Topiknyitó: badsector1 2024. 02. 28. 07:57

Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)  

"A 444 több forrásból is úgy tudja, hogy az elmúlt napokban Magyar azon dolgozott, hogy összehívjon egy kört, ami egy jövőbeli párt magja lehet."
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ngergo1985 ma, 20:53
Előzmény: #7189  Dehogynincs
#7190
Hát az elég vicces, hogy egy KÖZintézetnél akarják valakinek megmondani, hogy nem mehet be oda bárki. Remélem szeptembertől, ahogy elkezdődik az iskolaszezon, pár lepusztult épületbe is bemennek, hogy lássák az emberek, hogy milyen körülmények között tanulnak a diákjaink is, főleg vidéken. Utána jöhet a vasút, buszok, utak, állapotáról egy pár hetes bemutató ,majd a kampányhajrára ráfordulva egy magyar és a környező országok boltjaiban lévő árszinvonal bemutatása, az alapvető élelmiszereken keresztül. És lehet lemenni falura, és bemutatni az állapotokat az 1000 fő alatti települések lakóinak a helyi kultúrházba.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 19:56
#7189
Ennyi volt, megelégelte az államtitkár Magyar Péter kórházi hecckampányát
https://magyarnemzet.hu/belfold/2024/08/ennyi-volt-megelegelte-az-allamtitkar-magyar-peter-korhazi-hecckampanyat
"Ennek megfelelően a mai nappal elrendeltem, hogy Magyar Pétert valamennyi kórház csak munkaidőben fogadja."
___________ 0 - 24 ___________
Nem vagyok államtitkár, de úgy tudom, hogy a rendőrminiszter alá tartozó egészségügyben a kórházak (most még) 24 órában dolgoznak.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 18:02
Előzmény: #7185  signal2
#7188
A stratégia rövidtávú volt. Nem számolt a 2022-es választások utáni helyzettel.
2022 előtt a fórum tippjátékán nem kétharmados vereségre tippeltem, hanem csak felesre.
Optimista voltam. 2024-ben az ep-választáson azt mondták a választók, hogy nem kérnek a 2022-es összefogókból.
"Ugyanis neked jobb egy 2/3-os Orbán, mint egy koalíciós kormányban kisebbségben lévő Gyurcsány."
Ezt miből gondolod? A nyugdíjpénztárak kifosztása óta kétszer az lmp-re szavaztam, az összefogás óta meg a kérfarkúakra.
Ti döntöttétek el, kit szavaztok a nyakamra és azt is, hogy milyen arányban. Az eredmény a ti szavazataitokból alakult ki. Jó, jó, a tiédből éppen nem, de akkor az enyémből sem.
Természetesen megértem, ha valaki bárkit elutasít, akár alapos indokkal, akár tévesen, akár indok nélkül. Nem is akarom átnevelni vagy jól megagitálni őket.
#7167, #7163, #7159
Tudom, hogy én különösen megátalkodott vagyok, de mivel magyarázod ezt a két számot, amiben nem vagyok benne, mert a kétfarkúakra szavaztam:
1352699    29,0%
ngergo1985 ma, 18:01
Előzmény: #7185  signal2
#7187
Az ugye megvan, hogy júliusban az Orbánra, meg a "korábban lelkesen Orbánt szolgálóra" közel 75%-nyian szavaztak összesen? Tehát az sem igaz, hogy sokan vannak, akik elutasítják mindkettőt. Az a 25% akik elutasítják őket, abból 8% a Gyurcsányra és 6% a mihamókra szavazott, a maradék 10% meg a resztlire. Sőt, akkor mondhatnám azt is, hogy ezek alapján Gyurcsányt meg a 92%-a utasítja el. Már csak ezekből az adatokból is látnod kellene, hogy Orbánt még mindig többen szeretik, mint GYF-et, és semmiféle alapja nincs egy koaliciós együttműködésnek GYF-el semmilyen ellenzéki kormányban, mert amint ez megtörténne, a Tisza elvesztené a választóinak 70%-át legalább. Bármennyire is nem tetszik neked, annak a jelenleg 59%-nyi nem fideszre szavazónak 2026-ig meg kell értenie tiszátol dk-ig, momentumtol mihazánkig  el kellene fogadnia, hogyha azt akarja, hogy a fidesz pusztuljon a hatalomból (ráadásul 2/3-ad körüli eredménnyel), akkor mindenkinek a tiszára kell majd szavaznia. Neked is. Különben minden marad változatlan. Pont.
Vali ma, 17:40
Előzmény: #7185  signal2
#7186
Ott nem stimmel az érvelésed, hogy mind Gy. mind OV sokszorosan bizonyította alkalmatlanságát, sőt kártékonyságát. Mindkettő az átkosban nőtt politikussá, úgyhogy a honnan jött dolgot nem erőltetném, arra ott vannak dk-s kollegáink. 
signal2
signal2 ma, 17:28
Előzmény: #7184  Dehogynincs
#7185
Az 1 vagy 2 lista nem az érdemi része volt a stratégiának. A fontosabb része az elöválasztáson kiválasztott koordinált egyéni jelöltség volt. Ez továbbra is fennáll. Egyébiránt én valóban a 2 listát eröltettem, mindhiába.
Mindenki elutasítasz, aki a DK-val vagy az MSZP-vel összeáll, de nem utasítod el azt, aki nemhogy mösszeáltt 20 évig a fidesszel, hanem maga is fideszes volt. 
Már sokszor leírtam, de újra és újra megerösíted: szerinted Orbán jobb mint Gyurcsány. De nem kicsit, hanem nagyon. Ugyanis neked jobb egy 2/3-os Orbán, mint egy koaliíciós kormányban kisebbségben lévö Gyurcsány. 
De akkor ugye megérted, hogy vannak sokan, akik elutasítanak mindenkit, aki valaha is "összeállt", mit összeállt, lelkesen szolgálta Orbánt? 
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 17:13
Előzmény: #7182  signal2
#7184
Elég szomorú, ha összetéveszted az optimálisnak látszó stratégiát az optimálissal.
Te annakidején a két lista mellett kardoskodtál, amit én utólag is jobbnak vélek, pedig azóta kiderült, hogy az optimális stratégia csúfos kétharmados vereséghez vezetett és az összefogással rosszul járt az összes összefogó párt:
a dk összetöpörödött, az mszp már nem is mert külön indulni, a momentum, az lmp és a jobbik megsemmisült.
Ezek szerint utólag már örülsz annak, hogy a két lista helyett az optimális egyetlen lista érvényesült?
Mindenkit elutasítok, aki a dk-val vagy az mszp-vel összeáll. MZP-t is. Utólag sem értem, mit keresett ott MZP.
 
Vali ma, 17:02
Előzmény: #7181  Dehogynincs
#7183
Az LMP 2018 óta Ungárral az élen maga a politikai elit archetipusa, Szóval ennél hamarabb is jöhetett volna a felismerés.
Signal2-nek jogos a felvetése, hogy 2022-ben MZP lett volna a valószínű ner-buktató, megérdemelte volna az esélyt. Végeredményben viszont, ahogy most az a DK MP kapcsán is megerősíti, "figyelmeztettek", hogy MZP bajos, az általuk létrehozott civil szervezet: CEF (nem vicc) pedig bevallottan ellene kampányolt. Mondjuk MZP sem volt túl ügyes. A lényeg viszont, hogy Gyurcsány túszul ejtette az ellenzéket, miközben miniszterelnöki tevékenysége nyomán majd 2/3 Orbánban megmentőt látott, akkor még nem babrált választási rendszerben. És emberünk ezt biztatásnak vette, ő tudja miért. Saját bevallása szerint történelmi felelőssége van, mondjuk szerintem is. 
signal2
signal2 ma, 16:33
Előzmény: #7181  Dehogynincs
#7182
Elég szomorú, ha még mindig nem érted, hogy 2022-ben miért az volt az optimális indulási stratégia. Ahogy azt sem értem, hogy konzervatív, pragmatikus MZP-vel miért nem akartad Orbánt leváltani. 
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 16:28
Előzmény: #7178  signal2
#7181
Ki tudja volt-e alku? Mégis Mp-s topicba írsz.
Bizonyítékom nincs rá, de úgy vélem, mégis volt ez a 70%-30%-os alku, emlékeim szerint Dávid Ibolya is említette eléggé régen.
Az biztos, hogy Orbán 2002-es bukása után, még mindig Orbán Győző kőbányájából szállítottak köveket az M6-os építéséhez.
MP ettől a 70-30-as alkutól függetlenül mosta le a pályáról az óellenzéket. Az óellenzék is alku miatt bukott, de ez a 2022-es összefogás alkuja volt.
Már akkor sem értettem, hogy az óellenzék miért gyurcsányozta össze magát önként, de ezt most már Ungár is így látja, de ennél sokkal fontosabb, hogy a már a választók is.
Ungár Péter: Nem vagyunk többé része ennek az ellenzéknek
https://telex.hu/belfold/2024/08/23/ungar-peter-lmp-interju-ep-valasztas-vitezy-david-politika
"Mit nem értettek meg a Magyar Péter-jelenségben?
Az ellenzéki szavazóknak olyan problémái vannak az ellenzéki elittel, amiket már nem lehet megoldani. Azt hittük, hogy valamilyen módon honorálni fogják a szavazók, hogy az összefogáson belül mi voltunk a legkritikusabbak az ellenzéki elittel szemben. Ezt nem mértük fel jól, nem érdekelte a választókat, mert ugyanúgy részei voltunk az összefogásnak."
Lényegében ezt mondtam én is már tavalyelőtt, de azzal az aprócska különbséggel, hogy én alkalmatlan és tehetségtelen ellenzékről beszéltem elit helyett.
Vali ma, 16:20
Előzmény: #7179  signal2
#7180
Azt gyanítom, az MSZP-re azért született meg a kilövési engedély, mert nincs semmi olyan pozíciójuk, amiből a fidesszel közösen hasznot húzhatnak. A III. kerületben Mesterházynak volt közös biznisze a fidesszel, a XI. kerületiről is tudnivaló. A legvalószínűbb, hogy a fidesz jóljáró papíron el lett tüntetve, vagy szimplán kihalt. A fidesz megmutatja a köztévén ki a korrupt és nem a fidesz EP képviselővel és az eü. állapotával foglalkozunk. Szerintem ez már ott volt a fiókban, hogy ha nincs mivel terelni, akkor vezető hírt csinálunk belőle.
signal2
signal2 ma, 15:57
Előzmény: #7176  Istvan78
#7179
Nem tudom, MP pontosan miröl tehet, de az MSZP-seket most kezdték egymás után letartóztatni. Vagy szerinted csak az utóbbi 3 évben lettek korruptak, és követtek el ilyen büncselekményeket? 
signal2
signal2 ma, 15:56
Előzmény: #7175  Dehogynincs
#7178
Ki tudja, mi lehet a kiváltó oka annak, hogy most hirtelen több MSZP-st is, szinte egyszerre letartóztattak. Az valószínünek tünik, hogy HA volt is alku a fidesz és az MSZP között, az már nincs. 
Az LMP esetében egyértelmüen látom MP hatását. Mivel eddig is csak a többiekre akaszkodva maradt életben, talán azzal a reménnyel, hogy így valahogy kéviselve van a zöld téma, de most már nincs kire akaszkodni, a támaogatottság szinte 0-re zuhanása meg egyenesen vezet a tagok maradék leklesedésének elvesztéséhez is.
Istvan78 ma, 14:31
Előzmény: #7176  Istvan78
#7177
Az állítólagos háttéralkura hvatkozni azt feltételezi, hogy egyeseknek a Fidesszel nem az a baja igazából, hogy korrupt, hanem csak az, hogy sokkal nagyobb volumenben csinálja és ügyesebben, mint anno az MSZP. Ha az MSZP vagy netán a Momentum csinálta volna ilyen Fidesz volumenben, akkor nem is lenne annyira probléma nekik? Ez a hozzáállás nagyon gáz.
Istvan78 ma, 14:27
Előzmény: #7173  signal2
#7176
Már arról is MP tehet, ha korrupciót csinálnak óellenzéki pártok vagy egy neki semleges LMP széthullik? Az LMP már nagyon rég széthullott, most a maradvány tűnhet el.
Bánatodban egyre több hülyeséget, inkorrekt kommentet hordasz össze.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 12:33
Előzmény: #7173  signal2
#7175
Ezt MP-től függetlennek látom.
A hatalomnak be kell mutatnia, hogy harcol a korrució ellen. Nem lep meg, hogy nem a hatalmi korrupcióra cuppan rá, hanem a nagyságrendekkel kisebb ellenzéki korrupcióra.
Az lmp széthullását az lmp önmagának (az összefogásnak) köszönheti. A mihamó és a kétfarkúak miért nem hullanak szét?
signal2
signal2 ma, 12:12
Előzmény: #7170  Vali
#7174
A Fidesz, Tisza, DK kölcsönösen savazzák egymást. Ezek közül mindegyik igaz:
A fidesz és a dk kéz a kézben savazza a Tiszát.
A Tisza és a fidesz kéz a kézben savazza a dk-t.
A dk és a Tisza kéz a kézben savazza a fideszt.
Nem mondom, hogy egykutya mind, de a politikai kommunikáció és reflexek nagyon hasonlóak.
signal2
signal2 ma, 12:09
#7173
Jól halad a Magyar Péter projekt. MSZP-seket, DK-sokat viszik a böribe, felrúgva az állítólagos hátsó nagykoalíciót, LMP széthullik. Csak így tovább!
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 10:07
#7172
Magyar Péter urizált-e, amikor a Sziget VIP-ben bulizott?
Miben értek egyet Magyar Péterrel, és miben nem?
Mit gondolok Farhát Ádám Jólvanezígyes srácokkal készült interjújáról?
Lesz-e polgárháború Magyarországon?
Fenyegettek-e már meg engem a videóim miatt?
Változott-e a véleményem a covid vakcinákkal kapcsolatban?
És miért utálom ennyire a Mi Hazánkat?  
Kérdezz-felelek videjó első rész.
https://www.youtube.com/watch?v=4ErA0m60FhA
Dave Világa 64K subscribers
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 10:07
Előzmény: #7169  Shortelek
#7171

Így van.
2024-ben meg a sorozatos kétharmados vereségek után végleg eldőlt, mennyit ér a GyF-jelenség.
Nem sokat.
Vali ma, 10:01
Előzmény: #7169  Shortelek
#7170
A DK-jelenség kifutásával nem kell addig várnunk, mert eldőlt, és nem a Tisza döntötte el, hanem a közvetlen köztársasági elnök választásért összehívott "tömeg" nagysága mutatta meg. Ettől mérhetetlenül átgondolatlan kreténségből nem tud felállni az ellenzék.
Az, hogy a DK kéz a kézben a fidesszel együtt savazza MP-t pusztán azt eredményezi, hogy a korábban görcsösen tudomásul nem vett üvegplafon már nem üvegből van. 
Shortelek ma, 09:40
Előzmény: #7168  Dehogynincs
#7169
2026- ban dõl el mennyit ér a magyar jelenség, lehet nem sokat vagy nem leget.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 09:37
#7168
Az utcákat nem lehet átadni Magyar Péternek
https://telex.hu/belfold/2024/08/24/lazar-janos-tranzit-fesztival-2024
"Az ellenfelet nem lehet alábecsülni, aki három hónap alatt 30 százalékos pártot épített fel, azt meg kell érteni”
...
"Na, várjon, a vonat sem áll olyan jól, ne célozgasson! Nagy verseny ez, hogy Karácsony tudja rosszabbul megszervezni, vagy én, még nem is dőlt el.”
...
"„Az lehetetlen, hogy a Fidesz elveszítse az utcát és a köztereket, és ezeket egy ellenzéki politikus uralja."
...
"ha nincs Novák Katalin-ügy, nincs kegyelmi botrány, akkor Magyar Péter sem lenne."
...
"óriásit tévednek azok, akik azt gondolják, hogy a Tisza Párt nem tud tovább erősödni, és nem tud majd 106 jelöltet állítani a 2026-os országgyűlési választáson."
_____________ cöf __________
Lázár-ellenes létemre, olyan állításokat válogattam ki, amikkel egyetértek.
Annyit fűzök hozzá, hogy 2010 óta úgy volt az utca a hatalomé, mint a Kádár rendszerben, csak most nem a munkahelyi pártszervezetek vitték ki május elsején a tömeget a Hősök terére, hanem a cöf égisze alatt kapták a fideszes önkormányzati vezetők azt a feladatot, hogy szavazók buszoztatásával bizonyítsák a lojalitásukat és mozgósító képességüket, amennyiben meg akarják őrini a széküket.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 10:50
Előzmény: #7166  Istvan78
#7167
Mérnök vagyok. Eszem ágában sincs helyteleníteni a gravitációt, a bolygók keringését vagy a fénytörést.
Tudomásul veszem, hogy vannak ilyen jelenségek és számolok velük.
Azt is tudomásul veszem, hogy te minden ellenzékitől várod azt, hogy megszüntesse ezt az autokráciát, korrupciót vagy lejtmenetet.
Ezt én a kormánypártiak egy részétől is várom. A fideszből is ki lehet ábrándulni. 2010-ben még a fideszre szavaztam, de a nyugdíjpénztárak kifosztása óta már ellenzéki vagyok.
Te azt mondod, hogy a kormányváltáshoz dobjam sutba az értékeimet, az elveimet az ellenszenveimet és hagyjam, hogy lenyomják a torkomon Gyurcsányt (vagy bárki mást).
Én azt mondom, hogy amelyik párt kormányt akar váltani, az mérlegelje, hogy ez sikerülni fog-e, ha Gyurcsányt (vagy bárki mást) mindenképpen le akarja nyomni a torkunkon. Sokszor azt érzem, hogy a fő céljuk annyira az, hogy Gyurcsányékat hozzák vissza a hatalomba, hogy ezért még a kormányváltás négyévenként lehetőségét is föláldozzák.
Nem várom Shotelektől, eulertől vagy  janosviteztől, hogy feladja az elveit, eszméit, téveszméit.
Csak számolok velük. Nekem inkább az a bajom, hogy titkolják a gyurcsányimádatukat.
A gyurcsányimádatuk abból derül ki, hogy támadják Gyurcsány soros kihívóit (most MP-t, régebben MZP-t) és Gyurcsánynak elnézik azt, amit Orbánnak, MP-nek, MZP-nek nem néznek el.
Istvan78 szombat, 10:12
Előzmény: #7163  Dehogynincs
#7166
Ami azt illeti, a te Gy. ellenes hívőségedet is helytelenítem. A politikáról racionálisan, rugalmasan kellene gondolkodni. MP-vel kapcsolatban most úgy, hogy félretenni a  normál demokráciákban működő elveinket, értékeinket, világnézetünket, ellenszenveinket, most egy cél kellene lebegjen minden ellenzéki előtt: leváltani Orbánt. Az a legfőbb érték, hogy megszüntetni ezt az autokráciát, a korrupciót, a lejtmenetet, s ha ehhez az kell, hogy túllépjünk önmagunkon, akkor azt kell.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 09:39
Előzmény: #7164  Shortelek
#7165
Szándékosan írtam ide. Abban a topicban a topicgazda törölte az egyik hozzászólásomat és emiatt azóta nem írok oda.
Szidjuk itt a politikusokat, de ha mi kerülnénk hatalomra, nem biztos, hogy jobbak lennénk nálunk.
A topicgazda nem szereti az orbáni hatalom cenzúráját, de ő maga kedvvel cenzúráz, ha olyan elképesztő mértékű hatalomhoz jut, hogy a saját topicjában azt csinál, amit akar.
Shortelek szombat, 06:54
Előzmény: #7163  Dehogynincs
#7164
Ezt a másikba kellett volna:))
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 06:00
#7163
Istvan78 péntek, 22:12 Előzmény: #142631  _Sigorszky #142632
Gy.-nal és az óellenzékkel azért érdemes foglalkozni, azért érdemes az ő érdemtelenségükkel foglalkozni, hogy a Gy.-óellenzék hívők lássák be, hogy nem kéne annyira védeni őket és egyben annyira támadni MP-t (és ezzel rontani az Orbán rendszer bukásának esélyét).
________ ehhez itt szólok hozzá _____________
Burkoltan azt feltételezed, hogy a politikában van olyan vélemény (ebben az esetben történetesen a tiéd meg az enyém meg millióké), ami logikus, belátható és ezért mindenkinek képviselnie kell.
Magamról tudom, hogy nem vagyok ilyen. Egyetértek Orbán eltakarításával, de Gyurcsánnyal nem akarom eltakarítani és eddig senki és semmi nem tudott rávenni arra, hogy emiatt Gyurcsányékra szavazzak. Egy Gyurcsány-hívőt vagy akármilyen hívőt nem lehet meggyőzni.
Magának a demokráciának és a választásoknak sem lenne értelme, ha minden kérdésnek lenne egyetlen és ráadásul "helyes" megoldása.
Itt vannak Gyurcsány-ellenesek és Gyurcsány-hívők. Olyan ajánlatot nehéz tenni, ami az egymást kizáró értékeket és érdekeket ötvözi.
Hatalomtechnikailag az a legbölcsebb, hogy megnézed, melyik halmazt véled nagyobbnak és annak a halmaznak teszel ajánlatot, a másikról pedig lemondasz.
Most annyival könyebb a helyzet, hogy az ep-választás letisztította a mezőnyt.
A tisza 29,6%-os eredménye és reménye áll szemben a kétharmados vereségek hosszú sorával.
https://www.youtube.com/shorts/rTk2wIehdEE
https://www.youtube.com/shorts/ya6kImmKKkQ
Valamennyire én is foglalkozom GYF-cel, de hálistennek a dk annyira összetöpörödött, hogy egyre kevésbé számít tényezőnek. Kiderült a valós  támogatottsága és az elutasítottsága.
Shortelek péntek, 18:34
Előzmény: #7161  Dehogynincs
#7162
"Én saját kútfőből utasítom el Gyurcsányt is és Orbánt is. Te saját kútfőből imádod Gyurcsányt"
Nevetséges vagy:DD
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 14:32
Előzmény: #7160  Shortelek
#7161
Mi abban a meglepő, hogy az elkúróknak is vannak támogatói?
Az lenne a meglepő, ha le tudnád játszani azt a nem létező felvételt, amelyiken Orbán elismeri, hogy ő is elkúrta.
Az viszont nem meglepő, hogy te abban reménykedsz, ha lenne ilyen felvétel, az törölné az őszödi beszédet.
Én saját kútfőből utasítom el Gyurcsányt is és Orbánt is. Te saját kútfőből imádod Gyurcsányt.
Választási szempontból tökmindegy, hogy mi ketten hogyan vélekedünk.
Az számít, amit az ep-választás eredménye mutat.
https://www.youtube.com/shorts/wjRRdWfM-Xg
Még Dobrev is látja, hogy a dk összetöpörödött.

Topik gazda

badsector1
badsector1
4 4 4

aktív fórumozók