Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boole kedd, 22:11
Előzmény: #139858  pomperj
SP500 - szerintem nemsokára lesz egy 5-8%-os korrekció.
https://www.tradingview.com/x/xjzGznJP/
BTC
https://www.tradingview.com/x/3JR0SJPg/
Boole kedd, 21:35
Előzmény: #139857  kajli_man
Ez egy rendkívül látványos és fontos kérdés, hiszen első ránézésre úgy tűnhet, hogy a mesterséges intelligencia (MI) és a Bitcoin két teljesen különálló, sőt, akár egymással versenyző technológia (például a szuperszámítógépek és a chipek iránti éhségük miatt).
A valóságban azonban az MI térnyerése nemhogy feleslegessé tenné a Bitcoint, hanem felerősíti annak alapvető szükségességét. Az MI-korszakban a Bitcoinnak nagyon is konkrét, gyakorlati és strukturális haszna van.Íme a legfontosabb okok, amiért a Bitcoinnak nagyobb értelme van most, mint valaha:
1. Az MI natív fizetőeszköze (Pénz a gépeknek)A mesterséges intelligencia ágensek (AI agents) hamarosan önállóan fognak egymással kereskedni, szolgáltatásokat vásárolni (pl. egy MI adatot vesz egy másik MI-től, vagy számítási kapacitást bérel).
  • A probléma: Egy MI nem tud besétálni egy bankba, nincs személyi igazolványa, és a hagyományos banki rendszer (SWIFT, bankkártyák) túl lassú, bürokratikus és drága a gép-gép közötti (M2M) mikrofizetésekhez.
  • A Bitcoin haszna: A Bitcoin (különösen a másodlagos rétegek, mint a Lightning Network) digitális, programozható, határok nélküli és azonnali. Az MI-knek nincs szükségük bizalomra vagy közvetítőre; kóddal tudják kezelni a Bitcoin-tárcákat. A Bitcoin a gépek natív pénzévé válhat.
2. Védelem a „Deepfake” és az információs infláció ellenAz MI képes másodpercek alatt végtelen mennyiségű tökéletes szöveget, képet, hangot és videót létrehozni. Ez az információs bőség zavarához és a bizalom teljes összeomlásához vezethet (mi valódi és mi hamis?).
  • A probléma: Hogyan bizonyítod, hogy egy adat vagy digitális tartalom sértetlen, és egy adott időpontban már létezett?
  • A Bitcoin haszna: A Bitcoin blokklánca a világ legbiztonságosabb, megmásíthatatlan decentralizált időbélyegzője. Ha egy fontos adat vagy dokumentum digitális ujjlenyomatát (hash) beágyazzák a Bitcoin hálózatába, az megdönthetetlen bizonyítékká válik arra, hogy az adat létezett és nem módosították. Segít rendet teremteni az MI által generált káoszban.
3. A decentralizált erőforrások elszámolási alapjaAz MI futtatásához és tanításához gigantikus mennyiségű számítási kapacitásra (GPU) és energiára van szükség. Jelenleg ezt néhány tech óriás (Microsoft, Google, Amazon) uralja.
  • A trend: Rohamosan terjednek a decentralizált számítási hálózatok, ahol magánszemélyek és kisebb cégek adják bérbe a szabad GPU-kapacitásukat.
  • A Bitcoin haszna: Ebben a decentralizált gazdaságban a Bitcoin (és a hozzá kapcsolódó technológiák) biztosítja azt a semleges, globális elszámolási rendszert, amellyel a világ bármely pontján lévő hardvertulajdonost azonnal és biztonságosan ki lehet fizetni.
4. Menedék az „energiacsatában”Az MI adatközpontok energiaéhsége elképesztő méreteket ölt. Sokan kritizálják a Bitcoint is az energiafogyasztása miatt, de a kettő között van egy óriási különbség:
  • Az MI adatközpontoknak ott kell lenniük, ahol a felhasználók vannak (alacsony késleltetés, stabil hálózat), így túlterhelik a meglévő elektromos hálózatokat.
  • A Bitcoin bányászat helyszínfüggetlen. A bányászok a világ legtávolabbi pontjain lévő, egyébként kárba vesző (pl. felesleges vízenergia, fáklyázott gáz) energiát hasznosítják. A Bitcoin bányászat így egyfajta gazdasági katalizátorként működik, amely finanszírozza a megújuló energiaforrások kiépítését – amit aztán közvetve az MI is használhat.
Összegzés: Van még értelme?Igen, sőt. Ha az MI-t a digitális világ agyának tekintjük, amely mindent automatizál és optimalizál, akkor a Bitcoin ennek a digitális világnak a gerince és immunrendszere.Az MI elhozza a bőség korát a digitális javakban (bármiből végtelen másolatot tud készíteni). Ebben a világban felértékelődik az egyetlen dolog, ami bizonyítottan véges, digitális és nem lehet lemásolni vagy hamisítani: a Bitcoin.
pomperj
pomperj kedd, 20:48
Előzmény: #139850  pomperj
SPX daytrade
meg egy felszuras hianyzik, hogy a wave(5) is meglegyen az ED alakzat legvegen.
.
https://imgur.com/a/eeuwjgA
kajli_man
kajli_man kedd, 20:24
BTC piroska, múltkor talán itt írta valaki, hogy mutathatja az indexeknek az utat előre
Matthias_Fo_Rex kedd, 20:04
Előzmény: #139841  Firekiller
Háborúsat? Népességcsökkenést lesznek kénytelnek előidézni? :(
MrSomm kedd, 20:02
Előzmény: #139835  Cinderella74
Vegul is a Vulcan is kapott 620 m$.
Az UMAC-nak eleg ennek a fele is, hogy nyomjon egy duplat meg
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 kedd, 20:01
Előzmény: #139852  vaczak
Oregszem, de arra azert jol emlekszem, hogy legutobb is higitas elott adtak el a bennfentesek, multkor epp 3 nappal elotte, tehat a bennfentesek se szentek. Legutobb is jott egy 30 dollaros felminosites, mielott kibocsatottak. Ma jott egy 40-es, CFO mar eladott, director, CEO eladasi ajanlatot beadtak. Tokeletes lenne ma 30-33 kozotti higitas. 
MrSomm kedd, 19:50
Előzmény: #139791  Fortunee
Koszi ❤️😊
vaczak kedd, 19:13
Előzmény: #139824  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Bár igazad lenne, korán kiszálltam és lesben állok. Amúgy Trumpék a jelek szerint inkább rádobnak egy lapáttal a korrupcióra (fontosabb néhány figurának, mint a midterm), szóval nagy visszafogottságot nem várok. 
Aldo
Aldo kedd, 19:09
Előzmény: #139849  juanmontoya
Figyelem én is folyamatosan, bár 30-nál kiszálltam.
pomperj
pomperj kedd, 19:05
SPX daytrade
https://imgur.com/a/06xAXG0
.
Egyelore az a leginkabb elfogadhato munkahipotezis, hogy EndingDiagonal van epuloben.
Ez addig ervenyes, amig az ED (2) melypontja, 7583 tart, nem torik le.
juanmontoya kedd, 19:01
Umac szépen hasít.
mereszZenesz kedd, 18:58
Előzmény: #139843  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Én is köszi.. Meg is vettem a storyt..
Peti84
Peti84 kedd, 18:27
Előzmény: #139843  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Tavaly néztem, valami 2,5 usd áron hoztak be 20 millió rv-t, akkor nem is foglalkoztam vele. Viszont 2026 q1-ben ha jól látom 60 milliós árbevételt hoztak és 2026-ra 360 milliót céloztak meg....ami meg is lehet. Köszi hogy bedobtad ide, így újra felrakom a figyelőmbe. Én az ilyen kaszinó részvényeket szeretem.....ha már AI mánia van, ha nem is x10, de 8 usd-t bele tudok látni.... 
mereszZenesz kedd, 18:16
Reddit
Citizens reiterated a Market Outperform rating and $240.00 price target on Reddit Inc. (NYSE:RDDT).The firm noted Reddit last closed at $177.85, which implies shares trade for 16.5 times its 2027 estimated EBITDA of $2.0 billion and 25.4 times its 2027 estimated GAAP EPS of $7.01. The stock currently trades at a P/E ratio of 51.24, though its PEG ratio of 0.11 suggests attractive value relative to growth prospects.
guantanamo
guantanamo kedd, 18:06
Ha mar bevallalos robbanos rv-k, akkor talan FNUC is meger egy miset.
Moka_Brikka
Moka_Brikka kedd, 17:52
Előzmény: #139840  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Ha hozzak az átlagos bikapiacot az amcsik, akkor több is lehet szerintem. 
Korábbi high jo esellyel meglesz. Ha megszívjuk megis vele, akkor legalább együtt tesszük. 😆
AI IP royalty, 87% marzs, alig van adóssága és a technikai kép is jól néz ki szerintem. 
Ha az AI nem itt fullad ki, akkor én nagy menetelt várok tőle. 
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 kedd, 17:49
RZLV valaki? Kiskereskedelmi AI seged, otlettol a kasszaig vezeti a vasarlot, hatalmas bevetel novekedese van, de giga higitasok utan van, elegge agyon van verve. Ez siman lehet a kovetkezo 10-50x reszveny.

https://finviz.com/stock?t=RZLV&p=d
pomperj
pomperj kedd, 17:43
Előzmény: #139823  pomperj
SPX daytrade
Meg mindig felfele megy, attort 6717 fole. 
Ugyhogy marad a wave(v) hullam felfele, csak egy kicsit at kell majd szamozni az utolso par napot.
Firekiller
Firekiller kedd, 17:42

https://youtu.be/axEVMgMfYhE?si=fsxbATD4bl-AdEbF
ez alapján pontosan ki milyen részvênyt, etf-et javasol?

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek