Z: 1622 GBp; -5,00 GBp; -0,31% . Zizi egy nap volt a mai is... . Az amerikai tőzsde nyitásig szinte semmi életjelet nem mutatott a részvény. Nettó posvány volt addig a forgalom és a mozgás. Aztán gyakorlatilag akár S&P500 tőzsdeindex ETF-ben is ülhettünk volna, mert egy az egyben másolta alig pár másodperces eltéréssel az amerikai tőzsdeindexet az árfolyam 3 órán keresztül. Míg a legvégén az ukrán-amerikai tárgyalások kiszivárgó hírei elkezdték begyújtani a Wizz rakétáit... (csak hát közben véget ért a nap...)
Valami furcsa történik Londonban... . Valaki/valakik nagy tételben veszik a részvényt, miközben a piac ma majd belealudt az unalomba... Gyakorlatilag alig volt vevő-eladó egész nap, erre valaki/valakik 3-4 alkalommal kikapták szinte az összes részvényt a nap vége felé ami a könyvben volt. Hmmm...... . Z: 1706 GBp
Én személy szerint kivárok, hogy merre indul el, mert most ki toporgás van. Lehet elfáradtak ebben a hétben a befektetők. :) ... Mondjuk nekem is sok volt. :D
Jó, de arra vigyázz, hogy már háromszor voltunk ezen a szinten és a politika már kétszer leverte innen. . Viszont überfrankó, hogy miután megnyugodtak a politikai viszonyok eddig mindkétszer visszamászott 1700 GBp fölé!! . Támasz 1676 GBp-nél, érdemes 1680 GBp környékénél beszállni... (Persze csak akkor ha bízol, hogy a politikusok nem kavarnak megint be!!)
1676 GBp szinten van ma a 200 napos mozgóátlag (ennek folyamatosan csökken az értéke). Most ez a támasz. Ma ezt tesztelte vissza többször is. Eddig mindegyik sikeres volt!! . Az 50 napos mozgóátlag értéke (jelenleg 1654 GBp) folyamatosan emelkedik. Azaz néhány nap múlva keresztezni fogja egymást a két mozgóátlag és az "Aranykeresztet" fog adni, ami nagyon erős vételi jelzés lesz a piac számára. Akkor az irány az 50%-os Fibonacci szint (1840 GBp). Erre a jövő héten - ha minden igaz - sor fog kerülni. (Megj.: a két mozgóátlag különbsége a legdurvább időszakban több mint 640 GBp is volt (most már csak kb 20 GBp) és közel 7 hónapja nem volt az 50-es a 200 napos felett). . Ez a technikai kép!! . Azt, hogy a politika mit csinál azt nem tudjuk előre látni! A funda kimondottan jó, a technikai kép is frankó!! Azaz ha a politika nem rondít bele, akkor irány ÉSZAK!! Első cél az 1840 GBp-s szint!!
Látom kicsit lenyugodtak a kedélyek a mai napra. Kíváncsian várom, hogy mikor jön el az újabb beszállási pont, mivel realizáltam most az eddigieket. :)
1700 GBp-t simán átvitte a nyitásban!! . Az 1920 GBp szintig a rést akkor most ki kell töltenie. Ez valszeg kalandos lesz... . R: 1730 GBp; +55,00 GBp; +3,28%
- A dollár 10%-t gyengült a forinttal szemben év eleje óta - Az olaj 2021. áprilisa óta most a legolcsóbb - 50 új repcsi idén (ez kb 20%-os növekedés a gépek és ülőhelyek számában) + a kiesett 50 korábbi gép (hajtóműmizéria) is lassan visszacsorog - 5%-os forgalomnövekedés februárban éves alapon - Csak vége lesz már ennek a nyavalyás háborúnak - A turizmus és azon belül a repülős utazás folyamatosan növekszik . Összegezve a 35% (kb. 2200 GBp árfolyam) a minimum növekedésnek kellene lennie, én inkább egy közel 100%-os emelkedést is bele tudok látni (kb. 2800 GBp árfolyam)...
Nagyon ki akar törni. Előbb vagy utóbb, így vagy úgy vége lesz ennek a háborúnak. Mostani árhoz képest szerintem egy plusz 35% emelkedés benne van nyárig.
Olybá tűnik, hogy a mai napot az 1570 és 1635 GBp (7500 és 7830 Ft) közötti sávban fogja tölteni. . Utóbbi napokban d.u. 3 után (illetve természetesen zárás után) kezdődnek a turbulenciák mivel Washingtonban felébrednek és elkezdenek valamit bejelenteni...
Akár még ez is jó lehet beszállásnak, ha mondjuk 8000-8100 Ft környékén lehet realizálni a nyereséget, utána meg lehet megint keresni egy lentebbi beszállási pontot. :)
Őszintén megvalva, tegnap záráskor arra számítottam, hogy 1450 GBp-ről fordulni fog, de kb. 1500 és 1550 GBp közé vártam (és inkább 1500 GBp-hez közelebbi árfolyammal). Erre nem számítottam... . Ha minden okés lesz a következő napokban, akkor újra irány 1700 GBp!!
Szerintem is 20 font körülire fel fog menni.A várható béke mellett a dollár kelet európai valutához történő most már jelentős csökkenése és az olajárak csökkenése miatt költségszinten is jelentős javulás várható.
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.