kukor-ica

Regisztráció: 2022-10-15 00:25:33

Hozzászólások száma: 406

Utolsó hozzászólás: 2023-01-27 00:26


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

189 743
szerda, 00:26

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 00:26
Nem tudok rájönni, ki mindenkiből áll az az idióta, írástudatlan, félszemű, féllábú 50%, aki a nettó 300 valahány ezres mediánbér alatt keres ebben az országban...
Ha viszont így van, akkor ez jó hír az ingatlan eladóknak és bérbe adóknak, mert olyan kereslet lesz itt továbbra is, hogy kis erő gyűjtés után tovább lőnek az árak felfelé. 
Magyar Állampapír tulajok csütörtök, 23:32
Megvárták hogy a nép bezsákoljon az új PMÁP-okból...
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 00:26
Azért kapott mínuszt (nem tőlem ugyan), mert kérkedik vele, hogy bezzeg a sok hülye...
Én is így csináltam amúgy, és végig PMÁP-ot vettem, de abban is biztos vagyok, hogy nem kell keménykedni, lesz még a ft SOKKAL gyengébb, mint 389.
Ezzel együtt én sem adom el most a PMÁP-ot, hogy augusztusig üljek PEMÁP-ban, noha LEHET, hogy ez lenne reális. Akinek kedve van, kiszámolhatja, mekkora év végi és/vagy jövő évi árfolyamnál érné meg most visszaváltani a 16%-os PMÁP-ot, ülni a 2,85%-os PEMÁP-ban, ami augusztustól majd hoz 9,3%-ot.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 00:17
Biztos lesz ilyen IS.
Eddig az itt is szereplő Illés utca volt az általam észrevett jó vétel a max 2 szobás kategóriában. "Élt" is vagy 8 órát - itteni kollégák elmondása szerint.
Abban senkinek ne legyen illúziója, hogy a jó adottságú ingatlant nem kell ugyanúgy vadászni, és kurva gyorsnak lenni...
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 16:04

El is hiszem, hogy az MNB tényleg csökkenteni akarja az inflációt, de szembe szélbe nem fog menni nekik.
Egyrészt - ahogy mondod - a kormány elő fog jönni mindig valamivel, másrészt durva az a profit infláció, ami itt zajlik, ennek egy eklatáns példája:
https://telex.hu/gazdasag/2023/01/24/elelmiszer-teszta-ar-barilla-olasz-import-draga
Sajnos kiszabadult a szellem a palackból, és csak egy nagyon-nagyon komoly recesszió tudná letörni.
A kereskedők, forgalmazók pedig addig emelik az árakat, amíg a piac bírja.
Vagy pl. kicsit is kevesebb autó van az utakon, mint az árstop előtt...?
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 14:11
Embert nem láttam, aki megcsináltatta volna...
Magyar Állampapír tulajok kedd, 00:24
Hülye fórum.
A lényeg, hogy eurót KP-ban nem ad a kincstár. Ad Ft-ot, vagy devizaszámlára utal, ami természetesen nem kell hogy pont az a számla legyen, amiről annak idején a deviza jött.
Aztán ha EUR KP kell, akkor oldd meg a bankban sok %-ért...
Magyar Állampapír tulajok kedd, 00:23

Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 00:06
Az egyik helyemen sok lakás áll üresen a házban évek óta, pedig belváros (széle). A tulajok csak az értéknövekedésre játszottak, és nem hajoltak le az apróért, azaz a kiadásért, és az ezzel járó maceráért (bár ez lenne a legnagyobb macera az életben...).
Szerintem eddig is hülyék voltak, de most biztos másképp fogják csinálni. 
Azaz leginkább eladnák, és betennék PMÁP-ba, de kérdés az, hogy ha a horgony áraik környékét nem kapják meg, akkor mit fognak lépni. Mert továbbra is az a véleményem, hogy ha nem kenyérre kell, akkor nem fognak sokat engedni, hanem inkább leveszik a hirdetést, és minden megy tovább, ahogy eddig. 
Vagy max. nagy duzzogva kiadják.
A gazdaság egészét nézve továbbra sem látom jelét annak, hogy olyan recesszió és munkanélküliség lenne, ami kényszer likvidálásokat szülne.
(Az még nem recesszió, hogy januárban nincsenek tele a Mammut kávézói, bár engem is meglepett minap, mikor szombat este betévedtem, hogy üres az egész.) 
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 01:11
Azért 10+ ingatlan nem tipikus magyar befektető, bár én is ismerek egy 15-öst :)
Az alsó hangon fél milliárdos vagyont jelent, azért onnan már vagy extra hülyének kell lenni, hogy az ember nagyot bukjon, vagy valami armageddon kell.
Mondjuk ilyen mennyiségnél én biztos diverzifikálnék külföld felé is,  meg persze arany, CHF, stb.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 01:08
"ők már valószínűleg nem a tagadás, hanem a félelem fázisban lehetnek, mert olyan adatok vannak a kezükben, amelyek a lakossághoz csak fél év késéssel fognak eljutni."
.
Az van a "kezükben", hogy fele akkora forgalom, fele akkora jutalék, fele akkora jövedelem jut nekik...
Azaz még annyi sem, mert kisebb forgalomnál az irodák  fix költségei nagyobb súllyal számítanak, és senki nem örül annak, ha fele annyit keres, ráadásul még csak azt sem mondhatjuk, hogy fele annyi munkával, mert ezért a félért is kapálózni kell.
De legalább tisztul egy kicsit az ingatlan közvetítő piac...
.
Soha nem adtam-vettem semmit közvetítőn keresztül, aki nem tudja a lakást rendbe tenni, pár jó képet csinálni róla, és normális íráskészséggel feltenni  1-2-3 hirdetési oldalra, annak a lakása nagy valószínűséggel eleve nincs a célkeresztemben. Sőt, így visszagondolva, valahogy mindig úgy alakult, hogy nem csak ingatlant, de 1-2 nullával kisebb értékű használt autót is csak értelmes embertől vettem... 
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 13:31
Ez azért egy kicsit tényleg erős volt...
Ha holnap mindenki min nettó 500-at keresne, akkor lenne idénre olyan 100% inflációnk, hogy Erdogan is megnyalná az összes ujját...
Pont ezért tartunk ott ahol tartunk, mert termelékenység javulás nélkül, fedezetlen kibocsátások történtek az elmúlt években, amit valahol vissza kell szívni. 
Erre szolgál az infláció, a reálbércsökkenés, "jobb" esetben aztán a munkanélküliség, és egy masszív általános recesszió.
A jelenlegi politika legfőbb bűne, hogy ingyen ebéddel akarja etetni az embereket, amiről tudjuk hogy nincs.
Azaz, hogy dehogy nincs: nekem legyen! Vegyenek el s szomszédtól, a kollégától, a sógortól, azoknak nem jár. Nekem jár.
Sokan így gondolkodnak, aztán meglepődnek, hogy csodák nincsenek.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 00:57

"Evek ota adogatjak egymas kozt oket, mi lesz  itt ha nincs uj bufi? Kire fogjak rasozni oket?" 
Senkire.
Akkor majd nem adogatják.
Attól még, hogy most pár évig lesz tizen pár % hozam állampapíron, majd hanyatt homlok menekülnek a befektők a JÓ ADOTTSÁGÚ lakásokból, mert azok csak pár %-ot hoznak kiadva...?
Ha valakinek beesik a részvénye, már adja is el azonnal? Nem lehet mindig minden percben a legjobb befektetést csinálni...
Ha meg valamiért olyan irdatlan recesszió, munkanélküiség, nemtudommi lesz, hogy tényleg komoly, általános, szinte mindenre kiterjedő nominális ingatlan áresés valósulna meg, akkor 1-2 év, és a befektetők újból nekiállnak vásárolni, növekszik a vagyon koncentráció, kezdődik elölről, az átlagember meg még jobban árazódik ki a piacról. 
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 00:42
Jó pár milliárdost ismerek (sajnos...), és a sokuk belehülyült a gazdagságba. 
Van olyan (viszonylag) közismert, akitől rettegnek a beosztottai, mert fillérbaszó bolond. 
Olyat is, aki némi anyagi veszteség után öngyilkosságot próbált meg. 
.
Én azért szeretnék gazdag lenni, hogy SZABAD legyek. 
Hogy azt csináljak, amit akarok. Hogy akkor keljek, amikor akarok. Hogy oda utazzak, ahova akarok. Hogy ott lakjak, ahol akarok. Hogy azzal feküdjek le, akivel akarok.
Stb.
De sokan nem tudnak leállni. Vélhetően a pénz is addiktivvé tesz, és nincs olyan, hogy elég. Nekem lenne...
Meg rettegnek attól, ha egy kicsit is lejjebb kell adni. Pedig sok embernek jót tenne, ha megpróbálna néha szerényebben élni, és rájönne, hogy nincs vége a világnak akkor sem.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 20. 01:12
Sajnos sok HÉSZ kifejezetten tiltja az ilyeneket.
Főleg olyan, nem túl gazdag helyeken komikus ez, ahol amúgy évtizedekről itt ragadt OSB tákolmányok vannak... 
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 19. 01:11
"Ja kérem, én nem kényeztettetem magam ól inkluzív luxuskirándulásokon, eldorbézolva egy egy ingatlan árát."
.
.Én is így vagyok ezzel.Csakhogy én ezt nagyon sajnálom...Odaadnám ügyesen megvásárolt ingatlanjaim egyikét sok év élményért, amit ma már (OFF eü okok miatt) nem tudok megtenni, átélni.A koporsóba nem viszünk semmit tovább. 
Tényleg sok rosszat tesz a magyar lélekkel a túlzott ragaszkodás a saját ingatlanokhoz....
90-körül találkoztam először viszonylag sok (nyugat)némettel.Egyrészt néztem rájuk, hogy kiszállnak a buszból, döcögnek, totyognak, ráncosak, kopaszok, viszont nevetnek, étterembe mennek, sört isznak. Mikor láttam én magyar nyugdíjast így élni?
Ők meg néztek én rám, hogy Wartburgunk van, közben eigene Wohnung, hát ez meg hogy?? Naná, itt mindenkinek azt van, most vettük meg párszázezer ft kárpótlási jegyért.
Ők x évente költöztek, ide, oda, ahol munka van. Ha van gyerek, azzal, ha nincs, akkor még könnyebb.Közben bejárták a világot. (A német turista akkoriban minden fogadó ország álma volt)
Aztán öregként az utolsó költözésük valami Altersheim-be lesz/lett, ami messze nem olyan mint a magyar elfekvő, hanem inkább egy speciális apartmanház, ahol van közösségi tér, orvos, meg ilyenek.Aztán előbb elmegy az egyik, aztán a másik.
Ehhez képest mi meg ott tartunk, hogy szerencsétlen öregek nyomorognak és fáznak akár 3 szobás belvárosi lakásban, világvégi kádár kockákban - teljesen elmagányosodva.
És mellesleg - hogy ON legyek - konzerválva a magyar ingatlanpiac egészségtelen folyamatait...
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 19. 00:40
Ez messzire vezet, de a 2010-2020 közti uniós pénzáram volt Mo utolsó esélye, hogy valamiféle polgárosult állam legyen, normális közszolgáltatásokkal, egészségüggyel, stb. Szóval egy olyan ország legyen, ahol működnek a dolgok.
A politika nem ezt akarta. Ehelyett feudális, dél-amerikai modell felé közelítünk.
Természetesen ilyen viszonyok közt is lehet boldogulni, de teljesen más készségek kellenek hozzá, mint a hanyatló nyugaton. 
Magyar Állampapír tulajok 2023. 01. 19. 00:19

"En nem varok 20% inflat jovore. Ev vegere szepen leeshet. Bar most megint ami megy kozertekben krimi. Spar gatlastalanul pakolgat 50%okat egyik hetrol a masikra a termekekre. "
.
Ezekben a mondatrészekben azért van ellentmondás.
Kiszabadult a szellem a palackból: mindenki emel, mert infláció van, tehát infláció is lesz, hiszen az inflációt jórészt az inflációs várakozások mozgatják.
Akkor fog lecsökkenni az infláció, ha recesszió lesz, és felmegy a munkanélküliség. (Ld. Philips-görbe). Ezt a kormány el akarja kerülni, és ebben segítségére van, hogy egyelőre még mindig feszes a munkaerőpiac, mert minden értékes munkaerőből hiány van az ápolótól a buszsofőrig. És ez így is marad, mert sokan megint el fognak menni külföldre, tehát maradunk az ár-bér spirálban. Attól még nem lesz országos recesszió, hogy szállodák meg éttermek viszonylag nagy számban bezárnak. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 18. 21:12

"Létezik valójában talán kettő igazi befektetés: gyerekeid és saját magad fejlesztés/oktatása"
.
Plusz az élmény. Az ingatlant államosítják vagy összedől, a Ft elhiperinflálódik, a testüregbe rejtett aranytömb kiesik futás közben, stb.
Viszont amit már átéltél, azt soha nem vehetik el tőled.
A gyerek is élmény, nem befeketetés.
Jó eséllyel külföldön fog élni (ha van esze), míg minket, itt ragadt öregeket majd csak ápol valaki, mikor már beszarunk, behugyozunk. Vagy nem...
És sajnos ez ma így van rendjén.
.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 18. 21:07
A "mérséklődés" szóra nem fog rákattintani senki.
Esés, zuhanás, földbe áll, összeomlik, és hasonló szavak váltják ki a klikket, és sajnos nem csak az origónál, hanem pl. a portfolio-hoz tartozó pénzcentrum is lassan alulmúlja.

friss hírek További hírek