monopólium diktál" – mondta Nate Hill, a Strive vezérigazgatója egy közleményben.
Strive érvelése az ügyben azon az elképzelésen alapul, hogy egyes betegeknek személyre szabott változatra van szükségük egy márkás gyógyszernek, valamint egy olyan törvényre, amely lehetővé teszi a vegyületeket a márkagyógyszerek gyártására, ha hiányt jelentenek. Ez utóbbi jelenleg egyik cég GLP-1-es gépére sem jellemző.
A Lilly korábban pert indított a Strive-et a GLP-1 gyógyszerek összetett változatainak gyártása miatt, de egy delaware szövetségi bíró 2025 októberében egy joghatósági kérdés miatt elutasította az ügyet.
A Novo korábban pert indított a vegyületeket GLP-1 terápiák miatt.
naneee
naneee csütörtök, 12:05
Sziasztok, Tsm/Tsmc jó jelentésre megugrott pre.ben. Mit tippeltek? Tiszavirág életű lesz vagy kitart a kraft 1/2 napot? Köszi
naneee
naneee csütörtök, 12:05
Sziasztok, Tsm/Tsmc jó jelentésre megugrott pre.ben. Mit tippeltek? Tiszavirág életű lesz vagy kitart a kraft 1/2 napot? Köszi
Rray csütörtök, 12:04
Előzmény: #132641  Boole

Szia, 
NVO meddig korrekciózhat?
Köszi
Rray
JackOne
JackOne csütörtök, 11:58
Előzmény: #132631  dani2600
Bányász alap, és/vagy ETF...külön külön a copper bánya nem nagyon  van v.mivel együtt kerül felszínre+csak bánya nekem túl nagy rizikó...
Matyi_atya
Matyi_atya csütörtök, 11:54
Előzmény: #132615  kajli_man
Én még szeptemberben eladtam nullában kb 7 hónap tartás után.
pomperj
pomperj csütörtök, 11:43
Előzmény: #132635  JohnRambo
 Copper
A legnagyobb rezbanyasz a FCX es SCCO, es RIO, 
mindegyik wave(iii of 3) hullamban emelkedik a weekly chartokon.
,
A Copper ara ATH-n  van, jol nez ki, bar innen egy (c) korrekcio indulhat.
.
https://imgur.com/a/1QkHlRE ;
Boole csütörtök, 11:39
Előzmény: #132633  pomperj
Az NVO ezt a 650 DKK, tehát kb. 101 USD-t szerinted meg is futja ebben a körben, ha beesik az USA piac?
Rray csütörtök, 10:08

Sziasztok, 
XPEV-et bővítettem pár napja, szerintem NIO is vehető már ezen a 4,5 USD-s szinten.
GPRO-ba beragadtam én is nem annyira nagy pakkal, jöhetne már a fordulat, mert kezd kényelmetlen lenni.
Gratulálok az NVO nyerőkhöz, sajna erről a körről lemaradtam... :(
OPEN-re János tudnál egy chartot csinálni, meddig jöhet le szerinted?   (nehéz lenne ekkora állománnyal a 6 USD alatti tartományt elviselnem)
Thx, 
Rray
lngnl csütörtök, 08:06
Előzmény: #132627  JackOne
Raneztem a COPX-re meg a SCCO-ra, sztem egy kicsit elkestetek a rezzel, vagy legalabbis lesz egy kisebb korrekcio. De en is feltettem figyelore. 
hellforceone csütörtök, 07:39
Ránéztem S&P volumenprofilra, nem annyira rózsás a kép. Napos charton a topon szép nagy volumen (disztribúció), hetesen nagy támasz 6k-nál van...
Josti csütörtök, 07:09
Előzmény: #132635  JohnRambo
Nekem most csak VALE van de az nem az a kifejezetten rézbányász cég. Most a bevételeinek csak 5-6%-át teszi ki. Viszont itt már a napokban szóba került a cég. Még anno 15-re raktam be eladásra de most elbizonytalanodtam. Hold vagy sell? Hogy látjátok?
hellforceone csütörtök, 07:06
Előzmény: #132632  pomperj
Nos, lehetséges, hogy valóban beverik, kezd egyre több tűz fellobbanni, amelyek bármelyike meggyújthatja a gyújtózsinórt... leginkább Powell és Grönland sorsa lehet a kiváltó, mindkettő nagyon súlyos hatású lehetne.
JohnRambo
JohnRambo csütörtök, 06:50
Előzmény: #132631  dani2600
Engem is érdekelne mit javasoltok réz ügyben vásárolni.
Moka_Brikka csütörtök, 06:42
Előzmény: #132632  pomperj
Szamomra ndx-ben a haromszog 4 hullam a valoszinubb, amig ~25000 felett marad az arfolyam. Kozel van az invalidalasi pont. 
pomperj
pomperj csütörtök, 06:29
Előzmény: #132628  magnezium
NVO
csak annyi kiszamithato, hogy a tablettanak nem lesz versenytarsa a Q1-ben,
es a mostani tempoval arra szamitok, hogy az 1000-->270 DK eses fibo50% reszet addig megcsinalja,
szval 650 kornyekeig.  Ennel sokkal jobbra egyelore nem lehet bizni.
LLY es sokan masok minden bevetnek, hogy ok is kihozzak a tabletttat. Es attol kezdve mas a helyzet.
pomperj
pomperj csütörtök, 06:12
1)SPY es NDX napos
SPYban meg egy ujabb csucs osszejohet. AZ NDX-ben mar kevesbe valoszinu.
.
https://imgur.com/a/3heI3Jr
.
https://imgur.com/a/eQrRBzT
.
2)DOW weekly
https://imgur.com/a/brcOZAQ
.
Summary: nagyon eros jelek vannak, hogy egeszen kozel van a TOP.
Amikor lefordul, az Advance/Decline= 1/10 (vagy meg kevesebb) lesz; praktikusan minden esik,
teljesen mindegy hogy a megelozo napokban mennyire volt bullos.
OVATOSSAG.
.
3)Bond
A long Bond futures nyar ota szuk savban billeg. Ki fog torni, es nem tudjuk biztosan, hogy merre.
De ha a Bond ara leesik, a kamatok felfele fognak menni.
.
https://imgur.com/a/oo7AYeW
dani2600 csütörtök, 04:55
Előzmény: #132627  JackOne
Réz tekintetében konnrétan mit érdemes vásárolni? Etf vagy bánya esetleg?  Köszönöm 
TozsdeMagus csütörtök, 02:13
Előzmény: #132629  v.tomi
Igazad van!
v.tomi csütörtök, 01:57
Előzmény: #132551  MrSomm
Amennyiben jutok valamire mindenféleképpen megosztom, de nekem ebbe már beletört  a bicskám párszor,  fals infókat pedig nem osztok meg. Azok a legkiszámíthatatlanabbak, melyeknek az afrikai kontinensen is vannak bányáik, ez lejött már régen.
magnezium
magnezium csütörtök, 00:30
Előzmény: #132609  pomperj
János, szerinted lesz új ath Novo-nal? 2-3 even belul? 
JackOne
JackOne szerda, 23:56
Előzmény: #132625  sahara
Akkor a réz lesz az idén az ezüst BTC-je-:)))
JackOne
JackOne szerda, 23:53
Előzmény: #132624  magnezium
D 200 ról pattan + 0,236 Fibo megtartotta...
sahara
sahara szerda, 22:21
Előzmény: #132616  MrSomm
🚨🇺🇸 𝐓𝐫𝐮𝐦𝐩 𝐒𝐢𝐠𝐧𝐬 𝐍𝐞𝐰 𝐄𝐱𝐞𝐜𝐮𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫
President Donald Trump signed an executive order aimed at bolstering U.S. control over critical supply chains, the White House said on Jan. 14.
Read more: 
https://www.theepochtimes.com/us/trump-signs-order-targeting-critical-mineral-supply-chain-5970949utm_source=truthsocial&utm_medium=Social&utm_campaign=ettruthsocial
magnezium
magnezium szerda, 21:49
Előzmény: #132623  JackOne
regen volt mar plusz 30-40-50%os nap :) 
JackOne
JackOne szerda, 21:45
Előzmény: #132622  magnezium
Bizakodjunk-:)
magnezium
magnezium szerda, 21:39
Tilray mocorog :) 
Feherlo szerda, 21:26
Előzmény: #132618  Fortunee
Megerintette a 200-napos mozgot es megijedt
Fortunee szerda, 21:10
Az olaj hirtelen beszakadt, nem tudom mi tortent.
Moka_Brikka szerda, 21:08
Előzmény: #132610  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Szerintem log skalan erdemesebb nezni. Ugy mas kepe van az egesznek. Ugy gondolom ha nagyon bullos akar lenne, akkor 1.1-1.2 kozott lenne a legjobb fordulni, ami log skalan mar megkozeliti a fib 0.5 szintet. 
-
Lehet az emlitett esemenyekig lecsorgas es az elott kezd majd ki alakitani egy lh-t?
-
Sajnos nekem ez eddig egy behalt bullish reversalnak tunik inkabb, ami egyben visszatesztelte az emelkedo atlos trendvonalat. 
-
https://imgur.com/a/314XSj2
MrSomm szerda, 21:06
A kritikus asvanyoknal ismet nagyobb mozgasok vannak. A 1ö feletti plusszok jelen pillanatban nalam.
CRML  +38%
SCDCF  +36%
ARSMF  +21%
UAMY  +15%
AREC  +10%
Sajnos az ELBM nem akar igazan megindulni. Hatha ma ejszaka meghuzzak a COB-t az ausztralok es az majd egy kis erot. A kobalt ara ment 7%-t az elmult egy honapban, YoY 131% plusszban van. meg kellene induljanak.
Az antimon meg sem mozdul, a wolfram es a rtika foldfemek meg eleg szepen emelkednek. A Nd 61%-ot ment YoY es mar magasabban van, mint szeptemberben a z elozo csucson volt. Johetnenek a hirek most mar. Mert en meg nem lattam olyan hirt ami valoban alatamasztotta volna az emelkedest. 
kajli_man
kajli_man szerda, 21:04
Előzmény: #132416  Matyi_atya
LMT milyen szépen erőre kapott! Úgy rémlik, hogy neked is van, együtt néztük az oldalazást egy ideig 😅
N0MAD szerda, 21:02
Előzmény: #132611  Boole
Nvo vezér elejtette hogy natybevásárlást tartanőnak 10-20-30-40b, nem számít.
Kis biok mennek, viking +16% ma.
Lsznekitt mozgások
pomperj
pomperj szerda, 21:01
Előzmény: #132610  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Szerintem mas a problema, mint amit sejtesz.
Most minden szoftware ceg esik, nagyon esik, minden kis-kozepes software cegnek egyre nagyobb
 problemaja van.
.
Az, hogy az osszes mai szoftware, amit igy-ugy sok even at megcsinaltak es beepitettek elektronikai
eszkozokbe, vagy csomagkent eladtak , azok a mai AI technologiaval igen hamar reprodukalhatok, 
ujra megcsinalhatok AI-vel toredek ido es koltseggel, 
es szinte minden szoftwave ceg oriasi versenyben talalja magat. Igen, kinaiakkal, indiaikkal is.
Az egesz Software-application szektor (NOW, CRM, INTU,  AdBE, ADSK, stb) zuhanasban van.
MrSomm szerda, 20:58
Előzmény: #132596  Moka_Brikka
Brutalis. Eppen most dolgozom egy kis elemzesen magamnak a Shanghai-Comex spreadrol 2025-re. Nekem ugy tunik, hogy aprilisban ugrott ki egy kicsit. Aztan meg oktoberben megint megugrott es decemberben bedurvult. Nem neztem most 2025 elott, de ugy tunik, hogy tvaaly ev elejen allandoan dragabb volt az ezust SHFE-n. Bar csak a mai arfolyamon szamolok, azt is hozza kell tegyem.
Egyre inkabb az a meggyozodesem, hogy az USA megszivatta Kinat valahogyan az ezusttel, Ha igy halad le fog allni a napelem gyartas. Trumpek amugy sem szeretik a megujulokat :) De gondolom a hatalmas magnes kereslet miatt vagtak le a szeleromuveket. 
Ha az excel engedelmeskedik es meltoztatik rendesen chartokat csinalni, es meg talalok is vmi ertelmeset, majd bedobom ide is. 
Boole szerda, 20:58
Előzmény: #132609  pomperj
Én  is napok óta figyelem a LAC és az NVO forgalmi adatait és én is azt látom, hogy ha elgyengülne a piac, akkor ezek talán erősebben tartanák magukat. NVO azért 57 USD-ig legalább visszaeshetett volna.  
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 szerda, 20:45
egy kis GPRO segitseget szeretnek kerni a szakerto kozonsegtol: berajzoltam minden bullos tamaszt
- trendvonalak
- haromszog
- beszukules (elmozdulas varhato)
- 61,8% fibo az alj es teteje kozott most erett be
- oras, napos, hetes indikatorok a melyben
- 16% short, kicsi a forgalom, lehetne rajtuk szoritani egyet
- egy honapon belul Q4 jelentes
- egy honapon belul birosagi dontes insta360 lopasi perben (varhatoan gpro javara)

de sajnos tovabbra se tudom mitol kene fordulnia pont most, pont a kovetkezo nehany napban. technikailag erett ra a helyzet, annyi szent:

https://invst.ly/1eocxw
pomperj
pomperj szerda, 20:45
Előzmény: #132607  Boole
Ma a BigTech es MAG7 esett latvanyosat,
jellemzoen 2-3% mertekben.
A masik nagy vesztes a bankrendszer,  BAC  WFC  C egyforman -4% korul.
Mintha hirtelen elment volna a rizikovallalasi kedv szinte mindenbol.
A pozitiv szektor az energia, ahol +2-3% emelkedes van.
.
NVO szerintem elegge fuggetlen lesz a piaci mozgasok iranyatol, csak csekely hatas lesz ra.
A koppenhagai zaras 379 DK,  es a 6.420 arfolyamnal  ez  59.0$,  es most ekorul ingadozik NY-ban.
pomperj
pomperj szerda, 20:26
Előzmény: #132606  pomperj
SPY daytrade
Lefele megvan az 5 subhullam,  kesznek nez ki a (C) hullam a 6863 szinten.
Most az a kerdes, hogy az indulo  recovery, nos,  vajon egy uj rally es uj ATH elso szakasza,
vagy csak egy felkorrekcio, es ujabb eses indul kb.  a  fibo62=6922  szinttol lefele? 
Ez talan holnap napkozben mar eldonti, hogy a 2 fo ALT. eset kozul melyik a valoszinubb.
Boole szerda, 19:24
Előzmény: #132606  pomperj
NVO szépen korrekciózott eddig.
pomperj
pomperj szerda, 18:44
Előzmény: #132605  pomperj
pomperj
pomperj szerda, 18:37
SPY daytrade
A mai eses 5 subhullamos, tehat impulziv.
Ez legjobb esetben ez egy (C) hullam, ami csak ugy jon ossze, ha az utolso (1-2) parost kiiktatjuk
a szerkezetbol.  Egyelore ideiglenesen.
Aztan majd meglatjuk, merre fejlodik. De persze, a BEAR alt, is ervenyes lehet, ha tovabb esik.
.
https://imgur.com/a/DT2KnUH
RangerHU szerda, 18:04
Előzmény: #132602  Boole
Talán?
Freszelés szerda, 17:55
Előzmény: #132602  Boole
https://uk.finance.yahoo.com/news/supreme-court-issues-no-ruling-161410385.html
The U.S. Supreme Court released three decisions on Wednesday but did not rule on the closely watched case regarding President Donald Trump’s global tariff policies.
Boole szerda, 17:42
Előzmény: #132601  magnezium
Nem olvastam, hogy mit akart csinálni. 18:00 körül talán jön a bírósági döntés a vámokról.
magnezium
magnezium szerda, 17:35
Előzmény: #132600  Boole
de nem ugy volt, hogy egy az egyben szet akarta osztani a lakossag kozott? 
Boole szerda, 17:30
Előzmény: #132599  magnezium
A kieső költségvetési bevételt valahonnan pótolni kell. Gondolom, hogy több kötvényt szórnak el, az árazás esik, a kamat nő, a tőzsde esik. Elvileg, de Trump idején ki tudja.????
magnezium
magnezium szerda, 17:28
Amennyiben ma jogellenesnek talaljak Trump vamintezkedeseit, akkor mik lehetnek az azonnali hatasai? 
stolz
stolz szerda, 16:43
Azért most bepróbálok egy kis sp shortot...
sahara
sahara szerda, 16:25
Előzmény: #132575  sahara
ELBM- első órás forgalom erős, ha bármi tervük van ezzel a papírral, most lehetne jelezni. Felépült eladói könyv, bele lehetne venni komolyabb mennyiségekkel, szépen irányba lehetne tenni. 
Az árfolyamot nyomasztják mozgók, de mára egész komoly mennyiséget gyűjthettek össze, itt az idő indulni! 
Moka_Brikka szerda, 16:00
"Shanghai silver prices soar to a record $105/oz, now trading at a massive +$13/oz premium to spot silver prices in the US. The physical silver shortage in China is intensifying."
https://x.com/KobeissiLetter/status/2011447695970587072?s=20
pomperj
pomperj szerda, 15:12
NDX es SPY futures   daytrade
.
https://imgur.com/a/kzmCpUi
.
Ha ez jo szamozas volna NDX-re, akkor ez mar a NEGYEDIK (i-ii) kesz hullampar.
Ha ez jo, akkor innen valami latvanyos, nagy rallynak kellene indulnia. Gyanus, nagyon gyanus.
.
Most indul az Earnings Season.
DE, a nagy bankok eddig nem  jot jelentettek, (foleg a Trumpi hitelkartya kamat 10%-ban maximalas)
es a bankok egyelore inkabb lefordulasban vannak, bar november ota kb. dupla annyit emelkedtek
mint SPY emelkedett.
.
https://imgur.com/a/7bstMuD
lngnl szerda, 15:04
GSI ugy nez ki kitor ma, sajnos tul koran vettem :(
Ma vettem egy MSTR lotto szelvenyt is, kivancsi voltam hogy van e leveraged MSTR etf, es persze hogy letezik, hihetetlen hogy egy ilyen cegnek csinalnak 3x leveraged etf et is :)
Arany is tovabb megy ugynez ki.
RangerHU szerda, 14:39
Ezek ám a USA ppi adatok…keresztbe áll a szemük…
pomperj szerda, 13:50
Törölt hozzászólás
Moka_Brikka szerda, 13:37
"Early strength Midterm year is typical. It can lure investors/traders into sense of false confidence. $SPX typically peaks early Q2 and before a protracted correction. Volatility $VIX rising w/SPX in early part of Midterm is signal of pullback/correction to come, on average."
https://x.com/SethCL/status/2011415621859176490?s=20
magnezium
magnezium szerda, 09:37
a kérdés költői, de vajon lesz újra 1000 felett a Novo Nordisk? (NOVO-B.CO dán tőzsde szerint)
pomperj
pomperj szerda, 08:39
1)SPY daily
A novemberi melypont, (iv) ota most mar 3 vagy 4 (i-ii) parost lehetett beszamozni, a BULL esetre.
Fokozodoan  bizalmatlan vagyok hogy valoban ez alakul. Mert ha igy van, akkor innen egy eros (iii of iii)
rallynak kellene indulnia de  eddig nyilvanvaloan nincs semmi jele.
A masik lehetoseg a mar tobbszor rajzolt Ending Diagonal, mint BEAR eset. 
.
Mindket alternativa kritikus ponthoz nagyon kozel van. Valamelyik gyozni fog. 
Egyiknek sem latom, miert lenne magasabb eselye. A het vegere kialakulhat a helyes valasz.
.
https://imgur.com/a/VfhzrU3
.
2)SPY daytrade
A bizonytalansag nem sokat csokkent a hetfoi chart ota, az alt. eset A-B-C korrekcios szerkezete
van  alakuloban. Ebben  a (C) szakasz egy kis ED formacionak nez ki, ami meg nincs egeszen kesz.
.
https://imgur.com/a/898DNBx
.
3)Olaj
A dec.16-i 55$ melypont ota impulzivan emelkedik. Meg nem tort ki, de eros lenduletbe jott, eselyes.
.
https://imgur.com/a/MpOhK7s
.
4)Azsia
A yen tovabbra is gyenge, USDJPY mar 159 fole benezett. Igy a piacoknak hatszele van tovabbra is.
KLSE 1700 fole, NIKKEI 54.000  fole,  BABA Hongkong-ban 169 fole kitort.
A lendulet alighanem eltart legalabb a het vegeig.
guantanamo
guantanamo kedd, 22:00
Előzmény: #132586  Padre47
Az egesz egy wxy lehet, de igazabol lenyegtelen.
kajli_man
kajli_man kedd, 21:56
Kezdődik a negyedéves jelentési időszak, a következő két hét izgalmas lesz.
Padre47 kedd, 21:35
https://www.tradingview.com/x/lCedG8Q3
Ez így hullámok szabályai alapján megfelelő és megtörténhet? Sajnos a hullámokkal nem vagyok képben. 5 még nyúlhat de hosszában 5 kb egynelő 1 a képen. 
komodoi kedd, 20:41
Előzmény: #132584  stolz
Ezt a pravda szokta írni, gazdaságuk ugyan jobban muzsikál, de sokkal nagyobb az államadósság és a lakosság is jobban el van adósodva, ami gyorsan visszaüthet, főleg egy EU blokk méretű kereskedelmi partnerrel hirtelen és azonnal leálló kereskedelmi kapcsolatok esetén. Aztán jön a többi folyomány Japán, AU, Dél-Korea meg a többi elvi szövetséges sem fogja őket többé megbízható partnernek tartani. A világgazdaság teljesen lefagy. 
stolz
stolz kedd, 20:27
Előzmény: #132583  komodoi
Nem tudom. Én az usa gazdasági adatokból azt látom, hogy a gazdaságuk köszöni szépen elég jól van. Ugyanez az EU-ról nem mondható el.
komodoi kedd, 20:23
Előzmény: #132582  stolz
Attól az usa gazdaság is kritikusan megreccsenne a hatalmas adósság súlya alatt, ez lenne az a bizonyos fekete hattyú. Meg aztán pár Epstein csontváz is kieshet a szekrényből. Tűzzel játszik, gondolkodó pentagon staff nem támogat egy nato tag elleni fellépést, csak az elvtelen szervilis senkik, de nem azok működtetik a gépezetet. 
stolz
stolz kedd, 20:17
Előzmény: #132565  terelemel
Én úgy látom, hogy Trump mindenképp erőteljesebb fellépésre készül. Nem lepődnék meg ha hamarosan amerikai hadihajók jelennének meg Grönland körül és azon sem, ha újra vámfenyegetésekkel állna elő az EU-val szemben.
komodoi kedd, 20:10
Előzmény: #132580  N0MAD
Mert az akkuk imádják a hideget bármilyen is a kémiájuk :D

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek