Zedisdead

Regisztráció: 2019-07-17 15:17:53

Hozzászólások száma: 3 569

Utolsó hozzászólás: 2024-06-13 09:45


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts ma, 09:45
Örök hála!
Financial Forecasts ma, 09:35
Tehát nekem kell kiirni put optiont. Erre még nincs engedélyem, de megfontolandó.
Financial Forecasts ma, 09:26
Hogy kell azt csinálni? Én csak venni tudok callt és put ot.
Financial Forecasts ma, 09:11
Köszi! Én XBI al és TLTvel kereskedem opcióval, most hosszú távon is ezekben hiszek. Kizártnak tartom, hogy ezek PTPk legyenek.
Financial Forecasts szerda, 22:30
A fizikai olajpiac megint hig fos állapotban leledzik. Megint nőnek a készletek, a benzin kereslet gyenge USAban.
Az amerikai rig countok és frac spreadek a tavalyi szint alatt állnak 10+%al, szal maximum stagnálás várható a kitermelésben, de még igy is elég nehezen tartható a 80 as Brent.
Financial Forecasts szerda, 22:28
Kicsit utánaolvastam, szerintem az ETFek tipikusan nem PTPk. De javits ki, ha rosszul értem.
Alapból az amcsi ETFek nem azért nem kereskedhetőek az EUban, mert PTPk lennének, hanem azért mert nem teljesitenek valami EUs dokumentációs elvárást. Hogy miért, azt nem tudom, ez valszeg valami EUs piacvédelmi geciség, hogy a méregdrága és szar londoni meg svájci ETFeket védjék.
Financial Forecasts szerda, 22:20
hol van ez a PTP lista és mi ez a 10% adó?
Financial Forecasts szerda, 19:48
Jó kérdés. Gondolom, ha nap végén nem likvidálják  pozit, akkor maradhat. 
Financial Forecasts szerda, 19:47
Van olyan számlád, ahol tudsz opcióval kereskedni? Nekem IBKRem van, ahol tudok (akár TBSZre is lol).
Először ezt kell megcsinálni. Alapból nem engedélyezik az opciós kereskedést, nekem azt hiszem a 2es szintű van engedélyezve, amihez ki kell tölteni egy tesztet, nekem nem sikerült (nem tudtam hogy 1 kontraktus az 100 underlying, ezért az összes példát rosszul oldottam meg), de saját felelősségre igy is engedik.
Ha megy az opciós kereskedés, akkor már pofonegyszerű, venni kell egy call opciót az ETFre és exercise olni.
Felvehetjük a kapcsolatot, de most nincs semmi anonim email cimem , éles adatot meg nem szivesen tennék ki ide.
Financial Forecasts szerda, 17:15
Lol ma képes voltam EUs adóalany létemre USA ETFet venni. Gyakoroltam egy opciót IBKRen és voila ott lett a 100 ETF a számlámon. Bekaphatod Vonderleyen!
Financial Forecasts szerda, 17:09
Azon gondolkodom, hogy el kéne adni az OTPt lassan. Az okok: 1. a giga banki kamatmarzs lassan megszűnik. 2. az államháztartás deficithelyzete katasztrofális, lehet megint a bankokhoz fognak nyúlni Orbánék
Ellenérv: OTP nyereségének egy nagy része ma már Mo.n kivül képződik. Háborús negativ prémium tűzszünet esetén kiárazódhat
Financial Forecasts szerda, 16:28
Az IEA a zöldek szócsöve, senki nem veszi már őket komolyan.
Financial Forecasts szombat, 08:53
Csak sztem a kínai bejelentés hamarabb volt, mint a jobs report. Nem hiszem, hogy a pboc ennyire spekulativen egy adatpontra koncentralna.
Egyebkent a jobs report nem volt annyira fenyes, mindenhol azt irjak, full time positions -600k, part time +200k. Tipikus recesszios setup
Financial Forecasts csütörtök, 08:48
Az összes indikátor erőteljes lassulást jelez előre. A FED kommunikációja kaotikus, különböző governorok nyomják a politikai érdekeik szerinti rizsát. A republikánusok által jelölt governorok Waller, Bowman, Kashkari, nyilván nem akarnak Bidennek szivességet tenni egy kamatcsökkentéssel. A FED maga leginkább lagging indikátorokkal foglalkozik, job reports, PCE. Én is tolom a bondba a pénzt mint állat. Lehet miattam esnek a hozamok. :)
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 06. 05. 18:29
Minket nem Putyin fenyeget, hanem az a hazugságcunami, ami a médiából, meg a nyugati elitből jön. Putyinnal nagyon jól meg lehet egyezni. Ukrajnában lehetséges volt a tárgyalásos rendezés 22 február előtt sőt még 22 áprilisában is.
Ami most történik, hogy teljesen feleslegesen hajtanak a halálba százezernyi ukránt, akik kurvára nem akarnak háborúba menni, inkább elviselnék a területi veszteségeket, csak maradjanak életbe, és lehetőleg hadd mehessenek inkább nyugat európába jól élni.
Viszont Zelenszki és bűnbandája a nyugati elittel karöltve bemeséli, hogy ezek az emberek önszántukból mennek meghalni, megcsonkulni és hogy ezt a halálgépet fenntartsam a mi fejlett nyugati demokráciáink adnak neki 100 mrd dollárokat. Ez az ami engem megrémit, nem Putyin. Hogy mi lesz, ha mi kerülünk sorra, és az lesz az érdek, hogy mi meneteljünk a halálba bármennyire is nem akarjuk. És ezért irok ide, nem azért, mert érdekel, hogy Novoselivka 2 kihez fog tartozni a háború után.
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 06. 05. 17:02
Miért forduljak Putyin ellen? Engem nem támadott meg. Kurvára nem érdekel két szláv diktatúra marakodása szétlőtt falvakért.
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 06. 05. 16:41

Naponta 2-3 ilyen video jön Ukrajnából. Már azokat sem engedik ki az országból, akinek kettős amerikai - ukrán állampolgárságuk van. Megy mindenki a darálóba.
https://twitter.com/in32346574/status/1798310639859073195
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 06. 05. 15:16
nagyrészük nő, ahogy a Ukrajnában is csak addig nagy ellenálló mindenki, amig az utcán el nem kapják a verbunkosok és be nem rakják a VW minibuszba.
Financial Forecasts 2024. 06. 05. 14:31
Bocsi, belinkeled, mi ez az adat?

friss hírek További hírek