Zedisdead

Regisztráció: 2019-07-17 15:17:53

Hozzászólások száma: 506

Utolsó hozzászólás: 2021-05-06 08:59


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts csütörtök, 08:59
A twitter már tele van ilyen bejegyzésekkel:
If you are so concerned about health of the people in this planet, then you must waive IP protection in respect of all life saving drugs. Pls consider it for the sake humanity-@JoeBiden @WHO @wto
Socialismo o muerte!
Financial Forecasts csütörtök, 08:19

Kisértet járja át amerikát, a kommunizmus kisértete
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/biden-says-plans-back-wto-waiver-vaccines-2021-05-05/
Na fasza, hoz megint egy ideológiai, semmire se jó döntést, cserébe jól aláássa a befektetői bizalmat a biotech  és pharma cégekben. Mondjuk annyiban jogos lehet a döntés, hogy amerikai taxpayer money is ment a vakcinafejlesztésbe, de nem minden cégnél. A Pfizer tudtommal nem fogadta el az állami támogatást.
Financial Forecasts szerda, 11:13
A kripto sikerének kulcsa a hit a hálózatban. Ez gondolom egy pár coinra fog konszolidálódni hamarosan. A btcben van a legnagyobb hit jelenleg. A menő coinok közül sztem az ether a legjobb, mert van benne hit, gyors és lehet alkalmazásokat irni rá, saját ökoszisztémája van már. Igazából szerintem az új "coin"ok nagy része ethereumre irt token csupán.
A linkelt példád is csak eth klón, kérdés, hogy tényleg kinál e bármi pluszt, vagy csak marketing szöveg.
Financial Forecasts szerda, 10:35
Szerintem a kripto egyfajta globális, konszenzuson alapúló önkéntes nyugdijpénztárrá alakulhat. Kevés pénzt kell beletenni, de a ha feltörekvő globális ifjúság is tesz bele, akkor az öregek jól járnak. Ugyanolyan piramisjáték mint a felosztó kirovó persze.
Financial Forecasts szerda, 09:55
Kamatemelésnél szopás lesz. De van egy hardcore bázis, aki hisz benne, bizik benne, ezért ha leesik az árfolyam elég sokat, akkor sokan újra venni fognak, illetve nem fognak eladni. Kicsit olyan, mint az ingatlan, csak azért se adják el olcsóbban.
Persze ez inkább az established coinokra igaz, a shitcoinok valszeg 0ra mennek.
Financial Forecasts szerda, 08:52
Konkrétan olyan dolognak tartom a cryptot, ami nem old meg olyan problémát, ami nélküle nem lenne. Viszont ha már crypto, akkor az ethereum ezerszer profibb, mint az agyonhypolt btc.
Financial Forecasts szerda, 08:26
Én nem értem ezt a Yellen nénit. Ő most pénzügyminiszter, nem jegybankelnök. 
A világon ilyet még nem hallottam, hogy a pügyminiszter kamatemelésért lobbizik, a jegybankelnök meg ellenáll. Ez totál komolytalan, a pügyminiszter érdeke a minél alacsonyabb kamat, hiszen a vlág legnagyobb adósságtömegét menedzseli. Egy kamatemelési ciklus jelentősen ronthatja a demokrata kormányzat esélyeit a jövő évben esedékes midterm választásokon, elveszthetik a csekély szenátusi többségüket-
Valami politika lesz ennek a hátterében. Powel megbizatása lejár aszem ez évben, Powel szerintem próbál nyalni a Biden adminisztrációnak a laza monetáris politikával, hogy maradhasson, Yellen, meg szeretné leváltani saját emberre. Határozottan szvsz.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2021. 04. 21. 23:53
100 eurót raktam rá.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2021. 04. 21. 22:32
Igen, nekem is teljesen komolytalannak tűnik. De a Dogecoin vagy a ShitCoin az mennyire komoly?
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2021. 04. 21. 20:55
DeFi tokeneket el tudná valaki magyarázni, hogy mi a business case bennük? Már azon kivül, hogy veszek belőle és majd eladom valaki másnak drágábban, aki szintén drágábban akarja majd eladni?
Vettem SafeMoont, de gyakorlatilag semmit nem találok arról, mi a szarra jó ez, azonkivül, hogy pure play Ponzi scheme.
Financial Forecasts 2021. 04. 21. 15:22
Safemoon update: némi szenvedés után tegnap reggelre vettem pár millió safemoont.
Nem tudom mennyit ér a pakkom most, mert nem látom az egyenleget dollárban, de a chart szerint 50% esett tegnap óta :D :D
Financial Forecasts 2021. 04. 21. 10:54
Egy valamire való jegybankár mindig talál makrogazdasági indokot a kamatemelésre, vagy éppen csökkentésre.
Én nem hiszek a jegybanki függetlenségben. Se itthon, se az USAban/EUban. Emberek ők is, nem gépek.
Financial Forecasts 2021. 04. 20. 22:51
Politika.
Ha a jegybank vezetőségét az ellenzék nevezte ki, akkor van kamatemelés. Egyébként nem nagyon. Ld Powel Trump kinevezettje eléggé jól csinálja a duplabeszélt. Volcker is Jimmy Carter embere volt. Járai Medgyessy Gyurcsány alatt durván kamatot emelt. 
Adóemelés lesz valami. A tartós magas inflációhoz vagy keresleti vagy kinálati sokk kell. Csak azért nem eszel több kiflit, mert nyersz a lottón 1 milliárdot.
Financial Forecasts 2021. 04. 20. 08:46
Na vettem egy pár millió biztosholdat. Igazából ez már a lottó kategória, az appban több helyen is hirdették, hogy lottery  meg team contest. HODL!!!
Financial Forecasts 2021. 04. 19. 19:03
Hol lehet ilyen tutiságot venni? Ez már pure piramisjáték. 10% fee, aminek a felét a már bent levők kapják. Ennyit értek az egészből...
Financial Forecasts 2021. 04. 18. 21:17
"Nagyon  remelem, nem fog atterjedni a tobbi tozsdei tenyezore is."
Én inkább pont azt remélem,  hogy átmegy kriptóból a pénz a rendes tőzsdére, és mondjuk jól szétkapják a RIGet :D
Persze lehetne margin callok a tőkeáttételes pozik miatt, amiatt lehet egy kisebb likvidálási hullám.
Financial Forecasts 2021. 04. 16. 22:44
Ezzel gondolom arra utalt, hogy Németországban állomásozik 36000 amerikai katona és most küldenek hozzá még 500at. Technikalag nem hazudik, a saját könyvét beszéli. Ez mindennapos a politikában meg az üzletben is.
Joe bácsi irányt váltott, úgy tűnik szeretne leszállni a medve hátáról. A két hadihajót, amelyeknek tegnap kellett volna a Fekete tengerre érni, visszaforditották és tagadják, hogy valaha is oda akarják küldeni. Joe bácsi randit kért Putyintól telefonon valami bizniszt tárgyltak, aztán szankciókat küldött rá. Ukrajna kész a béketárgyalásra Oroszországgal.
Ez nekem kb azt jelenti, hogy az amerikai fél felismerte a katonai eszkaláció további fokozása értelmetlen. 
A szankciók kb az agyhalott demokrata szavazóbázisnak szólnak, akit a CNN és társai 4 évig győzködtek arról, hogy Trump tkp Putyin jóvoltából került az elnöki székbe.
Békülés jön, egyelőre úgy tűnik. Senki sem akar atomhalált a Krim félszigetért.
Financial Forecasts 2021. 04. 10. 00:25

"Az USA valószínűleg nem akar háborút, mert veszélyes."
Valószinűleg Trump alatt azért nem hallottunk semmit Ukrajnáról, mert az USA tényleg nem akart háborút. De alighogy Biden hatalomra juott, gyorsan kiadott egy nyilatkozatot, hogy támogatja Ukrajna területi integritását (Feb 26). Aztán az ukránok elkezdtek csapatokat küldeni a Donbasz felé március elején, meg a Krim reintegrációjáról beszéltek, meg azt mondták, hogy minden eszközt bevetnek a nemzetközi jog keretein belül, hogy helyreállitsák  a területi egységet (Márc 26). Ez nyilt háborús fenyegetés.
Most meg hogy az oroszok válaszképp mozgósitották a haderejüket, hirtelen Ukrajnát meg kell védeni az orosz "aggressziótól".
Financial Forecasts 2021. 04. 09. 21:49
Én úgy tudom inkább csak 1.2 m az extra, mert Kinaiak, Japánok meg még egy pár ország eddig is vásárolhatott tőlük, van csempészés is.
Én az OPEC MOMR alapján 3 mbpd re becsülném a II féléves olajhiányt, ha az OPEC nem emel semmit.
De az OPECnek (Irán nélkül) is van legalább 2 mbpd feleslege, akkor Iránnal együtt kb pariban lesz a piac.
De II. negyedévre még nem áll vissza a 100m+ fogyasztás, inkább csak olyan 98.
Financial Forecasts 2021. 04. 09. 17:06
Ukránok pont most jelentették be, hogy elvetik a Donbassz elleni erőszakos felszabadító hadmüveletet. Szal jó eséllyel a háború elmarad. Egyelőre.

friss hírek További hírek