Murdoch

Regisztráció: 2020-04-05 16:00:21

Hozzászólások száma: 1 896

Utolsó hozzászólás: 2020-10-27 08:37


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Saját használatra ingatlant vásárlók topicja kedd, 08:37
Jó helyeket választott, garantált a drogdíler szomszéd :) Egyébként kis eséllyel el tud csípni 15-ért is garzont
https://ingatlan.com/xxi-ker/elado+lakas/panel-lakas/31573356
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja kedd, 08:35
Olyan helyen akarsz lakást venni, ahol öt percig sem fogod jól érezni magad. Óriási lutri, ingyen se vállalnám be, nem hogy fizetnék érte. 
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 08:25
Az igazán meglepő ár, még úgy is, hogy közel a vasút.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 23:43
Bringázz még egy kicsit tovább Diószegi - Tömő - Sobieski - Balázs Béla irányban, ahhoz képest mondjuk a Karinthy maga a Hegyvidék.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 21:18
Azért egy kisebb összegben mernék arra fogadni, hogy a hirdetésekből eltűnt ingatlanok egy része pár hónap múlva felbukkan, némileg felárazva :) 
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 21:14
:) Mondjuk ott legalább van háttér. De azért ijesztőek ezek az összegek, kb. 6 éve 70M-ért szép, önálló házat kaptál Diósdligeten.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 16:07
Pont ezért számítok nagyobb esésre, a kínálat töredekére van/lesz fizetőképes kereslet. Minden eladó abban a hitben él, hogy pont az övére csap le a CSOK-os, a -20%-ost meg elhajtja. Érdekes lesz, nem lesz értelme negyedéves tranzakciószámokat nézni...
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 12:57
Amíg elsősorban nem a bérekkel követik le a lakásáremelkedést, addig rizsa a családtámogatás, egyszerűen csak lakásártámasz a haveri körnek.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 12:00
Oké, de ez sem mond mást, konkrétan vásárlásra kb. 40% megy. Felújítás is 40% körüli, de az más tészta. Azt hittem a babaváró célja az önerő kiegészítése, ezek szerint mégsem.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 10:11
Vevői kényszer sincs, jó a bérleti piac is...
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 09:49
Lakásvásárlásra nem annyira megy a babaváró, ez még tavalyi:
https://uzletem.hu/hitel/megjottek-a-babavaro-felhasznalasnak-elso-statisztikai
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 08:27
Már nem azért de Budapesten összeomlott a piac. Vagyis inkább nincs piac. Tizedannyi tranzakció van, mint két éve és egyre nő a kínálat.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 07:53
Csak azt nem értem, hogy miért gondolod, hogy jövő nyárig kell bevásárolni. Tavaszra olyan mértékű lakáskínálat lesz, amit én reménytelennek látok felszívódni, tökmindegy milyen családtámogatásokat találnak ki. Szerintem egy-két héten belül megint szigorítások lesznek a járvány miatt, azt viszont évekig tart majd kiheverni. Elősorban persze Bp-re gondolok.
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja péntek, 10:22
Aztán jön egy válság, az álomárak meg bezuhannak a felére.
https://nepszava.hu/3077093_nem-epit-gyarat-egyelore-a-bmw-debrecenben
Persze most mindent megtesznek, hogy legyen gyár, de azért alaposan pórul lehet járni. 
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 10:16
A pörgetésről meg annyit, hogy most nézem a tegnapi KSH-s lakáscélú hiteles infókat, erős lejtő van a korábbi évekhez képest, használt lakásra kb. annyi hitel (db.) ment ki, mint 2016-ban. De ez a tendencia van az újaknál is.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 09:48
A tavalyi mániában sem volt akkora fogékonyság az új lakásokra, a jelenlegi helyzetben vajon mennyire lesz fizetőképes kereslet? Szerintem kb. a 2012-es értékesítési szintre fog visszaesni az új építésű piac. Ilyen bérleti piac mellett meg mi a túrónak vállaljon be három gyerekes hitel egy huszonéves? Meghúzza magát vmi trendi új bérletben, ha vége a járványnak, irány külföld. Biztosan lesz egy réteg aki benyeli az ingyenpénzeket, lehet, hogy én is, de nem hinném, hogy ennek gigantikus szerepe lenne.
Egyébként folyamatosan csökkennek az árak, nagyon sok hirdetést nézek, házak-lakások egyaránt. Illetve mire nincs kínálat? 2020Q1-ben mennyi újat vettek meg Bp-en és most mennyi eladó van?
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 09:45
Már írtam korábban,  anno simán behajtották kamatostul a második gyerek után járó pénzeket, ugyanis a bölcs kolléga úgy gondolta, úgy is elfeledkeznek erről.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 22:08
Három gyerekhez azért már nem a 60m2 az ideális, a nagyobb lakás viszont még az ingyenpénzekkel is nehéz ügy. Mozizás lesz.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek