Topiknyitó: Lorne_Malvo 2020. 05. 25. 21:13

Wizz Air részvényesek topikja  

Üdv!
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Gulyas00 ma, 13:47
Törölt hozzászólás
OSZLOPOS ma, 10:34
Előzmény: #5127  Plafon
szisztematikusan vettek valószínűleg, ezt kommunikálták. Szerintem a jegyárcsökkenés és a nem fedezett részen a veszteség nagyon hasonló lesz arányában. A különbség az lehet, hogy míg a Ryanair 6% ot fejlődött, a wizz utasszám 12-15%-ot legalább. a kövi negyedévben meg mégtöbbet. nagy kérdés a wizznél a költségek alakulása. meglátjuk, szerintem ez a jelentés azért lehozza a földre a várakozásokat. Amúgy már korrekciózik felfelé, wizzt pedig a támasz megtartotta. Ahogy mondja is a vezér, a tél lesz a vízválasztó, nem a nyár.
Plafon ma, 10:24
Előzmény: #5125  OSZLOPOS
a 6%-os átlagos jegyárcsökkenés az azért elég durva, bár ezt mondogatják már egy ideje, de az is, hogy bizonytalanok a nyári foglalások. legjobban majd az érdekel a wizznél, hogy a hedgeléseket, hogy folytatták, milyen áron mennyit, esetleg kivártak-e. remélem nem a 150-es olajár félelemben kötögették csúcs közelben... 
FeherTibi ma, 10:23
Előzmény: #5125  OSZLOPOS
érdekes.
Az eddigi hirek alapján a Wizzairtól jó jelentést várok.
Amit nem látok tisztán, hogy jegybevétel tekintetében mire lehet számitani
A hedgelést jól csinálták, szerintem az olajár nem lesz probléma
Illetve figyelni kell julius 23-at, a Pratt and Whitney (RTX) jelentését 
OSZLOPOS ma, 09:55
Ryanair zuhanóban, csalódást okozott a jelentés.  A fő okok Chat GPT szerint:
  • 34%-kal visszaesett a negyedéves nyereség, 820 millió euróról 538 millió euróra. Ez jóval gyengébb lett az elemzői várakozásoknál.
  • Az átlagos jegyárak 6%-kal csökkentek, miközben az utasszám ugyan 6%-kal nőtt. Vagyis több utast vittek, de olcsóbban.
  • Jelentősen emelkedtek az üzemanyagköltségek. A Ryanair ugyan az üzemanyag-felhasználásának kb. 80%-át fedezte (hedgelte), de a fennmaradó 20%-ra már a Közel-Keleten kialakult konfliktus miatt megugró kerozinárakat kellett fizetnie.
  • A vezetőség továbbra sem adott teljes éves profit-előrejelzést, mert szerintük a nyári foglalások továbbra is bizonytalanok, és egyre több az utolsó pillanatban vásárolt jegy. Ez a befektetők számára általában negatív jelzés. 

Na, hát így. Hozzáteszem, itt valószínűleg az elemzők viseltek túl optimista szemüveget.
IF vasárnap, 07:24
Beszelgettem a legiutas kiserovel, hogy sikeres volt-e  VB jaratok megtoltese? Azt valaszolta, hogy a cegnek biztos nyereseges volt, de mint legikisero mas a velemenye. Gondolom sok ,,toltott,, utast vittek... nem kerozinra gondolok😀
Ez a viszonylat csak potolta valamelyest a februar ota tarto kiesest!
Flyer vasárnap, 07:00
In recent weeks, Wizz Air has gradually announced its network expansion plans for the 2026/27 winter season. So far, the airline has planned service expansions to Egypt and the opening of new bases in Madrid and Valencia, including the launch of a domestic route in Spain.
https://www.aeroroutes.com/eng/260718-w6nw26
Garajc péntek, 22:29
Előzmény: #5119  Garajc
Bocsánat! 
Javítás: "Nem kajálná be a piac..." 
Garajc péntek, 22:27
Előzmény: #5118  OSZLOPOS
Ársapkára szerintem összeomlana az amerikai tőzsde. Ezt kajálná be a piac, mint vészhelyzet. Viszont a kötvények kezdik azt árazni amcsiban, hogy ez a háború és az infláció generáló olajár tartósabb lesz. November 3-án félidős választások, addig csak lehiggadnak néhány hónapra...
OSZLOPOS péntek, 21:50
Előzmény: #5114  Garajc
nagyon higgadtan kezelik a piacok a harcok kiújulását. Senki sem beszél már 150-es olajról, sőt, a nagy házak 60-70$ olajról szólnak. Közben semmivel sincs több olaj, mint az első körben. Azt nehéz megmondani, hogy a stratégiai készleteket ki mennyire töltötte vissza. Mo.visszatöltötte, USA meg eléggé nem. Mint kiderült, a szoros első körös lezárásánál azért nem volt nagyobb hiány, mert Kína visszafogta az importját. Azt majd visszanézve tudjuk meg, hogy a múltkori nagy olajugrálás volt a hiszti, vagy a mostani bagatelizálja el a helyzetet. Iránnak biztos nem jó, hogy minden igyekezete ellenére nincs újra 100 dodó felett az olajár, mert amcsi polgárnak a 70 vs 80-as olajár nagyjából mindegy, Trump lőhet bátran. És Iránnak ez nagy baj.  Amúgy egyáltalán nem értem, Trump miért nem vezet be egy üzemanyag ársapkát, aztán háborúzhatna, amennyit akar. Az is kiderült, hogy kerozin lesz, egy nigériai olajmágnás keresi hülyére magát egy óriás új finomítóval a piacon. És már építik a következőt. Jó hír nekünk. Így a kérdés az, ha van, mennyiért van. és mennyit lehet emelni a jegyárakon úgy, hogy megmaradjon repülési kedv. És szerintem ez az oka, hogy most nem csuklottak össze a reptársaság árak, mert erről igazából majd a gyorsjelentésekben lesz infó. Persze ha ez a csetepaté eltart még pár hétig, akkor nem hiszem, hogy tarthatóak a mostani szintek. 
5000 péntek, 16:59
Előzmény: #5115  FeherTibi
Az jó, hogy igyekeznek javítani.
5000 péntek, 16:59
Előzmény: #5114  Garajc
Köszi!
Az jó, remélem a bevétel se lesz rossz.
FeherTibi péntek, 16:42
Előzmény: #5112  FeherTibi
Szerintetek ez lentebbi leehamnews cikk mennyire fontos ?
Vagy mondjuk ez a cikk :
 https://simpleflying.com/all-a220s-grounded-pratt-whitney-issues-fly-again-years-end/
Tudom, hogy az A220 hajtóműve más, de hasonló mint az A320--as hajtóműve.
Sajnos a részvény árát nem mozgatják ezek a hírek 
Garajc péntek, 16:20
Előzmény: #5113  5000
Tegnap 1255 járat volt. Ez eddigi csúcs 1281 járat, ez 5 nappal ezelőtt volt (júl.12.).
.
És kábé 30%-os járatszám bővülés van tavalyhoz képest. Szóval, mivel egész jól korrelál az utasszámokkal is, így ott is valószínűsíthetőleg van 30% emelkedés.
5000 péntek, 16:05
Előzmény: #5049  Garajc
Látsz valamilyen számokat Wizzair terén?
Pl. napi járatok száma
OSZLOPOS hétfő, 17:15
Inkább az a gond, hogy míg ha nem is hosszú időre, de az olaj megcsípte a háború előtti szintet (megtesztelte), addig a kerozin a közelében sem volt. Múlt héten +8%-ot emelkedett. A hangulat most megint elromlik szerintem, ettől függetlenül nem gondolom, hogy a mindennapi működésben gond lenne. Csak igen, jegyárat kell tényleg emelni. Illetve egy ralihoz elengedhetetlen a pozitív hangulat. A Lufthansa mozgása emelkedésben nagyon energikus volt. Ha rendesen tudna esni a napokban, én lehet, kettéosztom a pakkot és belenyúlok.Aztán augusztus 7. -én eldöntöm,full Wizz vagy sem.  
FeherTibi hétfő, 12:54
Nem konkrétan a cégről szól, de az elmúlt hetekben törtent pár esemény, ami esetleg kihathat az orosz -ukran háborúra, és ezáltal a Wizzair árfolyamara is. Gondolok itt a lengyel -ukran feszültségre, Keir Starmer lemondására, Lindsey Graham halálára. Ezen események vajon kihathatnak a tárgyalások érdekében , vagy az ukrán támogatást befolyásolhatják ?
FeherTibi 2026. 07. 10. 17:47
L'átva, hogy a CastleLake mellett az Apollo is érdeklődik az easyJet iránt, esetleg elképzelhető, hogy valamelyikük (amelyik most nem nyeri el az easyJet tendert) vagy egy másik cég a Wizzair iránt fog érdeklődni ? Elképzelhető egy, az Intelhez hasonló érdeklődés ? Mégiscsak komoly Airbus flottája van a Wizzairnek.
FTL85
FTL85 2026. 07. 10. 15:41
Előzmény: #5104  Pluto13
A szerencsétlen bakker. :( Reméljük nincs komolyabb baja.
FR73 2026. 07. 10. 10:26
Előzmény: #5099  Senkiberci
Az easyjet minden, ami easy márkanév, jól levédve. Aztán rengeteg kiváló értékes résidő.
És mellesleg egy működő légitársaság is.
treff
treff 2026. 07. 10. 09:57
Előzmény: #5100  AviTrader
Ezt hívják klasszik piacbefolyásolásnak.
Soha nem kell ezekkel foglalkozni, mindig csak elterelő hadműveletként tekinteni rájuk.

Topik gazda

Lorne_Malvo
Lorne_Malvo
4 2 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek