Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Te téli álmot aludtál eddig? Már többször szó volt róla, hogy miért csökken a kötésállomány, forgalom. Ez nem fog javulni, inkább csak rosszabb lesz. Árjegyzők pedig nem úgy működnek, hogy állandó KT-t tartanak mindenáron. Likviditást adnak, de a piaci árat nem akarják befolyásolni. És hogy miért nem esik a hati a BUX-al együtt? Ez az állandó kérdés a kezdőktől. És az állandó válasz, hogy azért mert a hatis nagyspekik (akik az árat befolyásolják) jellemzően profibbak és jobban látják a potenciális jövőbeli mozgásokat. Minek eladni, ha pl. ezt csak ideiglenes korrekciónak gondolja valaki és mondjuk úgy gondolja, hogy DAX, DOW után úgyis emelkedni fog a BUX? Mégegy indok lehet az eladásra az, ha nagyon ellene megy a piac valakinek és kezd égni a pozija. Mivel év eleje is van, a nyitott pozi is kevés, tehát kevés spekinek okozhat gondot az esés annyira, hogy eladjon. Ebből még az is következik, hogy most jellemzően a kis spekik shortolták be a BUX-ot, azért siránkoznak sokan a fórumokon, a nagyobb spekik+árjegyzők valsz. inkább longban vannak és nem sürgős nekik az eladás.
Én is shortban vagyok, de csak minimális pakkal, nekem is bajom, hogy a nagy kamattartalom miatt teljesen elválik a hati az indextől, pedig ennyire nem kellene. Nekem nehéz lekereskedni, napi chartot nézem már esetleg a 4 órásat. Daytrade nem megy.
Az utóbbi 3 nap alatt a prompt BUX vagy 1500 pontot esett OTP és MOL vezetésével, ennek ellenére a határidős BUX csak kb. 600 ponttal csökkent. Érdekes...
Engem most kezdett el frusztralni kicsit a kamattartalom mozgasa. Ti, hogy vagytok vele? Nem a nagysagaval van a bajom, azt lehet racionalizalni, viszont most az esest pl feleakkora mertekben koveti. Nyilvan pozival beszelek, hosszabb idotavra epitettem a shortot. De a nyitott kotesallomanyt is en kevesnek talalom, harmada a tavalyinak. Oke, hogy ez menni fog fel, de mikor lepjen kozbe az arjegyzo, ha nem most?!
Hát nem töri....Private Banking friss:--BUX napi: A tegnapi esés megtörheti az emelkedő trendet, a fontos 46 875-ös szintről történt lefordulás eladási jel lehet. Inkább az eladási oldal tűnt erősebbnek már az utóbbi napokban. A mai nap akár már alá is zárhat az index az idális trendvonalnak. Amennyiben kis emelkedést látnánk ma se lenne elég valószínűleg az új csúcshoz, hanem egy alacsonyabb tetőponttal megint csak a lefele fordulatot erősíthetné a jelenlegi mozgás. Erősebb támasz csak a 40 625 környékén található. Ellenállások: 46 875; 50 000. Támaszok: 40 625; 37 500; 34 375.
-Erste:-- Az S&P leminősítése jelentős
eladói nyomást okozott a magyar részvénypiacon. Az esés során a BUX
index a 20 napos mozgóátlagot is letörte. A 30 napos mozgóátlag egyelőre
még kitart, azonban az MACD eladási jelzést adhat, így további
csökkenés jöhet. Támasz és ellenállás szintek
Jó napot! Private Banking friss:--Az index emelkedése megállt a fontos természetes ellenállási szintnél, de short pozíciók nyitására alkalmas minta még nem alakult ki. Amíg az emelkedő trendje nem törik, addig komolyabb korrekciós fázis nem fog tudni jönni.BUX napi: Az emelkedő trend él, a 46 875-ös szint elérésre került, meg is állt a további növekedés, kicsit megpihent a görbe. Tulajdonképpen ez egy döntési pont is, mert hamarosan az emelkedő trendvonal és a 46 875 közötti mozgástartományból ki kell mozduljon a görbe az egyik irányba. Felfele nyitott marad mindaddig a kép, amíg nem törik meg a zöld trendvonal. A vízszintes ellenállásokat érdemes követni. A 46 875 felett az 50 000-es szint jöhetne, de még további korrekció ráférne az indexre, hogy tovább tudjon emelkedni. A zöld ideális emelkedő trendvonal amíg él, addig egy újabb csökkenő hullám nem fog tudni kialakulni. Ellenállások: 46 875; 50 000. Támaszok: 40 625; 37 500; 34 375.
-Erste:-Kezd ingoványossá válni a talaj a BUX
index lába alatt. A december eleji lokális csúcs áttörését követően
korrigált az árfolyam, melynek során napon belül a kitörési szint alá is
leszúrt az árfolyam. Egyelőre azonban nem zárt alatta, kedvező jelzés
lenne, ha ez így is maradna. Ám ha elesne a kitörési szint, akkor a
következő támaszszintet az év eleji lokális minimum jelentené 45.672
pontnál. Támasz és ellenállás szintek
150-200 pontos mozgásokat ki lehet karmolni,most is.Költségarányosan nem is rossz pénz! A baj csak az,hogy az árjegyzőn kívül nem sokan vagyunk.vékony a jég,nem nagyon lehet táncolni!
Erdekes a BÉT-en a jelenlegi hangulat ... Most még van vételi oldal az OTI , MOL , RICSI -ben ........... , majd ha meggyengül és pánik hangulat lesz, majd akkor ébrednek a büfik szokás szerint ?
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!