Topiknyitó: salaxx 2024. 10. 22. 07:42

PANNERGY - moderalt  

sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szakallamigazgato
szakallamigazgato ma, 17:44
Előzmény: #3820  szakallamigazgato
Bocs, hogy harmadszor is. Ha nem jutok dülőre OTP-vel inkább megszerkesztem magam a doksit, hogy egyen legyen, mert tartok tóle, hogy az adtabeviteli AI vagy egyetemist csak egy számlaszámot fogad. Ami persze hülyeség, de hülyeség az egész.
szakallamigazgato
szakallamigazgato ma, 17:35
Előzmény: #3819  szakallamigazgato
Én egyébként az utolsó napig el fogok szórakozni itt a bürokrácia malmaiban, de szinte biztos, hogy rengeteg nyilatkozatot töltök majd ki az utolsó napon két tanúval, mert OTP-nél minden TBSz számla egyedi forintszámlát kap, ahová jön az osztalék oszt erre nem hagytak helyett a táblázatban.
szakallamigazgato
szakallamigazgato ma, 17:29
Előzmény: #3812  Gaba2001
Szia! OTP-s TBSz-em van sok. Írtam a kapcsolattartómnak több napja, aznap visszahívott, hogy ezzel még nem találkozott, de továbbküldte. Ma emailben azt kaptam, hogy bizonyára tegnap kaptam levelet (nem), de itt van és átküldte a Panny tájékoztatóját. Visszaírtam, hogy köszi, ez benne volt az infó kérő levelemben csak linkben, kérem továbbra is a segítségét. Itt tartok.
herlas ma, 16:06
Előzmény: #3808  dexter
"Olyan mint, ha a K&H-ban soha senki nem nyitotta volna meg a panny nyilatkozatot."  Igy van, és ez igaz más cégekre is. A Panny nyilatkozatában kizárólag a NORMÁL számlán tartott részvényekhez kérnek bankszámlaszámot, a TBSZ-en tartottakhoz nem.  Hely sincs hagyva. Hogy majd "technikai adatok alapján" jóváírják, ahol kell.  
Ehhez képest a KH is számlaszámot küldözget, meg a Concorde is.  Itt az ideje, hogy a Pannergy adjon ki végre egy értelmezést, mire van tényleg szükségük. Remélem olvassák!
szikbal ma, 16:06
Előzmény: #3816  dexter
Valóban, az a 8 számjegy lesz a számla szám, egyben a Keler szám.
dexter ma, 15:30
Előzmény: #3815  szikbal

Szintén K&H-s vagyok.
Értékszámla vezető az a Patria Finance, de szerintem a számla azonosítója esetében az egyedi, 8 jegyű ügyfél azonosítót kell megadni.A lenti számlaszámot hiába adod meg, az a brókercég gyűjtőszámlája, arról fogják majd szétosztani a pénz az egyes ügyfelek számlájára. 

Én az azonosítóhoz azt fogom írni, ami pl. az adóigazolásban is szerepel:
- normál számla esetén: Normál,
- TBSZ számla esetén: TBSZ202x,
szikbal ma, 15:16
A K&H normál számla esetén, a Pannergy osztalék kitöltendő papírnál, ennél a résznél: 
II.ÉRTÉKPAPÍRSZÁMLA ÉS RÉSZVÉNYÁLLOMÁNY ADATAI 
Értékpapírszámla-vezető neve - Számla típusa + (Normál / TBSZ / NYESZ)  Számla azonosítója
Itt nem a "K&H Bank Zrt."-t kell megadnom, hanem hogy:Patria Finance a.s. HU97 14400111-77640604-00000000 ?
dexter ma, 10:00
Előzmény: #3811  Ati19
Én nem tudom, a K&H írta. Én is ezt kérdeztem. Azért raktam be ide, hátha valaki ezzel képben van.
Gaba2001 ma, 07:29
Bocs, ha volt már, de van valakinek OTP-s TBSz számlán van a részvénye? Ott mi a teendő? Erste szerencsére elég korrekt teendőt küldött.  
Ati19 ma, 06:55
Előzmény: #3808  dexter
Van ilyen jogszabály? Ha normál számlán van a részvény, akkor miért nem adhatnál meg olyan tetszőleges számlaszámot, ahová az osztalék érkezik. A Panny közleménye kifejezetten engedi ezt.
dexter csütörtök, 18:41
Előzmény: #3807  vcsmate
Köszi! Mondjuk a 0%-os hitel kezelési költség nélkül jól hangzik.
dexter csütörtök, 18:39

A K&H küldött egy új levelet a panny osztalékkal kapcsolatban. Gyakorlatilag a korábbi levelet küldték ki, az alábbi bekezdéssel kiegészítve:
"Kérjük, hogy a jogszabályi előírásoknak eleget téve, miszerint az osztaléknak azon számlára kell érkeznie, ahol az érintett részvényeket tartják nyilván, TBSz és NYESZ számlák esetén mindenképpen a fenti számla adatokat adják meg!"

A TBSZ-t és a NYESZ-t még értem, de a normál számla osztalékát miért is a bróker cég számlájára kell utaltatni?

Mondjuk azt meg pont nem írták bele a levélbe, hogy mi az esetükben a 'számla azonosítója' az egyes számla típusok esetén.
Olyan mint, ha a K&H-ban soha senki nem nyitotta volna meg a panny nyilatkozatot. 
vcsmate
vcsmate csütörtök, 18:34
Illetve ehhez van egy kedvezményes hitel is, ez:
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hirdette meg a KEHOP Plusz-4.2.5-25 kódszámú, Földhő Hasznosítási Kedvezményes Hitelkonstrukciót, amely tökéletesen kiegészíti a fúrási kockázati pályázatot. Miközben a 4.2.4-es vissza nem térítendő támogatás a kezdeti fúrási kockázatokat kezeli, ez a hitel a konkrét hasznosítási beruházásokat finanszírozza. [1, 2]A KEHOP Plusz-4.2.5-25 hitel legfőbb előnyei:
  • 0%-os fix kamat a teljes futamidőre.
  • Banki költségektől mentes (nincs kezelési költség, előtörlesztési díj vagy rejtett költségek).
  • Alacsony önerő: mindössze minimum 10% saját forrás szükséges. [1]
Igényelhető összegek a földhő hasznosítás típusától függően:
  • Mélygeotermia esetén (ami a PannErgy fő profilja): 1 milliárd – 6 milliárd forint.
  • Sekély geotermia esetén: 100 millió – 1 milliárd forint. [1]
A hitelprogram célja a helyben elérhető geotermális energia energiahordozóként való kiaknázása és a földgáz kiváltása. A kérelmek benyújtásának végső határideje 2026. november 14. A részletes feltételek és a hitelkérelmi nyomtatványok közvetlenül elérhetők a Hivatalos Pályázati Portál KEHOP Plusz-4.2.5-25 oldalán. [1, 2, 3]
vcsmate
vcsmate csütörtök, 18:33
Előzmény: #3805  dexter
Nem rémlik hogy beszokta jelenteni ha pályázik csak ha már nyert. Nem tudjuk hogy pályázott e, de kiderül hamarosan.
KEHOP Plusz-4.2.4-25 kódszámú, „Geotermikus fúrási kockázatok csökkentése” című pályázati felhívás a mélygeotermikus energetikai projektek kezdeti fázisában jelentkező geológiai és pénzügyi kockázatok mérséklését célozza 10 milliárd forintos keretösszeggel. A konstrukció az első geotermikus kutatófúrások költségeinek támogatásával ösztönzi az új zöldenergia-források feltárását. [1, 2]Főbb adatok és paraméterek
Mutató / ParaméterRészletek
Teljes keretösszeg10 milliárd forint
Igényelhető támogatás40 millió – 1 milliárd forint
Földrajzi hatályMagyarország területén (kivéve Budapest)
Záró szakasz határideje2026. október 30.
dexter csütörtök, 17:55
Előzmény: #3802  vcsmate

Itt mekkora összegre lehetett pályázni?
Ill. a panny egyáltalán pályázott?
szakallamigazgato
szakallamigazgato csütörtök, 16:54
Előzmény: #3803  szakallamigazgato
50 fillér volt egy gombóc fagyi gyerekkoromban. Jó, mondjuk szar is volt, de a rezsit majdnem fele annyi ideje fagyasztották be mint a gyerekkori fagyimat. Jó ez nem pontos, majd kimutatjátok, de összemérhető.
szakallamigazgato
szakallamigazgato csütörtök, 16:48
Előzmény: #3797  dexter
Nem leszek szimpi, de amíg rezsicsökkentés van Kapitányék gúzsban táncolnak. Én kb ezt vártam. Mit tennék én? Nem vagyok politikus, de valahogy már lehetne indokolni, hogy a bérek x a nyugdíj y százalékkal magasabb mint korábban, akkor mondjuk x-5-el emelünk az alapdíjon. De nem, ami ingyen van azt nem lehet elvenni.
vcsmate
vcsmate csütörtök, 16:42
 A legközelebbi feladat és határidő: 2026. október 30.
Ezen a napon zárul le a KEHOP Plusz-4.2.4-25 kódszámú, „Geotermikus fúrási kockázatok csökkentése” elnevezésű pályázat utolsó benyújtási szakasza.
A PannErgy operatív feladatai a benyújtásig:
1. Engedélyek megléte: A támogatást kizárólag olyan gazdasági társaságok igényelhetik, amelyek már rendelkeznek a szükséges koncessziós joggal, kutatási engedéllyel, vagy építési/vízjogi engedéllyel. A PannErgy-nek a meglévő miskolci vagy győri projektjeihez, illetve az új koncessziós területeihez kapcsolódó papírokat kell véglegesítenie a héten.
2. Az első kút fúrásának tervezése: A konstrukció kifejezetten az energetikai célú geotermikus projektek első kútjának fúrására, kiképzésére és vizsgálatára vonatkozik. A vállalatnak a műszaki-geológiai terveket és a kapcsolódó előkészítési kalkulációkat kell számszerűsítenie és feltöltenie a pályázati felületre.
3. Helyszín-ellenőrzés: Biztosítani kell, hogy a tervezett beruházás Budapesten kívül valósul meg, mivel a kiírások kizárólag vidéki fejlesztéseket támogatnak. Ez a PannErgy vidéki bázisai (Miskolc, Győr, Szentlőrinc) miatt előnyt jelent.
A sikeres október 30-i benyújtást követően a következő mérföldkő már a projektek fizikai megvalósítása lesz, amit a korábbi szabályozás értelmében 2028 végéig kell teljesen befejezni

Topik gazda

salaxx
salaxx
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek