Placi82

Regisztráció: 2020-01-24 16:08:32

Hozzászólások száma: 2 864

Utolsó hozzászólás: 2021-07-27 13:04


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

46 359
2021. 07. 03. 20:54

utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts kedd, 13:04
😀😀😀 Szívemből szóltál megint. De akkor Greybeard miért is vár deflaciot?? 
Financial Forecasts hétfő, 22:45
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210726/egyre-kevesebb-uj-csaladi-hazat-adnak-el-az-egyesult-allamokban-494070
Ezt az előzo irasodhoz. Kérlek szólj, ha a 3 m$ os haz már nem hogy 3.5 ért de 2.5 ért se kell senkinek. Mert ahogy az előző válság esetén mikor az akkori kormanyunk mondta hogy a tornado szele csap meg minket csak" a mostaniakbol is hasonló kommunikációt nézek majd ki😀. Autentikusabb lenne ha te irnad ide be mi a helyzet Orange megyében mert ha változik a helyzet kb. fél év után nálunk itthon hatvanyozottan fog valtozni:). Köszi 
Financial Forecasts hétfő, 12:05
Én is nézem. :) 
Financial Forecasts vasárnap, 23:08
Ez csak formalitas. Régen 10 évente később 5 évente most mára a gyorsuló államadósság növekedés miatt lassan évente emelik. Pár éve mekkora hepaj volt ha valamely ország atlepett a100-110%os GDP aranyos államadósságon. Most konszenzus van hogy nincs pánik, se a mediaban se a jegybankarok, se a politikusok részéről. Mintha egy karmester hangolta volna össze ezt a" hallgatás" szimfóniat:)). A regi nagynevű tapasztalt öreg "rókák" hedge fund alapkezelok jajgatnak csak, hogy ebből nagy geb@sz lesz.  No vajon kinek lesz igaza:)? 
Financial Forecasts vasárnap, 21:35
Senki se vár lángoló vilagveget. Éppen az hogy félnek, attól hogy ennek a jelenlegi gazdasag politikai storynak a kifutasanak a végén baj lesz. Mert ez nem lokális helyi probléma lesz egy Argentína szintű országgal hanem globális szintű. Államok esetén amúgy a lejaro adósság vissza nem fizetését allamcsodnek hivjak emlékeim szerint. Annak minden következményeivel. 
Financial Forecasts vasárnap, 20:24
Szerintem állj le avval amit most szivsz, mert nincs jó hatással rád :). Abszolút megértem, főleg az idősebb korosztaly esetén. Akinek jó élete van, az meg főleg félti. Amikor én is ffp3 maszkot hordtam, beteg édesanyám miatt, akkor sokan elkezdtek kötekedni, sőt direkt kohogni hogy minek az. Na elkuldtem a pics@ba őket. Mindenki úgy félti magát vagy a szeretteit, ahogy jónak látja vagy azt gondol amit akar. 
Financial Forecasts vasárnap, 20:16
"AZ OPEC vilagos palyat hatarozott meg, havi 400k hordoval noveli a kitermelest. 
Osszesen 2m hordoval tobbet Augusztustol az  ev vegeig.
Igen, de minden kalkulacio szerint az olajkereslet 3.5-4.0 m hordoval fog noni.". Ezert nem értettem miért esett az olaj, amit mostanra visszakorrigalt. De akkor se értettem, hogy a számok kristálytisztan mutatták a helyzetet, gondolom mások is látták. 
Financial Forecasts vasárnap, 20:06
Nem  nagyon volt erre precedens. 2 típusról tudok. 1.tipus. Hiper inflációt kovetoen, szinte mindig egy társadalmi összeomlás, háború után. Értelmetlen bármilyen adósságot követelni adott pénzben. 
2.tipus egy expanzió terjeszkedés után lásd Trainaus császár mikor meghoditota Daciat, és akkora arany és ezüst hadizsakmanyra tettek szert, hogy a császár elengedtek az állami adósságokat. De magankozi adósságot nem. Én ezeket a példákat ismerem. Adósság elengedes ellenérték nelkul, természet ellenes. Hisz ha ilyen történik ki az a magánszemély, cég, bank, aki hitelez neked a későbbiekben. Morál hazard. 
Financial Forecasts vasárnap, 15:06
Köszönjük az összefoglalót! WLL, APA ebbe a kettőben belecsípek hétfőn. :). Ha ezek ugranak, akkor nagyot mennek. Megpróbálom apránként 
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 12:42
A darabszámot oda tűnnek, hogy vannak tudod azok a típusú emberek hogy a 20 év alatt megtermelt, spórolt pénzt hova mentsük. Oszt vesznek egy lakást. Mert ott jó helyen van. Egy kis hitellel. Az elmúlt 10 év erre sarkallja őket. Koltsek csak a pénzüket, mi ncseed el akkor vesszük elő a casht mikor senkinek se lesz cash. És újra értéke lessz a pénznek. Addig a sok okos egesse a pénzt, a befektetési lakásra, ami allasidovel, adó után hoz neki 2.8%ot. Amortizáció nem szamolva:). Én a befektetési lakásra rá se nézek évi 8-9% alatt. 
Financial Forecasts vasárnap, 11:47
"Egyszer volt budán chf.". Nem hiszem. Cégek kimaxolt hitelekkel, a magánszemélyek kb 10% fix állománnyal vannak most. Amíg a laza költségvetési hiány van a világban, és nem aggódik senki se az EU, se usa, se hazánk adossaghegyei miatt, amíg a covid miatt lehet tolni a gazdaságba a támogatást, amíg a jegybankok finanszírozzák saját allamuk adósságát, addig nincs baj persze. De 5 év múlva el tudod képzelni ennek az állapotnak a további fenntarthatosagat!? Mert ha el, akkor tulajdonképpen te az adósságok vissza nem fizetéseben hiszel. Ez is lehetséges scenario. De ez már egy teljesen új pénzügyi alapokra helyezett világ lesz. Olyan amit még nem ismerhetunk előre. 
Financial Forecasts vasárnap, 10:25
A válságok ciklikussaga, csakis és kizárólag az emberi természetből fakad, ami több ezer éve változatlan. Az emberi qtermeszet olyan, hogy nehezen tanul de könnyen felejt. Nézd meg usaban az ugyanazok az emberek akik 2008 ban megegyeztek magukat ugyanazokat a hibákat követik el. Hitelből tokeateten részvényeket vesznek. 1 havi tartalekuk nincs, de az XModellt meg kell venni mert a szomszéd is megvette hitelre:). Ugyan ez Magyarországon. Emberek hitelből mennek maldivra mert kell mutatni az instan és a facen hogy mekkora menők, de a moratórium ban van, van ismerősöm akinek 150 millás adóssága van de idén 5 szor volt nyaralni. Ilyenek az emberek. Atortenelem mindig ismétli önmagát. Amúgy a fiúk:) bevasaroltak a faktor és cég reorganizacios, és végrehajtási piacon.!!! Aki nem hiszi olvasson utána. Szerinted miert? Mert jó üzlet lesz a most a Széchenyi hitel el, és nhp és társai funek fának odaadott hitelek faktoralasa, végrehajtás majd jó üzlet lesz:)). Ja és a marxos beirasodon jót nevettem. Jó meglátás. Erdekessegkeppen nézd meg ha rá érsz, Lenin- és a Warburg, Schiff bankár birodalom kapcsolatát. Érdekes hogy honnan nőtt ki a kommunizmus. És mit akartak vele. Csak túl hamar halt meg Lenin. És hülye Sztálin elbarmolta az egészet, mert ő nem tűrte az iranyitast:)) 
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 09:37
Ja és ha 7 Mrd embert felhoztad. Most nagyon PC beszéd a fehérek elnyomjak a kisebbségben elő egyéb rasszokat. Akkor egy kis statisztika. A fehér rassz a világ népességének már csak 8.5%adja!!!! 150 évvel ezelőtt 40% volt!!! 
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 09:33
Jól látod a dolgokat😀. Nekem is van i2 ismerősöm 3.as és S modell Tesla boldog tulajdonosok. Nagyon zöldek és öko tudatosan. Csak azt nem értem hogy miért nem egy Zoe kis autót vették mert a tesla öko labnyima akkora mint egy T-14 tanknak. Amúgy meg a Mátrai erőmű és társai termelik majd bele a zöld áramot a zöld Teslajukba🤣. Vicc. Az egyetlen valóban 1MW rá jutó legkisebb környezet terhelés az atom erőmű. Na de azt minden zöld elutasitja. Pedig a napelem és szelturbunak előállítása az általuk élettartamuk alatt megtermelt zöld áramnak a függvényében harmat gyenge hatekonysaguk :) 
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 19:36
Uram nem az árak nőnek hanem az M2 pénz kínálat aggregat nő. Közel duplazpdott pár év alatt. Magyarán a forintot higitjak. 
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 19:35
Már elnézést. De minden új 5%áfával épített ingatlanra vissza kapod az 5% áfát ha csókot veszel igénybe. Tavaly óta
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 15:32
Ó én láttam budafokon, meg most is fenn van ingatlan.comon.140mft utána 2 hónap múlva 170 mft utána 4 hónap múlva 240 mft. Megy a parasztvakitas, csak azt nem értik meg ha valaki használt hazáért kiad ilyen összeget az eliteb helyre adakar költözni. 12,2,3
Financial Forecasts szombat, 11:57
Innen már csak egy út van. Ez amit most csinálnak. Csak is felfelé. Hitelből és adosagbol való növekedés. Vissza a normális uhymenethez nem lehetséges. Mert abban a pillanatban hatalmas robbajal dőlne össze ez a gigantikus globalis kartyavár. Most kiderul van e végtelen :) 
Financial Forecasts szombat, 11:54
Valutaháború, és hideghaboru. Jobb mint az igazi:) 
Financial Forecasts szombat, 10:40
Kommunista kapitalizmus. Új fogalom jött letre:) 

friss hírek További hírek