Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD ma, 11:18
Előzmény: #267017  Mikieger85
csak ez lehet megvan félóra alatt, a szobafestés meg nem.
Mikieger85 ma, 03:58
Előzmény: #266970  szieszta
szürreálisan apró pénzek, amikor egy szobafestés vagy családi vacsora többe kerül.
Mikieger85 ma, 00:47
Előzmény: #266960  Goldstein17
Isten hozott Mo.-on, a pénzügyi analfabetizmus fellegvárában. Nem, nem köll a papír, házat vögyé fiam, jó vályogot!
Mikieger85 ma, 00:34
Előzmény: #266948  melosX
"fovarost fovarossal "
Magyarországon nincs egy Londonhoz, Berlinhez, Washington DC-hez fogható város. De még egy Graz lehetőségeihez képest is kapaszkodnia kell Pestnek, attól függően, hogy mit dolgozol és mit szeretsz csinálni szabadidődben.
szieszta vasárnap, 20:44
Előzmény: #267007  Firekiller
Van egy tanító házaspár ismerősöm, végig gürizik  a nyarat, aztán téli szünetben meg elwellnesselik. Jártak kukoricát címerezni, ott ismertem meg őket. Fordítva nem megy, mert télen nem nagyon lehet brigádozni, habár a hölgyike volt árufeltöltő a téli ünnepek előtt, de csak délután,  a suli után. Soha nem panaszkodtak, és tanítóként is mindent beleadtak.
21630 vasárnap, 18:31
Előzmény: #267009  Goldstein17

Orebic szélén van egy 100 éves (?) szálloda, ránéz Korculára, és pár éve renoválták, kapott is talán 1 új szintet, 1:1-ben nekünk is ez a monarchia korabeli építészeti stílusa jött be. 
Van bent egy pici lift, gondolom egy normál lépcsőház lehetett valamikor, mert egy keskeny lépcső futja körbe. A lépcsőház tele van 80-100 éves képek másolataival.
Most a szigetet nézegetjük erősen, uennek a szállodaláncban van egy szép pecója Blatón festői környezetben.
Érdemes a Black Fridayt figyelni, nevetséges áron lehetett szállást foglalni, és már az sincs, hogy 1 hétre kell szombattól szombatig, vagy ilyesmi.
slash
slash vasárnap, 18:13
Előzmény: #267011  gyula1971
ismerem Harsánylejtőt mint a tenyerem.. a leírásban lévő sok hazugságra lehet beveszek egy Dedalont.. 
TmsKal vasárnap, 16:26
Érdemes megint nézni az ingatlanokat.
Nem nagyon megy a tőzsde.
A kötvényeket hagyjuk.
Goldstein17 vasárnap, 16:05
Előzmény: #267004  21630
Én 2022-ben jártam utoljára arrafelé,  akkor Korculan voltunk. Tavaly Opatijaba ugrottunk le néhány napra, az teljesen más világ, a monarchia impozans építészeti oroksegevel, azt is nagyon szeretem.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish vasárnap, 15:55
Előzmény: #267007  Firekiller
Azért elég sok bruttó 600e alatti diplomás van, de mondjuk a munkakörülmények sem mindegy. A kemény fizikai munka eléggé gyilkolja az egészéget.
Firekiller
Firekiller vasárnap, 15:47
Előzmény: #267006  Firekiller
aki nem keres meg ennel többet diplomasként, az miert tanult tovabb?
Firekiller
Firekiller vasárnap, 15:32
Előzmény: #266989  szieszta
nekem pont ennyi van 7%-os álompapírban fixmáp meg BMÁP 29N -ben ;)
21630 vasárnap, 15:18
Előzmény: #266949  Goldstein17

Nemrégen fedeztük fel, nagyon király hely.
Teljesen kulturált minden, egy fő szempont volt az (is), hogy minél kevesebb honfitárs legyen.
Átmentünk megnézni a vízesést a bosnyákokhoz, én még sohasem láttam ilyen élőben, fantasztikus volt.
Ott kajáltuk helyben a parton, olcsóbban mint Pesten. A híd is teljesen tuti.
berlini
berlini vasárnap, 15:07
Visszanéztem mit vártunk 2021-ben. A többség katasztrófális gazdasági helyzetet. (Ezért is biztos ami biztos a NER-re szavazott itt is)" És lakásár vissza esést várt.
Ehhez próbáltam érveket gyártani:
berlini 2021. 07. 03. 06:21Előzmény: #123783  Törölt felhasználó#123894
Talán azért sincsen felduma mert nincsen rá szükség?
Ezért én inkább (miután segitőkészségem határtalan) a most már hatodik éve az áresést várók reményeit erősiteném.
Mi várható?
- A NER megbukik jövőre. Nagyon valószinű, hiszen Karácsony ismertsége vidéken csupán az elismertségével vetekszik, igy budapesti szavazatokra nincsen is szükség. Biztos ami biztos addig a media 90%-a kideriti róla és családjáról, hogy hazaáruló, adócsaló és naponta brüsszelben árulja el a magyar népet. De ennek ellenkező hatása lesz hiszen a büszke, okos népet nem ilyen egyszerű megvezetni. Karácsony behúzza a kéziféket eltöröl minden NER-intézkedést. (De ha mégis újabb NER győzelem születne, akkor  végre lehetőség lenne a nadrágszij szorosabbű kötésére. Megszoritás nálunk csak az elmútnyocév alatt volt, de majd kitalálják a módját, valszeg a soros lesz a bűnös. Igy ebben az esetben is lőttek a további rakétázásnak az ingatlanpiacon)
- Magyarországon azt a tényt hogy az épitőanyagok árai már 6 éve folyamatosan messze a hivatalos infláció felett emelkednek eddig csupán az a pár szerencsétlen sorsú honfitársunk nem ismerte fel akik egyszerre vakok és süketek. Igy bölcs vezérünk is gyorsan reagált. Szokásának megfelelően csipőből tüzelt és ahogyan a vadnyugati filmekből tudjuk halálpontosan talált. Magyar kézbe lesznek véve az épitőanyaggyártók. Azaz az állam felvásárolja őket és utána ML-nek továbbadja féláron. Tapasztalatból tudjuk hogy ilyen esetben a cégek hatékonysága a nullához tendál (Lásd Mátrai erőmű esete) Igy az állam újra visszaveszi őket duplaáron. De közben statisztikák mutatják majd, hogy tizszeresére nő a termelés. (Még a balatoni iszapból is téglát fognak gyártani. ) Igy az épitőanyagárak lemennek a 2015-ös szintre. Olcsó lakások (Murdoch-nak komplett házak Budán) lesznek dögivel.
- Újabb népesedés politikai intézkedések várhatók. Tudós emberek kideritik, hogy a gyerekek foganását és születését a nemzőképes párok fizikai távolsága megneheziti. Igy egyszerű a válasz a problémára. A fiatalokat szűk térben szorosan egymás mellett kell tartani. A válásokat meg kell neheziteni. 30 év igazolt különélés kell mejd annak kimondásához. De az meg nehéz lesz, mert aki már válási szándékát bejelenti (pld külön költözik) annak duplájára emelik a jövedelemadóját. (Igy csökken a különválók által is okozott többletlakásigény, ami önmagában is fordulatot hoz a lakáspiacon.)
- és a végére hagytam a döntő érvet. Egyszerű józan ésszel is megérthető ősöreg népi tapasztalat:
A FÁK NEM NŐNEK AZ ÉGIG.
tehát minden pillanatban magától megállhat az áremelkedés és a  talajtól túlzottan felemelkedett lombkorona az első vihar folyamán gyökerestől tépi ki a fát és dönti meg. Könnyen kiszámitható, hogy milyen árakat hoz ez maga után. Szinte ingyen lehet majd válogatni a belvárosi lakásokból. (Naphegy kivételével.)
Remélem tudtam segiteni.
Reményt adni.
Mert amig az van addig nincs nagy baj. 
6      1  Válasz erre    "
Nandi vasárnap, 14:28
Azért a 20+% túlértékeltségnek ki kell egyenesedni. De a világvége várók is csalódnak, nem lesz érdemi árcsökkenés. 4-5 év alatt ledob a piac reálban 20%-ot és rendben vagyunk. 
Nem nagy biznisz most az ingatlan, persze gyöngyszemek mindig vannak/lesznek.
greenman76
greenman76 vasárnap, 14:08
Ez Ok, és magam is élvezem, de nem tart örökké, attól függően ki mikor vette, kb 4-5 évig.
És utána?
Lehet megint az ingatlan lesz a nyerő, de ha kivárod azt a 4-5 évet akkor lehet már nem ennyi lesz az ingatlanok ára...
A téteket néhány éven belül bizony meg kell tenni!
melosX vasárnap, 13:47
na szevasztok
unom a lakaspiacot
ugyis kerti partira megyek ma is 
Szep az elet:)
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish vasárnap, 13:42
Előzmény: #266944  FR73
Nem tudom, nekem ez jött le. Két szomszéd egyiknek valami vaskereskedése van, másik alkalmazott Stuttgart környékén és alapból megvan az 50 milla amit mondasz. Masik két szomszéd nyugdíjjas 4 hetet vannak lent... Marina di Venezia
melosX vasárnap, 13:40
Előzmény: #266997  melosX
azert a 11. percnel csak mondja   nem lesz arcsokkenes   ezt komolyan kell venni egy hitelkozvetitonel
Buffett papa hogy is mondta   "sose kerdezd meg a fodarasztol kell e hajat vagatni"  Cui bono? 
hitelt felvenni kell  megeri   (mert ehenhal a csalad otthon ha nincs bizniszunk) 
melosX vasárnap, 13:20
Előzmény: #266995  szieszta
nem mindenki igy gondolkodik    letesz 20% onerot plusz nemi papirmelo es kiadja    ha meg ennyije sincs felmar jelzaloghitelt a meglevo lakasara  kavazi 0%onerovel es vesz    hogy megeri e?  fedezi e torlesztot teljes egeszeben?  nem    de majd kiptolja egy kicsit par 10-essel      es 20 ev mulva lesz neki megegy 
https://www.youtube.com/watch?v=hlxuxp2vUio
56,2 milliós lakás, 341 ezres törlesztő: így szorulnak ki a vevők
Bankmonitor.hu
na ok szamolgattnak allandoan van egy rahedli elemzesuk 
szieszta vasárnap, 13:19
Egy gazda ismerősöm adta el földjeit két éve. Sikerült 4 millióért hektárját eladnia és azonnal betolta állampapírba. Röhögve nézte, ahogy az új tulajdonos gürizett kb 100 ezer forint nyereségért úgy, hogy a saját munkáját nem számolta, ő meg a feleségével a tengernél dorbézolt ólinkuzív kényeztetéssel. A hab  a tortán, hogy már nem akarnak 4 millát adni a földért. Még éppen időben dobbantott.
szieszta vasárnap, 13:07
Előzmény: #266993  N0MAD
Akkor legyen 100 millió kontra 6% os állampapír??? :-) Akkor az nem 5,6 millió, hanem 6
Vodafonelive
Vodafonelive vasárnap, 13:07
Előzmény: #266987  FR73
Az enyém pl. nem duplázódott, pedig Budapest de a dupla alatt van szerintem 10%-al. Nyilván ezt úgy tudnám megítélni, hogy ha feldobnám ingatlan.com-ra de nem fogom, még kereken 10 évig fizetni kell a hitelt csak nem tudom, hogy a távoli jövőben jobb-e kiszállni.
N0MAD vasárnap, 13:02
csak két bp-i panelt neccesen veszel meg 80 millából. A 7% meg mint említették nem vehető.
melosX vasárnap, 13:00
kurva tozsde nyithatna mar alig varom mar hogy vasarolgathassak :)
rosseb az ingatlanpiacba
a lakaspiac azert erint mert van most 2 orokolt fuggoben es egy potya  ingatlan   most mit kezdjek veluk?  az 1XXX iranyitoszamut eladni nem akarom  egyenlore   jo kis peco en csinaltam airbnb minoseg elvagyok otthon
de a tobbivel mi legyen?      
DaGi vasárnap, 12:59
Nincsen 7%-os allampapir mar vagy masfel honapja.
Goldstein17 vasárnap, 12:57
Előzmény: #266988  melosX
Persze ez egy lehetőség,  aminek van egy kockázata. En is adtam el 2022-ben , azóta is üzemel. 
szieszta vasárnap, 12:55
Előzmény: #266976  slash
A 80 millió forint meg hoz 5,6 milliót 7%-os állampapírban, adómentesen, ami 15 000 euró
melosX vasárnap, 12:53
Előzmény: #266980  Goldstein17
Tudják,  hogy Airbnb nélkül ezeknek töredékere esik az ára
ha valoban tudnak tehat biztosak lennenek benne  komoly akciokat rofogtettnenek be    de kitartjak    magyarul meg tart a remeny 
FR73 vasárnap, 12:50
Előzmény: #266973  Vodafonelive
5 év alatt máshol is duplázödott, szinte bárhol.
szieszta vasárnap, 12:47
Előzmény: #266973  Vodafonelive
Az ára az duplázódott, de a bérlet nem.
melosX vasárnap, 12:47
Előzmény: #266982  melosX
hogy megeri e?     szavakban egyik sir a masik rohogve mondja nagyonis
en meg fel szoktam nezni a szallas.hu -ra es latom a foglaltsagi adatokat      evek ota esik    hiaba tul sok lett az eszkimo     
de egy elonye vitathatattlan 2019 ota nyomott egy min 5x et nominalba  a csaladi nyaralo
bar vettunk volna anno tobbet :)
slash
slash vasárnap, 12:45
Előzmény: #266955  melosX
idén a választás után vészfék van. Akinek van vár akinek nincs az is vár. Én tavaly eladtam amit elkellett az volt az utolsó jó év.  
FR73 vasárnap, 12:45
Berlinben egy panellakás annyiba kerül, mint Budapesten.
Na mindjárt kihozza itt valaki, hogy Berlinben a munkabér is annyi, mint Budapesten?
melosX vasárnap, 12:44
Előzmény: #266978  melosX
van a csaladba mint mondam nyaralo jo kis nivos helyen az utca 25% airbnb   sok kis kek feher keretes tablaval eu-s tamogatassal epult ujult    az ottani kiadok osszetetele erdekes
a maganzok 1db van es megy agynemut cserelni nyugger    kiegeszitesnek nekik jo  cserebe utazgatnak a lakohelyuktol oda   par naponta
vannak a nyakig hitelben ulo tulajok tobb pecoval  ok aztan nyomatjak a takaritast
es a berlok   ok kivettek a tulajoktol hosszutavra 2 eves szerzodesekkel es azokat porgetik rovidtavon  
szieszta vasárnap, 12:42
Előzmény: #266966  melosX
Én 2021 ben vettem 51600-on, ki akartam próbálni, hogyan működik a binance.  Még most is megvan, picike pozíció. Kb most nullán vagyon vele 5 év múlva, mivel én euróért vettem és ugye EUR/USD nem éppen rózsás.
Goldstein17 vasárnap, 12:41
Előzmény: #266974  melosX
Tudják,  hogy Airbnb nélkül ezeknek töredékere esik az ára. Persze ezek most se tudják a matekot, ha valaki ilyenekkel szeretne bajlódni az is csak a felét adná értük, akkor kijon valami kis haszon. En csak olyan lakásokat vettem a belvárosban amik kivalo lokacióval rendelkeznek, világosak kellemesek es egy se volt 90 nm alatti. Most is ebben látok meg fantáziát, ezen a fura módon ketteszakadt lakaspiacon. A külföldi befektetok az Orbánnal kapcsolatos félelmek miatt 2 eve eltűntek és meg nem tértek vissza. Ha visszaternek ők majd meg tudják mozgatni a belvárosi piacot.
slash
slash vasárnap, 12:38
sokféle camping van és sokat lógok a helyi campingben szoktam nézegetni a lakóautókat de asszony OFFolja a projektet..
melosX vasárnap, 12:37
Előzmény: #266977  slash
aztan behanynak a kiadott apartmanba es lehet takaritani a nivos tarsasag utan     4 apartman kiadas az munkahely    a bp panyelka kiadas igenytelen
slash
slash vasárnap, 12:34
Előzmény: #266976  slash
és ez nagy is egy házból csinálnak 4 apartmant ami így termel évente 4*7-8ezer eurót. tehát ez nem éri meg csak FIRE-ba. 
slash
slash vasárnap, 12:33
Előzmény: #266947  21630
A vicc az hogy 2 panel többet termel Pesten mint ez.  2 panel csinál évente 4,5-5 millát. havi 200ért kiadva. kb 12,500 euro/év.  az a max. Ezt kiadod kb 150 euró/éjszakáért hogy elérd ezt az összeget 80-90 napot kell kiadni per szezon és az nagyon sok. Egy jó horvát apartman csinál évi 7-8ezer eurót az már jó. tudom. 
Goldstein17 vasárnap, 12:31
Előzmény: #266970  szieszta
Ez tökéletesen illik a képbe. Ezek az emberek szokták mondani hogy a pénz nem fontos. Legfőbb tulajdonságuk a kis dolgokon történő értelmetlen spórolás,  miközben a jovojuket meghatározó pénzügyi dontesekkel nem foglalkoznak.
melosX vasárnap, 12:29
Előzmény: #266971  melosX
https://ingatlan.com/lista/elado+lakas+48-mFt-ig+vi-ker
sok szep airbnb     miert adjak el? nem biznak a fenyes jovoben?
Vodafonelive
Vodafonelive vasárnap, 12:25
Előzmény: #266957  szieszta
5 éve amikor a lakást vettem valaki ajánlotta nekem Levél falut, szintén a határ mellett, akkor új építésű garzonok mentek ott 15M forintért. Most ezek a garzonokból még nem minden került eladásra vagy használtan árulják 30M+ forintokért. És mindez 5 év alatt duplázott ennyit. https://ingatlan.com/lista/elado+lakas+level+ar-szerint
N0MAD vasárnap, 12:22
Előzmény: #266962  Firekiller
én is jópárszor voltam orebicen, kempingben motorral :D
még autópálya előtti időkben főként, plitvice-karlobag, tengerparton lecsorgós mód. A híd menő lett, de azt nem tudom a szigetet hogy érintette, csak átutaztam rajta.
Azóta kedvenc lett Szarajevó felé menet is, elég egyéni atmoszférája van a belvárosnak, minaretes-vizipipázós-keleties. Durmitor-tara kanyon- skodra tó egynek jó.
Nehogy hamarosan elguruljak arra :D
melosX vasárnap, 12:13
Előzmény: #266967  N0MAD
- Nem mindegy kinek? Ha azt mondod lehetetlen eladni bpi ingatlant egy kicsit tamás leszek.
--
a penznek nincs szaga mindegy ki adja :)   egy 6 keres jo kis garzon erdekelne 25 ert 45ert nem   bp-n minden eladhato ez nem egy borsodi zsakfalu
szieszta vasárnap, 12:12

Vannak elvek is, amiket nem akarnak felülírni. 
Egy gazda mesélte, a szomszédja hívta, aki éppen aratta a saját búzáját, hogy szívesen levágná az övét is, ha már itt van. A gazda mondta, igaz, meg van egyezve egy másikkal, de ő csak holnap, vagy holnapután érkezik oda. Az 28800 forintért jön aratni, nem csak azt  a parcellát, mert van több helyen is búzája. Ha ennyiért  azt lekapja, már fordulhat is bele, ő meg kimegy a pótkocsikkal.
A kombájnos azt mondta, ő kerek 30 ezerért csinálja, így nem egyeztek meg, összecsomagolt és elment.
Azt tudni kell, hogy a kombájn elejét le kell szedni vonuláskor, elég macera, de ha már ott van, megéri engedni 1200 forintot.  De vannak elvek, így lemondott 115200 forintról, 4 hektáros bizniszről , 4800 miatt.
melosX vasárnap, 12:08
https://www.youtube.com/watch?v=X4eHbDB4LkM
„A gazdagság nem a 10 milliós táskáknál kezdődik” | Tóth Ildiko 
9  órával ezelőtt
ez ment most a hatterben   a nagy bufi   o is elmondja 10x et nyomtak az elmult 10 evben a jo kornyeki lakasai 
de aki meg szokta hallgattni a nyilatkozatait van egy rahedli rola fent   nem egyszer mondta mar az elmult honapokban    az o tippje a tulertekeltseg   azt vagy igaza lesz vagy nem
Goldstein17 vasárnap, 12:04
Előzmény: #266962  Firekiller
Nem, Antonnal nem találkoztam,  arra emlékszem,  hogy a feleségem milyen jóízűen ette az útközben vásárolt görögdinnyet az apartmanunk teraszán:) 
N0MAD vasárnap, 12:04
Előzmény: #266959  melosX
 na ez az kinek es mennyiert ? 
- annak aki megveszi és annyiért amennyiért megéri a spanyol tengerpartra költözés.
 megencsak kinek    ki az utanpotlas aki megveszi? 
- Nem mindegy kinek? Ha azt mondod lehetetlen eladni bpi ingatlant egy kicsit tamás leszek.
melosX vasárnap, 12:00
Előzmény: #266964  szieszta
volt itt par eve a japan carry trade  a bitcoin 60 rol lement 48 ra     51 kornyeken beszaltam       felment 120 ra    nana hogy 60 nal mar kiszaltam  hulye voltam gyava nyul    
melosX vasárnap, 11:58
Előzmény: #266963  melosX
kormanyvaltas megvolt    a lakaspiaci tankerhajonak kell 6 honap mire fordul rendesen     osszel lesz itt erdekes  a forum az oktober    jonnek a hidegek    a kinalat no     a fityesz mar nem ad "csaladtamogatast az ingatlanokra"    :)
szieszta vasárnap, 11:55
Előzmény: #266958  melosX

Aki az elején beleugrott, annak nem is kell nagyon tudni bánni vele, mert annak ellenére, hogy a csúcsról most szinte feleződött, de eddig több ezerszereződött.
Ha azt veszem alapul, hogy Hanyecz Laci 10 ezer bitcoint adott 41 dolláros pizzáért egy évvel a bitcoin megalkotása után, akkor 0,0041 dollárt ért 1 bitcoin. Ez volt a legelső akció, mikor értéket adtak egy semmit nem érő digitális jel lábnyomáért.
melosX vasárnap, 11:54
Előzmény: #266961  melosX
avagy mivel magyarazzatok a bufi lakasok hirdeteseinek megugrasat  legfobbkeppen a panyelek es a 6-7 keres 60 nm allati szegmensben?  + a kereslet eroteljes visszaeseset Bp-n?  valoban nem erdekli a bufiket?
Firekiller
Firekiller vasárnap, 11:53
Előzmény: #266949  Goldstein17
én 16 éve voltam Orebicen, a lányom születése előtt 13 évvel ;), találkoztál a félig magyar félig horvát Antonnal is a kis kajak kenu kölcsönzőssel?
melosX vasárnap, 11:49
jaja jol mondod ez butasag        na pont ok azok akik akkor fogjak felvenni a nyulcipot ha mar nem lesz evi 10-23% dragulas hanem jonnek a cikkek az arcsokkenerol    
Goldstein17 vasárnap, 11:46
Előzmény: #266954  szieszta
"A hirdető meg nincs annyira megszorulva, hogy engedjen." Sokan félreértik ezt a történetet, ennek semmi köze a megszoruláshoz, ez pusztán butaság. Ez az ember az allampapírhozamra is legyint, nem elég magas, így az se kell neki?
melosX vasárnap, 11:43
Előzmény: #266953  N0MAD
Vagy aki elad párszázmilliónyi bp-i ingatlant 
---
 na ez az kinek es mennyiert ? 
---
és olcsóbb helyre, tengerpartra költözve fire lesz. Na itt elkezd érdekes lenni a budapesti 
---
 megencsak kinek    ki az utanpotlas aki megveszi? asszem tegnap vartyogtam a homofiszos fehergallerosok elhuznak lehuznak kihuznak bp-rol     a gazdagok elhuznak bp-rol a bufiknek nem kell ilyen aron  akkor ki veszi oket meg jo dragan? 
---
  és a tengerparti ingatlanok ára és egyéb megélhetési megtakarítás.
melosX vasárnap, 11:31
Előzmény: #266954  szieszta
 Állítólag bitcoinból lett milliomos.
A srácnak számtalan hasonszőrű ismerőse van, volt, aki a takarítónőnek 200 eurót adott borravalónak, pedig az ingyen járt a szolgáltatáshoz
---
kriptos   konnyen jott konnyen megy  banni nem tud a vagyonnal hosszutavon :)
szieszta vasárnap, 11:29

Mosonmagyaróvár elég jó hely az ingatlankiadásra, nagyon sokan onnan ingáznak Ausztriába munka után.
Ismerősöm lányának van ott lakása, de ő meg Németországban talált "jó" munkát. Kisebb lakást bérel Németországban, de az duplája az Óvárinak. A jó munkájáért 1800 eurót kap kézhez, abból a fele elmegy a lakásra. Mondjuk azt nem tudom, hol lakik, gondolom biztosan nem egy tanyán.
melosX vasárnap, 11:23
https://haszon.hu/eletstilus/balaton-ingatlan-piac/
 Markó Ildikó tapasztalatai szerint a vásárlók két markáns csoportra oszthatók: a rugalmas időbeosztásban, otthonról dolgozó középkorúakra, valamint az aktív nyugdíjasokra, akik a nyüzsgő nagyvárosok helyett a vízparti nyugalmat választják állandó bázisul. 
pont ezt a cikket olvastam az elobb 
  nyugger Ho
melosX vasárnap, 11:20
Előzmény: #266942  slash
https://novekedes.hu/ingatlan/drasztikusan-visszaesett-az-ingatlanok-iranti-erdeklodes-kivarnak-a-vevok-a-panellakasoktol-szabadulnanak
A téglalakások iránti érdeklődés 42, a panellakásoké pedig 44 százalékkal alacsonyabb most, mint tavaly.
Ezzel párhuzamosan a kínálati oldalon több ingatlan marad hosszabb ideig elérhető:júniusban 88 százalékkal több panelhirdetés volt elérhető, mint egy tavalyi átlagos hónapban
https://ingatlan.com/lista/elado+lakas+panel-lakas+iii-ker
Eladó III. kerületi lakások  802 találat  ez a szam 170 korul volt emlekeim szerint kb 2 eve es ez a kedvenc bufi regio mert megiscsak budai oldal
https://ingatlan.com/lista/elado+lakas+panel-lakas+xiv-ker
Eladó XIV. kerületi lakások  420 találat  ez 100 alatt is ment 
nem kammerol a cikk
szieszta vasárnap, 11:19
Előzmény: #266928  slash

A hirdetések félrevezetőek, mert nálunk is van, aki 200 ezerért hirdeti a lakást, de azért van már fél éve fent, mert ennyiért nincs érdeklődő. A hirdető meg nincs annyira megszorulva, hogy engedjen. Van több olyan ingatlan, amit már 5 éve hirdetnek. Néha eltűnik, aztán már magasabb árért kínálják. Mivel  a hirdetés ingyenes, próbálkoznak, hátha megjön a balek. 
Néha van is ilyen, mikor mondtam, azt  a házat nálunk ennyiért, de még a feléért sem lehet eladni. Hiába luxus, ilyenre itt nincs vevő. Mikor eltűnt, mondtam lejárt a hirdetés ideje, azért törölték. Végül kiderült, egy pár vette meg, a lányka helybeli, csak kiment Angliába mosogatni és elvette egy dúsgazdag srác. Állítólag bitcoinból lett milliomos. Nekik semmi sem drága, a lánykának meg a honvágyát csillapították. Évente 2-3 szor jönnek ide, több hétre , amikor nem kell nekik, kiadják. 
A srácnak számtalan hasonszőrű ismerőse van, volt, aki a takarítónőnek 200 eurót adott borravalónak, pedig az ingyen járt a szolgáltatáshoz.
N0MAD vasárnap, 11:16
Előzmény: #266948  melosX
kivéve a nyugger, a fire, a távmunkázó, a lakésokat kiadó, az idénymunkázó, a kamionsofőr, a bárki akinek a jövedelme nem köti helyhez. Vagy akinek tovább kell dolgoznia, de az esetlegesen  kisebb jövedelmet is bevállalja ha tengerparton/hegyen akárhol akar élni.
Vagy aki elad párszázmilliónyi bp-i ingatlant és olcsóbb helyre, tengerpartra költözve fire lesz. Na itt elkezd érdekes lenni a budapesti és a tengerparti ingatlanok ára és egyéb megélhetési megtakarítás.
Te például abbahagytad/szünetelteted ahogy értem a felújítást, ha akarod itteni ingatlan kiad, abból tengerparton is bérelhetsz amíg olyanod van. Penny nem tudom ott van e :D
melosX vasárnap, 10:45
https://mvmemaszhalozat.hu/ugyintezesek/muszaki_ugyintezes/teljesitmenymodositas
ugy olvasom hogy mar nem lehet meguszni ideiglenes szunetetletetessel az alapdijat     regen lehetett valtoznak az idok    most viszik az orat ha nem kell a nafta    
szoval nagy baromsagot irtam tegnap
Goldstein17 vasárnap, 10:34
Előzmény: #266950  greenman76
Igen, itt a fő kérdés,  hogy minek? Bármikor berelhet az ember olyat amilyet éppen szeretne,   úgy hogy semmit nem kell vele csinálni és anyagilag is sokkal jobban jár. 
greenman76
greenman76 vasárnap, 10:29
Nem vagyok a panelok nagy barátja, sosem volt olyanom, de mégis a 2 panelt választanám.
A f@sz bajlódna a senki földjén. 
Ahogy már előttem írták, hasonlót a hasonlóval!
Goldstein17 vasárnap, 10:13
Sokszor jártam a Peljesac felszigeten és Korculan is, Orebicben is voltam, igaz mar 17 éve,  közvetlenül a kisebbik fiam születése előtt.  Kellemes hely, de azért jó sokat kellett autózni. Azóta megepult az összekötő hid (ezen még nem mentem át), ami jelentősen gyorsítja a közlekedést,  nem tudom mennyire rontottam le a félsziget hangulatát,  nagyon nyugodt hely volt.
melosX vasárnap, 10:06
fovarost fovarossal hasonlitunk     evek ota toljatok itt mer' a tenger  meg az uduloovezetek    meg pariban van a posti panyelkakkal     szerintem akinek nincs igen nagy vagyona annak az szamit mennyi lovet tud keresni havonta    az a videki aki feljon Bp-re es havi 220k plusszal tobbet tud keresni olyan mintha 70 millaja lenne kp-ban  ( teglaban 70 millas lakasa lenne kiadva   tehermentesen)   ot nem erdekli a kulfoldi nyaralok ara  mint alternativa 
21630 vasárnap, 09:52

Itt van 2 panelka ára, hogy legyen mihez viszonyítani.
https://adriahome.hu/hu/20030/orebic-akcio-ketszintes-lakas-kilatassal-tengerre
FR73 vasárnap, 09:14
Campling akart lenni
Ecnedam
Ecnedam vasárnap, 09:12
Előzmény: #266935  Goldstein17
De a fogsora legalább teljes?
Az ilyen embereknél előfordul hogy nem
FR73 vasárnap, 09:12
Előzmény: #266940  slash
Voltunk istriai kempingben pár éve, szerintem nagyon széles a paletta, hogy kik látogatják. Azért ahol a verda és a lakókocsi együttes értéke már ránézésre bőven 50M+ Ft, az nem alsó közép a németeknél sem.
A mobilház vagy gambling sem egy kategória, ott is széles a választék hely/minőség szerint, simán vannak 2-3x árkülönbségek is ugyanabban a kempingben ugyanakkor. Olyan is, hogy a mobilházhoz privát panorámás medencét kapsz, az abszolút felső kategória.
N0MAD vasárnap, 09:11
bizony pont ugyanezeket lehetett olvasni amikor a kétezres években megállt az ingatlanrakéta. 
Jó, nem emelkedik tovább de olyan nincs hogy essen!
Aztán ez a fórum akkor indult amikor mindenki kiröhögte Zsidayt mert azt merte mondani lassan emelkedés jöhet, amikor nyilván örökre esni fog.
Így megy ez.
slash
slash vasárnap, 06:54
Előzmény: #266937  Mikieger85
350es euroval tényleg annyit ér egy panel. max 40-50M . de a piacot nem érdekli a HUF 5-10%os  erősődése.  Itt már soha többé semmi nem lesz olcsóbb. 
slash
slash vasárnap, 06:49
Ők nem az alsó közép. Egy megállóval lentebb.  Az alsó közép én vagyok.  
slash
slash vasárnap, 06:48
Előzmény: #266931  J0hnnyEnglish
Nálunk is sok a német vatta új verdákkal a campingben. Amúgy a camping  nem a csórók sportja egy jó lakóautó 50-80ezer euró simán megvan. A német nem ül bele egy 30 éves lakóba. Ők azért csinálják mert szeretik ezt az életmódot. 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish szombat, 23:25
Persze, ki is vannak varva elég sokan meg megy 0-24 füstölés. Detto ahogy írod.
Mikieger85 szombat, 23:20
Előzmény: #266924  J0hnnyEnglish
Örökölt ingatlannal is jó nagy marha, aki ezt csinálja (családomban is van ilyen persze, bár kisebb értékű ház). 4éves távon egy logikus okot látok: ha az örökhagyáskori értékbecslésnél jóval drágábban is el lehet adni, akkor érdemes megvárni az adókötelezettség elévülését. Máskülönben ahhoz, hogy öregedés + közművek állási költségei mellett felülteljesítse az állampapírokat, legalább olyan brutál rally kell, amit az elmúlt 10évben toltak.
Mikieger85 szombat, 23:11
Előzmény: #266923  slash
Ez így van, és rendjén is van. Az a "70millás lakás" a valóságban nem ér többet 40millánál, így annyi bérleti díjat ad érte a piac. A 70 milka csak a lufifújú játékosok bulija, legyen a tulaj baja, hogy csórisztánban kifizetett annyit egy szakadt panelért.
Mikieger85 szombat, 22:50
Előzmény: #266922  slash
Az, de mégis csinálják az okoskák, várják a következő kör égi mannát.
Közben manna helyett úgy néz ki inkább jégeső várható ajrópában: https://www.portfolio.hu/uzlet/20260709/tortenelmi-lepesre-keszul-europa-legnagyobb-autogyartoja-szazezer-allas-es-tobb-gyar-is-veszelyben-848700
Goldstein17 szombat, 21:49
Ez az attitud teljesen raillik a magyar alsó kozeposztalyra is. Valami szart mindig kell venni, ettől érzik valakinek magukat.. A takarítónőnkön minden talalkozasunkor új tetoválás van, kicsit későn érő típus,  elmúlt már 50.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish szombat, 20:42
Előzmény: #266933  J0hnnyEnglish
Egyébként ha azt félre értetted nyilván nem a német nemzetre értettem,hanem arra a melós rétegre aki ide jár nyaralni csigaházzal.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish szombat, 20:27
Előzmény: #266932  Firekiller
Kiragadtad a lényeget, de igen levontam a következtetéseket, elsősorban a magyar életszínvonallal kapcsolatban.
Firekiller
Firekiller szombat, 20:22
mindezt egy olasz kempingben látott dolgok alapján leáltalánosítottad a német nemzetet?
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish szombat, 20:01
Én nem tudom, de hozzánk képest a németek fényévekre vannak életszínvonalban.  Itt az olaszoknál a kempingekbe nem is a leggazdagabb réteg jár ( fogalmazzunk úgy, hogy inkább a melós), de alig látok 5 évesnél idősebb német autót, elektromos bicók, rollerek garmadája... sorolhatnám. Mondjuk kibaszott egészségtelenül élnek, a java ursula és  lagzi lajcsi kategoria még fiqtalon is, de azért döbbenet. Ez nálunk kb a felső 10 százalék életszínvonala. Viszont a beszédjükből viselkedésükből lejön, hogy nem a legélesebb kések a fiókban, engem nem zavar, mert egyébjént kedvesek és tök jól el lehet beszélgetni velük.
Firekiller
Firekiller szombat, 19:48
Előzmény: #266926  21630
nem én írtam a cikket:)
Freszelés szombat, 19:20
200k meg 150M felett nem sok levegő van.
slash
slash szombat, 19:11
Előzmény: #266926  21630
Hagyjuk már ezeket a írásokat. Folyamatosan nézem a hirdetéseket most is láttam egy jót , XI ker Allee mellett egy gyönyörű 40nm tégla 200+rezsiért  kelletti magát! És nem kell senkinek! Nincs pénz! 
 Van tulaj aki 3 havi kaukciót kér nincs 6 kiló a mókusnál ezen megy el az üzlet.  
Utcánkban is 110-150 millás házakat is max 250-300 között bérelnek  ennyi, mondta a tulaj.  Egy kurva jó házat kínáltak havi ezer euro. Medence  stb. 
slash
slash szombat, 19:05
Előzmény: #266924  J0hnnyEnglish
Hát igen, vannak ilyenek. Úgy tudom ha nem kaszálod a fűvet büntetnek. Pollen stb.  
21630 szombat, 17:04
Előzmény: #266925  Firekiller

Ez mennyi valós?
Angyalföldön tényleg 200-tól indul egy 20-40 nm normális garzon?
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish szombat, 14:16
Előzmény: #266922  slash
Ez a trezorként tárolás 10+ éves távon, vagy örökölt ingatlannál azt mondom elmegy, de pláne hitelből finanszírozott ingatlannál úri huncutság. Van itt az utcánkban kb 3-4 üres telek a nyaralónál , amit okos jóska a mama pénzéből fillérekért megvett. Olyan 2 millió körül vette darabját 15 éve. A belterületbe vonás költsége 600 ezer körül van, okos jóskának erre nincsen pénze, de a fenntartásra sem ,így a rendberakott szép porták között nő a ganyé. Okos jóska most sem adja el a telkeket 10× áron mert neki nem kennyérre kell. Azt hiszem itt az ideje lassan az üresen álló vagy felhagyott lakó ingatlanok, belterületi parcellák komolyabb adóztatásának. Amíg te haszonítod az ingatlanod, költessz rá, felújjítod, addig más csak harácsol és rohad szét a környezete. Nálunk idéntől (beszéltem a polgival) komolyan veszik az átminősített telkek rendbentartásának ellenőrzését, szankcionálását.
slash
slash szombat, 12:22
Előzmény: #266913  melosX
Nem nagyon adsz már ki egy 70 millás lakást 260+rezsiért.  Jópár bérlőt olvastam 200 felett már olyan igényeik vannak hogy eszem megáll.. hisztis kishölgyek éppen csak egy ingyenjegy nem kell nekik a Bahamákra.. 
slash
slash szombat, 12:19
Előzmény: #266915  Mikieger85
Trezorként tárolni üresen egy mai áron vett  lakást kész bukó. Az áremelkedésnek vége és az álló lakás is zabálja a pénzt. Az ingatlanoknak termelni kell. Leggalább az éves díját termelje ki. 
Mikieger85 szombat, 12:11
Előzmény: #266917  melosX
Gáz visszakötés egy idő után milliós ktg, villany detto, annak ellenére, hogy ott van a kész, használható infrastruktúra. Ha jól emlékszem, egy év körül lehet, amíg fájdalommentesen ki lehet köttetni, de kb 10éve csináltam ilyet, nem tudom hova ásták el a kutyát mostanság.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek