Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Pistike12 2024. 12. 12. 08:38
Előzmény: #234056  slash
Peace😀
HPPapa 2024. 12. 12. 08:27
Előzmény: #234054  ruiz
Menj be egy falusi kocsmába, hasonló a hangulat.
lacikonyha 2024. 12. 12. 07:22
Előzmény: #234052  Ishar

egész jó profil
egy kis hiba azért csúszott a tévedésbe, nyilván merő jószándékből
.
50 évesen nem nincstelen voltam, hanem annak a lakásnak a tulajdonosa amiben ma is élünk (egy ideje már csak ketten), de nem volt semmilyen pénzügyi vagy ingatlan befektetésem, csak kb 5 millió megtakarításom
de neked természetesen megbocsájtom a jószándékú csúsztatást, mert van érzéked a művészetekhez, mint már többször elismertem
és fél év híján 50 voltam amikor felfedeztem hogy mosolyog rám az ingatlanpiac
.
és téged azért is kedvellek, mert támogattál abban hogy ne csak közvetlen módokon aknázzam ki az ingatlanpiaci lehetőségeket, hanem közvetetten is
és milyen igazad volt, tegnap ismét éves csúcson zárt a gspark, és ismét 6300 euro fölött van az ezévi realizálatlan eredményem belőle (plusz osztalék)
.
nem érzem elszomorítónak
de messze van a kamuhirdetés busás hasznától, hát még a berlini által nem létezőnek nevezett rövidtávú ingatlanpiaci ügyletekétől
.
lacikonyha 2024. 12. 12. 06:55

nocsak nocsak megérte
előjött a bölcselet
a szokásos ingatlanpiaci negatív előítéletek, buta sztereotipiák, és saját köldökből kiolvasott világmagyarázati működésképtelenségek sorolgatása helyett
.
bizony a lakóingatlan piac mélyen emberi dolog, nemes dolog, kb 98 %-ban egyéni, emberi, nagyonis személyes ügy
és még kb 1-1 %-ban műszaki és matematika is
még akkor is ha a közhiedelem szerint nem

slash 2024. 12. 12. 06:30
Mindannyian ketyósak vagyunk,  mint a 40plusszos macskás nők. Én is. Mantrázom a szarjaim de legalább próbálok hűlyéskedni és nem csesztetni másokat.   Egy srác Wekerle In love, a nőverő Izomman, egy álmodozó Xis ,a világvége váró kollégák , Pistike Munison In love, stb. Mi kell még? :-)
Xis24 2024. 12. 11. 23:20
Köszönöm a bókot. 😃😃😃
ruiz 2024. 12. 11. 23:12
Előzmény: #234052  Ishar
Ez a topic vonzza a retardáltakat. Néha nehéz elhinnem, hogy ilyen emberek léteznek a valóságban, és nem csak valami idióta szórakozik. Vén fasz nárcisztikus lacika, alkoholista melós, leállíthatatlan szófosó xis, stb., az ingatlan téma tényleg komoly indulatokat vált ki. Tényleg ennyi mentális beteg szaladgál, aki néha gép elé ül.
Xis24 2024. 12. 11. 20:31
Előzmény: #234051  slash
Engedd el a haragot, csak porszem ha bánt egy idegen gondolata. Nézd a jövőt!
https://youtu.be/uD4izuDMUQA?si=q12R8SzGHgs9jXSx
Ishar
Ishar 2024. 12. 11. 20:20
Előzmény: #234051  slash
Nincs gond a Lacóval, csak ismerni kell a történetet: saját bevallása szerint 50 évesen még nincstelen volt, aztán mire megtollasodott bealkonyodott. Ez valóban elég frusztráló lehet, ezért próbálja itt nap mint nap azt mutatni, hogy a lenyugvó napnak is van ereje. Közel a hetvenhez valóban lehetne több sütnivalója, de őt már csak így kell elfogadni, a saját fejére tett csörgősipkában.
slash 2024. 12. 11. 19:38
Előzmény: #234050  J0hnnyEnglish
Jók vagytok Fiúk, lépjünk fel együtt a gonosz  irigy vénember ellen! 
Elég volt a verbális bántalmazásból amit itt művel ellenünk. 
Vagy stílust vált, viselkedik -néha tud-vagy tűnjön el.  
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2024. 12. 11. 18:56
Előzmény: #234044  lacikonyha

Már megint tiszta frusztrált vagy! Állandóan a csajok témán meg a pinamágnes és vagyon kapcsolatán ugrálsz, pedig rájöhettél volna így 70 körül, hogy célravezetőbb ha a pinamágnes a gatyádban és a fejedben van, mintsem a pénztárcádban.
A lúzerségről csak annyit (miután állandóan történelem órákat tartasz), hogy ebben az Országban 2-3 generációval ezelőtt tollvonással vették el az ingatlanvagyont és osztották újra.
Stg 2024. 12. 11. 18:23
Iha a szülei szó valakinek az èdesapjàt ès az èdesanyjàt takarja akkor azok "lúzerek", - vesztesek -szerintem nem akkor lesznek ha az èletüket egyszerűbb munkàval , kevèsbè megfizette egyszerűbb gondolatokkal ès cèlokkal de jószàndèkúan, egyenesen èltèk ès ezt ,ha többet nem is jó esetben a gyerekeik elè pèldakènt tudtàk àllítani, akik erről a talajról tovàbblèphettek, de ha nem  az sem baj, azèrt mèg ők sem vesztesek az èletben. Nem csak pènzben, sőt meggyőződèsen nem elsősorban pènzben kell mèrni az èlet vesztes vagy győztes oldala közti különbsèget.
Èn pl ebben a pillanatban adnàm a vagyonos ha kèt meghatàrozó negatív fordulatot, tragèdiàt visszafordíthatnèk az èletemben.
Summa summàrum óvatosan ezzel a nagyon pejoratív , bàntó jelzővel bàrki szüleivel kapcsolatban is 
Stg 2024. 12. 11. 18:23
Iha a szülei szó valakinek az èdesapjàt ès az èdesanyjàt takarja akkor azok "lúzerek", - vesztesek -szerintem nem akkor lesznek ha az èletüket egyszerűbb munkàval , kevèsbè megfizette egyszerűbb gondolatokkal ès cèlokkal de jószàndèkúan, egyenesen èltèk ès ezt ,ha többet nem is jó esetben a gyerekeik elè pèldakènt tudtàk àllítani, akik erről a talajról tovàbblèphettek, de ha nem  az sem baj, azèrt mèg ők sem vesztesek az èletben. Nem csak pènzben, sőt meggyőződèsen nem elsősorban pènzben kell mèrni az èlet vesztes vagy győztes oldala közti különbsèget.
Èn pl ebben a pillanatban adnàm a vagyonos ha kèt meghatàrozó negatív fordulatot, tragèdiàt visszafordíthatnèk az èletemben.
Summa summàrum óvatosan ezzel a nagyon pejoratív , bàntó jelzővel bàrki szüleivel kapcsolatban is 
lacikonyha 2024. 12. 11. 17:37
Előzmény: #234045  Placi82

ugyanmár
nem mindegy milyen számok vannak egy fityiszes politikai termékben?
se így se úgy nem lesz belőle semmi
ez csak fityiszbirkavakitásra jó, meg hogy ide gumicsontként valaki bedobja
Placi82 2024. 12. 11. 17:34
Nem tudom kit sértegetsz már megint, a forumtagok közül, de szerintem, a pincerlanyok szoba se állnak veled.   Csak muszájbol. Mennyi idos is vagy?  Fárasztó is. Meg ha csak nem egy lambóval parkoltál a cukrászda elé  a járdára akkor  csak csak elhiszem hogy beszélgetnek veled.  De van Lambod? Nincs. Akkor ennyi... Ha a rokonom lennél evvel a kötekedő serto stílussal is messzire kerulnelek... Hát még egy idegen fiatal kiscsaj. De attól meghallgatjuk mit almodtal, a belpesti lakásodban a délutáni szunyokalas után...         🤣
Placi82 2024. 12. 11. 17:24
Előzmény: #234043  Xis24
Te, én szeretem a matekot. De hogy most én vagy elfelejtettem el számolni, vagy itt a portfólió írt el
veletlenul szamokat.? 
Most ugye én azt olvastam hogy 200 milliárd Ft és ez 40.000 lakás. Most én ezt fejben 1 másodperc alatt elosztottam. És ez egy új lakásra 5 azaz öt millió Ft ot jelent. Ennyiből most sajnos egy fél garazshelyet adnak csak a kivitelezők! 
Akkor ez hogy van? 
lacikonyha 2024. 12. 11. 17:11

hazaértem
ma gesztenyepürét ettem az epres túrótorta helyett is, a második is jól esett
de mi az hogy berekesztésre került a síróversengés?
így el sem mondom mit válaszolt a pincérlány arra a kérdésre hogy bukik e azokra a fiukra akik büszkén hivatkoznak a lúzer szüleikre
Phylaxa 2024. 12. 11. 16:00
Előzmény: #234002  Pistike12
Az egyik grafikonon hasonlítja a jövedelmek és ingatlanok inflációját. Tágul az olló, nem kicsit.
Xis24 2024. 12. 11. 15:38
Előzmény: #234040  Xis24
Na készítettem egy kis összehasonlítást magamban több hónap elteltével a dupla méretű agglos ház + (még egy alapterületnyi pince de az hasznosítatlan még) és a pesti lakópark között. Ugye közös költség az nincs a házban így -50e/hó Víz meg vízfelmelegítés egy kicsit olcsóbb vidéken + van ingyen víz. Fűtés: hát most jövők rá hogy azért nem is volt olcsó a fűtés a lakóparkban mert itt csak dupla a téli hónapokban ..eddig. Bár jobb ha süt a nap. 😃😃😃. Áram az  jóval több 😃 Benzin ugyanaz de az életvitel miatt.  A kertész én vagyok így az marha drága 😃

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók