Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Az előttünk álló hetek a portfolió átrendeződésről, gyűjtésről, likvidálásról fognak szólni. Érdemi részvényforgalamat csak a decemberi 60mrd-os rv. értékesítés hozott. Ennek 90%-át kisbefektetők vették meg erős diszkonttal. Ha csak harmada/negyede nem tud ellenállni a 8-10%-os gyors és könnyű haszonnak, az is 20-25mrd. Ez több havi átlagos napi forgalomnak felel meg... Ez az időszak nagyjából kitart a választásokig. Viktorék hozzák a papírformát, megnyerik a választást. A papírt beveszik a BUX-ba. A '26Q1-ben jelentkeznek az összeolvadás szinergiái. És a papír visszamászik a +4k szintekre. Én nagyjából erre számítottam, amikor bevásároltam dec-ben. Szvsz stratégiai nyugalom egy kis stratégiai unalommal fűszerezve.
3200-as jött le 3150-re most valaki egyben megvette, ahogy megvolt a duplaalj. Meglátjuk van-e még neki eladó pakkja, ha nincs akkor kúszhatunk felfele.
És a meghirdetett saját részvény vásárlási akció szerintetek milyen célt szolgál? Én továbbra is fenntartom, hogy a banknak meg kell oldania a Corvinus részvények eladását akár a bank kárára is. Volt már példa politikai befolyás miatt létrejött rossz üzletre.
4000 Ft is álom kategória most, az én álmom :) A forgalom megjött és ha nem zuhan be a következő két hónapban, akkor valszeg bekerül a BUX kosárba is. Ez áprilisban várható, akkor meg jön a választás, nyugi csak utána lesz.
A gondolatmenettel egyetértek. Rövidtávon a részvényárfolyam a mostani sávban fog mozogni. "Ezek után felmerül a kérdés, milyen esélye van a magasabb szinteken beragadt befektetőknek a jövőt illetően?" Nos annak nem sok köze van a mostani kibocsájtáshoz és annak árfolyamaihoz. Az attól függ, hogy sikerül-e a banknak a fő számokat illetően pozitiv trendet mutatni. Növelni a bevételeket (ez menni fog, mert idén végre lesz gazdasági fellendülés) Csökkenteni a kiadásokat (60%-os kiadás/bevételi arányról nem nehéz és az összeolvasztás eredményeként menni fog a 40%, de nem idén) Kockázati költségeket szinten tartani (erre is van esély) Igy az adózás előtti eredményt folyamatosan növelni lehet majd De az adózott eredménynél a kulcskérdés az extraprofit adó, a tranzakciós illeték, kamatstopp és hasonló intézkedések kivezetése. Ez a fajta tranzakciós illeték nóvum. Az egész világon Boliviában próbálták bevezetni, de megszüntették. Akadályozza a normális bankszámlaforgalmat, növeli a drága készpénz használatát. Az extraadókat meg ideiglenesre igérték és 15 év után is a nyakunkon vannak. Külföldön ingyenes a bankszámla. Nálunk a legdrágább Európában. És annak a banknak amely csak a hazai piacon mozog ez egy katasztrófa.
Nézzük a tényeket: Az MBHbank a regionális vagy európai banki indexbe, ETF-ekbe való belépés érdekében az ÖSSZES részvényét a piaci ár alatt lényegesen olcsóbban eladta: -intézményi befektetőknek 33000Ft -ért -lakossági befektetőknek 2970Ft -ért Ezt követően nyilatkozott a bank vezetője - média is foglalkozott vele -, mely szerint sikeres volt a bank akciózása, mert likvidebb lett a forgalom. A jelenlegi helyzet az, hogy azok lakossági részvényesek, akik az akcióban vettek, most eladják ~10% haszonnal. Szerintem ezt látjuk naponta. Ez még logikus is lehet. A könyv alapján az is látható, hogy 3300Ft-os árfolyamon ~62e eladó van most (még?), akik valószínűleg az akcióban vásárolt intézményi befektetők lehetnek, és így ők haszon nélkül is eladják. Minap került a Pécsi egyetem alapítványától az MBH bankhoz főállásba egy dolgozó (Barna), aki szintén a piaci ár alatt eladta az összes részvényét. Ezek után felmerül a kérdés, milyen esélye van a magasabb szinteken beragadt befektetőknek a jövőt illetően? Ez csak egy gondolat a részemről, mindenféle ajánlás nélkül.
Akkor a hatás semleges a banki bevételre és eredményre. De a közkézhányadot növelte, ezáltal a forgalmat, likviditást. Nőtt az esély arra, hogy a bank bekerüljön valamelyik indexbe, ami önmagában növeli a keresettségét és az árfolymot.
A magyar állam a Corvinus BHG Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül egy 42
milliárd forintos ügyletben ötszázaléknyi MBH Bank-részvénycsomagot
adott el a bank Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP)
szervezetének 2025 november végén.
7 százaléknyi, vagyis mintegy 22,6 millió darab saját részvényt adott el az MBH, melyből a lakossági befektetők
részére összesen 20.320.846 darab
részvény került értékesítésre, míg az intézményi befektetők összesen
2.256.228 darab
részvényhez jutottak.
Pontatlanul fogalmaztam. Helyesen: Nem olvastam a kisbüfiknek és befektetőknek készült anyagot, igy csak feltételezem, hogy részvénykibocsájtás történt. (Ennek lenne az a pozitiv hozománya amit leirtam) Ha a bank saját tulajdonú részvényt adott el annak a hatásának pontos leirásában nem vagyok szakértő. (Hogy mennyiben számit bele a bevételekbe, de sejtésem szerint itt sem) Ha egy főrészvényes adott igy el, annak a hatása semleges. (legfeljebb a közkézhányad növelése révén pozitiv hatású, de nem növeli a mozgásteret.)
nem vagyok ennek nagy szakértője, de azt hiszem, hogy ez tőkeemelés volt. Nem bevétel. Ez növeli a bank mozgási szabadságát (több hitelt tud eladni ugyanakkora tőkemegfelelőség mellett) és igy a bevételek is nőnek. Tehát áttételesen bevételnövelő, de nem azonnal.
Most adtak el egy csomó részvényt szarér'-hugyér', akkor most miért vennének 10-15%-al magasabb áron? Vagy ez valami szeretetszolgálat, aki a kisbüfik megsegítésére jött létre?
Szerinted a részvény eladásból származó bevétel mennyit fog javítani az éves eredményen? Kíváncsi vagyok az srv-t mikor kezdik vagy csak árfolyam felhúzó bejelentés volt?
Gyerekek kérdezek itt mindenkit oszt tök egyszerű a zutty oka: https://www.mbhbank.hu/mbhreszveny/reszvenyigenyles Hétvégén nem volt időm vele foglalkozni, csak annyit kellett volna tenni. Na mind1, most már pár 10 forinttal fentebb szálltam be, mint talán lehetett volna, de tényleg nem szabad, hogy ezen múljon. Jó ideig adogatják még a kisbüfik, hisz 10% van. Nem puffer az, hanem egy sima eladó pakk.
Nem tudom, hogy kell ilyen eladást kamuzni, én mindenesetre gazdagabb lettem 6k részvénnyel 3250-en részben neki köszönhetően. Kevesebb, mint 2 hónap alatt rendesen elpicsázták, 4k bármikor meglehet, nem ezen a pár 10 ft-on múlik.
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban