Szia! Értem, és ez korlátozhatná e lehetőségeimet, de alapból nem kellene, hogy letiltsa. Ha pl. fel lenne töltve a számlám annyi pénzzel, amennyi a megjelölt ismétlődésig fedezni tudná a vásárlásokat. Ha így, hát így. Nem gond.
Csak egy 2025 TBSZ-em van. Nekem ez jött ma: "Nyilvántartásunk szerint Ön rendelkezik 2025.12.31.-én lejáró Tartós Befektetési Számlával (TBSZ) az Interactive Brokersnél. "
szerintem csak siman nagy volt a p/e. Hisztorikusan 20-30 kozott mozgot (neha lepett csak ki ebbol a savbol). Ma yahoo finace meg mindig 30 folotti erteket mutat (30.44). A nyari 35 szerintem kiugroan magas volt.
Igen, telefonáltam is és ticketet is nyitottam. A letétkezelőre mutogattak (Raiffeisen) a késés miatt, kb 10 nap lehetett. Kértem az elmaradt kamatokat is, az írásban elutasították, ugyanakkor a kamatszámítást, ha helyesen számoltam, a paydatetől számolták, nem a 10 nappal későbbi jóváírástól, így igazából likviditási problémát okozott csak.
Mennyi volt a nagyon sok késés? Nyitottál support jegyet rá? Tervezem eszkalálni a dolgot, amiben segít az ha van dokumentált nyoma, hogy ez egy szisztematikus probléma, nem egyedi eset.
Most jut el az ír pénzügyi ombudsmannál a formális vizsgálathoz az ügyem az osztalék kifizetés miatt. Vannak itt mások is akiknek problémájuk volt azzal, hogy az IBKR nem, vagy csak jelentős késéssel fizette ki az osztalékot? qw12qw, Nordic, thedon, kjanek?
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF