kajli_man

Regisztráció: 2020-05-22 08:37:43

Hozzászólások száma: 1 484

Utolsó hozzászólás: 2022-06-28 08:02


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen ma, 08:02
Még egy gondolat. Valószínűleg nem tetszik az ESG irány az oroszoknak. Azt ők is látják, hogy a mostani EU-s balfaszkodásból nem lesz semmi 2030 vagy 2035-re, szóval van még idejük. Viszont kb. 2 generációs időszakra nézve (kb. 30-40 év) már bőven veszíthet az ország a világgazdaságban elfoglalt relevanciájából, ha tényleg kevesebb olajra és gázra lesz szükség. Mivel az Oroszország gazdasága eléggé erre van felfűzve, ha nem találnak ki valamit addig, akkor ott viszont visszatérhet a mélyszegénység. Szerintem most ilyen távon levő sakkjátszma folyik.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen ma, 07:55
"Ez az ukran-orosz haboru, is az eroforrasok feletti ellenőrzés miatt, van." 
 
Örülök, hogy leírtad. Múltkor küldtem videót véleményezésre, nem tudom volt-e időd megnézni, de az is erre volt kihegyezve. A mese, amit Putin otthon szónokol a nácitlanításról meg felszabadításról az meg kb. olyan mellékhatás, mint hogy a CSOK és babaváró a családok segítéséről szól, nem pedig a NER-es építési vállalkozók zsebeinek teletöméséről. Hangzatos melléktermék, amit el lehet adni az ostobáknak. 
 
Ez volt a videó: https://www.youtube.com/watch?v=Eo6w5R6Uo8Y
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen hétfő, 18:11
A név kötelez 😅
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen hétfő, 16:50
https://theloadstar.com/wp-content/uploads/supply-chain-during-cv-19_bull-whip.jpg
Ez a bullwhip effect, amit mondanak a videóban. Vicces, mert épp egy órája tweetelte ki ugyanezt M. Burry is.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen hétfő, 16:48
https://www.youtube.com/watch?v=hd0nwY83Im4
Nagyon jó kis helyzetjelentés. Hát nem túl biztató. Kezdek átbillenni Humanoid oldalára, hogy még rá kell ülni a kézre.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen hétfő, 12:12
https://fred.stlouisfed.org/series/DCOILWTICO
Max időtávon nézve, eddig minden recesszió letörte az olaj árát. Milyen okokat látsz, ami miatt most másképp lesz?  (ugye a klasszikus "this time it's different")
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen hétfő, 12:09
Drága a tradelés KBC-nél, máshol meg nincs számlám. Meg igazából a kereskedés nem is az én műfajom. Beleülni egy jó cégbe jó áron, aztán negyedévente 1-2 órát rászánni követésre, ez való inkább nekem 😀 Nincs nagyon erős meggyőződésem arról, hogy aktív kereskedéssel az átlag ember felül tudja teljesíteni az indexeket akár középtávon (5 év).
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen hétfő, 11:00
Lehetséges 😀 Unorthodox gondolkodva a mostani és a jövő hét még mehetünk fel, majd a július második hetétől kezdődő negyedéves jelentési időszakban le (áprilishoz hasonlóan). Túl sok volt a bear, pont jókor kezdődött a sucker rally. Nem várok jobb negyedéves jelentéseket, mint a múltkori. Szerintem nem lett rózsásabb a helyzet, de majd megmondják.
 
u.i.: nem befektetési tanács, nem is játszom meg pézzel az elméletet
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen hétfő, 09:41
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen szombat, 21:50
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen szombat, 19:26
Jogos, becsapott a főcím (nincs bloomberg előfizetésem). Mondjuk nem értem hogy ilyen erősek az amerikai háztartások ekkora infláció mellett. Meg se kottyan nekik. Mondjuk tavaly (vagy azelőtt), ha jól emlékszem volt kilakoltatási móratórium meg valami "rent relief program". Lehet ezekből meg a stimulus checkekből még maradt eltéve. Csak tippelek, lehet alábecsülöm őket. Ha meg tényleg ilyen stabil az ingatlanpiac, akkor viszont van pár REIT, ami olcsó (SPG, MPW) 🤔
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen szombat, 18:12
Köszi a választ. Azt hittem te is aranyat ásol el a kertben, hogy ha jön a zombi apokalipszis, akkor majd el tudd cserélni egy tehénre 😀(vannak akik nagyjából erre készülnek 10 éve).
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen szombat, 16:28
Mire jó a fizikai ezüst, arany? Mire használod?
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen szombat, 09:11
Nem a sztárkereskedőkre gondolok, hanem itt a fórumon írták páran. A portfolios sztárkereskedős cikkeket sajnos nem tudom komolyan venni 😀
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen szombat, 09:08
NDX 1 hét alatt kb. 10%-ot emelkedett, szerintem ebben lehetett már némi short zárás is. Én nem értek a TA-hoz, inkább nektek dobtam be érdekességképp, mert írták páran, hogy tuti shortolási lehetőséget látnak. Csak óvatosan.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen szombat, 07:56
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen péntek, 20:42
Előre vetítem, hogy nem értek az olajhoz és szerintem egy ciklikus szektor alapból nehezített pálya. Abban igaza volt pomperj-nak, hogy a magas gáz/olaj ár az olyan, mint az adó. Na ki szeret adózni? Senki. Ezért amikor ezeknek a cégeknek jól megy, akkor mindenki másnak nem, ezért utálja őket. És akkor még a végtelen politikai játszmáról nem is beszéltem. Szerintem csak szimplán utálják őket 😀 Plusz még ott lehet az ESG őrület, de az fogalmam sincs mennyit javít vagy ront az értékeltségeken. Én ezért kerülöm az egészet, nem akarok széllel szemben ...ni. Így is épp elég meló jó vételeket találni... Láttam egy videót, ahol az emberünk bullish olajjal kapcsolatban: https://www.youtube.com/watch?v=7DkDGX2waR4
6 perc körül ott egy olaj ár görbe, amit persze kezelj úgy, hogy senki se tudja mi történik majd a jövőben. Nem gondolom, hogy sokat segítettem, te sokkal jobban ismered ezt a szektort és a cégeket 😀
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen péntek, 18:48
Így már értem. Mustár meg legyen kéznél, mert a múltkori negatív olaj ár után én már semmin se lepődök meg 🤣
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen péntek, 16:56
Nincs olyan, hogy NDX. A másik topikban is folyton általánosítottak a "guruk". Van az NDX-nek jedi és sith oldala is. Vannak a kib*szott nagy világcégek, akinek a termékeit használod kb. minden nap (!): Google, Microsoft, Apple, Visa, Mastercard, stb. És vannak a nem profitábilis hulladékok (ezekre nem tudok példát mondani, mert ilyen fenn sem akad a szűrőmön). Na meg van a kettő közti réteg is, ott talán még lehet a zavarosban halászni. Nem szabad ezeket a kategóriákat összemosni szerintem. Az árazásuk meg nem olcsó, ebben egyetértünk, viszont minőségben nem lehet okunk panaszra (mármint az első kategóriánál). Ha tényleg recesszió lesz, akkor cash is king. Nézd meg ezen cégek mérlegét, konkrétan készpénz hegyeken ülnek. Egy válságból még az is lehet, hogy megerősödve jönnek ki, amíg a konkurencia vergődik, becsődöl, felvásárlódik általuk pénz hiányában.

friss hírek További hírek