J0hnnyEnglish

Regisztráció: 2021-04-28 21:20:24

Hozzászólások száma: 1 463

Utolsó hozzászólás: 2023-09-30 09:30


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik ma, 09:30
Külhonban csak gazdasági lassulás van, a hazai recesszió nyomorult kis gazdaságunk hozadéka. Én a kriptóban nem hiszek. Mostanában Xetra-n vásárolok német ipari/építőipari vállalat papírokat, magyar tőzsdét hanyagolom a forint miatt.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 09:18

Érdemes a hozzászólásait figyelmen kívül hagyva görgetni, mert a 80%-a öntömjénező ömlengés, aminek semmi értelme, másrészt itt magán kívül mindenki mást hülyének és aprópénznek néz, egyszerűen nem kell válaszolni vagy írni neki (azt meg nem veszi észre ha van néhány jó és hasznos meglátása, mert fél hozzászólás alatt átvált becsmérlő f@szkalapba). Szóval beszélgess velünk (mindenki mással). ON: lassan egy éve vettem fel a szabad felhasználásút, azóta 4+%-al emelkedett a kamat, csak nyár óta 1,5-2%-al. Miért? A Lakáshitelek most is 8,1-8,5%THM-el mozognak (alig változtak), és ha csökken a kamat, szerintem nő majd a marzs, 2015-ben 2,5-3% volt... Szóval a hitelezésnek biztosan reszeltek egy darabig, ez pedig kihat a gazdaságra. A vállalati hitelezés is gyengélkedik, ráadásul EU-s pénzek nélkül sok mindenki elodázza a beruházásokat!
Recesszió van (nem válság), csökkenő pénz és beruházási hajlam mellett kellene "Marci" fordulatot végrehajtani, és felhajtani az ingatlanárakat. Menni fog? (-6%-os államháztartási hiánnyal?)
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 19:20

Mit mondott a kiszámolós Miklós az ilyen hozamokról? Valahogy úgy hangzott, hogy ami évi 10%+ felett hirdeti magát huzamosan, az kúrv@ nagy kamu!
Egyrészt, ha török útra léptetné az országot a köpcös, akkor rövid időn belül el lenne zavarintva, másrészt megint nincs más csak az ingatlan, csak az ingatlan, csak az ingatlan.
Nem kezdek el anekdotázni azon, hogy a hétköznapi élet mennyi területén tetten érhető a visszafogott költés, csak pár sorban:
-Madáchban a hónapokkal ezelőtt meghirdetett nagy klasszikusokra még mindig van jegy, úgy, hogy pár éve még csak akkor tudtál elmenni ezekre, ha másodpercekkel a jegyvásárlás nyitás alatt már ott voltál, mert pár nap alatt elkelt mind.
-Autópályán egyre többen beállnak a 100-110 tempóra 2008-hoz hasonlóan.
-Asszony vásárol, egyre több az olcsó, import és jó cucc, + pár saját márkás, de a magyar termékek aránya drasztikusan csökkent.
-B.Füreden a jó idő ellenére mintha ciánoztak volna...
Lényegesen kevesebb pénz van az emberek kezében és a megtakarítási ráta is jelentősen csökkent. Ebből kellene kihozni az ár kitörést rövid idő alatt.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 17:35
Ez így fékezett habzás lesz, a babaváróhoz hasonlóan!
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 11:43

Nem 100 milliós a háza, hanem ahogy nézem inkább már 200. Téves dolog összehasonlítani olyan élethelyzeteket, amikor könnyebb volt ingatlanhoz jutni, mert akkor meg mást volt (jól fizető stabil munkhely, hitel..stb) nehezebb elérni.
A Lacibácsinak lassan lejár az ideje, nekem/neked még van legalább 40 évem azon "keseregni" hogy drágán vagy olcsón vegyek....
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 11:37

Szerintem tévedsz abban, hogy a nettó 500/500 "simán" megvan egy 35 alatti párnak a főváros környezetében, megint csak azt mondom, hogy nem lehet, de rohadtul nem általános. Nettó 5-600 kat senior mérnököknek adnak, a bruttó 1milla felett pedig középvezető vagy legalább (nem IT). Frissdiplomásokról ne is beszéljünk (23-25 évtől) 300-400 nettó már jónak számít! Lehet én élek nyomorúságos burokban, de inkább ez a tapasztalatom. A vidék még ennél is szarabb...
Szóval sehogy nem egyszerű, sem albérlettel, sem babaváróval.. és sorolhatnám. Értem mire akarsz kilyukadni, és osztom is, hogy "áldozatok" nélkül nincs, ez valóban így van, de ennél sokkal extrémebb most a helyzet.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 21:12
A stoppal vigyázni kell, mert a drága üzemanyag és a nincs az nem ugyanaz! Utóbbiba bele tudnak bukni!
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 20:10
Azt tenném még hozzá, hogy a magas infláció alapvetően nagyon rossz kivétel nélkül mindegyikőnknek. Ezen sem a tőkejövedelem sem a bérjövedelem nem kivétel! Ez zavar a legjobban az egészben, mert emiatt kevésbé tudok előre tervezni azokban a dolgokban amiket amúgy hosszútávra szoktak. Nem véletlen kérdeztem, hogy ki mire számít.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 19:37

Így van (részben), de arról próbálok vakerálni, hogy miért nem tud valójában megvalósulni, amit úgy hívnak infláció. Ez megint csak azt vetíti előre, hogy érdemben nem tud az ingatlanpiac előremozdulni a jelenlegi árszinteken.
Itt volt 2 év alatt egy 40+%os infláció, egy kb 20%-os bér vásárlóerő csökkenés, ezt nem lehet kézporolással és 6%-os kamattal újra beröffenteni (szerintem).
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 19:07
Jelen helyzetben azért nem értek ezzel egyet, mert a mostani 7-8% melletti bezuhanást az ~6% nem fogja megváltani. A
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 18:19

Részben ezen agonizálok (emelt az MNB!):
https://www.mnb.hu/letoltes/honlapra-fanchart-hu-22.pdf
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 18:15

Sziasztok, az utóbbi két napra reagálva, nem csak linket, hanem valamiféle meglátást is várok tőletek a kövi két évre, mert fiatalságom és gazdaságtörténeti ismereteim már nem veszik be az utóbbi két nap eseményeit.
1. Szóval az én véleményem az, hogyha kicsit is értelmesen, a költségvetési fegyelmet fenntartva, belenyugodva abba, hogy 2024-ben a közel nulla növekedés elfogadható lenne, akkor (de csak ekkor), lenne esély a reálbérek növekedésére, az infláció tartós letörésére ~5% és 2025-től egy tartós növekedési pályára állhatna a gazdaság (a külső tényezőket figyelembe véve).
2. Amit most kitaláltak (már ha megvalósítható), érdemben nem pörgetné fel a gazdaságot, mert újra elszívná az infláció a pénzt, ettől meg a reálbérek és a fogyasztás megint tovább esne.
3. Az ingatlanpiacon a legkisebb károkat az első verzióval lehetne okozni (tartós oldalazás), viszont a második verzió szerintem megint a földbe kalapálná mélyebbre (elsődleges ok, hogy a hitelezést elsősorban a tartós reálbér emelkedéssel lehetne felpörgetni).
vélemény?
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 22:52

Én a saját családomon keresztül egy éltere megtanultam, hogy mit hogyan ne öröklés és osztozkodás terén! Aztán persze azt hiszem kirívó volt, de a tapasztalatok alapján nem. Szóval az ilyen költözzünk a szülők fölé, anyám adott kölcsön egyik gyerekének, vagy fordítva, biztosan felejtős, meg rázom is a fejem amikor ilyet hallok...
Lehet jól csinálni (minden gyereknek, egyidőben, ugyanannyit, vagy tisztázott tulajdoni viszonyok, kivásárlás..stb), a legtöbbször a szülők tehetetlensége miatt mérgesedik el az öröklés, osztozkodás...
Magyar Állampapír tulajok hétfő, 18:42
Most azért nagyon beestek a rövid hozamok (saját véleményem szerint túlzottan, olyan 7-8% között kellene mozogni ekkora inflánál). Én is DKJ-zek, egy nagyobb összeggel, de nem mertem PMAP-ba betolni, Dec27 lesz érdekes nekem merre tovább, de nem halasztanám max májusig, mert megvenném "a telket". Persze az árak... :DD
ORBÁN TAKARODJ !!! vasárnap, 19:17
A Bődöcs annó nagyon jól megfogalmazta: ez a fecó nagy teher a mi demokráciánk számára...
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 18:00
Ezt is megállítják a határon, mint az inflációt!
ORBÁN TAKARODJ !!! vasárnap, 10:08
Azt kívánom kerülj olyan helyzetbe, hogy leessen a tantusz az EÜ és az oktatás jelenlegi állapotáról. Kívülről és a partvonalról látszólag minden rendben.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 22:44
Azt gondolnád, hogy olcsó, de valójában a budai panel áráért pont kapsz egy fiatalabb családit, vagy egy rendberakott konytyos házat semmi többet.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 11:02
Körbe kell nézni, én is csak vidéken tudom elképzelni, ott néhány lokációban nagyon el vannak tévedve a népek!
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 09. 22. 23:38
Te Géza, ezek tényleg ahová betegszik a lábukat ott kőkövön nem marad. Építőipar és árak begyalulva, Telekommunikáció begyalulva ( digi egy év alatt 3x emelt) élelmiszeripar begyalulva, útdíj begyalulva... mi lesz még? A kiskereskedelem nagy szív fájdalmuk, egyenesen felháborító hogy a sok kibaszott import cucc fele annyiba kerül 1000 kmről, mint a hazai NER es, okádják is a hazugságot a kiskereskedelmi élelmiszer multikra...mi jön még?

friss hírek További hírek