Legyen ez az első fecske. Negyedév vége, valami index-el kapcsolatos bevásárlás volt valakitől, ez még a napokban okozhat más szereplőknél is hasonlót, pár 10k így tartást adhat a papírnak, de sovány vigasz ez. Jellinek villanthatna valamit a csomagjával, mindenkinek jobb lenne, ha könyv szerinti értéken kiszállna.
Lassan sajátos jellemző lesz a nagy ajánlati különbség. 634 / 652 Megint leült az érdeklődés és ez tudjunk kinek kedvez. Hosszú lassú csorgás, vissza megint 530ig??
Meglátjuk mi lesz. Egyelőre tartom a kis pakkomat, de lassan ugyanolyan reménytelen mint az Akko meg a Wallis. Jól bevásároltam ebből a háromból, és nézegetem a bukót. :-(
A második félév brutálisan erős lesz.! Jelentkezni fog benne a teljes Goodyear (nem csak 4 hónap), benne lesz már 5 hónap Dekada és a varsói iroda park visszatöltése is elkezd csepegni a kasszába. Arról nem beszélve, hogy a forint amennyiben nem erősödik 355 alá az euróval szemben, akkor az most már pluszban fog jelentkezni..!
Én meg erre írtam azt, hogyha van eszük és egy megbízható tőzsdei céget akarnának ebből a katyvaszból, akkor az ingatlanok értékelését euroban kellene elszámolniuk. Akkor mindjárt megszűnne a spekuláció, rögtön fizetniük kellene az osztalékot is, persze ha nem fordítják további vásárlásokra a nyereséget.
Ha erre gondolsz, akkor az nem egészen úgy van: " Az elmúlt évben 7388 négyzetméter bérbeadásáról született bérleti szerződés" Annyira nem gondolnám érbevágónak sem: "cégcsoport teljes ingatlanportfóliója több mint 230 ezer négyzetméterre nőtt, piaci értéke pedig meghaladta a 290 millió eurót."
39 534 összesen, amikor felmondta egy nagy bérlő az 20% pontos esést jelentett a kihasználtságban. Ez a mostani nagyjából pótolni fogja. Mintha egy spar kivonulna a mammutból.
Dekada valóban csak 95%.A lényeg,hogy a varsói irodaházak jóval gyengébben vannak kihasználva és az átalakítás idején még az új bérlő(k) nyilván nem fizet/nek bérleti díjat.Ja és az átalakítás is költséggel jár.
A lengyel ingatlanok egészen pontosan így állnak: Goodyear (100%) Dekada (95%) A varsói iroda park pedig : "A 2025-ben távozó bérlők pótlására a lengyel iroda vonatkozásában az elmúlt évben 7388 négyzetméter bérbeadásáról született bérleti szerződés, amiből -a bérlő kialakítások időigénye miatt- 2026. folyamán 5375 négyzetméter tekintetében kezdődik meg a bérleti díjfizetés."
A jelentésben benne van,hogy a lengyel irodánál 5300 m2-en az új bérlő részére átalakításokat végeztek , ezért csak a második félévben tudja azt birtokba venni
Azon azért érdemes egy kicsit elgondolkodni,hogy a magyarországi ingatlanok bérbeadottsága 91%,míg a lengyeleké meg csak 80% úgy,hogy a Goodyear (100%) és Dekada--s ingatlanok (99%) -on van. Következtetés: A varsói iroda park elég gyengén van kihasználva.
Appeninn real