Paypal téma volt. De NVO-t köszi, most olyan medvecsapda építkezést látok benne a 390dkk áttörésére. Jól jönne egy EU engedéllyezés, de az q2, q3 előtt nam valószínű.
SPY daytrade A mai csuccsal kesz lehet egy 5 subhullamos rally. Egy kisebb visszahuzodas lehet a wave(2), abc formacio, es aztan a rally folytatodasa a valoszinu. , https://imgur.com/a/Mow62P2
Kb 5 éve nem léptem be az paypal account-omba, egyszerűen már régóta kezdi meghaladni a világ. Első döfés az volt amikor eBay levállt róla és saját fizetési rendszert indított és aztán jöttek a többiek is saját megoldással. Ahogy én látom Trump óta kb. az eBay is haldoklik.
Sziasztok!' Pomperj: a VALE-rol tudnal egy elemzest betenni, hogy meddig mehet? kezd begyorsulni, 16 kornyeken en korrekciora szamitanek, de nem tudom meddig mehet realisan hosszabb tavon.
Meglatjuk . 28 felett van esély . Legvaloszinubb, hogy bejarja a tavalyi gyászos fekete gyertyát. Több nem nagyon van benne. Kell az osztalék emelés. A többi nem érdekes.
A Pestel Intézet szerint a németországi lakáshiány 2024 végére rekordmagasságot ért el, országszerte 1,4 millió hiányzó lakást. A tanulmány szerint a következő években nem várható javulás, ahogy azt a Pestel vezető közgazdásza, Matthias Günther Berlinben kijelentette. A közeljövőben az intézet évente mindössze mintegy 200 000 új lakás építését prognosztizálja, ami nagyjából a becsült éves kereslet fele. Az elemzés szerint a lakáshiány a gazdaság fékjévé vált. A FIATALOK ÉS AZ IDŐSEK EGYMÁST SZENVEDIK „Korunk társadalmi kérdésének megoldása, ahogy a politikusok szeretik nevezni, az ország gazdasági fellendülésének is szükséges előfeltétele” – mondta Günther. A tanulmányt a Szövetség a Szociális Lakhatásért megbízásából készítették, amely a Német Bérlők Szövetségének, az IG Bau-nak (Építőmunkások Szakszervezete), a Kőműves- és Lakásépítő Társaságnak és más szervezeteknek a koalíciója. A tanulmány szerint a 25 év alatti fiatal generáció, az idősek és a fogyatékkal élők szenvednek leginkább ettől a fejleménytől korlátozott jövedelmük miatt. „Most már a fiatalokat teljes mértékben a hátrányos helyzetű csoportok közé kell sorolnunk” – mondta Günther. Sok idősebb nagyvárosi lakos pedig nyugdíjba vonulás után már nem engedheti meg magának a bérlakását. „El kell költözniük, mert már nem tudják fizetni a lakhatást.” A közgazdász azt jósolta, hogy a probléma az elkövetkező években nem fog csökkenni, hanem inkább súlyosbodni.NYUGATON NAGYOBB A PROBLÉMA, MINT KELETENNem meglepő módon abszolút számokban a két legnagyobb és legnépesebb német tartomány áll a lista élén a lakáshiány tekintetében: Észak-Rajna-Vesztfáliában 2024 végén 376 000 lakás hiányzott, Bajorországban pedig 233 000. A Pestel Intézet becslése szerint 2030-ra a teljes igény akár 2,4 millió új lakásra is kiterjedhet. Pestel szerint azonban a probléma általában véve nagyobb nyugaton, mint keleten: „A lakáskínálat tekintetében Kelet-Németország jelentősen jobb helyzetben van, mint a legtöbb nyugat-német tartomány” – mondta Günther. A kutató az új szövetségi tartományok erős önkormányzati és szövetkezeti lakásszektorát említette okként. SZÖVETSÉG: A LAKÁSÉPÍTÉSNEK KELL LEGFONTOSABB PRIORITÁSSÁ VÁLNIA SZÖVETSÉGI ÉS TARTOMÁNYI SZINTENA Szociális Lakásszövetség szövetségi-állami paktumot szorgalmazott a lakásépítés, különösen a szociális lakások építésének bővítése terén. Az államnak egyre nagyobb támogatást kell nyújtania a lakhatási költségekhez – mondta Melanie Weber-Moritz, a Német Bérlők Szövetségének elnöke. „Ez pedig a kényszerű áttelepítésekkel együtt egy olyan helyzetet teremtett számunkra, amelyet már nem tudunk tolerálni. (...) Az elkövetkező években legalább kétmillió szociális lakásra van szükségünk.”FŐ PROBLÉMA „NEM A MIGRÁCIÓ, HANEM A LAKÁSHIÁNY”Janina Bessenich, a Caritas Fogyatékosságügyi Szolgálatok és Pszichiátria szövetségi ügyvezető igazgatója kritizálta a lakosság egész csoportjait, akiket most kizárnak a lakhatásból és diszkriminálnak. „Valóban nem a migráció a társadalmunk fő problémája, hanem a lakáshiány.” A számítások a statisztikai hivatalok adatain alapulnak. Míg Németországban a becslések szerint hétszámjegyű számú lakás áll üresen, a Pestel Intézet úgy véli, hogy ezek újbóli bérbeadása nem oldaná meg a lakhatási problémát, különösen nyugaton, mivel az üresen álló lakások aránya azokban a vidéki régiókban a legmagasabb, ahol a kereslet is alacsonyabb.
En nem latom benne az erteket. Nem hasznalom, illetve nagyon eros a verseny ebben az online fizetesben. Bar nem astam bele magam, de emiatt el sem kezdem.
Ezt sikerul osszekaparnom es nagy nehezen ravenni az Excel-t, hogy chart legyen belole. A COMEX vs SHFE ezust ar van vonallal es a spread oszloppal. Ahogyan irtam korabban, en azt latom, hogy aprilis 3-an, oktober 17-en es december ota van nagyobb spread. Nekem ez elegge egyertelmu, hogy a kinai amerikai kereskedelmi harcok vezerlik az ezust arfolyamat es nem mas osszeeskuves elmelet. Es azt gondolom, hogy itt nincs egy esemeny (a kereskedelmi haboru lepeseit kiveve), vagy short squeeze, hanem folyamatos veteli ero van Shanghaiban, ami huzza fel az arakat. Ti mit gondoltok?
Az FCX jelentesere nagyon kivancsi leszek. Bizom benne, hogy nem tudjak inditani a malaj banyat idoben es jol beverik, hogy be tudjak vasarolni. Ebben az esetbe a rez ara is elszall majd. Ez amolyan bull+ verzio nalam :)
Nekem COPJ van egy ideje. A nagyokat mindig is dragallottam. Copper Giant, Solaris es Lion Copper van. MIvel en mar egy ideje tartom oket, nem nezegettem mostanaban. Lehet mar elszaladt az aruk, nekem 30%+ ban vannak. Viszont azt gondolom, hogy a rezbol is tartosan hiany lesz. Legalabb olyan rallira szamitok, mint az ezustben. Foleg, ha egymasnak esnek USA-Kina megint.
Nekem sokat segit, ha az AI-nak bepotyogom a vegen, hogy minden szamot nezzen at, amit talalt es probalja ellenorizni tobb forrasbol, szoljon, ha valamit nem talal csak egy helyen, vagy nagyobb elterest tapasztal.
Mint mindegyik hasonlo youtuber-t, nala is kello kritikussaggal kell kezelni amit mond. De sok jo tippet adott. Bar az elozo idosuakban eleg konnyu volt. Veletlenul talaltam az intejukat vele. Aztan amiket ajanlott megneztem es egesz jo aranyban 5-bol 2-t kabe meg is vettem. Foleg a developer-ekbensegitett sokatt az ajanlasa. Konkret dolgok nem tudok mondani, honapokkal ezelott neztem videojat. Es eszembe jutott, hogy csinal vmi adatbazist, amit frissitget folyamatosan, amiben bene lehet az AISC.
Valaki esetleg ra tudna nezni technikai alapon az Energy Fuelsre (UUUU)? Szepen ment az utobbi idoben, de nem tudom technikailag mennyi van meg benne. Elore is koszonom
Az arizonai székhelyű Strive Compounding Pharmacy pert indított Eli Lilly (LLY) és a Novo Nordisk (NVO) ellen egy texasi szövetségi bíróságon, azzal vádolva, hogy a gyógyszeróriások összehangolták a verseny elfojtását azzal, hogy akadályozták hozzáférést a nagy sikerű GLP-1 fogyókúrás gyógyszereik összetett változataihoz. A két vállalat elriasztotta "a szolgáltatókat, telemedicina platformokat és betegeket attól, hogy felírják és hozzáférjenek összetett GLP-1-ekhez" – egy sajtóközlemény szerint. Lilly Zepboundot és Mounjarót (tirzepatidot) gyárt, míg Novo Wegovyt és Ozempicet (szemaglutid) készít. "Ezegy harc minden beteg jogáért, hogy hozzáférjen az orvosuk által felírt gyógyszerekhez, áron, amit nem a monopólium diktál" – mondta Nate Hill, a Strive vezérigazgatója egy közleményben. Strive érvelése az ügyben azon az elképzelésen alapul, hogy egyes betegeknek személyre szabott változatra van szükségük egy márkás gyógyszernek, valamint egy olyan törvényre, amely lehetővé teszi a vegyületeket a márkagyógyszerek gyártására, ha hiányt jelentenek. Ez utóbbi jelenleg egyik cég GLP-1-es gépére sem jellemző. A Lilly korábban pert indított a Strive-et a GLP-1 gyógyszerek összetett változatainak gyártása miatt, de egy delaware szövetségi bíró 2025 októberében egy joghatósági kérdés miatt elutasította az ügyet. A Novo korábban pert indított a vegyületeket GLP-1 terápiák miatt.
Copper A legnagyobb rezbanyasz a FCX es SCCO, es RIO, mindegyik wave(iii of 3) hullamban emelkedik a weekly chartokon. , A Copper ara ATH-n van, jol nez ki, bar innen egy (c) korrekcio indulhat. . https://imgur.com/a/1QkHlRE
Sziasztok, XPEV-et bővítettem pár napja, szerintem NIO is vehető már ezen a 4,5 USD-s szinten. GPRO-ba beragadtam én is nem annyira nagy pakkal, jöhetne már a fordulat, mert kezd kényelmetlen lenni. Gratulálok az NVO nyerőkhöz, sajna erről a körről lemaradtam... :( OPEN-re János tudnál egy chartot csinálni, meddig jöhet le szerinted? (nehéz lenne ekkora állománnyal a 6 USD alatti tartományt elviselnem) Thx, Rray
Nekem most csak VALE van de az nem az a kifejezetten rézbányász cég. Most a bevételeinek csak 5-6%-át teszi ki. Viszont itt már a napokban szóba került a cég. Még anno 15-re raktam be eladásra de most elbizonytalanodtam. Hold vagy sell? Hogy látjátok?
Nos, lehetséges, hogy valóban beverik, kezd egyre több tűz fellobbanni, amelyek bármelyike meggyújthatja a gyújtózsinórt... leginkább Powell és Grönland sorsa lehet a kiváltó, mindkettő nagyon súlyos hatású lehetne.
NVO csak annyi kiszamithato, hogy a tablettanak nem lesz versenytarsa a Q1-ben, es a mostani tempoval arra szamitok, hogy az 1000-->270 DK eses fibo50% reszet addig megcsinalja, szval 650 kornyekeig. Ennel sokkal jobbra egyelore nem lehet bizni. LLY es sokan masok minden bevetnek, hogy ok is kihozzak a tabletttat. Es attol kezdve mas a helyzet.
1)SPY es NDX napos SPYban meg egy ujabb csucs osszejohet. AZ NDX-ben mar kevesbe valoszinu. . https://imgur.com/a/3heI3Jr . https://imgur.com/a/eQrRBzT . 2)DOW weekly https://imgur.com/a/brcOZAQ . Summary: nagyon eros jelek vannak, hogy egeszen kozel van a TOP. Amikor lefordul, az Advance/Decline= 1/10 (vagy meg kevesebb) lesz; praktikusan minden esik, teljesen mindegy hogy a megelozo napokban mennyire volt bullos. OVATOSSAG. . 3)Bond A long Bond futures nyar ota szuk savban billeg. Ki fog torni, es nem tudjuk biztosan, hogy merre. De ha a Bond ara leesik, a kamatok felfele fognak menni. . https://imgur.com/a/oo7AYeW
Amennyiben jutok valamire mindenféleképpen megosztom, de nekem ebbe már beletört a bicskám párszor, fals infókat pedig nem osztok meg. Azok a legkiszámíthatatlanabbak, melyeknek az afrikai kontinensen is vannak bányáik, ez lejött már régen.
Szerintem log skalan erdemesebb nezni. Ugy mas kepe van az egesznek. Ugy gondolom ha nagyon bullos akar lenne, akkor 1.1-1.2 kozott lenne a legjobb fordulni, ami log skalan mar megkozeliti a fib 0.5 szintet. - Lehet az emlitett esemenyekig lecsorgas es az elott kezd majd ki alakitani egy lh-t? - Sajnos nekem ez eddig egy behalt bullish reversalnak tunik inkabb, ami egyben visszatesztelte az emelkedo atlos trendvonalat. - https://imgur.com/a/314XSj2
A kritikus asvanyoknal ismet nagyobb mozgasok vannak. A 1ö feletti plusszok jelen pillanatban nalam. CRML +38% SCDCF +36% ARSMF +21% UAMY +15% AREC +10% Sajnos az ELBM nem akar igazan megindulni. Hatha ma ejszaka meghuzzak a COB-t az ausztralok es az majd egy kis erot. A kobalt ara ment 7%-t az elmult egy honapban, YoY 131% plusszban van. meg kellene induljanak. Az antimon meg sem mozdul, a wolfram es a rtika foldfemek meg eleg szepen emelkednek. A Nd 61%-ot ment YoY es mar magasabban van, mint szeptemberben a z elozo csucson volt. Johetnenek a hirek most mar. Mert en meg nem lattam olyan hirt ami valoban alatamasztotta volna az emelkedest.
Szerintem mas a problema, mint amit sejtesz. Most minden szoftware ceg esik, nagyon esik, minden kis-kozepes software cegnek egyre nagyobb problemaja van. . Az, hogy az osszes mai szoftware, amit igy-ugy sok even at megcsinaltak es beepitettek elektronikai eszkozokbe, vagy csomagkent eladtak , azok a mai AI technologiaval igen hamar reprodukalhatok, ujra megcsinalhatok AI-vel toredek ido es koltseggel, es szinte minden szoftwave ceg oriasi versenyben talalja magat. Igen, kinaiakkal, indiaikkal is. Az egesz Software-application szektor (NOW, CRM, INTU, AdBE, ADSK, stb) zuhanasban van.
Brutalis. Eppen most dolgozom egy kis elemzesen magamnak a Shanghai-Comex spreadrol 2025-re. Nekem ugy tunik, hogy aprilisban ugrott ki egy kicsit. Aztan meg oktoberben megint megugrott es decemberben bedurvult. Nem neztem most 2025 elott, de ugy tunik, hogy tvaaly ev elejen allandoan dragabb volt az ezust SHFE-n. Bar csak a mai arfolyamon szamolok, azt is hozza kell tegyem. Egyre inkabb az a meggyozodesem, hogy az USA megszivatta Kinat valahogyan az ezusttel, Ha igy halad le fog allni a napelem gyartas. Trumpek amugy sem szeretik a megujulokat :) De gondolom a hatalmas magnes kereslet miatt vagtak le a szeleromuveket. Ha az excel engedelmeskedik es meltoztatik rendesen chartokat csinalni, es meg talalok is vmi ertelmeset, majd bedobom ide is.
Én is napok óta figyelem a LAC és az NVO forgalmi adatait és én is azt látom, hogy ha elgyengülne a piac, akkor ezek talán erősebben tartanák magukat. NVO azért 57 USD-ig legalább visszaeshetett volna.
egy kis GPRO segitseget szeretnek kerni a szakerto kozonsegtol: berajzoltam minden bullos tamaszt - trendvonalak - haromszog - beszukules (elmozdulas varhato) - 61,8% fibo az alj es teteje kozott most erett be - oras, napos, hetes indikatorok a melyben - 16% short, kicsi a forgalom, lehetne rajtuk szoritani egyet - egy honapon belul Q4 jelentes - egy honapon belul birosagi dontes insta360 lopasi perben (varhatoan gpro javara)
de sajnos tovabbra se tudom mitol kene fordulnia pont most, pont a kovetkezo nehany napban. technikailag erett ra a helyzet, annyi szent:
Ma a BigTech es MAG7 esett latvanyosat, jellemzoen 2-3% mertekben. A masik nagy vesztes a bankrendszer, BAC WFC C egyforman -4% korul. Mintha hirtelen elment volna a rizikovallalasi kedv szinte mindenbol. A pozitiv szektor az energia, ahol +2-3% emelkedes van. . NVO szerintem elegge fuggetlen lesz a piaci mozgasok iranyatol, csak csekely hatas lesz ra. A koppenhagai zaras 379 DK, es a 6.420 arfolyamnal ez 59.0$, es most ekorul ingadozik NY-ban.
SPY daytrade Lefele megvan az 5 subhullam, kesznek nez ki a (C) hullam a 6863 szinten. Most az a kerdes, hogy az indulo recovery, nos, vajon egy uj rally es uj ATH elso szakasza, vagy csak egy felkorrekcio, es ujabb eses indul kb. a fibo62=6922 szinttol lefele? Ez talan holnap napkozben mar eldonti, hogy a 2 fo ALT. eset kozul melyik a valoszinubb.
SPY daytrade A mai eses 5 subhullamos, tehat impulziv. Ez legjobb esetben ez egy (C) hullam, ami csak ugy jon ossze, ha az utolso (1-2) parost kiiktatjuk a szerkezetbol. Egyelore ideiglenesen. Aztan majd meglatjuk, merre fejlodik. De persze, a BEAR alt, is ervenyes lehet, ha tovabb esik. . https://imgur.com/a/DT2KnUH
A kieső költségvetési bevételt valahonnan pótolni kell. Gondolom, hogy több kötvényt szórnak el, az árazás esik, a kamat nő, a tőzsde esik. Elvileg, de Trump idején ki tudja.????
ELBM- első órás forgalom erős, ha bármi tervük van ezzel a papírral, most lehetne jelezni. Felépült eladói könyv, bele lehetne venni komolyabb mennyiségekkel, szépen irányba lehetne tenni. Az árfolyamot nyomasztják mozgók, de mára egész komoly mennyiséget gyűjthettek össze, itt az idő indulni!
"Shanghai silver prices soar to a record $105/oz, now trading at a massive +$13/oz premium to spot silver prices in the US.
The physical silver shortage in China is intensifying." https://x.com/KobeissiLetter/status/2011447695970587072?s=20
NDX es SPY futures daytrade . https://imgur.com/a/kzmCpUi . Ha ez jo szamozas volna NDX-re, akkor ez mar a NEGYEDIK (i-ii) kesz hullampar. Ha ez jo, akkor innen valami latvanyos, nagy rallynak kellene indulnia. Gyanus, nagyon gyanus. . Most indul az Earnings Season. DE, a nagy bankok eddig nem jot jelentettek, (foleg a Trumpi hitelkartya kamat 10%-ban maximalas) es a bankok egyelore inkabb lefordulasban vannak, bar november ota kb. dupla annyit emelkedtek mint SPY emelkedett. . https://imgur.com/a/7bstMuD
GSI ugy nez ki kitor ma, sajnos tul koran vettem :( Ma vettem egy MSTR lotto szelvenyt is, kivancsi voltam hogy van e leveraged MSTR etf, es persze hogy letezik, hihetetlen hogy egy ilyen cegnek csinalnak 3x leveraged etf et is :) Arany is tovabb megy ugynez ki.
"Early strength Midterm year is typical. It can lure investors/traders into sense of false confidence. $SPX typically peaks early Q2 and before a protracted correction.
Volatility $VIX rising w/SPX in early part of Midterm is signal of pullback/correction to come, on average." https://x.com/SethCL/status/2011415621859176490?s=20
1)SPY daily A novemberi melypont, (iv) ota most mar 3 vagy 4 (i-ii) parost lehetett beszamozni, a BULL esetre. Fokozodoan bizalmatlan vagyok hogy valoban ez alakul. Mert ha igy van, akkor innen egy eros (iii of iii) rallynak kellene indulnia de eddig nyilvanvaloan nincs semmi jele. A masik lehetoseg a mar tobbszor rajzolt Ending Diagonal, mint BEAR eset. . Mindket alternativa kritikus ponthoz nagyon kozel van. Valamelyik gyozni fog. Egyiknek sem latom, miert lenne magasabb eselye. A het vegere kialakulhat a helyes valasz. . https://imgur.com/a/VfhzrU3 . 2)SPY daytrade A bizonytalansag nem sokat csokkent a hetfoi chart ota, az alt. eset A-B-C korrekcios szerkezete van alakuloban. Ebben a (C) szakasz egy kis ED formacionak nez ki, ami meg nincs egeszen kesz. . https://imgur.com/a/898DNBx . 3)Olaj A dec.16-i 55$ melypont ota impulzivan emelkedik. Meg nem tort ki, de eros lenduletbe jott, eselyes. . https://imgur.com/a/MpOhK7s . 4)Azsia A yen tovabbra is gyenge, USDJPY mar 159 fole benezett. Igy a piacoknak hatszele van tovabbra is. KLSE 1700 fole, NIKKEI 54.000 fole, BABA Hongkong-ban 169 fole kitort. A lendulet alighanem eltart legalabb a het vegeig.
https://www.tradingview.com/x/lCedG8Q3 Ez így hullámok szabályai alapján megfelelő és megtörténhet? Sajnos a hullámokkal nem vagyok képben. 5 még nyúlhat de hosszában 5 kb egynelő 1 a képen.
Ezt a pravda szokta írni, gazdaságuk ugyan jobban muzsikál, de sokkal nagyobb az államadósság és a lakosság is jobban el van adósodva, ami gyorsan visszaüthet, főleg egy EU blokk méretű kereskedelmi partnerrel hirtelen és azonnal leálló kereskedelmi kapcsolatok esetén. Aztán jön a többi folyomány Japán, AU, Dél-Korea meg a többi elvi szövetséges sem fogja őket többé megbízható partnernek tartani. A világgazdaság teljesen lefagy.
Attól az usa gazdaság is kritikusan megreccsenne a hatalmas adósság súlya alatt, ez lenne az a bizonyos fekete hattyú. Meg aztán pár Epstein csontváz is kieshet a szekrényből. Tűzzel játszik, gondolkodó pentagon staff nem támogat egy nato tag elleni fellépést, csak az elvtelen szervilis senkik, de nem azok működtetik a gépezetet.
Én úgy látom, hogy Trump mindenképp erőteljesebb fellépésre készül. Nem lepődnék meg ha hamarosan amerikai hadihajók jelennének meg Grönland körül és azon sem, ha újra vámfenyegetésekkel állna elő az EU-val szemben.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.