Talán egy dupla alj a héten kialakul a múlt heti mélyponttal, kicsit alatta. Aztán 90 pénteken vagy inkább hétfőn és év végére 103. De tévedhetek is. Tegnap nem a dollár gyengülése miatt erősödött, hanem mert pénteken lejártak a call opcióim. :)))
A Goldman Sachs ma "SELL" ratingot adott ki a NIO-ra. A két héttel ezelőtt közzétett 13F szerint van nekik 7,6M darab, így én is tartom az én jóval kisebb pakkomat :)
Itt Trump győzelme sem segít. Igaz, 2016-ban is estek a kínai indexek, majd a beiktatása után emelkedtek, az viszont csak januárban lesz. Én továbbra is élénkítőcsomagra várok Kínából.
Én a májusi ellenállást néztem ki támasznak korábban, ez 85HKD / 88 USD a BABA és 19.600 a HK50 Futures-en. Ezeket a szinteket elvesztette, így én most a 200 napos / 50 heti mozgóátlagra várok, mint támaszra a BABA esetében 79-82 USD közt próbálnám meg újra, ha nem lenne meg a Hang Seng ETF-em, és nem táraztam volna be NIO-val, így nem merek kitettséget növelni. A HK50 nem esett akkorát, még a 100 napos felett van. Hang Seng ETF-em így is pluszban. A BABA opcióim ma lejárnak 0.00-án. A NIO viszont nem esett mélyebbre, mint a nov. 15.-i szint ami jó jel, ezzel kb. breakeven-en vagyok.
Ez most már kezd tényleg nagyon szarul kinézni. Értem én, hogy a dollár ereje nagyon rossz, de BABA ma becsúszik már a szeptember 16-i pont alá. Egyre jobban félek attól, hogy nagyot tévedünk ebben a kínai témakörben.
Pre-marketben zöld volt, és elég lassan mozog, nem gondolom hogy így lenne. Az opcióim nem most, hanem jövő pénteken járnak le, talán jön bazooka stimulus addig :)
Mivel módjával szálltam vissza, engem a 30YR yield emelkedése jobban megütött most, mint a kínai kitettség. Viszont ha kezd bezárulni a világkereskedelem, akkor Kínának akkora stimulussal kell előjönnie, ami az eddigiek sokszorosa, hogy a belső fogyasztást élénkítse.
A választások eredménye mindenképp hatással lesz az árfolyamra, akkor is ha valójában nem lesz változás a Kínával kapcsolatos amerikai politikában. Trump BABA = 89? Harris BABA = 135?
Bullish, hogy a mozgóátlagok feljebb jöttek, tehát ami $94-et a BABA árra emlegettem, az ma már 96. MACD lassan pozitív kereszteződét csinál. Egy megerősítés a múlt heti csúcs kiütése jelentene, addig ez csak kereskedési zaj, még akkor is ha a BABA opcióm ma nagy pluszban lesz.
Hang Seng