"Ha nem vagy fideszes, érdekel a tied is.
Köszi "
🙂Én már szavaztam az SZDSZ-re, MDF -re, Fideszre, Jobbikra, Mi hazánkra.
Akkor én most milyenes vagyok ❓
😃
Gyerekek, a lényeg hogy folyamatosan nőjön az államadósság, mindegy hogy ki van kormányon.
📈
Magyarország államadósság:
1971. 1 milliárd USD
1990. 20 milliárd USD.
Közben ezalatt a 19 év alatt 13 milliárd USD kamat kifizetve.
2025. ~ 166 milliárd USD
Közben ezalatt a 35 év alatt kb 150-200 milliárd HUF kamat kifizetve.
Ezen belül forintban a Fidesz kormány alatt:
2010. 20.000 milliárd HUF
2025. 60.000 milliárd HUF.
3-as szorzó 15 év alatt.
De ha ezt a makrót levetítem egy lakásra, pl képzeljük el:
2010. Lakásra felveszünk 10 millió forintot felújításra.
Kifizetünk kb 6-7 millió kamatot és 2025-re lesz 30 millió jelzáloghitelünk.
3-as as szorzó 15 év alatt.
És ez senkit sem érdekel?
Vagyis hogy tök mindegy ki van kormányon?
.
""Adjátok nekem egy ország pénz kibocsátási jogát és onnantól kezdve nem érdekel hogy ki van kormányon."
Mayer Amschel Rothschild
Köszi "
🙂Én már szavaztam az SZDSZ-re, MDF -re, Fideszre, Jobbikra, Mi hazánkra.
Akkor én most milyenes vagyok ❓
😃
Gyerekek, a lényeg hogy folyamatosan nőjön az államadósság, mindegy hogy ki van kormányon.
📈
Magyarország államadósság:
1971. 1 milliárd USD
1990. 20 milliárd USD.
Közben ezalatt a 19 év alatt 13 milliárd USD kamat kifizetve.
2025. ~ 166 milliárd USD
Közben ezalatt a 35 év alatt kb 150-200 milliárd HUF kamat kifizetve.
Ezen belül forintban a Fidesz kormány alatt:
2010. 20.000 milliárd HUF
2025. 60.000 milliárd HUF.
3-as szorzó 15 év alatt.
De ha ezt a makrót levetítem egy lakásra, pl képzeljük el:
2010. Lakásra felveszünk 10 millió forintot felújításra.
Kifizetünk kb 6-7 millió kamatot és 2025-re lesz 30 millió jelzáloghitelünk.
3-as as szorzó 15 év alatt.
És ez senkit sem érdekel?
Vagyis hogy tök mindegy ki van kormányon?
.
""Adjátok nekem egy ország pénz kibocsátási jogát és onnantól kezdve nem érdekel hogy ki van kormányon."
Mayer Amschel Rothschild
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link