Topikgazda: Jocek 2018. 03. 28. 15:22

Appeninn real  

545
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Jocek ma, 11:37
BÚEk! 
Eddig jó kezdés
Manufacere
Manufacere ma, 11:17
Buék!
 R:682
Yoakedvem ma, 11:17
R:682
randomly kedd, 20:46
Előzmény: #62990  Eisenburgprofesszor
(itt van magyar szöveg is ha kellene :-) ) https://www.youtube.com/watch?v=Sj_9CiNkkn4
Toka
Toka kedd, 19:04
Előzmény: #62987  Toten
Ott beszéli meg a bandatagokkal a megbeszélnivalót🤣
Toka
Toka kedd, 19:02
Előzmény: #62983  Bpali
Intelligens pali lehetsz🤣
Toten
Toten kedd, 18:04
Előzmény: #62985  Bpali
Ez mi ez a discord?
SebokR
SebokR kedd, 17:25
BÚÉK!
Bpali kedd, 17:19
Showderclubosok Discordról úgy se tudtok letiltatni 😂 Aki számít ott elér ..
Bpali kedd, 17:14
Labanc nevű 🤡 meg sose lesz Farkasfu  szintjén . Erőlködhet meg böfögher itt új évre . Érzéke sose volt , olvashatja 20 évig is a könyveit 😂 Kedves minuszolók .. Táb egy szinten vannak ? 😂😂  
Bpali kedd, 17:09
Előzmény: #62962  Toka
Magát meg ki nem 💩 ja  össze új évre, hanukára vagy bármire . Gyík arc 
kenyeres2
kenyeres2 kedd, 16:46
A Jóisten legyen velünk szomszédasszony!Hajrá Opus határ a Csillagos ég!
Boldog új évet kívánok mindenkinek,és hozzá jó egészséget!
Labanc
Labanc kedd, 15:45
Újév előtt állva én már nem fogok ugyanilyen hosszú hsz-eket írni, és ahogy a legelején is írtam, ez volt az utolsó alkalom, hogy másnak a munkáját szóvá tettem (és talán ha jól értem ez végre kölcsönös lesz).
Nyugodtan lehet a korábbi munkáimból egy-egy részletet fikázni és állandóan az "ezt sem tudod, azt sem tudod" dumákat nyomni, én nem fogok felülni erre a vonatra, még ha szeretnéd akkor sem, bár megjegyzem egy kis szerénység azért nem ártana. Idén elég sok chartomnak bejött a (rövidtávú) előrejelzése amire büszke vagyok. És  ha én bárkit bármivel beetettem vagy fogok beetetni, az kérje rajtam számon, a rendelkezésére fogok mindig állni.
Mindenkinek azt kívánom (beleértve magamat is), hogy a TA-t és a fundát próbálja meg úgy megítélni és értékelni, hogy nem képzel bele álmokat. Boldog újévet!
hully-gully
hully-gully kedd, 15:26
Előzmény: #62977  Labanc
Szinteket adnak meg, de a szintekhez társul egy árfolyam is, amit célárnak szoktak nevezni. 
hully-gully
hully-gully kedd, 15:22
Előzmény: #62978  farkasfu
Beetetésnek vesz, de attól még be is veheti! :))))) 
farkasfu
farkasfu kedd, 15:11
Előzmény: #62973  Labanc
Kurvára egyszerű a képlet. 
Azért nem ismered a célár meghatározásokat, mert az alapokat és a "fibot sem ismered"..! A chartodon az általános iskolai mértan óra anyaga van, huzigálod a vonalakat és kész. Sajnos én hiányoztam akkor és ezt nem tudom minősíteni, értékelni! Viszont a kommentjeid hozzá, eszméletlenül pontosak:) Idézem:  "hamarosan elér egy fontos fibo szintet, kérdés hogy megfogja-e." 😲(persze nem jó, régen túlhaladt),
 "végre kilépett az oldalazó csatiból, viszont egyáltalán nem biztos még, hogy nem kerül majd vissza" , 😲 "hamarosan kiléphet a csökkenő csatiból." 😲 Ez nem kiemelés a szövegkörnyezetből, gondolom megtalálod, mert a tiéd!
 Nem is értem, miért nem reagálnak rá a klubbodban...? Lehet tudták nélküled is, vagy...? hmm 
Nem akartam ennyire mélyen belemenni, de nem hagytál más utat. Azt várod, h hol tudsz belém kötni, mióta nemet mondtam neked a kérésedre! 
Amondó vagyok, hogy hagyjuk békén egymást, ne akarjál engem tovább okosítani, hogy hosszú, vagy rövid célár kell e! Képezd magadat, ne engem! 
Ha te beetetésnek veszed, amit felvázoltam, akkor ne vedd be! Te mint elismert elemzőnek, tudnod kellene, hogy egy hosszú távú cél állomásainak időponti meghatározását, csak feltételezett módban szabad kezelni! Még a rövidnél sem lehet garantálni, hogy mikor érje el pontosan! Van rá kalkulációs folyamat, mint a célárra is, de az idő, az más tényező...! Sose fogadj az időre! 
A hetes és havi szintű trend pontjait/szintjeit hoztam be a napos idősíkra, ráadásul a kettő átlagolásával. Bocsánatot kérek, ha késik a szint elérése pár hetet, vagy hónapot! A szint/cél nem változik ezzel, csak a kalkulált időpontja, de ott is csak ennél a szintnél egyelőre és ez behozható a következő mért szintig!  Sok tanulmányt olvastam és keresgéltem a célárazásról és vannak ilyenek. Nem olyan bonyolult dolog, csak rosszul keresed! Ez egy folyamat része és sok melóval jár, nem lehet a végén kezdeni! Még az "elemző" is bevallotta, hogy neki nem jött össze a technika, ezért nem alkalmazza! Nekem több évembe telt, hogy összeálljon és sok tesztelés után jelezzem is a chartokon! Addig fel sem tettem. Te meg azt kéred, hogy pár szóban meséljem el! Lehetetlen! 
Önmagában nem mükszik és csak egy káosz lenne belőle, ha elkezdenéd...! 
Ahogy mondod, nem látni sehol, hogy használnák, kivéve Fibonacchi fórumtársnál itt a fórumon! 
Nem véletlen, sok munka van vele és állandó kontroll, főleg  hosszú távon! 
Pl. egy hosszú távú célárat időben meghatározni, egy rémálom! Senki nem gondol arra, hogy az ünnepnapok, de még a hétvégék is befolyásolják az időpontot az egyéb dolgok mellett. Ezek a szoftverek, nem a Magyar naptár szerinti kereskedés napjait veszik figyelembe! Nem is csinál senki ilyesfajta előrejelzést, nem csinál magának gondot vele, csak én...! hmm 
Sajnos mindig az első kérdés a fórumon, hogy mikor várható a cél??? Erre próbálok valami közelit pontosítani.
Ezért foglalkozom vele és tesztelem, finomítgatom, de a külső tényezőket nem lehet előre beépíteni. Az meg egy külön borzalom, hogy bekalkulálj több korrekciót és idejét, egy hosszú távú célárnál! Ja és még meséljem is el neked pár szóval? 😃😃
A beetetésről még annyit, hogy nem áll közel hozzám az ilyen magatartás. Többen használják és eredményesen kereskednek a chartjaim segítségével, nyilván kell hozzá némi rálátásuk a ta-ra, hogy használni tudják. Akinek ez nincs meg hozzá, az tuti nem érti meg és nehezen boldogul vele! Ezzel viszont nem tudok foglalkozni. Az már nem megy!
 A következő támadást majd indíthatod februárban, mert igazából akkor kellene elérni a hosszú célár 61.8-%/769-s szintjét! Ezt hoztam be decemberre, átlagolva a rövid trendével!
 Ezt lehet nem kellett volna, többet nem lesz ilyen, várjátok ki a sorotokat az időben is! 
Egyelőre a piros trend szerint haladunk 2027-s Waterloo felé, de gondolom a piros trendet sem tudtad még azonosítani a hetes charton. 
 Nem célom senkit befolyásolni és ezt művelem amit leírtam! Ha neked nem tetszik, tegyél panaszt az illetékes helyen, vagy görgess!  
Köszönöm jól vagyok és jó évem volt, hála a ta-nak és pingvineknek!!!! (ja és pingvint se találsz ebben a szerepben máshol...)
Lehet, erre iszom is majd, egy kis VÁRDA Exclusive pálinka válogatást...👍 
BUÉK! 
Labanc
Labanc kedd, 14:05
Előzmény: #62974  hully-gully
Ezek lennének azok a nagyon komoly számítások? Ezek szinteket adnak meg, de egyáltalán nem nevezném őket céláraknak, hisz számos tényezőt figyelmen kívül hagynak, és még az időtávot sem lehet velük pontosan meghatározni, ahogyan azt most is láthattuk (bár hogy valamikor lesz 750-en az app árfolyama, azt szerintem senki nem vitatja).
Ezeket egy szintre emelni a fundás modellszámításokból megállapított célárakkal enyhén szólva vakmerő... ha valaki nekem pl. egy részletes DCF modell segítségével mondana egy célárat az appra, na azt az illetőt már sokkal komolyabban tudnám venni...
Engem tökre nem érdekel kit szólítasz chartkirálynak, csak egyetlenegy kérdésem volna: hány beetetés kell még ahhoz, hogy valaki ezt a titulust elveszítse?
Toka
Toka kedd, 13:29
Előzmény: #62975  hully-gully
Szerinted a Cig mikor előzi meg az Appot?
hully-gully
hully-gully kedd, 13:01
Előzmény: #62973  Labanc
Egyébként hiába erőlködsz itt, mert farkasfuről nem fogod tudni lemosni a jól megérdemelt Chartkirály nevet! 
hully-gully
hully-gully kedd, 12:52
Előzmény: #62970  Labanc
Te nagyonokos, a TA-ban kirajzolódnak különböző alakzatok ( fülescsésze, inverz fej-váll, stb) , illetve vannak a fibószintek amikből a célárak számolódnak. Remélem tudtam segíteni gurukám! :)))) 
Labanc
Labanc kedd, 11:55
Előzmény: #62967  farkasfu
Úgy tudtam, hogy az első-második hsz után hirtelen már megint rólam fogunk beszélni, ahelyett, hogy bármit is beismernél :). Aminek érdekében pedig képes vagy akár hónapokkal ezelőtti kommentjeimet is visszakeresni és értékelni. Nagyon kiszámítható vagy.
Azokban egyébként nem írtam semmi vállalhatlant, csak érdeklődtem hogy milyen komoly számítások ötvözete alapján adod meg a céláraidat, amire nem voltál hajlandó válaszolni.
De hamár erre se vagy hajlandó, kérlek akkor legalább adjál már meg olyan TA-val foglalkozó forrásokat vagy könyveket, amelyekben hangsúlyosan szerepelnek közép- és hosszútávú célár meghatározások?
Én több könyvet is már átlapoztam (és még fogok is) internetes forrásokat is néztem, de szinte mindenhol csak trendeket vizsgálnak, "célárakat" aligha tartalmaznak grafikonok.
Persze, most is mondhatod hogy ebben nincs semmi beetetés, ezek csak átlagok, amikre nincs semmi garancia. Akkor minek rakod be őket, főleg hogy most bizonyítottad be hogy nem működnek? Tán nem azért, mert ez a trendekkel ellentétben egy kézzelfogható "cél", amire később sok ember támaszkodhat, és akár ez alapján hozza meg a befektetési döntéseit? Milyen jó érzés, hogy ilyen eszközökkel befolyásolhatod a döntésüket, nem?
Én továbbra is a trendek híve maradok, és nem ülök fel az ilyen szemkápráztató céláraknak.
Ui.: ismerem Elliott elméletét, de szerintem aligha vonatkoztatható ahhoz, amit te művelsz.
kardos74
kardos74 kedd, 11:49
Aki előre látná a nyertes lottószámokat, ő megosztaná vajon más emberekkel, napokkal a húzás előtt?  Csak itt annyiban más a helyzet, hogy ha sokan elhiszik az előre jósolt forgatókönyvet, akkor valóban az is fog történni. Ugyanis ugyanoda teszik a megbízásaikat az emberek. Ez a lényege ennek a grafikonosdinak.
Labanc
Labanc kedd, 11:33
Előzmény: #62968  Colombo
Az ilyen fölényeskedő és olykor már személyeskedő kommentek szerintem magukat minősítik, ezért az lehet a legcélszerűbb, hogy nem reagálok rájuk semmit...
Labanc
Labanc kedd, 11:29
Előzmény: #62966  hully-gully
Kérlek ne keverd a szezont a fazonnal, én a TA alapján meghatározott célárakról beszélek és nem az elemzőházak által meghatározott fundamentális (!) és nem technikai célárakról. Azok mögött általában valóban komoly számítások vannak, bár különböző piacelemzők eltérő modelleket használnak. Ezek között is van 1-2, ami szerintem olykor megkérdőjelezhető, és a legtöbb nem is szokott pontosan bejönni, de ehhez is személy szerint úgy állok hozzá, mint a TA elemzéshez: trendeket nagyon jól lehet vele előrejelezni.
Kérlek legközelebb nézd át először mi a különbség a fundamentális és technikai elemzések között, és akkor talán nem tennél szalmabábérveléssel ilyen szavakat a számba...
Toka
Toka kedd, 11:29
Előzmény: #62968  Colombo
"Fukar kezekkel mérsz, de hisz nagy úr vagy, S egy talpalatnyi föld elég nekem, Hol a tagadás lábát megveti, Világodat meg fogja dönteni."
Colombo
Colombo kedd, 10:38
Előzmény: #62967  farkasfu
Ne idegesítsd föl magad, fölösleges, épp az a célja,hogy foglalkozzál vele. Neked nem kell bizonygatni semmit, aki elolvasta az elemzésedhez fűzött gondolataidat, az most nem hánytorgatja fel neked hogy az árfolyam december végén nem lett 750 ft.  Aki viszont Önös érdekből ezt teszi, annak az a célja, hogy fogást találjon rajtad, és saját maga hiányos tudását akarja a te szintedre felhozni.
Kár, hogy év végén erről kell beszélgetnünk, ráadásul egy olyan fórumtársunk okán, akire én is felfigyeltem és elkezdtem követni a munkásságát, de itt komoly emberi bajok vannak, ezt nagyon sajnálom és ezzel nem tudok azonosulni.

farkasfu
farkasfu kedd, 10:03
Előzmény: #62964  Labanc
Akkor még egyszer utoljára emlékeztetlek, amiről nincs tudomásod, pedig tudsz róla! 
Nincs itt semmi szövegkörnyezetből való kiragadás. Egyszerű következtetés!
 Többször kérted, hogyan kell kiszámolni a célárat! Tehát nem tudod, evvel elismerted, de ennek ellenére vádaskodsz a hiányos ismereteid ellenére! 
Azt is elmondtam, hogy a decemberi cél (időponthoz rendelt célár) egy átlagolás eredménye, gari nincs rá, de te mégis vádaskodsz beetetéssel! 
Azt is hangoztattad, hogy egyezik a te chartod az enyémmel, persze nem láttuk, de akkor mi a probléma, ha egyezik?? Talán magaddal kéne játszadoznod, nem gondolod? 
Szerinted nem lehet hosszú célárat felállítani! Akkor nem ismered az Elliott elméletet sem, ami hasonló a Matrjoska Babuska Babával. 
A hosszú cél a rövidekből épül és ha megnézted a chartom, akkor a rövid cél 706-nál volt! Az árfolyam pedig 708-n tetőzött és lepattant, mint általában ilyenkor! Majd újra támadni fogja! 
Amúgy tegnap, mielőtt kérdőre vontál volna, már leírtam az értékelésem a másik topokban. 
Pár link, csak hogy emlékezz, lapozz vissza, ha nem elég a másik topikban: 
 Előzmény: #1659  Labanc  
Előzmény: #1662  Labanc 
Előzmény: #1652  farkasfu
hully-gully
hully-gully kedd, 09:21
Előzmény: #62965  Labanc
Akkor  szerinted a nagy cégek, elemzők, elemzőházak, bankok, stb. is mehetnek a picsába az ajánlásaikkal, céláraikkal? Hagyjad már magad!
Labanc
Labanc hétfő, 22:58
(A félreértések elkerülése végett, nekem is van itt pozim, nem az árfolyamnövekedés ellen beszélek, hanem az olykor már eltúlzott feldumáktól, amelynek a célár az egyik fő megtestesítője)
Labanc
Labanc hétfő, 22:54
Előzmény: #62963  farkasfu
Nem, fogalmam sincs hogy ezt is éppen melyik hsz-em szövegkörnyezetéből ragadtad ki, hivatkozz pontosan ha a kommentjeimet valóban nem akarod tudatosan félreértelmezni... de jó látni hogy ennyire figyelemmel kíséred őket :)
Egyébként az elején direkt nem neveztelek meg, de örülök, hogy magadra ismertél :)
farkasfu
farkasfu hétfő, 22:36
Előzmény: #62960  Labanc
Nem értelmezem félre, neked nincs fogalmad róla, ezt tőled tudom, remélem emlékszel még rá! Ráadásul te kezdted itt megint a kötekedést, bár vártam már! :)) 
Majd ha végig olvasod a betervezett könyveket, akkor rájössz, mi is az igazság és merre hány méter! Persze a fibo se álljon fejen és nincs olyan, hogy képzeletbeli célár, ahova húzogatod!
 Rossz sötétben tapogatózni? :)
 Sok sikert! 
Toka
Toka hétfő, 21:17
Előzmény: #62959  Bpali
Ön jelenleg ki van tiltva a showderclubból🙂
Labanc
Labanc hétfő, 21:10
Előzmény: #62959  Bpali
Kérlek nevezd meg hogy személy szerint én kit etettem (tévesen) be, hogyan és mivel. Melyik az a hsz-em, amely számodra vállalhatlan. Ne csak dobálózz a szavakkal.

Topik gazda

Jocek
3 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek