Sem a csíkhúzásnak,sem a kormányváltásnak nincs köze az időjáráshoz.A fizika és a nagy számok törvénye uralkodik az egész bolygó időjárásán.Az emberiség annyi,mint baci DNS-én a mitokondrium.Mióta a FÖLD létezik,azóta az időjárás is.Az emberiség csak szenvedője a történetnek.Egy élet semmi a változások felfogásához.Távlatilag bármi lehet.SCI Fi.
zivatarfelhőkbe ugyi ezüstjodid-ismeri mindenki-hogy gondolja bárki is hogy ezek itt megálltak-lásd atomenergia és atombomba.aki érti érti aki nem megyek
ország közepe már sivatag -a többi még elfogadhato-de azért az is sivatagosodik lassan-átlag csapadék éves -420mm-régebben 750mm volt -budapest eddig 650mm most 250mm.az alföld 600mm volt most 200-és mivel 200 mm alatt sivatagnak mondhato -alföldet sivattaggá nyilvánitották-most jön pestmegye aztán a többi rész -egyedűl a hegyek és sopron környéke -marad ebből ki.
Igen, sajnos most tényleg komoly a helyzet. Több friss jelentés szerint Magyarország nagy részén rendkívüli a csapadékhiány, főleg az Alföldön. Egyes helyeken a talajból 80–120 mm nedvesség hiányzik, és az április az egyik legszárazabb volt a mérések kezdete óta.
A probléma már nemcsak a mezőgazdaságot érinti:
alacsonyabb a talajvízszint,
száradnak a kisebb tavak és vízfolyások,
nő a hőhullámok és a porosodás hatása,
a zivatarok pedig sokszor nem tudnak elég vizet bejuttatni a kiszáradt földbe.
Sokan pont ezért reménykednek most tartós, nyugodt esőben, nem csak rövid nyári zivatarokban. A közösségi fórumokon is sok magyar ír arról, hogy hónapok óta várják az igazi áztató esőt
Igen, jelenleg több térségben is komoly a csapadékhiány Magyarországon, főleg az Alföldön és a mezőgazdasági területeken. A tavaszi esők sok helyen elmaradtak, miközben a melegebb periódusok gyorsan szárítják a talajt. Az ilyen helyzet különösen a kukorica, napraforgó és a frissen vetett kultúrák számára problémás.
A következő hetekben várhatók záporok és zivatarok, de az aszály szempontjából az lenne igazán kedvező, ha több napon át tartó, egyenletes, csendes eső érkezne — nem csak rövid, lokális zivatarok. A heves zivatar sokszor inkább lefolyik a kiszáradt talajról, mintsem mélyen beszivárogna.
Sziasztok! Nekem 2db Xiaomi-m
van csak az a gond, hogy kicsi a kijelzője. Nem tudom, hogy ezek
mennyire pontosak, de legalább ugyanazt mutatja mindkettő. Vettem ilyen Govee-t, jó minőségűnek tűnik, alkalmazása is jó, de a hőmérséklet tizedese kicsi, két készülék különböző adatokat mutatott. Ebből a HTC-1-ből is vettem kettőt, 2 °C eltérő hőmérsékletet mutat. Mi
a legolcsóbb ár, amiért lehet kapni pontos hőmérséklet és páramérőt? Az
is fontos lenne, hogy a hőmérsékletnél a tizedes se legyen kisebb
méretű.
Pokoli klíma és egyre gyakoribb szélsőséges időjárás várhat Budapestre - Észak-Iránhoz hasonlíthatunk -ugyanaz a propaganda hazugságok -hol volt itt rendszerváltás még itt sincs időjárás előrejelzéseknél -nemhogy máshogy .semmi sem változik hacsak -nem basztatják az időjárási rendszereket.ugye ezt 1947 ttől már megteszik.hogyan mindenki utánanézhet
Be kell csatornázni az Alföldet. Sok víz fog lefolyni még rajtunk keresztül a jövőben. Egy részét szét kell teríteni. Ha szabályozni tudtunk, akkor ezt is meg tudjuk csinálni. Ennyi. A kaja és a víz alapvető, árvíz sem lenne többé.
azé elég meleg volt-amugy nem tudnak ezek semmit -még 2 hétre sem nemhogy előre.és amugy a csapadék az sajna kevés és ezt eltudom képzelni hogy nem sok lesz bár a dunántul az nem száraz hanem inkább .dunátol keletfelé.és viszont tudják valahogy befojásolni az időjárást is-mennyire a fene tudja.még földrengéseket is tudnak-azt sem tudni mennyire igaz.egy biztos vigyázni mert oriási megtévesztésekre készűlnek.ez az uj világrend főleg a megtévesztés-de most már a média az övék.láthattuk kovidfasizmust is.
idöjárás topik