Phylaxa

Regisztráció: 2004-10-07 09:44:55

Hozzászólások száma: 18 859

Utolsó hozzászólás: 2022-09-23 20:04


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topikban - 2022-07-18 08:32-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topik #2344 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Pihenj egy kicsit. Ügyesen vagy oroszbarát, de egyelőre ennyi elég volt.

utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts péntek, 20:04
A bloomberget próbáld!
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 16. 19:00
A bérbeadó annyiért adja, amennyiért tudja. Most, hogy emelkedik a rezsi (nem kevéssel) kevesebben tudják bérbeadni az ingatlanukat. Ezáltal megnövekszik az üres lakások száma. Ettől még nem fognak drasztikusan csökkenni a lakásárak, mert mibe tenné a pénzt, ha eladná? Mi az alternatíva egy olyan inflációs piacon, ahol nem látjuk a végét a számoknak és az időpontoknak. 
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 14. 19:55
Tárgyalni kellene. Ez így nagyon hosszú lesz és eldurvulhat. Mindenkinek szar, még az USA is beleremeg az inflációba.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 07. 21:50
A valós probléma az utolsó mondatodban van. Ilyen rövid idő alatt nem tudnak szabadulni. Ezt mindenki tudja. Szerintem te is. Ezért felesleges bedönteni az európai piacot. A valóság irányít és ahogy romlik az emberek mindennapi helyzete, úgy fordulnak le a fantáziáról és "fedezik fel" a valóságot. Egyre többen teszik fel a kérdést: miért is? Honnan kerül elő ilyen hirtelen az az energia tömeg, mely már nem a fejlődésről szól (az energiafelhasználás nevekedne), hanem a túlélésről? Eddig hol volt?
    
Tudom, például 6 km mélységben, melyet pillanatok alatt ki fognak aknázni. Egy ökörség az egész. Ez a fantazmagóriák piaca, mely be fog szűkülni, amint a valósággal találkozik.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 07. 17:37
Na ez már a jövő technikája. Ma felfedezték 6km-es mélységben és télen már folyik is a kitermelés. Ez igen. Hajrá!
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 05. 17:42
A szélerőműveket a viharos szelekben lekapcsolják. Víz nélkül pedig nem mennek a vízerőművek sem.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 04. 20:00
Paks2 alternatívája a semmi. A szél gyakorlatilag 0, a napelemekből lehetséges valami úgy 50 év múlva, ha el tudják tárolni, víz nuku, még a svédek és norvégok is bajban vannak, mert nincs elég víz. Az energia felhasználás pedig új csúcsokon. A baj az, hogy még mindíg nem látod be. Elektromos autók? A mindennapjainkra nincs elég áramunk. Persze az is egy megoldás, hogy amíg adnak hitelt, addig megvesszük éppen amennyiért adják. Valóság-Ideák háborúja ez, addig, amíg nem szakad össze minden.
     
A  Portfolio írt egy cikket a napokban a gázról, miszerint sikerült a pár napos csúcson rögzíteni az elszámolási árunkat erre az évre, utána azonnal beszakadt. A kartellek kiszipolyozzák azokat, akiknek nincs hosszú távra fix megoldásuk. Szép álmokat!
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 04. 14:39
Nem találom az új hozzászólást, ezért írom neked, bocs!
    
Azok a politikusok, akik a mai napig Paks2 ellen voltak, sőt még Paks 1-et is bezárták volna, amikor lejár a mandátuma, ma érdekes módon nem hirdetik annyira az importot. Ehelyett a megszokott módon az aktuális kormányt kérik, hogy vegyen fel hitelt és segítsen. No ilyenkor látni, hogy mennyit érnek a szavak, amikor a picon alacsonyak az árak. Most nincsenek tele a topic-ok a kinek kell Paks2 és hasonló idiótasággal.
    
A franciák a meglevő reaktor hegyeik mellé most még vagy 14-et kezdenek el építeni.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 04. 12:17
Én ismerem a képességeimet, tehát annyit tudok segíteni, hogy ne készüljek ki. Mert az már nem segítség és annak sem esik jól, akinek segítek. Ő például, nem fogja megérezni a saját életvitelében, tehát nyugodtan mondhatja, hogy tömegek segítsenek.
    
A másik pedig, ha tévedek, mert nem tudtam, hogy ez lesz, akkor elismerem és változtatok. Az ilyen típusú, Marxista vezetők sosem tévednek. Addig csinálják, amíg el nem zavarják őket. Az érdekesség az, hogy vannak közöttük, akik még utána is azt hajtogatják, hogy igazuk volt és nem értik, hogy miért nem értik meg az emberek.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 04. 12:05
Úgy is fogalmazhatsz, hogy ott is és a fejlett országokban is felfordul az emberek gyomra.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 04. 12:04
Egyrészt, másrészt pedig minek veszi videóra? Minden kinn van a neten. Ökörség az egész.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 03. 16:21
" Esetleg, ha Putyin azt mondja, hogy Lengyelország se legyen tagja a NATO-nak, vagy kis hazánk, akkor az is rendben lesz? Mert, ha Putyin most nyer, akkor csak idő kérdése, mikor lesz neki újabb kérése."
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 03. 16:09
Mondhatja? Kérheti. Meg is tette. Senkit sem érdekel a mai napig.
     
Ezek a szövegek, hogy lerohanja az NATO-t és az EU-t, ezt gyerekeknek mondhatod, de többre nem mész vele. Őket még meggyőzheted.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 03. 15:15
Nem, attól még, hogy vannak élő szerződések, lehet módosítani őket és tovább folytatják érvényüket. Ezek csak kifogások. Először is magunk között be kell vallanunk, hogy leszartuk az egészet úgy ahogy volt és kisgyerek módjára még nevettünk is rajta, hogy nézd, hogy kínlódnak a szerencsétlenek.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 03. 15:13
Ukrajna nyilván dönthet a jövőjéről, miután rendezték ezt a problémakört. Az , hogy ehhez háború kellett, ez elég gáz és mutatja, hogy senkit sem érdekelt, amit Oroszország hajtogatott. De gondold végig azóta mi  történt. Még ma sem érdekel senkit, inkább bedöntik a kontinenst. 
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 03. 15:09
Nem Ukrajnának mondja, hanem a NATO-nak. Ukrajnában nem bízik meg, ez gondolom elég nyilvánvaló. A NATO-nak kellene leülnie Oroszországgal és megírni a dokumentumot. Igen, Ukrajnának is alá kellene írnia természetesen. Az EU tagsággal semmi problémájuk, ha jól értettem a nyilatkozatokat.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 03. 14:32
OK. 2021. Létezik egy Budapesti memorandum, miközben egyre többször hangzik, hogy Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz. Erre Oroszország kéri, hogy írjanak egy dokumentumot, melyben aláírják, hogy Ukrajna nem lesz NATO tag. Megtörténik? Nem. Hangosan nevetnek, hogy már miért lenne tag? Ezt komolyan gondolod?
     
Kezdem komolyan gondolni, hogy rengetegen háborút akartak. EZ hihetetlen.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 03. 14:24
Ingyen? Azt már kifizették előre az adófizetők, hogy néhányuk "élvezhesse", ha nem ért egyet valamivel!
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 03. 12:35
Katonailag szerintem nincs értelme vitatkozni azzal, hogy Oroszország nagyhatalom.
    
Gazdaságilag pedig  van a vásárló és az eladó kettős. A vásárló, az valóban hatalom, mert ha nem vesz semmit egy eladótól, akkor az eladó tönkremegy. Sok vásárló van és az eladó Oroszország. Mit tud adni? Nyersanyag szempontjából "mindent". Tegyük fel, hogy a fejlett világ elmegy máshoz vásárolni. Ja ja. Csakhogy pár év alatt nem lesz más eladó, pláne úgy, hogy közben fejlődni is akar. Ezért ökörség az, hogy a nyugat máshonnan szerzi be a nyersanyagokat hirtelen. kis mennyiségben jóval drágábban nyilván megnyílik egy új piac, de az ipar 4.0-ás váltásban, a jelenlegi sebességgel, bizony "jogilag átcsomagolva" ugyanonnan szerzi be ugyanazt jóval drágábban. A másik oldalon pedig az eladónál megjelennek új vásárlók, igaz olcsóbban, de örülnek a lehetőségnek, mert fejlődni akarnak és szükségük van rá.
     
Az eladó tehát a termékei egy részét jóval drágábban adja, míg a másik részét olcsóbban, egészen addig, amíg ki nem alakul az új egyensúly. Az a vevő, pedig, akinek nincs semmije (EU), nos ő befékez, mert azt a keveset, melyet máshonnan szerez be, jóval drágábban kapja, a maradékot pedig nem tudja beszerezni. Ne legyenek kétségeink. Jelen pillanatban is vásárol az EU orosz nyersanyagokat, nem kis tételben.
    
A bolygónk pedig reagálni fog az okosságokra. Ebben se legyenek kétségeink! Míg a világ politika vezetői és jogászai sorra nyitják az új konfliktus vonalakat, addig a természet elpusztítja a hülyeségeket, melyeket évtizedek alatt a fent említett emberek "kidolgoztak".
Financial Forecasts 2022. 08. 30. 12:18
Igen az UNIO eladósítása zajlik. Aki pedig eladósodott, azt már simán helyreteszik. Dél-Európa már régóta bajban van, most még északot állítják be szépen és jöhet a szép új világ.

friss hírek További hírek