259.5 az kinek érné meg? Nekem például nem. (Van 270- ről is részvényem.) Az egy dolog,hogy 1%-kal össze lehet hívni a közgyűlést,de a többségnek meg is kell ám szavaznia. Az meg nem biztos,hogy összejön.
1% feletti részvényes bármikor kezdeményezheti közgyűlés összehívását és a részvények kivezetését. . Akik együttesen a szavazati jogok legalább egy százalékával rendelkeznek, az ok és a cél megjelölésével bármikor kérhetik a társaság közgyűlésének összehívását a jogszabályban foglaltak szerint. Jelen pontban meghatározott részvényesi jogok gyakorlására teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt írásbeli kérelem társaság székhelyére történő igazolható kézbesítésével, valamint nyolc napnál nem régebbi tulajdonosi igazolás egyidejű csatolásával kerülhet sor. . Kivezetési ár a legutolsó auditált beszámoló szerint: 259.5 Ft vagy 308.8 Ft attól függően hogy 13.269.966 db vagy 11.150.000 db törzs részvénnyel számolunk.
"4.14 Részvényalapú juttatások tartaléka A tartalék 2025. december 31-én 65 520 ezer Ft volt: egy korábban nyújtott, megszolgált részvényopció nyújtásnapi valós értéke. Az opció 630 000 darab ENEFI törzsrészvényre szólt; a részvények a futamidő alatt dolgozói részvényből A sorozatú törzsrészvénnyé alakultak át, ami az opció valós értékét nem változtatta meg. A jogosult, Soós Csaba igazgatósági tag a vételi joggal 2026. február 8-án élt, a részvények átadása ugyanezen a napon teljesült. A Társaság a kötelezettségét a leányvállalatai (ENEFI Projekttársaság Kft., EETEK Ltd) tulajdonában álló, 630 000 darab törzsrészvény átadásával teljesítette. A lehívással összefüggésben a Csoport a tárgyidőszakban 149 934 ezer Ft részvényalapú juttatást számolt el a személyi jellegű ráfordítások között (lásd a 3.3 megjegyzést); a tartalék 65 520 ezer Ft összegét a Csoport az eredménytartalékba vezette át, így a tartalék 2026. június 30-i egyenlege nulla."
Ez Csabi bosszúja, mert a kicsik nem vágtak jó képet a kivezetéshez. Meg is mondta az interjúban talán, hogy az árfolyamban nem várható pozitív elmozdulás
Szerintem jó ötlet volt az mbh kiszálló, a politikai nyomás miatt kaszinó. Nem is nagyon keresnék nagy pakkal longot, főleg nem ilyen troll részvényekben, ezeket nem is értem igazán
Én úgy látom, eladták a részvényeket, nem a legjobb áron, de most tele vannak pénzzel. A jövőre nézve érdekes lesz, mihez kezdenek ezzel. Ha jól számolom, az egy részvényre jutó saját tőke 257 Ft, és ebből 186 Ft pénz.
ENEFI - THE BEST