CyrusTheGreat

Regisztráció: 2019-12-11 14:04:00

Hozzászólások száma: 2 855

Utolsó hozzászólás: 2020-09-21 13:25


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik ma, 13:25
Igen, ezekre gondolok. Simán lehetséges most is a 0%-os önerővel a lakásvásárlás, csak a kormányzat hozzáállása más: a szocik idejében vakok voltak a problémára, a jelen kormány pedig beleáll a dologba és óriásplakáton hirdeti, hogy milyen szuper intézkedéseket hozott. Annyi, hogy a jelenlegi esetben egy egyszeri leírással ki lehet jönni a pénzügyi problémákból, csak hát ugye a moral hazard, az bizony ott van.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 13:14
Most is.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 10:22
Balla kapcsán nekem mindig az volt az igazán nagy rejtély, hogy évek óta folyamatosan hívják nyilatkozni és továbbra is hatalmas elánnal nyilatkozik és írja az anyagokat. 
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 09:50
A mester azért nem fejti ki teljesen az igazságot, mert az említett időszakban Budapesten bizony nominálisan is stagnáltak az árindex (1-2%-os mozgás). Ha megnézed a regionális bontást, ott vannak nagyobb mozgások, ez az időszak volt a nagy zöldbe kiköltözős hullám, egészen cifra végkifejletekkel, devizahiteltől hajtva. És igazad van, ha kicsit elkapott az a fura nevű francia betegség.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 09:09
Végső összesítés:
https://pastebin.pl/view/4b535229
- - - - - - 
41 tipp, nagyon szép eredmény. Azt kérem, hogy rajtam kívül valaki más is mentse el ennek a hozzászólásnak a linkjét, elképzelhető, hogy másfél-két hónapot is várnunk kell, de szerintem inkább egy hónapon belül bejelentik, sokan figyelnek az ingyenpénzre, beindulnak a pavlovi reflexek.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 06:57
Új link lesz, a régi nem bővíthető, este küldöm.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 20:00
Köszi, most kezdtem el a városi szabályozásokat tanulmányozni meg a különböző számológépeket. Donaustadt nem tűnik nekem rossznak eddig, ott talán el lehet vinni 3%-ig, de majd ez még kiderül.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 19:58
Bocsánat, figyelmetlenség volt, felvezettem, meglátjuk mi jön még éjfélig, holnap este publikálom az eredmény.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 18:41
Köszi szépen, ezek tök jó infók! Donaustadtról mi a véleményed?
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 16:32
A Osztrák Nemzeti Bank hasonlóképpen az MNB-hez készít lakásárindexet, vizuálisan:
https://www.oenb.at/isaweb/chart.do
Ha megnézed a bécsi indexet, akkor egy teljesen normális növekedést látsz, 10 év alatt duplázódtak az árak, különösen nagy pozitív-negatív kilengések nélkül. Ez egy jóval egészségesebb piac.
Adózás szempontjából kifejezetten jó a dolog, az ingatlan 1.5%-os értékét levonhatod az éves adóalapból, a banknak fizetett kamatot is (ha hitelre vetted) és az így megkapott érték 25%-át kell becsengetni az államkasszába.
- - - - - 
Bécsben három kerületet néztem meg, az első hármat. Az első kerületben nincs az ársávomban ingatlan, de pár ingatlant megnéztem eladó-kiadó oldalról, kicsivel több mint 1%-os nettó hozamot lehet elérni. De mivel itt nem tudok vásárolni, ezért kiesett.
A második kerület már okés, ott 200-250k-s sávot néztem, abból az éves nettó hozam kicsit több mint 2% (property management céget 10%-kal számoltam, 11 hónap kiadással, de ez azért ott nem így működik, mert 3-5 éves szerződéseket szoktak kötni). De ez a 2% EUR alapon már egész korrekt, viszont ez praktikusan 500 EUR körüli havi bevételt jelent, úgy, hogy lekötök 250.000 EUR-t. Hasonló a 3. kerület is, egy kicsivel olcsóbb, mint a második, de a bérleti díjak is olcsóbbak, normális lakást ott is 250k körül találsz. 
Ebből az 500 EUR-ból kellene finanszírozni egy esetleg kedvező Novák-hitelt, de majd meglátjuk, mik lesznek a részletek. 
- - - - - -
Összehasonlításként, egy EUR-alapú rövid kötvényalap (régi nevén pénzpiaci) éves szinten hoz mondjuk 0.5-0.7%-ot, cserébe semmilyen felértékelődési potenciállal nem bír. A forint persze rendületlenül és tervezhetően gyengül, de ebből nem realizáltam semmit.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 16:05
Vasárnap délutáni összesítés, meglátjuk, mi történik 23:59-ig:
https://pastebin.pl/view/8b297310
40 tipp játszik, nagyon aktív a közösség, kifejezetten szuper tippek érkeztek. Ettől függetlenül nem lennék meglepve, ha semmit sem sikerül eltalálni, de majd meglátjuk.
Még esetleg ma este egy véghajrá, jöhetnek az ötletek, a hírek gyakoriságából ítélve 1-2 héten belül elkezdik szellőztetni a tartalmát, 1 hónap múlva beadják, 3 hónap múlva pedig már életbe is léphet/elérhetővé válik.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 11:34
Arra ott a tippverseny, aztán majd meglátjuk, mi lesz pontosan. A kommunikált célok pedig az eddigi tettek és eredmények szempontjából meglehetősen viccesek.
Az pedig különösen izgalmas, hogy az egésznek a narratív keretet a koronavírus-járvány okozta gazdasági világválság adja - erről a válságról nem tudom, a gazdasági is tud-e.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 11:17
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200920/a-csaladvedelmi-akcioterv-2-reszleteirol-beszelt-novak-katalin-449450
Felesleges idézni belőle, minden mondat aranyat ér. Koronavírus-járványt kísérő világszintű gazdasági válság, konkrét elemek, amelyek döntésre várnak, a kormány továbbra sem az eladósodás árán tesz majd lépéseket. Szürreális.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 10:38
Pontosan ennyire lesz kelendő a következő fél évben is. Érdemes egyébként megtenni az ilyeneket személyesen is, a konyhai eszközökön még rajta a gyári matrica, esetleg blokkot-garanciajegyet is benne hagynak a hirdetők, abból simán látod, hogy mikorra végeztek a felújítással és berendezéssel, aztán azóta is várják a balekot.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 10:30
Ha visszaemlékszel, azt mondtam, hogy kb 90M-ért terveztem lakást venni saját használatra (régi, klasszikus bérházban). Az árak már szépen mennek lefelé ebben a szegmensben, kínálat is kezdett okés lenni, az elmúlt hónapban elég sokat megnéztünk, egyre tettünk ajánlatot -15%-kal, nem fogadták el. Annyira nem bánkódunk, nem ért annyit nekünk az a lakás. 
Ezen a héten meg kormányzati szinten beindult az agyvihar. Egyre kevésbé érzem azt, hogy jó ötlet lenne ennyi pénzt egy ilyen piacra betenni. Szóval újratervezés. Több lehetséges scenarióval számolok, a legfontosabbnak az EUR-os bevételt tartom, abból lehet finanszírozni az itthoni életet. Viszont azt komolyan gondoltam, hogy állami hitelekből veszek itthon egy újat - valszeg csak arra lőnek, de még a fene se tudja, a dilettantizmus nagy úr.
Még egyelőre kutatási-adatbyűjtési fázisban vagyok.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 10:19
"Nagyvonalúan" beleszámolták a galériás területet is, de ez igazándiból egy 28nm-es lakás két folyósvégi WC-ből összenyitva. Ja, és udvari nézet, emlékeim szerint nálad az eleve KO-kritérium.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 10:10
Én nekem most bejött, de hangsúlyosan nem szavazásos a játék. Tippeket kell megtenni, aki a legtöbbet eltalálja a bejelentett cosmag elemeiből az kapja a csokit. Este összesítek, jött még jó pár tipp azóta. A kiértékelést együtt elvégezzük, jó móka lesz.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 22:02
A hitelt a kulfoldi lakas berleti bevetelebol fizetem, illetve nem tervezem a melot abbahagyni, tovabba 100%-ban kikoltekezni sem, Sem az uj epitesuben, sem a kulfoldiben nem akarunk elni, a cel az lett volna, hogy sajat hasznalatra venni lakast. Ez erzesem szerint az eredeti formaban nem valosul meg, egy nagyobb lakast/hazat fogunk berelni, de most ugy latjuk, meg 1-2 evet lehuzunk a mostani kicsiben. Nem tetszik a penzhigitas, muszajnak gondolom a befektetesi ingatlant is tartani a portfolioban, de az nem itthon lesz, itthon csak kedvezmenyes hitelbol, meglatjuk, mit talalnak ki odafent.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 20:44
Azért van elképzelésem miért nem vitték el, ez a lakás még legalább 7M-ót benyel. 30M-ért meg már rendes környéken veszel panelt, igaz, nem ekkorát, 63-65nm körülit.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek