kajli_man

Regisztráció: 2020-05-22 08:37:43

Hozzászólások száma: 3 863

Utolsó hozzászólás: 2023-09-29 20:52


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts péntek, 20:52
Nem vagyok benne biztos, hogy többlet információd van a piac többi szereplőjéhez képest. Ha mindenki úgy gondolkodik, mint te, akkor nem biztos, hogy be fog jönni a terv. Nehéz túljárni a piac eszén.
Financial Forecasts csütörtök, 16:44
Financial Forecasts csütörtök, 13:53
Nem biztos, hogy lennék béta teszter azért azokon a repülőkön. Még az régi "nagyok" is hibáznak, pedig mögöttük azért van pár évtizednyi tapasztalat. Persze lehet, hogy a kínaiaknak sikerül a "first time right" megközelítés 😀
Financial Forecasts csütörtök, 11:34
De jó... Részben azért vittem át a 20k feletti részt KBC-ből IBKR-be, mert ott 100k a BEVA, erre most már ott is csak 20k lesz. Nem akarom elhinni, hogy akinek 100-200k EUR/USD tőzsdei vagyona van, annak 5-10 brókernél kell számlát nyitnia, hogy kimaxolja a BEVA-t...
Financial Forecasts szerda, 21:53
Azért 2.8 milliárd embernek betankolni nem lehet triviális. Viszont, ha így van és áron alul adják az oroszok, akkor meg a BRICS betűtésztában ők nem járnak túl jól. Hátha tud majd valaki válaszolni. Kíváncsi vagyok, hogy nem-e végül ott nyal vissza a fagyi, ahol nem számítunk rá.
Financial Forecasts szerda, 21:40
Egyébként a $100-as WTI nem vágja hamarabb oda a kínai meg indiai átlagembert, mint egy nyugat európait, vagy amerikait? A bérekből meg az egy főre jutó GDP alapján ez volna talán a logikus. Mert, ha igen, akkor majd meg lehet köszönni a BRICS-hez újonnan csatlakozó kitermelést vágó Szaudiaknak 😀
Financial Forecasts szerda, 20:07
Ne nézd a napi mozgást. Jön egy kis pánik, eldurran egy-két margin call, aztán mindent adnak. Ez is a hozadéka az ETF-eknek, hogy könnyebben szórnak "mindent".
Financial Forecasts szerda, 18:31
A FED meeting óta esnek az indexek 😀
Financial Forecasts szerda, 18:10
Jött egyébként ki valamilyen hír?
Financial Forecasts szerda, 08:00
Az általad linkelt oldalon bal oldalt fent van egy lenyíló lista, ott tudsz váltani a kettő között. Illetve efölött zöld háttérrel, fehér betűvel ott van a ticker. Accumulating: IB01, Distributing: IBTU. Ha ezen tickerek alapján keresel rá IBKR-ben, akkor meg fogod találni. Illetve úgy emlékszem, hogy látni is IBKR-en az instrumentum nevében is, hogy "Acc". Accumulating-nél (IB01) én úgy tudom, hogy csak árfolyamnyereség adó van, mivel nem fizet osztalékot, de nem vagyok adószakértő, szóval tévedhetek.
Financial Forecasts kedd, 09:22
Financial Forecasts hétfő, 19:09
Én úgy gondolom, hogy amíg EU tagok vagyunk, addig nem tudunk annyira elszakadni a tömegtől, mint akiket írsz. Aztán lehet, hogy ez csak hamis biztonságérzet.
Financial Forecasts hétfő, 18:25
Mi volt a probléma?
Financial Forecasts hétfő, 15:25
Hosszú kamatok is kúsznak fel
Financial Forecasts hétfő, 10:08
Én nem igazán hiszek az elemzőkben. Sokat tévednek, akik meg igazán jók, azok nem fogják ingyen osztogatni a tudást. Sőt, sokszor amikor valamit vételje ajánlanak, akkor ők már rég bevásároltak és a jó kiszálló miatt harsogják tele a médiát egy-egy tuti tippel. Nem érdekük, hogy te ingyen jó teljesítményt érj el.
Financial Forecasts hétfő, 09:34
Leszek egy gondolat erejéig "alusisakos". A főbb amerikai indexek korrekcióban vannak pár hete (talán egy hónapja is), viszont senki sem fogad crashre, mindenki betudja annak, hogy oké, ez egy szezonálisan gyengébb időszak. Na de mi van, ha pont ez lesz a megfelelő alkalom kicsit megbolygatni a dolgot? Október közepe és november eleje között valamikor valószínűleg lesz egy emelkedés a túladottság miatt, amit a legtöbben megvesznek (buy the dip), majd ezután jönne a tökéletes alkalom esni egy nagyot, amikor "mindenki" longban ül. Napos SPY és QQQ charton indokolt hamarosan egy visszapattanás, viszont ha hetesen nézem őket, akkor bőven van tér még lefele, ott a momentum gyengülés még csak az elején tart. Vélemények? Vagy nagyon konteó szagú? 😀
Financial Forecasts vasárnap, 21:41
https://realinvestmentadvice.com/newsletter/
Puha landolás és FED GDP előrejelzés témakörben éppen aktuális olvasnivaló.
Financial Forecasts vasárnap, 21:40
"Ezért nyugodtan kijelenthetjük, hogy a legrosszabb, amit tapasztalhatunk, egy 2024-ben várhatóan egy puha landolás lesz."
Én ilyet nem mernék kijelenteni. Az előző grafikon, amit kérdeztél (#97965) az a WTI-re vonatkozott.

friss hírek További hírek