Sóos mester olyan, mint alkoholmentes sör a bárpultban. Van, de minek és bárcsak ne lenne :D Amúgy az SRV-re, ha jól emlékszem kapott felhatalmazást a cég a közgyűléstől.
Igen, ez alapvetően a probléma. Hogy hiába értékesebb pusztán a feltételezett MTELEKOM állománya a cég teljes kapitalizációjánál, az nem látszik hogy hogyan válhat ez a tény részvényesi értékké. A klasszikus tőke-visszajuttatási módszerek mint osztalékfizetés és részvényvisszavásárlás nincs a cég eszköztárában, az akvizíciók általában csak az igazgatósági tagok által birtokolt cégekre terjednek ki, és eddig nem volt nyoma azzal hogy a részvényesek jól jártak volna a felvásárlással. Azt nem tudom hogy mit iszik Soós, de a síelése évi 200-300m forintba szokott kerulni a részvényeseknek.
Nekem kicsit tobb van. Nem is ertem miert varom a csodat mar tokomtudja miota. De a lenyeg tovabbra is az. Attol hogy a telekom kozben mindent is megdont nem fog menni az enefi ara csak ha enefit vesz valaki. Nyilvan kellene egy tiszta kommunikacio hogy mit csinal a ceg az mtel nyereseggel, mert igy eros a gyanu hogy Soos doktor elissza meg elsieli.
Nekem van kb 10 ezer db, többet azért nem szeretnék belőle.. :D Forgalom akkor lesz, ha megtanulnak jól kommunikálni meg építenek a bizalmon. Szóval nehogy mán minden a mi hibánk legyen :D
Nem ertem mit vartok, nulla forgalomnal. Ha azt szeretnetek hogy felfele menjen tessek venni. Barmi is tortenik a ceg haza tajan az arfolyam addig nem fog menni sehova ameg senki se vesz belole
Én kb biztos vagyok benne, hogy azért lett a sípálya megvásárolva, mert Sóos nagy sportfan és szeret síelni. Ez teljesen oké, de egy tőzsdei cégnél ahol a befektetők pénze is játszik, hát nem tudom. De a legnagyobb idegbajt akkor kaptam, amikor keresve az éves jelentésben nem találtam, hogy hogy muzsikált a síaréna.. Én már egyszer felvetettem itt és tartom magam hozzá, ha az időjárás kedvező is és mondjuk van egy-másfél hónap amikor -5 -10 fokok vannak végig (nem lesz), akkor is ki az, aki inkább Eplénybe menne Szlovákia/Ausztria/Lengyel- vagy Olaszország helyett??? Én az egész magyarországi sízés koncepcióját nem értem. De lehet én vagyok a hülye.. Pénztemető
White IT, amiért 1 milliárd forintot fizetett az ENEFI, kicsit megcsúszott a fejleszésekkel, de már megtekinthető a munka eredménye: https://tozsdemagus.hu/
Úgy gondolod, hogy a veszteséges sípályát érdemes lenne eladni? De miért volt érdemes megvenni? . A Síaréna 2010 és 2019 közötti 10 év alatt összesen 91 millió forint adózott nyereséget ért el. 2019 végén döntött úgy az ENEFI igazgatósága, hogy érdemes lenne megvásárolni ezt a céget, és az összehívott rendkívüli közgyűlésen jelenlevő, 14%-nyi szavazattal rendelkező részvényesek el is fogadták a javaslatot. 1400 millió forintra értékelték a céget, amit 4 millió részvény formájában fizettek ki az eladónak, Soós Csabának, ebből 3.4 millió új, elsőbbségi részvény. Ez az ár az ENEFI alaptőkéjének 40%-át tette ki. . Az azóta eltelt 5 év alatt a Síaréna kb -1000 millió forint adózott veszteséget termelt. 2024-ben az árbevétel 250 millió forint volt, kevesebb mint a fele a 2019-es árbevételnek. . Ki fogja és mennyiért megvenni? Fog-e akárcsak megközelítőleg annyit fizetni a sípályáért, mint amennyit az ENEFI fizetett érte Soós Csabának úgy, hogy közben a pénzügyi mutatói jelentősebben rosszabbak? Ha nem fog, akkor az egyetlen aki jól járt azzal, hogy a sípálya az elmúlt 5 évben az ENEFI tulajdonában volt, az Soós Csaba, aki közben 100 millió forint fizetést vett fel a Síarénában végzett mérsékelten eredményes munkájáért. . Kis érdekességként a végére: a sípálya, amit Soós 2019-ben 1.4 milliárd forintért eladott az ENEFI-nek, 2008-ban került a tulajdonába. Az eladó az az RFV Nyrt volt, amelyik később nevet változtatott E-Star Nyrt-re, majd ENEFI Nyrt-re.
ENEFI - THE BEST