Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peti84
Peti84 péntek, 22:06
Előzmény: #131451  Nevermind
Nekem tetszene. Nincsen meg az a pakkom amit akartam TLRY-ból, de ha valóban átminősít akkor igen hosszú long kezdődik szinte az összes cannabisosban (szerintem), mondjuk rájuk is fér.
MrSomm péntek, 21:38
Előzmény: #131451  Nevermind
Hetfo durva lenne. De nem elkepzelhetetlen. Szereti rajzolni a hullamokat a papir aljara
Matyi_atya
Matyi_atya péntek, 21:26
Előzmény: #128956  Matyi_atya
Cramer itt másfél hónap alatt elintézte a felezést. :-)
Matyi_atya
Matyi_atya péntek, 21:25

Holnap lesz a Luca napja, a boszorkányok napja. Mivel tőzsdei szünnapra esik, így a pokolbéli erők ma ülnek tort a tőkepiacon, vagy legalábbis tisztességes egyházi személyek számlaegyenlegein.
Reménykedjünk hétfőn már az Úr dicséretét zengve nézzük a mai esés mértékét meghaladó visszapattanást.
Dicsértessék.
Nevermind péntek, 21:15
Elvileg a CNBCnek egy forrás azt mondta hogy lehet Trump már Hétfőn aláírja az átsorolást. Ha igen azzal minimális számú decemberi TLRY callom megmenti. (Részvényeket eladtam az októberi 2$os felfutás során. Helyette lettek ezek a callok.) Illetve ha már ilyen szépen mennek a cannabisok akkor bővítettem így MSOS call-al. (2026márciusi lejárat) Nézzük a hétfőt.
Nevermind péntek, 21:14
Elvileg a CNBCnek egy forrás azt mondta hogy lehet Trump már Hétfőn aláírja az átsorolást. Ha igen azzal minimális számú decemberi TLRY callom megmenti. (Részvényeket eladtam az októberi 2$os felfutás során. Helyette lettek ezek a callok.) Illetve ha már ilyen szépen mennek a cannabisok akkor bővítettem így MSOS call-al. (2026márciusi lejárat) Nézzük a hétfőt.
Moka_Brikka péntek, 20:06
Érdekes stat.
https://x.com/SethCL/status/1999462910616039529?s=20
"How important is an NYSE A/D Line all-time high confirming $SPX all-time high? Only 2 times has SPX peaked with a confirming A/D Line.  The median lead time to actual SPX peak is 30 wks, with additional gains of +5.6% or SPX 7,250 at least."
stolz
stolz péntek, 19:25
Előzmény: #131447  nyuszibroker
Nagyon volatilis volt az év. Nekem is ugrált rendesen az eredmény. Rögtön év elején benyaltam egy nagyobb bukót Richter longon, aztán abból hoztam vissza, de többször volt év közben is, hogy szép nyerőből lementem 0-ra...izgalmas év volt az biztos...
nyuszibroker péntek, 19:20
Előzmény: #131444  stolz
Én buktam idén, pedig nyár végén még nagyon szépen álltam...
Most is pozikban vagyok (lac, smci, open) (sap, novo), minuszban... Mem tudom mi legyen, csak nem omlik össze a piac hétvégén...
stolz
stolz péntek, 18:53
Előzmény: #131445  Germilio
Teljes protfólióra vetítve vertem az sp500-at, nekem ez a mérce...csak ennyit mondok...nem röpködtem a 100%-ok. :D volt pár erős trédem, de sok bukta is...
Germilio
Germilio péntek, 18:48
Előzmény: #131444  stolz
Mennyi sapka, kesztyű lett a teljesítményed?
stolz
stolz péntek, 18:41
Előzmény: #131442  nyuszibroker
Én idén már nem kötök az tuti. Elég volt. :D
Peti84
Peti84 péntek, 18:26
Előzmény: #131439  sahara
Legyen igy....
nyuszibroker péntek, 17:48
Előzmény: #131441  stolz
vegytiszta 
stolz
stolz péntek, 17:36
Előzmény: #131433  stolz
Ez aztán faszán kitört. :DD
Feherlo péntek, 17:35
Eszenpi öccá jol benyekkent
sahara
sahara péntek, 16:56
Előzmény: #131421  sahara
Egyébként az ügylet lebonyolításával azt a 
HC Wainwright-t bízták meg, aki egyébként 2 fölötti célárral, vételi ajánlással tartja és követi ELBM-t. Az utóbbi napok esésében OBV értéke nem csökkent számottevően. Ne legyen a nevem sahara, ha itt nem lesz egy nagyon komoly emelkedés rövid időn belül!😀😀😀😀
pomperj
pomperj péntek, 16:42
Előzmény: #131437  pomperj
SPY daytrade
valoszinuleg elorebb tart mint gondoltam
https://imgur.com/a/O0mbBVS
pomperj
pomperj péntek, 16:35
Előzmény: #131432  pomperj
DOW daytrade
Nagyjabol a varakozas szerint megy, 
most valamelyik kis korrekcio jon, de nem vilagos hogy melyik
.
https://imgur.com/a/vF8Zo5n
.
Az SPY, de palane NDX egesz maskepp nez ki, tovabbra is nagy az elteres a 3 index kozott,
NDX kimondottan a leggyengebb. Vege az AI buboreknak?
ASR péntek, 15:54
Előzmény: #131418  pomperj
Abszolút. A kamatcsökkentés a hosszú oldalt hidegen hagyta. Hiába gyengül a "régi" gazdaság, nincs hozamesés, miközben a refinanszírozás egyre súlyosabb teher.
A bankok szépen profitálnak ilyenkor. A portfólióban a "hard money" mellett mindig akad némi pénzügyi kitettség is. :)
komodoi péntek, 15:36
Tilray-ből kiszálltam átmenetileg. Nagy a csapkodás, jobb a békesség :-)
Bodegue péntek, 15:29
Előzmény: #131430  terelemel

Hányszor szivattál meg már a népet a legalizálás szöveggel.Kivancsi vagyok gtbif-re, én abban bátrabban szoktam nyitni. Sndl, tlry most nem mertem, iipr el kezdtem egy kicsit.
stolz
stolz péntek, 15:27
Előzmény: #131432  pomperj
Naposon is kitörni készül remélhetőleg. 7k közel van már...
pomperj
pomperj péntek, 15:13
SPY futures daytrade
Overnight a futures egy tiszta 3 subhullamos korrekciot csinalt, ez (4) lehet, szoval most nyitastol egy
kis fokozatu (5) hullamnak kellene mennie felfele, es a tegnapi csucs fole kitorni.
.
https://imgur.com/a/WpXlegy
MrSomm péntek, 11:14
Előzmény: #131428  pomperj
Tehat ha megy mondjuk 5%-ot, akkor az 
aznapi total reszvenyszam*10% darabot veszel hozza?
terelemel péntek, 11:11
Előzmény: #131428  pomperj
De miert TLRY pl GTBIF helyett?
pomperj
pomperj péntek, 11:10
Előzmény: #131427  Boole
pomperj
pomperj péntek, 11:07
Előzmény: #131424  MrSomm
Jo kerdes ;-)
de egyszerubbnek latom. Most van par ezer db.
A tema rizikoja nagy, mert mindig eloall egy konzervativ senator, aki megprobal keresztbe tenni es
ezzel nepszeru lenni a tobbi konzervativ "drug ellenes" elere allva.
Legutobb amikor a tema  Biden utolso honapjaiban ez felmerult, 5x meretu rally volt, 6 hetig tartott.
.
Arra szamitok, hogy hasonloan,  par hetig  tartani fog a rally, osszessegeben minden cannabis ceg
felfut 5x arfolyam korulre. Mind at fog fordulni profitba egy negyedev alatt; es meg megy felfele.
 A mostani tuske inkabb csak shortcover jellegunek tunik.
Az a terv, hogy  elso eros hir  utan naponta veszek hozza annak duplajat, amennyi %-pontot megy fel. 
Boole péntek, 10:55
Előzmény: #131425  pomperj
A SPY alatt is a DOW van. :)
pomperj
pomperj péntek, 10:37
Előzmény: #131410  pomperj
1)DOW daytrade 
A FED kamatcsokkentes esetleg kepes lehet egy ujabb meretes raily beinditasara.
A DOW mar hatarozottan kitort a 60min charton, es ugy nez ki, SPY es NDX is probalja kovetni.
.
https://imgur.com/a/VIDWRsw
.
2)SPY daily
A DOW utolso emelkedo hullama sokkal nagyobb lett, mint egy "normalis" wave(v);
egyre valoszinubb, hogy nagyobb es hosszabb DOW, SPY rally van beinduloban, mint eddig gondoltam.
Akkor viszont az SPY napos chartot  es potencialjat  is erdemes megnezni.
.
https://imgur.com/a/A52SO6e
.
3)NG  daily
Eles korrekcio tart lefele, feltehetoen ez (iv of 3) hullam. HA ez a jo szerkezet es szamozas,
akkor hamarosan fordulnia kellene felfele. Es a gaztermeloknek is.
.
https://imgur.com/a/P0y4EUF
MrSomm péntek, 09:54
Előzmény: #131420  pomperj
Nem gondolod, hogy addigra mar regen elmegy az arfolyam?
Gondolom mar a bejelntes elott lesznek jol ertesultek es mire megjon a bejelentes, addigra durva emelkedesen leszunk tul.
Hogy allsz neki az ilyen vasarlasnak, amikor egy vart hir adja meg a valodi start jelet?
Veszel egy keveset es amikor kijon a hir (=nagy ugras esseten) veszel meg hozza tobbet?
BGer86 péntek, 09:51
Előzmény: #131420  pomperj
nagyon köszi, János, én is láttam
van esetleg valamilyen nagyságrendi modellezés, hogy meddig pattanhat (after-ben több, mint 31%-ot ment)?
MrSomm péntek, 09:31
Előzmény: #131421  sahara
Nagyon nem mindegy, hogy milyen arfolyamnal eri a FID. Remelem lesz annyi eszuk, hogy kicsit felbeszelik. Meg a finanszirozas elott is. 
sahara
sahara péntek, 08:42
Előzmény: #131355  sahara
ELECTRA BATTERY MATERIALS CORP FILES FOR OFFERING OF UP TO $5.5 MLN IN COMMON SHARES,FROM TIME TO TIME.
Ezert volt az elmúlt pár napos eladói nyomás, dec. 8 adták be a papírokat, a hígítás mértékéhez képest túleste magát, de a trendszerű hígítás egyértelműen negatív. 
Ennek ellenére nem várok visszapattanást(lehet épp ezért fog!😀)
A papírt forgalom nélkül nyomják, tuszakolják lefelé. Egyetlenegy kapaszkodó:
A nagyok tervezett eladása, a hígítás időzítése mindenképp magasabb árfolyamon lenne indokolt. 
Elég komoly pakkot építettem ki az elmúlt hetekben, lassan kezdem magam kellemetlenül érezni…
pomperj
pomperj péntek, 07:10
Előzmény: #131416  vaczak
Cannabis, TLRY
From the Washington Post: Trump seeks to cut restrictions on marijuana through planned order
The president is expected to direct agencies to reclassify marijuana as a Schedule III drug, similar to some common prescription painkillers.
;
Ha tenyleg kijon a rendelet, azonnal eros vetelre allok.
JohnRambo
JohnRambo péntek, 07:03
Én is azt néztem, hogy mi történt itt. Akkor semmi hír?
pomperj
pomperj péntek, 06:53
Előzmény: #131414  ASR
Lenyegeben egyetertunk.
Ezt a FED dontest es kommunikaciot 3 mondatban lehet osszzefoglalni.
1)A FED kamat 1.5 ev alatt 1.75%-ot jott le, (5.25% -->3.5%)  es ezzel pont ott van, ahol a 2Y yield.
Powell ezt is mondta: "we are well positioned". Ezzel egyet  lehet erteni.
,
2)Azt is mondta, hogy a havi new-job szamok 60k-val tulzoaknak tunnek.  Tehat ha a statisztika +40k,
akkor valojaban -20k uj allas csokkenes van, es nem novekedes. 
Az inflaciot alig emlitette, ami a FED oldalarol azt jelenti, hogy az inflacio most nem problema, 

(csak a tarifa ne lenne !), de viszont a munkahely-teremtest elenkiteni kellene.
Bepumpalnak egy kis likviditast, valojaban es egy csendes QE.
.
3)A Kamat csokkentes nem hatott, nem csokkentette a 10 eves kamatokat. 
Azok tovabbra is 4.00 - 4.50% kozott hullamzanak. Nem latszik javitani a mortgage kamatokon se,
(a lakasepitesen se) azok 6% folott vannak.
Viszont a kamatcsokkentes meredekebbe tette a Yield gorbet, a spread 10Y-2Y kozott 0.50-->0.60%
megnott, es ez erezhetoen emelheti a bankok profitjat; igy a DOW-beli bankok 2 napja mennek fel.
Peti84
Peti84 péntek, 06:44
vaczak péntek, 06:12
TLRY afterben +30%-ot ugrott, egyelőre inkább csak speka, de legalább tud mozogni a másik irányba is. 
hellforceone péntek, 05:26
Előzmény: #131413  JackOne
Mit áraz a piac? A "bezárkózást", amit trampapa indított el, a dollár valószínűleg további gyengülését és nr 1. pénz szerepének esetleges elvesztését. Szinte minden commodity emelkedik, csak az olaj nem igazán akar és nekem úgy tűnik, megy az még jóval lentebb is - szerencsére, mert ha még az is elszállna, akkor aztán mindenki felkötheti a gatyát. Másik lehetséges ok, hogy a világ esetleges háborúra készül és mindenki úgy fegyverkezik, mintha nem lenne holnap. Ha ezt a rengeteg fegyvert felhasználjuk majd, akkor nem is lesz. Egyetlen érdekessége a dolognak, hogy ez a jó kis puskapor szagú háborús hangulat pont akkor alakul ki, mikor a sokak által világot megváltónak, mindenkinél magát okosabbnak hívő szélsőséges jobboldali erők kerülnek hatalomra! Hát nem csodálatos, hogy ezek a "vezetők", akik megvédik majd a szeretett polgárokat a drogoktól, inflációtól, további elszegényedéstől, munkahelyet teremtenek mindenkinek és megvédenek a mindenkit halálra erőszakoló, emberevő migránsoktól is, pont ezek lesznek azok, akik az "aljas, szemét libsik" HELYETT a világot háborúba döntik?? Valahogy irónikus....
ASR péntek, 00:41
Előzmény: #131413  JackOne
Kiraktam egy írást az oldalamra, ami részben választ adhat: MacroLab
JackOne
JackOne csütörtök, 22:43
Előzmény: #131411  Padre47
A 6 karátos trombita réztől, a  platinum & palladiumon át az aranyig minden emelkedik a bányászokkal együtt....indikátorok használhatatlanok....Mit áraz a piac...?....mi lesz ennek a vége ?
Ruppa csütörtök, 22:15
Sziasztok!
Bedobnék egy vállalatot, nem rémlik hogy szóba került volna mostanában.
Venture Global (VG)
Elvileg a cél, hogy az USA legnagyobb földgáz (LNG) exportőrévé váljon a jövőbeni projektjeinek befejezésével. 
Év elején volt IPO, gyorsan be is verték, jelenleg is lent van nagyon.
Van aki követi esetleg?
Padre47 csütörtök, 21:57
24 november óta hetesen az arany nem jön le a tenkan sen szintjéről. A mostani állapot szerint a várt korrekció érdeklődés hiányában elmarad. 
Fele annyi időt töltött lehüléssel az árfolyam mint 3300 dollárnál. 
pomperj
pomperj csütörtök, 21:56
SPY daytrade
A tegnapi (b) csucs fole kitores ma megerositi az elozo varakozast, hogy SPY es DOW a wave(3 of iv)
hullamban emelkedik.
Es ha igy van meg 1-2 napig tovabbi emelkedesi trend a kilatas; a 3 vege es (4-5) hullampar van hatra.
Boole csütörtök, 21:27
Előzmény: #131408  Boole
A Citron Research szerint a SentinelOne ( S ) továbbra is alulértékelt, miután végpontbiztonsági szállítóból mesterséges intelligencián alapuló adat- és biztonsági platformmá vált.
A SentinelOne részvényei több mint 30%-ot estek az év eleje óta.
A Citron 32 dolláros célárat határozott meg a részvényre, kiemelve a 2026-os pénzügyi év harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit és a Salt Typhoon hackertámadási ügy felderítésében való közreműködését.
A Salt Typhoon egy kínai kormánnyal kapcsolatban álló hackercsoport volt, amely nagy port kavart, amikor 2024 szeptemberében betört több globális telekommunikációs vállalat hálózatába. A T-Mobile ( TMUS ), a Verizon ( VZ ), az AT&T ( T ), a Charter Communications ( CHTR ), a Fortinet ( FTNT ) és a Cisco ( CSCO ) is érintett volt. Az esemény egyik legnagyobb visszhangja Donald Trump amerikai elnök és J. D. Vance alelnök személyes telefonadatainak megszerzése volt a választási kampány során.
„ A SentinelLabs ezen a héten hozta nyilvánosságra a Salt Typhoon nyomozásának legjelentősebb tulajdonítási történetét – az amerikai történelem legnagyobb távközlési incidensét” – áll a Citron Research befektetői jelentésében. „A kutatójuk két kínai állami hackert a Cisco saját képzési programjáig vezetett vissza. A Wired felkapta az ügyet. A nemzetbiztonsági körökben nagy a felhajtás.”
„Az irónia? A Salt Typhoon a Cisco, a Palo Alto ( PANW ) és a Fortinet ( FTNT ) eszközeinek sebezhetőségeit használta ki – ezek a hagyományos infrastruktúra-üzemeltetők prémium többszörös áron kereskednek az eszközökkel, míg a SentinelOne ötszörös áron kereskedik, mintha csődbe menne” – tette hozzá Citron.
A Citron azt is megjegyezte, hogy a SentinelOne feltörekvő termékei, mint például a felhő, az adat és a mesterséges intelligencia, a legfrissebb eredménykimutatásokban szereplő új szerződések értékének felét tették ki. A cég kiemelte a Purple AI platformját.
„A Purple AI az iparág legfejlettebb generatív mesterséges intelligencia alapú biztonsági elemzője, és a SentinelOne legtisztább versenyelőnyét képviseli” – mondta Citron. „A versenytársakkal ellentétben, akik mesterséges intelligencia funkciókat építenek a régi architektúrákra, a Purple AI-t a kezdetektől fogva natívan beépítették a Singularity Platformba.”
Egy nemrégiben készült IDC-tanulmány szerint a Purple AI 338%-os megtérülést biztosít három éven belül, 55%-kal gyorsabb fenyegetéselhárítást és 60%-kal csökkenti a súlyos biztonsági események esélyét.
„A SentinelOne ára a BlackBerry-höz ( BB ) hasonló, de a CrowdStrike-hoz ( CRWD ) hasonlóan növekszik ” – tette hozzá Citron. „Ez a szétválás teremti meg a szoftverek egyik legvonzóbb kockázat/nyereség arányát.”
Boole csütörtök, 20:19
Előzmény: #131404  pomperj
A SentinelOne (S) a kiberbiztonsági piacon, különösen a végpontvédelem (Endpoint Protection) és az EDR/XDR (Endpoint/Extended Detection and Response) területén tevékenykedik.
A SentinelOne fő versenytársai a kiberbiztonsági szektorban a következők:
CrowdStrike (legnagyobb versenytárs) Falcon: Ez az egyik legközvetlenebb és legjelentősebb versenytársa a SentinelOne-nak, szintén felhőalapú végpontvédelmi és EDR platformmal. Gyakran hasonlítják össze a két vállalatot a teljesítmény, az AI-alapú észlelés és az ügynök (agent) architektúra szempontjából.
Microsoft Defender for Endpoint: A Microsoft integrált megoldása, amely mélyen beépül a Windows ökoszisztémába és a Microsoft 365 biztonsági csomagjába.
Palo Alto Networks (Cortex XDR): A Palo Alto Networks kiterjesztett észlelési és válasz (XDR) platformja, amely integrálja a hálózati, végponti és felhőadatokat.
Sophos (Sophos Endpoint/Intercept X): A Sophos is erős szereplő a végpontvédelem területén, kiemelve a mély tanuláson (deep learning) alapuló rosszindulatú programok elleni védelmet.
Trellix Endpoint Security Suite (korábban McAfee Enterprise egy része): Széles körű végpontvédelmi megoldásokat kínálnak.
Symantec Endpoint Security Complete (most Broadcom): Régóta jelenlévő nagy szereplő, fejlett fenyegetésmegelőzési és észlelési képességekkel.
Trend Micro (Vision One): Az ő XDR platformjuk is versenyez a SentinelOne megoldásaival.
ESET PROTECT: Egy másik jól ismert és elismert szereplő a végpontvédelem piacán.
Cybereason Defense Platform: A SentinelOne és a CrowdStrike mellett egy másik EDR/XDR fókuszú vállalat.
Ezek a vállalatok mind az Endpoint Protection Platform (EPP) és az Endpoint Detection and Response (EDR), valamint az Extended Detection and Response (XDR) piacokon versenyeznek a SentinelOne-nal.
MrSomm csütörtök, 20:13
Előzmény: #131392  pomperj
Koszonom
Boole csütörtök, 20:10
Előzmény: #131404  pomperj
SentinelOne (S) Főbb tanulságok:• A SentinelOne (S) a Salt Typhoon hack leleplezésével bizonyította kiberbiztonsági képességeit, kiemelve ezzel a cég fejlődését egy mesterséges intelligencia alapú biztonsági platformmá.• A vállalat harmadik negyedéves eredményei a felhőre, az adatra és a mesterséges intelligenciára helyezett stratégiai fókuszt mutatják, amelyek bevételének több mint 50%-át teszik ki.• A fejlődés ellenére a SentinelOne részvényeit alulértékeltnek tartják, a Citron Research 32 dolláros célárat határozott meg, ami jelentős emelkedési potenciálra utal.A SentinelOne (S) a közelmúltban jelentős előrelépést tett a kiberbiztonság területén a Salt Typhoon hackertámadás leleplezésével, amelynek során két kínai támadót követtek vissza a Cisco képzési programjához. Ez az eredmény sarkalatos pillanat a vállalat számára, jól mutatja az átalakulását a végpontszolgáltatóból egy átfogó, mesterséges intelligencián alapuló biztonsági platformmá. A vállalat harmadik negyedéves bevételei meggyőzőek, mivel a bevételek több mint 50%-a felhőalapú, adat- és mesterséges intelligencia alapú forrásokból származik, megerősítve platformvezető státuszát.A SentinelOne egy felhőalapú kiberbiztonsági vállalat, amely végpontvédelemre specializálódott. Elsődleges ajánlata a Singularity platform, amely egységes felületet biztosít a vállalatok számára az IT-infrastruktúrájukat célzó biztonsági fenyegetések észleléséhez és azokra való reagáláshoz. A 2013-ban alapított, kaliforniai Mountain View-ban székelő SentinelOne 2021-ben lépett a tőzsdére. A vállalat a technológiai szektorban, konkrétan a szoftveriparban működik, piaci kapitalizációja körülbelül 5,16 milliárd dollár.Pénzügyi állapotelemzésA SentinelOne pénzügyi teljesítményét az elmúlt három évben elért robusztus, 30,4%-os bevételnövekedés jellemzi, ami a kiberbiztonsági megoldásai iránti erős piaci keresletet jelzi. A vállalat azonban kihívásokkal néz szembe a jövedelmezőség terén, -43,04%-os nettó árrésszel és -32,38%-os üzemi árrésszel, ami a növekedésbe és a platformfejlesztésbe történő folyamatos beruházásokat tükrözi.Mérleg szempontjából a SentinelOne szilárd pénzügyi helyzettel rendelkezik, 1,52-es folyószámlahitel-mutatóval és 0,01-es eladósodottsági mutatóval, ami körültekintő pénzügyi gazdálkodásra és alacsony eladósodottságra utal. Az Altman Z-pontszáma (2,54) azonban a szürke zónába helyezi a vállalatot, ami némi pénzügyi stresszre utal, bár nem áll fenn a csőd közvetlen veszélye.A bennfentes aktivitás óvatos hangulatot mutat, az elmúlt három hónapban négy bennfentes eladási tranzakció és nem bennfentes vásárlás történt, összesen 208 495 részvényt értékesítve. Ez a bennfentes eladási trend figyelmeztető jel lehet a befektetők számára, bár a bennfentesek személyes pénzügyi döntéseit is tükrözheti.Értékelés és piaci hangulatA SentinelOne értékelési mutatói potenciális alulértékelésre utalnak. A vállalat 5,21-es P/S rátája közel van az ötéves mélyponthoz, ami arra utal, hogy a piac esetleg nem értékeli teljes mértékben a növekedési kilátásait. A Citron Research 32 dolláros célára, amely a 2026-os pénzügyi évre vonatkozó 8,5-szörös előretekintő bevételi szorzón alapul, 9,5 és 10 milliárd dollár közötti értékelési tartományt feltételez, elismerve a SentinelOne platformvezető szerepét.Az olyan technikai mutatók, mint a 41,29-es RSI és a mozgóátlagok, arra utalnak, hogy a részvény a semleges vagy enyhén túladott tartományban kereskedik. Az intézményi tulajdonlás 74,64%-on áll, ami a nagybefektetők erős érdeklődését jelzi, míg a bennfentes tulajdonlás viszonylag alacsony, 1,73%.KockázatértékelésA SentinelOne pénzügyi állapotértékelése kiemeli az erős és aggasztó területeket. A -3,17-es Beneish M-pontszám arra utal, hogy a vállalat valószínűleg nem manipulálja a pénzügyi kimutatásait. Az ágazatspecifikus kockázatok, mint például a gyorsan változó kiberbiztonsági környezet és a versenynyomás, azonban továbbra is relevánsak.A vállalat 29,5%-os volatilitása és 0,81-es bétája mérsékelt piaci érzékenységre utal, amelyet a befektetőknek figyelembe kell venniük a kockázatértékelésük során. Bár a részvény jelenleg a kétéves mélypont közelében forog, a közelgő katalizátorok, mint például a termékbevezetések és a stratégiai partnerségek, befolyásolhatják a jövőbeli teljesítményt.
pomperj
pomperj csütörtök, 20:02
Előzmény: #131403  FatFIRE
Ha benne vagy a temaban, 
tudnal-e egy osszefoglalot irni a 3-4 legfontosabb EU piacrol es kilatasokrol? Mikor, hol kellene venni?
Sokan orulnenk neki.
pomperj
pomperj csütörtök, 20:00
Előzmény: #131402  Boole
Sentinel, S
a ceg 4 eve van, evente szepen, +20% tempoban no a bevetel, iden mar eleri az 1000M$-t.
Jovore talan 1200m$-ra tudnak felmenni. 
A CyberSecurity mufajban azert ez kis/kozepes ceg, es nagyon sokan versenyeznek.
Van 10k ugyfele, foleg olyan nagyobb cegek, ahol nem Windows es Mac platformon dolgoznak.
A beveteluk visszatero, es stabil,  de a tovabbi novekedes lassulasa a valoszinu.,
Eddig soha nem tudtak profittal zarni, evente 200-400m$ veszteseg, es gyanitom hogy 2026ban is.
.
Az egyre komplikaltabb halozatok, a cloud es ioT es mas ujdonsagok ujabb es ujabb sebezheto
 pontokat szaporitanak, es soha nem lesz ennek vege. Nem tudom, melyik CyberSec. cegnek van
a legjobb kilatasa a mukodo  20-30 kozul, de vaktaban ezt nem lehet eltalalni. 
Talan megvenni az 5 nagyot?   Nem ertek hozza elegge, pedig ebben a szakmaban muszaj lenne.
Kerulom a temat, sose mertem belemenni.
FatFIRE csütörtök, 19:37
Előzmény: #131390  lngnl
"Ezzel egyetertek, mondjuk a novekedes uteme szerintem lasabb lesz, egyszeruen nincs ra infrastuktura."
Mivel van pénz és szándék is, lesz hamar, mint Kínában például. Ők már megcsinálták azt, amiről az európai politikusok csak beszélnek. 
A Business Baynél vásároltunk, off-plant is ott kötöttünk le. De több is érdekel.
Boole csütörtök, 19:25
Előzmény: #131400  pomperj
A SentinelOne (S) elérte a vételi szintemet. 15 USD vétel, célár 21-25 USD 2026. I. félévben. Hosszúra is talán tartható lenne, de még bizonyítania kéne. Nagy alul van értékelve az IA, kiberbiztonság területén.
stolz
stolz csütörtök, 19:22
Előzmény: #131400  pomperj
Van némi rotáció...

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek