Phylaxa

Regisztráció: 2004-10-07 09:44:55

Hozzászólások száma: 19 119

Utolsó hozzászólás: 2023-09-17 12:10


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 5
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topikban - 2022-07-18 08:32-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topik #2344 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Pihenj egy kicsit. Ügyesen vagy oroszbarát, de egyelőre ennyi elég volt.

utolsó 20 hozzászólás

OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 12:10
Mindkettőre leírtam a véleményem.
OROSZ-UKRÁN háború szombat, 22:29
Nem tetszelgek semmiben és bírálom mindkettőt, ha szerintem nincs igaza. Azt is elismerem, ha igazuk van.
     
Azóta figyelem az eseményeket, amikor megláttam, hogy egy g20 csúcson kilökték Putyint a fényképeszkedésnél. Azóta semmi sem történt, csak hangulatkeltés és a másik semmibevevése.. Ez folyik azóta is a csapból, csak van egy bökkenő: gyermekek veszítik el a szüleiket, családok mennek tönkre és emberek halnak meg teljesen feleslegesen.
     
Nézd én nem fogom megoldani az ügyet. Leírom a véleményemet, ha ezen múlna, hátha segítek. Ha ezt mindenki megtenné, akkor TALÁN kiderülne az igazság. Vedd különvéleménynek.
OROSZ-UKRÁN háború szombat, 22:12
Nem igazán érted, amit írtam, ebben bizonyosan igazam van, talán így:
Orosz agresszió: igen, elitélem. A fejlett országok leszarták, amikor Moszkva tárgyalni akart a jövőről és előhozta az Ukrajnával kapcsolatos problémáit? Igen. Ezt is elitélem.
Orosz háborús bűnök. Elítélem. Ukrán háborús bűnök? Elitélem.
Ukrán basztatások kisebbségek ellen, ha voltak, elitélem.
A magyar nyelv használatának eltörlése az oktatásban. Elitélem, nem is értem.
Orosz tankönyvben szereplő 56-os magyar "nácik". Nem is értem, szerintem egy ordas hazugság.Ha igaz.
Svédországi oktatásban a magyarok lebontják a demokráciát? Egy jó nagy marhaság, ha igaz. (gondolom, ha megszavazzuk a NATO tagságot, akkor már nem is fogják ezt oktatni!)
      
Tárgyalások?  Támogatom. A józan ész győzelme és sok-sok ukrán és orosz ember életének megmentése. Mit szeretnél még?
OROSZ-UKRÁN háború szombat, 21:11
"Értem, amit csinálsz, a többiek is."
     
Bocs, ezt a mondatodat nem is vettem észre. Nem nem érted, hogy mit csinálok, mert nem is értheted. Te egy nagyon régi politika áldozata vagy amit az ókorban találtak ki diktátorok. Szerinted két oldal van és ha valaki leír egy saját véleményt, akkor nem a te oldaladon áll, hanem a másikon. A másik oldalon is vannak ilyenek természetesen. Majd akkor érted meg, hogy mit csinálok, amikor elkezded bírálni mindkét oldalt és ugyanakkor el is ismered mindkettőnél, ha szerinted igazat állít. Tudod, hogy mi a szar ebben? Az, hogy mindkettő kitaszít és folytatja a hülyeségeit, amíg meg nem bukik. A probléma ezzel csak az, hogy a fejlődés sebessége miatt elgondolkozhatunk azon, miszerint nem az oldalak buknak, hanem mindenki. Erre kellene odafigyelni, de természetesen ez senkit sem érdekel.
OROSZ-UKRÁN háború szombat, 20:43
Figyelj! Én már régi motoros vagyok, ezért olvasd el figyelmesen, amikor leírom, hogy "HA". Nem bonyolultabb ez ennél.
OROSZ-UKRÁN háború szombat, 20:12
Azt, hogy mit tanítanak rólunk az orosz és svéd iskolákban. Mindenesetre, mint leírtam a véleményem az, hogy nem is értem mi a fenét foglalkoznak velünk, hisz a Hunyadiak óta mindig mások mondták meg, hogy mi mit gondoljunk vagy gondolunk. Arra, hogy valójában mit gondolunk abszolút nem voltak kíváncsiak, hisz nem fért bele a hatalmi elképzeléseikbe.
     
Jöjjenek hozzánk nyugodtan, érezzék jól magukat, tanuljunk együtt, dolgozzunk együtt, kutassunk együtt, kereskedjünk egymással és hagyjuk már a hülyeségeket!
    
Nem lennék jó politikus. :)
OROSZ-UKRÁN háború szombat, 19:45
Szintén nem tudom, hogy igaz-e, másrészt nem tudom, hogy a Szálasi-féle ideológiából mennyi maradt 56-ra. Gyanítom, hogy semmi és az emberek végre szabadságot akartak, nem azt, hogy egy nagyhatalom megint megmondja, miként éljen és gondolkodjon. Tehát ha igaz, akkor egy orbitális hazugság.
     
Egyébként azt kellene már megértenie a nagyhatalmaknak, hogy feldaraboltak és kiraboltak bennünket és itt lenne az ideje, hogy végre békén hagyjanak. Kereskedjünk és hagyjuk az ideológiákat, mert csak a szart hozták ránk. Az EU  alaptörvényei teljesen jók erre.
OROSZ-UKRÁN háború szombat, 18:21
Mondjuk azt már ifjúkorom óta vártam, hogy 56-ot máshogy gondolja egy orosz vezető, ezért ha tényleg azt mondta Vlagyivosztokban Putyin, hogy "Hiba volt beavatkozni...", akkor teljes mértékben egyetértek vele. Végre valaki! Jó sokat kellett várni erre...
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 11. 21:43
Nem tudom, hogy jó ötlet-e nagy hatótávolságú rakétákat adni Ukrajnának. Ha az orosz védelem elhibázza őket, akkor új szintre emelkedhet a bevetett technika és lebonthatnak pár fontos épületet Kievben. Persze a nagy fiúk lehetnek képben, csak elgondolkodtam. A fizika az fizika és nem propaganda. 
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 10. 20:06
Én úgy tudom, hogy nem voltak tárgyalások, mert nagyon távol volt a két fél tárgyalási alapja. Itt páran azt mondták, hogy "ezt le kell játszani". Ez folyik azóta is.
     
Értem én, hogy a két oldal ugyanazt gondolja, miszerint "szarrá veri a másikat", de semmi más nem történik, minthogy itt is ott is nagyon sokan meghalnak. Azt is megértem, hogy mindketten bődületes sebességgel foglalják el az új területeket, csak hát "álló háború" lett. Most, hogy egyre komolyabb hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna, lesz  ahol sikereket fog elérni, (értsd ugyanazt csinálják, mint az oroszok), de ettől ugyanannyit fognak előre haladni, mint ahogy az orosz gazdaság "roppan össze a szankciók hatására." Sikerült létrehozni egy újabb Irak-Irán háborút. Lényeges különbség, hogy amíg a Közel-keleten szaporodnak az emberek, Ukrajnában nem. Az Ukrán gazdaság pedig gyakorlatilag nem létezik. Évtizedeken át nem lehetséges az eltartásuk.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 10. 10:37
A Szovjetúnió végét a fegyverkezési verseny döntötte el, ahol is egy minőségi ugrás történt ( űrhadászat, Ronald Reagan). 1990-re a Szovjetúnió már a GDP-je őrületes hányadát költötte hadászatra. Elfogyott a pénz.
      
Az oroszok mindenkit elengedtek a tagországaikon kívül az európai területeken. Most zárul le ez a korszak. Ukrajnát ebben a formában nem engedik. A politikai befolyásban bíztak, működött is sokáig. A Majdani események gyorsították fel a parázs hangulatot, majd a háború kitörése után katonai erővel akarták rendezni, lásd Kiev (60 kilóméteres hadoszlop). Azóta tudják, hogy a politika és erő már kevés, maradt a háború és a kivéreztetés.
     
Továbbra is a tárgyalások elkezdésében látom a megoldást.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 08. 16:24
Már a spanyolok is egyre több gázt vesznek tőlük.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 31. 12:01
Ehhez én is hozzászólok. Ukrajna, mielőtt úgy döntött, hogy nem kapitulál ( biztos látta mindenki a 60 km-es konvojt Kiev előtt) segítséget kért a fejlett világtól, mert nélkülük nem kezdhetett bele a háborúba. Miért? Mert qrva sok pénzbe, energiába kerül. Tehát ha megnézed a pénzáramlásokat, amit nyilván nem tesznek közzé, csak cím szavakban, akkor láthatod, hogy ömlik a pénz az országba ( nemcsak fegyverek formájában, de a maradék rész fenntartására is). Ha megnézed a földgáz, villany, kőolaj áramlási vonalakat, akkor azt is láthatod, hogy szintén Ukrajna irányába áramlik nagyon sokszor és nem kevés mennyiség. Gondolom, hogy így értette, aki írta.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 27. 22:12
56-ban nem kivonultak, hanem bevonultak. Kár volt. Előtte Cegléden volt egy  zászlóaljuk, az akkori rendőrfőkapitány szerint. Semmi közünk nem volt a rendszerükhöz és ma sincs. Nem szabad összekeverni a kereskedelmet, mely mindkét félnek jó, a politikával és hatalommal.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 23. 10:19
Ha minden igaz szélcsendes. :)
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 23. 09:00
"Az első galaktikus kamikaze drón azért orosz volt (Luna-25) - még akkor is, ha analóg, még akkor is, ha mosogatógép chippel ment, bár ez utóbbi esetben a nyugati technológia hozzáadott értéke nem lebecsülendő ;)"
      
Ez van, amikor valaki nem figyeli az eseményeket. AZ indiaiak, sőt nem régen a japánok is beleszaladtak ebbe a hibába. Valamit nem vesznek számításba, amikor holdkörüli pályára állnak. Az érdekesség itt most az, hogy az oroszoknak is új, pedig ők már holdat értek korábban és hoztak is mintákat. Szerintem maradj a háborúnál. Van bőven tájékoztatás róla, 5 percenként belinkelhetsz pár "métert". Hogy valójában hogy áll az egész, azt úgysem találod meg, hiszen egyik fél sem ad ki valós tájékoztatást, de még a NATO sem, majd bolond lenne.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 22. 14:21
Már Trump alatt eldőlt, hogy a NATO tagországoknak teljesíteni kell a 2%-os befizetést. Itt tartunk most, felújítják a parkjaikat. A meglévőket pedig ezek szerint nem kell elbontani, tárolni (nem kis pénz), hanem az oroszok lelövik majd. Ez nem több ennél. Tetszik a lelkesedésed, összeollózol dolgokat, passzol ahhoz, hogy most aztán vége az oroszoknak, de próbáld meg látni a mögöttes tartalmat is.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 20. 16:42
A pólusokra érkezett már ember alkotta eszköz? Valami nem stimmel ott, van valami amire nem gondolnak és elvesztik a kapcsolatot. Ennyien nem tévedhetnek. Főleg nem olyanok, akik már mintát is vettek és hazahozták. Hm. De ennek semmi köze a topichoz, nem folytatom.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 20. 10:41
Várjuk meg a szerdát, engem is érdekel.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 18. 14:34
Jaaaa, bocs, azt hittem érdekel. Ok semmi baj. :)

friss hírek További hírek