EURHUF_goes_to_haven

Regisztráció: 2022-10-11 21:10:33

Hozzászólások száma: 1 538

Utolsó hozzászólás: 2023-03-28 09:49


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

89 043
péntek, 22:18
40 914
péntek, 22:09
20
2023. 02. 15. 14:02
1 332
péntek, 16:26
3 531
péntek, 21:31
194 214
péntek, 22:24
99 667
péntek, 21:53
9 572
péntek, 20:50
31 714
péntek, 22:22

utolsó 20 hozzászólás

EUR/HUF ma, 09:49

Na erről beszéltünk tegnap. Az, hogy "stagnál" nak a bérek egy ekkroa inflációnál pusztító hatású ...
.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230328/dramai-hirek-erkeztek-a-magyarok-fizeteserol-hanyatlik-az-emberek-eletszinvonala-605510
-
És még csak most kezdődik a tánc.. fognak ezek még egyik lábról a másikra ugrálni, hogy hogyan tömjék be a költségvetést, de mindegyiknél csak fúró van, a hajó meg süllyed
EUR/HUF hétfő, 15:54
Mármint az egyiptomi hagyma ? meg a mindenhonnan összevásárolt hús, paradicsom stb ? 
Azért ez remélem irónia akart lenni.
Én holnap egy 22% körül várok azt is szódával . (élelmiszer továbbra is toronymagasan vezet).
Ami szerintem még nagyobbat mozdíhat rajta, az a spekák a költségvetés helyzetre, illetve az MNB kommunikációjára. A kormányt szerintem már leírták, már csak mint rizikós befektetés zsákolják csak a 18% ot amíg lehet, de az első levélrezzenésre rántják ki és viszint messze.
EUR/HUF hétfő, 15:51
most legalább egy kicsit csöndben marad....
EUR/HUF hétfő, 15:32
Mire gondolsz? Milyen adadot vársz ? Én inflában 20% fölöttit várok, ami szerintem negatívan kéne hogy érintse.
EUR/HUF hétfő, 15:24
Igazad van, jelenteni kell mint trollt..
EUR/HUF hétfő, 15:18
Nekiálltam gépelni, de inkább hagyjuk... 
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 14:29
És ez csak az ingaltan ár. A megéletési és rezsi , élelmiszer költésgek már soha nem lesznek olyanok mint voltak. Ahogy a kamatok se szerintem mostanában esnek 3% közelébe.
EUR/HUF hétfő, 14:27
A feleségemmel vagyunk kint, gyerek nincs.
Család alatt az otthon maradt szülőket értem, testvér stb.
Ausztriában mindig érezted, hogy ők fenn hordják az orruk, hogy ők szarták a spanyol viaszt. Németorszgában BW ahol én vagyok hihetetlen kedves mindenki, segít mosolyog, megkérdezi hogy vagy, meséli, mikor megtudja hogy magyar vagy, hogy neki is a teraszt magyarok csinálták és milyen jó stb stb... Van aki negró cukrot kért hogy hozzunk neki :). Ilyet ausztriában én nem tapasztaltam, se Bécsben, se Wienerneustadt környékén. Remélem tudtam segíteni így.
EUR/HUF hétfő, 14:11
Ez is az opciók között van. Bár azért ausztriában dolgoztam 5 évet máshogy viszonyulnak a magyarokhoz mint a németek. Illetve akkor megint albit kell fizetni és sajnos ausztriában bécsben sincsenek olyan jó bérek mint itt közel a svájci határhoz. 
Szerintem anyagilag a saját házunkban lenne a legjobb lakni, és ausztriában dolgoni, vagy itt maradni és a családot kihozni / kb mindent eladni otthon. 
Ma ez a Ft nagyon beragadt ezen a 385 ös szinten. Holnap én várok egy ugrást min 390 es szintekre ha olyan hírek jönnek.
EUR/HUF hétfő, 13:44

A kabaré következő lépcsőfoka... 
https://444.hu/2023/03/27/meg-a-valasztasok-elott-belenyulna-a-fidesz-a-kampanyfinanszirozasi-szabalyokba
Ezek beszélnek arról, hogy egyenlő esélyek, meg csak magyar finanszírozás... de ők nyugodtan költekezték úgy túl magukat,a költségvetés kárára.... meg a nyertes kompenzáció... áh komolyan ez az ország veszett fejsze nyele...
EUR/HUF hétfő, 13:36
Ez lenne a BÖLCS?? 
Te jó ég... Tisztázzuk amit te mondasz az az, hogy mindenkit IS megmentettek. A valóság meg az, hogy az alsó percentilisben megélhetési válság van (akárhogy is tagadod) aa közép polgári réteg lecsúszik, mert az infla őket érintette a legjobban, és a lefső 5% meg hízik. 
Bugyuta állampolgárok ?? Azokról beszélsz akik nem keresnek 5 Milliót mint a nagyságos miniszterelnök az a mocskos féreg aki válság idején nem azt mondja, hogy akkor ok 2 évig lemondok a javadalmazásról, csak menjünk már előre... nneeem.. ő megemeli a saját és a miniszterek fizetését akik már így is a felső 10% ban kerestek volt tartalékuk. 
Az akinek van tartaléka próbálja nem hagyni elégni a pénzét pl PMÁP ban, de az is csak infláció alatti szóval úgy hogy nem is fér hozzá a vásárló értéke csökken. 
Rezsicsökkentés hát ez megint valami hihhetetlen BÖLCS!!! cselekedet volt.. A cégek majd belepusztulnak, de a lakosságnak jó. Véletlenül se kellett volna a feljújítást pl adótámogatással segíteni, csok és minden hasonló ingyen pénzt elfelejteni, mert egy fiatal, gyermektelen így SOHA nem jut saját ingatlanhoz...
Mert minden egyes beavatkozása árfelhatjó hatású, attól kezdve hogy a tüzifa stratégiai, meg a szén ... de OV apucikája olyan túlárazott kavicsokat árul amit csak költségvetésből lehet fizetni mert senki más nem tudja kifizetni....
Bocsáss meg de te itt egy propagandaterjesztő troll vagy, és pont te vagy az aki hiába írtuk le 50x nem bírod felfogni hogy 12 év után, rendeleti kormányzásnál már nem kéne az elődökre mutogatni....
EUR/HUF hétfő, 12:50
Mert a ner nem gerjeszt inflát. Se a külön adók. A kormány mindnet tökéletesen tesz, segíti a jegybank transzmisszuót, jó áron köt szerződéseket gázra és mindenre. A stadionokban annyian vannak h árat kell emelni a jegyeknél már... Nem volt osztogatás, csak felelős minőségi olcsó beruházások. (irónia az egész ;)) 
EUR/HUF hétfő, 12:42
Kis felkiáltójel a láj dislike mellett. ;) márha elfogadsz egy tanácsot egy németben dolgozó mérnöktől :) 
EUR/HUF hétfő, 11:57
Örülök, hogy a fiad megkapta én valahogy semmit nem kaptam. Biztos énbennem van a hiba. 
EUR/HUF hétfő, 11:56
Ismételten. Nem vagyok segédmérnök bármennyire is böki a csőrödet.
Én látom hogy mennyire jó hely magyarország, csak sajnos látom mellé a boltokban az árakat is, inflációt. 
Ezzel a migránsozós dumával nekem ne gyere... gyűlölni valakit csak azért mert más... 
megint valahogy az információkat nem támasztod alá, csak a propaganda ömlik.
Már többször lerítuk az árakat, fizetéseket. azt se tudtad cáfolni.
Innentől minden ilyen jellegű hozzászólásod ignorálom, a személyeskedésed pedig jelentem. 
EUR/HUF hétfő, 11:53
Ahogy a feleségem mondaná egy skótba oltott pajeszos ember vagyok :D igyekszem megfogni a pénzt.
Ahogy Boby írja itt kérdéses, hogy mi lesz, mert kamatot kellene csökkenteni idővel különben a kamatterhek szállnak el, illetve a gazdaság finanszírozása. Költségvetést látjuk milyen állapotban van, MNB valószínűleg hasonló. Ennek valahol ki kell egyenlítődnie.
EUR/HUF hétfő, 11:16
Ez nincs így. mikor végeztem még bonbont is vittem a TO - s néninek, hogy mondja már meg mit lát a rendszerben... siker nélkül . Szóval jah persze... kap értesítést. 20 év a határidő, így gondolom csak utána kapok majd én is. FIR rendszerben sincs ez feltüntetve. Így a rendszer nem épp használható. 
EUR/HUF hétfő, 11:14
Köszönöm ezt meg szoktam tenni azonban tamarisk esetében ez átcsap a jelenlegi rendszer éltetésébe, és hogy régen minden jobb volt. 
És az, hogy a jelenlegi rendszer hibáit (függetlenül az hogy 15 éve mi volt) nem hajlandó észrevenni, és csak mantraszerűen nyomja a propagandát. Így amit te feltételezésnek nevezel az több száz HSZ igazolja az ő részéről. 
Nem fogom egyik rendszer se védeni, se éltetni. Én a átlag ember, a polgárok érdekeit nézem, az ország élhetőségét. Próbálom mindig inforációkkal alátámasztani amit írok. 
peace!
EUR/HUF hétfő, 09:14
Triumph meg aztán alapból egy különleges állatfaj... emiatt az ára is...
Nekem 11 es Hornet van ;) igaz 2 éve porosodik mióta németben vagyok, nem hoztam ki mert nincs garázs + átiratás, előbb kivárom, hogy jövőre haza költözül e vagy nem . Ha nem, én is eladom. 
Ahogy nézem ma magyar hírek nem igen jönnek, de holnap sok minden lesz ;)
EUR/HUF hétfő, 09:05
https://hvg.hu/gazdasag/20230327_Minden_negyedik_ceg_meg_mindig_aremelesen_gondolkodik
Ugyan nem lesz itt infláció... csak hozzá kondícionáljuk a lakosságot, minden bevesárláskor, hogy jól verjen a szíve.... 
https://hvg.hu/itthon/20230327_EP_tanulmany_akademiai_szabadsag_tudomany_oktatas_OsloiEgyetem
Itt sincs semmi látnivaló... ;) 
Azért arra kíváncsi leszek, hogy hallgatói jogviszony megszűnésétől számított 20 év múlva ki fogják e küldeni a behajtói papírokat a röghöz kötés miatt :). FIR rendszer már él, de természetesen az átláthatóságával vannak gondok . Azt látod, hogy mennyi féléved volt ösztöndíjjas, mennyi részösztöndíjjas mennyi önköltséges formában, de hogy mennyi után tartozol még az államnak az egy nagyon jó kérdés. Illetve másik kérdés, hogy kamatot számolnak e rá (nem lepne meg...)