Zedisdead

Regisztráció: 2019-07-17 15:17:53

Hozzászólások száma: 372

Utolsó hozzászólás: 2020-07-01 15:22


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 15:22
Merész jóslat a -20%. Meg persze kérdés, hogy hol.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 12:45
Koppenhágában a reptér mellett voltam egy szállodában, ahol a recepciós kb csaposnak volt ott. Egyébként minden automatikus volt. Takaritani meg mindenhol kell. Sőt valszeg olccsóbb egy szállodában takaritani meg ágyat húzni, mert nem megy el a közlekedéssel a sok idő.
 Igaz kicsit kaszárnyahangulat volt az egyen szobákkal egy jó kis gangos, szakadt vakolatos, 200 éves repedezett csempés folyosójú, emésztőszagú belvárosi garzonhoz képes. Nem esne olyan jól behányni oda.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 12:39
20% esés az eladási vagy a kiadási árban?
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 12:30
Az albi árak hogy állnak az egy évvel ezelőttihez képest? Vagy még nem volt meg a a nagy átárazódás? Majd a felvételi ponthatár után?
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 10:12
Nem tudja valaki véletlenül mik a manapság elérhető Bp m2 árak a következő munkákra:
belső vakolt, gipszkartonozott fal glettelése, festése
külső hálós ragasztós homlokzat színezése
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 03. 23:19
Nagyon nagyon messze áll a világ ettől a mindent automatizálunk utópiától.
De tfh megtörténik. Ismét csak a 100 évvel ezelőttire tudok utalni. Ma már falun se vetnek az emberek a kiskertbe, mert a bótba olcsóbb minden. A falusi emberek nagyrésze ráadásul transzfereken él (nyugdij, segély, közmunka). És? Megáll a világ? Nem. Amig energia és nyersanyag van, addig az emberek fogják egymás alá tolni a jobbnál jobb javakat, az hogy a termelés egyre robotizáltabb lesz, nem oszt nem szoroz.
Majd lesznek új munkák, amelyek hasznossága marginális, de mégis kell rá az ember, mert a konkurencia csinálja (pl social responsibility office, coach, stb).
Ha meg a robot képes lesz emberi szintü kézügyességre és kreativitásra, akkor csak hátra kell dőlni és élvezni a feltétel nélküli alapjövedelmet, meg   a robot részvénytársaság osztalékát.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 03. 13:39
100 évvel ezelőtt kb ugyanennyi lakosság, mint ma, Magyarországon, 80%a a földet túrta meg a malomiparban dolgozott, akkor most az emberek 80%a nem földet túr, akkor otthon ül? 
Ez nem igy mükszik. Mindig van tennivaló, nem gondolhatjátok komolyan, hogy a fejlettebb technológia miatt segglógatás lesz. Én speckó mind robotokkal, mind AInak csúfolt machine learninggel dolgozom, és nem azt látom, hogy csökkenne a meló. Jobbat, többet, gyorsabban termel ugyanannyi ember.
2030ban önvezető Tesla, vagy ahhoz hasonló fog kelleni mindenkinek 3 millió forintos jelenértken.  A gazdagoknak meg privát ürutazás. Fiatalitó technológia, autonóm háztartási robot.stb 
Lehetetlen? 1920ban lehetetlen volt, hogy minden családnak automobilja meg rádiója meg telefonja  legyen. Hiszen a földtúrásból egy szekeret meg egy lovat is nehéz összedobni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 03. 12:08
Naivak vagytok a robotokkal kapcsolatban is. A robot megszünteti a primitiv rakodómunkás jellegű melókat, de helyette csinál mérnök melókat (a helyszinen is, rengeteg bogarászás kell egy gyártósor felhúzásához, fenntartásához), a kirúgott rakodómunkás meg megy térkövezni 2x annyi lóvéért.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 03. 12:05
Nem érted amit irtam. Az exportáló cégek csak ahhoz kellenek, hogy az ország importigénye fedezve legyen. Van kismillió lokális munkahely, ami nem exportál, van egy kevés importigénye, de alapvetően ha az emberek szorgalmasak akkor megy a gazdaság magától.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 03. 12:02
2008 egy félreallokációs válság volt. Rengeteg hitel és befektetés ment olyan eszközökbe, amelyek nem tudták kitermelni a cash flowt, és ezeket az eszközöket kockázatmentesnek mondták ezért bajba került a bankrendszer. Most is sok ilyen befektetés van, de ezek most nem a bankrendszeren keresztül vannak finanszirozva, hanem a tőkepiacon keresztül, ahol elméletileg felnőtt tájékozott emberek vállalnak kockázatot a saját pénzükkel.
Na meg lazul a világ. Az aranystandard idején elképzelhetetlen lett volna ilyen hitelbőség, ez egyrészt jó, hogy ilyen könnyen lehet pénzhez jutni, mert olyan dolgokonis tudnak dolgozni emberek, aminek a megtérülése nem 2év. Másrészt rossz, mert a veszteségek szocializálva lesznek az infláció által, de ez ma még elviselhetőbb, mint egy depresszió. Egyrészt sokkal jobban élnek az emberek, nem rettennek meg tőle, ha drágul a kenyér, másrészt meg elég sok gyártási kapacitás van a világban, ami leöli az inflát. Szóval úgy tünik a technológiai fejlődés erősen deflációs és ezt kell ellensúlyozni az ultralaza monetáris politikával.
Esetleg később kiderül, hogy mégse, akkor meg lesz egy új 80 as évek magas kamatokkal. De szar volt :D
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 03. 11:55
Egyetértek, a NavNgo már lefelé megy. De ez normális. Vannak feljövő cégek, fejős tehenek és döglött kutyák. Magyarországon kialakulóban van egy erős startup kultúra, integrálódunk afejlett világhoz és nemcsak bérmunkában.
Ott van az Aimotive, abból se biztos, hogy lesz valami. Vannak biotech cégek, stb
Sok cég van, ami nincs fent az átlagember radarján.
És nem, nem kell, hogy mindenki ilyen cégeknél dolgozzon. A munkahelyek döntő többsége lokális, szakik, vendéglátósok, kereskedők, szolgáltatók stb.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 03. 11:43
Én is igy gondolom, és megvan a jó esély rá , hogy a virusnak köszönhetően mély és gyors lesz a válság, nem több éves vergődés lesz belőle, hanem 1 év alatt kijutunk belőle.
Olyanok a gazdasági válságok, mint a bandaháborúk a Keresztapában. Szükség van rájuk, hogy elfolyjon a rossz vér. A virus ezt most felgyorsitja.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 03. 11:40
Mit jelent az, hogy "eltartani"? Alapvetően az kell, hogy legyenek az országban exportáló cégek, hogy az üzemanyagot meg a külföldi nyaralást meg tudják venni az emberek. A többi már minden elrendeződik belföldön. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 03. 10:00
"Az ország önerőből kb. semmit sem gyárt. Nincsenek valóban versenyképes magyar cégek, így soha nem lesz gazdagabb az ország."
Ez nem igaz. Vannak high tech cégeink, pl Prezi, Navngo. A Richter saját hatóanyaggal van jelen a világpiacon ez óriási fegyvertény. Az OTP regionális nagybank. És vannak robotikai cégeink is :D
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 28. 19:00
Az 5% ÁFÁn kivül van itt bármi egyéb támogatás, mert ez csak annyit jelent, hogy ezentúl rozsdaövezetben  fog épülni  az a 2-3000 lakás  és nem máshol.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 20. 21:22
ne álmodozz, jó eséllyel júniusban megint korlátozás lesz. mindenki szarik mindenre, a sok idióta azt hiszi ennyi volt az egész. 2 hete nyitották meg a vidéket az R0 már megint egy fölött van. pesten is. lesznek intézkedések még, persze nem pont olyanok mint eddig. a totál karantén is hülyeség. de az is hülyeség ahogy rajzanak a parasztok mindenhol, maszk meg egyiken sincs, vagy az orra alatt, hogyha tüsszent, akkor az nehogy a maszkba menjen. mint a rendőr viccben, hogy én védekezem az aids ellen, mindig van rajtam gumi, csak akkor veszem le, ha húgyozok vagy baszok.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 20. 19:14
A lényeg az, hogy nem kap töpp péztet a kapzsi paraszt az államtú hogy a másik kapzsi parasztot kitömje a  vizesedő falú húgyos kutyaszaros  összehányt belvárosi utcán álló 150 éves 34 négyzetméreréér.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 20. 18:58
Mindez párosulva elszálló költségvetési hiánnyal, mert egy Európa barát kormánynak nem kell szigorú kölstégvetést tartania félve a túlzott deficit eljárástól. Az állam megint szépen kiszoritja a lakosságot a hitelpiacról, maradnak a magas forintkamatok, vagy az "olcsó" devizahitel.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 20. 18:56
Én a kegyelemdöfésnek a 22es kormányváltást várom. Szinte tuti, hogy kidobják a babavárót, CSOKot. Helyette lesz szoctám, vagy feltétel nélküli jövedelem, amit azok kapnak, akik soha a büdös életben nem vesznek lakást, mert  elisszák az összes pénzüket.
Financial Forecasts 2020. 05. 20. 12:06
arra gondoltam, hogy riskesebb olajcég, nagyobb az upside hosszú távon, de kezdek meginogni.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek