Így a nap végén: Köszönöm az egész napos SPY grafikon és elemzést. Szépen le lehetett tradelni. Valamikor bele sem vágok ha nincsennek az elemzéseid. De így egész nap követtem. Fillérek ugyan de: (pre-market: SPY call 5870 1 DTE, SPY call 5880 0 DTE, amikor 5900ra ment és írtad hogy a korrekciós hullám kell hogy jöjjön SPY put 1 DTE 5870) Utolsó 10 percben az is szépen fordult. Hogy a köszönésen kívűl legyen valami érdemi reakcióm: Én nem vagyok benne biztos hogy a februári 6145-ös all time high elérése olyan eget rengető lenne az elmúlt 2-3 hónap tükrében. Gyengült annyit a dollár minden mással szemben...Tudom a $ a minden de...A februári érték minek kellene hogy megfeleljen most? 6300-6400? Személy szerint én még várok egy picit aztán részvény pozíciókat zárok amikben február-március benne ragadtam és már nem néznek ki olyan rosszul és hozzá nem nyúlok a USA részvényekhez ameddig a FED el nem kezdi a QE-t.
Nekem van egy jol osszegyujtott Palantir pakkom eleg jo atlaggal, en IPO utan elkezdtem gyujtogetni es vettem eleg sokaig. En mindig biztam a cegben. Tartom meg a kovetkezo jo par evre.
Brent Most mar egyertelmuen megvan az elso 5 subhullamos rally felfele. Alapos a gyanu, hogy Olaj arfolyamanak 3 eve lefele meno trendje iranyanak vegpontja megvan, 55$-nal, es ott megfordult felfele. Mostantol a Brent fo iranya lefele van. , https://imgur.com/a/j9a8ifM
556-os P/E 300 milliárd dolláros market cap :) Vicc Én kicsekkolok egy jó időre, legközelebb akkor veszek részvényt, ha az s&p benéz 3000 alá Nem vagyok hajlandó ezt az árazást kifizetni
Kószönöm szépen a válaszodat! Talán a fórumod nyitása óta itt vok Olvasom de azokat a beírásodat is amit a Molhoz vagy Otphaz írsz. Nagyon sokat lehet beírásaidból profitálni! Nálam a Bux kosárból való vásárlás már a fotex ,rába ,mezőgép idején indult. 70-30% kb a funda javára megy a döntéseimnél. A lépest a usa vagy kínai v német papír papír felé a kínálat bősége nyitná meg csak. Irtad pár napja ,hogy van Alibabád a darabszámot is írtad de már nem emlékszem. Mivel régóta vagy a piacon elárulod ha nem titok milyen átlagáron van? Köszönöm mégegyszer!
A mostani mozgás még nyakvonal visszatesztnek befér, de nem mehet lejjebb. Máskülönben könnyen lehet, hogy az ábrádon látható ~ 3,4 is megvolt (3.3-nál) 🥴🥴
Szia, egy ideig nezelodj csak itt. Tobbfele TA es Fundas stilus van, (meg persze gondolatebreszto vitak is) talan probalj egy ideig tobb modszert figyelni, es felvenni veluk a tempot. Nezz vissza par napot. Talald meg, melyik stilus valo neked, azzt csinald amelyikben sikeresebb vagy. Jo szerencset !
SPY daytrade Meg mindig a (3) submikro hullam megy felfele. Es meg mehet kisse feljebbre. Par oraval mar tovabb tart mint eredetileg gondoltam, dehat ez is csak megerositi, hogy a chart bullos. Es eppen ideje volt atterni erre a bullosabb szamozasra, lasd elozmeny. . https://imgur.com/a/nbwhQ2l
Sziasztok! Életem első külföldi részvény vásárlásomra készülök A molban van még a pénzem 40misi De eladom sztem az oszti előtt. Magyar piacon nem sok lehetőséget látok . Alibaba jó vétel lehet még? Vagy van vételre esetleg jobb papír szerintetek? Köszönöm szépen a segítségeteket elöre is!
SP500 futuresben épp megvolt a 2021-es csúcs visszateszt havin 04.07-én reggel. https://kephost.net/p/MTkyOTkwMQ.png Mivel épp láttam a dax részvényeket -20 -25%-on így semmilyen index vételben nem gondolkodtam. A felpattanás mértéke több mint meglepő, nem tudom mi indokolná a 2 havi csúcsot / januári alj feletti szinteket.
1)Gold, Silver A Dollar 3 het alatt +4%-ot erosodott, es egyelore tart az USD felkorrekcioja. Igy aztan a Gold es SIlver a szembe-szelben van, es lefele tart. Egyelore a wave(2) felkorrekciobol mindket nemesfem lefordult, es ez a varhato lenyegi folytatas is. Bar kis menetkozi fel-korrekcio persze kialakulhat. . https://imgur.com/a/Qm2ikm1 . 2)SPY es NDX Mindket index a fibo78 ellenallashoz kozelit. , https://imgur.com/a/FTOtFLQ . 3)SPY daytrade Most mar nagyon gyanus, hogy uj, es az eddigihez kepest meeg bullosabb helyzet van. SPY kitort a lejtmeneti ABC alakzat (B) csucsa fole(!), es raadasul egeszen kozel van a fibo78% szint fole kitoreshez is. A VIX is ujabb esese 18-ra, uj melypontra esett, mar csak 1 pontra van a marc.25-i, 17-es melyponttol. , Igen, ebbol az kovetkezik, hogy nagy esellyel uj ATH csucsra fog menni. , https://imgur.com/a/ypx9koH . Most rovid tavon akar 2 db kis (4-5) hullam alakulhat ki, felfele/oldalazo jelleggel 5-15 min chartokon. Aztan folytatja felfele. A daytrade-ben egyelore a bullos iranyba fogok manoverezni, tovabbra is a nagy betaju es NDX/SPY-al jol korrelalokkal. Es tartom az eddigi poziciokat is. RIG gap-up, es atfedett.
SPY daytrade A wave(3 of v) hullam 5 subhullamos lett ma, es uj csucsra ment a reggeli gap-up utan, szoval (3) valoszinuleg kesz, vagy hamarosan kesz. Az elozmeny-beli szamozas tovabbra is ervenyes. Kovetkezhet egy wave(4) visszahuzodas, ez a kovetkezo lenyegi mozgas, ami max. fibo38% mereture varhato.
Na ez az ACDC is ment 25%ot két kereskedési nap alatt. Legjobb magas bétájú olajos szar a piacon. De még nem adom el, hátha normalizálódik tovább egy picit az olaj.
Az S&P Global már majdnem 10%-ot vágott az idei várakozásokon. Valakinek le kellett kezdenie. "Given the slowdown in economic growth rates, it is unsurprising that, as of May 1st, S&P Global finally acquiesced and revised earnings estimates lower. However, this wasn’t a mild earnings revision but a slashing of estimates from their April 15th expectation of $292/share in 2026 to just $274. Furthermore, full-year 2025 reported earnings estimates were cut by nearly $20/share from $258/share to just $238/share."
Illetve most gondolkodom, ha ismét elkezdenek importálni nagy mennyiségben Kínától, a leendő magasabb vámoktól való félelemben, akkor könnyen lehet ismét negatív a US Q2 GDP.
Az igazi cumi akkor lenne, ha most visszaszáll valaki és mondjuk 20-30-40%-al lejjebb adja el, mielőtt ismét fordulna fel. Márpedig én elég jó esélyt látok arra, hogy jön még lejtmenet. Szerintem semmi az ég világon nem javult meg, csak mert 145 helyett "csak" 30% (+25%) lett a vám mértéke. A legrosszabb nem változott, hogy Trump maradt az elnök és marad ez a bizonytalanság...
Az USD erősödése, a lítium árának növekedése, a vámokkal kapcsolatos vita rendeződése, a kereskedelmi forgalom növekedése mind jótékony hatással lenne. Én azt látom, hogy gazdasági lassulás van folyamatban és senki sem zárta ki a recesszió kialakulásának lehetőségét a következő negyedévekben. Annak ellenére, hogy előrelépés történt a kereskedelem terén, valószínűleg negatív hatásokat fogunk tapasztalni a következő negyedévekben. A vállalatok jövedelmezősége csökkenhet, ami potenciálisan további ingadozásokhoz vezethet a nyár folyamán. A LAC-ot most 15 percesen érdemes figyelni, mert leült a forgalom. Meglátjuk, hogy amikor megjön a forgalom, akkor az ár emelkedik-e, vagy csökken. Az eldönti az irányt. Meglepődnék, ha 3,5 USD felé menne jelentősen ebben a körben.
LAC, nagyon szeretnék tévedni abban, hogy a következő két hétben ne forduljon le a LAC, és ne csinálja meg a mélyebb aljat, amely az utolsó esés lenne a giga emelkedés megkezdése előtt. https://www.tradingview.com/x/oCFPoQqn/
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.