Zedisdead

Regisztráció: 2019-07-17 15:17:53

Hozzászólások száma: 709

Utolsó hozzászólás: 2021-10-25 08:29


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts ma, 08:29
A 2. pont hülyeség. Az EU transzfer az egyszer növeli a GDPt, utána már a bázis része. Csak az EU transzfer növekménye a GDP növekménye.
A többi pontban is túl sok a subjektiv elem. 
Alapvetően azt kell nézni, hogy mennyi a külső finanszirozási igény és ehhez képest hogy áll  a tartalék. Most igy a korona idején van kb egy évi 2mrd eurós finanszirozási igényünk és ezzel szemben van 30 mrd tartalékunk. Csak emlékeztetőül 2007ben volt 6 mrd fizetési mérleg hiány és 17 mrd tartalék. 
Szal nem lesz IMF hamarosan..
Financial Forecasts szombat, 09:18
Szerintem egyszerű a történet, az átlag tőzsdei cég jelenértékét a végtelen jövőből diszkontálják vissza úgy, hogy profitnövekedést is számolnak. Az olajosok jelenértékét meg max a következő 10 év nyereségből diszkontálják vissza, utána kuka az egész.
Jelenleg ez a hangulat és ez is marad, ha az EV mass adoption igy dübörög tovább. Szal szerintem akkor lesz megugrás az olajosokban, ha valamiért az EV forradalom megakad. Egyelőre nem látok ilyen dolgot.
Financial Forecasts csütörtök, 08:29
Szerintem ez nem fog számitani, mert most még be tudják lokkolni magukat akár 5 évre is fix hitelkamattal. Ha az ellenzék leszerepel, akkor is szigoritás lesz, de az gondolom inkább rejtett módon költségvetési lesz és inflációs. 
Financial Forecasts szerda, 21:31
Az attól függ ki nyeri a választást és mennyire. Mert ugye 2/3 hiányában Matolcsy marad a jegybankelnök 2025ig. És egy baloldali győzelem esetén Matolcsy nagyon gyorsan meg fogja találni az inflációt és nagyon gyorsan nagyon ütemesen kamatot fog emelni.
Financial Forecasts szerda, 16:56
Nagyon bullos lett az EIA report, csökkenek ütemesen a benzin szintek Amerikában. 
Financial Forecasts szerda, 00:21
Litium árrobbanás után
Financial Forecasts kedd, 14:58
Hát nem tudom. Az options chain adatok alapján kb 3 millió long opciót vettek tegnap főleg a legközelebbi határidőre.Put opciót alig vettek.
https://finance.yahoo.com/quote/IO/options?date=1637280000&straddle=false
Financial Forecasts hétfő, 16:05
Én beirtam reddit WSBre az IOt. Irjátok be Ti is! :)
Financial Forecasts hétfő, 14:15
Olaj esetében szerintem érdemes nézni a kifutó novemberi határidőt, eldivergál-e a rollover során a következő front month tól, a decemberitől. Valamennyire meg lehet tippelni belőle, mennyire spekulativ a jelenlegi olaj bika.
Financial Forecasts hétfő, 13:38
Financial Forecasts hétfő, 12:07
Hogyne persze, az 1870es években nem dömpingelte le az európai  gabonapiacot USA . Csak épp összeomlottak az árak.
 http://www.mstnet.hu/cikkek/_doku/MST_160119_KissZs_eloadas.pdf
A konteód alapján ezt nem kellett volna "engedniük" neki az európai öthatalmaknak. Aztán mégis.
Financial Forecasts hétfő, 10:41
Was?? Az I vh előtti időszak volt a globalizmus első virágkora. A szabadkereskedelem és a gazdasági liberalizmus divott. Senki nem volt kizárva a világkereskedelemből, pláne nem USA. 
Elég erős conspiracy theory amit itt előadsz HItlerről meg Sztálinról különösen. 
Financial Forecasts 2021. 10. 13. 23:24
Hát ne is bizzál benne, mert ha átlát a ködön, akkor az radaralapú, és annak a térfelbontása nagyon kicsi. A Teslás csókának is igy vágta le a fejét az autópályán keresztbe álló teherautó 2016ban, mert a rendszer autópálya fölé belógó táblának vélte a teherautót. A radar meg azt nem tudja, hogy hány centinél van az akadály alja, csak azt hogy ott van valami előtte.
Financial Forecasts 2021. 10. 13. 23:14
Arra gondolok, hogy egy csomó más autógyártónak van Lane Keep Assistja, ACCje, Pedestrian Recognitionja, stb a megfelelő szenzor rendszerekkel. Igazából, csak uplinkje nincs az autógyártó felé, de ez nyilván a Teslánál is elég korlátozott a mobil sávszélesség miatt. Szóval elvileg bármely autógyártó, akinek level2 van beszerelve a modeljeibe tud gyűjteni adatot.
Financial Forecasts 2021. 10. 13. 17:44
Érdemes megnézni a MobilEye demoját a 2021es CESen. Jeruzsálemben vezettek városi körülmények között kb 30 percet emberi beavatkozás nélkül. A Tesla sehol sincs hozzájuk képest. A MobileEye a legnagyobb autóipari  computer vision beszállitó jelenleg a világon, a Teslán kivül kb övék a piac 90%a.
Egyébként meg miért ne tudná a többi autógyártó is gyűjteni az adatot? Fedélzeti kamera egyre több autóban van.
Financial Forecasts 2021. 10. 12. 21:46
Ugyanmár 1m2 méga  temetőben sem elég egy embernek.
Nyugati életszinvonal kb 1ha/főt igényel. Ez 80 millió km2 a 8 mrd embernek, az a szárazföldek kb fele.
És a szárazföldek legalább harmada sivatag.
Financial Forecasts 2021. 10. 12. 21:34
Nem áll le a népességnövekedés. Afrika sok országában még 7es TFR van. Már vagy 60 éve folyamatosan és nem csökken.
Azok akik azt jósolták, hogy tetőzni fog a népesség, abból indultak ki, hogy az egész világ azon az úton fog haladni, mint az iparosodott és urbanizált Nyugat és a Távol Kelet. 
Nem ,a világ nagyon nagy része primitiv törzsi nomád társadalmakban él, még az európai középkort sem érték el társadalmi fejlettségben, ott nem lesz tetőzés. Afrikáról az arab és az iszlám világról van szó. Ezek a társadalmak ördögi körben vannak. A nőket elnyomják, de nem úgy hogy nem egyenlő bért kapnak, hanem kivágják a csiklójukat lánykorukban, nem tanulhatnak, nem dolgozhatnak, 14 évesen mennek férjnek és szülik a gyerekeket szállitószalagon. Afrika lakosságának fele 18 év alatti. Ezek a társadalmak a nyomor bővitett újratermelését végzik. Semmi jó nem lesz ebből. Ha a liberális idióták hagyják, elözönlik Európát. 2100ra Afrikának 4 mrd lakost jósolnak, EUnak 400 milliót.
Melyik indiánnak volt igaza, amelyik hajbókolva várta a konkvisztádort, vagy amelyik keresztüllőtte nyillal?
Financial Forecasts 2021. 10. 12. 10:20
Igen, a keresletkorlátos világgazdaságban jó ötletnek tűnt a zöldforradalom támogatása. Ma már lehet inkább gondokat okoz.
Financial Forecasts 2021. 10. 12. 08:52
Szivárog az energiaárrobbanás a progressziv sajtóba. Tegnap a pfolión volt egy cikk, hogy de hát télen sokkal többen halnak meg, mint nyáron, lehet nem is olyan nagy gáz a felmelegedés?
Financial Forecasts 2021. 10. 11. 09:32
Azert a jelenlegi aramar tusket eleg jol lehetne kezelni. Pl lemondana az EU arrol, hogy tamogassa az ukran revizios torkeveseket, vagy esetleg lassitanak a nemet atomeromubezarasokat. 

friss hírek További hírek