Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lacikonyha 2023. 10. 08. 07:39
Előzmény: #206399  Pistike12

azt ne felejts ki a képletből hogy a megválasztott értékesítési stratégia és sales teljesítmény hatással van az elérhető árra
..
a te képleted arra vonatkozik, hogy a portékának saját magát kell eladnia, szinte segítség nélkül
..
pl
ha  az orbánnak nem lenne kiváló marketing stratégiája, és képzett intenzíven tevékenykedő értékesítői, akkor alig valaki venné a szarját
..
az első periódusában még nem hitt az azóta már elhunyt orvosból lett marketingesének (a nevét már elfelejtettem) hogy ugyan úgy kell eladni a szarját mint a mosóport
mert azt hitte önmagában olyan jót szart hogy majd ölik egymást érte,a sales meg nem számít az égvilágon semmit sem
..
szerencsére a lakóingatlan piac eladói oldala zsúfolásig tele van magabiztos antiértékesítővel  
a vevőoldal meg a méltó párja, hálisten
Pistike12 2023. 10. 08. 07:21
Előzmény: #206354  Törölt felhasználó
Egyet tanulhatsz meg_ Ha nem viszik a portekadat, akkor az adott pillanatban megszabott ar magas.
Ennyi. A tobbi csak lelkizes meg ennek a tenynek a boncolgatasa okokra (jagy, messze van pedig hude szep stb.) 
Pistike12 2023. 10. 08. 07:15
Sony123 2023. 10. 07. 23:27
Előzmény: #206394  hunball
Wekerlével vígyázni kell. XX: sz eléjén épült ki, mint egy munkásnegyegyed. Akori házaknál még nem volt a vízszigetelésre nonakozó előírások. Tehát lehet ,hogy ázik a fal. Azonban van ott a bája a belsőkert. Akinek nem kell ennel több, úgy szenzáziós. Van egy szenzáziós belső része, ez egy olyan terület, mint pesten belül egy kis falú.. Közlekedés szempontjából minden könnyen elérhet, bevásárlás sincs messze. Összesében azt mondom, hogy meg kell néll nézni. Ha vízszigetél rendbe, akor érdemes beszélni erról!
Üdv
siemens 2023. 10. 07. 23:16
Előzmény: #206395  siemens
Vagy az ingatlanosnak ajánlj 1 milliós sikerdíjat.....
siemens 2023. 10. 07. 23:00
Előzmény: #206394  hunball
Ilyenkor a szimpátia dönt. Vagy rádobsz még 1 milliót..... 
hunball 2023. 10. 07. 22:47
Lehet, hogy a végén mégis Wekerle lesz a befutó nálunk. Mint a Kiszámoló Miklósnál az utolsó perces megőrülés... De hát az van, hogy felraktak egy elég jó árban lévő ingatlant, a környék jól ismert és ebben a fórumban bőségesen megvitatott körülményeihez képest igen jó állapotú lakást. Egy hete rakták fel a hirdetést, most már kaptak három vételi ajánlatot, az egyik mi voltunk, mindhárom ajánlat az irányárat is megadta. Ami érthető, hiszen a helyszíni viszonyokhoz képest az irányár az egy kurva jó alku eredményének tűnik. Másképp mondom: amiket eddig néztem, azok szarabb lakások voltak drágábban. Amit otthagytam legutóbb, annak az irányára 10M-val volt több ennél, pedig jóval szarabb lakás. Na az azóta is ott áll, erre meg egy hét alatt ugrottak a vevők. Szóval a jó fogásokra lesben áll egy réteg, úgy tűnik. Nem tudom, megkapjuk-e, egyelőre azt se tudom, min múlik, lesz-e licit vagy valami.
Sony123 2023. 10. 07. 21:11
Előzmény: #206391  J0hnnyEnglish
Én megtanultam: egy elmebeteggel nem lehet vitatkozni, csak hagyni kell a maga zárt osztályán, és akkor Ő fog bezakkani, hogy senki nem reagál rá!
slash 2023. 10. 07. 21:00
Előzmény: #206391  J0hnnyEnglish
Tudom. Most már  én is elfáradtam. Megvolt a mai napi szarvihar is. Megyek meccset nézni. 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2023. 10. 07. 19:44
Előzmény: #206389  slash
Még mindig nem értem miért válaszoltok neki, csak olaj a tűzre, hogy utánna sértegessen.
lacikonyha 2023. 10. 07. 19:34
Előzmény: #206389  slash

tudom
és úgy üvöltözöl veszekedve az anyukáddal, hogy nyugi, sehogy, mert még a jövő hetet is ráhagyod vita nélkül
nemcsak a parasztházad van mozgásban,  hanem a kamu horngyulás dumád is
biztos a yachtklubban szedted fel, nem az 50 forintos órabéres korodban
slash 2023. 10. 07. 19:19
Előzmény: #206385  lacikonyha
Fater, kihagytad, hogy ha úgy van kedvem a szaros nyóckerben nyitom ki a szemem, (speciel ehhez nincs) de ha úgy van kedvem a szaros tengerparti kuckómban ébredek.  Bicske mellett ott van Alcsút, benyalok a NER--nek, jöjjön csak a della . Megsúgom neked egy kurva hajó mostmár nagyon kéne..egyre jobban az a baj.. 
HPPapa 2023. 10. 07. 19:18
Nekem, mint ős-budai lakosnak, az első szó, ami beugrik Bicskéről, az a cigányság. Ide jellemzően korábban azok a kispénzűek költöztek ki, akik a pesti paneljüket hátrahagyva, annak árából egy kis kertes házhoz juthattak. A legutóbbi agglos boom alatt nem tudom milyen réteg töltötte fel. 
FR73 2023. 10. 07. 18:47
Előzmény: #206379  lacikonyha
Ha körül nézünk a környéken, akkor azt látjuk, hogy van egy csomó logisztikai központ, ahol egy csomó ember dolgozik. Lehet, hogy ez a ház egy kamionsofőr számára ideálisabb választás lenne?
Vagy egy feltörekvő, az ország más, fejletlenebb részéből származó, IT home office-os titánnak, akinek a kerete itt találkozik a lehetőségekkel, és gyerekkorban úgy szocializálódott, hogy fel se tűnik neki az az egy-két pérói a településen.
Én ismerek egy-két budai úrifiút, de azok még gondolatban se mennének ki Budaörsre se, nemhogy ide.
lacikonyha 2023. 10. 07. 18:32
Előzmény: #206384  Ishar

köszönöm, jól esik
csak tudnám merre
lacikonyha 2023. 10. 07. 18:30
Előzmény: #206382  slash

neked tényleg nem kell már semmi
mindent elértél, mivel neked egyedi tulajdonsággal bíró zseniális  parasztházad van:
Békás falu központban lefekszel benne aludni, és ha úgy van kedved óbudai lakosként ébredsz benne másnap reggel, vagy akár kívánhatod hogy budai kertes házzá váljon, azt is megteszi a kedvedért
ilyen senkinek sincs a Föld nevű bolygón csak neked
vagy egy bicskeiből is tudnál ilyen helyváltoztatót varázsolni?
ajánld fel a marketinges fiúnak, biztos honorálná 1000 vagy 1100 forinttal
Ishar
Ishar 2023. 10. 07. 18:26
Előzmény: #206379  lacikonyha
"és engem nevez az ishar dadaistának, persze helyesen és joggal
mivel én pontosan tudom mi az értelmét az írásaimnak" --- Szépen is néznénk ki, ha már a dadaista sem tudná mi az értelme az írásainak. :)
Törölt felhasználó 2023. 10. 07. 18:15
Előzmény: #206382  slash
már van is egy vevő úgy olvasom és szerintem innen már privátban is folytathatjátok!
Nagyon örülök a sikerednek TomifromSpace és annak, hogy ezt a rendszerfordulói gyöngyszemet végül nem kótyavetyélted el, dehát nem is kennyérre kellett szerencsére! Így kell ezt csinálni, grat! 
slash 2023. 10. 07. 17:59
Nekem tetszik ez a bicskei ház. Én is gyűjtöm a retro magnókat és sztem Tamás metálos.. mi kell még?  :-)
Igazából 100 miller nem is sok érte ha egy kelenföldi nagypanel 80M.   
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2023. 10. 07. 17:29
Előzmény: #206340  Törölt felhasználó

Egyáltalán nem biztos, hogy magával a portékával, a hellyel, vagy önmagában csak az árral van probléma. Ezt próbáltuk itt többen vakerálni (csak ugye, sírásként van előadva), hogy megváltozott a gazdasági helyzet és a széljárás. Nem akkora biznisz kimenni a városból akár drágább ingatlanba is és az állam a szolgáltatások minőségének leépítésével erre még rá is erősít. Miután el szeretnéd adni, és ennyire nincs érdeklődő, érdemes lehet ingatlanost keresni aki rendelkezhet célcsoporttal és az árat is meg lehet beszélni vele (jelen gazdasági helyzetben mennyiét lehet eladni, vagy vársz).
"Amúgy 2 fő is simán belak 180 m2-t, csak amíg 50 m2-en él panelban, addig ezt el sem tudja képzelni", az igazság az, hogy sokan azt nem tudják elképzelni, hogy egy közel 400 ezres 20 éves törlesztőhöz mit kell lerakni az asztalra, ne aggódj engem sem a belakás gondolta zavar(na).

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek