Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Egyetértek, jól beszélsz! :) De akkor, hogy legyen egy példa. Én megszívtam, vártam az ingatlan piacon az esést...és nem esett...most vehetek drágábban. Van ilyen. :)
-Az ilyen rolex villogatókat nem szeretem, lehet az jó utánzat is. Inkább takarja el,-mert sajnos nálunk ez a mutogatás-háttérben takarhat-inkorrekt viselkedést is,ami nem látszik kivülről,a megjelenés-öltözködés mindent takar!
Oszinten szolva nem tudom mi lehetett a tervuk a kamu befektetovel, errol kedves forumtarsunkak biztos sokkal szakmaibb ismeretei vannak mint nekem. Az ominozus latogatasuk utan sokaig nem foglalkoztam az uggyel es amikor eszembe jutott, hogy nem kaptam vissza a rajzot, az ertekesito mar elerhetetlen volt.
szedegesse a tudományát ilyen cikkekből akinek erre van igénye, szüksége . mesélj inkább a 100 000 eurós bírság ötletedről tegnap nagyon cuki volt, ma is biztos az lenne
elismerésem a tegnapi ingatlanadós polémiából már kiderült hogy miféle alapos és magas felkészültséggel és vitaképességgel megáldottan vagy itt megilletődve olvaslak
Törölt felhasználó2024. 12. 11. 10:49
Egyszer arultam egy tetoteret az Andrassy uton es az akkor jonak tuno A1 ingatlan irodat biztam meg az ertekesitessel. Az Andrassy ut elejen volt az irodajuk, volt nagy felhajtas amikor leultunk 'targyalni'. Az ertekesito hamarosan hivott is telefonon, hogy van egy nagybefekteto, aki erdeklodik. El is jottek ketten hozzank, leultek a nappalinkban es a fazon eloadta hogy o az egesz tetoterbol egy szep nagy lakast szeretne (4 lakasra volt akkor kesz tervunk), kozben probalta villogtatni az orajat, hatha felismerem a Rolexet. Nos ez a ket szerencsetlen, mindketto ingatlanos, eloadta nekem ezt a musort, csak sajnos nem voltam vevo ra. Viszont az eredeti tervrajzainkat nem kaptam vissza soha., Nem gondoltam volna, hogy ez a musor itt, a portfolio forumon folytatodik, egy nagy tudasu kollega (nem az enyem) eloadasaban.
a lakáspiacon, a pinamágnesesség a főindikátor . elképzelem egy erős pinamágnesességű lokációban amint egy ifju tehetség azzal fűzi a csinos pofikat, hogy lúzerek gyereke vagyok, nincs semmim és sokat melózom, de legalább szar a melóm és keveset is keresek . tuti csajozós duma 40 feletti férfiaktól még tutibb
Te dicsekvőbajnok, Borsodból.. az államtól kaptál mindent plussz szarrá csaltad magad. átbasztál embereket. amit kaptam azért is könnyekkel fizettem, a maradékért meg rengeteg munkával. de te még erre is irigy vagy .. rossz vénember..
kádár korszak árvái élnek és virulnak és persze azt hiszik hogy még mindig érdem sírni . még az egyetemi felvételinél is előny volt ha valaki bizonyítani tudta hogy lúzerek gyereke ma milyen előnnyel jár büszkének lenni rá? gyanítom hogy a sikeres eltitkolása többet hozhat na nem itt, hanem az életben
A szorgalom, a kemény munka, meg minden ilyesmi elismerésre méltó. Tegyen is meg mindenki mindent, amit csak tud! Viszont az élethez, sikerhez azért kell egy csipet szerencse - és nem hiszem hogy ezzel itt bárki vitatkozna. A szerencse mértékén már annál inkább.
Jó lett volna ha egy lakást kaptam volna, de sajnos nem... hitelem is volt valamennyi, de jó régen. Nyilván a könnyű válasz bárki sikerére mindig az, hogynem ő tehet róla, beleszületett, adták neki, lopta, politikán keresztül szerezte, stb. *** Az nem lehet a válasz, hogy az életkezdéshez kapott egyáltalán nem kimagasló támogatást jó fektette be, mellé tanult, jó érzéke van és meglátott olyan dolgokat amit sokan nem láttak. Tett érte, hogy előbbre jusson mind munkában mint befektetésben. Lakás(oka)t vett akkor amikor mindenki azt huhogta hogy jön a zesés, stb. *** Ha tényleg jött volna az esés itt röhögnétek rajtam ahogy én is röhögök most azokon... Függetlenül attól hogy én anyagilag így előrébb vagyok.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link