J0hnnyEnglish

Regisztráció: 2021-04-28 21:20:24

Hozzászólások száma: 924

Utolsó hozzászólás: 2023-01-30 19:39


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik ma, 19:39
Ez szín tiszta matek. Többször többen leírtuk, hogy ami az elmúlt 10 évben lezajlott, nem garancia a kövi 10 évre. Az elkövetkező magas kamatos időkben a befektetem a bank pénzét/nyakig eladósodok alacsony tölsztővel játék megszűnt. Sokan kivárnak és inkább állampapírban tartják szárazon a puskaport egy-egy jó vételre. A pénz keresi a helyét, és a kövi időszakban egyáltalán nem biztos, hogy az ingatlanszektor lesz a sztár.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 15:47
Ez igaz, bár sok újnál sem remekelnek vele!
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 15:43

még egyszer mit értettem félre?
Ezek a 80-es 90-as években nem voltak ennyire ramaty állapotban, azóta drasztikusan romlott az állapotuk.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 15:42
https://www.google.com/maps/@47.0875619,17.915891,3a,75y,297.3h,85.91t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOTjUXb6bTLSQ4NBGj9GndQ!2e0!7i13312!8i6656
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 15:41
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 15:36
"a tervezők ma is tudnának mást is tervezni, mint amik születnek de a megbízások..." Ez abszolút így van, legjobb példa itt van a szomszédunkban: Sasadliget. Ami viszont döbbenet Laci, hogy Veszprémben és gy csomó kistelepülésen is ez megy. Elég jól ismerem a várost. Beszarás mekkora telkekre felhúztak 3 szintes társasházakat a kiskertes kádárkockák közé. A volt kenyérgyár mögötti terület beépítettsége dúrvább mint a sasadligeti. Ezt vidéken minek? Azt hiszem pár főépítészre is kiterjeszteném a korrupciós vizsgálatot.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 15:29

Félreértettél. Ezekre az ingatlanokra is nagyon keveset költöttek beázás/vizesedés stb miatt. A beton és a lapos tető miatt a panel nagyon igénytelen viszont a tégla sokkal érzékenyebb. Lakásonkénti egyedi kémény, sátortető, esővízcsatorna beázások. A panelban a primitívség miatt talán még a gépészetet is sokkal könnyebb kezelni.
Nálunk pl oda jutottunk az elmúlt 10 év minőségi lakócseréjének köszönhetőn, hogy fel van újítva a lapos tető, beázás nincs, cserélik a nyomó és elfolyó csöveket, ez itt 15-20 éve a hihetetlen kategóriába ment.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 15:05
"Màgnesessége viszont alacsony." Persze, viszont legalább 40 éve tudtak lakótelepet (lakóparkot) tervezni.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 14:58

Magyarország amíg az unióban van nem tud Török útra lépni, mert sokkal könnyebben és biztonságosabban lehet pár kilométerrel odébb menekíteni a vagyont, vásárolni biztos ingatlant.
Ráadásul, ha fellépne ekkora infla tulajdonképpen a mostani folyamat erősödne fel és az euró egyszerűen bevezetné önmagát.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 14:53
Siralmas, így ahogy írod! A társasházak közül az 50-60 as években épült téglák rettenetesen ramaty állapotban vannak (arányában), lokációtól függetlenül. Ez (is) szerintem most menekülő ingatlan lesz a rezsi és felújítási költségek miatt, másrészt elrendezésük sem a legoptimálisabb lakni. A panel a maga primitívségével még mindig kevesebbet kér a felújítás során és a beton tartósabb. Ebben én nagyobb változást látok, szerintem 15-20 éve sokkal cikibb volt a panel lakás, mint manapság.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 09:04
Ez még engem is meglepett, tényleg beleáltunk a földbe...
EUR/HUF vasárnap, 08:58
Komolyan fel kellene pofozni az összes ilyen seggnyaló újságírót.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 17:46

Szerintem érzék, érdeklődés, és sok utánaolvasás kell a jó döntésekhez. Mondhatnám, hogy egy kollégám ecsetelte januárban, hogy jön a 3. gyermekük. Felvették a babavárót, örökölt még mellé 5 millát + felvettek még 5-6 milla hitelt. Nagy örömmel említette, hogy vettek befektetésnek egy lakást, amit csak festeni kell és jöhet a bérlő 100-120 körül. Milyen fasza lesz ez, mert a családi házat ahol laknak szigetelni kell és lenne mit költeni rá (fűtés..stb). Ezt milyen faszán kitermeli.
Én csak annyit mondtam neki, hogy hacsak nem lesz 5 gyereked, akkor van 15 milla hiteled ami el is viszi a kiadási bevételed jelentős részét, ha a 15 öt berakod januárban állampapírba, akkor 3 év alatt energetikailag felújítod belőle a családit. Fanyaran nevetett, de hát az ingatlan - igen azt fent is kell tartani, olyan nincs, hogy nem kér enni. Nem egy fiatalabb 30-as esett ebbe a "telhetetlen" hibába.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 17:23
Pontosan leírod a helyzetet! Vagy a bevételt kell növelni, vagy az igényeket kell lejjebb vinni. Utóbbival mostanság elég nagy probléma van - nincs hova. Ahogy böngészi az ember a helyeket/területeket - eszem megáll emberek milyen épületekben képesek "meglakni" - negatív értelemben.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 10:41

Számítani lehetett rá! 388 amit össz tudtam kaparni ment euróba...ha nem láttad nézd meg: https://www.youtube.com/watch?v=TASM6eGlNOY
tanulságos nagyon, az egyet nem értések mellett, nagyon fontos Pogátsa megközelítése (ami szar, az szar is marad..röviden) és amiben egyet értenek.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 10:35
Tapolcán/Hámorban/Diósgyőr kertvárosias részén szívesen elfogadnék egy-két nyaralót/házat...
EUR/HUF szombat, 10:31

A felelőtlen kijelentéseknek, a több mint káosz gazdaságpolitikának köszönhető.
off: én egy fórumon felvetettem, hogy nem éri meg ukránokat b..tatni mert ráfázhatunk. Az Oroszok után mi vagyunk a második közellenség, Isten irgalmazzon nekünk, hogy kirakjanak minket akár a NATO-ból, akár az unióból.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 08:40
Sarkítani ne sarkítsunk, ott is vannak gyönyörű részek, elég nagy város hozzá. Az árazáson tökéletesen látszik!
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 17:19

A kamionsofőrt direkt nem kevertem ide, meg nem véletlen bruttóban és az alapbérről beszélek. Szerinted a 4 millió munkavállaló közül hánynak van ilyen demográfiai adatok mellett minimum 2+, 16 év alatti gyereke.Nekem egy bizonyos pénzmennyiségen felül sokkal fontosabb a szabadidő mennyisége és a nyugi!
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 14:30
Azért ahogy nézem vannak itten buborékok. Első nagy tévedés a fizetés és a szorgalom/végzettség/tudás arányba állítása ez sajnos nem teljesen így van. 300.000 nettó alatt elég sokan keresnek még diplomások is. Parasztvakítás azt állítani, hogy szalagmelós bruttó 700-900 körül visz haza. Ezt kb csopvezek kapják vagy középvezetők. Brut 1 Milla felett pedig pozi és vagy spec terület kell. Azt senki nem teszi egyébként hozzá a melós béréhez időben arányában 2x annyit is dolgozhat 3 műszakban a nettó 400 ért...

friss hírek További hírek