Phylaxa

Regisztráció: 2004-10-07 09:44:55

Hozzászólások száma: 17 860

Utolsó hozzászólás: 2020-10-19 16:40


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 5
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

CoronaVirus hétfő, 16:40
Nem érdekli őket a neten levő jó minőségű és több szempontbóli tananyag. Rendszeresen töltök fel nekik, hátha segít, megnézhetik, tanulhatnak belőle, de nincs meg az a hatásuk, hogy felkapják a fejüket. Ezt csak úgy érhetem el, ha közöttük járok és mondom, kérdezem, tehát bevonom őket. Még így is nehéz egyébként, de ez a feladat. Na de elmentem másfelé, viszont a vírus miatt aktuális ez ebben a topicban is.
CoronaVirus hétfő, 16:24
Igen, ezekben a speciális esetekben teljesen igazad van, ezért létezik a magántanulói státusz. Azért szóltam hozzá, mert a válaszodból nem derül ki, hogy "bizonyos esetekben". Ha az összlétszámhoz mérjük, akkor pedig igazából csak "nagyon nagyon bizonyos esetekben". Ma azért küzdünk, hogy "valamilyen szakmát" tanuljon meg a gyermek. Ebben a magántanulói státusszal biztos vereséget szenvedünk. 
CoronaVirus hétfő, 14:43
A magántanulói státusz egy jogi lehetőség, hogy iskolába járás nélkül is levizsgázhasson valaki és utána irány a munkaerőpiac.
     
Viszont ugyanez csak egy nagyon pici rétegnek valós lehetőség, tehát kb. 90%-át a diákoknak szakma nélkül tolnád a piacra. Arra a piacra, ahol pont azok a szakmák szűnnek meg, amit robotokkal tudnak helyettesíteni.
   
Nem is érdemes vele foglalkozni. Azzal viszont igen, hogyha ez megtörténik, akkor nyithatod az állami szakképző helyeket felnőtteknek, ahol pótolni tudják az elveszett éveket. Mennyi pénzt is öntöttél a semmibe és honnan veszed majd a zsetont a pótláshoz? :) 
CoronaVirus szombat, 18:36
Valójában azt kérdezed, hogy miért akarnak mindenkit letesztelni? :)
CoronaVirus szombat, 16:01
Ezt a mondatodat sose feledd el! Nagyon fontos, hogy 9 hónap után ezt gondolod!
Én is olvasgatok dolgokat és néha a valóságról is kaphatunk információkat. Az pedig ugyanaz, mint ami időtlen idők óta fennáll, csak végre mélyebben beleláthatunk. Sokat kell még tanulnunk, hogy megértsük: "amibe beavatkozunk, az meg is változhat a beavatkozással"! Pedig egyszerűen csak reagál.
CoronaVirus szombat, 15:53
Azért, mert az emberiség, ha bizonytalan, akkor igényli, hogy nála (több információval rendelkezők)megmondják neki, hogy mit tegyen. Ha pedig csak ajánlás van, akkor összevesznek. Ha kötelező, akkor lehet szidni azt, aki kötelezővé tette.
    
Ma pedig akkora a bizonytalanság (ne véletlenül, hiszen még egy éve sem tud a vírusról az emberiség), hogy szinte semmi sincs, amivel védekezni tudnánk. Nézd meg a "maszk" esetét! Még ezen a szaron is megosztottá válunk. Fel kell tenni, ha zárt helyre megyek és kész. Tud valaki jobbat? Szerintem nem. Nyilván magamtól bemegyek dolgozni és elmegyek vásárolni (a kötelezőket megcsinálom). A többivel várok amíg végre kiderül, hogy mi is a hatása ennek a vírusnak és mutánsainak. Ennyit tehetek.   
CoronaVirus 2020. 10. 03. 19:48
A tesztelés azért pörgött fel, mert sokkal több a fertőzött. Szerintem.
     
Az pedig, hogy mennyi a beteg és mennyi lesz pár hét múlva (milyen szövődményekkel és meddig), nos szerényebben fogalmaznék. Mondjuk azt kihangsúlyoznám, hogy "fingom sincs és nem értek hozzá"! :)
     
Tudod cáfolni, hogy többször is elkaphatod? Tudod, hogy másodszor mit okoz? Tudod, hogy harmadszor mi lesz az eredmény? Csak azért kérdezem, mert senki sem tudja. 
CoronaVirus 2020. 09. 29. 17:22
Amikor betaknyosodom, a sok, erős és hosszú orrfújástól nagyon sok széndioxid távozik belőlem. Eredmény: eldugul az orrom és csak a számon keresztül tudok levegőt venni. Az illető módszere, mely szerint fújjam ki a levegőt, majd fogjam be az orrom és tartsam amíg bírom, majd csak az orromon keresztül vegyek levegőt ( ott nem tudtam) sikeres már az első próbánál. Tökéletesen tudok levegőt venni.
    
Azok a fránya arányok. Nyilván nehéz betartani őket néha.
2022 - ORBÁN LEGYŐZHETŐ ? 2020. 09. 27. 20:04
A XVI-ban lekomcsizták a Fővárosi városvezetést a bajtársak? Ez nagggyon jóóó volt. Ügyes volt a srác! :)
CoronaVirus 2020. 09. 27. 13:37
Ne legyen, de sajnos lesz. Ha figyeltél, akkor nagyon sokszor elmondták: "5-6 héttel az emelkedés kitörése után következik be a halálozások emelkedése."
CoronaVirus 2020. 09. 25. 10:40
A C vitamin erre sajnos tényleg hat. Más a működése mint az influenzavírusnak. Leírták már sokszor. A D viszont ok és a Zink is. Ettől függetlenül van jelenleg bakteriális felsőlégúti fertőzés is (vastag nátha, a kicsiknek láz is), arra viszont érdemes a C-t szedni.
CoronaVirus 2020. 09. 17. 19:49
Per? A következő hónapokban mi fog történni? A múltban mi történt? Egy vírust nem lehet perelni és mivel nem tudjuk, hogy az elkövetkező években mennyit fogunk megtudni róla, ezért a per során csak az emberi hülyeség válhat bizonyítottá. AZ viszont kőkeményen. Hálistennek sokan kutatják és jönnek a tények, mégha szivárognak is. A "nincs semmi" egyértelmű bukás mindenféle perben. Ahhoz több kellene, de nyilván jóslás és a "vegyük komolyan" sajnos csak később lesz elfogadott, amikor már a "nincs semmi" is hallgat megdöbbenve. Érthetetlen.
CoronaVirus 2020. 09. 11. 20:25
Pánikkeltés? Semmi szükség rá. Ha bemész zárt közösségbe, akkor tegyél fel maszkot és fertőtlenítsd a kezeidet! Ezt írtam.
      
A vakcináról semmit sem írtam és nem is fogok. Örülök, hogy nagyon sok mindent tudsz a vírusról, az elkövetkező években viszont rengeteget meg fogsz róla tudni valószínűleg. E így működik és mindig is így működött. Kiszállok, mert csak a véleményemet írtam, nem tudok vitatkozni arról, amit nem ismerek. Üdv. 
CoronaVirus 2020. 09. 11. 20:20
Csak és kizárólag erről a vírusról beszéltem. Koreában már leközölték fél évvel ezelőtt. Ha nincs higiénia, akkor az immunrendszer magára marad. Segíteni kell neki. Mindenki hozzányúlhat a szemeihez és a füleihez, ha maszkban van. Ha nincs rajta maszk akkor pedig a szájához és az orrához is. Tudom túl egyszerű, de ez van.
CoronaVirus 2020. 09. 11. 20:11
Te tudod, hogy ki a szuperfertőző? Hogy lehet egy egész osztály romokban? Sok mindent nem tudunk még erről a vírusról. A fokozott higiénia nagyon fontos. HA egy szuperfertőző megkapja és tünetmentes, fingja sincs róla, hogy az, akkor megy és fertőz. Nem hiszem, hogy ebbe bele lehet kötni. Észben tartani viszont lehet. 
CoronaVirus 2020. 09. 11. 19:56
Megjelenik valahol egy szuperfertőző és egy egész osztály otthon marad magas lázzal és szamárköhögéssel. Azonkívül, hogy felveszel egy maszkot és fertőtleníted a kezeidet, semmit sem tehetsz. Ezt kell megérteni és tisztában tartani. Ha ez sikerül, akkor kisebb veszteséggel ússzuk meg és kevesebb lesz a kár.
CoronaVirus 2020. 08. 25. 16:48
"ha minden nap a média bemutatná, hogy visz el pl az infarktus emberek tömegét, egyből átértékelnéd a covidot"
     
Erre írtam. 
CoronaVirus 2020. 08. 25. 16:21
Egy fertőző betegséget miért hasonlítasz krónikushoz? Egyébként őket kellene a leginkább védeni. A covid fertőző és pusztítja a szerveket. Ennyi már világos. Nyilván nem ugyanolyan az élet csökkent működésképességű szervekkel.(rendesen leterheli majd az EÜ-t is élete során) Eddig is pusztítottuk mi magunk az életmódunkkal a szervezetünket, szerveinket, hát most fertőzéssel is megtehetjük. Influenzára, vírusra nincs semmi. Antibiotikumot azért kaptunk, ha kaptunk rá, hogy a szövődményektől megvédjen. Itt nem szövődmény van, hanem direktben nekiesik a gyenge pontoknak. Én így értelmeztem, amit eddig olvastam vagy hallottam.
CoronaVirus 2020. 08. 24. 23:00
Magyar felelős orvos nyilatkozta, hogy a sportolók közül többen, akik elkapták és meggyógyultak, nem tudnak vérplazmát adni, mert nincs antitestjük. Ebből nem nehéz kitalálni, hogy igazuk volt a dél-koreaiaknak, mely szerint újból megfertőződtek többen.  Most Hong-KOngban dokumentálták is. Gyerekcipőben járunk még sajnos.
CoronaVirus 2020. 08. 24. 21:19
Nem. Ők azt állítják, hogy nem ismerik még a mechanizmust, nem tudják mi marad és milyen kárt okoz, amit konkrétan tudnak állítani, hogy aki nem hal bele, azok kb. 20%-ának maradandó szervi károsodása keletkezik. Nem olvasol rendesen szerintem. Ők nem tudják, ők majd megtudják. Nem mindegy. :)
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek