Én ezen a szinten már bővítek... Csak azért, mert a Vertikál vmelyik majd' 1 milliárdos követelését átruházta egy másik félre (ami általában egyszeri tételnek minősül), és emiatt csökken az adózott eredmény, az nem indokolhat egy ekkora árfolyamesést, valaki nagyon eszeveszettül dobálja...
Erste egy hígfos, nálam sem működik. Jó, hogy megvették a random capitalt puszta piacszerzés céljából, mert egy működő platformmal nem tudtak versenyezni. :) Techfeudalizmus. Na de hekki és Mr. keynes aranyos, látják, hogy egyszeri tétel torzította az eredményt, ezért nagyon szeretnének 9 alatt venni. Kórusban csiripelnek, mint a madárkák. :)
Az én olvasatomban, ami eltérhet a többitől. Leegyszerűsítve, nagyjából ugyanazok a számok, megint hozta a kiemelkedő eredményeket. Még mindig alulértékelt az árfolyamhoz képest, amely standartban változhat. Ismét egy félév, amely azt mutatja, hogy erős eredménytermelő képessége van. Annyi "negatív" történt, hogy nem 30-40-50 %-os növekedést mutatott, csakhogy ezek nem is lettek beárazva az árfolyamba, véleményem szerint. Ennek az ellenkezője van szerintem! jelenleg, egy folyamatosan termelő cégcsoport, amelyet még a jelenlegi formájában a néhány éves működése miatt nem áraztak be, meg a xtrendbe való korábbi jelenléte miatt. Lehet az a vélemény, hogy most lefele az árfolyam akármeddig, vagy! lehet felfele is, standart részvény, amely alulértékelt, amely megint hozta az előző eredményeket. Lehet venni, majd meglátjuk. Az euro árfolyam az nem kedvezett, de a műanyagipari termék gyártása soron nagyon szépen hozott. Ez az én saját véleményem, tiszteletben tartva a többiekét is!
Az egyéb bevételek és az egyéb ráfordítások alakulását a beszámolási időszakban jelentős mérték-ben a követelések engedményezéséhez kapcsolódó tételek határozták meg: az egyéb bevételek között516 173 ezer forint, az egyéb ráfordítások között 916 066 ezer forint szerepel e jogcímen, nettó399 893 ezer forint ráfordítástöbbletet eredményezve. Ez az ügylettípus a 2025. évi összevont (konszo-lidált) éves beszámolóban még nem jelent meg, így az egyéb sorok előző időszakkal való összevetésee tétel figyelembevételével értelmezhető.
Meg van egy eseti jellegű 400 milliós egyenlegu osszevontan raforditas - egy követeles engedmenyezesen-egyeb bevetel egyeb raforditas sorokon...jo kerdes mi lehet az...nem nagyon reszleteztek sajnos... de e nelkul az adozott eredmeny nagyjabol rendben van... 650+400=1050 mFt a tavalyi 850 mFt hez kepest
Lehet nem lesz, de összeségében jó úton jár a cég. Nyilvan aki rövidtávra vette, annak lehet picit csalódásnak er fel a jelentés. Összeségében atolvasva jobban, nem látok benne arra utaló jelet, hogy ne tartsam benne a pénzt hosszútávon. Fejlődik, épül, maximum lassabban ahogy egyesek várják, de hogy nem 7 forintot er haverok között sem az biztos.
Ha a legfontosabb üzleti számokat nézzük, az árbevétel 20%+ nőtt, az EBITDA pedig 2%-kal magasabb 2025 1. félévhez képest. Tavaly a 2. félév 1,8 milliárd EBITDA eredményt hozott, olvasva a prognózisra vonatkozó részt, kiemelték a szezonalitást, a tervek szerint idén is erős lesz az évzárás.
Ezt hogyan számoltad ki? Matematikus? 😁 Valamelyest romlott az előző félévhez képest a kimutatott teljes átfogó jövedelem, de azért még ezzel együtt is az egy részvényre vetített számok nekem bőven 10 fölötti fair értéket jeleznek. Majd meglátjuk merre mozgatják és melyik oldal lesz erősebb középtávon. Én tartom, lejjebb pedig majd gyűjtök még hozzá.
VERTIKAL Group Nyrt.