Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HPPapa szerda, 07:45
Előzmény: #242398  N0MAD
Ilyet se hallottam még, hogy kártyás lifthasználat egy nemfizető lakó miatt. A pitiánerség netovábbja (mindkét oldalról).
Itt egy felszíni parkolóról volt szó, eddig gondolom nem zavarta őket, hogy belső ÉGÉSŰ autók állnak a ház mellett 60 literes üzemanyagtartállyal, teli benzinnel!
N0MAD szerda, 07:40
Előzmény: #242396  HPPapa
Motoszkál bennem a kisördög, hogy a “négy lakónak kellett a tetőt fizetni” lakóiban a poszter benne volt e.
Mert gyanús hogy nem, a közös költségekbe nem szállt be “nem a legfelső emeleten lakom” esetleg “nincs ilyenekre pénzem” aztán meg prezentálta hogy van. :D
Nehezen tudom elképzelni, higy a közös képviselet (üj, akí épp rendbe szedi a dolgokat ) beleállna hobbiból egy pereskedésbe. 
Valószinűbb hogy egy nemfizető lakóval szemben büntiznek. Lehetett hallani ilyeneket hogy a jóember nem volt hajlandó beszállni a liftfelújításba mert neki nem kell, aztán körbeturnézta a netet hogy hol tud intézkedni mert véletlen kártyás lett a lift és nem tudja használni.
N0MAD szerda, 07:29
Előzmény: #242396  HPPapa
Amúgy a gázos autók mélygarázsból kitiltása esetén is hasonló volt a reakciód?
HPPapa szerda, 07:16
Újabb csodás lakóközösség, elektromos autó kitiltva a társasház közös parkolójából, nehogy kigyulladjon! 😂 
https://www.reddit.com/r/joghungary/comments/1je0umq/t%C3%A1rsash%C3%A1z_megakad%C3%A1lyozhatja_hogy_a_saj%C3%A1t/
Spiller kedd, 23:43
Előzmény: #242394  berlini
Ok. Te igy gondolod. Es? Egy kis nick a sokbol. Az eletben teljesítmény van es eredmeny a duma az elszall mint lepkefing. 
berlini
berlini kedd, 22:28
Előzmény: #242393  Spiller
Én ezt sem irtam.
Csupán azt állitom, hogy hozzázólásaidból egy biztosan látszik.
Nem értesz semmihez. Igy egy idő után kénytelen vagy tiszta lapot nyitni és új néven regisztrálni
A való világban ez nem megy.
Spiller kedd, 22:15
Előzmény: #242392  berlini
:) az jo ha mindent tudsz. Az elet igazol. 
berlini
berlini kedd, 22:01
Előzmény: #242389  Spiller
Ujra bebizonyitottad, hogy nem értesz semmihez. Olvass utána az EUs pénzeknek.
És utána regisztrálj új névvel.
Spiller kedd, 21:23
Előzmény: #242390  DaGi
Igen, mindig a másik a vak és idióta. Van a mink meg a tik. Mink tuggyuk a valót a tik meg semmit. A gyenge embereknek egy folyamatos megerösitésre van szükségük azért egy vélemény buborékban élnek, ebben a buborék közösségben mindig felmerül a kérdés ugye mink jól gondoljuk és mindig jön a válasz igen mink tuggyuk jól a tik tévednek.  A világ azért ennél színesebb.
DaGi kedd, 20:42
Előzmény: #242389  Spiller
Ha nem látsz ma is, akkor valószínűleg önként vállalt, vagy valahogy véletlenül kialakult vakságban szenvedsz. Sajnos az a mintázat, hogy hatalmon eddig mindenki nagyon korrupt volt és a nemzetközi helyzet romlását senki nem tudta egy picit sem ellensúlyozni, sőt inkább rátett egy lapáttal. Ez igaz Gyurcsányra is, meg Orbánra is. Az infláció kapásból olyan, mint egy nagyon durva adóemelés. Sőt attól rosszabb annyiban, hogy nem lehet differenciálni az eloszlását, mint az adókét. Az infláció a legigazságtalanabb adó.
Spiller kedd, 18:02
Előzmény: #242388  berlini
A a szélsőballibsik (mszp szdsz)  idejében láttam szisztematikus országrablást. Eladtak mindent nem fejlődött semmi, nyalták a nyugat fenekét. Eladósították az országot miközben az ingyenes eus pénzeket bent hagyták. Belevitték az embereket a chf hitelekbe adóemelések.  
berlini
berlini kedd, 17:35
Előzmény: #242386  Spiller
beirásod alapján irtam.
nagyon sajnálom, hogy Te még mindig bocsánatos hibának tartod a szisztematikus országrablást.
Spiller kedd, 16:46
Előzmény: #242383  2345678
Ha már ingatlan topik, akkor ezt a helyzetet kihasználhatod gk beálló vagy más ingatlan vásárlására. Az említett két melléépítés egyikénél volt egy szuterén üzlethelyiségem, elég csúnya repedés lett benne, szakértő megállapított egy nem kis összeget, előírta a javítás módját. Mondtam megcsináltatom de kellene két gk beálló tárolóval, az egyik így  ingyen volt a másikat kifizettem. Később amikor már felfelé építkeztek  egyszer csak leáll a munka, mondom építésvezetőnek mi van, mondja csúszik a hitel. Mondom tetszik az egyik üzlethelyiség megveszem szerkezetkészen de a nyílászárók legyenek benne (egyedi forma és szín volt) örültek a gyors pénznek. Ráértem csináltatni így olcsó volt a munka a házon dolgozó szkemberek is dolgoztak rajta másodállásban és az utca túloldalán volt egy szakember akinek volt egy csapata, lauf időkben csinálgatták.  Üres szerkezeti betonkocka volt belső 2 szintet tudtam csinálni házközponti fűtés. 6 évig használtam majd eladtam  teljes beker 2X es áron. Ja és voltak udvari gk beállók  is, ott volt egy ficak ami elég szűk volt 2 autónak volt és még 2 tároló is hozzá összesen 33nm. Nyitott elöl meg egyik oldalt ahol két ablaknyílás volt a kertre. Nem tudták eladni. Megvettem, raktam be két ablakot és egy oldalra nyíló garázsajtót a térkövet eladtam és járólapot raktam le. Raktárnak használom máig. A lényeg, minden új helyzet akár egy lehetőség is. 
Spiller kedd, 16:15
Előzmény: #242384  berlini
elég szimpla a világképed, ezek meg azok. Mifelénk úgy van ami szar az szar ami jó az jó. 
Spiller kedd, 16:12
Előzmény: #242383  2345678
A türelmet nem fogják kompenzálni, a teljes épületre szokott kérni a ház (ami a beruházó érdeke is és ő fizeti) egy teljes állapotfelmérést. Utána lehet nézni a repedéseket. A legtöbbször a két épülettel határos lakás falfelülete szokott abnormálisan penészesedni. 2x benne voltam ilyenben. A pincét kell a legjobban figyelni, ha ott a tartó részen beindul egy repedés az kemény munka. Ott lehettek alku poziban, hogy nem kapják meg az üzemeltetési engedélyt amíg írásban nem nyilatkoztok, nincs velük kapcsolatosan kárigényetek. Persze mindig van egy olyan képviselet ami aláírja hirtelen. Ha jó az szmsz akkor közös k. + 2 füb kell az ilyen igazolások aláírásához. 
berlini
berlini kedd, 13:29
Előzmény: #242373  N0MAD
Érdekes ez a világ.
A fideszesek irják, hogy szegény ner-esek folyamatosan hibáznak.
(Elhiresült mondásuk szerint hülyének lenni emberi alanyi jog)
A normálisak viszont tudják, hogy ezek nem annyira hülyék, inkább szemetek. Minden lakáspolitikai lépésnek meg van a jól átgondolt oka.
2345678 kedd, 13:13
Előzmény: #242380  FatFIRE
Délután 2-kor lesz a közgyűlés. Ez a szálloda közvetlenül hozzáépül a társasházhoz. Lesz alatta egy 3 szintes garázs is. Nem tudom elképzelni, hogy ez miatt ne károsodjon majd ez a régi ház. Az építkezés(por, zaj) miatt még a bérlők is megriadhatnak majd. Valahogy kárpótolni, kompenzálni kell majd a bérlői türelmüket.
Goldstein17 kedd, 13:11
Előzmény: #242378  FatFIRE
Az ingatlanból nem lehet ki be ugrálni. A központi elhelyezkedés pedig tényleg mindig nagy vonzerő lesz. Engem is vonzott amikor belső Erzsébetvárosban, Terézvárosban és a Belvárosban ingatlanokat vettem 2014-15-ben. De a "lokációnál" még jobban vonzott az ár. Volt szerencsém német és amerikai tulajdonosoktól vásárolni, akik már 4-5 éve árulták a lakásukat, folyamatosan követve lefelé az árakat, mindig egy kicsit magasabban tartva annál hogy megvegyék. Ahhoz, hogy a piac saját erejéből, állami pénzek nélkül tartani tudja ezeket az árakat, drámai életszínvonal emelkedés kellene Magyarországon és akkor egy esetleges válságról -amiről persze tudjuk hogy nem lesz-, még nem beszéltünk.
Atti kedd, 13:04
Előzmény: #242372  FatFIRE
Nagyon jó, hogy ezt ide tetted.
Úgy is hetek óta gondolkodom, hogy a XIII-ban lévő tégla garzonunkat meg kellene hírdetni.
Hadd vigyék, ha erre van igény.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek