Murdoch

Regisztráció: 2020-04-05 16:00:21

Hozzászólások száma: 8 600

Utolsó hozzászólás: 2023-12-02 08:18


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

210 944
csütörtök, 10:38

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topikból

A moderálás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topik #1510 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Orosz narratívára nem vagyunk kiváncsiak.

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 21:37
De ez a CSOK eléggé minimális réteget ér el. Én azért arra tippelnék, hogy az égbe lövik az árakat, hátha... forgalom meg nuku.
OROSZ-UKRÁN háború péntek, 12:19
Csak arra próbáltam célozni, hogy az egy dolog, hogy az oroszok ellen indítanak egy ilyen akciót, de ez Kína terepe is. Nem hiszem, hogy ennek különösebben örülnének és ők ugyebár nagyhatalom.
OROSZ-UKRÁN háború péntek, 11:58
Majd helyreállítják. Az ukránok is ezt csinálják nap, mint, nap, azzal, amit az oroszok lerombolnak. Amúgy meg, az ukrán Pravda is leközölte:
https://www.economist.com/leaders/2023/11/30/putin-seems-to-be-winning-the-war-in-ukraine-for-now
OROSZ-UKRÁN háború péntek, 09:12
Ez nem hinném, hogy bölcs döntés volt, ez csak szó szerint olaj a tűzre. Mármint Kínának. Ha eddig x fegyverszállítmányt küldtek, most 5x-et fognak.
OROSZ-UKRÁN háború péntek, 09:10
Hirtelen nem jut eszembe olyan terület se, ahol mondjuk 5 millió amerikai él, kissé megtépázott kisebbségi jogokkal. Azért kisebb, de stratégiai jelentőségű területeik vannak:
https://en.wikipedia.org/wiki/Territories_of_the_United_States#/media/File:US_insular_areas.svg
A többit meg nyilván tudod, volt bőven ilyen a múltban, Irak, Afganisztán stb., nem csak területi agresszió van, hanem gazdasági is. Nem mellesleg néz utána (alaposan) a Hawaii szavazásnak, ott is kilógott a lóláb. Meg nyilván egyértelmű, hogy Tajvannak is ki a jelenlegi gazdája.
OROSZ-UKRÁN háború péntek, 06:50
Pont ezt írtam az előbb, az usa meg lerohanta többek közt Irakot, ok nélkül. Mármint valós okok nélkül. Most ez hegemónia, vagy sem? 
OROSZ-UKRÁN háború péntek, 00:14
Éppenséggel az USA dönti el, pl. úgy, hogy küld, vagy nem küld támogatást.
OROSZ-UKRÁN háború csütörtök, 20:58
Elhiszem, de nem egy - nyugati forrás - állítja, hogy az ukrán proxy nem más, mint az oroszok meggyengítése, illetve felkészülés Kína ellen. Most persze ők ezt nem hagyják. Oroszország meg benyelte egy darabig a békát, hogy a SZU feloszlott, az usa meg rácsapott a koncra. Itt egy jó régi cikk:
https://newleftreview.org/issues/i218/articles/james-petras-steve-vieux-bosnia-and-the-revival-of-us-hegemony.pdf
Totál felesleges diktátorozni, micimackózni, terroristázni, nem ez itt a lényeg. 
OROSZ-UKRÁN háború csütörtök, 20:07
Nem ez volt a kérdés. Oroszország nagyhatalom, Kína pláne, mindent a helyén kell kezelni. Ukrajna a néhány milliós orosz kisebbséggel nem hinném, hogy a nyugat játékszere kellene, hogy legyen. Az, hogy Európához akarnak tartozni, egy dolog, csak nem mindegy, milyen áron.
OROSZ-UKRÁN háború csütörtök, 20:02
Dehogynem értelek, szeretnéd, hogy jó lenne az életszínvonalad és ha ez némi kellemetlenségbe (pl. gyarmatosítás) torkollik, akkor szívesen becsukod a szemed. Pont nem érdekelnek az ilyen álszent értékrendek, nektek elegendő bedobni a diktátorozást, nácizást és máris meg vagytok nyugodva, hogy szent a cél. Elárulom, hogy az iraki invázió - melyet még maguk az amerikaiak is helytelenítenek -, sokkal több áldozattal járt, mint a jelenlegi konfliktus. Érdekel? Nem. Volt oka? Dehogy, full kamu volt. Ezek nagyhatalmi játszmák, ha te ezekben bármilyen erkölcsöt, etikát keresel, az a te bajod. Komolyan gondolod, hogy az ukrán helyzet a diktátorosdiról szól? Oroszbarát oligarcha helyett jött a nyugatbarát, ennyi. Nyersanyagok, termőföldek, stratégiai területek, ez a lényeg. Azért azt ne várd már, hogy a szivárványos nyugati értékrendet muszáj lesz keletnek benyelnie, fényévnyi civilizációs-vallási különbségek vannak. Szegénységről meg ennyit, ez nem éppen egy véres diktatúra:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Chinese_by_net_worth
OROSZ-UKRÁN háború csütörtök, 14:56
A kérdés az, hogy Ukrajnának, Tajvannak stb.  miért is kellene nyugati érdekszférába tartoznia. Költői kérdés…
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 10:38
Saját tapasztalat?
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 09:13
Nem is olyan rég még te írtad, hogy a kb. 20%-nyi nem teljesítő CSOK-ost ki fogják menteni...
OROSZ-UKRÁN háború szerda, 20:09
Nincs miről már beszélni, ezerrel elindulhatott a békekötési folyamat, amíg nem késő.
https://responsiblestatecraft.org/russia-ukraine-peace-talks-2666384435/
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 11:33
Ha a kormány mutatványait nézem, akkor mindig az van, ha ad - el is vesz. Szóval annyira nem tartom lehetetlennek az állampapíros trükköt, idővel a tulajok be fogják forgatni a pénzeket az ingatlanpiacba. Ehhez még az sem kell, hogy valósan megemelik a visszaváltási költségeket, majd időnként belengetnek egy visszaváltásos rémhírt, amit ugyan cáfolnak, de alighanem sokan meglépik az ingatlan vásárlást, persze a feltolt árak mellett. Csak tipp gyanánt, de ez megint a meleg víz feltalálása, a jó lokációs szegmens, kisebb lakások piaca menni fog, a többinél meg agónia lesz. A CSOK esetében azért sovány az a réteg, aki lépni tud, viszont rengetegen erre fognak árazni. Szóval oldalazás továbbra is, bár most a németeknél megreccsent az autóipar, lehet itt még bármi.
OROSZ-UKRÁN háború kedd, 11:33
Hagyd, izzadságszagú elvtársozás a maximum, amit ki tud préselni magából. 
OROSZ-UKRÁN háború kedd, 09:56
Az jól látszik, hogy milyen hatással bírt, hogy az ostoba svédek többek közt beengedtek 200k szíriait. Egyébként UK, franciák, olaszok? Ebből én csak azt látom, hogy az oroszokkal csak a te szemüvegeden keresztül van baj, persze az pont nem izgat.
OROSZ-UKRÁN háború kedd, 09:22
https://index.hu/kulfold/2023/11/28/george-friedman-orosz-ukran-konfliktus-gazai-ovezet-haboru/
'Az ukránoknak el kell fogadniuk egy mérsékelt területvesztést a Donyeck-medencében, de az igazi tárgyalás az Egyesült Államok és Oroszország között zajlik – mondta az Indexnek az orosz–ukrán háború várható végkimeneteléről George Friedman geopolitikai stratéga, aki úgy tudja, Washington és Moszkva már megkezdte a korai tárgyalásokat.'
Ez meg a valóság az álmodozó szekciónak. 
OROSZ-UKRÁN háború kedd, 09:16
Én mintha azt olvastam volna, hogy Ukrajnában nincsenek kisebbségi jogok... Egyébként szoktál hallani ilyen-olyan lövöldözésekről az usa-ban? Gondolom nem...Amúgy felvilágosítalak:
https://www.numbeo.com/crime/rankings_by_country.jsp
Usa 57., Oroszország 95., egyéb nyilvánvaló füllentés? Kína meg valahol Svájc szintjén, csak a barbároktól rettegőknek.

friss hírek További hírek