meg ne sértődj ezen, de neten mindenki azt mond amit akar, neked is fél társaság nem hitte el. (oké, főleg a gázabbik fele jórészt :D) aztán lehet amit leírsz az egyeseknek lehetetlen álmodozás másoknak meg "annyiért veszek autót hihi" és szintén nem tudod igaz e. se azt kinek mennyi a megélhetés, havi költés, mennyire biztos lábakon áll. De nem is baj, beszélgetünk. Romeót se megy fel az ember megkérdeznitényleg végiggondolta e ezt az öngyi dolgot, van elég hal a tengerben.... :D
Ha tippelnem kellene (bocs Tihamér, semmi személyes , nyugodtan javíthatod) szerintem Tivadar úgy saccra kb 20-30 milliós tőkével anno rálépett a számára FIRE-hez vezető úton. Nem most vette az ingatlanjait, régóta olvasgatom itt az írásokat. Annó, a régi árakat figyelembe véve, és okosan csipegetve, vásárolgatva 5-6 millió Ft -ból összeszedett tippre 6-8 garázst, és 20-25 millióból legalább 3-4 -5 lakást. (Vak tipp) Ez kb 20-30 milliós befektetéssel, hozamok ujrabefektetésével simán kialakítható volt 2000-2015 között (mindenféle kapkodás nélkül). Ha van 6-8 garázs az simán hoz havi 100-150e Ft-ot, mellé ha kiad még 4-5 lakást az is 500e-600e körül. Saját ingatlanban, hitel nélkül, egy nagyon kényelmes életet lehet élni vidéken havi 600-700e (vagy még több) Ft-ból. 15 év alatt a befektetett pénzt simán elkölthette volna 3-4 évente új autóra meg 1-2 nyaralásra. Okosan élve valószínűleg így is volt autója meg nyaralni is járt, csak nem a lehetőségeit kimaxolva. És ez az annó 30M körüli kis portfólió simán 200-250M-ig hízhatott idő közben, folyamatos pénzáramot biztosítva. Respect, sokáig élvezd erőben egészségben!
Tivadarnak moderált életvitele van, ki nem szúrnád a tömegből szerintem. Nem is kell neki milliárdosnak lennie. Milliárdosnak lenni annak kell a FIRE-hoz, aki évente 40millió+ akar elkölteni.
azért arra kiváncsi vagyok mekkora indulótőkével kell húszévesen ingatlanbefektetni hogy harminc éves kora előtt milliárdos legyen. Kétmilliárddal például már jó esélye van :D
Kicsit hatásvadász, de igaz. Viszont ahhoz, hgy valaki az 50-es éveire megfelelő megtakarításokkal rendelkezzen, ahhoz ezek egyike sem szükséges. (FIRE-t nem írok, mert ahhoz egyéb képességek is szükségesek)
Erősen bízom benne, hogy ez nem jön el ... Szerintem még nem lehet látni, mi lesz itthon az irány, bár kétségtelen hogy a legtöbb szektor túlélő üzemmódban van ... Több minden az országhatáron kívül dől el, ezek hatásait csak tompítani lehet itthon véleményem szerint. Bár optimista én se vagyok, a magam lelki békéje és a gyerekek jövője miatt reménykedem ...
Széles skálán mozog, a súlyos téveszméktől a teljes valótlanságokon át a féligazságokig, mellébeszélésekkel, csúsztatásokkal és ködösítéssel fűszerezve.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)