Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD kedd, 09:28
Előzmény: #242355  lacikonyha
“ vannak okosok, pl a megélhetési befektetők, nekik meg mindig igazuk vanpersze a saját szempontjuk közzétételéről hiszik  azt hogy azzal az általános jellemzést adták”
Hát a bizonyítékért nem kell messzire menni:
“ csak azért vettem őket mert jobb ötletem nem volt, és nem akartam egészben elkölteni a pénzt
.
aki nem nyert a panelekkel közelmúltban történteken, jobb híján gúnyolódhat rajtuk”
Spiller kedd, 09:23
Előzmény: #242357  FatFIRE
A sajat ut sokkal nehezebb rogosebb mint a kijart utak.  Veszelyes is mert belefaradhatsz befasulhatsz. De adja a felfedezes a sajat kepesseg alkalmazasanak örömét. Az alkalmazott tudas teljesitmeny próbájat. A kisugarzast a belso erot szuleidtol kapod. Ez vagy van vagy nincs. Fiatalkent belevagtam ha az gondoltam 50% kepessegem megvan a temahoz es tudtam majd felnovok a feladathoz. Legkozrlebb mar csak ismetles volt ugyanez. Ez a fejlődés. 
FatFIRE kedd, 09:15
Előzmény: #242347  2345678
A legtöbb ilyen monolit vasbeton szerkezet, helyben öntik zsaluzatba, vibrálják, utókezelik. Családi háznál előnyös lehet, de több emeletes társasházaknál el lehet képzelni, mennyire viszi a hangot... Ha 5 emelettel feletted fúrnak, szinte úgy hallod, mintha melletted menne az ütvefúró. Érdemes arra gondolni, hogy még az esztrich esetén is alkalmazni kell dilatációs habszivacs csíkókat, amelyek egyebek mellett a lépéshang továbbterjedését is gátolják.
FatFIRE kedd, 09:05
Előzmény: #242308  Placi82
"Hát éppen sztoikus gondolkodást se gondoltam volna rólad éppen így elso  blikkre."
13 éves voltam, amikor anyám testvére Senecával ajándékozott meg (Vigasztalások - Erkölcsi levelek), ebben az időszakban kezdtem filozófiával foglalkozni (olvasni 5 évesen már folyékonyan olvastam). Róma? Ma már szinte felfoghatatlan csoda, mások soha meg sem közelítették. Az ókori Kína, vagy Babilon is csodálatra méltó, de Róma egyszerűen utolérhetetlen.
"Masik Hányingert kaptam az alberletezes gondolatától, albwrlokkel való veszodestol, mert egyszerűen  gondolkodtam, a te verziód és viziod eszembe se jutott."
Mindig érdemes másképp gondolkodni és más utakat keresni, mint amerre a többség tart. Én például vezető alkat vagyok, ráadásul típusos germán (külsőre és belsőre is), úgyhogy ez a "majd én kitaposom a saját utam" mentalitás kb. velem született. 😂
"Szóval azt kevés ember csinálja utánam, amit osszegrundoltam a nulláról és nemingatlanbol.. De mennyivel könnyebb út lett volna a peldaul panel bérbe adás."
Kicsit talán máshogyan kell ezeket a dolgokat értékelni. Mindig lehetett volna jobb döntést hozni, utólag visszanézve azt mondani, "mi lett volna, ha...". Végülis eredményes voltál és ez a lényeg. Én sem bánkódom, hogy csak kisvállalkozó voltam, mindig ebben a szerepkörben éreztem jól magam, mindig volt elegendő minőségi szabadidőm és az összes életcélom időben teljesült. Boldog vagyok és elégedett, mit kellene bánnom?
Testmozgás: még konditerem sem kell, elég, ha van néhány gumiszalagod és egykezes súlyzód. Én 55 vagyok, számomra sem a csúcsteljesítmények hajszolása a cél, hanem az általános fittség. 
DaGi kedd, 08:23
Előzmény: #242354  DavidCamp
Majd szamolj be az elmenyekrol!
lacikonyha kedd, 07:56
Előzmény: #242333  FR73

az eu, usa, kanada össz lakossága kicsit több mint 800 millió fő
a lakóingatlanaik kb harmada bérbeadással hasznosított, évi pár százalék bérleti díj hozammal
.
persze vannak a megélhetési lakásbefektetők, akik felélik az így nyert hozamot, ők nem biztos hogy nagyon elégedettek a mértékével
viszont vannak a felhalmozó típusú lakásbefektetők, az ő céljaikra inkább elfogadható
.
és vannak okosok, pl a megélhetési befektetők, nekik meg mindig igazuk van
persze a saját szempontjuk közzétételéről hiszik  azt hogy azzal az általános jellemzést adták
ezért okosak,nagyon okosak
DavidCamp kedd, 07:47
Előzmény: #242346  DaGi
Az 1iket piacra dobtam, plussz egy teremgarázst!
Pistike12 kedd, 07:00
Leier keregfel. Nem olcsobb sajnos mint a tegla.
Esetleg akkor ha nagy volumenu a rendeles es nem akarnak c typeok seregevel kuszkodni, mert a gepeszetet elore beleteszik. 
Rincewind2 kedd, 04:46
Előzmény: #242351  2345678
Cementet viszont égetik, ha a kavicsot nem is, ráadásul veszélyes hulladékokat is égetnek a cementgyártás során, aminek a salakja a cementben marad.
2345678 hétfő, 23:12
Előzmény: #242350  DaGi
Igen. Azt gondolom, hogy ennek a technológiának köszönhetően gyorsabb  és hatékonyabb az építkezés   Téglából szerintem drágább  lenne. .A téglaégetés energiaigénye magas. (energia ára cégeknek a lakossági ár 7 szerese) .Kavicsot nem kell égetni.
DaGi hétfő, 22:55
Ha tippelnem kene, akkor a monolit vasbetonra gondolhatsz. Nagyon sok ujabb tarsashaz epul ezzel a technologiaval
2345678 hétfő, 22:18
A növekvő panel kínálatot érdekes  figyelni kerületi bontásban. Hogy melyek azok a kerületek ahol növekszik az eladó panellakások száma. A 9 kerületben például nem kerülnek piacra újabb panelek, összesen 17 van eladó. 
Zedisdead hétfő, 22:14
Én azt látom itt a környéken, hogy előjöttek a magukat cápának képzelők.
A héten a környéken (XVI ker) két új tábla került házakra. Úgy látom tábla jellemzően túlárazott házakra kerül ki. A normális árú házak internetes hirdetéssel 1-2 hónap alatt elmennek.
Felhivtam mind a kettőt. Az első egy családi ház, láthatóan új szinezés, tető, napelem. 219 millió forint, közvevágott a csávó, végig se tudtam mondani az első mondatot. Hány nm? 160. Új épitésű? Nem, több ütemben épült. Fassza.
Második egy épitési telek. 516m2. Rekedt bácsihang: százmillió forint az ára! Anyád, a neten hirdetnek 1000m2 t is ennyiért a HÉV másik oldalán, kb ugyanilyen messze az Őrstől.
2345678 hétfő, 22:08
Előzmény: #242344  berlini
Fogalmam nincs, hogy milyen technológiával alakítják ki ezeket a házakat. Azt látom, hogy betonból készülnek és olyan gyorsan nőnek (készülnek) mint eső után a gomba. Állítólag van már olyan fejlesztő cég is hazánkban amelyik a projekt helyszínén készít el a házhoz szükséges  panel elemeket, blokkokat.
DaGi hétfő, 22:08
Előzmény: #242091  DaGi
Újabb 6 nap elteltével már 950 panel eladó Budapesten. Mikor jön el az 1000? Nem tűnik kizártnak még ezen a héten. Azt is látom közben, hogy csomó lakás, ami Újbudán lekerült nem eladva lett, csak jegelve. Szépen sorban jönnek vissza a piacra, általában ugyanolyan áron, mint amin levették őket 1-2 hónapja.
Stiv
Stiv hétfő, 21:51
Előzmény: #242342  Moka_Brikka
A listáról csak Tóni tud nyilatkozni...)
berlini
berlini hétfő, 21:42
Előzmény: #242331  2345678
A NER legujabb terve, hogy a panelekkel együtt önti ki a lakókat is. 
Pistike12 hétfő, 20:37
Előzmény: #242341  Stiv
Mindezt a jofogason, 😁
Moka_Brikka hétfő, 20:28
Előzmény: #242341  Stiv
Na jó, de ha tiltólistán vagy, akkor nem tudsz kimenni Miamiba :)
Stiv
Stiv hétfő, 20:20
 Pff. A Miami árak fölé menni  Keszthelyen az kemény lesz...
5 530 526 Ft/m²
https://ingatlan.jofogas.hu/zala/Elado_Lakas__Keszthely_146817774.htm

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek