10% os részesedésük lett a cégben. Azért ez nem olyan kirîvó szàm. Főleg úgy hogy az eredmények màr belépésük előtt nőttek. Nézzük meg csak waberers 4ig vagy alteohoz képest. A cég nagy részben hozzàjàrul a körforgàsos hulladékgazdàlkodàshoz, környezetvédelemhez. Ha cég nem bîzna a jövöbeni piaci működésében, nem indìtott volna srv-t sem. De ez én magânvéleményem kizàrólag.
Mondjuk limitarasan barmit betehet eladasra... De ha mondjuk kozben masik oldalon veszegeti, az mar problematikus lenne szerintem... Lehet amugy szimpla elutes...
Befolyásolás vagy nem,aki profitra hajt nem dőlhet be ilyen átlátszó trükköknek.Azt nem értem,nézve a kötéslistát,hogy miért nyomják le az árat párezer darabos tételekkel,ami egy rendes hétvégi ebédre sem elég zsozsót szabadít fel.Az idő már ellenem dolgozik,de nem kapkodok,legfeljebb az unokáim örökölnek.
Nem ez lenne az első eset… Korábban volt már Vertikal részvény kereskedéssel kapcsolatos bünti. Nyilván lehet egy sima elgépelés is. 180 K helyett 1,8M sikerült. Ha több millió darabbal rendelkezik, akkor ez is előfordulhat. Nem először fordul elő, hogy irreálisan nagy mennyiséget tesznek be eladásra. Valamikor a heti forgalom sincs akkora, mint amennyit egyszerre berak.
Ha valaki ezt csinalna az piac befolyasolas lenne... btk...411. § (1) Aki a) olyan ügyletet köt, megbízást ad, visszavon vagy módosít, saját számlás kereskedés során ajánlatot rögzít, visszavon vagy módosít, amely az adott pénzügyi eszköz vagy kapcsolódó azonnali árutőzsdei ügylet keresleti vagy kínálati viszonyairól, árfolyamáról vagy áráról hamis vagy félrevezető jelzéseket ad, azt mesterséges vagy rendellenes szinten rögzíti, b) pénzügyi eszközre vonatkozó színlelt ügylet kötésével vagy más megtévesztő magatartással a pénzügyi eszköz vagy kapcsolódó azonnali árutőzsdei ügylet árfolyamát vagy árát befolyásolni törekszik, c) a referenciaérték kiszámítását hamis vagy félrevezető információ közlésével vagy továbbításával, vagy megtévesztő módszer alkalmazásával befolyásolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Szoval a ceg kizartnak tartom hogy ilyennel szorakozna... De azota mintha mar 180000 db lenne ott...
Az a nagy mennyiség azért kell, hogy kevesebbért vehessenek SRV-t. Folytatódik a szokásos játék. Betolnak egy nagy mennyiséget, sokan meg már megunják és eldobják olcsóbban. Gondolom van még bőven aki 7-8 ft-on vett, azok közül sokan megunják és kiszállnak.
Igen, raadasul az eladoi oldalon sincsenek oriasi mennyisegek... szep lassan araszolunk... ha a nyari uborkaszezon utan majd kijon a feleves eredmeny esetleg a kategoria valtasrol jonnek konkretumok... vagy barmi + hir...akkor leszek kivancsi hogy neznek majd ki a kereskedesi napok... negativ hir ne jojjon...
Most éppen miből gondolod azt.? Az srv még a felénél sem tart, 5.5 millió körül állnak, 4.5 még megvételre vár..eddig "csak" 3 milliót vettek meg a piacról.!
No akkor: -elszedik a kicsik pénzét: ilyen nincs, csak azokét akik el akarják adni. -idegösszeomlás: szerintem többségünk hosszú távon lát potenciált és nem hetekben, hónapokban gondolkodik. Csalódott emberek: egy év pár hónapja van részvényem, ha megnézed az árfolyamot akkor láthatod hogy nem vagyok csalódott. Biztos van olyan is aki 10 felett vett, de talàn a többségünk jóval alacsonyabb áron csipegetett.
Ma biztosan nem volt 100 000 db.-os SRV. Főleg nem a múlt heti 9,60-as átlagáron. Mai átlag 9,93. Záró 10. Remélhetőleg búcsút mondunk a 10 alatti SRV-knek. Van még itt tér felfelé. Csatlakozom Laruska-hoz, 15 alatt ne adjuk, még ha nincs is annyi, mint neki.
VERTIKAL Group Nyrt.