Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kkv14 2023. 02. 17. 22:14
Előzmény: #192214  ehe
 A háború van hatással a karbonlábnyomra?
 Nem hallani semmit ezzel kapcsolatban , ez nem veszélyezteti a földünk jövőjét.
 Hol vannak a protestálók, tüntetők?
Avart ne égessünk ... mert....   Közben meg több Magyarországnyi terület folyamatosan lángokban áll!    
earth 2023. 02. 17. 21:16
Előzmény: #192218  berlini
Látom, még mindig zavarlak. Maradjon is így!
berlini
berlini 2023. 02. 17. 20:45
Előzmény: #192217  earth
Fogalmazzunk inkább úgy.
Neked tettszik mert azt mondja, hogy hülyék az eladók, ha egy keresletszegényebb környezetben nem észnélkül egymás alá kinálva kinálnak eladásra lakásokat.
Nos van egy rossz hirem.
Nem hülyék, csak nem kótyavetyélik el azt a vagyontárgyukat, ami a legtöbbüknél a vagyonuk 80-90%-át teszi ki.
Az a hülye, aki az eladókat egysejtű véglénynek tekinti, ahol az agyi funkciókat a mozgási funkciók látják el mellékállásban.
Az ingatlanos úrnak én nem fogom elfelejteni, amikor 2020 októberében ugyanezt, csak még nagyobb hangerővel ajánlgatta. Akkor nem is birtam megállni és hozzászóltam a videóhoz.
Hogy hogy nem, de nekem lett igazam.
earth 2023. 02. 17. 20:31
Előzmény: #192216  kukor-ica
Szerintem neked leginkább azért ellenszenves, mert a tényeket mondja, és nem azt, amit hallani akarsz.
kukor-ica 2023. 02. 17. 19:56
Előzmény: #192211  bpwjk
Azért ez egy ritka antipatikus és beképzelt csávó. Már a stílusa is az, de mióta a jutalékát tudjuk, azóta különösen... 
Mint már írtam: semmiből sem lehet olyan jól megélni, mint mások hülyeségéból.
slash 2023. 02. 17. 19:47
Előzmény: #192213  HPPapa
Megy az építkezés mint állat mindenhol. Pl az Aranyhegyen vannak utcák ahol nincs vezetékes víz és csatorna (külterület) épülnek a paloták. Nem értem. Meg vannak őrülve és megoldják valahogy. Persze senki nem akar kimenni a fa.ba csak legurulni a kocsival a hegyről és 10 perc legyen Bp belváros. 
ehe
ehe 2023. 02. 17. 19:34
Előzmény: #192209  EURHUF_goes_to_haven
Egy kommenttel később én is írtam a repülést, sajnálom, hogy nem írtam egyben.
Mindenesetre hogy lassan 3x-osára nőnek az autók továbbra is felesleges pazarlásnak látom, azt a 3x-os mennyiségű anyagot előállítani se kevés karbonlábnyom csupán abból a célból, hogy menet közbeni töltés nélkül le tudjon a paraszt kocsikázni budapestről az adrijára, vagy megtegyen egy seggel egy győr-nyiregyháza utat odavissza.
Nyilván kell foglalkozni a fűtéssel is, ezért is nem érdekel különösebben, hogy ez a szemforgató kihaénnem trollljobboldal megint mit ugat össze a hanyatló-halódó nyugatról, és hogy forgatja ki kénye kedvére az ott felmerülő ötleteket.
HPPapa 2023. 02. 17. 19:26
Előzmény: #192212  slash
Vannak még arrafelé szabad telkek, vagy mindent beépítettek a mostani ciklusban?
slash 2023. 02. 17. 17:36
Előzmény: #192210  greenman76
Nem olyan rossz Óbuda tömegközlekedése. Itt a Hév meg ezer buszjárat. Sztem Máriaremete meg egyéb helyről a Budakeszi úton nehezebb bejutni a Moszkvára mint Óbudáról pl a Margit hídhoz. Minket is az észak budai  aggló tesz tönkre. Ja és a Megyeri híd az kicsinált minket. Megkaptuk  észak pest agglóját.  köszi 
bpwjk 2023. 02. 17. 17:02
greenman76
greenman76 2023. 02. 17. 15:01
Előzmény: #192205  Duddy30

Köszönöm az infót, Csillaghegyet ismerem a legkevésbé,  mostanság kezdtem feltérképezni.
A III. kerület úgy általában kimaradt eddig, Táborhegy -en mászkáltam régen többet, a többi hegyi részt Mátyáshegy kivételével szinte alig ismerem, mindig elriasztott az értékelhetetlen tömegközlekedése.
Attól mert ritkán használom, a család többi tagjára tekintettel nélkülözhetetlen.
EURHUF_goes_to_haven 2023. 02. 17. 14:24
Előzmény: #192203  ehe
Azért ezt most nem értem. Ok volt egy Vw botrány, de a jelenlegi co2 kibocsátás nagyon nagy része nem az autókból jön. Ezt kéne már végre megérteni. 
A hajózás és repülés nagy szennyező, az ipar és hőerőművek szintén ehhez képest az autó EURO 4-5-6 fölött nem összehasonlítható egy előbb említettel, mégis azokra nem kell károsanyag kibocsátási tanusítvány. Vicc. Elsősorban az ipart és a mezőgazdaságot kellene megújjúló alternatívákkal segíteni és persze emellett lehet keresni a közlekedés alternatíváját is, de hogy csak azt ütjük az egy kibaszott vicc...
Ha van egy előállított termékem aminek a előállítási árának 50% a anyaghányad, 5% logisztika és 10% processsz+ bér költségek, akkor foglyuk fel, hogy ott nem az  processzt és a logisztikát kell vasmarokkal fogni , hanem elsősorban az alapanyagra kell olcsóbb beszállítót találni mert az minden % al többet hoz mint azonos % ban a processsz vagy a logisztika. 
Ez megint egy róka fogta csuka, hogy az ember mit lát sok autót, de az nem baj, hogy a háztartások fűtésénél semmiféle károsanyag szűrő vagy megkötő berendezés nincs, míg az autók agyon vannak már most is szabályozva... illetve az, hogy magyarországon az épületek általános állapota is a siralmast súrolja. Megint céloztunk, lőttünk igaz még az égtájat se találtuk el, nem hogy a célt, de kihirdettük, hogy nyertünk és nyerni fogunk... 
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Glob%C3%A1lis_sz%C3%A9n-dioxid-kibocs%C3%A1t%C3%A1s_%281990,_2018%29.png
Murdoch 2023. 02. 17. 13:39
Előzmény: #192207  wantuu
A Róka-hegyi úttól balra - ahol most az új házak vannak - rengeteg bányagödör volt, nyakig hulladékkal, gumikkal, autóroncsokkal. Egyébként ettől még lehet pöpecül megcsinálni a kármentesítést, de nyilván hosszú évtizedekig szennyezve volt a környék.
wantuu 2023. 02. 17. 13:25
Előzmény: #192199  Murdoch
Erről én sem tudtam. De ez azért kicsit arrébb van mint a Forest Hill ahogy látom?
Duddy30 2023. 02. 17. 13:18
Előzmény: #192188  Murdoch
legjobb az ürömi út ahol nem férnek el egymás mellett a suvok fel kell hajtani a gyalogos járdára ha jönnek a szembe sávban, de úgy, hogy közben nem mész neki a hegyoldalnak, nem véletlenül nincs ott busz, ha nem jött taxi és hévezel jó kis séta felbaktatni a hév megállottól, ettől függetlenül nagyon szép a Rókahegy a Pilis első hegye jó túrákat lehet tenni csak a sok beépítéstől elveszíti a varázsát lassan..
Duddy30 2023. 02. 17. 13:12
Előzmény: #192192  greenman76
Csillaghegy elég változatos város rész földrajzilag, nyugati oldala a hegyvidék (Róka-hegy stb) ott a hegy lábánál egy csomó új építésű  a Mocsáros dülő egy része is Csillaghegyhez tartozik, a fürdő nagyon jó a hegy oldalban, de Csillaghegyen inkább azok az értékesebb részek amik közel vannak a rómaihoz(nem ártéren) és azon belül is a déli része Csillaghegynek és nem a Békáshoz közelebbi részek. Kalászi köz, Nagyvárad utca Berzsenyi Dániel utca stb , a római szabadstrandot is ott nyitották ott a Fellini jó az infrastruktura, ha meg megépítik a Királyok-Nánásin a gátat akkor extrán felértékelődhet még pár dimbes dombos utca is van arra felé kis szerencsével panorámás ingatlant is ki lehet fogni
ehe
ehe 2023. 02. 17. 12:56
Előzmény: #192203  ehe
Meg majd ha dublinba a repulojegy 200 ezernel kezdodik...
ehe
ehe 2023. 02. 17. 12:54
Előzmény: #192193  EURHUF_goes_to_haven
Ezt a Bedo Imret majd akkor fogom komolyan venni, ha egy ilyen autonak csufolt 2.5 tonnas tankot 30M helyett 300M ert fogjak adni:
https://kocsi.hu/hasznaltauto/audi/quattro/audi-quattro-e-tron-sportback-55-s-line-quattro-automata-s-line-led-cockpit-mmi-keyless-go-radar-pano-360kamera-afa-hirdetesid-wt64mf?
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 12:51
Előzmény: #192201  Törölt felhasználó
2023. 02. 15.cikk
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 12:49
Előzmény: #192200  Törölt felhasználó
Komoly mértékű a vagyoni koncentrációAz adatokat értékelve fontos beszélni arról is, hogy a háztartások pénzügyi vagyona nem ad pontos képet a valódi vagyoni helyzetről. Nem, mert a pénzügyi vagyon harmadát például olyan (kényszer)vállalkozói vagyon adja, amelyet a cégekben lévő lakossági részesedésben tartanak nyilván.Emellett pedig fontos látni, hogy a kimutatott vagyon jelentékeny mértékben koncentrált. Aligha hihetjük, hogy a magyar átlagpolgár zsebében 685 ezer forint készpénz lapul s folyószámla egyenlege 770 ezer forintot mutat. A különböző felmérések szerint az emberek 30-40 százalékának egyáltalán nincs megtakarítása, ezenfelül az érintettek harmada maximum 3 hónapnyi megélhetést lehetővé tevő tartalékkal rendelkezik. Ugyanakkor, akinek van mit a tejbe aprítania, az még az elmúlt évben is növelni tudta megtakarításait. Részben ezt támasztja alá az Intrum napokban megjelent felmérése is, amely szerint a 2021-es 23 százalékról 26 százalékra emelkedett a fizetésének legalább 10 százalékát rendszeresen félretevő válaszadók aránya.De még a tudatos megtakarítók 31 százaléka is úgy nyilatkozott, hogy nem tud minden hónapban pénzt félretenni– ez messze a legrosszabb adat a régiós országokon belül.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek