Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 09. 21. 15:03

Interactive Brokers   

Sziasztok,

Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)

köszi,

eF
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bikkmakk hétfő, 11:34

https://www.interactivebrokers.ie/hu/trading/referral-member-to-member.php 
Hátha tudja valaki itt a választ az ajánló programmal kapcsolatban. Az ajánlónak a 2000 usd volumen megléte mikor ellenőrződik, akkor, mikor az ajánló linken valaki számlát nyit azonnal, vagy valami későbbi időpontban? És a 2000 USD-t tartania kell hosszabb ideig? Az világos, hogy az ajánlott, aki nyitja a számlát, neki 1 évig nézik a számla volumenét.
Dzsano hétfő, 11:14
Előzmény: #3139  lo5o_
Ha jók az információim akkor:
OTP Bank SEPA -> Devizaszámlánál 0,5% min.321ft, max 25ezer
Dzsano hétfő, 10:29
Előzmény: #3139  lo5o_
Akkor érdemes lehet kérni egy Bankkártyát arra az EUR zsebre az OTP től, és így már "kártyás vásárlásként" tud menni a Revolutra.
Tompika1994 hétfő, 09:44
Sziasztok!
Jelenleg az Erste-nél van bróker számlánk (eredetileg Random) édesapámmal közösen. Szeretném az állományainkat szétválasztani, és az IBKR-hez átvezetni azt. Kérdésem az lenne, hogy tudhat-e működni az, hogy részvényeket migrálunk Erste-ről IBKR-re majd ott mindkettünk részére létrehozunk egy egy számlát ahol mint közeli hozzátartozó átvezetjük a már részvényeimet pénzé tett összeget saját IBKR számlámra? Próbálom értelmezni a költségeket, valószínűleg úgy járunk jól ha a közel 12 típusú részvény után a migráció díját (~5kHUFx12) kifizetjük minthogy ki-be utalgatás feleméssze a a tőke egy részét. Saját IBKR már elkészült, TBSZ-be tolnám a tőkét így devizába mindenféleképpen vissza kell váltanom a részvényeket. Nektek mi a véleményetek, van hasonló tapasztalat, mivel járhatok legjobban?
Válaszotokat köszönöm!
lo5o_ hétfő, 08:16
Előzmény: #3137  Dzsano

Ha az EUR-t utalni akarod az Revolutra, akkor annak nincs értelme, mert pont ugyanannyiba kerül, mintha az IBIE EUR számlájára utalnád. Ez SEPA utalásként elvileg nem kerülhet többe, mintha HUF-ot utalnál egy magyar számlára. Persze ez OTP, szóval ki tudja...
.
Revolutnak csak akkor van értelme, ha oda kártyával tudsz feltölteni.
dirto hétfő, 07:39
Előzmény: #3137  Dzsano
Amilyen valutában utalod be, az olyan marad. Különböző számlaszámai vannak az IB-nek a megfelelő valutáknak. Arra figyelj, hogy mielőtt utalsz az IB-nél is "létre kell hozni" az utalást, ott látod milyen számlaszámra, milyen közleménnyel kell utalnod. Amúgy ha az IB számládon  HUF a bázisdeviza,az csak annyit jelent, hogy abban mutatja a befektetéseid értékét, attól bőven lehet  más valuta is a számládon.
Nem vagyok OTP-s, így az OTP- revolut euro utalást csak tippelem, hogy ingyenes lehet, ha SEPA utalás.
Dzsano vasárnap, 21:33
Sziasztok!
Korábban olvastam itt a fórumon, hogy OTP privát számláról bejuttatni pénzt az IB re úgy a legjobb folyamat talán, hogy:
OTP -> Revolut -> IB.
Nah most, ha az OTP-n van külön EUR zseb, de nincs hozzá bankkártya, akkor a Revolutnál nem a bankkártyát tudom megadni, és akkor az nem kártyás vásárlásnak fog minősülni, így annak elég nagy lesz a díja.
Mi lenne a legjobb útja ha:
OTP Eur zsebből -> Revolut Euro zsebbe (ez már létre van hozva) -> IB Main Account számlára (ami HUF számla, remélem EUR ba marad rajta a pénz)
Még teljesen új vagyok ezekben a dolgokban! 
Segítséget nagyon köszönöm!
GRED szombat, 18:41
Előzmény: #2213  FnLock
Szia,
Olvastam a hozzászólásod korábbról a PINK részvény vagy Penny stock vásárlásról.
Esetleg tudnál segíteni ha azóta megoldottad a problémát?
Én beállítottam android telóra az ujjlenyomatolvasóra a kétlépcsős belépést.
A többi helyen átállítottam már ilyeneket amit most várok hogy leteljen egy nap a beállítás érvényesítéséhez:
éves bevételt növeltem kb 200000 felé, a részvény tapasztalatokat növeltem maxra...
Addig is tudnál nekem picit segíteni miket kell beállítani?
Nagyon köszönöm!
Üdv
Rob
Boreas szombat, 14:09
Előzmény: #3134  8uk52
Ez miatt én inkább Revolutra utaltam Államkincstártól, Revolutról meg IB-hez. Mindkettõ ingyenes volt.
8uk52 szombat, 13:00
Előzmény: #3133  bikkmakk
Ha webkincstárból utalsz, tudsz közleményt megadni, csak a bankszámla rögzítés necces, mert hiába te vagy a kedvezményezett, a bankszámla tulajdonosa nem magánszemély. Ha meg nem pipálod be rögzítésnél, gondolom ugyanúgy lehúznak a tranzakciós illetékkel, mert hát miért ne
bikkmakk szombat, 10:37
Előzmény: #3132  kukor-ica
Nem tudsz, mivel a közleményt ki kellene tölteni, viszont a kincstári utalásnál az nem adható meg.
kukor-ica szombat, 03:13
Saját Magyar Államkincstári számláról lehet közvetlenül IBKR-hez utalni eurót?
lo5o_ csütörtök, 20:29
Előzmény: #3128  TothTam
Limit áras megbízással lehet pontosan váltani. Tws-ben működik. Pár ezer dollár alatt viszont nem érdemes kézzel váltani a minimum 2 dollár jutalék miatt, hanem hagyni kell, hogy automatikusan váltson, amikor dollárért veszel valamit.
lo5o_ csütörtök, 20:25
Előzmény: #3129  boxika
Egészen pontosan 2 százezrelék, minimum 2 dollár a kézi váltás jutaléka. Tehát  csak ~39 milláig 2 dollár.
boxika csütörtök, 19:32
Előzmény: #3128  TothTam
86 ezerre és 86 millióra is 2 dollár a díj.
TothTam
TothTam csütörtök, 18:58
Sziasztok, 
Most sikerült usd váltanom. 100000 huf összegnél a  rendszer 86000 forintot engedett leváltani combos 737 ft-os díjért. Emlékeim szerint az IBCE-nél korrektebb volt. Anno a teljes összeget átváltotta, és nem maradt pár forint a számlán. Hasonlóan a Wise-hoz. Na mindegy, ez van.
Köszi a segítséget! 
TothTam
TothTam csütörtök, 18:44
Előzmény: #3125  TitusPullo
Korábban nekem is beadta az előnézeti opciót. 
De ma érdekes módon arra is hibaüzenetet küldött. 
TothTam
TothTam csütörtök, 18:43
Előzmény: #3124  akrki
Köszi, de 95000-nál se engedte. De még este megpróbálom. 
TitusPullo
TitusPullo csütörtök, 17:05
Előzmény: #3123  TothTam
csökkenteni kell, nem engedi az egészet, feltételezve hogy nincs rá keret, ne kérdezd miert, lent un "preview" ha engedi megnézni, akkor engedi váltani is.
akrki csütörtök, 16:55
Előzmény: #3123  TothTam
Probald 98000-rel. Bena a rendszer!
TothTam
TothTam csütörtök, 14:33
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni. 
Ma beutaltam 100 000 huf a 2025 Tbsz számlámra. Ahol az alap deviza ugye a Huf. Gondoltam egyből átváltom a deviza váltás menüpontban Usd-re. A rendszer a váltást elutasitotta arra hivatkozva hogy nincs fedezet, miközben a gép ajánlotta fel a szabad forint összeget. Nem értem. Más is járt így? 
Hol lehet az oldalukon devizát váltani? 
Segítségeteket előre is köszönöm! 
Josti csütörtök, 10:26
Sziasztok! A bónusz ibkr részvényeket el lehet adni azonnal? Vagy tartani kell 1 évig? Arra gondolok amit a befizetések után kaptam az ajánlási promóció miatt.
8uk52 kedd, 14:20
Előzmény: #3120  lmprt
Írj az IB supportnak, hogy mennyit küldtél milyen közleménnyel és mi lett volna a helyes közlemény. Ha még nem küldték vissza, egyszerűbb mint majd Revonál keresni

Topik gazda

felix6
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek