Placi82

Regisztráció: 2020-01-24 16:08:32

Hozzászólások száma: 9 490

Utolsó hozzászólás: 2023-09-09 23:25


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

97 552
2023. 09. 15. 14:43

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2022-03-04 15:36-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
ne fenyegetőzz, légy szíves
Moderáció:
Felfüggesztés a "OROSZ-UKRÁN háború" topikban - 2022-04-19 21:59-ig (7 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "OROSZ-UKRÁN háború" topik #10119 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
kérésére
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2022-06-14 20:42-ig (4 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2022-11-09 21:15-ig (20 nap, 1 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
közös pihenő. ha folytatjátok, jön a kitiltás.
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2023-02-16 22:55-ig (15 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2023-08-03 13:52-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Offtopik
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2023-09-30 13:51-ig (20 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts 2023. 09. 09. 23:25
Végre egy ember, aki megmondja, amit humival már több éve megbeszéltünk. A világgazdaság nem cápa, aki ha nem uszik előre, akkor megdöglik. Ezt a káros narrativat, hogy csak az állandó GDP növekedés, hozza el a Kánaán, és a gazdasági boldogságot egy véges eroforasu bolygón!!! Itt a vége. Kína, Vietnam, India , Ázsia meg tudott az elmúlt 20 évben plusz hatalmas GDP növekedést adni a világ gazdaságnak. De konyec. (Ráadásul elkezdtek a saját gazdasági útjukat járni). Továbbá. Az emberek 99,999999% a nem a GDP novekedestol él jobban, egy bizonyos nem túl magas szint felett, hanem a technológia fejlődéstől, és a a fenntarthato gazdasagtol. Az a 0.000000001% aki ezt a GDP növekedés bármi aron narrativat erőlteti..... Hát, maradjunk annyiban, hogy kárt okoz a globális világnak, és a föld bolygo emberiségének. . 
Financial Forecasts 2023. 09. 09. 23:09
Igen. Őszintén megmondom ezt én is szoktam nézni, a múltat, nem feltétlenül a bekovezkezo jövőt mutatja, de rímelhet.  Amit hianyolok, az a "tulajdonos szerkezet" (új " alapok" megjelenese) változás. Én szoktam olyat is nézni. Nekem az a Signal, a JEL. Én követek, és figyelek bizonyos "signalt.". Ritkán sikerül nyomára bukkanom, de ha látom, hogy valakik veszik az adott részvényt, vagy legalább  azt a szektort. Akkor én is veszem ezerrel. Sajnos legutoljára 2016 legelején, láttam ezt akkor is bizonyos banyaipari vállalatoknal, és lőn több mint 10 szerezett 2019 közepére, ha jól emlékszem kb. Az akkori meglevő értékpapír allomanyomra a bankomnál kimaxolt lombard hitelt vettem fel. 😉Pedig rám nem jellemző a hazard játék.  RIG ben meg nem látom ezt a signalt, pedig keresem, és várom. de ha bejon, akkor 10-20szorazas benne lesz. De még nincs. es igen figyelembe veszem, az elég terhelő adósságot is, mielőtt bármely mas forumtárs megkerdezi:). Napóleon azt mondta a történelem oly bölcselet, ami példákkal tanít. Én ezt atköltöttem. A történelem bölcselet amely SÉMÁKAL tanit! :)). Elnézést, hogy kicsit kodosen fogalmaztam,  de a minuszolos szemelyeskedok miatt. De te kisakkozod.:) Amúgy ez is egy plusz kereskedési  nézőpont. 
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 09. 22:29
Te olyan mély s.tét vagy, ha melletted egy varjú elrepul, akkor azt hiszed, hogy vakuztak🤣. Azt  meg hagyjuk kinek a nagyapja forog a sírjában. Mert téged egy tipikus deklasszalódot figuranak gondollak. Az hogy hebe hoba havonta egyszer kétszer elvitakozok, sajnos a téma erzekenysegenek a függvényében már  nem túl kulturáltan, egy Berlinivel, vagy egy vigkrisszel. De legalább vitatkozunk, érdemben. Veled nem lehetne, mert 4 szintel vagy kb. lejjebb. Ezert neked csak szemelyeskedesre tellik, mert gondolatok  érvek nincsenek, és nem is voltak. 
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 09. 22:20
Ne dicsergess engem. És főleg ne terelj. Ha egy adott megallapodas, arról szólt, ha az oroszok lehetővé teszik az ukrán gabona, és búza áramlását, akkor az orosz gabona, élelmiszer, és orosz műtrágya export áramlását is lehetővé teszik. Ne tereljük már el felesleges terelessel hogy, hát lehetővé tették, de hát a külföldi gabona tartalyhajok Orosz megrendelés re szállítás estén a nemzezkozi biztosító tarsasagok, nem adtak biztosítás, az USA szankciók miatt. Tipikus esete, hogy odaadom a teherautót neked de nem tudod használni, mert az inditomotort kiszerelem belőle, és az osszes szerelőnek szankcióval megtiltom, hogy megoldjak. Ez inkorrekt és a megállapodás felrugasa. Persze, a mainstream azt hazudhatja, hogy az oroszok rúgták fel a gabonaszerzidest,. De a valóság, a terelés, hazudozás nélküli valóság az, hogy továbbra is közvetetten 100%ban fenn maradtak az USA szankciók az orosz gabonara, de nagy meglepetésemre az oroszok 1 évig azaz egy évig türelemmel várták a megállapodás ígéretenek 100%os teljesiteset, pedig már 1 hónap után lehetett látni, hogy át vannak b. szva. Az ENSZ főtitkár is tehetetlenül tette szét a kezét, és ezt az egész inkorrekt szerződés szegecses blamazst próbálta szépíteni.  De ezt nem lehet. Sokadjára csináljak ezt velük az elmúlt 30 évben. Ezek a tények, így volt és így van. Ha válaszolsz ne terelj, hanem a tenyekre válaszolj. Én ne gyere avval, hogy milyen jó ha van ukrán gabona, a szegény országok szempontjából, mert még jobb, ha van orosz is, amit ki tudnak fizetni a swift rendszeren keresztül. Ennyi. 
Financial Forecasts 2023. 09. 08. 22:15
Nem én csak 147 nel dobom el.😉 De nincs túl sok. De ha belemegy addig akkor veszek belőle egy hajót! No nem egy arany rózsika félét, hanem egy szerenyebbet. De emelt fővel kormanyozhatnam,és  kikötnek Tihanyban, és meghívnám a Jánost egy jó kis fogasra, meg egy whiskyre, ha eljone egyáltalán. 😀. Az álmodozást  felreteve, amúgy a stoppom, amúgy 6$ körül van és 20 $ nal már szerintem dobnam az egészet. 
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 08. 22:03
Neked aztán már nincs mit mondanom ezentúl. Egy szint felett nem megyünk egy bizonyos szint alá. De te biztos, hogy magadból indulsz ki. De én nem szorulok senkire, én megélek a magam embersegebol. Családi pótlékon kívül semmit se kaptam, és vettem fel egyik kormánytól se, soha. Meg a csokot se vettem fel, mert túl erős kötöttség. Tudom neked nehéz megértened mert az a nehezebb út, hogy nem függsz senkitől se, és emelt fővel tudsz haladni az úton, de hidd el még vannak ilyen emberek a világban. 
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 08. 21:50
A lónak a f....át. Azt. Ne hulyeskedjunk már kérlek alásan. Ha én felolfom a szankció alól a teherautodat, hogy tudjál mondjuk koltozkodni, de azért az  a speciális indító motort kiszerelem  belőle, arra visszont szankciót tartok fenn hogy ne juss indítómotorhoz. Akkor tudod használni az autót? Nem! Pont ezzel a trükkök százával játszó USA politikai elitnek van elege, a világ nagy részének. És ennek komolykovetkezmenyeu vannak már most is. És még mennyi probléma lesz ebből.
Visszaterve, a gabonaalku arról szólt, hogy tudjon az ukrán gabona, 30-40millio tonna gabona(és az orosz is), a fejlődő országokba eljutni. Ehelyett az 1/3 a jutott el a fejlődő országokba. De ha azt vizsgáljuk, hogy például azért relatíve gazdag, de fejlődő besorolású Torokorszag ot, és társaikat kivonjuk, akkor szinte semmi se jutott el a tényleg szegény országokba, mint Csád, Etiópia, Líbia, stb..... Szó szerint nem  mérhető mennyiséget kaptak az Ukrán gabonabol!!! 
2.es pont. Arról volt szó, hogy az Ukrán gabona szabad aramlasaert a szegény csóró országokba, az ENSZ főtitkár megigertem az oroszoknak, hogy az Orosz élelmiszer, és műtrágya is szabadon aramolhat. Szankció mentesen. Hát ebből semmi se valósult meg 1 év alatt. Ismétlem semmi! Mert megtrukoztek. És ez a lényeg! Hagyjuk ezt a hajó biztositast és társait, az a lényeg hogy atbasztak az oroszokat. Már megint és sokadjára. Aztán az ENSZ főtitkár megigerte hogy egyeztet az Unió és USA vezetőivel ez ügyben, persze semmi se történt1 évig. Ezert lett nem meghiszabitva a gabona alku. Miért mit vártak?? Aztán a mainstream média telekűrtölte, hogy ezt a szerződést se tartották be az oroszok. 🤣🤣. És a többi is ilyen volt a múltban amúgy....  Hát így nem lehet üzletelni és megallapodni. Ezek csalnak.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 08. 13:08
*Egyébként is, nem azt mondtad, hogy nincs kedved vitatkozni?*
De így van!. Szevasztok!
 
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 08. 13:05
A beke, sok szazezer halott utan, ugy fog szerintem kinezni  hogy meghuznak egy demarkacios vonalat, a mostani befagyott frontszakaszon a 4 megye hataran. Es bekefenntartok lesznek, EBESZ es hasonlok. Mert az nem járja,  hogy estelegesen az ukran vezetes, nem publikus parancsara be-be lodoznek raketakat Donyecki panelhazakba, ha meg az orosz mentalitas okan, az oroszok azonnal visszonozzak a raketakat,  akkor azt mint a véres kardot hordozzák korbe a vilagsajtoban. Mert akkor sose lesz vege, ennek. Kezdodhet elorol az egész.  
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 08. 12:59
Ki utalja a nyugatot, vagy a keletet? En egyiket se utalom. De azt azert tudnod kell, hogy 2014 elott is folytak bizonyos dolgok.... De ezt hagyjuk. Ami a lenyeg, hogy mar Janukovics is a kelet ukrajnai orosz kissebbseg szavazataival kerult hatalomba. Kelet ukrajna tobbsegeben Oroszokhoz huz, lasd azt a cirka 4 millio haborus menekultet, akik Oroszorszag fele menekultek. Ez megvan ? Nyugat Ukrajna , a regi Galiciai resz  meg inkabb EU parti. Ennek tortenelmi okai vannak. Ezert a 4 megye mar valoszinuleg orosz lesz, mar a tortenelmiseg, es a lakossag osszetetele szempontja miatt is. Szerintem.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 08. 12:52
Azok olyanok voltak, mint a mostani gabonargyezemeny. Azt is megszegtek az oroszok. Ez folyt az egesz mediaban. Ohh wait... Hat arrol nem.volt szo, hogy az ukran gabona szabad aramlasart cserebe, az oroszoknak is szabad aramlas van gabonaban, es mutragyaban?? Ja az a feltetel nem.teljesult 1 evig. De hat arrol kuss van. Szoval ha en kotok veled egy alkut, es az alku rad eso reszet 1 evig nem tartod be  akkor is en vagyok, a hibas , ha azt megunva felrugom. Hat a mediaban lehet, na de valosagban?. Bonyolultabb ez az egesz szitu ami 2014 tol az elozmennyekkel egyutt kialakult,  annal mint ahogy az iranyitott mainstream nekunk eloadta. De mindegy..
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 08. 12:32
Nem pajtas! Nekem a gyerek korom kedvec filmje, a vilagtortenelem volt,  tovabba nem nem neztem, hanem rengeteg konyvet olvastam,es OKTV dobogos voltam, direkt nem mondom a helyezest😀
Van elkepzelesem, ha az Ukranok folytatnak tamado jellegu hadmuveletet, egy sik terepen, beton harckocsi akadalyok ellen aknamezok ellen, es komolyan kiepitett , oldalrol alulrol , mélyen, szepen kibetonozott loveszarkok ellen, hogy mi lehett ott a helyzet. Egy masodik Verduni verszivattyu. Rettenettesen sajnalom. De ertelmet se latom, mert az a 4 megye mar az oroszoke lesz, igyis ugyis, ha ciganygyerekek potyognak az egbol a forumon akkor is. Kár hogy ukrajnai fiatalok, akik nem tudtak elintezni az alkalmatlansági felmentési papirost, azok ott hullanak. Szörnyű. De nem akarok nem veletek vitazni,  mert felesleges.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 07. 23:23
Francokat. A vicc se stimmel. A NATO mar ott van, es lassan kimaxol mindent a nelkulozheto fegyver  keszleteibol. A NATO katonak, meg ott a fronton elfutottak volna. Egy NATO zaszloalj , ha 75%os emberveszteseget szenvedne el mint az Ukranok naponta 4 számjegyű veszteseget. Akkor a maradek a  NATO katonák a zaszloaljbol a  pszihologushoz mennenek, es nem a frontra. Az utanuk kovetkezo battalion mars pedig visszadna a szolgalatot, es hazafutna.
 Az ukran katonak, olyanok mentalitas, es batorsag szemontjabol mint az Oroszok. kitartoak, szivosak, es batrak. Orosszal a fronton csak az ukran katona bir. Nyugati  zsoldosok is hazafutottak mar regen, pedig a kozelebe se kerultek az ilyen tipusu mocskos  husdaralonak. Nyilatkoztak is errol .
Ui. Amugy, ha egyszer a titkositott ukran vesztesegek valaha is kiderulnek a nyilvanossag elé akkor en Z.helyeben, nem tartozkodnek majd az orszagban......
Financial Forecasts 2023. 09. 07. 22:44
🤣 jaja. Figyelj  oszinte leszek . En figyeltem, a fejlemenyeket, meg en a sorok kozott szeretek olvasni  gyarilag ilyen vagyok. En erre szamitottam, amugy  ez a Szaudi olajminiszter herceg egesz okos gyerek  nem a Feherorosz szep lanykakkal van elfoglalva....Hanem olyan velemenyeket oszt meg , mint hogy az olaj hataridos piaca elvalt  a valosagtol......, jaj varj ezt nem folytatom ezen  a forumon mert alusisakot hajtogatnak nekem..:))
Annyit mondok  senki se kívánjon 110~120 usd feletti olaj arat, mert akkor kenytelenek lesznek az illetekesek nagyfoku demokracia exportba kezdeni, a renitens allamokkal szembe............
Financial Forecasts 2023. 09. 07. 22:26
Igen. A Kirin 9000 s.  Na ez is egy fontos, szög lesz az a régi egypolusu vilagrend koporsojaban. Egy zsarolo pontencial off! 
Financial Forecasts 2023. 09. 07. 22:16
Az hogy mit akarnak, az kristalytiszta. Aztan hogy mi lesz, na az a nagy kerdes. Zed, erintolegesen jol osszefoglalta finoman , hogy mi a global gazdasagu szitu , zanzasitva.. Van ott meg tobb minden egyéb is...De hat ezek nem uj keletu dolgok, fenn állnak már egy jó ideje......Olyan ez mint az olaj piac!Lehet húzni a chartot felfelé, lefelé es hullamszerkezetet vizsgalni. Ami jo dolog bekeidoben. De szerintem csak az számított  amit en hetek óta  beirtam, es kaptam ra jo sok mínuszt... Megpedig az, hogy az Oroszok, es a Szaudiak osszemelegedetek, nagyon . Akkor jeleztem. Ami erdekes  egy jelenség, mert.50 eve tarto hű szövetségese az USA nak. Erre pedig az OPEC vezerlő csillaga (Szaud), szinkronban es összhangban vág kitermelest az Oroszokkkal (USA osellensegevel). Hoppareka. Mi van itt.  Sot, a kitermelesi vagas szintem osszhangban a napokban decemberig meghosszabitottak. Ez az oka, hogy az olaj megindult az utobbi napokban. Semmi mas.!!! Hisz idaig is tudtak,hogy nincs utánpótlás furas,  se tengeren, se szárazföldön.  Tovabba az se tegnap derult ki hogy a Kinai lassulas ellenere csucsra jar az olaj fogyasztas. De az mar lenyeges, hogy Szaud~Russzki hatter szovetseg kötetet,  es szinkronban dolgoznak, az USA olaj ar leszorito politikaja ellen. Es ez a gepolitikai fejlemeny számít. Es hiaba mondom, hogy mar ennek a dolgoknak van a nagyobb sulya a tradelésben, es reszveny kereskedesben az utobbi honapokban. De ahhh, megint annyi jon at sokaknak hogy  ezek összeesküvés elméletek .🤣  Edes istenem........... De meglepodve nezem, hogy mar egyre tobben fordulnak itt a forumon.....:)
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 09. 05. 22:25
Szerintem se lesz jó döntés a BA megvétele. Most volt, és van a csúcs év. Profitban, árbevételben is rekordok.  De szerintem vége lesz az olcsó repülés korának. Hogy Jolika az Aldis arufelloto is minden második hétvégén 2 napos város latogatasokra megy. Pár ezer forintért oda vissza. Tartósan magas, nagyon magas uzemanyag, és repjegy árakra számítok, a fapadosoknal is.  A növekvő kamatok, és inflacio miatt, nemigen lesz pénz a rezsi, étel, és jelzálog mellett, utazgatni a többségnek. Azért is adják el most, a régi tulajok, tavaly még hallani se akartak róla. Vajon miert? Ráadásul 5.5 %os EUR hitelből. Hát nem tudom...... 
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 09. 05. 22:04
Az. Nagy segítség🤣
Financial Forecasts 2023. 09. 05. 21:59
Mert nagyon ment az olaj. Hát nem logikus? 🤣 CPE - em is pirosban van. Tetszett volna Netflixet, vagy Teslat venni, 47 és 77 P/E en. 😀. 
Financial Forecasts 2023. 09. 05. 21:53
 Nagy Hedge fundoknak jött a parancs. :) 

friss hírek További hírek