CyrusTheGreat

Regisztráció: 2019-12-11 14:04:00

Hozzászólások száma: 1 660

Utolsó hozzászólás: 2020-06-06 15:28


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik ma, 15:28
Köszi! Nem ott akarok megöregedni, autóforgalom és bűzügyi helyzet?
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 15:27
Ezt én értem, de egyik sem akar váltani? Gyereknek kis kezdőlakást venni? Élethelyzeti változások? Abban igazad van, hogy a FB-csoport hiánya árulkodó. 
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 13:32
Váralja, Szalag utca, ponty lépcső környékéről mi a véleményed? Újlipót kapcsan kiváló volt a helyzetértékelés, érdekelne, hogy látod azt a környéket. Thx.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 13:31
4 fős család, egy-egy szelet sütemény vagy pohárkrém, plusz kávé vagy tea, esetleg egy gyümölcslé, kb. 6.000 HUF helyben fogyasztásra. 8 gombóc fagyi meg 3.000 HUF.
Ma reggel az Aldiban úgy hagytam ott 12k-t, hogy nem volt tul nehéz a kosár. Ez most ilyen.
És akkor ezek mellé hozzáteszem, hogy mindenki hüledezik a nettó átlagbéren (FB-on érdemes nézni a kommenteket), illetve sokan teljesen normálisnak tartják a budapesti lakásárakat...
Némi ellentmondást érzek.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 08:05
Emlékszünk még ezekre? V. kerületi ingatlansaláta, április elejéről.
- Balaton utca 62nm, 54.7M volt áprilisban, február 20-ai fényképezés, ma már irányár 53M-ért (~3.5%):
https://www.remax.hu/property/2-room-apartment-for-sale-in-budapest/3
Áprilisban még ezt írtam:
"Ez egy jó lakás, nagyszerű környéken, házközponti fűtés, radiátor, teljesen okésan néz ki. 200k-ért hosszútávra simán kiadod, br. hozam esetén kijön ebből egy 48M-50M-ós sáv, egy 10%-os alkunál már ott vagy."
Ezt most is így gondolom, 10%-os alku és már egészen ott vagy. 40M-ért gondolkodás nélkül lehetne vinni
- - -
- Szent István körút, 60nm, 54M volt eredetileg, kombi cirkó radiátorral, a cserépkályhát benne hagyták, azt még ki kell dobni. Ez nem olyan jó lakás, mint az előző, ezzel még lenne bőven dolog. Jelenlegi hirdetési ára 49M (-10% a hirdetési árban, május 1-jén még az eredeti ár volt az érvényes):
https://www.remax.hu/property/2-room-apartment-for-sale-in-budapest/26
- - - 
- Szemere utca, 85nm, 74.5M, február 27-én készültek a fotók, ez is csökkent, jelenleg 71.9M (~-4%), de ez már egy hónapja is ilyen kedvezménnyel futott, meglátjuk, mi lesz a következő állomás.
https://www.remax.hu/property/3-room-apartment-for-sale-in-budapest/23
Ez erősen felújítandó, egy 10M még belefér.
- - - -
Megmaradt a Régiposta utcai Airbnb-s lakás is, az nem csökkent semmit, március 16-ai fotók. Maradt 1.4M-ós négyzetméter árral, aztán lehet csodálkozni, hogy a kutyának sem kell.
- - - - - -- 
Izgalmas a helyzet, a Szent István körúti ledobott 10%-ot, a másik kettő alig valamit. Mindegyik kivétel nélkül a piacon maradt, nem különösebben nagy a tolongás. Ha a Balaton utcai benézne 48M körülire, akkor véleményem szerint azt már elvinné a piac, ha nem, akkor meg minden, ami eddig a piacról elhangzott csak ámítás volt.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 21:14
Na de ez az, hogy a számlavezető bankoddal már eleve megosztottad ezt az információt... Nem látom, hogy miért pont a NAV ne kaphatná ezt meg. 
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 21:12
Ez már tényleg OFF, de a TTNY-nyel szépen belenyúltál, már az EU deklarált célja, hogy közösségi szinten egységes és transzparens (minden állampolgár számára!) központi tényleges tulajdonos információs tár álljon rendelkezésre. 
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 20:33
Na jó, de már egy évtizede nem kell vtsz, szj, meg semmi ilyen cucc, egyedül a TESZOR-t lehet (de nem kötelező!). A gyakorlatban nem tudom, mennyire ugrik rá a NAV erre, persze, de eddigi tapasztalataim szerint a megrendelők is azt várják el, hogy a beszerzéd ERP-rendszerbeli azonosítója legyen feltétlenül rajta, az összes többi adat számukra irreleváns (összepárosításhoz).
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 20:06
Számlatétel: 123356/2020/2-es beszerzés, mellékelt TIG alapján
Mennyiség/mértékegység: 1 db
Nettó: csillió HUF
Bruttó: 1,27 csillió HUF
- - - - - -
Mire látott rá?
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 19:51
Tény, hogy nem értek hozzá, de nem értem, hogy milyen üzleti titkokba láthat így bele? Vevői-szállítói láncot lehet ebből felderíteni, értésem szerint mást nem különösebben. Mire megy vele, ha tudja, hogy kinek állítok ki számlát vagy én kitől fogadok be számlát? A számlatétel ráadásul szabad szöveges, abban praktikusan azt adok meg, amit akarok (szolgáltatás esetén, áruforgalom az mondjuk kérdéses).
Nem fog sokkal több információt megszerezni, mint a számlavezető bankod (kivéve, hogy ő nem csak fizetési tranzakciót, hanem a jogcímet is látja, milyen tevékenység/áru ellenértéke kerül megfizetésre).
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 19:37
Törzsadatként most is strukturált szerkezetben tárolja, lekérdezed eBev-en a törzsadatokat, akkor az adatlapon szépen visszaadja, hogy pénzforgalmis vagy sem. Innentől kezdve implementáció és tesztelés kérdése a dolog. Én optimista vagyok.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 19:10
Pénzforgalmi ÁFA-s vagyok, nem volt még ebből probléma. Persze, vannak nem triviális esetek, de eddig nekem jó tapasztalataim voltak/vannak a NAV-val. Elég magas szintű az automatizáltság náluk házon belül egyébként, a külső kommunikációs csatornák is elég profik. Én személy szerint jó véleménnyel vagyok róluk.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 16:41
Aztán majd  Foul Finance és a LiarSoft munkavállalói összevesznek, h ki szarta össze a WC-t és ki ette meg Tibi szendvicsét a hűtőből, illetve a fénymásoló mellett hagyott fenéknyomat senkire sem illik az emeletről. Beh szép.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 15:50
Többek között a 4-5 éves bérleti szerződések miatt vagyunk még baromi messze az allandosulo HO-tol.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 15:17
Home Office kapcsán: négy pénzügyi szereplőtől is tudok, ahol elkezdik az A/B-hetes visszarendeléseket, nagyjából augusztusra ismét mindenki vissza, aztán marad a jutalomjellegű, 1-2 napos HO. 
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 15:14
Ez kifejezetten jó hír:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200605/brutalis-meglepetes-amerikaban-25-millio-uj-munkahely-csokkeno-munkanelkuliseg-435666
Kíváncsi vagyok, mikor esik le, hogy a CoVid-ot se lehet mindig bűnbaknak megtenni a hazai ingatlanpiacon.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 12:58
A kedves multimilliomos tulajnak annyi ruppója sincs, hogy azt a 200k-t kifizesse a home stage-re. Sokan már azzal is küzdenek, hogy a képes .com-os csomagot megvegyék. Innentől kezdve válnak nevetségessé a megálmodott árak, a legtöbb helyen az egész utca nem látott összesen annyi pénzt, mint amennyit elkér valaki lakásért/házért. Budapestről beszélek, nem Ózdról.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 12:49
Minden(ki) (ki)derül. Ez most ilyen helyzet, látszólag unalmas, de folyamatosan szondázni kell a piaci szereplőket, be kell gyűjteni a rendelkezésre álló adatokat. Én továbbra is azt mondom, ha lát valaki jó lakást, tegyen rá ajánlatot.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 12:39
Nem mondanám reménytelennek, inkább izgalmasnak. Egyelőre úgy tűnik, a vevők unták meg és egyszerűen elhalasztották a vételeket. Meglátjuk, mi lesz a folytatás, a vevők vagy az eladók adják be a derekukat.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 18:55
Egyszerűen nem úgy működnek itthon a dolgok, hogy érdemes lenne nagyobb méretű bérlakás-portfolióban gondolkodni. Mindenki kivétel nélkül sajátot akar (most hagyjuk, hogy ez jó vagy sem, ez egy ilyen ország), ez a tendencia csak folytatódni fog. Itthon az "ingatlanozás" nem attól lesz jó üzlet mert kiadható (a mézecske egy kalap szar a kockázatokhoz mérten), hanem az értéknövekedéstől (amennyiben olyan időszak van teszem hozzá, mert 2001-től 20016-ig láttuk, hogy az értéknövekedésből származó haszon is elmaradt a legegyszerűbb alternatív befektetéstől, pusztán az aktuális jegybanki alapkamattal számolt éves hozam verte a nominál lakásárindexet). 
Nem abból realizáltak (akik realizáltak) nagy pénzt az eladók sem, hogy kiadták, hanem az elmúlt évek lufijából.
A kormány is ennek megfelelően jár el: nem a bérlakásokat támogatja (maximum szavakban, de inkább abban sem), hanem a tulajdont. Ezért kellett a CSOK, ezért kellett a Babaváró, ezért hoztak be mindent. Ha bérlakásokat akarna támogatni akkor adókedvezményeket, könnyítéseket kellene hozni, ráadásul hosszú távú "amortizációs" módon. A rozsdaövezeti kedvezményes ÁFA nem az, az továbbra is az eladásra van, nem a hosszútávú üzemeltetésre - pontosan ezért nem is várható, hogy a rozsdaövezeti új lakások valóban bérlakásokként működjenek, ez csak a kommunikáció.
De abban igazad van, hogy a kapitalizmus dolgozik (neked is), de nem úgy, ahogy gondolod - nem a magánembereknek történő kiadásból fogsz folyamatos termelő vagyont építeni, amivel hátra is dőlhetsz.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek