Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bronz szombat, 06:36
Előzmény: #242489  Spiller
Ibiza Nudli zajec Spiller.
2 éve döglött a magyar gazdaság ezek miatt a tahók miatt, költségvetési hiány 6. éve az egekben, Mato a zseni szétlopta magát, de igazad van, maradjanak inkább, mert mi lesz ha a másik nyer. Húú, katasztrófa.
Most már egyértelműen látszik, hogy te is valami NER csöcsön élő "vállalkozó" vagy.
DavidCamp szombat, 05:07
Előzmény: #242489  Spiller
Ha ennek csak a fele igaz akkor nem lesz kormanyvaltas! Pedig sokan szeretnék de a pénztárca lesz a döntő.
DavidCamp szombat, 04:52
Előzmény: #242553  Placi82
Kihagytad a szerelemből gazdag lány, gazdag szülők opciót!
N0MAD péntek, 23:21
Előzmény: #242556  Franky
igen.
Franky péntek, 22:39
Szakértők, érdemes mondjuk Zuglóban vagy a 13-ban 10-90-ben beszállni tervezőasztalos lakásba, ami 3 év múlva lesz kész? Ugye az kvázi 10x tőkeáttétel. Csak hát már most 1,8M pl Zugló. Eszméletlen...
Ha arra számítok, hogy megint osztogatás lesz, aminek egyenes következménye az infláció, mint 22 után, akkor a reáleszközök értékállóak lehetnek.
Ha csak az ár 3 év alatt mondjuk 3*6% inflációt emelkedik, az egyszerűen számolva 18% a vételárra, akkor a  betett tőkére meg 180% minusz kamatveszteség.
Vagy az ingatlanpiac fűtésére most tüzelik el a lapátnyelet is és utánunk a vízözön?
siemens péntek, 20:37
Előzmény: #242549  Placi82
Ne haragudj, de nem értem mondandód lényegét. Én csak arra céloztam, hogy bizonyos lokációban és szegmensben abszolút nincs kínálat.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish péntek, 20:35
Előzmény: #242553  Placi82

Azt gondolod, hogy ez a ritka pedig nem, részben szerencsére a te eseted a gyakoribb. 6 velem egykorú milliárdos porontyot ismerek. Ebből 2 cégvezető, ebből az egyik pár éven belül csődbe viszi a 20 éve működő céget, a másik egy jól felépített koncepció mentén, nagyon jó hozzáállással tovább viszi a lassan multi céget. A másik 4 szabadúszó, igazából semmit nem érnek, költik a vagyont.
Szóval néha azt gondolom, hogy mínusz nulláról néha értékesebb indulni, értékelni biztosan jobban értékeli az ember a vagyonát. Hallottunk már itt is nagy befektetési gurukat, hogy az indulásba kapott kis másfeles árának hogy alácsaptak...
Placi82 péntek, 19:09
Előzmény: #242550  2345678
Örökölni tudni kell. Bár aki arrafelé full elit helyen aki az "átkosban" szerezte  Rákosi Vagy Kádár rendszer idején a lakást, házat. Maradjunk annyiban hogy nem a csepelmuvek munkása volt, khmm😉😉
Minimum főkader vagy Impexes elvtárs vagy "belugyes", vagy fő"szemelyzetis".....khmmm, persze kivétel erősíti a szabályt.... De azért olvastam sokat azokból az időkből is, Moldova és társai.... Khmm😉
En speciel Borsodi település, község tipikus házat oroklom majd, . Aminek konkrétan nem éri meg a hőszigetelése és a nyilaszarok cseréje mert kiszamoltam hogy amit rakoltenek a testvéremmel összesen, annyiért nem lehetne eladni ott...!!! 
Rengeteg ház kb minden harmadik üresen áll. Interneten nem is hirdetik  már mert drága, ki van téve egy tábla oszt jonapot. Érdeklődők kb zéró, nem idén barnultak a tamogatasra vennék meg. Nem hitelre, hanem a támogatás osszegeig vennék meg csak... . 
Hát ez a Borsodi rogvalosag kontra elit hegyvidék kutvolgyi, svabhegy ..vagy Zoldmali rész... Erről ennyit. 
Borsodi kistelepules ahonnan én jöttem  egy Kelenföldi  3 szobás panel lakás árából körülbelül egy  komplett utcát vennél meg a szulohelyemen !! :) 
Szóval örökölni tudni kell. Jaa,"" jó családba "" születni kell.... Vagy gazdag lányt kell elvenni. Nekem egyik se sikerült :)). Szerelemből nősültem!! :) Egyedül álltam az életben, élet futóversenyen én minusz 100 méterről indultam, mikor mások +300 méter elonybol egy 500 méteres futopályán... 🤣
De azért behozom őket..!! 😉
bronz péntek, 18:39
Előzmény: #242548  berlini
Nála ez már alap. :)
Bianco péntek, 18:37
Előzmény: #242541  Xis24
Igen, én irtam. Azota mar szembejott 15% os zöldnyil is. Nyilvan a kulvarosi panelek,a garzonok még kelendőek, de az az érzésem,hogy sokan beszorulnak mostanaban az eladók közül. Hónapok óta vannak fenn hirdetesek ebben a felfokozott piaci helyzetben. Rossz paraméterū, sötét,zajos,rossz beosztasu, leharcolt hazakban lévő ékszerdobozok.Hiába, a kapzsiság nem jó tanácsadó.
2345678 péntek, 18:28
Előzmény: #242549  Placi82
Voltam arra a héten, konkrétan a Kardos utcában (1028 irányítószám). Itt ismerkedtem meg egy szerencsés emberrel aki meg örökölt  az utca elején egy újszerű társasházat. megmutatta a házat. El voltam halva, hogy milyen szerencsés, hogy nem is egy lakást, hanem egy társasházat örökölt. ("Örökölni tudni kell"-mondta)A terve az, hogy kiadja a lakásokat. (A munkások a kiadásra készítették elő a lakásokat)
Placi82 péntek, 17:55
Előzmény: #242542  siemens
Na, na!! Azért a 1025 iranyitoszam  Pusztaszeri vagy a Zoldmali út és környéke nem. II/A, amit akik a 2ik kerületet nem tudtak megfizetni pesthidekuton Máriarwmeten  azok mint  2ik kerulezezik. Jót mosolygok magamban.... Fejből momdom az iranyitoszamokat. A 1126, 1125 ez is ugyan az mint 1025.
Tehat csak aki felteerti és nem tudja hogy miről van szó az sírva fakad hogy árverésen 200 millioert kell el valami lerobbant, full felújítando  ikerhaz! . Ezek a területek Pusztaszeri és Zoldmali út, felső kutvolgyi rész, Béla király út környéke, Martonhegyi út, Svabhegy 2010 ben is drága volt. 100 millió azaz száz millió volt ezeken a területeken egy sima  telek 1000m2  es telek... Akkor amikor a egy Kelenföldi 3 szobás vagy egy gazdagreti 65-68m2 panel. 10 millió azaz tízmillio  Ft  körüli volt.. Szóval a Pusztaszeri, és felső 12 kerület környékén 10 db nagyméretű panel ára volt egy sima 15% os 1000m2 es  beépithetoseg telek. És 2010-2012 rol beszélünk szóval ennek függvényében nézve, azért más a leányzó fekvése......... 
200mft ért árverésen ház 100bol lightosan  felujitva 420 ért eladja a vállalkozó 
Na ezt csinálja meg 22 keruletben vagy Budaörsön...... esélytelen. Ott  csak a kapzsisag van, ugyanúgy mint, Kőbányán, ahol 1millio/m2 használt lakás zombifoldon:). Kelenföldön is nagy  panel  100 Miska? WTF? 🤣
Ami ritka, az a drága...  Ismétlem ami ritka... Ami kurriozum...most minden túl van árazva sztem. 
Na szóval azért így érdemes olvasni a beirasodat..... Amit nem vitatok hogy igaz, de 13 éve is ku. rva drága környék volt amiről beszélsz ...,😉
berlini
berlini péntek, 17:04
Előzmény: #242546  Spiller
ahogy olvasom az utolsó napok "termését" érik a nickváltás nálad.
N0MAD péntek, 15:52
Előzmény: #242546  Spiller
Valóban, nulla tartalom csak személyeskedés. Ime:
Spiller ma, 15:12Előzmény: #242533  lacikonyha
A nagy mesemondó is megjött.  0      0  Válasz erre▾hirdetésSpiller ma, 15:07Visszaolvasva, sokaknál a kezdők hibáit látom. A múltbeli hozamokat vetítik a jövőre.   0      0  Válasz erreSpiller ma, 15:03Érvek semmi. Libsibalos személyeskedés? igen.  
Mondtam, nekem most minden jó. Ha befut az emberetek akkor elveszem amit kell. de aztán nem szipogni. :)
Spiller péntek, 15:12
Előzmény: #242533  lacikonyha
A nagy mesemondó is megjött. 
Spiller péntek, 15:07
Visszaolvasva, sokaknál a kezdők hibáit látom. A múltbeli hozamokat vetítik a jövőre.  
Spiller péntek, 15:03
Érvek semmi. Libsibalos személyeskedés? igen.  
Mondtam, nekem most minden jó. Ha befut az emberetek akkor elveszem amit kell. de aztán nem szipogni. :)
siemens péntek, 14:41
Előzmény: #242542  siemens
Az elsőnél nem egyértelműen fogalmaztam. Az árveréskor volt full felújítandó. Aki megvásárolta, felújította és eladta ~135%-kal magasabb áron....... 8 hónap se telt el! Ennyi..........
siemens péntek, 14:32
Előzmény: #241858  siemens
1026. Ezt két hete írtam. Bejárás után nem mertem belevágni! Megemlítettem, hogy lesz ez még olcsóbb is. Hát tévedtem! Nem kicsit, nagyot! Úgy elvitték, mint a pinty! (full felújítandó)
--
1025. Árverés ikerházfél - gondolkodás nélkül 219,9 millióért ment el. (full felújítandó)
--
Szóval kicsit mást tapasztalok! De azt el tudom képzelni, hogy a nagy emelkedési szakasz (12 év) utolsó fázisában lehetünk. (jelentsen is bármit)
Xis24
Xis24 péntek, 14:04
Aki írta a minap, hogy jönnek a -10%-os árcsökkenések azzal most egyet tudok érteni. Én is kaptam ma 2 db-ot. Úgy néz ki fogyóban a lendület, fogyóban az érdeklődők száma.. Mondjuk leginkább a -10% azt jelenti, hogy a kutya nem jött. Nyilván városzrésztől függően nem egységes a történet.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek